En sak i taget

Hej hej!
 
Jag har namnsdag idag, men känner mig inte så firad. Inte för att jag brukar fira min namnsdag, är det någon som gör det egentligen? 
 
Haft clinical day idag, smådjur denna gång. Vi gick igenom lymphnodes, mucous membranes och respiratory tract.
Hade en litet prov innan labben började och läraren var inte nöjd med resultatet. Hon blev vansinnig att så många strök och gav dem en rejäl utskällning. Glad att det inte var riktat mot mig! 
 
När man ska undersöka bröstkorgen på djuren ska man använda sig av en teknik som kallas percussion, vet inte hur man ska översätta det till svenska. Men man ska i alla fall "slå" med ett finger, på ett finger som ligger mot djurets bröstkorg för att höra om det är tex. vätska som inte ska vara där eller leta efter lung-kanterna.
Jag är inte alls bra på det! Tror jag har alldeles för svaga handleder, eller helt fel teknik. Övade så mycket på bordet att mitt ena finger är rött och har ett nageljack i sig :P
 
Bild som förklarar percussion: 
Knepigt, men det är bara att öva! 
 
Sen var det surgery med fler röntgenbilder att titta på. Börjar förstå liiite mer vad man ska titta efter, men på vissa bilder har jag inte en aning om vad som är fel. 
 
Tyckte den här bilden var lite rolig, appropå respiratory tract: 
 
Har nu allt som behövs för maskerad balen i morgon. Så förväntansfull! Ska bli sjukt kul! Sedan jag såg gossip girl avsnittet när de hade maskerad fest har jag önskat att jag skulle bli inbjuden till en sådan! Ska försöka ta så mycket kort jag kan på alla "utklädnader" :)
 
Kram <3
 

In action

Hej hej!
 
Full dag i skolan idag, 8-18! Haft alla möjliga kurser under dagen, men det som stod ut var väll pharma practical. Jag fick ta ett blodprov från en höna! Tror kanske det var mitt första blodprov jag tagit. Det gick i alla fall bra :)
Tyckte synd om hönan, som jag alltid gör om alla försöksdjur vi har på skolan (anledningen till att jag ofta står över att testa), men någon gång måste man ju bara bestämma sig för att göra det. 
 
Vi delades upp i fyra gruppen, två labbgrupper och två djurgrupper. Jag hamnade då i djurgruppen som hade hand om hönan, blodtagning och tidtagning. 
 
Köpte biljetter till "ANSA Charity ball" som är på fredag. En fest ordnat av den norska studentföreningen, och äger rum på en båt. Dessutom ska man ha en fin klänning på sig och en mask för ansiktet. Ska bli kul!
 
Kram kram

Lost

Hej hej!
 
Orkade inte gå till skolan i morse, är fortfarande sjuk. Drog mig iväg till immunologi labben senare på eftermiddagen dock, satt där och snörvlade och förpestade omgivningen med mina baciller :P haha!
 
Det jag har gjort idag var att se sista avsnittet av Lost! Började se serien när jag gick i 8an, och varit besatt sedan dess. Helt sjukt att de faktiskt lyckades knyta ihop historien tillslut. Men jag var tvungen att gå in och läsa "förklaring av sista avsnittet av Lost" när jag sett klart. 
Tror kanske att den allmänna uppfattningen efter sista scenen är att man känner sig lite lost. Men men, jag är nöjd med slutet. Helt klart värt att se hela serien ut!
 
Pluggat lite pharma idag också, med Nattis i knät såklart. Hon har blivit gosigare än någonsin och måste i princip ligga på mig hela tiden. Ett tag la hon sig på rygg och klappade mig på kinden med tassarna medan jag läste. 
 
Skön sovstil?
 
Men alltså, kan man bli sötare?
 
Hittade ett urskönt klipp på youtube, för alla "The big bang theory" älskare:
 De överaskade publiken med att helt plötsligt gå upp och göra det där ;) ganska kul ;) 
 
Sen ska jag säga att jag är så stolt över min mamma som klarade hovslagarkursen idag :D Hon är så duktig!
Väntar på henne på skype för att höra detaljer om provet. 
 
Natti natti

Sjukling

Hej!
 
Pluggat lite, vilat lite, gått promenad för att köpa juice och frukt, skypat med pappa och beställt hem mat. Det är ungefär det jag har gjort idag. Man skulle också kunna sammanfatta det med en bild:
Jag är fortfarande sjuk, snorar och nyser varannan sekund. Inte så kul!
 
