Nötskal

Hej!
 
Sjuk, plugga och äta - det är mina lov i ett nötskal. Seriöst, vart-enda-lov! Måste jag ALLTID bli sjuk när jag kommer hem? Tröttsamt är det.. 
 
Men nu ska jag göra mig iordning för att träffa fina Malin och Lisa <3 Bara ta lite alvedon och nässpray sen är jag redo :P
 
Kram <3
 

Déjá vu

Hejsan!
 
Som vanligt när jag är hemma sitter jag här med PESS (post-exam-stress-sickness), det innebär att när den värsta stressen släppt efter en jobbig tentaperiod/termin så blir jag feber-aktig, får ont i huvudet, ont i halsen och snuvig. 
 
Mamma och jag var i alla fall och handlade på mellandagsrean. Hittade en fin tröja och en hel examens-outfit! Så nu till examen kommer jag ha svart klänning och en snygg kavaj över. Prövade säkert 10 olika kavajer för att hitta en som inte skrek flygvärdinna eller såg tråkig ut. Jag är nöjd! :)
 
Annars så har jag suttit inne och pluggat, gosat med Nattis, fikat med familjen (blir bortskämd med bullar och godis hela tiden!) och tittat på tv. Ingen ridning har det blivit, men idag trotsar jag förkylningen och sticker ut i alla fall! 
 
Läser animal breeding inför tentan den 3e. Sitter mest och stör mig på hur dåligt boken är skriven, av ingen mindre än vår professor i ämnet. Jag hoppas verkligen han fick ett engelskt lexikon och en kurs i meningsuppbyggnad i julklapp! 
 
Och så lite bilder:
 
Här är min pitbull i kattförpackning, hon är fyrkantig och kompakt, och om det är nödvändigt tvekar hon inte på att anfalla :P Men söt är hon <3
 
Ha det bra <3

God jul <3

Hej hej!
 
Haft en underbar julafton med familjen, mormor och morfar och farfar. Fick massa bra julklappar (bland annat en ny telefon :D och Nattis och jag fick en gemensam julklapp - en vattenfontän).
 
Dagen började med den traditionella julritten, mamma och jag på Pilta och Aqua plus handhästarna Fossa och Disan på släp. 
 
Sen har det varit förberedelser med mat, jag gjorde sushi, som kanske inte är den vanligaste rätten på julbordet, men jag ville ha det :P Och så kom gästerna :). Lägger upp lite bilder från dagen.
 
 
Nattis hade vält julgranen under natten... mitt lilla monster alltså. Och under dagen har hon sprungit och nosat och hoppat runt på paketen.
 
Julbordet
 
Öppning av Nattis och min vattenfontän
 
Nattis fick också en ny leksak och kattgodis som hon haft fullt upp med hela kvällen, nu ligger hon utslagen efter denna händelserika dag. Tröttis-kissen!
 
GOD JUL <3

Julafton närmar sig

Hej hej!
 
Återhämtningsperioden har börjat, ska snart bli mitt vanliga jag igen. De två senaste nätterna har jag sovit 10 timmar, haft lugna mornar utan stress, fikat med Lisa, julhandlat det sista och ridit. 
Känner mig inte helt återställd än, men i morgon är det i alla fall julafton och då ska jag vara i rätt stämning. 
 
Idag kläddes granen också, tycker den blev riktigt fin! :)
 
 
Nattis har varit ute i snön i flera timmar idag, hon kom in som ett snömonster och jag var tvungen att torka henne med handuk. Först ville hon inte ens gå på snön och när hon kom ut på djupare snö och sjönk igenom morrade hon som att hon fördömde snön, men sen var den inte lika farlig längre.  
 
Nu ska jag gå och lägga mig!
 
Natti natti <3 vakna pigga och glada i morgon!

Packnings race!

Hej hej!
 
Efter att ha skrivit ut papper till de tentor som ligger närmast efter jul (andra halvan av animal breeding och sen nutrition), så gick jag och Ellinor till "West end" för lite shopping. Vi köpte oss varsin klänning, så himla söta! Sen dess har det varit full fart med packning här hemma, det är skytte-trafik i korridoren och vi springer in till varandra och frågar saker som "bok eller plugg på flyget", "ska jag ha med mig den här hem", "har jag tagit för mycket", "snälla kan du bara packa åt mig..".
 
