Tjejkväll med chockladfondue och film

God morgon!
 
Extra lång sovmorgon idag, blev lite sent igår. Men vi hade en jättetrevlig kväll hemma hos Nina med chokladfondue och film- tema. Det var jag, Caroline, Ellinor, Lovisa och så Nina såklart. 
 
Eftersom både jag och Ellinor har en chokladfondue mackapär så kunde vi ha två olika sorters choklader samtidigt, och sen massa god frukt till det (annanas, kiwi och banan). Blev helt mätt på ckolad - igen! Börjar bli en tradition nu: "chokladlördag", först festival och sen fondue kväll :P. 
 
 
 
Efter att vi ätit tittade vi på "Alice i underlandet", jag har sett den förut men kom inte ihåg någonting ifrån den så det var lika spännande för mig. 
 
 
Nu blir det storshopping av mat, söndagstraditionen efter lördagstraditionen ;)
 
Kram kram <3

Vända det till det positiva

Hej hej!
 
Igår när jag kom hem, trött och sliten efter en lång dag i skolan så insåg jag att jag glömt min stora mapp (med alla patho och pathophysio lecture notes) i skolan.. Jag hade inte ätit och jag kände mig stressad över allting, typ - nu går jag och lägger mig och gråter en stund.
Så skrev Caroline på skype om jag ville med och springa efter maten. Och mitt nya "alltid-tänka-på-att-må-bra-jag" svarade såklart ja! Så stack ut och sprang rundan runt Margit vid 9 på kvällen, det var otroligt skönt och avstressande. Kom hem nöjd och lugn till min kära rumskompis som satte igång och laga äpplen med kanel till oss. Mumsigt! Precis rätt sätt att tackla all oro och känslor. 
 
Och så berättade Lisa att hon kommer ner hit redan nästa helg :D Åhh längtar, vi har så mycket att prata om! Undrar om vi kommer ha ens en sekund av tysnad under hela helgen hon är här :P. Bästaste Lisa <3
 
Idag har min mapp fortfarande inte dykt upp, och jag börjar misströsta lite att den kommer göra det också.. Men jag hoppas! Annars får jag skriva ut allt igen, vilket svider både för min plånbok och för mitt miljötänk. 
 
Sen hade vi laboratory diagnostic labb idag, och trots att läraren sa att vi absolut inte behövde förbereda oss inför labben mer än att läsa igenom det en gång, "för det kommer inte vara något test", hade vi ändå muntligt förhör. Och jag var i allmänt dålig sinnesstämning och hade inte lärt mig labben utantill. Så han antecknade ett minus i min ruta. Jag som har så höga prestationskrav på mig hela tiden höll på att fullkomligt dö av detta. Jag klarar inte av negativ kritik, jag går under... Men nu har jag bestämt mig för att ändra det där "small minus" till ett feta stort plus istället :P så nästa labb, då jäklar! Ska räcka upp handen och svara på allt, som självaste Hermione! Eller nått.
Har i alla fall suttit och skrivit sammanfattning på allting fram till nu.
 
Juste, nu har jag alla flygbiljetter bokade för den här terminens hemresor också. Åker hem den 31 okt - 5 nov och sen den 21 dec - 2 jan. Så nu vet ni när jag är hemma ;) Tack Mia för att du hjälper mig med biljettbokningen så jag får med mig min hårboll också, du är guld värd!
 
 
Känns bra att ha det klart :) något att se fram emot och räkna ner till. 
Dags för det nya Greys Anatomy avsnittet! 
Natti natti <3
 

Bursdagsmiddag

Hej hej!
 
Gav mig själv sovmorgon i morse och hoppade därför över pharma lektionen.
Igår var det födelsedagsfirande för Ingelin, en norsk tjej i klassen. Vi var ca 20 stycken som åt på en resturang inne i cityparken. Den ligger precis bredvid/över en liten damm där. 
Det var jätte trevligt och massa roliga samtalsämnen som kom upp :) Maten var toppen bra! Efterrätten var den absolut bästa jag ätit, någonsin tror jag. 
 
Kyckling med god sallad!
 
Efterrätten, mmm! Ser ni den smälta chokladen som rinner ut? Så galet gott!
 
Mailade vår lärare i pathophysio igår och klagade lite över powerpointsen, fick då till svar att jag skulle säga vilka jag ville ha fixade. Man ska inte erbjuda mig en chans att ge förslag på förändring utan att verkligen mena det.. 
 

Here is a list of the ones that are not in white, and that we haven´t had on the lecture yet (there is more powerpoints in the beginning that I am not writing up):

11. Specific pathophysiology disturbances of organic functions
12 Circulation-shock "Short term accomondation by increased heart rate"
13 Disorders of the internal respiration
14 Disorders of the alimentary tract 1. disorders of the food intake prehension
14 Disorders of the alimentary tract 2. Disorder in the forestomach function (it is two different powerpoints there but it does not say the same thing, so I dont know which one is correct)
14 Disorder of the alimentary tract 2. Disorder in ruminal carbohydrate, protein and lipid digestion.
14 Disorders of the alimentary tract 4. Intestinal malfunctions
14 Disorders of the alimentary tract 4 Intestinal malfunctions (also two different with the same name)
15 Pathophysiology of the carbohydrate, protein, lipid metabolism of liver, the enzyme activities and the changes in detoxification
16 Disturbance in renal functions
17 Disorder of the lower urinary tract. Gout
19. Pathophysiology of the nervous system
20 Changes in synaptic function
21. Myopathies
22. Pathoendocrinology

 

Tror inte han räknade med att behöva ändra så många :P Men jag vill ha dem med vit bakgrund!