Blir jag och Nattis framför melodifestivalen denna lördag också. Inte så att jag är bitter eller hellre vill ut och äta med kompisar eller gå på "back to school cocktail party", nej då! 
Ska tröstäta kanelbullar, glassen tog slut igår, haha :P Sånt som händer. 
 
 
Ha en fin lördagskväll allesammans!
 
Kram <3

Ullö - large animal clinic

Hej hej!
 
Med febrigt huvud, rinnande näsa och halsont sitter jag här och försöker få in parasitologin i huvudet till morgondagens test. Det är då typiskt att jag ska dra på mig någon infektion alltså. Meeen, det är inte det viktiga jag har att berätta idag.
 
Jag har ju varit på Ullö, skolans stordjursklinik. Fick klappa på både hästar och kossor :D. 
 
Dagen började med en bussresa till kliniken, som ligger mitt ute i ingenstans. Helt nybyggd, vita väggar och träbjälkar i taket. Lektionssalarna luktar som sovloften man sov på när man var på ridläger, blev lite nostalgisk.
 
Min grupp började med clinical diagnostics. Läraren tog in en häst i klassrummet och började sedan plocka ner en student i taget för att svara på frågor och visa olika saker på djuret inför resten av klassen. Vem tror ni blev uppropad först? Jag såklart.. "Who is Nina Egeland? Can you tell me the normal pulse of the horse, and then come down and show me where I can find it". Det gick bra men jag var lite skakig när jag skulle ta pulsen, som jag berättade för klassen, som skrattade medlidande med mig. Vi är alla i samma båt, alla känner likadant, så varför låtsas liksom. 
 
Sedan skulle jag och en tjej räkna pulsen tillsammans, jag genom att känna och den andra tjejen genom att lyssna på hjärtat. 
 
Här står jag och väntar medan hon får instruktioner hur hon ska lyssna på hjärtat:
 
Och så söta kossan
 
Därefter fick vi gå till stallarna och pröva allt själva, fanns ett gäng med hästar, en kossa och två ursöta kalvar. Gick runt med mitt nyköpta stetoskop runt halsen och min termometer i fickan och kände mig som värsta veterinären ;). 
 
 
Därefter var det paus och byte till Surgery. Vi fick hjälpas åt att ta massa röntgenbilder och sedan utvärdera resultatet. Jag fick pröva att styra maskinen en gång och ta en bild, och resultatet blev jättefint :D
 
 
Pågående endoscopy undersökning som alla fastnade vid ett tag:
 
Tillbaks till parasitologin, ett litet tag i alla fall. Sen sova och vakna friiiisk!
 
God natt <3

Speak

Hej hej!
 
Just varit uppe på en fika hos Caroline och hennes kissemissar. Alltid mysigt att bara ta en spontan fika, så enkelt när vi bor i samma byggnad också. 
 
Idag var en kort dag i skolan. Jag gick på clinical diagnostics, alltid lika intressant! Sen immunologi som går i snigelfart, läraren började med att visa en bild på vitaduken, och sen pratade han om samma bild i en timme. Ingen risk att missa vilken slide man är på liksom. Därefter surgery, älskar känslan av att "leka veterinär" och studera röntgenbilder med klassen. Längtar till den dagen jag själv tar fram en röntgenbild som jag tagit, studerar bilden i några sekunder och sen kan förklara vad problemet är och hur det går att lösa. En vacker dag!
 
Den största skillnaden jag märker på denna termin är att det har blivit mycker mer dialog mellan lärare och elever. Innan har det varit lärarna som pratar oavbrutet och verkar knappt medvetna om att det sitter folk i rummet. Men nu ställer läraren frågor, ber oss förklara saker, bygger upp små case som vi ska ställa frågor om och sedan spåna lite om svaret. Jag gillar det!
 
Stackars liten voffsing med Perthes disease. Ser ni nått fel?
Problem med höften, på högra sidan på bilden ;) Eller för att utrycka det mer korrekt "head of femur is deformed". Drabbar små hundar. Lösningen är att ta bort femur huvudet (höftkulan) och ersätta det med låtsas ben. Mer kan jag inte :P
 
Två röntgenbilder med olika kvalite, en när hunden är nersövd - och ligger still, och en när den inte gör det. 
 