Men tror jag börjar bli klar nu, och har med mig rekord lite i år. Stolt :) Men mitt jullov kommer nog mest vara fyllt av saker där långkalsonger och en tjockiströja passar alldeles utmärkt, och sånt har jag hemma redan! Plus att det är ett taktiskt drag från mig då jag får plats med desto mer mat hit till ungern igen nästa resa ;) 
 
 
 
Nu återstår bara dubbelcheck att allt är med (de tre "p"-na, skolsaker och kläder) och en dusch. Blir inte många timmars sömn i natt... Lägger jag mig nu får jag sova i 5 timmar! Var är min välbehövda skönhetssömn?
 
Kram på er <3

Packnings race!


Jullovet har börjat!

Hej hej!
 
Nu har jag jullov :D och om nästan exakt ett dygn landar jag i Sverige, åh vad underbart!
Hade animal breeding examen idag, den är uppdelad i två delar: en där du ska kunna 237 raser (av får, hästar, hundar, katter, höns, grisar och kor), 21 ulltyper och olika verktyg, den andra delen består av muntliga topics som handlar om avel och så vidare. 
Jag valde att bara göra första delen idag, eftersom jag inte känner att jag kan tillräckligt för den andra. Fick en 5a där, så jag är nöjd. Satt och tävlade med mig själv att kunna säga raserna så fort som möjligt, det var en rolig examens del faktiskt.
 
Nu är det packning som gäller, har inte ens börjat än! Flygbussen hämtar mig och Nattis i morgon bitti, om man ens kan kalla kl 03.20 för morgon, är väll mer natt va?
 
Nattis laddar för flygresan på sitt eget sätt ;)
 
Tvättade tre maskiner tvätt igår! Lite ska packas ner och lite ska in i garderoben igen..
 
Från fönstret utanför examens rummet. De byggnader som man ser närmast hör alla till skolan, så det är min skolgård detta ;). Det enda nybyggda huset är skolans cafeteria. 
 
Kram kram <3

I förskott

Hej hej!

Motivationen inför sista tentan för detta år är inte hög kan jag säga. Den är väldigt väldigt nära halka ner på ett negativt tal faktiskt. Animal breeding.. detta märkliga ämne där vi ska lära oss alla raser (den biten är ju kul), olika metoder mjölk- och köttkor uppfödning, kyckling och ägg produktion, reproduktions cyclar och dräktighetsperioder i alla olika sorters djur och olika fårull-typer.
 
Läser lite slött men tänker mest på Sverige. Känslan att vakna hemma och veta att det finns så mycket roligt att göra, vara ute, rida, äta god mat träffa nära och kära. Åhh härliga landet <3
 
Bild som jag hittade i pappas mobil:
 
Nu är den lunch och sen ska jag ta tag i "Sheep and goat breeding"
 
Kram kram <3

Where to begin?

Hej hej!
 
Ytterliggare en tenta kan bockas av från listan. Lad D denna gång :) Kom just hem och bara hunnit dragit av mig de obehagliga examenskläderna (ska köpa ny i jul!)
 
Jag tror aldrig min kropp reagerat såhär mycket på all läsning. Ryggen värker som jag vet inte vad, nacken är så spänd så den knakar när jag tittar åt olika håll och för att inte tala om huvudet. Natten till i går var helt fruktansvärd, aldrig upplevt så mycket smärta. Hela huvudet var som en tjock värkande klump, jag kunde nästan känna hjärnan pulsera där inne - som ett hjärta. Hade gått och lagt mig vid halv 8, tagit två tabletter och ändå gick det inte bort. Usch och fy! Tänkte att det måste vara sådär som Cruciatusförbannelsen känns, eller möjligtvis om du har ett ärr i pannan som han som inte får nämnas vid namn petar på. Nått liknande måste det vara.
 
Tentan gick i alla fall bra. Och vet ni, det är helt sjukt! Ibland tror jag att det kanske finns en Gud, som jag inte tror på, som försöker övertala mig att tro på honom. Haha låt mig förklara :P
Vi har två olika lärare i Lab D, och jag ville väldigt gärna ha "min" labb lärare. Men när vi kom på morgonen så var den stränga kvinnan där istället. Jag blev jätte nervös och ba "nej nej nej, jag vill inte göra det här längre, åhh snälla varför får jag inte bara Vajdovich!? Vill ha honom istället". När det skulle ha varit min tur råkade den stränga läraren kolla fel på listan, så hon ropade upp tjejen efter mig istället. Strax därefter kommer Vajdovich in i rummet, och tittar sig lite förvirrat runt, går fram till listan och frågar "är det någon kvar", varpå den andra läraren pekar på mig och säger "hon är kvar". Så fick jag honom i alla fall, och ALLA andra fick den stränga kvinnan. Haha lite tur ska man ha ;) 
 
Svängde förbi veterinärkliniken vid Andrassy påvägen hem och fick påskrift och godkännande att flyga med Nattis hem på fredag :) Nu är julen nära :D <3
 
 
Kram
 
 
 

Deal

Hej.
 
