Morgon morgon

Hej!
 
Jag gjorde inte tentan igår, gick till skolan och frågade snällt om jag kunde få byta dag. Och det fick jag! Blev faktikst väldigt förvånad att de godkände ett datum byte precis innan examen sådär, inte likt min skola alls. Antar att mitt utseende styrkte min förklaring "jag mår inte alls bra". 
 
Så efter det tog jag plats i sängen och tittade på Greys anatomy i några timmar. Tog sedan en promenad till den stora djuraffären och köpte mat, godis och en ny riv-klätterställning till Nattis. Det var väll ungefär det jag gjorde.
 
Idag ska jag sätta igång att plugga pharma som står näst på listan. Kör lite lugnt för jag har fortfarande huvudvärk så det räcker och blir över. Börjat med att sortera alla papper i vilken ordning jag ska plugga. Jag tycker om att organisera och planera allting, lägga upp saker i olika högar och ladda ner allt jag behöver på datorn. Sen är det bara att lära sig allt ;)
 
 
Kram

Status praesens och förväntningar

Hej.
 
Status praesens för mig kan väll liknas med halvdöd. Åh vad jag inte vill göra min tenta i morgon. Om jag lyckas ta mig dit det vill säga. Idag har jag bara orkat några meter från sängen åt gången. 
Det suger att vara sjuk! Och när man är 22 år och sjuk innebär det också att du får ta hand om dig själv, du är den enda som tycker synd om dig själv och behöver du något får du lösa det själv. 
 
Kanske är det vettigt att komma till insikt med att andra människor inte gör som du förväntar dem att göra. Man bör inte ha höga förväntningar på sin omgivning. För med höga förväntningar följer oftas besvikelse. Så jag har bestämt mig för att sluta förvänta mig saker av andra, jag ska från och med nu hämta stöd och energi från mig själv. Så allt över det bara räknas som ett "plus i kanten". Det är dagens kloka ord till mig själv. 
 
Hjärtliga hälsningar från en sjuk veterinärstudent
 
 

Dålig tajming

Hej..
 
Det fanns en förklaring till att jag frös så mycket igår att jag behövde duntäcke över mig, och att jag var så trött i förmiddags att jag inte klarade att hålla ögonen öppna. Förklaringen heter förkylning. Japp, jag har blivit sjuk. Det värker i hela kroppen, mina ben är skakiga och mitt huvud är helt luddigt. 
Så himla dålig planering av mig! Det här har jag verkligen inte tid för. Sov i lite mer än en timme, druckigt två koppar kaffe och har på mig varma mjukiskläder. Inte så mycket mer man kan göra. 
Läser så gott jag kan inför torsdag, men det bådar inte gott. Läser ett stycke, nickar till, läser lite till och blundar lite till. 
En differential diagnosis skulle kunna vara narkolepsi plus lite hyperaesthesia också. Men låt oss hoppas att det bara är en förkylning ;).
 
God natt.. eller.. trevlig kväll.. eller nått. 
 
I mitt nästa liv vill jag vara en katt
 
Kram <3

Återhämtningstid - javisst... neeej

Hej!
 
Natten innan en examen är oftast dålig, man sover oroligt, vaknar flera gånger, kollar på klockan, drömmer mardrömmar om att bli jagad eller kastar sig upp ur sängen helt övertygad om att väckarklockan slutat fungera och du redan är sen.
Provdagen kommer och adrenalinet kickar in, så du känner inte av tröttheten. Men så kommer vi till dagen efter en tenta.. Skolsystemet här är inte uppbyggt efter återhämtingsperioder precis. Man bör helst börja plugga på sin nästa examen redan samma dag som man gjorde föregående. 
 
Och jag försöker verkligen göra det, men min hjärna säger bara "Nej!", det är ingen demokrati här, den säger "Nej!".
Så då tar jag en liten paus, för huvudet känns bara tugnt och innerst inne så känns det som att man förtjänar en paus ändå.
Men under hela tiden du gör något annat än att plugga så har du en gnagande känsla, "det här är fel", "det går inte att lata sig såhär", "vad håller du på med, du slösar bort tid, v-a-r-j-e minut räknas!"
Så under hela tentaperioden är du aldrig riktigt ledig, trots att du tar - en dag utan plugg. 
Tänk nu på att vi har tuffa terminer med minst två test i veckan och ett tempo som heter duga, vi avlutar terminen med sådär 6-7 veckors tentaperiod.
Därför, sitter jag nu här, utan att plugga med huvudvärk, illamående och ont i magen.
 
