Klar för start

God kväll :)
 
Nu är flygbiljetten bokad, i sista minutern (det var inte billigt kan jag säga.., men jag är inte bitter). Allt är packat och lägenheten är städat från topp till tå. Om 5 timmar (alltså kl 4) kommer minibussen och hämtar mig. Har inte duschat och inte ätit middag än. Frågan är, är det värt att gå och lägga sig? Hmm knappt va?
 
Får se hur jag gör :) Nu ska jag i alla fall börja med att äta lite mat till min nya serie - vampire diaries. Alla säger att den är bra, men jag har alltid fått känslan att den är lite läskig. Men så pratade jag med en tjej i klassen som sa "nej då den är inte läskig", och så när kusin Elin föreslog serien så fick jag ge med mig. Och jag säger bara en sak, den ÄR läskig! Brrr!! Inte alls som twilight med söta historier och snygg-vampyrer, utan mer dödande och läskiga vampyrer. Men jag ska ge den en ärlig chans :).
 
 
Natti natti på er allesammans!
I morgon är jag i sverige :D

ANATOMY FINAL: CHECK!

Änligen min tur att säga: JAG ÄR KLAAAR, JAG SKA ÅKA HEM!
 
Gjorde anatomin i morse och fick en 5a! Sååå himla nöjd och stolt! Förra gången sköt jag upp tentan för att jag fegade ur och var rädd för ett dåligt betyg. Vilket jag nu ändå tycker var ett bra beslut med tanke på vad det blev för resultat denna gång.
Anatomi final går till såhär: man har en lista med 100 topics - dvs ämnen som man kan prata om. När du kommer till examen så får du fyra av dessa topics, du får förbereda dina topics med papper och penna. Därefter ska du presentera det inför en lärare som ställer frågor osv.
 
Jag fick:
Digital flexor and extensor of hindlimb
Arcus aorta, thoracic aorta and cranial vena cava
Hindgut of ruminants and equine
Parasympathetic nervous system
 
 
Trodde aldrig det skulle gå så bra, fick 5a på alla delar utom den första där jag fick en 4a :)
 
Nu ska jag få tillbaks mitt liv igen! :D :D
 
Jag innan terminen satt igång på allvar, pigg, glad och fräsch!
 
Jag efter tenta perioden, ingen färg, döda ögon med ringar under och inte särskilt fräsch :P
Nu ska jag äta lite lunch (kan inte leva på anatomi betyget alltför länge).
 
Kram <3

Inbillning

Hej.
 
Sitter och pluggar lite halvhjärtat och har egentligen MASSOR kvar att läsa ikväll. Har legat i sängen hela dagen idag och läst, men nu undrar jag om min kropp fått fnatt. Känner mig febrig, trött och svag i hela kroppen. Kan min kropp ha fått för sig att den är sjuk för att jag bettet mig som sjuk - dvs knappt lämnat sängen? Nje, det går väll inte? Men jag får inte bli sjuk nu! Hinner inte med det! Paus får det bli efter denna tenta!
 
Bagera intog platsen uppe på mig som vanligt. Först traskade han runt lite på mina smalben, och ja ba "Det kommer inte vara bekvämt att ligga där Baggis", duns sa det och så hade han lagt sig som en kil mellan mina smalben. Där somnade han sedan så tugnt att han låg och drömde, sprattlade, morrade och smaskade.. man skulle vara katt...
.
 
Föresten har jag fått mitt nya schema till vårterminen.
Besvikelse måste jag säga :/ Vi skulle ha mindre att göra denna termin ryktades det om. Med fyra labbar i veckan och dubbel biokemi lektion, plus massa annat.. nej jag tror inte det va!
 
Måååste återgå till pluggandet nu!
 
Kram

Räknar ner


Inte okej

Det borde vara förbjudet för folk att skriva som status uppdatering på fb att de är klara med alla examen.. jag vill inte veta..
 