Mitt huvud håller på att döda mig. Fjärde eller femte dagen med huvudvärk nu, och nu har det slagit över till outhärdligt. Tog en huvudvärks/migrän tablett för en stund sedan. Ligger och läser lab. d och tycker synd om mig själv. Nattis tycker också synd om mig, eller så tycker hon bara om att hon får ligga på min mage och spinna. 
 
Det här var inte dealen kära hjärna, du skulle ge allt fram till jullovet och sen fick du bryta ihop. Inte.Okej.
 
Såhär ser en Nina utan fungerande hjärna ut:
 
Ta hand om er <3

Power-paus

Hej hej!
 
Har en liten paus här, så skriver ett snabbt inlägg. Fick tillbaks lab D midtermet idag, blev en 5a med två stjärnor. Satt och tittade på provet och försökte suga i mig lite självförtroende inför sluttentan i samma ämne som jag ska ha på måndag. 
 
Idag var sista dagen på 5e terminen! Nu är jag halvvägs igenom utbildningen. Efter att jag klarat denna tentaperiod i alla fall. Tiden har gått så sjukt snabbt alltså! Helt otroligt! 
 
Nu ska jag återgå till pluggandet, men vill bara tipsa om en bra tv serie på svt (haha som vanligt, men det är det enda jag får se utomlands..). Serien heter "jakten på det perfekta livet", och programledaren är så himla härlig, och det är väldigt kul att titta på.  
 
http://www.svt.se/jakten-pa-det-perfekta-livet/
 
Kram kram
 
 
 

What I've been living for

 
Så himla fin låt som jag har på hjärnan lite då och då.
 
Sov gott <3
 
 
 

Lunchlåda till hemmastudier

Halloj!
 
Blev inget bibliotek för mig idag efter animal breeding. Det var stängt.. Så mycket för att jag stressade ihop en fin lunchlåda i morse!
Tog till och med bild på den :P Men men, den var god att äta hemma i lägenheten också.
 
Förberedelser
 
Klar!
Blev en pasta sallad med kyckling och pesto. Så sjukt gott! Har oliver, soltorkade tomater, fetaost och sallad i också ;)
 
Fick i alla fall titta på alla ull-typer och djurtänder som ingår i animal breeding examen. Är ca 20 loika typer av ull, allt från olika sorters "krullighet" till "polluted with asphalt" (ja ni läste rätt..) och over feeding. Det vill säga inte att de fått för mycket mat, utan att de blivit matade överifrån så att de fått mat i ullen.
 
Dags att fokusera på Lab. D igen!
 
Kram kram <3
 
 
  
 

Tack för idag

Hej hej!
 
Nu har jag lagt ner plugget för ikväll. När man ändå inte lär sig något av det man läser så är det nog dags för en paus. Halvbra pluggdag idag, läst en hel del men ändå inte riktigt nöjd. Ja ja, bara att komma igen i morgon.
 
Har suttit hemma hela dagen idag, för de praktiska lektionerna patho och pharma är slut för terminen. I morgon har jag sista practicalen i animal breeding, lycka! Sen blir det plugg på bibblan med Mari.
 
En samling bilder som jag tycker får tala för sig själva :)
 
 
 
Sov sött <3
 

Upp som en sol

Hej hej!
 
I morse blev det tidig uppgång för att göra i ordning matlåda och packa väskan med studiematerial för dagens biblioteksbesök. 
Jag och Caroline gick först och kopierade lite papper och sedan satt vi i bibbland heeela dagen förutom en liten lunchpaus där i mellan. 
Jag gick igenom Lab. D, som ligger närmast på tenta schemat. Men försöker plugga animal breeding parallelt. Hann dock "bara" med ett ämne idag, så blir lite sängläsning nu istället. Får se vad huvudet orkar med, just nu dunkar det och säger "ge mig mer energidryck annars vägrar jag gör något annat än att göra ont"..
 