Jag förtjänar en paus, jag förtjänar en paus, jag förtjänar en paus...
 
/Nina

Läsning på café

Heej!
 
Igår gick Mari och jag till ett cafe och pluggade. Jag var extremt trött, så fick kämpa för att hålla fokus. Men fick i alla fall mer gjort än vad jag skulle fått hemma. 
 
Vår mysiga läshörna:
 
Ha en fin dag allesammans!
 
Kram

En efter en!

Halloj!
 
Just hemkommen från Ullö och examen i large animal clinical diagnostics. Samlade på mig en 5a till ;) Det går ju bra det här! Hoppas att jag fortsätter på samma spår. Men small animal clinic på torsdag blir inte en lätt match, Agnes (aka the natzi) som förhörde mig om cranial nerves om och om igen har ansvaret för den tentan. Det vill säga - inga misstag får göras!
 
Jag ska äta lite lunch nu, sen gå till Costa och plugga där med Mari. För länge sen vi hade café-plugg!
 
Tenta-bakis-mat
 
Finals listan: 
 
6 maj - Pathophysiology exam
21 maj - Bacteriology exam
27 maj - Clinical diagnostics exam - large animal
30 maj - Clinical diagnostics exam - small animalgenerall written part
10 juni - Pharma written exam
18 juni - Pharma oral exam
25 juni - Immunology exam
28 juni - Surgery exam
 
Kram

Examensläsning

Hej.
 
Har varit uppe hos Mari och pluggat hela helgen. Vi började med att plugga ensamma i varsitt hörn, och idag avslutade vi med att gå igenom allt muntligt tillsammans. Hoppas att jag kan tillräckligt nu!
 
Maris bananpannkakor
 
Nira får clinical diagnostics genomgång
 
Kram kram

Medicin student

 

What do we got?

Halloj!
 
Dåligt med blogginlägg på senaste. Pluggar clinical diagnostic inför måndagens examen på Ullö. Provet är uppdelat i en stordjurs del, en smådjurs del och en generell del. 
Det är verkligen ett intressant ämne, då det är första grunden till hur man tar emot och undersöker en patient. 
Ni vet i Greys anatomy när läkarna går fram med stora steg mot en patient och säger "okay, what do we got?" och sen börjar göra olika undersökningar för att "kolla läget". Det är clinical diagnostic det.
Hur kollar du mag- och tarmsystemet, andningssystemet, urinvägarna och så vidare. Viljan att lära sig finns där, men orken hänger inte riktigt med. Min hjärna vill sova och min kropp vill inte sitta vid ett skrivbord. 
 
Övar mina kunskaper på en plastleksakshäst
 
Och om Nattis ligger på skrivbordet kan jag inte låta bli att klämma och känna lite på henne också, till hennes stora förtret. På katter kan man känna båda njurarna, så kunde inte låta bli att undersöka hennes. Och urinblåsan var också lätt att hitta. Och allt i munhålan kollade jag. Och reflexerna. Haha min stackars lilla kisse!
 
Kram kram <3
 
 

Tacos-middag

God kväll!
 
Så var min 22-års födelsedag över. Eller ett litet tag kvar, och den tiden ska spenderas i sängen med ett Greys anatomy avsnitt. 
 
Gästerna gick för en liten stund sen. Det blev en lyckad tacos middag, åhh vad det var länge sen jag åt tacos alltså! Och till efterrätt hade Mari gjort en choklad-kaka :D söta unge! 
 
Fick kort från familjen och från kompisarna här (med en prenumeration på en katt-tidning! Taack! :D) 
Så gullig text att jag var tvungen att lägga upp den här ;) 
 
 
Natti natti! <3
 

22

Heeeej!
 
