Redo för resan

Hej hej!
 
Idag hade vi pathophysio lektion på morgonen, sedan håltimme när Mari och jag satt på bibblan och läste och så pharma practical. Vi fick tillbaks våra midterm och jag fick se vilka bittra tre grejer på receptet som jag hade gjort fel på och därför åkte ner till en fyra istället för en femma. Pharma läraren när han gav ut mitt prov: "hmmm... det var nära en 5a". Tack för den liksom :P
 
Sen gick jag hem, slöade i soffan och gick sen till patho lektionen. Frågan är varför jag gick tillbaks till skolan när jag var så trött. Somnade ett antal gånger under lektionen, jag verkligen försökte fokusera, men nej.. det gick inte. 
 
Nu är i alla fall det mesta klart för avgång i morgon. Packningen är nästan klar, flygbiljetten är utskriven hos Mari och Nattis "sova borta"-kitt är färdigt. Åh alltid lika jobbigt att lämna iväg min hårboll :/ även om hon kommer ha det toppen hos Caroline, Bagera och Bella.
 
Nira, Maris hund, är alltid lika ivrig att få leka med mig när jag är där och hälsar på. Sötnosen! Lika stor (liten) som Nattis. 
 
Det är väldigt härligt att bara kunna gå över till varandra här i huset, känns lite som att vi bor på samma "hotell" hela bunten. Man bara smiter igenom ett garage så är man i de andra byggnaderna. Och korridorerna ser ut som på ett finare hotell. 
 
Dags för ett the big bang theory avsnitt nu tror jag :)
 
Kram kram

Stormigt

Hej hej!
 
Idag kom första snön i Budapest, men det är ingen vidare snö att skryta om. Ungefär en och en halvmeter upp från marken (min huvudhöjd) smälte allt till stora blöta vattenklumpar istället för snöflingor. Mari, Caroline och jag tog följe till skolan och alla hackade tänder och var dyngsura när vi kom fram. Men det blev bättre framåt eftermiddagen. 
 
Hade bacteriologi, pathophysio och animal breeding. Efter en en diskussion blev det i alla fall bestämt att de ska strunta i allas frånvaro på animal breeding fram till nu, det vill säga: jag får ta examen till jul. Tack för det kära skola.
 
Jag vet inte vad jag är inne i för konstig fas just nu, jag går runt och funderar så mycket, alldeles för mycket, på seriösa saker. Som tex "borde jag fortsätta vara samma person som jag är nu, eller behöver jag ändra på mig för att vara okej", "vad ska man ha för åsikter när det gäller hur samhället är, typ välfärd, jämställdhet osv." och "vart är jag påväg, hur ser min framtid ut, vad vill jag mer än min utbildning". Låter djupt, men det är alltså vad jag går och grubblar på om dagarna, och även under lektionerna vilket gör att jag helt plötsligt vaknar upp ur min lilla tankebubbla och inser att jag missat de senaste fem slidesen som läraren gått igenom. Det.Måste.Bli.Ett.Slut.På.Detta
 
I morse var jag så arg, gick och skrev ett ilsket blogginlägg i huvudet över allt jag ville få ur mig. Men nu har jag varit och sprungit på Margit och känner inte för att komma in i samma sinnesstämning som innan, så det kanske kommer senare ikväll :P
 
Om två dagar åker jag hem till fina Sverige :) checkat in och beställt flygbuss. Packningen får jag ta i morgon eller på onsdag, för nu måste jag läsa pharma för i morgon. Är så trött bara.. 
 
Kram <3
 
 
 
 

Söndag 28 oktober

Hej hej!
 
Hallååå var tog oktober vägen? Nu är det snart jul och examensperioden kommer alldeles för snabbt mot mig! Är glad att jag har planerat in en sådan lång tentaperiod efter jul, så jag har tid att göra flera examen då. 
Vintertid nu, och det börjar faktiskt bli riktigt kallt ute. Har inte hittat en vinterjacka än, så jag kommer väll frysa ihjäl nästa helg när jag kommer hem till fina sverige - som redan har fått första snön... avundsjuk.. 
 
