?

Hej!
 
What to do, what to do?
Min hjärna har tagit semester och jag får bara "error, informationen kan inte tas emot" när jag fösöker pressa den att läsa. Vad ska jag göra nu?
Gjorde upp ett schema för dagen, som jag följde, men inte lärde jag mig något för det. Suck, såhär kan det inte fortsätta.
 
Här är ju mitt schema:
 
11 dec - Immunology (muntlig)
19 dec - Nutrition (muntlig)
6 jan - Parasitology (skriftlig)
13 jan- Parasitology (muntlig)
17 jan - Toxicology (skriftlig)
 

Pluggar alltså på parasitology muntlig (för den skriftliga är inte lika stor). Men frågan är om jag ska ha kvar den där, eller flytta. Jag är inte en person som flyttar examer innan. Har jag skrivit upp mig så går jag dit, även om det är för att bara tacka för mig och ta ett retake datum. Börjar man fega ur är det så lätt att göra det hela tiden. Lika bra att ta smällen liksom.
 
Dessutom verkar de flesta banga i sista sekund och alla datum är fulla, förutom just retake dagarna då. Jag vet inte.. får tänka på saken. 
Ska i alla fall ta tag i den skriftliga i morgon. Så att jag klarar den i alla fall!
Ledsen för ett förvirrat blogginlägg ;)
 
Natti Natti <3

Löparklocka

Hej!
 
Testat min nya julklapp - en klocka som mäter puls och har gps. Så sjukt kul! Tog en vända i parken för min kondition är inte den bästa, och jag känner att julmaten har gjort sitt. 
Det blev en ganska seg och tung runda, kändes som att någon gick och drog mig neråt och bakåt. Men detta är ju bara första löparrundan.
 
Detta ska bli kul! Hihi, är sådär barnsligt glad just nu. 
 
 
Kram <3
 
 

6. Vad är ditt drömjobb och varför?

Hej!
 
Tillbaks till listan då, som jag inte hade glömt bort. 
 
Mitt drömjobb då - veterinär tro´t eller ej. Men eftersom detta inte kan komma som speciellt stora nyheter för någon som läser min blogg så får jag specificera mig lite. 
Mitt absoluta drömjobb inom veterinär området är kirurg på häst. Jag är inte så mycket för att ta reda på vad som är fel (det vill säga ställa diagnoser) utan jag vill inrikta mig på att fixa felen. Kolik operationer är något som suktat sen jag var liten. Medan andra tjejer drömde om en fin klänning eller en snygg kille satt jag och önskade att jag grävde runt med händerna i en hästmage. Helt normalt!
 
Men självklart kan allt ändras, jag kanske bestämmer mig för att forskning egentligen är min grej eller smådjur eller något annat spännande. 
Jag tycker om att ha stora drömmar, jag kräver inte att alla ska slå in och världen går inte under om de inte gör det. Men jag tror att det är viktigt att sikta högt i alla fall. 
När jag skulle bli veterinär var det vissa som sa "ja men det är ju omöjligt att komma in på veterinär", eller "kan du tänka dig något annat än veterinär". Till och med studievägledaren gav mig förslag på olika djurskötar yrken, som en plan B. Dessutom fick jag ingen hjälp överhuvudtaget med ansökningen eller hur man gjorde för att komma in utomlands. Fast jag hade bestämt mig att det var veterinär jag skulle bli, så det gick liksom inte att rubba mig.
 
Så nu när jag säger att jag tänker bli kirurg och någon kanske säger "men oj, det är ju svårt att komma in på, man får nog börja lite mindre", då blir jag bara ännu mer envis - det finns en väg att gå dit fortare, annars skapar jag en väg åt mig själv.  
 
 
 
 
 

Nightshift

God morgon, höll jag på att säga. Bara för att jag steg upp nu. Hade nattskift till i morse klockan 8a.
Vi hade flera hästar, men bara två som var i kritiskt tillstånd. De skulle ha infusions med olika mediciner, monitorering varje timme och så ständig vakt såklart. 
Nu under mellandagarna är vi bara två och två under nattskiftet plus en veterinär som bara ska väckas i nödfall. 
I vanliga fall tror jag man är fyra stycken eller uppåt. 
 