Väntar fortfarande på resultaten från midtermet. Det roliga är att vi fick ett mail från en annan lärare som skrev att "elever som tror att de misslyckades på provet måste göra retaken idag, måndag, kl 14.00. Detta gäller alla grupper". Det vill säga, jag har missat retake tillfället om jag nu strök, enligt henne. Man kan inte annat än skratta åt dem!
 
Nej men jag har inte så mycket mer att berätta, läser och läser. Ganska avslappnat och trevligt faktiskt! Jag måste få sno ett citat från Carolines blogg som jag tycker stämmer så bra - "Tentastress deluxe känns såå 2011"
 
Dags att ha lite kose-läsning och sen sova!
 
Natti <3

Social plugghelg

Hej hej!
 
Är så nöjd över denna helg, pluggat flitigt och fått massa gjort samtidigt som jag har varit social och umgåtts med fler än mig själv och topicslistorna. 
I lördags stack jag och Caroline ut och sprang på förmiddagen. Blev vändan runt Margit som vanligt, men det var svinkallt! Blåste längs hela ena långsidan på ön, och jag som inte tagit någon mössa fick springa och värma mina stackars små öron titt som tätt. Väl hemma och upptinad efter en varm dusch kom Mari ner. Vi pluggade på våra nästkommande tentor. Blev flitigt studerande med små prat-pauser och så beställde vi wook från netpincer. 
 
 
Senare på kvällen gick vi över till Helle, som bor i samma byggnad som jag och Ellinor (till och med samma våning). Där var också hennes roomie + pojkvän och en till norsk tjej. Vi åt våfflor, brunost och drack glögg! Supertrevlig avslappnad kväll!
 
Idag har jag läst duktigt på egen hand, gjort matlådor och fick för en stund sedan besök av Caroline. Vi drack te och spelade en omgång yatzy. Jag vann, fast vi var väldigt lika och båda lyckades få yatzy! 
 
Caroline och Ellinor

 
Carolines:
 
Och så min:
 
Nu ska jag återgå till pluggandet! I morgon blir det biblioteket för mig. Ska sätta mig där direkt när det öppnar i morgonbitti. 
 
Kram <3

Stjärna till mig

Hej hej!
 
Så var sista midtermet skrivet för denna terminen! Jag hoppas jag klarade det, kändes bättre än förra gången i alla fall.
Herregud vilka två veckor detta har varit, upp kl 4 eller 5 flera dagar, plugga till sent på natten och tenta skrivning i genomsnitt varje dag.. Jag är stolt över mig själv som gjort så pass bra ifrån mig, trots stressen! Och nu när terminens tentor är över, är det dags för tentaperiod. Har två sluttentor innan jul, i lab D och animal breeding (molecular physiology och patho practical är ju redan gjorda), båda är muntliga. 
 
Mari och jag beställde sushi efter skolan och tittade på Greys anatomy, mys! :) 
 
Påväg hem från skolan kollade jag in i en sådan där krimskrams affär som det vimlar av här i Budapest, och kolla vad jag hittade till granen: en stjärna :D
Nu är den perfekt <3
 
Juste, måste berätta om hur konstig man blir av att vara en stressad veterinärstudent och ska försöka sova på kvällarna. I går till exempel då jag kom på mig själv att ligga i sängen och räkna eluttag som finns i lägenheten. Och jag stannade inte där, jag började efter ett tag också seriöst räkna upp vilka sladdar som gick till var, för jag vet att på ett ställe finns det tre uttag, och jag vet att det är fullt där men jag kunde inte komma på var den tredje sladden kom ifrån. Och efter ett tag hade jag räknat ut vilken det var och tänkte nöjt "okej bra, då har jag koll på den". Varför? Varför, det är frågan, varför var det så viktigt? Det vet jag inte, kändes bara som att jag behövde gå igenom dem, bara för att ha nått att rabbla liksom..
 
Ska sätta mig med mina små flashcards på djurraser och börja plugga. Grisar, får, kor, hästar, hundar, katter och fjäderfä. Mååånga raser att lära sig! Och fåren ser ju försjutton likadana ut!
 
Kram kram <3
 

Bibblan

Hej hej!
 
