International day!

Hejsan!

Idag har det varit full fart på Szent Istvan university, det har nämligen varit international day. Alla studenter firar sitt land med hjälp av att klä ut sig och bjuda andra på mat som är typiskt för det landet. Sveriges bord var väldigt populärt och det tog slut typ först av allt. Vi bjöd på kanelbullar, rulltårta, kladdkaka, kokosbollar, pepparkakor, snaps, knäckebröd med kaviar på och mycket fina sånguppträdanden med Abba låtar. Det blev även lite Pippi Långstrump låtar, som till och med icke svenska personer kunde sjunga med i :P på deras språk.

Fina statyn blev pyntad dagen till ära.


Svenska bordet!


Mycket folk!


Mina svenska klasskompisar


Andra bord bjöd på lite udda saker :P


Jag var tydligen inte svensk nog :P


Haha var kan han komma ifrån ;)


Norska bordet körde stort voffelbak med brunost och sylt till, mumsigt!




Hund som inte skulle komma vilse bland alla människor, har en ballong fastsatt i halsbandet, och svenska flaggan målad på sidorna.





Jag älskar Sverige! <3

Det var det :) Ikväll är det fest på Equus club (skolans egna festlokal), men jag har bestämt mig för att inte gå. Jag ska ha en mysig hemma kväll med kemin och physion istället, slå det om ni kan! 

Puss och kram <3
 

Galoppa och baka

Hej hopp :)

Idag har jag ridit, samma häst som förra gången men med mycket bättre resultat. Jag kunde galoppa (galoppera) med hundra procent kontroll på hästen. Greti gick fint i form och jag kunde sitta still i sadeln och bara följa med. Ridläraren (som var en annan tjej denna gång) var duktig och hon sa hela tiden till mig om små saker så att jag kunde förbättra mig.  

Första gången jag kännt att en stor häst kan galoppera :P Fick jobba med övergångar skritt-trav och sen trav-galopp. Det var kul :D

Ikväll har jag varit och bakat med svenska tjejerna, bak-proceduren gick bra men resultatet kan väll diskuteras :P Meeen vadå, vi hade kul. Våra bakverk ska serveras på det svenska-bordet i morgon på international day. Det blir spännande att se vad de andra studenterna har för läskig mat att bjuda på från sina hemländer.

Bakning av kladdkaka och chokladbollar.
 



Nu måste jag sova, kemi i morgon, gäsp öhhhhh..

Kram på er <3

Sliten

Hejsan!

Just nu sitter jag och är lite trött, har haft skola hela dagen och sen sprungit på Margareta ön med Mari, Sunniva och Ingelin. Rundan är 6 km lång och det är ett bra spår runt hela. Mari och jag hade riktigt bra tempo runt och kom in på 31 minuter.

Sen åt jag onyttiga PANNKAKOR! Japp herregud vad osunt jag lever :P
Det var jätte lätt att laga dem i min nya stekpanna. För denna har inte ett stort upprivet hål i mitten som allting fastnar på.


Jag har märkt att jag har blivit lite bakskygg som mammas häst. Är bakskygg ett vanligt ord eller ett hästord? Aqua beter sig i alla fall som att en varg ska komma spingande bakifrån och äta upp henne. Det är antagligen för händelsen med överfallaren som gör att jag får typ en obehaglig rysning när någon går bakom mig. Jag sprang hela vägen hem från Mari när vi varit ute och sprungit. 

I morgon ska jag rida :) hoppas jag får en bra häst! Och sen baka med de svenska tjejerna :) Jippi!

Kram <3

Maollich´s Natalija

Hej igen!

Jag har ju inte berättat hur det gått för min fina lilla katt på utställningen. Och jag kan väll bara säga en sak, min hårboll är den finaste! :D

Både lördagen och söndagen blev hon Ex 1 (vann alltså sin klass), BIV (vann alltså "bäst i variant"). Sen blev hon NOM (nominerad till panel), dvs domaren tar ut och jämför de bästa katterna från varje ras.

Så det blev 4 rosetter och en pokal, total utklassning för min vackra vackra kattpluppis!
Inte bara jag som tycker hon är världens finaste alltså :D

Thihi dommarna skulle bara se henne när hon ligger och rullar runt i en smutsig hästbox :P så gör inte en fin utsällningskatt ;)



Mjau! <3


ECG

Hejsan :)

Skulle egentligen bara tala om att jag lever :P Har inte svultit ihjäl (trots att jag hade slut på tändstickor igår kväll så jag åt knäckebröd och vatten till middag, ja det är sant..), inte pluggat ihjäl mig (än) och inte sprungit ihjäl mig (träningsnarkoman nästa :P sprang på Margareta ön igår med Sunniva och Mari, en jätte härlig runda, men lite långt bort från lägenheten kanske), så helt enkelt jag lever.

Läser physio nu :) Om hur ECG fungerar, lagom intressant.. Men lite coolt att man kan sitta och titta på Greys anatomy och ba "ahh det där visar att det är depolarization i atrium" typ :P 

 

Ha det bäst fina ni <3

Hjälp

Hejsan!

Igår blev det inte en bra kväll.. nej tror det mesta gick snett faktiskt. När jag gick hem från Mari och Karina (hade varit där och ätit pizza) så var det en som följde efter mig. Gick på den mörkaste vägen som inte har några lampor alls. Och jag hörde att han kom närmare, men tänkte att jag bara var töntig. Så hör jag hur han börjar springa, och jag tänkte direkt att man kommer inte på att man ska börja springa bara sådär. Så jag tar tag i mobilen hårdare och vänder mig precis om när mannen bakom mig försöker ta tag i min väska och mitt halsband (jag gick utan jacka). Jag blir så sjukt rädd att jag inte ens klarar att skrika till. Men eftersom han inte lyckades få tag i något eftersom han inte räknat med att jag skulle vända mig om så sprang han istället iväg. Usch det var så sjukt obehagligt. Jag var helt chockad efter.  

Hur kan en människa bestämma sig för att göra elaka saker, jag förstår det inte! Är han nöjd med sitt liv? Hur kan man sjunka så lågt att man vill göra någon annan ont. Usch och fy på sådana människor.


Jag försöker alltid vara glad och vänlig mot alla. Jag hatar allt som har med att bråka och tjaffsa att göra, konflikter/arga diskussioner, allt sådant vill jag bara vara utan.
Jag vill att människor runt mig ska tycka om mig, och känna sig trygga runt mig för att de vet att jag aldrig skulle försöka göra något som sårade dem. Jag skrattar inte på andras bekostnad, för det är helt enkelt inte kul. Jag försöker leva med mottot att ha överseende med saker, tänk hellre "ja ja det gör inget, det blir nog bra i alla fall" än "nu jäklar ska han/hon få igen". Att hämta energi från ilska som man bygger upp kommer bara bryta ner en!
 
Var positiv, hämta energin från saker som gör dig glad och uppskatta människorna runt dig. BEHANDLA ANDRA SOM DU VILL BLI BEHANDLAD. Och om någon behandlar dig fel så fortsätt inte i en ond cirkel!

Om fler var så, så skulle denna värld vara så mycket trevligare att leva i.

Tack för mig

Kramar Nina

Härlig förmiddag

Hej.