Började morgonen med att skypea med mamma, sen skypeade jag med Nina också, och så har jag gått på en liten kort handling. Annars har jag bara pluggat. Blev att skriva ikapp bakteriologi topicsen, som jag hade hamnat efter i.
 
Ska strax börja läsa animal breeding. Frågan är om det är någon ide... Breeding läraren gick ut med att alla som missat mer än 3 lektioner inte kommer att få ta examen, som straff.. jag tror jag har 3 eller 4 missade, återstår att se på måndag. Jag tror de flesta har 4 eller fler frånvaror.
Tråklektion med idiot-lärare, hur kan de förvänta sig att vi ska gå på det där tramset? Jag säger som Faye (tjej i klassen) "jag börjar gå på lektionerna när de lärt sig hur man undervisar och pratar engelska". 
 
 
Nu är min lugg nästan tillräckligt lång för att sätta upp i toffsen med resten av håret. Orkar inte ha den hängande i ansiktet längre, så nästa gång jag klipper mig så ska den inte bli kortare än att den når att sätta fast där bak. 
 
Nina och jag började skicka fölis bilder till varandra, och jag hittade så många söta på Fossa tossa som jag måste visa er också. 
 
Kram kram

Lektionen.Var.Inställd

Så värt att gå ut i regnet, gå 20 min till skolan och stå och vänta en kvart utanför en låst dörr med 20 tyskar och sedan gå hem igen.

Lördagsskola

God morgon!
 
Härlig, regnig lördag här i Budapest och jag gör mig i ordning för skolan. Japp vi har skola på lördagar numera! Haha nej inte riktigt, men alla lediga dagar (från långhelgerna) måste pluggas in på andra helger. Ytterligare ett av de märkliga systemen i Ungern. Tror dock att de flesta kommer skolka från lektionen idag, så jag lär väll sitta där ensam.  Men det kan vara värt att gå på tänker jag ;) Bara på med stövlarna och regnjackan.
 
Sen ska jag hem, lämna skolgrejerna, slänga i mig lite lunch och så ska jag gå till "West end" för lite shopping. Kanske får med mig Mari också.
 
Filmkvällen igår blev riktigt lyckad - popcorn, chips, godis, tända ljus och film. Bästa fredagskvällen ;) Vi såg "Taken", som handlar om en tjej som blev kidnappad och hennes pappa som försöker hitta henne, och slår ner alla i sin väg typ ;) men aa den var spännande! 
 
Nattis ligger och håller om mitt ben :) du anar inte hur mycket jag älskar dig min lilla lurventuss <3
 
Kram kram

Spotless

Heeej!
 
Äntligen klar! Storstädat hela lägenheten sen jag slutade idag vid två. Nu glänser det här inne :) Och jag sitter nöjd vid datorn och lyssnar på musik. 
 
Fick tillbaks lab. diagnostic midterm resultatet idag, och jag klarade det! Känns så skönt, trodde att jag skulle misslyckas med båda midtermen där ett tag. 
Lab. diagnostic läraren skämdes över att han gjort ett så svårt prov till oss, han ba "jag var så orolig att jag förstört för er när ni fick sådana frågor, men så blev jag så glad när jag såg att ni kunde svara på dem i alla fall". Hade fått rätt på två av tre frågor, och poäng för att jag hade gett ett jätte bra svar på min första fråga (hade bara varit bättre om jag inte hade missuppfattat vad det var jag skulle svara på och skrev en förklaring på något helt annat ;) haha)
 
Nu väntar jag på att Caroline och hennes mamma ska komma ner en sväng och låna lite internet. Sen ska jag nog upp till Mari och se film :) blir mysigt! 
 
Kram <3
 
 
 
 

Morot

Halloj!
 
Midtermet i pharma som jag hade i morse kl 07.00 gick bra. Kändes som jag kunde det mesta och fick nu tillbaks resultatet: en fyra :) nöjd nöjd! Behöver verkligen lite positiv pluggmotivation. Lab. diagnostic midtermet som jag hade förra fredagen kommer vi få tillbaks i morgon, och det kommer inte vara vackert kan jag säga. Redan ställt in mig på en retake där faktiskt. Pathophysio department (som lab. d. hör till) är sjukt petiga och griniga med rättningen. Skriver man inte allt så får man automatiskt 0 poäng, det finns typ inga betyg mellan underkänt och högsta betyg. 
 