Jag tycker att Mor och jag gjorde ett riktigt bra jobb att klara det själva i alla fall, och jag som aldrig varit på Ullö-skift ens.
Vi skulle bland annat tömma magsäcken på en av hästarna som förlorat all nervfunktion till mag- och tarmsystemet. Så från en slang som var instucken i  den ena av hästens näsborre och ner i magen på hästen skulle vi suga (med munnen) för att få ut vätskan. Inte det lättaste, dels för att luften som kom ut inte var den mest välsmakande luften och så behövde man en viss teknik. Mina läppar är lite småförstörda. 
Fick mig en ordenlig spark på handen av en av hästarna som kastade upp sitt framben enda upp till sin egen mule och smällde den in i min hand. Det förtjänade jag, tyckte den, när jag står och trycker in en slang i näsan på den. 
 
 
Blir en lugn pluggkväll idag, och så börjar allvaret i morgon.
 
Kram <3

Mitt jullov del 1

 
Hej! 
 
Hoppas ni hade en bra julafton! 
Jag tänkte bara skriva vad jag har haft för mig sen jag kom hem, för nu lider mitt jullov mot sitt slut. 
 
20e december
Flög hem med Airberlin, så det blev en mellanlandning på Berlins flygplats. När vi skulle starta säger han som pratar i mikrofonen "Have a nice flight, sweet dreams".. Är det bara jag som kände att just "sweet dreams" känns lite kusligt när man just ska flyga? Kanske bara är jag som är lite nojjig. Flyget var som vanligt försenat mot stockholm så landade strax efter 12 i Sverige, blev inte mycket kvar av den dagen ;). 
 
21a december
Idag stod gran-jakt och ridning som högsta prioritet! Efter en förmiddagsfika med farfar gick hela familjen för att hitta den perfekta granen. Jag pekade ut en som jag tyckte uppfyllde alla våra krav, tills resten av familjen påpekade "men Nina, det där är en enbuske", jag skyller på dåliga linser.. 
Hittade i alla fall en riktigt fin gran tillslut! 
Det blev en sen ridtur efter maten, med reflexer och pannlampor. Nästan mysigare det - lugnt och tyst, inga människor ute och man ser julbelysningen i alla stugor och runt träden som bäst. 
 
22a december
Shopping med mamma! Varför ska alla panikshoppa innan jul? Jag borde ändå vara ursäktad eftersom jag inte har någon möjlighet att handla under examensperioden, så vad är alla andras ursäkt? Haha jaja, jag handlade det jag skulle och sen mötte vi upp pappa och Jens för att gå på julmarknad. 
Kungsträdgårdens julmarknad: 
Och så en sväng in till Gamla stan innan vi åkte hem. 
 
Jag gjorde ett pepparkakshus, ganska nöjd alltså..
 
23e december 
Min supereffektiva dag: tandläkaren, shopping, ridning, fika med kompisarna och klä granen. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt när man inte har så många dagar på sig i Sverige. 
Fikat på Café60 med Anna, Lisa, Malin och Lena var helt klart höjdpunkten! Mina fina vänner <3 
 
24e december
JULAFTON! Mamma och jag hade tänkt rida vår traditionella jul-ritt, men vi kände att regn och blåst inte skulle göra att vi kom i bättre julstämning. Blev bara en promenad till hagen och gav ut lite äpplen och morötter. 
 
Sen blev det förberedelser, julkort och annat smått och gott som hör julen till..
 
Julmiddag och paketöppning:
 
Nu ska jag njuta av sista dagen i Sverige för denna gång. Ridning och så middag med kusinerna ikväll. 
 
Kram 
 
 
 

Flygplatsen

Hej! 
 