Så efter att ha haft ett litet utbrott på alla kommentarer som hade likande innebörd som "JAA klar med denna termin, nu ska jag åka hem!" så såg min första sida ut såhär: "Den här händelsen har nu dolts från ditt nyhetsflöde" ...
 
 
Buhuhu...

Kämpar vidare

Hej hej!
 
 
Sitter och pluggar och är långt ifrån klar för ikväll :/. Men jag har gått igenom allt väldigt ordentligt idag så att jag verkligen förstår vad jag läser. Sen ska jag komma ihåg det på examen också ;)
 
Jag har inte varit ute från min lägenhet på fyra dagar. Funderar på om jag borde krypa ur från min håla i morgon och se verkligheten lite. Tror min kropp och hjärna kan behöva det.
 
Anatomin idag handlade om hjärnan. Man vet så sjukt mycket om minsta lilla detalj i hjärnan så på något sätt borde det gå att dra nytta av det för att tex bli smartare.
Nu tittar jag på "Kyle XY", som är en serie om en pojke som har en otroligt välutvecklad hjärna att han i princip kan göra allt. Detta ska vara på grund av att han, liksom Einstein (säger de), låg mycket längre än normalt i livmodern. Kyle, tillbringade sina första 16 år i en konstgjord livmoder - och kan därför räkna ut mattetal som ingen annan kan. Jag vet jag vet, det är en serie.. Men på sätt och vis borde det ju gå att mixtra lite med hjärnan och få den lite bättre, borde det inte? Jag skulle gärna vilja ha bättre minne!
 
Här är en jätte fin låt i serien :)
 
Nej nu måste jag återgå till pluggandet, så att jag kan kosta på mig att gå ut i morgon. Så blir Bagera glad när jag kommer tillbaks också :) Eller det kanske inte är så "kattigt"..
 
Kram <3

Klar för idag

Hej!
 
Nu är jag så trött! Har ett topics kvar men jag orkar verkligen inte läsa det! Vad gör man om man inte okar läsa - går in på youtube och kollar om det finns någon video om ämnet. Vad gör man om youtube inte erbjuder den videon man vill ha? Man tittar på en serie!
Nu blir det The big bang theory och sängen för mig!
 
Från första veckan i Budapest. Kunde jag ens ana att det skulle bli ett sådant plugg-helvete? Nej jag tror inte det..
 
Kram!
 
Natti natti

Jag saknar mina bäbisar!!!

Fick just ett ryck och började sakna alla mina älsklingar där hemma :( åhh vill bara kasta mig runt halsen på Pilta och lukta på den bästa doften i hela världen: häst! Ta upp min lilla fluffiga boll Nattis och gosa massor med henne! Pussa hur mycket som helst på bästaste Peter <3
 
 
<3
 

Vampyrer

Halloj!
 
För att slippa gå runt och redovisa för mig själv har jag nu kommit på en strålande idé! Jag tar upp en bild på datorn och har redovisningen för den personen... eller ska jag säga vampyren? Idag var det nämligen Edward Cullen som var min trogna åhörare. Han slet inte blicken från mig en sekund. Men ibland blev jag osäker om han faktiskt lyssnade på vad jag sa för han hade samma uttryck i ögonen hela tiden: "jag ska äta upp dig".
 
 
Hittade en bild som Peter gjorde till mig förut, på min begäran :P Tror ni att the Cullens vill adoptera mig?
 
God natt <3

Sovmorgon sökes

Hej!
 
Är det någon som skulle kunna skänka mig en sovmorgon? Kan nämligen inte komma ihåg sist jag hade sovmorgon.. Nu mera när jag säger "sovmorgon" så är det att gå upp kl 7. För normala tiden är kl 6. Vill bara kunna sova ut hur länge jag vill för en gång skull! Och då pratar vi inte om till typ 11-12 som jag förstått att andra människor är kapabla till. Men kanske till halv nio skulle vara trevligt :) Grannarna i huset mitt emot måste ju tro att jag är knäpp som varje dag tänder lampan så tidigt på morgonen, vardag som helg :P
 
Ja ja :) Nu är jag inne på organen i anatomin. Det börjar lite smått med oral cavity, tungan osv. Det är skapligt enkelt och inte så många vansinniga ord påhittade endast för att slå knut på min hjärna. Det gillar vi!
 