Så var jag tillbaks från Ikea. Med massa god mat :D

Köttbullar, pyttipanna, knäckebröd, två burkar blåbärssylt, godisbilar, gifflar, stekpanna, batterier och en gosedjurs mus till Nattis.


Det var såå varmt ute, inte ens vinden var sval. Och det börjar komma blommor lite här och där nu. Så fint!


Efter Ikea blev det glass i solen och sen hem. Jag vill ut i solen igen!

Gjorde just mat i min nya stekpanna, den var superbra!

Nu är Nattis på kattutsällning. Jag fick ett sms från mamma att hon inte blivit bedömd än, och hon låg på rygg i sin bur och spann. Väntar med spänning vad dommarna ska säga om min lilla hårboll.

Appropå katter, när jag gick hem till Mari och Karina stötte jag på två konstiga typer. Alltså! Jag har ingen svans, jag säger inte mjau, jag har ingen päls (ibland kanske lite orakade ben när Peter inte är här :P), jag går inte på alla fyra och jag är inte hälften så vig som en katt. Och ändå försökte två män (typ 30-40 år) få min uppmärksamhet genom att ropa kissksss kisskksss kisssksss (så man ropar på katter). Det måste vara mörkret som förvirrade dem.
Skulle gett dem lite morötter, för mörkersynen alltså, inte att jag trodde de var kaniner...

Kram <3


Bilder från kvällen

Good morgon!

Vaknade pigg och glad från igår! Och nu ska jag till Ikea med Mari :)

Tänkte bara lägga upp bilder från gårdagen och summera den kort.

Såhär såg jag ut


Kvällen började hos Karina och Mari, med i ordning fixande och förfest :P Jag hade köpt med mig champagne för att fira att resultatet som just kommit ut på physions förra midterm, riktigt nöjd med det alltså!
Några saker är bra i detta land, jag får köpa alkohol och det går att köpa det i varenda affär.



(Det finns finare bilder när vi sitter i soffan, det här var med min mobil som alltid tog försent eller för tidigt)

Sen vidare till festen, och sen var planen att gå ut runt halv 2-2. Men vakter och jag kommer inte bra överens, på svenska skulle jag säga "jag och vakterna klickar liksom inte" och på norska skulle jag säga "vakterna klickar liksom på mig" (Vilket betyder, de får utbrott på mig). Fast det var faktiskt inte jag som inte kom in, men jag försökte hjälpa de 8 pers som inte blev insläppta. Skit vakter! Då gav vi upp och åkte till subway istället.

Gick och la mig runt halv 4!

Och nu har jag bråttom! Mot Ikea och mina köttbullar!

Kram


Party

Halloj :)

Så var det fredag, och helg. På tiden skulle jag säga! Jag var på kemi lektion i morse. Åhh vad den där kemi läraren är outhärdlig. Jag får ont i huvudet efter några minuter. Sitter och överväger att räcka upp handen och be honom tänka innan han pratar, så slipper han säga AHHHÖÖÖHH efter-varje-ord.

Jag överdriver inte! Jag sitter där och ser ut som om jag har ryckningar i armen för att det är så nära att jag klagar. Som att acetylcholinen inte blir hydrolyserad så jag får ständiga depolarization i armen eller något. Nu tänker ni säkert, "men det är ju en effekt av en drog", men oroa er inte det var bara en liknelse på min respons till kemi lektionerna. 
Dock kan jag se konsekvenserna av att säga till Head of department att han är dålig.. så jag håller tyst. Än så länge..

Ikväll är det fest här i Budapest. Jag var lite tveksam att följa med, men när Ingrid-Maria har startat ett projekt som heter "socialisera Nina" då får jag ju inte säga nej.

Så det blir väll kul ;)

Jag gör verkligen allt för att slippa plugga den här physion, men nu har jag inga fler ursäkter. Varit ute, ätit glass, kollat uppdateringar på facebook, druckigt kaffe och nu skrivit blogginlägg. Bara att sätta fart då!

Ha en härlig fredag kära vänner <3

Solande och sko-shopping

Hej hopp allihopa :)

Detta får bli ett snabbt inlägg, ska ut i parken och springa med Mari strax :) Tror jag har tränat 13 gånger på 14 dagar då, helt ok statistik.

Idag har det varit superfint väder här i Budapest. Mari och jag satt först hos mig och pluggade efter kemin (som var helt hemsk för Tamas hade utfrågning med mig :(.. lyckades i alla fall svara på hans frågor men var helt skakig efter). Sen gick vi ut i det fina vädret, shoppade lite skor och sen satte vi oss på skolområdet och solade tills Wildlife lektionen skulle börja.

Såhär långt har våren kommit här :)


Mina nya skor. De har så mycket skoaffärer här så det är inte klokt. Och alla är jätte billiga. Massa snygga högklackade som jag skulle kunna tänka mig att ha som prydnad :P För sådär 70 kr.


Njuter av solen, typ 22 grader ;)


Nu ska jag ut och springa. Tydligen följer Karina med också :)

Kram kram


Kemi och annat kul

God kväll kära vänner :)

Jag vet inte var jag ska börja detta inlägg, men jag tar det i rätt tids-ordning så ska det nog lösa sig.

Igår hjälpte jag min lillebror med biologin. Han frågade om protein syntesen och jag vill ju vara en bra syster så jag började förklara hej vilt hur detta gick till. Efter jag förklarat mRNAs roll i det hela avbryter min bror mig skrikande "NINA JAG PLUGGAR INTE TILL VETERINÄR! Jag har precis lärt mig vad DNA är, vad f*n är RNA".. herregud.. jag kommer inte ens ihåg den tid jag inte visste vad DNA var. Men men jag fick ta allt från början. Vi hade delad skärm över skype, så han kunde se när jag ritade i paint medan jag förklarade. Här är slutresultatet:


Man förstår bättre om man var med från början, för jag tog en sak i taget. Tror i alla fall jag fick fram mitt budskap om protein syntesen. Jag skulle seriöst kunna lära 5åringar detta! :O Ska nog börja göra barnböcker om biologi och fysiologi saker :P

Nästa sak jag skulle ta upp var om mitt gosedjur Stampe. Ja jag sover fortfarande med gosedjur, som hälften av storbritanniens befolkning.. daah! I alla fall, när jag hoppat upp från sängen upptäcker jag att Stampe ligger helt konstigt. Kan ett gosedjur ha benet upp såhär? Utan något som stödjer upp det?

Nej.. det är något konstigt med hans ben :/ kanske blir veterinären i morgon med honom.

Så till kemin! Jag har varit över hos Mari och skrivit kemi formler inför kemi midterm, det gick riktigt bra och jag blev faktiskt klar med det :D Vi åt sushi, chokladbullar och tog en vända till Starbucks och köpte kaffe. När jag blivit för full på kaffet och Mari bara blev tröttare blev jag hemskickad :P Thihi nej då, men vi har kemi tidigt i morgonbitti. Härligt när självaste Head of department har lektionen, dock är allt han säger: "ahhh... ahhh... ahhh... öhhh". Men kan ju vara värt att gå i alla fall.. (not)..





Kemiböcker och söta små datorer, något att äta och trevligt sällskap. Allt man behöver.


Nu ska jag sova!

Natti natti <3

Det viktigaste är att vinna!