En glad födelsedagstjej sitter här framför datorn! Jag klarade min muntliga examen i bakteriologi, med en 5a till och med. Var ganska nervös under hela tiden jag framförde mina topics, så läste upp dem i ett svep utan andingspauser och sådant. Läraren ställde tre frågor som jag kunde svaret på, han till och med jublade att jag kunde förklara de olika stegen i en staining method (svenska?). Och när jag var klar sa han med ett försök att lugna mig "Nina.. you did good", så tog han upp min blackbook och skrev in mitt betyg.
"Thhaaaanks" sa jag och andades för första gången med hela lungkapaciteten.
 
Mari hade immunologi examen i rummet bredvid, så när jag var klar åkte vi tillsammans till Tesco och handlade mat. Kände mig som en fansy housewife, uppklädd i svart klänning, kavaj, en snoffsig toffs och så en kundvagn. Tog sen taxi hem med massa matkassar. Bara för att hålla fansy-housewife stämpeln liksom ;). 
 
Nu blir det nog lunch och Greys anatomy. Sen får jag väll starta på nästa examen.. Om ett tag ;) måste få njuta liiiten stund. 
 
 
Ikväll blir det en liten Taccos middag här :) ska bli mysigt!
 
Kramar <3
 
 
 

Cats

Hej hopp!
 
Sitter och tittar på greys anatomy, äter och skriver blogginlägg nu. Multitasking på hög nivå! 
Har läst, läst och läst idag. Tog en promenad till affären och köpte energidryck. Påvägen ut från byggnaden mötte jag Mari som visade upp en påse med glass och energidryck - "ska gå igenom alla topics igen, jag behöver det här". I affären träffade jag en annan student, och eftersom jag både köpte energidryck till Ellinor och till mig ville jag förklara mig "im buying to Ellinor too, so dont judge". I kassan såg jag att han köpte minnst lika många och höjde därför på ögonbrynen, och fick till svars "dont judge.."
Livet som en veterinärstudent, i tentaperioden. Haha!
 
På tal om något helt annat så har jag säkert över tusen bilder på Nattis. Hon är så vacker! Jag vet att jag är lite partisk här, men hon är så himla fin. När hon bara ligger någonstans ser hon ut som en prydnadssak, så perfekt. 
 
För en stund sedan kom hon och la mig på min mage, sitt huvud mellan mina bröst, frambenen på varsin sida om min midja och ett bakben på varsin sida av mitt ben. Som en liten apunge. Så underbart, nästan så jag kunde fälla en liten glädjetår över min bebis. Kan också vara examen-nervositeten för i morgon...
 
 
Trots att jag är så förtjust i katter så känns det som att jag inte riktigt är på denna nivå än.
 
 
Kram <3

 

Lev och lär

Hejsan!
 
Igår var en rolig kväll! Tittade på Eurovision med härliga människor på Caledonia. Måste säga att sverige gjorde ett suveränt jobb! Det var helt fantastiskt ordnat, allt var så himla fint! Lokalen, lyktorna i taket, färgarmbanden på publiken, scenen, mellanakterna, fjärilen, långa vita gången uppe i luften, ja men allt!
 
Jag hejade på Danmark, så det var ju trevligt att de vann också. 
 
Nu vet jag i alla fall hur man löser "det dåliga samvetet" - det stavas trevligt sällskap och alkohol. Nej jag skojar bara ;). Jag har pluggat duktigt idag *klapp på huvudet* så det känns mycket bättre nu.
 
Söta Ellinor ordnar taccos kväll här på tisdag (födelsedagsmiddag för mig!), så glad jag blir! Jag måste ha den bästaste roomien :).
 
Nej pausen är slut! Dags att återgå till bakterierna! 
 
Kram <3
 
 

Det dåliga samvetet

Hej!
 
Varför får vi dåligt samvete? Hör det verkligen till överlevnadsinstinkten? Fick grottmänniskorna dåligt samvete om de inte lyckades rädda en av sina kompisar från att bli uppäten av ett vilddjur? 
 
Vad vet jag. Det jag vet är att jag har en stor klump i magen nu för att jag har dåligt samvete över hur dåligt jag har pluggat idag (vad bra, tänker ni, att hon då bestämmer sig för att slösa lite extra tid och skriva ett blogginlägg). 
 