Den här bilden ska visa de olika nosarna på djuren, för alla har olika namn i de olika djuren. Ko - planum nasi labiale, häst - planum labiale, gris - rostrum, katt - planum vibrissale osv :)
 
Nu ska jag fortsätta plugga och äta mandariner (clementiner? Vad är skillnaden?). Mamma lämnade i alla fall en skål med dessa frukter här och sa "de blir dåliga om två tre dagar, så ät upp dem".
 
Frågan är lite hur hon tänkte... Det blir gaaanska många mandariner att trycka i sig :P Frukt är nyttigt ;) Haha.
 
Kram
 
 

Slutspurt!

Halloj!
 
 
I morse klockan 03.45 gick mamma och jag upp för att hinna säga hej då ordentligt innan hon skulle ta taxin till flygplatsen. Vi drack lite kaffe och fixade med det sista, och sen åkte hon iväg mot flyget och jag utnyttjade den tidiga morgonen genom att inte gå och lägga mig igen, utan titta på en serie och sen sätta igång med pluggandet.
 
Det blir en sådan otrolig skillnad att inte behöva vara själv när man pluggar, även om man fortfarande måste lära sig samma mängd, läsa och komma ihåg allt själv och vara den enda som ska ta examen är det lättare att ha sällskap. Så nu är jag taggad inför sista dagarna här som kommer vara fyllda med anatomi plugg! 9 dagar till hemfärd :)...
 
Mamma har, som vanligt när hon är här, lagat massa mat, städat och fixat med allt som jag inte har tid med i lägenheten. Vi har gått promenader och ätit på Vapiano som belöning för hårt slit ;).
 
Mamma och Bagera blev bästa kompisar, och jag känner mig inte tillräcklig för honom nu när hon åkt :P
 
Jag pluggar och mamma löser korsord. Bagera gör, som mamma säger "inte det minsta, mer än bekvämt för sig"
 
Haha tänkte att det här skulle kunna vara en fin tavla, med fruktskålen och en onormalt svart katt i bakgrunden :P
 
Fin byggnad i parken :) och mamma!
 
Jag blir serverad frukost, även om Bagera snabbt intog min plats när jag reste mig upp.
 
Bagera ca 3 meter upp, på ett skåp och dessutom uppepå mina väskor (man måste ju vara högst!). Nattis skulle aldrig någonsin tänka tanken på att ens försöka ta sig upp där.. Den katten alltså!
 
Liten kissekatt :)
 
Nu ska jag fortsätta med anatomiiiin! Just nu är det om lymph vessels och lymph nodes. Lite små tråkigt men snart blir det bättre ämnen.
 
Kram <3
 

TAAACK!

Jag klarade tentan! Med en trea!
Gick ut från salen i morse och snyftande för att det gick så dåligt, och jag har verkligen inte ork till att plugga på alla tvåtusen slides igen.
Mamma kom precis fram med taxin från flygplatsen när jag gick ut från skolan, så kunde få lite tröst i alla fall.
 
 
Gick för en stund sen in och ser resultaten, hela jag skakade som en galning, och så står det "exam result: közepes". VAD I HELVETE BETYDER KÖZEPES!? Testade google tranlsate som sa - medium. Men man kan ju inte lita på det alltså. Hittar sedan en sida om betygskriterierna och där står det: közepes - 3.
Och så började jag gråta igen :P
 
Tack tack tack älskade hjärna för att du inte tog livet av mig utan presterade när det verkligen behövdes.
Nästa (och sista) tenta blir anatomi den 30e. Sen heeeeem!
 