Hejsan!

Jag vet att dagens rubrik är lite märklig, för man säger ju alltid att det viktagaste är inte att vinna utan att ha kul. Men det finns undantag...

Kom just hem från ridningen och jag är på lagom dåligt humör.

Jag fick samma häst som förra gången och det var helt okej tyckte jag.

Men sen är det ju så att när man vill utveckla arbetets svårighetsgrad lite, så kan det hända att hästen inte är så rolig att rida längre. Jag skulle jobba med att göra halva volter och sedan skänkelvikning ut till spåret (för icke häst kunniga: jag skulle snurra i en ring, och sen få hästen att gå åt åt sidan så benen korsar sig tills jag var ute vid spåret igen). Det är ju inte det lättaste när man har en häst som är totalt ointresserad vad jag gör med skänklarna (fötterna). Dessutom skulle jag göra det i trav och Greti (som hästen heter) bara puttade ut den där jä*la bogen och vägrade gå fint och rakt. Blev i alla fall några halvbra gånger. Ridläraren avbröt övningen och vi skulle istället galoppera.

När jag startar i galopp sticker den där hästen med mig. Jag på 50 kg har inte så mycket att sätta emot en häst som väger 10 gånger så mycket. Men jag lyckas få stopp på den efter ett halv varv och jag är så sjukt förbannad. Då säger ridläraren "ja vi kanske ska sluta nu, ifall du är trött".

Ohhh neej jag är så arg att jag har all energi i världen. "Jag ska vinna först" säger jag bara och sätter igång i galopp igen. Liten volt, i form, båda varven! Ahh vad arg jag var!

Egentligen hade jag velat hoppa av redan från början för att jobba med hästen från marken, pisk i ena handen och tygeln i andra. Tills man fick någon reaktion på häst skrället.

Om jag hade gett upp och hoppat av varje gång Pilta inte lyssnade så är det ju ingen ide att ens hoppa upp.

Tror ridläraren såg hur arg jag var för hon sa att jag skulle få en annan häst nästa gång, för det såg ju ut som jag hade lite problem med den här..... Jo, jag har lite problem med hästar som inte visar det minsta vilja att lyssna, när de är så stora att det varken går eller man får göra något åt det.

GRRRRRR!

/Nina

Uppfriskande springtur

Hejsan igen :)


Förut idag var jag ute coh sprang min vanliga runda. Och sen hade jag lovat Mari att springa med henne (jag visste det förut idag också, men det var så fint väder att jag inte kunde låta bli att sticka ut en tur då också), så jag kom just in från min andra springtur för idag.

Det var väldigt trevligt att springa två, lite roligare än ensam faktiskt :P I vanliga fall springer jag med pappa men han säger inte så mycket mer än "oochhh, occhhhh ochhhh". Så nu hade jag faktiskt någon att prata med medan jag sprang :D

Det blev en lite längre runda den här gången och det var nertrampad jord istället för asfalt att springa på, vilket mina knän tycker bättre om.

Känner mig inte trött nu, men jag kommer antagligen göra det i morgon, och så ska jag rida också :S Min ridlärare sa förra gången "next time I will kill you more". Så jag antar att jag inte kommer kunna gå på torsdag eftersom sist hade jag sådan träningsvärk att jag gick som att jag hade en tunna mellan benen :P

Nu står jag och gör kykling, ris och uncle Ben sås mmm!

Mitt mobilnummer är typ det enklaste som finns, och ändå får jag folk som ringer fel. Under en period var det en tant som ringde fel hela tiden till mig och frågade efter Gabriell. Vi hade trevliga små samtal om hur Gabriells nummer måste vara likt mitt. Haha minns en gång när vi var ute på pedagogisk promenad i skolan. Jag gick iväg för att det ringde, och när jag kommer tillbaks:

Malin: "Vem var det?"
Jag "En som hade ringt fel bara"
Lisa "Varför pratade du med en person som ringt fel så länge"
Alla tittar konstigt på mig :P Vad var det för fel med det då..

Så anledningen till att jag tar upp det här var för jag har fått en till förföljare. Nu när jag var ute och sprang ringde hon tre gånger
Kvinnan i telefonen: "Är (något namn) hos dig?"
Jag med extremt flåsande röst "Nej det är han inte.."
Kvinnan i telefonen "Är du säker?"

Hon lät typ misstänksam som att jag gömde någon :P Kom på sen att det hela måste låtit lite konstigt för henne, men men jag var ju ute och sprang... :P

Kram kram

Ögat!

Hejsan allihopa :)

Ledsen för att jag inte uppdaterade igår. Passade på att plugga kemi och anatomi, vilket är första gången sen jag vet inte när. Dumma physion tar all tid alltså!

I morse var det dissektion som vanligt. Denna gång om tarmar och magsäck osv. Ni som inte stått med era händer i en död halvrutten hund kan troligtvis inte föreställa er den fruktasvärda lukten som man behöver stå ut med varje vecka :P men vi som nu haft det i lite mer än en termin vet hur det är, och börjar i princip vänja oss. Dock var tramarna lite väl extremt.

Det är så roligt på dissektionerna, trots att man håller på med seriösa saker så är det liksom härlig stämning. Alla står och tittar ner i en hög av vad ser ut som maskar och pratar hej vilt om helgens fest planer.

Vi hade också en liten lek: "cause of death". Om man trodde man kunde tänka ut varför hunden var avlivad så sa man "cause of death: it has only two legs". (frambenen var nämligen borttagna inför dissektionen..) Och om vi inte hittade det vi letade efter blev det också en "cause of death" förklaring.   

När vi sedan klippte upp revbenen (förlåt, skulle jag varnat känsliga läsare?) och tittar innuti ser vi något så sjukt. Det ser ut som ett stort öga. Hela dissektions gruppen backar och ba "ahhh". Det var en stor rund klump med vitt runt en svart pupill. Som satt på levern. All vägrade göra något tills vi fick veta att vad det var som stirrade på oss. Läraren förklarade att det var en tumör.. men ingen litade riktigt på honom, tills han öppnade den och visade innehållet. Bara ett stort hål med liten äcklig yta typ. Mardrömmar i natt alltså!

Nu ska jag ut och springa! Så härligt väder ute, varmt och riktig vår!


Kram <3

Märkligt..

Ibland slår det mig sådana konstiga saker, som alldeles nyss när jag gick ut från att hämta vatten i köket. Jag har flyttat hemifrån och jag bor i Ungern, utomlands(!) och jag pluggar till veterinär :O

Hur hände allt detta? Jag vågar inte bo utomlands, själv, och gå en utbildning på engelska! Märkligt hur saker kan bli.

Nu ska jag sova med mina mysiga physiology anteckningar. De har kanske lovat att berätta godnatt sagor om muscle contraction och the non-specific immune respons för mig.

Natti natti alla fina änglar <3

Princess

Hejsan :)

Jag har haft en så otroligt tråkig dag idag, så ni ska faktiskt slippa höra.

Ni vet alla söta barnfilmer och musikaler och andra glada berättelser, tänk om det skulle vara så i verkligheten? Att allt är positivt och glatt hela tiden. Inget physiologiprov som håller en vaken på nätterna och inga bekymmer överhuvudtaget.