Blev en lång dag på skolans bibliotek idag. Mari och jag satt nästan enda tills det stängde kl 8. Jag har gått från att starkt ogilla den platsen, till att acceptera, till att faktiskt tycka om att sitta där. Den gör underverk med ens fokus i alla fall. Ingen dator, förbjudet att prata med andra så att det stör, inget som tar ens fokus och massa elever runt sig som fokuserat läser inför examen. 
 
Vi tog två pauser, en för frisk luft (och choklad) och en för middag på en liten resturang över gatan.
 
I morgon väntar midterm i lab D. Jag är lååångt ifrån redo, skulle behöva 1-2 dagar till. Känns inte som att 1,5 dag var tillräckligt för den här tentan...skojar inte.. Men jag ger det ett försök i alla fall :)
 
Märker ni vad lugn och sansad jag har blivit? Jag kallar det personlig utveckling! :) Duktiga mig, klapp på huvudet.
 
Naaatttiii <3

Bra start på dagen

God morgon!
 
Började morgonen med att titta på julkalendern, det är så mysigt :) nu ska jag sätta mig och plugga, har en låång och intensiv pluggdag framför mig!
 
För er som alltid frågar "har du lärt dig ungerska än?", här kommer förklaringen till mitt "nej, långt ifrån"
 
 
Ha en bra dag :)
 
Kram

Obduktion och snö

Hej hej!
 
Hade patho examinering idag, den praktiska delen. Var sjuukt nervös innan! Vi har en ung kille som examinerare och han är känd för att vara riktigt dryg under examen. Han är väldigt duktig på att låta nedvärderande, suckar och stönar besvärat och står och ser uttråkad ut medan han säger "okay, okay, go on...". 
Men det gick bra som tur var. Jag fick obducera en stackars liten kanin. Den hade dött av tarmproblem, för de var helt igenkorkade på ett ställe och tarmarna var sprängfyllda med gas. Skrutten :/. Fick också undersöka en hund mjälte. Haha jag har väldigt svårt för de svenska namnen på saker nu förtiden, får slå upp och kolla hela tiden vad saker heter på svenska. 
 
I alla fall! 2 down, 6 to go! Plus labb-test och midterms då ;)
 
Första snön faller här i Budapest nu skrivandets stund, så vackert! Jag älskar snö :D
 
Julgranen och Nattis-monstret..
 
Kram

Första advent

Hej hej!
 
Nu har jag gjort mitt yttersta för att det även här i Budapest, med all stress och tentaperiods kaos, ska bli lite julstämning!
 
Började med att göra en lång spellista med jullåtar på datorn. Sedan gick jag och Caroline och mötte upp lite andra svenskor och norskor vid Vörösmarty tér (torget nere vid Donau). Där var det julmarknad med "glögg" (aka varmt vin) och diverse delikatesser till. Jag köpte en kanelbullskringla, de är så magiskt goda. Sitter fortfarande och smaskar på den här vid datorn. 
 
När jag kom hem städade jag snabbt lägenheten och tog sedan fram julpyntet! Mys!
 
Julmarknad:
 
Och så julpyntningen hemma:


 
Och vet ni vad jag fick för 1a advents present, en telefon :D eller.. det är pappas gamla, men nu har jag äntligen en fungerande telefon igen. Tack och lov!
 
Kram på er <3

December

Hej hej!
 
Har haft en ganska seg pluggdag idag, inte gjort så mycket nytta. Men jag känner att jag fortfarande återhämtar mig efter den stressiga veckan. 
Fick tillbaks provet i min valbara kurs "Molecular physiology of the cell", och jag klarade den :). Då har jag tre poäng, jippie! Det är nämligen så att utöver de vanliga 7 kurserna per termin som vi läser, måste vi ha 40 poäng i valbara kurser. Kurserna är värda mellan 1-6 poäng ungefär.. så det behövs några stycken för att få godkänt. 
 
Kom hem för en stund sedan från en jätte trevlig middag med Kerstin (min syssling) och hennes familj. Det var graduation för alla som klarat sina state exams. Så nu är hon veterinär på riktigt-på riktigt! Så glad för hennes skull!
Tänk att stå där i en svart examens-dräkt och ta emoit sitt ihoprullade diplom av skolans ledning. Coolt alltså! 
 
Julstämning längs Andrassy:
 
Och vid Liszt:
 
I morgon blir det extra dos av jul då jag och några klasskompisar tar en sväng ner till julmarknaden!
 
Kram <3

RSS 2.0