Nu har Ellinor åkt till Sverige och jag har lägenheten för mig själv en helg. Lite ensamt känns det allt.. Men jag ska hålla mig sysselsatt, städa, diska bort tallriks berget, gå på bio (tror jag), kanske lite shopping och så plugg. 
 
Förra helgen var den Carolines tur, denna helg Ellinors och nästa helg blir det MIN tur att åka hem :D Ska bli underbart! 
 
Kram så länge <3
 
 

Lite snabbt bara

Hej!
 
Midterm i morgon... blää! Pluggar allt vad jag kan, vill så gärna göra bra på detta prov! 
 
Uppehåller Nattis med en vattenbunke med lite klämmor i som hon "fiskar upp", allt för att hålla barnen sysselsatta.
 
Annars väljer hon favoritplatsen "mammas knä", och så ligger hon där och brummar och knorrar för att jag ska klappa henne. (Tror kanske hon gått upp lite i vikt..)
 
Fick en tidning av Caroline som tack för hjälpen med kattpassningen, den hade "ras-special" om sibirisk katt. Det stod att de sibiriska katterna tyckte om vatten, och hade ett speciellt jamande som ibland kunde låta som en hund som morrar - känns som det stämmer ganska bra in på min hårboll.
 
 
Övat att skriva recept också, inför midtermet. Jag undrar om de är "uppbygda" på samma sätt i Sverige som vi får lära oss här.
 
Min oootroligt fina handstil sent i går kväll ;)
 
Och så måste jag rekomendera en serie på svt igen, har ni sett "torka aldrig tårar utan handskar". Handlar om när AIDS kom till stockholm och hur bögarna blev smittade och dog av denna nya "pesten". Så himla bra serie! SE, SE, SE! Den är i tre delar, så inte så många avsnitt. Men ta fram ett gäng näsdukar.. den är sorglig. Började med att sitta och småsnyfta och torka bort tårarna, sen gav jag upp och bara satt och stortjöt. Fick gå in och trösta mig hos Ellinor :P bra att ha en roomie! 
 
http://www.svtplay.se/video/340066/del-1 
 
Jag tror jag älskar bögar, så fina människor!
Så det så!
 
Tack för mig
Kram <3

Ungerns nationaldag

Hej hej!
 
Vi har långhelg här i Budapest, ledig måndag och tisdag då det är deras nationaldag idag. Jag har ägnat hela helgen till att plugga så gott jag kan. Jag känner att jag tappat min motivation lite :/
 
Men det är bara fortsätta kämpa så kommer den väll tillbaks! Snart får jag åka hem också! Har sådan sjuk hemlängtan nu, vill andas frisk luft, rida, umgås med familjen, tända en mysig brasa och bara vara hemma..
Snart så.. den 31a kommer jag heeem!
 
Jag är tvungen att lägga upp de här två klippen från youtube, och jag vet att de kanske är meningen att de ska visa en extrem bild åt olika håll, men det blir bara lite ironiskt. 
 
Ungerns nationaldag:
 
Sveriges nationaldag:
 
 Ni får se dem med en nypa salt, källkritik ;)
 
Kram kram

Student- och kattliv

Hej hopp!
 
Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Har varit en effektiv pluggdag idag, och den ska fortsätta efter middagen också :)
 
Igår storhandlade jag, Ellinor, Mari och Helle (som alla bor i samma hus) på Arena och tog sen taxi hem med alla matpåsar. Vår receptionist i huset, räknade matpåsarna som stod på marken när vi packade ut dem från taxin, räknade sedan oss och så började han skratta. Men nu har vi bunkrat upp med tillräckligt med mat för ett tag framöver ;)
 
Jag köpte ingredienser till bland annat en pizza, och det är den som nu står i ugnen och blir klar. 
 
Tror jag kanske tog i lite med ingredienserna: banan, kyckling, paprika, lök, svamp och massa ost :D 
 
Ellinor tyckte att jag såg så rolig ut när jag skar lök, så hon var tvungen att ta en bild. Jag försöker inte se cool ut (haha inte för att jag gör det i alla fall), men jag är typ överkänslig mot lök, så hoppar runt och gnuggar mig i ögonen och gråter i typ en halvtimme efter. Så detta är lösningen ;)
 
Är kattvakt denna helg till Carolines katter. Tog med mig Nattis dit och satte mig och pluggade medan katterna fick leka av sig. Det är praktiskt att vara kattvakt till någon som bor så nära, genom garaget och 7 våningar upp så är man framme. 
 