Förut var jag mer en människa som vägrade dras in i verkligheten. Jag kunde vakna på morgonen och bara vara sprudlande glad för ingenting. Gå till skolan och irritera folk med min alldelses för höga energi nivå. Men verkligheten hinner liksom alltid ikapp.

Därför har jag suttit och surat i min säng ett tag nu, för jag vill att verkligheten ska vara som en musikal, jag vill att det ska vara söta prinsessor och fina prinsar på ponnisar överallt som dansar och är glada, men det är den INTE.

Ja juste.. jag är inte 19 år utan 9 :)

Så nu ska jag låtsas att allt i världen är positivt och titta på lite "Enchanted". Hon är min idol :P så ska jag bli ;) Sett den här filmen ett antal gånger, för den är så söt.



Kram kram på er <3

Lördag, skola :D

Hejsan!

Ja jag vet, kunde inte låta bli, det är lördag.. och jag gick till skolan. Vad ska man annars göra på en helg? Vad gör ni människor som har ett liv? Jag är lite nyfiken bara :) Jag gick då på en två timmars physiologi lektion, skojjigt skojjigt!

Nej okej så var det inte riktigt.. Ungern är som ni vet ett mycket märkligt och udda land. Så den härliga "långhelgen" var ju inte helg asså. Nej så måndagens lektioner från 8-16 skulle tas igen på en lördag. Ja det är sant, så fungerar Ungern. Här får man inga lediga dagar hej vilt inte. Oh nej, är man ledig måndag får man minnsan jobba en lördag.  

Pluggade på morgonen (hoppade nämligen över första lektionen) sen stack jag ut och sprang, insåg sedan att physio lektionen kunde vara bra att gå på eftersom jag inte förstod det vi inte hade hunnit gått igenom inför provet än. Duschade och gick dit utan at äta lunch. Smarta Nina tänke "jag köper lunch i pausen". Lärarens första kommentar "bara så ni vet kommer jag inte ha någon paus för vi har mycket att gå igenom". Ahh höll på att dö av hunger. Var helt skakig hela jag :(

Gick till kaiser för att köpa lunch, hade glömt plånboken.. suck.. Men fick låna av gulliga Mari, så jag fick min mat tillslut.

Nu har jag pluggat och pluggat och pluggat. Så la jag över lite bilder från mobilen till datorn också. Jag satt och fick panik över att tänka mig hur det skulle vara att bli av med alla ens bilder, tänk alla minnen liksom. Men egentligen är ju minnerna bilder som man har i huvudet och inte något som ligger på en dator.. Men fortfarande! Usch usch

Och en nyhet, jag har blivit mormor :D Lilla Medusa har fått katt pluppisar. Aww min fiiiina katt <3 


Kram <3
 


Duvor och toalettpapper

Nej nej, oroa er inte, dessa ämnen har inget med varandra att göra :P

Först ska jag berätta om de söta duvorna! Jag vet inte om det är fler än jag som sett hur fåglarna beter sig just nu? Men jag har i alla fall studerat dem i parken.  

Det är vår, vilket betyder att de är tok förälskade i varandra, eller rättare sagt är det väll hanarna som är kära i honorna. Överallt går det runt små duv-par.
Hanarna blåser upp sig till stora bollar och går och försöker imponera bredvid honan, de gör ett jätte sött läte som är en blanding av ett kurrande och hoande. Honorna bryr sig inte alls om detta, och när hanarna hamnar på efterkälken så krymper de till sin normala storlek och skyndar ikapp. När de sedan är i honans synfällt igen, blåser de upp sig och fortsätter låta. 

Jag vet inte vad duvorna säger, men det fungerar på mig, jag blir helt kär i dem :P   

Nästa ämne, toalett papper. Jag har köpt ett nytt toalett papper - som STINKER. Det är tydligen parfym på, men helt ärligt, jag skulle hellre känna lukten från föregående toa besökare än det där! Jag mår illa av det :S Usch och fy för stinkande saker. Bort med parfym-luktande toapapper och doft ljus och alla onaturligt luktande föremål tack.

Kram på er <3

Lathet

Hejsan kära ni!

Idag var jag uppe kl 7 för att hinna plugga på botaniken. Tror jag lyckades med i alla fall 50% rätt, vilket är gränsen för att ha klarat det. Som en klasskompis har skrivit på sitt anteckningsblock "antingen får man stå ut med plågandet med att plugga, eller så får du stå ut med känslan av misslyckande om du inte gör det". Bara att välja helt enkelt ;) 

Jag vill ha en sådan tavla med massa braiga citat på, som får en att kämpa liksom. Tjejen i filmen "how do you know" hade en sådan för att hon höll på med en sport. Minns speciellt en av lapparna "stupidity should be painful!". Haha intressant motiverings metod :P

Var ute och sprang idag. Hade bestämt det igår och ville gärna ångra mig idag, det regnade nämligen. Men jag bet ihop och stack ut och sprang.
Nu ska jag vara lite jobbig :P men det vanligaste ursäkten varför man inte springer är oftast "jag tycker det är så tråkigt att springa". Vad är det för ursäkt egentligen? Så allt som man inte orkar göra kan förklaras som tråkigt.
"Jag städar inte hemma, för det är tråkigt" (Du städar inte för att du är lat).
"Jag springer inte, för jag tycker det är tråkigt" (Du springer inte för att du är lat).

Självklart behöver man inte springa om man inte vill, men man kan väll i alla fall stå för det och säga som det är: jag är för lat för det. Så enkelt är det.

Nu ska jag plugga! Och äta godisbilar :D tror det är mitt favoritgodis. Egentligen är choklad godare, men det får jag finnar av, så godisbilar går nästan om chokladen :P

Kram kram

Fatigue

Hejsan!

Jag har lärt mig ett nytt ord idag, "fatigue", som betyder typ trötthet, utmattning - vilket är precis hur jag känner mig just nu. Läst physio hela dagen (därifrån kommer ordet) och känner mig stressad och helt död i huvudet.

Botanik prov i morgon (dags att kolla vad det handlar om? Nja tar det i morgonbitti precis innan, närminnet kan fungera) och physio prov på måndag.

Kom på att jag inte öppnat min anatomi bok på hur länge som helst. All denna physiology gör att jag inte hänger med i de andra ämnena!

Eftersom folk kallar mig kaninen, tror ni att jag kan stressa ihjäl mig som kaniner kan göra också?

Nej nu ska jag sova.

God natt <3

Storhäst ryttare :P

Hejsan!


Japp, så har man ridit stor häst då! Klädd såhär gav jag mig av till stallet:



Jag var sjukt nervös innan, kändes som att jag skulle skriva prov eller något. Tror jag var mest rädd för själva iordning fixandet av hästen, om den skulle vara stor och arg. Men det var inga problem. Fick direkt veta vilken häst jag skulle ha, och jag frågade hur de ville att jag skulle göra när jag fixade med den (typ i boxen eller i stallgången, lös eller fastbunden) för det är sådant man inte vet om man har privathäst i eget stall :P Men allt blev bra och jag hade en ganska snäll häst, den surade bara ibland mot mig i boxen. Fick hjälp med att sadla (man blir tydligen inte betrodd med sådant första gången), och det kliade i mina fingrar för att få dra bak den från bogarna (islandshäst sadling).  