Ja fysiologin har verkligen varit en av de största "stressors" denna terminen.
 
Nu ska mamma och jag ta en promenad i parken och smälta allt detta.
 
Kramar <3

Lite ljus i tunneln

Mamma kommer till ungern på onsdag! Nästan så jag kan kosta på mig ett leende :)
 
 
Sov sött <3

Upp och hoppa!

God  morgon där :)
 
 
Nu sitter jag och dricker min frukostvälling och försöker övertala kroppen att den inte behöver vara ledsen över förlorad sömn. När jag kommer hem till Sverige ska jag sova massor!
Känns lite tugnt just nu bara ;) men har laddat för en dag med mycket kaffe och godis.
 
Jag är ingen person som brukar få huvudvärk, har aldrig riktigt förstått det konceptet när varenda en lider av migrän nuförtiden. Men igår! Kände att jag fick ont i huvudet, så la ner pluggandet i skapligt tid innan 11, som är min gräns för att vara uppe ur sängen. Det blev bara värre och värre hela tiden, ilade i käkarna och gick upp till huvudet. Hur jag än försökte slappna av och tänka på andingen eller någon mental tränings övning jag lärt mig i skolan fortsatte det bara plåga mig.
Tillslut gick jag upp för att se om jag hade några värktabletter (är ingen större fan av tabletter och sådant, så var inte säker på om jag faktiskt hade något). Rotade runt lite i skåpet och hittade... p-piller för katt... attans. Fortsatte leta och drog ut en annan förpackning.. avmaskningsmedel för katt... Meeeeeen!
Därefter upptäckte jag två tabletter utan förpackning, Ipren! Gick och la mig i fosterställning i sängen och tänkte "kicka in då, kom igen, kicka in då". Och så småningom somnade jag, så det verkade hjälpa.
 
Idag ska jag vara lite mer uppmärksam på hur kroppen mår. Fick en svimnings känsla när jag satt och pluggade några timmar tidigare som kanske var ett tecken på att jag borde ta en paus.
 
Men nog om detta! Nu är jag tillräckligt pigg för att sätta igång med pluggandet!
 
Kramar<3

Hurra hurra!

Hejsan!
 
 
Idag fyller världens finaste bästa farfar år! Grattis! :D Hoppas firandet var bra med släkt och vänner, önskar verkligen att jag kunde vara där!
 
Men istället för att vara på roligt kalas sitter jag här med fysilogi upp över öronen och endast en katt till sällskap. Dock en väldigt söt gosig katt, till Bageras försvar :). Nej nej, inget tycka synd om sig själv här inte!
 
Har varit inne i en perfekt plugg-stämning idag, började läsa halv 7 i morse och har varit super effektiv hela dagen. Till och med hunnit tvätta all min tvätt och hängt upp den snyggt på tork, så hela min lägenhet har nu uppnått luftfuktighet: badhus ;). Så vi behöver helt enkelt inte gå in på hur länge sen det var jag tvättade..
 
Tillbaks till fysiologin!
 
Kram kram

Kidney

Hejsan!
 
 
Denna morgon har varit dramatisk, jag har nämligen läst om fysiologin till njurarna. Texten och förklaringarna till transport systemet i en del av njurarna (nephrons, eller mer exakt proximal tubules) var helt värdelös. Jag blir så frustrerad när jag inte förstår, så fruktansvärt arg att jag känner att jag måste kasta sönder ett glas eller något. Men med lite lugnande ord från Peter och fysiologi hjälp av Danne så kunde jag sluta hyperventilera och frusta som en galen oxe, så löste det sig ganska bra ;).
 
Från denna omöjliga röra:
 
Till detta, med hjälp av internet och Danne:
 
Vad känns lättast liksom?
 