 
Men de var inte så mycket lek som jag trodde det skulle vara. Bagera gick och la sig och sov, Nattis och Bella var lite intresserade av sig, men sen gick Bellis och la sig och sov hon också. Så det blev min katt som låg och lekte med en leksak för sig själv :P
 
Nu är maten klar!
 
Ha det bra <3

Inför midterm nummer ett

Hej hej!

Just skypat med mamma och sitter nu och laddar för slutspurt-plugget inför provet i morgon. Är ganska nervös, men jag tror att det känns värre för att det är första midtermet för denna terminen.

Pluggat hela dagen idag, och det har gått bra tycker jag! Men får se hur det går i morgon, bara att hoppas på det bästa.
Började dagen med te:

 
Men kände att jag behövde nått starkare, så det slutade med kaffe i alla fall (fast jag inte skulle..)
 
Har gått fram och tillbaks här i vardagsrummet och pluggat på mina flashcards, som alltid när jag är lite nervös vill jag röra på mig medan jag läser. Och jag känner verkligen hur jag trivs i nya lägenheten, den är så stor och härlig! En av de positiva sakerna i Budapest, du kan bo i en superfin lägenhet och det är ändå inte dyrare än ett litet studentrum i Sverige. 
 
 
Inget hem är komplett utan ett husdjur (eller två.. eller massor..), men jag måste säga att om man ska välja ett djur efter hur "smakfullt" det är till inredningen så måste det ju vara en katt. De är som levande prydnadssaker ju, så vackra att titta på!
 
Kram <3

Pharma-skämt

Hej hej!
 
Idag är det ösregn i Budapest, och då pratar vi inte små söta lagom stora regndroppar som i Sverige, utan stora vattenpölar som faller från himlen. Det råkade vara uppehåll just den tiden som jag bestämde kläder i morse, så jag gick till skolan i en vanlig tunn jacka och tygskor. Nu när jag kom hem var jag helt genomblöt!
 
Hade pathophysio lektion, patho practical och sen pharma practical. 
 
På pharman gick vi igenom olika alternativa dos-former, istället för tabletter. Så som gel, krämer och ögondroppar. Varje gång vi går igenom mediciner och sådant påminns jag om varför jag tycker om katter så mycket - för de gör bara det som de vill, och säger ifrån mot allt de inte uppskattar. Så på de flesta mediciner så lägger vi till en liten notering "do not work on cats", eller som idag på pharma pr.: "next time you give this drug the cat knows it has a bad taste, and it will kill you".
 
Vi gick också igenom medel som man kan ge till djuren om man ska transportera dem "this is good because they will be calm, not vomit in the car and won´t CRY LIKE HELL THE ENTIRE TIME", med betoning på det sista ;)
Fick också veta att om man ger det till små bebisar så får man sova i lugn och ro en hel natt.. det framgick inte om detta var lagligt eller inte.. :P
 
Måste måste måste plugga nu! Stressigt värre för i morgon! 
 
Kram
 
 

Ultraljuds äventyr

Hej hej!
 
Dagen började med bakterilogi lektion. Idag hade vi den gamla gubben som lärare, som läspar och pratar som en liten bebis. Mitt under lektionen kommer en katt intraskande i klassrummet (för att dörren stod öppen), och läraren vände sig till katten "välkommen hit, det är bara att ta plats", och sedan till klassen "jag uppmuntrar även katter att gå på mina lektioner. Denna bakteria kan inte smitta katter, troligtvis därför han valde att vara med på denna lektion, eftersom den..." 
 
Därefter kopierade jag upp alla pathophysio lecture notes i en liten affär som ligger i en källare. Man lär sig att inte bry sig om de olika affärernas placering eller utseende längre :P (läs senare om sjukhuset).
Det blev en tjock bunt med papper, flera cm hög, men kostade bara 1800 Ft - typ 55 kr. 
Sen var det pathophysio lektion, ny lärare denna gång och även han superbra. Jag vet inte vad vi har gjort för bra för att få så mycket duktiga lärare detta året, det är nästan att man går och väntar på att det ska vända. 
 