Sitter på flygplatsen just nu. Flyget går om ca en timme, men det är skönt att vara ute i god tid. Speciellt när Nattis är med, för man vet aldrig om säkerhetskontrollen tänker vara jobbiga. Men idag gick det väldigt smidigt! 
 
Igår var jag och shoppade med Mari på West end. När vi hade plöjt igenom de butiker vi ville åkte vi ner till vaci utca, där mötte Christian upp oss. Blev middag på vapiano, maten där är verkligen helt underbart god. Sen en vända hem, lämna av sakerna och så iväg till Beckets för att möta upp norska gänget och andra glada jullovs-firare. 
 
Ja, även djuren är med och firar att  jullovet börjar, det betyder nämligen längre promenader och mindre stressade ägare.
 
Idag tog jag sovmorgon (vet ni hur skönt det var!?) och sen så satte jag igång och packade och diskade. 
Vid lunch mötte jag upp Christian för en hejdå lunch, för nu ses vi inte förrän nästa år ;-). Blev Liszt och restaurang café vian. Så himla mysig atmosfär där inne, och god mat. 
 
 
Nu hoppas jag att planet kommer snart! Mot Stockholm (med litet stopp i Berlin då). 
 
Kram 

JULLOV!

Hej!
 
Det känns så overkligt, men jag har julllov nu. Inte så långt, men några dagar att slappna av och umgås med familj och vänner. Rida ska jag göra också! 
 
Klarade Nutrition tentan, tack och lov. Har nog aldrig varit så trött på ett ämne förut. Man fick 5 topics (det är bra att jag själv har koll hur examen går till..) och det var två gubbar som examinerade en samtidigt. Klarade de första fyra topicsen riktigt bra. Fick beröm för min förståelse och djupare förklaringar i ämnet. Sen kom vi till topicset om ankorna... där gick det utför. Kunde inte minnas tabellen för näringsinehållet och stressade upp mig som bara den. 
Tillslut bad läraren mig att sätta mig själv ett tag och tänka för mina svar var "helt fel och det verkade som att jag bara slängde ur mig svar". 
Kom i alla fall därifrån med ett godkänt. Inte vet jag hur 4a fyror kan sjunka så lågt för en tabell. Men nu är det över! Väldigt lättad! 
 
 
I morgon kväll går planet till Sverige. Får se vad det blir av resten av dagen idag och i morgon. Förmodligen packande, julklappshandlande och lite julmarknadsmys. Väntar på att huvudvärkstabletten ska börja verka... Jag som är den mest motsträvande personen när det kommer till huvudvärkstabletter.. Så ont i huvudet har jag just nu. 
 
Kram <3
 
 

5. Vad är det svåraste du har behövt uppleva?

Halloj!
 
Hmm, tänkte väll mest rusa förbi den här punkten.. Men får knopa ihop ett litet svar..
Jag skulle nog säga att de två första åren här är det svåraste jag har upplevt. Det kändes på sätt och vis som att någon tog ifrån mig allt som jag ville ha hemma - familj, djur, landet, tryggheten, vännerna - ja allt som hörde hemma till. 
Jag är en väldigt hemmakär person, trivs i lugna miljöer och runt människor som är snälla och trevliga. Det var helt enkelt en stor omställning för mig att komma hit. 
Men jag har anpassat mig :) och tur är väll det. 
 
Nu ska jag göra en kraftansträning med nutrition. I morgon är det över, i morgon är det över..
 
Kram <3
 
 

En dag kvar

Hej!
 
Jag är så fruktansvärt trött på nutrition nu. Jag är inte ens nervös inför i morgon (examensdagen) för hela min energi går åt att hata detta värdelösa ämne. Ingen veterinär behöver kunna så här mycket om hur man matar djur. 
Varenda jäkla fågel, alla möjliga olika djur - ALLT! Seriöst!
 
Nu räcker det, Nina har fått nog. Och det värsta är om jag inte klarar examen i morgon så måste jag fortsätta läsa på skiten.
 