Vad mer.. Jag tappade bort min katt idag. När jag satt och läste hörde jag ett svagt jamande och ba "var är min katt". Så började jag gå runt och ropa men hon kom inte fram, blev lite stressad och började kolla i alla rum, under sängen, under soffan, började springa runt, letade i skåp, i tvättmaskinen, letade i samma skåp igen, ropade..
Sprang runt som en hysterisk mamma och förestälde mig det ena senariot värre än det andra, "tänk om Nattis sitter fast och dör innan jag hittar henne".. ja... jag blev kanske lite för hysterisk.. Hittade henne sen instängd i skafferiet, enda skåpet jag inte öppnat.. Hade råkat stängt in henne där när jag lagade mat.
Haha min puls ökade bra mycket där :P Och Nattis var helt oförstående och gick ut som inget hade hänt. 
 
Nu ska jag läsa lite inför labben i morgon :) Då jag ska till ULLÖ :D stordjurskliniken! Hästar, åhh saknar lukten av hästar! Ska se om jag får peta på en häst, i alla fall lukta lagom nära! 
 
Kram kram <3
 

Promenad och Mellofestivalen

Hej hej!
 
Idag har jag läst pharma en del, kanske inte supereffektivt, men det är lagom såhär i början av terminen. 
Annars har jag tittat på "Lost", börjar på säsong 5 och ska se klart serien ut. Kommer så väl ihåg känslan varje onsdagskväll när "Lost" introt började, den vita texten och det mystiska ljudet i bakgrunden. Var verkligen besatt, kändes som att resten av veckan bara var en väntan på nästa avsnitt. Och när onsdagen var där, gaah vilken känsla!  Förväntningar, spänning och lycka! Haha, underbara Lost <3 Föresten så insåg jag först idag att han som spelade Boone i Lost i själva verket är Ian Somerhalder, från "the vampire diaries".
 
Oskyldiga lilla Boone, och inte så oskyldiga Damon Salvatore. 
 
Gick en promenad i parken med Ellinor också :)
 
Just nu sitter jag i sängen med Melodifestivalen i bakgrunden och katten i knät :) Mysig lördag!
 
Kram kram <3

Who am I kidding?

Det är farligt att ha ett bageri precis utanför dörren som säljer stora goda bakelser enda till klockan tio på kvällen. 
Tänke börja ett hälsosammare liv, men vad trodde jag egentligen, alla vet att jag inte kan motstå frestelser. Påväg ner till bageriet beslutade Ellinor och jag att nyttiga dieter bara tillhörde vardagarna, och att det därför är helt okej att äta bullar och kakor på helgerna!
 
Köpte två gigantiska bullar :D
 
Men får såklart inte äta dem själv. Har sagt många gånger att jag kommer att bli en galen kattkärring när jag blir stor. Men vem försöker jag lura? Jag ÄR redan en galen katt-kärring, i kanske lite yngre format.
 
Nu en film, och mer bullätande... tur att jag redan ligger i sängen, så behöver jag inte kunna röra mig efter de där :P
 
Natti natti <3

Paus från min hjärna

Hej hej!
 
Det sägs att du kommer få "leva med dig själv resten av ditt liv". Hopplös tanke det där, och ibland kan jag inte annat än önska att man kunde lämna sin hjärna för ett litet tag. Lite semester från röran helt enkelt. Men jag tror att vi är stuck med varandra, så det bästa man kan göra är bara att ta några djupa andetag och låta det passera.
 
Igår var det klinik dag, men det var inte riktigt så häftigt som det låter. Vi är nämligen inte redo för den riktiga världen än, så vi fick istället ha en lektion i ett litet trångt rum istället för på kliniken. Besviken_student_91.
Detta ska jämföras med Sveriges medicinutbildning då de redan första veckan fick vara med patienterna och "följa en dag på jobbet".
Men men, jag klagar inte, information först, sen belöningen. I slutet av lektionen kom de i alla fall in med en hund och en katt som vi skulle öva på att hålla i så att vi kunde undersöka dem utan att bli skadade av klor och tänder. En jätte söt beagle och världens gosigaste katt blev "offer" för vår behandling. Men nu vet jag hur man tillverkar en munkorg till hund med ett rep och bästa greppet man ska hålla i en katt för att undvika att bli biten. 
 
Trots att dagen var lyckad så var jag på så vansinnigt dåligt humör. Gömde mig från alla människor så jag inte skulle explodera min ilska mot någon oskyldig stackare. Det var bara inte min dag. 
 
Tillbaks till i onsdags, Ninas födelsedag. Tror jag låter bilderna tala för sig själva bara :)
 

 
Väldigt lyckad kväll! 
 