Sen begav jag mig iväg på mitt lilla äventyr för att hitta specielist kliniken där jag skulle göra ultraljudet på min axel. Hittade faktiskt utan problem, men man kan inte låta bli att bli lite fundersam om man kommit fel när byggnaden ser ut såhär:
 
 
Resultatet av undersökningen blev i alla fall att läkaren hade "gissat" rätt, det var en rupture. Men hon som gjorde undersökningen pratade inte så värst mycket engelska, så fick inte ut mer än just det. Hon pekade var man kunde se att det var lite trasigt och sen var jag klar. Hon verkade väldigt duktig i alla fall. Få se vad min engelsktalande doktor säger om bilderna. 
 
Var tvungen att ta en bild på mitt transportmedel på vägen hem, de är så söta.
 
Nu ett serie avsnitt, och sen plugga plugga plugga!
 
Kram

Födelsedagsbarnet

Hej!
 
Ja må hon leva, ja må hon leva.. Nattis fyller 2 år idag! :D Världens finaste kissekatt <3 Grattis!
 
Var iväg och köpte presenter till henne i morse :)
 
Nattis öppnar sitt paket, inslaget i det hon tycker om bäst: en plastpåse
 
Med lite hjälp lyckades hon få ut alla saker ;)
 
 
Kram <3

Dagens skrattanfall

En klasskompis status på fb: "Get home, nobody here then I randomly find an Icelandic person sleeping in my bed"
Med tillhörande bild på en utslagen kille som ligger i en stor täckes-hög. 
 
Två härliga veterinärstudenter på Szent Istvan :P
 

Quit smoking

Hej hej!
 
Sitter och läser Lab. diagnostics inför midtermet på fredag. Är en hel del att lära sig, men väldigt spännande.
Jag har ett nikotinplåster på vänster axeln, förutom att det är gigantiskt stor och inte hjälper mot rökberoende utan ska vara bra för min skadade axel. Det är kallt, luktar sjukhus och känns allmänt äckligt.. Men ska sitta där i 10 timmar. Usch! 
Några som däremot skulle behöva ett riktigt nikotinplåster är våra kära grannar. För det första verkar de bo typ 10 pers där inne, det är i alla fall olika människor som sitter på balkongen hela tiden. Och så sitter dem och röker, dag ut och dag in. Säger som Sheldon Cooper "they are like a bunch of hippies".. 
 
Igår var vi hos Caroline, sa hej då till hennes ex-lägenhet och firar också att hon nu ska flytta in i samma byggnad som resten av oss :P
 
Caroline hade gjort egna bröd som vi fyllde med kyckling och grönsaker. Och så blev det paj och kladdkaka till efterrätt. Alla bidrog med lite egna ingredienser till maten vilket var trevligt. Det var en väldigt bra kväll :) Lite bilder:
 
 
Jag är så stolt över vårt lilla gäng, vi har varit sociala varje helg nu. Går ut och äter, gör middag tillsammans, går på chokladfestival, har filmkväll och allt möjligt roligt! Duktigt av oss att kunna slita oss från plugget för en kväll :)
 
Nu ska jag återgå till pluggandet i soffan, med Nattis som sällskap
 
Kram

Höstkänslor

Hej!
 
Jag bara älskar hösten, det är den absolut mysigaste årstiden. Den är fina färger på träden, den är en frisk kylig luft ute, perfekt ridväder, ett fridfullt mörker redan framåt eftermiddagen, inomhus luktar det av senaste svamp fyndet och det är ju så himla mysigt med hösten också. Även om det är svårt att få denna härliga höstkänsla i Budapest, där det inte blir något tydligt avbrott från sommar till höst och inga fina löv på träden som hemma så får man försöka. Det har blivit lite kallare i luften och mörkare ute, så i dag passade jag på att tända lite ljus för att få till en höststämning. 
Drack te och läste laboratory diagnostic till det, lagom mysigt i alla fall :)
 
 
Och på tal om något annat. Hämtade ut mina piller mot axeln idag, som jag ska ta tre gånger om dagen. Hur ska jag komma ihåg det? Jag kan ju inte ens komma ihåg att äta p-piller liksom, och de ska tas en gång om dagen. Nu tex. när jag sitter här i sängen nerbäddad så kommer jag på att min ask ligger på köksbordet.. bara att kila upp och hämta.
 