Ridningen gick super :D jag såg ju att det fanns potential i de där hästarna! Efter någon minut gick hon fint på tygeln och lyssnade på mig. Fick massa beröm av ridläraren att hästen gick så bra :D Var lite orolig att ridläraren skulle vara för mesig och inte säga åt en saker, men hon var duktig och rättade det jag gjorde fel. Hon och en annan tjej stod och pratade med jätte nöjda röster till varandra och tittade på mig, så jag tror de sa bra saker :P

Det enda jag verkligen inte var nöjd över var galoppen. Herregud vilken obehaglig galopp stora hästar har. Pilta har en rund mjuk galopp som liksom svävar fram i ett mysigt gungande. Den här hästen studdsade fram och jag skulle seriöst bedömma den som halt på alla fyra. Jag kämpade med att sitta ner, ha stilla händerna, få hästen att gå fint och att hålla mig på volt spåret. När vi äntligen fick sakta av hade jag mjölksyra i hela mig. Flåsade minns lika mycket som hästen som gick med huvudet nere vid marken och pustade en lång stund. 

Här är hon, som jag inte kommer ihåg namnet på :/ söt i alla fall :P
 

Dock har mitt kära höftproblem kommit tillbaks. Direkt efter ridningen började jag känna att det knäppte i höger höften, och efter ett litet tag började det göra ont, så nu haltar jag runt. Det liksom ilar när jag tar benet framåt, bakåt eller lägger tyngd på det plus att det ger ifrån sig ett litet klick, klick, klick vid varje steg. Suck!

Ja ja! I morgon är jag ledig, då blir det plugga hela dagen och springa någon gång.

Kram på er <3

11 månader

God kväll :)

Idag har Peter och jag varit tillsammans i 11 månader, och det är första gången som vi är i samma land på vår specialla dag sen i sommras. Så vi har utnyttjat dagen till max. Först frukost i sängen, sen lång promenad i parken, lunch på resturang Paprika och så lite slappande hemma innan han var tvungen att åka till Sverige.








Härlig sommrig värme :)


Det blev lite bråttom till flygplatsen... *host Peter var tvungen att åka själv ut till planet för att få komma med (alla andra var redan på). Lite skärpning på oss :P men man blir så van att flyga efter ett tag att det blir lite känlsan av att åka buss "ähh jag hinner nog med bussen även om jag tar det lugnt". Och både Peter och jag har åkt några gånger nu fram och tillbaks Sverige-Ungern :P.

När jag åker tillbaks ensam efter att ha lämnat Peter vid bussen känns det så sjukt tungt. Hela min kropp bara ber mig att vända mig om och springa tillbaks. Varför gör det fysiskt ont? Vad är det som gör ont, om man tänker ren anatomi liksom. Inte vet jag :(

Tittar på The big bang theory (som alla tjatar om), äter glass, tänker på att jag ska rida i morgon och börjar räkna ner tills jag är i sverige (om en månad minus en dag) för att hålla humöret uppe.  

Tack för en underbar helg Peter <3

Kram på er <3


Gästbloggare: Peter!

Hej.

Första gången man skriver ett blogg inlägg... Hmm, vad ska man skriva? Helgen har varit sjukt härlig! Världens finaste älskling har gjort frukost till mig varje morgon och behandlat mig som en prins. VIP bio och badhus med flera promenader i parken har varit jätte bra! Nu har jag inte tid mer... Ska försöka hinna med mitt plan till kalla sverige!

Dagens kluring (riktad mot Danne som hade lite svårt med förra).
Du har tio påsar framför dig med okänt antal kulor i vardera. I en påse väger alla kulorna 3gram mindre än i de andra påsarna där de väger 20gram var. Hur ska du med hjälp av en vägning på en våg som mäter i gram veta med 100% säkerhet vilken av påsarna som kulorna väger 3gram mindre?

/Peter


Sol och bad!

Hejsan :)

Idag tog Peter och jag bussen ner till Donau på förmiddagen. Där shoppade vi lite och sen satt vi och njöt av solen vid floden. Det var mysigt och riktigt varmt :)

Sen åkte vi hem till lägenheten och beställde sushi.


Och åt glass med jordgubbar till efterrätt och tittade på Solsidan.


Efter lite slappande och tittande på serier så begav vi oss mot badet. Såå mysigt! Jag älskar när det blir mörkt och de tänder lamporna längs utepoolen. Så där hade vi det skönt i sådär två timmar innan vi begav oss hemåt igen. Det är riktig värme ute nu alltså, jag gick med uppknäppt jacka hem och hade säkert kunnat gått utan den till och med.

Nu har vi ätit taccos och Peter säger att han inte klarar att titta på en film för än han har kommit över sin mat-koma. Så jag ska plugga lite och sen blir det filmtime ikväll med.

Hoppas ni har det bra!

Kram kram <3

VIP

Hejsan :)

Idag har Peter och jag varit på VIP bio :D betyget blev 10/10 ;)

På morgonen väckte jag Peter med frukost på sängen (aww så snällt va ;) hehe.. ville komma ut i det fina vädret :P ). Sedan tog vi en promenad i parken till badhuset för att kolla öppettider i morgon. Det var 21 grader! Jag gick i linne och njöt av värmen med världens finaste bredvid mig <3

Sen åkte vi till West end för jag skulle titta efter en vårjacka, men vi hann inte mer än att äta där. För sedan bar det av till VIP bio!  

Biljetterna kostade 110 kr och sedan blev man insläppt på den såkallade buffén 30 minuter innan bion skulle börja.


Där fick man ta gratis dricka och snacks, vi tog ett glas champange och lite nachos var ;)





Man fick ta hur mycket man ville, och jag tror även det gick att beställa drinkar.

Sen tog vi lite mer snacks och Peter tog en cola och jag (såklart) ett till stort glas champange. Inne på bion var det sedan fotöljer som gick att styra som man ville, för fötter och rygg. Jag halvt låg ner som i en soffa :P Så skönt!




Underbart :D

Nu ska vi plugga lite och sen blir det mysig filmkväll.

Puss och kram <3

Väntar...

Hej :)

Jag hoppas ni sitter och tittar på melodifestivalen och har det mysigt med familjen nu. Tyvärr sitter jag själv ensam och tittar över datorn :/ men jag klarar mig :P

Nu är allt klart för att Peter ska komma, mitt rum är så fint :) 


Men! Peters plan är försenat :( så istället för att komma 22.20 till Budapest, kommer han nu 02.20.. BLÄ!
Nu är jag arg!

Kram på er <3

T-shirt väder :D

Hejsan :)

Idag hade Mari och jag en date vid mataffären, vi skulle handla lite båda två så vi passade på att gå samtidigt :)

Det var jätte varmt ute :D jackan var alldeles för varm, trots att jag bara hade linne under. Det är nästan 16 grader i skuggan, vet inte vad det är i solen. Så skönt! Vi tog en glass i solen när handlandet var klart.

Sen har jag suttit och pluggat, kollat på kattutställningar som ska vara i Budapest och nu står en sockerkaka i ugnen. Var så sugen på fika.