Förlåt om mitt tonfall är en aningen irriterat i detta blogginlägg. Det är för att jag rent ut sagt är ap-less på detta! 
Har precis legat i sängen och skrikigt ut min ilska i en kudde. Men eftersom det inte hjälpte så tänkte jag skriva av mig istället.
 
Så.. djupa andetag... så ska vi återgå till läsningen.
 
/Nina

Hälften vunnet

Hej.
 
Jag har alltid hört att bara man försöker så är hälften vunnet. Och försöker gör jag verkligen. 50 topics igår, och hoppas på lika många idag. 
Har i all fall den bästa supporten..
 
Ser till att jag sitter vid skrivbordet och läser
 
Ligger tålmodigt i mitt knä i många timmar
 
Väntar på att jag ska duscha klart, borsta tänderna och gå och lägga mig. Sömn är viktigt! 
 
Och lugnar mina nerver 
 
Trevlig måndag allihopa! Nu blir det läsning för min del! 
Kram

God morgon

 
Topics 1, lets go! Igen.. 
 
Ha en fin dag <3 
 

4. Vilka 5 saker skulle göra dig mest lycklig just nu?

5 saker:
 
- Väderleksrapporten gick ut och lovade rikligt med snö på julafton
 
- Att jag skulle känna mig redo för nutrition tentan
 
- Fritid, tid att handla julklappar och gå på julmarknad. Vill ha den härliga julkänslan nu..
 
- En mysig kväll i en soffa framför tvn, så underskattat att sitta i en soffa. 
 
- Träffa alla mina fina vänner i Sverige, saknar dem så!
 
 

Flitig - 10 dagar före jul

Hej!
 
Idag har jag uppnått mitt mål för dagen, att plugga flitigt så att jag kan känna mig nöjd över mig själv. Nutrition tentan känns fortfarande helt oövervinnerligt stor, men jag gör verkligen mitt bästa. Bära eller brista, pluggar gör jag i alla fall. 
 
Har tagit korta mat-pauser och sen läst mest hela tiden. Började på skrivbordet, sen gick jag och satte mig på golvet och sen vankade jag runt i vardagsrummet/köket allt för att hålla hjärncellerna vakna. 
 
Nu är det 10 dagar kvar till julafton, det känns inte alls måste jag säga. Julsångerna låter bara märkliga och julpyntent känns lite malplacerat. Väntar fortfarande på att den där julkänslan ska infinna sig. 
Men det kanske kommer när jag sätter mig på planet hem den 20e. När nutrition tentan är gjord, klarad eller inte - så kommer jag vara påväg hem, och då kommer julstämningen. 
 
De flesta kanske redan vet hur våra muntliga examen går till, men för de som inte vet: här kommer en liten förklaring. 
I nutrition har jag 123 topics, det vill säga ämnen att prata om. Det är ungefär som ett kapitel. På exemen går du in i rummet, drar fyra lappar (till denna tenta, kan vara två om det är få topics). På lapparna står de topics du ska prata om, och sen ska du alltså berätta allt du vet om dem inför läraren. Man får tid att förbereda sig på papper först. 
 
Här är ett topics av mina 123 stycken i nutrition:
 
Detta är ett mellan-långt topics. De kan vara allt ifrån en sida till 8 sidor. 
Det härliga med examensperioder att detta bara är till en tenta av 7 :) välkomen till studentlivet i Budapest, haha!
 
Kram <3

3. 10 saker som du skulle sagt till ditt 16 åriga jag.

Hej!
 
Nu har vi kommit till tredje frågan: vad jag skulle säga till mitt 16 åriga jag. För det första tror jag att det är väldigt lätt att vara efterklok, på något sätt måste du ha tagit de felaktiga besluten, sagt de knasiga sakerna och varit den personen du var för att komma dit du är idag. Jag tror därför inte att mitt 16 åriga jag hade brytt sig speciellt mycket om vad jag hade att säga. Men lite tips finns nog att ge ändå. (Kanske inte tio dock..)
 