Bakteriologin känns inte alls bra, den känns tråkig och oinspirerande. Och klumpen i min mage säger att jag är så himla dålig som inte pluggar mer effektivt. 
 
Ska försöka rädda upp situationen och läsa extra bra nu! 
 
Kram <3

Walk together

Hejsan!
 
Just tittat på säsongs avslutningen på Greys anatomy, sorgligt avsnitt! 
 
Annars har jag varit en duktig student idag och pluggat flitigt. Mari kom över och vi läste på riktigt bra, som på den gamla goda tiden. 
 
Nattis skulle självklart ligga i mitten.
 
Sent igår kväll var jag ute och prominerade. Det är så växlande väder här, ena sekunden varmt, andra riktigt kyligt. 
 
Tror inte det blir någon mer läsning för mig ikväll, kankse en film, eller bara sova. 
 
God natt <3

Hälsning

Hej hej!
 
Pluggar bacteriology så mycket jag kan, går på så få föreläsningar som möjligt och tittar på serier lite där i mellan. Inte så mycket av ett liv, jag vet, men så är det när det är tentaperiods dags. På lördag blir det i alla fall Eurovision Song Contest med kompisar, ska bli så himla kul att se hur Sverige klarar att hålla i hela kalaset. 
 
Det är många gånger, när man sitter och sliter sitt hår av frustration över mängden studiematerial man måste banka in i huvudet, som man slås av tanken "varför valde jag just det här yrket, kan jag inte tänka mig något annat?"
Bagare till exempel, vad är det för fel på det. Jag kan verkligen tänka mig att jag skulle passa som en rultig liten tant som bakar kakor och tårtor hela dagarna.
 
Men så kommer Nattis spinnandes, knuffar på min hand och traskar sedan upp och lägger sig på min mage, och tanken försvinner lika snabbt iväg. Nej jag ska bli veterinär!
 
Min prinsessa, min älskade finaste lilla hårboll. Vad skulle jag göra utan dig <3
 
Kram <3
 
 
 

Vända blad

Hej hej!
 
Så var patho retaken gjord och klarad. Herregud vad jag har gjort tentor på senaste tiden. Men nu är alla midterms och labb-prov över för denna termin, och jag kan börja fokusera på examerna i riktiga examensperioden. 
Rensade bort alla gamla papper från skrivbordet, och plockade fram bacteriologin istället. Känns alltid skönt att vända blad och sikta in sig på nästa sak. 
 
Hade nutrition lektion idag, och enda anledningen till att jag går på den är för att det finns en risk för närvarokontroll. Och nu ska ni höra på det underbara systemet som nutrition department har. En lista skickas runt i klassrummet där man ska skriva under sitt namn på. När läraren sen tar in listan räknar han eleverna i klassrummet och sedan antalet namn på listan. Ibland är det folk som skriver upp sina kompisar på listan för att vara snälla. Tre frånvaro betyder nämligen att du måste läsa om hela kursen... Så om det visar sig att det är 45 namn på listan, men bara 40 studenter i klassrummet - då stryker han de sista 5. Vare sig de är där eller inte. Här snackar vi kollektivbestraffning om någon är dum nog att skriva upp en kompis. 
Det är så frustrerande med dessa närvarokontroller, man borde få bestämma själv vilka lektioner som är värda att gå på. Speciellt nu när man börjar bli så stressad över alla stora tentor som kommer.
 
Gick på sista nutrition practicalen idag, ever! Det kändes bra! Dessutom betyder det soooovmorgon för mig i morgon! Härligt, det var länge sen!
 
Kram kram <3
 
 

På riktigt

Hej hej!
 
Börjar verkligen närma sig examensperiod nu, fler stressade elever och mer tid spenderas framför skrivbordet än i skolan. 
 
Jag har pluggat på bra idag, men är lite små nervös inför morgandagens prov. Ska läsa lite mer ikväll och sen blir det greys anatomy. 
 
Lite bilder från idag..
 