Hade parasitologi practical idag, med ett litet test i början. Det gick bra, jag fick till och med rätta läraren som hade rättat mitt prov fel. Först sa han emot, men jag var envis och höll fast i min åsikt. Inte det lättaste när det är en argumentation med head of department på 50+, men att inte säga emot har aldrig varit min starka sida :P.
Fick rätt i alla fall, och han fick börja rätta om proven igen. Och varje gång någon fick sämre betyg pågrund av ändringen sa han "don´t blame me, blame Nina". Och efteråt sa han "everyone that got a better grade now, say thanks to Nina". Hahaha! Men rätt ska vara rätt! 
 
Nu ska jag kila upp till Mari för att se senaste avsnittet av Greys Anatomy!
 
Kram på er <3

Laddad för klinikdag

Hej hej!
 
I morgon är det inte vilken dag som helst, för det är alla hjärtans dag, och jag ska befinna mig på den plats som har mitt hjärta. Bland djuren, på djurkliniken. 
I morgon är den första praktiska lektionen i clinical diagnostics och surgery. Denna vecka är det smådjurskliniken som gäller. Taggaaad! 
 
Har haft några lektioner i ämnerna och hittills älskar jag det! 
 
Igår på clinical diagnostics så ropade läraren fram en student som hade med sin hund på lektionen (ja det är okej att ha djur i klassrummet). Studenten med hunden spelade då ägaren och en annan student fick spela veterinär i en liten sketch. Så fick de visa hur man skulle ta emot kunderna, vad man skulle fråga, hur man skulle bete sig osv. 
 
Det var så sjukt kul att titta på, speciellt när läraren hela tiden hoppade in och korrigerade med saker som "neeej, du kan inte gå rakt in i dörren, du måste först knacka, och sen öppna", samtidigt som hon öppnade en osynlig dörr framför sig. Kändes lite som att vara tillbaks på drama lektionerna i gymnasiet. 
Hon poängterade också saker som hur man skulle hälsa och sådant, som självklart är viktigt för att vinna förtroende och inte verka stressad och oseriös. 
Rolig lektion helt enkelt! 
 
Surgery lektion:
 
Clinical diagnosis:
 
Nu ska jag göra mig redo för födelsedagsfirande för den andra Nina :)
 
Kram <3

Väntar och gäspar

Hej hej!
 
Sitter här i sängen och är supertrött. Förstår inte att jag kan känna mig såhär slut fortfarande. Idag har jag bara haft vanliga lektioner, inget speciellt. Gick hem och pluggade lite smått, men kändes som jag skulle somna vilken sekund som helst.
Väntar bara på att mamma ska logga in på skype nu så jag kan prata en stund med henne, och sen sovdags! 
I morgon väntar en mördardag - från 08.00 till 18.00 utan en enda håltimme. Under sista lektionen har jag pharma förhör, får se om min hjärna håller så länge eller om den bara visar error.
 
Får titta på top model i morgon istället.
 
Gäsp alltså, min hjärna är för trött för att komma på något roligt att skriva.. Ledsen alltså.
 
Natti natti
 
 
 
 
 

Fångad

Hej hej!
 
Det är inte sant alltså! Jag är fast i klorna på ytterliggare en tv-serie. Nu kan jag lägga till "Girls" på min lista av serier-jag-inte-kan-vara-utan. Det är en lite annorlunda ungdomsserie faktiskt, alla tjejer har inte anorexia (som i OC), alla verkar inte ha ett underbart glamoröst liv (som i Sex and the City, Gossip girl med flera), och ingen riskerar att dö (som i Greys anatomy och Lost). Annorlunda helt enkelt. Men jag gillar det! 
 
Så idag har jag aboslut inte gjort något produktivt, ambitiöst eller duktigt. Jag har tittat på serier, ätit bullar (fler än jag tänker avslöja här... Borde inte ha bullar i frysen, jag har för låg självdiciplin, det fungerar inte..) och jag kom just upp från ett jätteskönt bad. 
Brukar nästan aldrig bada, kan nog räkna gångerna jag har badat i ett badkar på en hand. Så är det när man är uppvuxen på landet med egen brunn (tack mamma och pappa). I alla fall så låg jag i badet tills mina fingrar var alldeles skrynkliga. Nattis tittade på, trots mina övertalningsförsök att få henne att bada med mig. Vet ni att jag kan ligga med helt raka ben i ett standard-badkar. En av fördelarna med att vara 7 cm från dvärg, förlåt mig - kortväxt. 
 