Sluta oroa dig för att du inte kommer kunna följa din dröm och bli veterinär, det finns alltid andra vägar att nå sitt mål (så som att studera utomlands). Stressa inte upp dig över det, och lägg inte så hög press på dig själv.
 
Acceptera inte alla "skämt" riktade mot dig, du behöver inte vara den som andra kan skratta åt. Lite är okej, för jag vet att du gillar att folk skrattar runt omkring dig, men att göra dig dummare än vad du är och ta emot för mycket skit är inte okej. 
 
Det finns alltid människor som retar sig på andra, och du har absolut ingen skyldighet att försöka ändra på deras åsikt. Du har världens finaste kompisgäng, vänner som man kan kalla äkta - tänk på det istället. 
 
Eftersom du älskar att läsa, varför kan du inte läsa mer engelska böcker, det skulle hjälpa dig så. Engelskan är verkligen inte så svår, det handlar bara om att våga. Det gör inget om du säger något knasigt, folk brukar förstå ändå. Våga bara! Lägg mer energi på engelskan! 
 
Börja träna för en tränare som ser till att du gör framsteg, så att det verkligen ger resultat. Man måste utvecklas hela tiden, gör man inte det måste man ändra på något. 
 
(Helt ärligt... ska jag komma på tio saker att säga..)
 
På idrotten i skolan, våga visa att du kan. Du har bra kondition och är duktig på sport, du behöver inte låtsas att du inte hör hemma där. Det är okej att visa att du vill anstränga dig och göra ditt bästa. Att springa längst bak, undvika att spela matcher och ge upp för att "du inte orkar" är inte alls du, mig lurar du inte. 
 
Kommer inte på fler :P Kanske lägger till några senare.
 
Kram <3
 
 
 
 
 
 

Fredag den 13e

God morgon!
 
Idag är det fredag den 13e, så alla som är lite vidskepliga - håll er inne. Jag måste tyvärr gå och skriva prov i skolan: Zoo- and wildlife examen, en sådan där elective som vi måste välja till för att samla poäng. 
 
Vi ska ha 45 elective poäng när vi är klara med utbildningen. Efter idag har jag samlat ihop ynka 18 poäng. Inte bra, inte bra.. 
 
Ha en bra dag <3
Kram
 
 

2. Beskriv 3 rädslor du har och förklara varför

Halloj!
 
Nu kommer svaret på andra frågan - mina rädslor:
 
Förutom rädslor som alla människor måste tackla, såsom att du är rädd för att någon nära dig ska dö eller något skrämmande ska inträffa så är det här nog mina topp 3. 
 
1. Första rädslan som jag måste nämna är något som är speciellt påtaglig nu, under examensperioden, är rädslan för att misslyckas. Inför varenda examen är jag skräckslagen, det spelar ingen roll om jag kan materialet eller inte. Det är lite märkligt att det inte börjar avta, efter så många tentor som jag har gjort nu och ändå kommer den här tenta ångesten innan. Det är inte så mycket misslyckandet i sig som jag är rädd för, jag har failat examer och det har inte varit världens undergång, långt ifrån. Men tanken på att misslyckas, det där där min rädsla ligger. 
 
2. Jag är rädd för höjder, och det handlar inte om jätte höga höjder så som i ett flygplan. Det kan vara allt från att stå på en bänk till att stå på en balkong i ett höghus. Alltid en obehaglig känsla. 
Tillsammans med denna höjdrädsla är jag också rädd för att åka hiss, för att jag vet att stupet ner antagligen ser väldigt långt och skrämmande ut. Hissarna här i Ungern har inte precis gjort mig tryggare, de skrammlar och ser ut som att de skulle kunna ge vika vilken sekund som hellst. 
 
3. Havsmonster, eller okej då.. valar. Inte så mycket hajar, mer valar. Stora och läskiga, med gigantiska munnar, djupt ner i havet och sådär skrämmande lugna. Hur sjutton har de kunnat bli sådär stora? Det är imponerande och ganska otroligt att det kan finnas sådana djur, men inte mindre läskiga är det för det.
 