Som en äkta bloggare måste jag ju lägga upp den klassiska frukost-bilden. Trots att den inte är så exklusiv som den "borde vara". Nyponsoppa, croissant och patho. 
 
Men det dem inte har, som jag har, är det bästa sällskapet
.. som säger "ge mig mat nu"
 
Har suttit i sängen och pluggat idag, och kom på bästa platsen att ställa energi drycken. 
 
"Nej du har fått tillräckligt nu Nina"
 
Haha det blir psyket nästa för mig snart, men oroa er inte, det är bara examensnerverna som spökar. Jag är inte galen på riktigt, eller?
 
Från promenaden idag, vid Nyugati
 
Kram <3
 
 

Haha

Goood kväll!
 
Dagens skrattanfall kommer helt klart från resultatet från Nutrition tentan, fick en 3a! Haha master of calculation, det är jag det ;) Misstänker att nutrition department inte var vid sitt sinnesfulla bruk när de rättade den där. Men jag bryr mig inte, jag stod! 
 
Nu ska jag sova, men först måste jag bara rekomendera er att lyssna på detta. Ni vet "Bellas lullaby" från Twilight? Här är mina två favoriter av han som gjorde den låten. Så himla fina <3
 
 
Har gjort en hel spellista på spotify med alla Yirumas låtar :)
 
Natti natti <3
 
 

Check, check, check

Hej!
 
Och så var denna skolvecka slut, flera prov gjorda och förhoppningsvis alla klarade. Parasitologi midtermet idag gick bra, är nöjd med min insats även om jag tycker att läraren var lite snål med mitt betyg.
Provet fungerar så att när du kommer in i provsalen får du en liten låda, där i ligger två stycken mikroskåp-slides, en liten glas "flaska" med en död insekt i och 5 bilder. Ditt jobb är att identifiera dessa små kryp och tala om det för läraren, tillsammans med en liten beskrivning till varför det är just Musca autumnalis du ser och inte någon annan fluga. Så enkelt var det, eller inte :P men det går!
 
När det provet var avklarat gick jag upp till bibblan och satt och panikläste nutrition calculation inför provet som skulle starta några timmar senare. Har ingen vidare förståelse för de där uträkningarna, men hoppas att jag kunde skrapa ihop lite poäng med mitt "lite plus där, lite minus där, dela med det talet, och på med en enhet på slutet".
 
Det här är nutrition department i ett nötskal
Under lektionen: "om du ger en häst ett äpple och ett päron, hur många frukter har du då gett till hästen?"
På provet: "hästen väger 600 kg, den äter två tredjedelar av ett äpple med 25% torrsubstans, tillsammans med detta betar den gräs under 4 timmar i normal hastighet, den behövda andelen foder är 7.3 +/- 1, räkna nu ut TDN och ange det sedan i gram" 
 
Okej det där var ingen riktig fråga, men typ sådär kändes det. 
 
I bibblan:
 
Studenter som väntar på att skriva examen, och jag lekte paparazzi:
 
 
 
 
Nu har jag i alla fall betat av en del på min examens lista, och finputsat den lite. Som present till mig själv la jag in bacteriologi examen på min födelsedag, grattis kära hjärna! Här har ni i alla fall slutresultatet:
 
13 maj - Pathology midterm retake
21 maj - Bacteriology exam
27 maj - Clinical diagnostics exam - large animal
30 maj - Clinical diagnostics exam - small animalgenerall written part
10 juni - Pharma written exam
18 juni - Pharma oral exam
20 juni - Immunology exam
28 juni - Surgery exam - sen hem! :D
 
Kram <3
 

Räkna

Hej hej!
 
Nu har jag suttit alldeles för länge med dessa nutrition calculations. Ingen tid för parasitolgin! Ska börja med den nu istället.
Börjar få lite grepp om hur man räknar nu, men det är så lätt att göra misstag och så går hela uträkningen åt skogen. Får bara försöka vara uppmärksam i morgon så att det inte händer. 
 
Gick en promenad tidigare idag på gatorna som sträcker sig åt andra hållet än vad jag vanligtvis går. Och jag blev helt förvånad av hur fint det var, hur kan jag ha missat dessa fina små gator? De ska helt klart undersökas närmare!
 