Fick ett mail från Sofia (Peters syster) som var och gosade med Nattis när Peter var kattvakt men inte kunde vara hemma en dag. Hon skickade med lite fina bilder. Tydligen är det svårt att ha Nattis som studiekamrat, antingen ligger hon på armen, så att man inte kan skriva eller så ligger hon på skolböckerna :P Sötis!





Vill ha henne här!

Tack för bilderna :)

Kram kram

Hemmafru!

God kväll allihopa :)

Jag skulle kunna bli en perfekt hemmafru alltså! Har storstädat hela lägenheten grundligt, torkat all hyllor, sopat golven, våttorkat golven, diskat och tvättat. Efter att ha våttorkat golven hela vägen fram till sängen kröp jag upp där och läste lite Millenium trologi medan golven skulle torka. De verkligen glänste! 

Tänk vilken bra hemmafru jag hade blivit, med lite söta barn och sådär. Meeen jag hade kanske inte nöjt mig med det i alla fall. Känns som ett liitet steg tillbaka från vad mitt nuvarande mål är. Men man får väll ändra sig? :P 
Om man har en rik man som håller på med bank grejer och tjänar mycket pengar så kanske man slipper jobba ;)

Det borde typ finnas en utbildning för hemmafruar, för alla som är hemma kanske inte är så bra på det. Man måste ju lära sig laga mat, städa och passa barn ordentligt tänker jag. Men Sverige kanske går lite utför då, om folk börjar utbilda sig till "jag orkar inte jobba". Inte för att hemmafruar har lite att göra, det är säkerligen att väldigt jobbigt jobb.

Ja men nu ska jag väll återgå till physion. Tackade nej till en middag med de norska tjejerna, hade redan en date med min physiology bok förstår ni.

Jag vet det var en kosntigt inlägg, jag blir full på kaffe tror jag :P

Kram <3

Gott och blandat

Hej hopp!

Kemin har verkligen fått ett olyckligt schema, klockan 8 på morgonen två dagar i rad och sedan håltimme i sådär tre timmar till nästa lektion. Det är en tapper liten skara som faktiskt dyker upp på dessa genom tråkiga lektioner, bland annat jag och Mari :)

Denna sal rymmer runt 100 elever .


Sen stack jag ut och sprang i parken. Och vet ni vad som stör mig, jag gillar verkligen inte (höll på att skriva hatar, men vi använder det ordet på tok för mycket tycker jag, för minsta lilla grej, inte bra), okej jag gillar inte meningen "det går inte att punktförbränna", detta är ju helt vansinnigt, varför går det inte för!? Jag vill att det ska gå!

Hur ska jag annars bli smal på just det stället jag vill. Det känns inte precis som att jag kommer få smalare armar av att springa, jag menar, de hänger ju bara med där på sidorna :P Så tänk vad det hade varit trevligt om jag kunde bestämma vilken del som skulle bli smalare av att träna. 

Och appropå det tror jag faktiskt att min träning gör nytta, men har ingen våg här så kan inte se hur mycket nytta den gjort. Kanske bra att jag inte har en våg här, jag blir lätt besatt av att väga mig. Jag gjorde det varje dag hemma förut. Haha det är inte som att det är så stor skillnad mellan två dagar :P

Påväg in från springturen köpte jag en fin blomma :) Inte en skryt-blomma, men en fin påskblomma. Planterade om den och vattnade. Nu står den i fönstret och lyser så fint gult.
 

Det är föresten 13 grader i skuggan här ;) vad säger i om det?

Jag har en extremt jobbig låt på hjärnan nu, det är Ingrid-Maria som plågar mig med den. Texten är typ "jag är inte sjuk, jag är bara svensk".. lyssna inte på denna låt, ni blir aldrig av med den :P

Nu ska jag fortsätta min storstädning.

Ha en superbra dag allesammans, sen är det helg! <3

Ridkläder och Master utbildningar

Hej hopp!

Kemi labb idag, blä för det. Det var jätte stressigt och massa farliga ämnen höll vi på med. Vi hade en extra genomgång innan för att gå igenom säkerheten igen. Men ingen exploderade och ingen blev strypt av Tamas, det får man ändå räkna som en bra kemi labb.

Sen var planen att åka och köpa ridsaker, behöver hjälm, ridbyxor och ridvantar. Resten kommer Peter med som jag behöver. Stod och pratade med mina norska vänner:

Jag: "Hur ska jag hitta dit? Jag måste verkligen åka dit idag, men vet inte var det är.."
Mari: "Ta taxi så är det ju lugnt"
Helle: "Du kan ju ta taxi dit, och sen ta dig hem på annat sätt. Hem hittar man ju alltid."
Mari: "Nej, i Ninas fall så är det nog bäst att ta taxi åt båda hållen!"

Tack för det stödet :) Men jag bestämde mig för att ta mig dit utan taxi. Och jag hittade alldelses utmärkt.

Det var en stor hästaffär med två våningar. Dock fick man inte någon hjälp för de kunde inte engelska. När jag kom var de 5 stycken som var där, sen skulle plötsligt tre av dem gå och ta fika. När jag frågade om hjälp skrattade de bara lite generat och pekade på ridbyxorna. Jo jag vet att jag tittar på ridbyxor, jag undrade hur mycket de kostar och om de här är alla ni har :P
Hjälmarna var såååå fula, klarade inte att köpa någon :/ Peter får ta med den hemifrån också. Men ett par snygga ridbyxor och ett par ridvantar blev det i alla fall. För 410 kr tillsammans!

Idag fick vi en intressant förfrågan på wildlife lektionen. De kanske ska starta en utbildning på skolan, för att ge veterinärstudenterna möjlighet att få två master utbildningar. Så man läser kurser om djurens beteende, ca två kurser per termin och får därför dubbla utbildningar. Man har då alltså "Master of animal behavior of companion animals" och "Master of veterinary medicin".

Låter inte helt fel ;) Men orkar man?

Kram kram

Övning ger färdighet!

Hejsan allihopa!

Nu närmar det sig långhelg här. Ungarna har tydligen national-helg eller något. Förstår inte egentligen eftersom deras nationaldag är den 20 augusti, men vem bryr sig, ledig lördag till tisdag så jag är nöjd :) Och då kommer Peter vara här också. Jag hoppas att vi ska hinna med lite roliga saker trots att båda behöver plugga.

Idag har jag haft histologi pr och histologi lecture. Känns som vi har tappat histologin någonstans på vägen, för allt vi pratar om är anatomi känns det som. Kanske är för att läraren är anatomilärare egentligen. Mellan lektionerna var jag hemma och sprang och tränade lite inne. 

Ikväll har jag lagat flygande jakob, och vet ni hur bra den blev!? Det är den bästa jag gjort! Smakade nästan lika bra som när mamma lagar den hemma (detta trots att jag saknar vissa ingredienser som ersätts av annat som jag hittar på). Sist jag gjorde köttfärsås så sa jag också att det var den bästa hittills. Övning ger färdighet, verkligen! 


Ska fortsätta läsa nu. Det är faktiskt intressant att läsa om vårt immunförsvar. Antikropparna är ju coola ju! Det måste finnas en hjärna bakom detta otroligt genomtänka försvar. Hmmm.. 