Tur att jag har sånt bra stöd från alla håll :)
 
Kram <3

Fy skäms

Halloj!
Nu har jag sådana där jobbiga bekännelser att göra igen :P jag hade lovat mig själv att vara nyttig.. och ja det höll i några dagar. Men i förmiddags fick jag nog och gick ner och köpte ett paket american cookies, stora chokladkakor med chokladbitar i.. fy på mig. Och usch vad jag har ont i magen nu.
 
Sedan måste jag ta upp ett beroende jag har fått, och det första steget att bli frisk är väll att erkänna att man har problem. Jag har blivit tv-serie missbrukare. Om jag säger såhär: lost, greys anatomy, desperate housewives, life unexpected, the big bang theory, how I met your mother, games of thrones, kyle xy, bonde söker fru, sex and the city.. Har säkert glömt någon! Men ni förstår vad jag menar?
 
Vilken serie ska jag se på nu :D?
 
Jag tror att jag ska kidnappa Bagera :P det kan bli ganska lätt med tanke på att jag redan har honom här :P. Han är precis som en hund! Så rolig alltså! Han har alla sina leksaker ute på golvet, men istället för att leka med dem hoppar han upp till Nattis leksaker, rotar runt i leksakslådan och tar sedan ut med munnen ekollonen som jag plockat till Nattis. Haha!
Sen tog jag fram en rolig hundleksak till honom, en sådan man stoppar godis i och så ska de rulla den så att de får godiset som ligger i. Han fattade det på en halv minut, sen satt han bara och puttade lite försiktigt på bollen så att godiset enkelt åkte ut utan vidare ansträngning :P Hur ska jag slå den här kattens intelligens?
 
Kram <3

Morgon plugg

God morgon!
 
 
Efter en spännande natt med Bagera i lägenheten sitter jag nu och pluggar (sen några timmar tillbaks). Bagera tillbringade natten i min säng, PÅ mig. Haha, det första han gör när jag ska sova är att rulla ihop sig till en liten boll på min böjda armbåge. Under natten flyttade han sig sedan till platser som på mina ben, på min rygg och på mina fötter :P Vaknade en gång av att han tagit allt mitt täcke. Jag hade antagligen undermedvetet flyttat mig bort från honom så att jag inte skulle mosa honom, och han flyttade närmre och närmre tills jag låg på kanten av sängen utan täcke. Jaja det är trevligt med en goskisse i sängen :).
 
Liten knä katt ;)
 
 
En fråga till mina bloggläsare, vad händer under helgerna? Läsar antalet rasar så fort det blir helg! Jag kan inte tänka mig att ni har något viktigare att göra en helgdag än att läsa om mina härliga pluggdagar :O haha skojar bara! Men det ser lite roligt ut i statistiken :P
 
 
Ha en bra dag!
Kram <3

En svart panter i lägenheten

Hejsan!
 
 
Nu har jag äntligen en fyrbent liten varelse i lägenheten igen :) Caroline kom och lämnade Bagera som jag ska vara kattvakt åt tentaperioden ut. Roligt med sällskap och lära känna en annan katt lite mer. Katter har så stora personligheter och det är så kul att se hur olika de kan vara. Bagera är lite tuffare än Nattis, så han går runt och undersöker allt direkt. Medan Nattis är ganska försiktig i sin omgivning är Bagera mer som en hund i kattformat - "oj där slog svansen omkull det där, hoppsan!".
Har aldrig varit med om en så kolsvart katt heller. Sitter han ute i hallen still så kan jag inte utskilja honom från min svarta jacka.
 
Idag har han legat på fåtöljen bredvid mig och sovit medan jag pluggar. En liten sötnos är han verkligen!
 
 
Dessutom får han plus poäng för att han äter gräset som jag så fint odlade åt Nattis, och som hon så fint total vägrade att röra.
 