 
 
 
Natti natti <3
 

Nonsense

Hej hej!
 
Just hemkommen från en intressant morgon på skolan. Egentligen kan man inte kalla den intressant, eftersom skolan var precis som min skola alltid är. Jag började morgonen med att gå upp klockan 6, pluggade inför min clinical diagnostic retake labb som jag missade när jag var hemma i sverige och jobbade på Bagarmossen. Strax innan 8 begav jag mig till skolan. 
 
Pratade med några studenter i skolan som också skulle ha retake, men för en annan labb. Jag insåg då att det måste ha blivit ett missförstånd mellan mig och den kvinnliga läraren. Därför gick jag raka vägen fram till den manliga läraren som skulle hålla i retaken och sa med min absolut gladaste sötaste röst:
"Hi, I was gonna have my retake today, but i realize now that it is probebly the wrong time or day"
Han vänder sig mot mig och säger "What!", med en förbannad röst. Jag fortsätter lika glad och vänlig "I have a retake for another practical, is it possible to just write the test with you"
"This is NONSENSE! What is your problem!?" 
"Im so sorry, i know this isnt my right practical, i can come back later maybe?"
"You are wasting my time, find the teacher that told you you could come this time, this is just nonsense!"
"I know, im very sorry, i will find the other teacher"
"GO AWAY! Go out from this room!"
 
Varför är det alltid jag som råkar ut för dessa raseriutbrott. Har jag ett "snälla skäll ut mig och hata mig"-uttryck i ansiktet eller vad? 
 
Det är inte mitt fel att informationen från skolan är så bristande. Väntade en timme i skolan och fick sen göra labben i alla fall. Först ett skriftligt prov, sen en snabb genomgång hur man öppnar munnen på en katt eller hund, hur man känner urinblåsan och var man hittar njurarna. Nu var den ur världen i alla fall. 
 
 
Tröstar mig själv med en tallrik yoghurt, banan och jordgubbar. Sen blir det parasitologi plugg och nutrition calculation övningar inför i morgon. 

 
Jag tänker i alla fall inte dras ner av denna sura skola, jag tänker fortsätta vara glad och positiv, ställa frågor och svara vänligt på tilltal. De kanske blir botade från sin bitterhet med lite kärlek. 
 
<3 till er från mig och Nattis

Tillbaks på banan

Hej!
 
Är så himla lättad och glad, klarade pathophysion, på första försöket! Provet var uppdelat i två delar, en single-choice del som visas på tavlan och man har 1 minut per fråga och en essay del där alla får ett varsitt topics att skriva om. Jag fick PTH och calcitonin, två hormoner som reglerar Ca och P i kroppen. Trodde aldrig att det skulle gå om jag ska vara ärlig, men det gick!
Nu är jag tillbaks i racet igen. 
 
Har suttit och jobbat med ett dokument de senaste fyra timmarna. För parasitologi midtermet jag har på fredag. Vi ska kunna känna igen massa olika löss, flugor och andra bitande insekter. Inte det lättaste då flugorna ser - enligt mina ögon - exakt lika dana ut.  Ska skriva ut det i morgon och börja plugga som en tok! Har också clinical diagnostic prov och nutrition calculation exam denna vecka. Så härligt när man får paus efter sina examen ;).
 
 
Sitter nu och tittar på ett avsnitt greys anatomy till kvällsmaten. Det är så många klockrena citat från den serien, så jag har lust att skriva ner hela manuset. Men får försöka välja ut de bästa styckerna istället. 
 
"As surgeons we ignore our own needs so we can meet our patients' needs. We ignore our friends and familes so that we can save other people's friends and families, which means that at the end of the day all we really have is ourselves. And nothing in this world can make you feel more alone than that."

Vackra cityparken

Hej hej!
 
Det var länge sen jag tog en promenad i cityparken. Kommer ihåg förra året när Ellinor jag jag gick nästan varje dag tillsammans där.
 
Det är så vackert där! Och det är häftigt att de kan ha en sådan stor park mitt i en storstad. Idag tog jag mig i alla fall tid att ta en sväng runt i mina gamla fotspår.
 