Nattis observerar badet med en aning skepticism.
 
Juste, i fredags var vi ett gäng som gick på bio. Vi såg Anna Karenina. Tyckte filmen var helt okej, lite deppig kanske. Men scenerna var jättecoola, speciellt när man visste att nästan allt var inspelat på en gammal teater i England.
 
Blev bara massa suddiga bilder, så får bli den här. (Sorry Caroline, råkade kapa ditt huvud)
 
Vackra Kiera Knightley spelade huvudpersonen.
 
Igår tittade jag på melodifestivalen. Tycker Danny och Gina för ett strålande jobb som programledare. Även om jag ibland blir så nervös för att Danny ska göra bort sig så jag får lite ont i magen :P. Fel låtar gick såklart vidare, det är standard i melodifestivalen. Hejade på Erik Segerstedt och hon norska tjejen. 
 
Kram <3

Natti natti Nattis

God kväll!
 
Blev ingen nutrition lektion idag, vi var för få elever för att hålla en lektion för. Blev bara en diskussion mellan vi som var där och läraren, för att förhandla om en bättre tid. Men som vanligt med de gamla gubbarna som föreläser här så är det mer att läraren rasar på eleverna och slänger ur sig saker som "de flesta failar detta ämne, bara så ni vet" och eleverna försöker göra sig förstådda utan framgång. Suck... Blir inga poäng från den kursen då.
 
Här är lite bilder från dagen:
 
Mari och jag var i parken med söta Nira
 
Gjorde mig en stor smoothie, det är sååå gott! Lite yoghurt, frysta bär och honung - och så i mixern.
 
Nu på kvällen har jag och Nattis tittat på film. Hon är så himla söt! Först sätter hon upp framtassarna på sängen och jamar en gång, och när jag tittar på henne och säger "ja men kom då", så hoppar hon upp i sängen. Sen trampar hon runt några gånger på min mage innan hon slår sig ner så långt upp mot mitt ansikte det går. Gärna med en tass på min hals. Och så spinner hon som en tok. Sötunge <3
 
Sov sött alla fina <3

Lyckan med tv-serier

Hej hej!

Hittade en rolig intervju med Taylor Swift på youtube (letar alltid upp klipp på henne, är det normalt eller bara obehagigt?) och jag måste bara få citera en klockren del ur samtalet. Det kunde verkligen vara jag som blev intervjuad, låter som något jag skulle kunna säga.

- What makes you happy?

- I had all this episodes of Greys anatomy on my ipod, that I hadn´t watched yet. And I got this overwhelming happiness. I was like “do you want to have a marathon night mum?” And she was like “okay..”. And I was like "YES!"

- So what is the joy of Greys anatomy marathon?

- Do you not watch it??

Ska snart till skolan för en av mina valbara kurser: hot topics of human nutrition. Är inte intresserad av kursen egentligen, så jag tog den inte för att "det är så spännande", men det är bara tre lektioner och jag behöver poängen från den. 

Kram <3

 


Surgery & Clinical diagnostics

Hej hej!
 
Får bli ett litet snabbt blogginlägg här! Haft flera nya kurser sen jag bloggade sist. En av dem är Clinical diagnostics, där vi har en hurtig kvinna som kastar ut frågor mot klassen hela tiden. Ingen tid för att nicka till där inte! Men det är riktigt intressant! Vi har gått igenom hur du ska undersöka ett djur - med dina ögon, händer, öron och näsa (japp, att lukta till sig problemet är faktiskt ett alternativ för oss veterinärer som inte har patienter som pratar). Ser fram emot den praktiska undervisningen :).
 
Där efter har vi haft Surgery - ihhhh! Vi gick igenom Röntgen och X-rays, fick titta på röntgen bilder av olika frakturer och säga hur gammal/ny frakturen var. Kände att jag, liksom flera i klassen antar jag, behöver repetera lite anatomi. Men får ta det senare, för just nu är det pharma repetition som gäller. 
 
Förutom skolan då.. hmm det regnar här! Och det är inte lite det heller. Hela vägen till skolan öste det ner, och jag som gick utan paraply såg ut som en dränkt katt när jag klev in i klassrummet. Det resulterade också i att jag har varit frussen hela dagen idag. Appropå det ordet, säger ni "frusen" eller "frussen"?
 
Min roomie har besök av sin pojkvän här, och jag har insett fördelarna med detta. Igår blev jag nämligen bjuden på pannkaksfrukost av snälla Daniel som gått upp tidigt och lagat. Lyxigt säger jag bara!
 