Kram

Startgas

Heej!
 
Katastrofal uppdatering här på bloggen! Verkligen inte okej. Här startar jag en lista med roliga frågor, får till och med mig andra bloggare att göra detsamma, och så följer jag den inte ens själv.
 
Har varit upptagen med massor av pluggande, inför immuno examen som jag hade 07.30 i morse. Gick och la mig sent i natt, gick upp strax innan kl 3 och började plugga. Sov allt som allt två timmar. Men jag klarade examen, med högsta betyg. Det var ett härligt sätt att kicka igång examensperioden! 
 
Gått som en zombie hela dagen idag, inte ens största koppen kaffe från Starbucks hjälpte. 
 
Var iväg på mitt fjärde pass på pole dance fitness just, och det var sjukt kul. Jag börjar faktiskt se resultat. Kände mig starkare och vigare än första gången. 
 
Nu ska jag hoppa i säng, i morgon kommer ett längre blogginlägg och svar på andra frågan. 
 
Kram <3
 

Just do it

Halloj! 
 
Är snart klar med nutrition plugget för idag. Jag läser och lär mig (skillnad på att bara läsa och memorera) 10 topics om dagen, och repeterar de 10 topicsen från dagen innan. Fungerar helt okej, problemet är att tentan som jag har om 3 dagar inte är nutrition utan immuno som inte får någon som helst uppmärksamhet. Ska ta tag i den på allvar idag, efter nutrition då. 
 
Försöker att inte tänka på att jag har dålig tid, bara fokusera på vad jag ska göra. 
 
 
För lite tid kommer det alltid att vara på den här skolan, bara att acceptera. 
 
Kram 

Nämn 20 saker om dig själv

God kväll!
 
Okej, låt mig börja på första frågan, här kommer 20 saker om mig:
 
*Jag är 22 år, men säger fortfarande 21 till alla som frågar. 
*Jag är en morgonmänniska
*Jag har storlek 35-36 i skor, vilket gör det mycket svårt att hitta bra högklackade - barnavdelningen har så dåligt utbud på just dem. 
*Jag är mycket organiserad, förutom när det kommer till att hålla ordning i mitt rum: där är det ofta kaos. 
*Jag äter inte fisk - men har börjat äta omega 3 faktiskt!
*Jag läser till 90% fantasy böcker. Favoriterna är Harry Potter, Twilight, Över näktergalensgolv, Eragon, Sagan om ringen med flera! 
*Jag föredrar vintern före sommaren, men hela den här årstidsgrejen vi har i Sverige fungerar utmärkt trots allt. 
*Jag skulle aldrig kunna sova naken, det känns så.... naket, haha.. Skulle dock aldrig sova i strumpor heller. 
*Jag är obehagligt förtjust i att fylla ut "nöjdhets-blanketter" och "kundundersökningar", tar tid på mig och gör dem med omsorg. 
*Jag älskar att rida och åka snowboard
*Jag tittar på alldeles för mycket serier. Dagens problem är att jag inte får tag i det nya Greys anatomy avsnittet som ligger ute.. 
*Jag har inte körkort - hade gärna haft ett, någon som har ett över?
*Jag har dålig toleransnivå mot folk som inte anstränger sig, vilket är en egenskap som skulle kunna göra mig till en riktigt bra chef, och en riktigt dålig chef. 
*Jag hickar minst tre gånger om dagen
*Jag har aldrig brutit något ben (men trasiga leder och avdragna muskler har jag gott om, hehe )
*Jag fick min första häst när jag var 6 år gammal
*En av mina favoritartister är Taylor Swift
*När jag behöver slappna av så sätter jag på hög musik och dansar själv när ingen tittar på. 
*På resturanger beställer jag alltid kyckling, kan absolut inte välja något annat från menyn. 
*Jag kommer nästan alltid ihåg mina drömmar som jag haft under natten. 
 