I morgon är det middag hos Caroline, hon bjuder på något LCHF inspirerat. Det är typ som en "hej då lägenheten-middag", då hon ska flytta till samma byggnad som jag och Ellinor bor i. Det är så mycket studenter som bor här nu! 
 
Sov gott <3
 

Läkarbesök, tillfriskning och skola

God morgon!
 
Nu bärjar jag äntligen vara på bättringsvägen. Febern och förkylningen har gått över till vanlig hosta, vilket brukar vara ett tecken på att man snart är återställd. 
 
Igår var jag på FirstMed, vilket är ett amerikanskt sjukhus här i Budapest. Ville kolla upp min axel som bråkat i tre veckor (!) nu. Sjukhuset var jätte fint och såg ut som vilket svenskt sjukhus som helst. 
Läkaren misstänkte att det var en "rupture of the suprascapular muscle". Så jag har fått ett recept på lite tabletter att hämta ut, ett stort plåster som ska lindra värken och på måndag ska jag gå till en specialistklinik på ultraljudsundersökning och bekräfta om det är vad vi tror. 
 
Tillbaks till skolan :) Bacterilogi labben igår gick både bra och dåligt. Lärarens muntliga förhör var väldigt smärtfritt för än gång skull. Jag fick bara en fråga, och lyckades svara på den direkt, sen var han nöjd med det. Det skriftliga provet däremot.. helt konstigt. Det är "true or false"-test, så man får olika statements och så ska man säga om det är sant eller falskt. Gissade på mer än hälften för hans frågor var så märkliga och invecklade denna gången. Men men, bara jag klarar gränsen så är jag nöjd. 
 
Sista minuten plugg på McDonalds inför labben:
 
Nattis och jag myser till ett Glee avsnitt när jag var för krasslig för att plugga. 
 
Nu är det dags för brunch och sen fortsätta plugga!
 
Kram kram

Politik

Hej hej!
 
Sitter här och tittar på partiledardebatten i SVT play. Jag har insett att jag är ganska intresserad av politiska debatter, de är riktigt underhållande faktiskt. Vet inte om det är debatten i sig eller politiken som har börjat intressera mig mer.
 
Saknar dock Lars Ohly, han var ju sjukt kul att lyssna på. Jag brydde mig inte så mycket om vad han tyckte och sa, men hans sätt att säga det. Alltid dryg och sarkastisk mot sina "motståndare". Nästan som att titta på ett komediprogram och inte politik. 
 
Borde kanske sätta mig och plugga nu, men det här är intressant ju.
 
Kram

Patho och pharma

Hej hej!
 
Gick till skolan idag för att gå på två labbar (de enda lektionerna du verkligen inte kan missa). Hoppade lektionen i morse och struntar även i den i eftermiddag. Är fortfarande inte frisk så det känns bättre att vara hemma och kurera sig och läsa bacterilogy till labben i morgon. 
 
Den första labben var patho, jag valde att sitta på åhörar platserna istället för att vara nere och dissikera. Var ganska skönt att kunna sitta och anteckna i lugn och ro.
Gick fram i början av lektionen och frågade om det var okej att jag satt ner hela tiden för att jag är sjuk. Och han sa att det var okej. Sen när jag stod kvar (för att vara med på uppropet) så vände han sig till mig och frågade "skulle du inte sätta dig", och sen "du får inte svimma här, så det är bättre att du sätter dig ner". 
 