 
Nu blir det lite mer pharma innan jag nattar kudden. Blir nog en ganska tidig kväll, är trött i huvudet av dessa långa dagar, flitiga antecknandet och nya kurserna. 
 
Kram på er <3
 

6e terminen

Hej hej!
 
Första dagen i skolan efter examensperioden. Jag är kanske inte utvilad och fylld av energi, men jag är laddad för nya terminen. 
Ämnerna jag ska läsa är: nutrition, parasitology, clinical diagnostics, immunology, pathology, surgery. Och så har jag valt till: horse breeding, horse from a farriers view och hot topics in human nutrition. 
 
Clinical diagnostics är det jag ser fram emot mest då det är en praktisk kurs där vi faktiskt ska få vara på kliniken. Fyra gånger under terminen ska vi vara på Ullö, skolans stordjursklinik en timme utanför budapest, där det finns massa hästar :D (och en gång kom en tigerunge dit.. hoppas hoppas :P). Resten av gångerna kommer vi vara på smådjurskliniken här på skolområdet.
Sedan har vi ju förstås surgery vilket också ger lika fjärilar i magen av förväntningar. Äntligen har vi kurser som känns riktigt veterinär! 
 
Nu ska jag äta middag till ett vampire diaries avsnitt. 
 
Kram <3
 
 

Gossip girl!

OMG! Just tittat klart på sista avsnittet av Gossip Girl! Ahh jag dör, åhh hur kan en av de bästa serierna någonsin vara slut. Känns lite som att jag måste säga hejdå till mina gymnasieår igen. Har någon blandad känsla av att vilja skratta och gråta på samma gång. Helt sjukt att man bygger upp minnen efter en tv-serie sådär. 
 
Med herregud vad bra det var! Alltså slutet, jag säger som en klasskompis sa "nu måste jag se hela serien igen!".
 
 
Säger bara, se Gossip Girl! 
 
XOXO
 

Peaceful

Hej hej!
 
Nu sitter jag helt ensam i lägenheten. Mamma åkte just och min roomie kommer inte för än i morgon. Jag ska använda denna dagen till att bara slappna av. Ska rensa ut lite gamla mappar och papper som jag inte behöver för kommande termin och plocka in lite kläder, men mest av allt ska jag befinna mig i sängen med sista säsongen av Gossip girl framför mig. 
 
Är så glad att mamma har varit här några dagar, känns som jag har kunnat varva ner lite grann. Vi har bara hittat på saker som vi vill göra just då. 
I förrgår gjorde mamma och jag choklad fondue, måste lägga upp lite bilder från det :)
 
 
Igår kväll var vi och åt middag med Mari och hennes mamma på Sir Lancelot. Jag har länge velat gå dit för att jag har hört så mycket gott om det. Resturangen är inspirerad av riddartiden, så alla servitörer är klädda i gammeldags kläder, faten med mat är gigantiska och gjorda av trä, glasen ser ut som gamla ölkrus, liveunderhållningen är med magdansösare och svärdfäktare, inredningen ger känslan av att man är med i en Ronja Rövardotter film och sist men inte minst - man äter med händerna, så haklapp är nödvändigt.
 
 
Blev en jätte lyckad kväll och jag kan verkligen rekomendera att gå dit om man turistar i Budapest!
 
Kram kram

Kalla mig Dr. halv-veterinär Egeland

Hej.
 
Detta var den sista dagen på tentaperioden och jag är nu officielt en halv veterinär. Det är en konstig tanke, och jag har svårt att få in det i mitt huvud. Det har så länge jag kan minnas varit en av mina högsta drömmar, och nu, nu är jag liksom påväg. Jag är halvvägs!
 
I morse ställde jag ingen väckarklocka utan sov ut tills jag vaknade av mig själv, åh vad skönt det var. Sen åt mamma och jag en god frukost innan vi började med bullbak. Jag bakade mina första kanelbullar idag (annars har jag mest deltagit i mammas bak genom att äta upp de ojästa degkanterna). Måste säga att jag är en naturbegåvning i köket! Kanske ska byta bana och sikta in mig på hemmafru istället.. 
 
 
Till middag åt vi på vapiano :) Jag älskar miljön där inne, mysigt och fräscht liksom.
 
Nu har vi skypat lite med min bror och snart ska vi sätta igång choklad fonduen och skära upp lite god frukt till, mums!
 
Kram <3

RSS 2.0