Kram <3 

Rida :D

Hejsan :)

Idag var en händelserik dag. Det började med anatomi practical som var helt okej. Dock gjorde jag inte så mycket eftersom jag inte pluggat inför den. Min plugg-tid hade nämligen gått åt till physio labben som jag hade senare på eftermiddagen. Jag fick 10/10 igen :) kändes skönt efter mitt misslyckande med midtermet. På labben fick vi ta blodprov. Jag fick A+


Sen pratade jag med Nora, en norsk tjej som har ridit i det stallet jag tänkt maila. Och tur som det är så skulle hon dit idag, så jag fick hänga med. Hästarna verkade okej och ridläraren också, så jag har nu anmält mig till tre lektioner framåt :D

Lite nervös över att de är så stora hästar bara :S Men det ska väll gå bra.


Kram kram


Vad ska man göra?

Hej igen.

Varit ganska nere nu på kvällen, vissa saker verkar aldrig vilja bli bra! Så fort man tror att något går åt rätt håll så slår det tillbaks på en. Hur ska man hålla sig glad när man inte vågar hoppas på att saker man önskar faktiskt kommer slå in.

Med dåliga tankar kommer ofta flera dåliga känslor, bland annat är det en sak som jag lätt får ångest över. Jag går och oroar mig för att jag inte kommer bli tillräckligt bra. När jag är klar veterinär, tänk om jag inte kan så mycket som jag borde kunna. Jag vet att det låter töntigt, har ju bara gått en termin klart. Men fortfarande, tänk om jag inte blir en bra veterinär, tänk om jag glömmer viktiga saker som jag borde lära mig utantill?

Pratade i alla fall med mamma för att komma på hur jag skulle kunna bli glad. Och vi kom faktiskt på två saker som skulle göra det lite mer uthärdligt att leva här. Jag ska ta ett sabbatsår efter 2an. Ett ledigt år där jag ska vara hemma och jobba i sverige, och plugga på de jag behöver lite grann (om jag inte kommer in i Sverige). Sen ska jag se om det går att börja rida en gång i veckan här. Det finns ett stall som är gångavstånd från mig, och jag tror de ger privat lektioner där.

Det ska jag kolla i morgon :) Då har jag lite saker att göra, ska handla makaroner och vax (Peter kommer i helgen så inga stickiga ben får man ju ha!), sen ska jag springa, storstäda (börjar bli lite rörigt här) och sen skicka mail om ridningen.


Nu ska jag lägga mig och sova. Och för att avsluta med en positiv tanke så kan jag visa bilder från i sommras när jag var med Peter och hans familj och släkt på deras landsställe i Norrland :) Det var en härlig tid. Snart kommer sommaren hörni!


 
Sov sött mina fina <3

Dagens lektioner

Halloj :)

Idag var som alla andra skoldagar. Gick till skolan, satt på lektionerna och antecknade. Och när jag har lektioner från morgon till kväll (slutade kl 6) ja då finns det inte mycket att skriva om här.

Botanik i morse - ett helt värdelöst ämne, vi ska lära oss latinska namn på alla växter och alla deras släktingar och egenskaper. Man bara sitter och rabblar upp namn, vad de kan ge för konsekvenser om man äter dem (har aldrig i hela mitt liv tänkt att gå fram till en märklig växt med konstiga blad och trycka i mig den) och hur blommorna och bären ser ut på denna växt.


Roligare än så är det liksom inte. Alla ställer sig frågan "varför kallas denna lektion practical", vi får inte göra någonting. Jo, titta på vissa frön som han visar i verkligheten.

Sen har jag haft physio och anatomi. Nya physio läraren är bra, men han pratar så snabbt att jag inte ens kan tänka i den takten. Jag kan omöjligt prata svenska så fort som han pratar engelska! Han uttnyttjar i alla fall lektionen till max. Anatomin var ovanligt tråkig, förutom den delen med tarmarna och hur man kan fixa ett kolik fall (ja Danne, nu kom vi in på den långa handsken som du är så besatt av).

Nu ska jag plugga physio till labben i morgon, då man ska få ta blodprov på sig själv :D

Kram kram


Wiss i mitt <3

God förmiddag (får man väll fortfarande säga). :)

Taccos kvällen igår blev riktigt lyckad! Det var så trevligt och vi pratade oavbrutet till klockan halv 2 på natten :P Det är härligt att sitta och diskutera med människor som tänker lika som en själv, man pratar om allt möjligt och ändå är alla överens i princip hela tiden. Speciellt när ämnet går in på djur och veterinär relaterade grejer.

Tjejer behöver tjejer att prata med :P Jag är ledsen Peter ;)

Men dum som jag är tog jag inte en enda bild.. :/


Nu på morgonen har jag suttit och bokat flyg hem i påsk :D Kommer vara hemma mellan den 14e - 23e april. Jag måste göra lite reklam för världens bästa flygbolag. Resan till stockholm kostar 227 kr och resan till ungern kostar 224 kr. Är detta inte sjukt billigt?

Jag gillar mina rosa flygplan <3


Kram kram


See ya

Hej hopp :)

Sitter här och pluggar som vanligt. Men det går inte lika bra som det brukar göra. Vet inte vad som hänt med min hjärna, den brukar vara så duktig och komma ihåg saker, men nää inte nu.

Ikväll ska jag på tacco-middag med tjejerna jag va med igår :) det blir gott och trevligt!

Efter som jag var så himla negativ mot ungrarna igår så har jag i alla fall en bra sak att säga om dem idag. När de säger hej då så säger de "szia", vilket uttalas "see ya". Lite roligt när gamla tantar ropar "see ya" efter folk :P

Det var det :P

Kram <3

Nina = social

God kväll allihopa :)

Hoppas ni haft en härlig fredagskväll!

Jag har för än gång skull varit lite social :P det är inte ofta det händer nu förtiden. Var på bio med Karina, Iselin och Ingrid-Maria.
De är så sjukt billigt att gå på bio, men lite svårare att hitta filmer som inte är dubbade. Men det finns en del som går på engelska :) Vi såg "how do you know". Jag tyckte den var bra, kanske lite seg. Plus att jag alltid hoppas att tjejen ska bli ihop med den andra killen istället för den hon faktiskt väljer i slutändan.
Men helt klart värt 30 kr  för att få lite härliga skratt och sitta i en skön stol och slappna av lite.





Påvägen hem möter man så mycket härliga Ungrare som är precis som hela bunten är här. Äckliga och motbjudande! De stannar upp och kollar på en, uppifrån och ner, sen säger de något oförstårligt på ungerska och går de lite längre börjar de kasta slängkyssar efter än.

Stackars människor, de får aldrig uppleva något annat än sitt eget skitiga land så de blir alldeles till sig när det är några människor som inte ser ut som rishögar.
Förlåt mig, men jag lovar er om ni bodde här skulle ni också börja tröttna på attityderna. Får minst 3 komentarer per dag av personer som går förbi, åker bil förbi (svar ja, de bormsar in och vevar ner rutan bara för att få säga några ord som jag inte fattar) eller står utanför en affär. Ska man räkna folk som stannar upp bara för att kunna vända sig om och följa en med blicken blir det det dubbla antalet.

Jag har börjat prata svenska med dem som pratar med mig, de förstår det lika bra som engelska så.

Nu ska jag sova :) och ha sovmorgon i morgon. Gått upp tidigt två dagar i rad och jag har seriöst gått i sömnen varje gång jag stigit upp.