Pharma var okej, jag hade pluggat sjukt dåligt på testet då jag inte var i form. Men tyckte att några av frågorna som vi fick var riktigt konstiga, och när jag kommenterade det visade det sig att jag hade rätt, och de skulle inte räknas med i poängen sen lovade han.
Därefter fick jag gå upp och skriva prescription på tavlan, alltså ett recept. Jag fick ett för "prepared drugs", det vill säga en medicin som de på the pharmacy blandar ihop. Det gick bra som tur var, fast jag stod där framme på ostadiga ben och snörvlade :P
 
Nu blir det en sen lunch med ett Glee avsnitt och sen bacteriology. Alltid lika kul att förbereda sig inför de labbarna. Man vet att hur mycket man än läser på dem så lyckas man ändå inte svara på hans frågor då han ger alla ca 2 sekunders betänketid och sen suckar och går vidare till nästa person. "You? You? You? You?" genom hela klassen och sen "Im so dissapointed at you..."
Så roligt att vara där alltså :)
 
Kram kram
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Gokväll!
 
Vad ska man säga... Legat hemma och varit sjuk sen Lisa åkte. Det var som att min förkylning tog en snabb paus medan hon var här och nu slår tillbaks med full kraft. 
Plus att min axel är och spökar igen, kan inte lyfta den överhuvudtaget. Ni ska se hur skicklig jag har blivit på att byta om med en hand.. eller inte :P Men vänster armen är totalt värdelös.. suck! Ska gå till läkaren på onsdag (enda dagen jag inte behöver panik-plugga) och se om de kan hitta problemet. Gått såhär i några veckor nu nämligen, och det börjar bli irriterande. Är det inte knäna, höfterna eller armbågarna så är det axeln, hej jag är 21 år gammal och är fast i en 80 årings kropp. 
 
Förutom det är det feber, huvudvärk, snorighet och näsblod. Haft en toppendag helt enkelt ;)
 
Nej men nu ska ska jag sluta sura, läsa lite ur min mysiga bok och sen sova gott och vakna frisk. Bra plan :)
 
Natti natti mina fina <3

En kväll med gott sällskap

Hej hej!
 
Igår åt vi middag på Robbinson, resturangen som ligger inne i city parken, "bakom" Hjältarans torg.
Det var det vanliga gänget (Caroline, Ellinor, Nina) och sen var det Ninas bror och hans flickvän och så Lisa :) Kvällen blev så himla lyckad, väldigt trevligt sällskap och maten var god!
 
 
Efter middagen åkte jag, Lisa, Caroline och Nina till en bar som heter Negro, som ligger vi Basilican. 
Tog lite drinkar och hade mysigt :)
 
 
Nu har Lisa åkt till flygplatsen och det är dags att återgå till verkligheten för mig. Plugg, plugg, plugg!
 
Måste bara visa er detta klipp som Caroline hittade åt mig :) Om den sibiriska katten:
 
Kram

Lisa på besök!

Hej hej!
 
Har börjat förbereda oss för middagen ikväll. Blir till Robinsson med Sverige-gänget och "våra besökare" :). Ska bli riktigt trevligt!
 
Lisa och jag har haft två riktigt bra dagar. Igår när hon kom med taxin stack vi iväg och tog en fika på "Costa coffee" och pratade av oss. Äntligen fick vi båda prata av oss ordentligt. I gymnasiet hade vi våra promenader från skolan som vi kunde babbla om allt mellan himmel och jord men nu "får man ju boka flygbiljett om man ska kunna prata med dig i verkligheten" som Lisa säger :P 
 
Finaste du <3
 
Så efter en låång fika gick vi hem, beställde mat från netpincer och tittade på senaste avsnittet av Greys Anatomy.
 
Idag har vi varit nere vid Donau, gick hela Vaci utca (gågatan) till gamla tågstationen som är ombyggd till en stor marknad. 
 
 
 
Sen åt vi på Vapiano och efter det begav vi oss hem mot lägenheten. Samlade lite krafter och gick sen till Westend köpcentrum. Jag köpte ett par mysiga vintervantar och Lisa shoppade skor. Nu har jag både vinterskor och vantar, saknar bara jackan. Men de har inte börjat sälja så mycket varma kläder än då det är runt 20 grader ute fortfarande. 
 
Nu har vi suttit och druckigt te och spelat spel :)
 
Kram kram
 
 

Heeelg!

Hej hej!
 