 
Sen måste jag bara berätta om den ungerska trafiken i ett nötskal. Igår när Ellinor och jag skulle gå en promenad möttes vi som vanligt i den största korsningen nära parken. Där kommer det bilar från fyra olika håll och det är flera körfällt och ofta gasar folk som galningar där. Igår var rödlyserna trasiga.. Behöver jag säga mer? Alla körde på hur som helst i kaos och den som tutade och körde mest aggressivt tog sig fram. Ellinor och jag sprang med en barn familj över övergångsstället (vi antog att ingen skulle köra på ett barn). Läskigt alltså!
Och det irriterande är att det passerade en polisbil med fyra poliser, och jag tänkte "vad bra nu kommer de och styr upp det här", nej då, de tittar lite och kör sedan vidare. Efter promenaden kommer vi tillbaks och inget har förändrats.. suck..
Båda bilderna är lite missvisande :P den första ser ut som två bilar krockar - de gjorde de inte, men det var nära flera gånger. Och på den andra ser det ut som att det knappt är några bilar där - men det råkade bara vara det tillfället, vägen är annars kraftigt trafikerad.
 
 
Fin bild från promenaden :)
 
Kram kram

Sushi ikväll :D

Hej!
 
I morse hade jag ekonomi tenta, den var lite halv svår för jag tyckte många gånger att det fanns fler rätta svar (det var single choice frågor). Och när jag var klar sa jag till mig själv, klarar jag tentan så får jag beställa sushi ikväll. Vi fick tillbaks resultaten alldeles nyss, och det blir sushi ikväll :D Jaaa! Klarade tråk eknomin med en 4a, inte dåligt för någon som aldrig kan lära sig vad ränta eller fonder är :P
 
 
Satt just och pratade med Caroline när något roligt händer. Bagera (hennes katt) råkar hoppa upp på tangentbordet och skriver lite saker till mig, bara massa bokstäver och siffror. Men sen när Caroline ska skriva igen så brukar det ju alltid stå typ "Caroline skriver..." medans man väntar på meddelandet. Men istället för den texten är det numera en gående katt där. Hur gick det till!?
 
Där är den lilla katten i alla fall :) var tvungen att ha tillräckligt mycket tid för att göra "prt scr" på den medan Caroline skrev ;)
 
 
Istvan Utca
 
Bild utanför min port :)
Kram

Nej detta är inte rätt tid!

Halloj!
 
Sitter här och känner mig mer än omotiverad, känner mig super frustrerande omotiverad till allt plugg. Tror jag har fått plugg-sjukan! Alla symtom lutar åt det håller. Jag är trött på att läsa, omedvetet går jag över till något icke-plugg (som att skriva blogg inlägg), när jag ska sträcka mig fram för att byta slide på datorn fryser min kropp fast tills jag övertygar mig själv om att gå in på en annan hemsida (som facebook) då kan jag röra mig igen och jag känner mig allmänt trött och hängig.
 
MEN NU ÄR INTE RÄTT TID!
 
Har tre tentor kvar, två av dem är bland de största jag någonsin gjort. Snälla motivation, don´t give up on me!
 
I morgon är det ekonomi tenta som gäller. Jag har tänkt på en sak, om någon skulle råka titta in på min blogg som inte läst den förut kan omöjligt föstå att jag pluggar till veterinär. Så bara så ni vet - jag pluggar till veterinär och ingenting annat! Dock är det ett undantag i morgon då jag ska veta allt om inflation, unemployment, long and short run average variable costs och allt elände som har med ekonomi att göra. Varför kan man inte lämna över ansvaret till personer som faktiskt kan sådant där, som Peter till exempel. Skulle jag lägga mig i ekonomin så kan jag garantera att vi skulle få rejäla market failures på direkten!
 
 
I övermorgon kommer jag få hit en lite kissemisse, nämligen Bagera :) Caroline har tänkt åka hem och få lite välförtjänt vila och jag får därmed vara kattvakt. Åh vad det ska bli mysigt att höra små tassande ljud i lägenheten igen!
Nattis skulle säkert velat varit här, men det kommer säkert fler tillfällen :)
Bagera säger här "vad är det för fel på Natalija, varför gömmer hon sig i en påse?" haha!
 