 
 
Kram <3
 

Lång dag

Hejsan!
 
Börjar avsluta dagens flitiga pluggdag, ska snart skypa med mamma och sen blir det att natta kudden. 
 
Började dagen med att köpa allt som behövdes för att öka min motivation till pluggandet:
 
Därefter placerade jag mig vid skrivbordet omgiven av lecture notes, essay-frågor, pennor och studiestöd (aka energidryck och onyttigheter). 
 
Kommer inte att behöva sova ensam i natt, har nämligen hela sängen full med pathophysio notater:
Mysigt värre!
 
God natt på er <3

Sura miner

Hej hej!
 
Ni som inte orkar höra på en gnällig student utan liv kan sluta läsa nu.
Tack till er som fortsätter läsa ;)
 
I måndags sa jag "usch det här är inte min dag", i tisdags sa jag "det här är verkligen inte min dag", i onsdags sa jag "vad är det för fel på den här veckan, det är inte min dag idag heller", och från både torsdagen och idag kan jag helt klart konstatera "det är inte min vecka" 
 
Var ska vi börja, patho midtermet gick åt skogen.. Kul att få en retake när schemat redan är fullproppat som det är. Är så trött på Pathologi department nu, deras idiotiska prov med frågor som inte ens går att hitta i studiematerialet. 
 
Jag pluggar som en galning hela tiden men det känns inte som att jag får någon utdelning av mitt slit. Min hjärna har checkat ut och jag vet inte hur jag ska få den att komma tillbaks när jag bara har tentor, sömnbrist och arga skällande lärare att locka med.
 
I går var det sista clinical på Ullö och vi gick igenom nervous system (väldigt intressant!), och rectal examination. Ni kan ju tänka er vad 90% av alla facebook bilder har varit på de senaste dagarna - elever med sina armar instuckna i rumpan på en häst eller en ko. 
Det tråkigaste med Ullö är som vanligt attityden hos lärarna. Jag försökte vara så delaktig som möjligt i lektionen och svarade på alla frågor jag kunde, men så fort man säger något fel så var men DEN sucken och ett hånfullt skratt, himlande med ögonen och en kommentar som "What? Really, you think that!?"
Det är vid sådana tillfällen man tänker inombords "detta skulle aldrig ha hänt i sverige, då skulle man bli uppmuntrad att försöka svara..".
 
Nervous system examination:
 
Rectal examnination av en kossa:
 
Väntar på taxi hem:
 
Idag har jag bara haft parasitologi labb, den gick bra. Nu ska jag sätta mig och läsa pathophysio till på måndag. Chansen att jag klarar den nu på första försöket är inte så stor, så jag har en inplanerad retake redan nu. Men jag ger det en chans och läser som en galning fram tills dess. 
 
Alltid när jag kommer hem till Sverige och pratar med mina kompisar där så känns det som att jag kliver ur min bubbla som jag lever i här och blir helt chockad av upptäcten hur andras liv är. Deras liv varken står eller faller på nästa examen, precis som att skolan inte är centrum av universum. Just nu är jag alldeles för instängd i den här bubblan och jag skulle verkligen behöva åka till Sverige och lämna min lilla isolerade värld för en stund. Men det har jag inte tid med. 
 
Mer kaffe, energidryck och mindre sömn är medicinen för en lyckad tentaperiod ;) Eller hur var det nu? 
 
Har ett stort "plåster" på vänster axeln, skulle önska att det innehöll koffein, men tyvärr är det bara smärtstillande. Min skadade axel (som jag dragit av en muskel i) plågar mig som bara den, skickar smärtsamma strålar ner i hela armen. Inte nog med det så har hela högersidan låst sig, (nacke och axel) pågrund av att jag sovit konstigt i natt. Drömde att jag hade brutit axeln och vaknade och var helt övertygad om att det inte varit en dröm. Hade dock bara en "transdermal patch" i mitt skåp, så det blev vänster axeln som fick turen att bli omplåstrad. 
 
Dags för plugg! Detta är den klassiska pluggfrisyren: 
 
Kram kram till alla tappra läsare som orkade igenom detta blogginlägg ;)
 
 
 
 

RSS 2.0