Äntligen var det fredag! Det var verkligen på tiden, hade inte orkat en enda dag till av denna veckan. Började känna mig krasslig igår, och på kvällen gick det över till sprängande huvudvärk, yrsel och febrig. Tog en värktablett - som jag vet att jag inte borde. Och vaknade i morse väldigt illamående (som alltid av värktabletter, jag tål dem inte av någon anledning). Hoppade över första lektionen och släpade mig iväg till skolan för lab. diagnostic senare på förmiddagen. Räckte upp handen på alla frågor under lektionen - fick inte svara en enda gång. Dumgubbe!
 
Meen! Nu kommer snart Lisa, och hon kommer att munta upp mig :D det vet jag! 
 
Ellinor och jag gjorde en snabb städning av lägenheten och nu ska jag se på serier tills lilla Lisa kommer med taxin. 
 
Ha en trevlig helg kära ni <3
Kram
 

Serier

Hej!
 
Hur är det möjligt att alla bra serier sak gå på torsdagarna! När den enda "labb-plugg-fria"-dagen jag har är på onsdagarna. Bonde söker fru, Vampire diaries, Greys anatomy och Tha big bang theory. Helt ofattbart...
 
Nu ska jag äta middag och se på nått gammalt serieavsnitt!
 
Vi hörs
Nina

Pluggmusik

Hej igen!
 
Måste bara säga att man pluggar så bra med klassisk musik på i bakgrunden, det är liksom tillräckligt mycket ljud för att man inte ska tänka på småsaker som låter och ändå inte så krävande att man lyssnar på vad det faktiskt spelas. 
Har nu gjort en fin liten spellista med Vivaldi, Bach, Debussy m.m.
 
Tänkte avsluta kvällen med att njuta av lite bilder från hemma. Åh jag saknar hemma..Ingen stadslukt, ingen asfalt utan bara lantluft, gräs och djurpluppisar.
 
Minns ni det lilla gänget kattungar som var övergivna, såhär ser de ut nu ;)
 
Lite kaninisar:
 
Och så pycklisarna:
 
Natti natti <3
 

Busy, busy, busy

Heej!
(Varning för känsliga läsare - lite äckliga bilder längre ner)
 
Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen, men jag varken hinner eller orkar göra det på kvällarna. 
Vet att jag har klagat på det förut men vi har så långa dagar i skolan att jag är genom trött när jag kommer hem. Och då ska man sätta sig och plugga till alla labbar som läraren räknar med att du ska kunna som ett flytande vatten. Inte lätt kan jag säga!
 
Men pharman idag gick i alla fall bra :) fick tillbaks förra veckans prov, och jag hade till och med fått en liten stjärna efter min 5a, plus ett "Nice!" under. Det uppskattas efter allt slit!
Sen hade vi patho practical också, det vill säga obduktion. Vi hade en stor hund och två små kaniner. Jag fick själv obucera tungan, esophagus och trachea ända ner till lungorna och hjärtat. Sen fick jag också (inför hela gruppen) obducera ena testikeln och penisen på hunden. Jag är stolt över min insats, det blev precis lika fint som när läraren visade. 
 
 
Jag vet inte riktigt om någon kan förstå hur det faktiskt ser ut när vi har patho eller anatomi practical. Folk står med knivar/skalpeller i högsta hugg och har helt nerblodade händer. Det ligger organ utspridda på bordet och det är blod, urin och mag-innehåll som flyter runt överallt. Man vänjer sig ;)
 
Så vad har hänt mer.. Kerstin var här (min syssling) och gjorde sin andra state - och klarade den. 
 
Annars sitter jag bara och läser och dricker energidricka. Var på bibloteket idag och pluggade bacteriologi. 
 
Tycker inte om skolansbibliotek, du kan inte hitta en stelare plats. Men idag var det faktiskt helt okej, man hörde personer viska i mellan sig och folk som satt och knappade på tangentbord. Hittade också nya numret av den ungerska versionen av typ "hundsport". Och tror ni inte att det handade om mina favvisar ;)
 
Den irländska varghunden :) såån vill jag ha! 
 
Vanlig läsning hemma i sängen:
 
Nu är det riktigt oväder här, regnar, blixtrar och åskar hela tiden! Ganska mysigt om jag får säga det själv :)
 
Ska ta en tallrik glass, titta klart på SVT:s serie "Fridlyst" och sen blir det bacteriology för hela slanten.
 
Kramar <3

RSS 2.0