Tror det var 20 ;)
 
Kram <3
 
 
 

Utan anledning

Halloj!
 
Ni anar inte hur mycket koffein-drycker jag dricker om dagen. Jag dricker faktiskt inget som inte inehåller denna lilla extra energi.
Te, kaffe, energidryck, iste.
Att dricka något som inte innehåller koffein är som att äta utan att svälja, eller? Hälso-coachen har talat. 
 
Jag har bestämt mig för att börja på en liten sådan där fråge-lista igen. Jag vet att min examensperiod inte är speciellt rolig för er läsare, samma visa varje dag och mycket gnäll (men det är inte i närheten av hur o-rolig den är för mig. Haha yes, fick in lite klagomål där också). 
Så, här är i alla fall frågorna som jag tänkte svara på, ca en per dag.
 

1. Nämn 20 saker om dig själv.

2. Beskriv 3 rädslor du har och förklara varför.

3. 10 saker som du skulle sagt till ditt 16 åriga jag.

4. Vilka 5 saker skulle göra dig mest lycklig just nu?

5. Vad är det svåraste du har behövt uppleva?

6. Vad är ditt drömjobb och varför?

7. 10 personer som har påverkat dig, och hur?

8. Beskriv en typisk dag i ditt nuvarande liv.

9. 5 svagheter.

10. 5 styrkor.

11. Om du var ett djur, vilket skulle du vara och varför?

12. Dina 5 största bedrifter?

13. Vilka saker önskar du att du var bra på?

14. Vad har varit den svåraste saken att förlåta?

15. Om du kunde bo var du ville, var skulle det vara?

16. De tre tydligaste minnerna från barndomen.

17. Om du fick välja en superkraft, vilken skulle du ta och vad skulle du göra först?

18. Var ser du dig själv om 5 år, 10 år, 15 år?

19. Vad tror du att folk missförstår mest med dig?

20. Nämn de saker du önskar bli ihågkommen för.
 
Svåra frågor, ska göra mitt bästa för att besvara dem ;)
 
Kram så länge
 

Berg och dalar

Hej!
 
Det är inte alltid lätt att hålla humöret uppe när det börjar närma sig examensperiod. Stora skrämmande tentor framför oss, flera veckor av slitsamt plugg och fortfarande skola in i det sista. Lärarna tar också oftare närvaro under lektionerna nu då fler och fler skolkar för att vinna lite extra tid till examensstudier. 
Min kropp är verkligen van med denna sinnesstämning nu, det är som en återkommande tradition. Spänd i kroppen (som leder till ont i ryggen och mer spändhet), yrsel, förvirrad (jag växlar numera mellan engelska och svenska hela tiden i mitten av meningar) och så klumpen i magen. 
 
Jag tar vara på trevliga stunder som en tur till julmarknaden eller bara tillbringa tid med Christian. Man måste liksom försöka trycka in lite sådant i mellan all stress, annars blir jag galen. 
 
 
Fick även lite julfint hemma i lägenheten
 
Sötaste Mari kom med en julkalender till mig :D taaack!
 
Nu ska jag sova!
 
Natti natti

Spikat

Hejsan!
 
Tillbaks vid skrivbordet igen, nu är det fullt fokus igen. Nutriton, du ska besegras!
 
Vaknade tidigt i morse, gick en promenad till Starbuck med Christian och köpte en stor kaffe. Nu är jag igenom hälften av mina "topics-för dagen" och har lunchpaus.
 
Här kommer min slutgiltiga examensplanering: (*trummvirrvel..):
 
11 dec - Immunology (muntlig)
19 dec - Nutrition (muntlig)
Hemma i Sverige mellan 20e-26 dec
6 jan - Parasitology (skriftlig)
13 jan- Parasitology (muntlig)
17 jan - Toxicology (skriftlig)
 
Det var det!
 
Kram <3
 
 
 
 
 

RSS 2.0