 
Kram kram
Sov sött <3

Förbannade articulatio genus, stifle, knä

Nu är jag påväg att gå och lägga mig, ska ta fram min bok, lägga mig och mysa med lite vanlig icke-skolrelaterad läsning. Meeen! Mitt knä är fortfarande inte bra! Och jag blir tokig!
Jag är inte den som klagar över ont i leder, för jag har alltid någon led som hoppar, knakar eller värker. Men det får inte gå till överdrift.
Hoppar runt på ett ben för att mitt knä säger upp sig så fort jag stödjer på det. Känns typ som att det ska vända sig åt fel håll. Så fort jag väger lite på det så känns det som en vass spik sätts in i knät och försöker benda det i fel vinkel. Och ofrivilligt utbrister jag "aaahhhaajj!" varje gång. Nu är det lite tjockt och svullet till och med..
 
Så tar med mig en varm riskudde till sängen också och hoppas att den blir på bättre humör. För ilskna förbannelser och förolämpningar har inte hjälpt (vad man nu kan säga för att förolämpa ett knä. Kunde vara typ: haha hästar har en så sjukt mycket mer välutvecklad patella funktion än vad du har.. eller nått).
 
Sweet dreams
<3
 

Att undvika måsten

Hej!
 
Idag har jag varit lat känner jag.. Jag gick upp vi 6 och började plugga, men därifrån har det gått utför :P Ibland har man bara inte lust att ta tag i alla måsten. Hur mycket man än vet att man MÅSTE göra det så näää, jag tittar på en serie istället. I morgon är det sista dagen för ekonomi plugg så jag måste skärpa till mig då.
 
 
Försökte springa idag, men mitt knä sa av någon anledning emot och det slutade med att jag fick vända i trappan och haltande gå hem igen.
 
Åh vad jag saknar Nattis nu alltså. Vill ha henne här och pussa på och höra någon som rör sig i lägenheten. Jag tror hela tiden att hon är här och varje gång jag ska göra något så är det inprentat i huvudet att tänka på henne först. Som att öppna dörren när jag kommer hem, först i en smal glipa så jag inte slår upp den på henne och sen öppna försiiiiktigt så hon inte rymmer. Eller när jag ställde upp rispåsen för att "Nattis säkert skulle riva sönder den och göra ett ris-hav över mitt golv". Allt sådant där man gör automatiskt innan man kommer på, juste hon är inte här nu! Vill ha min lilla hårboll nu!
 
 
Nattis ligger och spanar på byte, på sitt eget inomhuskatt sätt :P
 
Kram kram
 
 

Samma mönster varje dag

Hejsan!
 
 
Tidigt i morse fick jag ett godnatt sms av Peter som hade suttit och tittat på ishockeyn (whoo bra Sverige.. haha så insatt i ishockey alltså!). Vaknade av smset och tittade på klockan, och tänkte: åh 40 minuter tills jag ska gå upp. Då var kl 20 över 5. Lite olika tidsscheman mellan mig och Peter :P (Uppsala vs Szent Istvan).
 
 
Så idag började jag med att plugga ekonomin och för någon timme sen gick jag över till physiology.
 