Kram på er <3

Att göra något åt saken!

Hej :)

Jag tror att alla har något som de skulle vilja ändra på i sitt liv. Som man aldrig orkar göra något åt, men verkligen skulle tjäna på att ta bort eller lägga dit. 

Varje gång när jag släckt min skrivbordslampa så gör sladden som knappen sitter på en fin pendlande rörelse och träffar skrivbordsbenet. Detta resulterar i ett högt klingande ljud som totalt misshandlar mina öron. De försvinner sedan långsamt bort efter ett antal sekunder.  

Min poäng är detta: ändra det du inte är nöjd med eller acceptera läget, annars kommer du alltid gå och störa dig på saker i ditt liv.



Puss <3

Andra wildlife lektionen, och några funderingar

Hallå där :)

Nu är jag hemma från min andra lektion i wildlife. Idag handlade det om populationer. Hur man mäter hur många djur det finns på ett område, olika tekniker och varför man gör det, hur olika arter påverkar varandra och så vidare. Det var intressant. Men jag har bara lite funderingar.

För att kunna se hur gammalt ett djur var kunde man kolla tänderna. Ni vet hur man ser hur gammalt ett träd är? Med att räkna antalet ringar. Det går att göra med djurens tänder också. Problemet är att detta inte är hundra procent riktigt, så för att kunna se hur precist ditt värde är kan du ge djuret antibiotika. Antibiotikan stannar kvar i kroppen, och du kan därför efter exempelvis fyra år kolla hur många ringar som har växt sen du gav antibiotika. Är det då fyra ringar till, jag då stämmer mätningen. Vår lärare hade gjort detta på rådjur som ett experiment.

Som tur är var det inte bara jag som reagerade på detta. Ge antibiotika till höger och vänster bara sådär, utan reglering? Någon som hör varningsklockor? En tjej räckte upp handen och frågade "vi i Sverige har mycket regler och debatter kring antibiotika användingen, hur kommer det sig att man använder det bara sådär?". Läraren svarar "varför har man det för? Jag ser ingen risk med att använda antibiotika".

Ursäkta mig vad sa du sa du? Det kallas resistens har jag hört! Det är ju just detta som är problemet, folk ger ut antibiotika i fel mängder och utan kontroll. Snart kommer det inte fungera lika bra längre..

Nästa intressanta sak är märkningen av vilda djur. Jag menar, visst är det bra att kunna hålla koll på djurens beteenden, vanor, antal osv. Men kanske vi går liiite till överdrift. Finns ju inte ett lejon nu förtiden utan ett halsband. 


Så det var detta jag ville säga :)

En lite kul grej bara :P eller pinsam.. 
Läraren säger att de har startat ett program för att rädda de utrotningshotade "eagles" i ungern. 
I Ninas hjärna: "hmm varför skulle de vilja ha kvar iglarna, det är ju inte speciellt viktiga, ganska äckliga är de ju också". 
5 sekunder senare "herregud! Det är eagles Nina inte iglar.. ". Min hjärna är lite långsam ibland.

Hoppas ni haft en bra dag :) 
Kram kram


Vad hände med våren?

Hejsan!

Man kan vrkligen fråga sig var våren tog vägen. Det har varit skapligt varmt ute de senaste dagarna, men så i morse när jag gick ut möts jag av ett snö landskap. Tänkte nästan backa in genom porten igen och låtsas att jag inte sett något, gå tillbaks till min varma säng och titta på någon serie.

Alltså misstolka mig inte, jag älskar ju snö. Men jag tycker bara om snö om den kommer med något roligt, som att få ut och rida i snön, ha snöbollskrig, åka snowboard osv. Inte bara ett den ligger där och är kall och tråkig.

Såhär ser skolområdet ut nu.. Vägen går till anatomi och histologi practicals. Hade dock inte det idag, jag gick in i dörren bakom mig istället, chemistry lecture och chemistry practical. Bläää.. Men det var inte så farligt som det brukar vara faktiskt.
 
Tänk om man kunde få ha anatomi pr varje dag, så kul skolan skulle vara då.

Nu måste jag återgå till pluggandet!

Kram på er <3

Träning

Hejsan :)

Som jag sa förut så skulle jag träna idag, och det gjorde jag också. Sprang i parken och gjorde lite styrketräning hemma.

Jag har storhandlat också. På gymnasiet kommer jag ihåg att vår idrottslärare bad oss skriva en uppsats om hur träningen påverkar våra liv eller varför vi behöver träna. När läraren läst alla uppsatser kom hon skrattande in till klassen. Det var nämligen så att 32 stycken av klassens 32 elevar hade skrivit följande mening "träning är bra då vi kan använda det i vardagslivet, som när vi behöver bära matkassar". Denna mening fanns även i vår idrottsbok.
Men nu ska jag tala om för er att detta inte stämmer, för det spelar ingen roll hur mycket du har tränat, storhandla slår alla gränser i utmattning!
Kom flåsande och stapplande hem med två matkassar och en full ryggsäck. Tröttare än av en jogging tur :P

Jag har köpt ingredienser för att göra följande måltider: köttfärsås, korvstråganof, flygande jakob, lasange och ungspannkaka. Perfekt!

Nu står jag med recept boken i ena handen om hur man gör en bra korvstråganof och min fysiologi labbmanual om hur man tar blodprov på sig själv i den andra. Blir jobbigt om jag råkar blanda ihop dem. "Få se här, en droppe blod dit..." Haha usch vilket äckligt skämt.. jag är veterinär student.

Kram <3

Orka!

Hej.

Nu är jag tillbaks från dagens första lektionen. Ska äta, plugga, springa, duscha och sen tillbaks till skolan.

Ska storhandla ikväll tänkte jag. Har ingen mat hemma :O

Fick just beslutet från CSN om hur mycket pengar jag får. Och de inteligenta människorna på CSN tycker att jag bara kan få bidrag för deltidsstudier. Jag läser 6 ämnen samtidigt, jag får 22 poäng plus de 6 poängen som jag får för extra kursen jag tar. Är detta deltid? Orkar jag överklaga..?

Jag fick skapligt bra med pengar, dock efter att ha betalat tillbaks de pengarna jag är skyldig pappa för att han betalat terminsavgiften till mig, är jag i princip tillbaks på 0 kr igen..   

Det var det. Nu ska jag sätta fart med min att-göra-lista :)

Kram

Meeen

Hejsan

Hade anatomi pr idag, det gick bra. Min grupp fick jätte mycket beröm av läraren för att vi kunde så mycket och hade dissekerat så bra.
Sen hade jag en halv physio lektion, kom hem och såg resultaten på physio provet... hade inte klarat det. Med ett poäng för lite. Blir retake i maj.. bra jobbat.

Har varit ute och gått lite och funderat. Pluggat lite, allt som vanligt helt enkelt.

Ska lägga mig tidigt för jag ska ha histologi pr i morgon bitti. Måste ju vara utvilad så jag är full med kreativitet.


I fake a smile so they won´t see


Once in a lifetime means there’s no second chance



They say that you should follow and chase down what you dream,
but if you get lost and lose yourself what does is really mean?

No matter where we’re going, it starts from where we are.
There’s more to life when we listen to our hearts

RSS 2.0