Tog en promenad med Ellinor i parken i det kyliga vädret också :). Som vanligt var det någon tillställning där, nu såg det ut som det skulle vara skridsko-tävling av något slag. Det var norska flaggor på läktaren.
Jag försöker komma in i ett sundare tenta-period liv (om det är möjligt ;) ). Äter ordentligt och nyttigt, försöker hålla sovtiderna och ska komma ut och gå eller springa en gång om dagen. Skönt med hälsosamma rutiner, är det inte?
.
.
Kram <3

Ekonomi

Hej!
Efter ett väl genomtänkt filosoferande har jag kommit fram till att mina opportunity cost är alldeles för höga för att plugga ekonomi. Med en snabb marginal analysis kan vi se att fördelarna inte vinner över OC och jag borde därför plugga physio. Så därför efter att ha suttit mer än halva dagen med Caroline hemma hos mig och pluggat ekonomi så gick jag över till gamla hederliga physion istället. Så mycket roligare att läsa om.
Men usch vad man glömmer snabbt, förut kunde jag alla slides som rinnande vatten, kunde i princip rabbla dem utantill. Nu ba "öhh vad var det nu med circulation.. juste blodet gick runt för att öhhh... pressure something... perfusion something.. Cardiac output?"
 
 
Nej nu är jag klar för kvällen! Gick upp kl 6 i morse och började plugga. Man är så effektiv på morgonen! Så ska fortsätta så genom hela tentaperioden hade jag tänkt. Det svåra är bara att ta sig upp direkt när klockan ringer, sen blir jag superpigg och kan börja plugga.
 
 
Lägger in nån bild till från slutet av jullovet ;)
 
Jens och jag var och shoppade lite tillsammans. Hur kan killar ha så lätt att hitta kläder? Jens köpte typ 6-7 saker på en halvtimme och jag kom hem efter hela dagen med endast ett par strumpbyxor :P
 
 
Danne och Sandras sverige-pippifåglar ;) Peter och jag blev bjudna på middag hos Danne och Sandra i deras lägenhet, som jag inte sett förut. Det var roligt! Och som vilken onormal människa som helst så tog jag bara kort på fåglarna och inte på den fina lägenheten eller på någon människa.
 
 
Ha det bäst <3

Nyår och lite till

Hejsan!
 
Nu sitter jag i lägenheten igen. Känns väldigt ensamt eftersom jag valde att lämna lilla kissen hemma denna vända eftersom jag planerar en resa hem igen direkt efter tentaperioden (första veckan i feb). Har haft jätte ont i huvudet och nästan mått illa av att behöva plugga idag, jag tror att det är för att jag haft en sådan lugn och trevlig tid hemma med mycket frisk luft att kroppen fått en chock när den nu återvände till studierna. Eller så kan det vara depressionen av att behöva komma tillbaks till Ungern :P vad vet jag, jag är inte läkare. Jag är numera ekonom ska ni veta ;) Pluggar inför agricultural economics tentan som jag har om några dagar.
Lär mig allt om opportunity costs, production possibilities curves och olika movements and shifts beroende på priser och efterfrågan. Väldigt spännade.. nästan så att jag ska lägga mig ner och sova fram till tentan, så kul är det!
Peter är med på ett hörn (haha bokstavligt talat) över skype. Bra att ha någon att fråga när man blir snurrig av all ekonomi tjafs.
 
 
Men okej, nu till nyår :) Nyår firades hemma hos mig med en liten skara trevliga människor :) Det var Noj, Jonny, Lisa, Peter och så jag. Peter tog ansvar för maten och det blev femrätters meny (dock orkade vi bara fyra av dem :P ). Det var sjukt gott och en väldigt mysig kväll.  Det var lite synd att Jonny och Noj var tvugna att åka hem tidigt (innan raketerna) bara. Lisa hade söta voffsingen med sig som satt och tiggde uppmärksamhet genom att låta som en gammal gnisslande dörr.
 
 
Här var menyn ;)

1. Kantarellfyllda krustader

2. Parmainlindad kyckling med valnötter och mousserande champagnesås

3. Fläskfilé Wellington med hasselbackspotatis och svampsås

4. Cremé Caramel med blandade bär

5. Osttallrik (Bridemaux, Blandning av Gorgonzola och Mascapone, Stilton alt. Canbozola, Västerbotten)

Jag tycker att Nalle och Dennis hund Ruff är lite lika :P
.
.
 
Kraam <3

RSS 2.0