Vet ni vad som händer idag? Just denna dag!? Greys anatomy OCH the big bang theory börjar med nya säsonger :D synd att jag inte kan se dem för än i morgon bara..

Nu ska jag lägga över alla labbar för nästa vecka på mitt USB, så att jag kan skriva ut dem på copyshop sen. 

Kram kram


Happy goodbye!

God kväll alla fina! 
 
Nu har jag sagt farväl till gamla lägenheten, lämnat nycklarna till hyresvärden och kommer aldrig se dem igen. Två år har jag och lägenheten tillbringat tillsammans.. Ganska jobbiga två år måste jag säga, med mycket tårar och tankar på att ge upp. 
Men nu är det kapitlet avslutat, dags att vända blad!
 
Denna termin känns så mycket bättre än tidigare terminer. Jag känner att jag mår bättre och att jag trivs med  situationen. Tror det är pågrund av många anledningar, dels för att jag nu flyttat in med en rumskompis som gör att det inte blir så ensamt, skolan har blivit intressantare och lärarna bättre och mer engagerade, har inte samma hemlängtan för det är mindre som drar i Sverige och jag har lärt mig att acceptera ungern som det land det är. 
 
Så det var ett glatt hejdå till gamla lägenheten och allt som det stod för. 
 
Nu ska jag äta mina chokladdoppade jordgubbar och titta på en serie! I morgon är jag ledig (förutom en labb), då skolan ska få ny rektor och det var något viktigt möte för alla lärare. På kvällen blir det födelsedagsmiddag för Ingelin :)
 
Kram kram

Puff!

Hej hej!
 
Nu är vi ensamma här i lägenheten igen, Ellinor, jag och vår lilla bebis Nattis. Mamma åkte igår och lämnade efter sig en full frys med mat :), så nu kommer jag inte svälta ihjäl närmsta månaden i alla fall, haha!
 
Snart är det middag här, vår tradition numera: mat och en serie vid vardagsrumsbordet. Innan vi båda försvinner in på varsitt rum och pluggar igen. 
 
Åh vad jag tycker om ämnerna vi läser i skolan nu, det verkligen känns att vi kommit upp i trean!
Bilder från pathophysio lektionen idag.
 
Och sen måste en stolt matte få visa vad Nattis änligen har lärt sig! Efter att kunna sitta, ligga och rulla på kommando har hon nu lärt sig att sova på sin sovpuff! Djur är bra hopplösa ibland, det man allra helst vill att de ska tycka om och använda struntar de fullkomligt i. Men nu, två år senare är puffen godkänd av Nattis.
 
 
Efter maten blir det springtur på margit!
 
Kram <3

Chokladfestival!

God kväll!
 
Idag var mamma och jag och fixade frys! Nu har vi plats att bunkra upp med mat inför tentaperioder, när man inte orkar ställa sig och laga seriös mat varje dag. Plus att med vårt nuvarande schema måste vi ha med oss matlåda varje dag till skolan, så då är det lätt att tina upp kvällen innan från frysen. 
 
Satte mig och pluggade en liten stund. Och sen bar det av mot slottet för CHOKLADFESTIVAL! Rena drömmen för chokladälskare som mig! Hela slottsgården var fylld med stånd som sålde choklad i alla de sorter och märken. Vi åt oss alla mätta på choklad, ingen hade ätit middag :P Jag köpte lindts choklad,torkade jordgubbar doppade i choklad, macarons och några marzipan bakelser med choklad. 
 
Avslutade kvällen med att ta en drink uppe på en liten resturang på slottsgården, mycket fin utsikt!
 

 
 
Good night <3
 

Bästaste mamma på besök

Hej hej!
 
Nu är mamma här och vi har hunnit med massor! Städat ut min lägenhet, tagit över det sista (alla stora saker) till nya lägenheten - så nu är jag helt inflyttad, och fixat mitt skrivbord.
 
Jag har haft två labbar idag, lab. diagnostics och nutrition. Lab diagnostics är så intressant! Det är helt veterinär relaterat och han ger till och med exempel på små "case" där han slutar med en fråga vad som hunden lider av, och ibland vad man kan göra åt det. Superkul!
 
 
I morse när vi vaknade hade Nattis "råkat" demolera toapappersrullen:
Hon måste fullkomligt gått lös på den, för allt var igenomtuggat och sönderrivet. Buskatt!
 
Något annat som är helt demolerat är vår skolgård, den ser inte klok ut! Tror de håller på att lägga ner nya rör, men man kan knappt gå någonstans, utan får hålla sig på små gångar när man går runt mellan klassrummet. 
 
Dörren in till cafeterian:
Tur att det finns en till på andra sidan som de inte gjort en vallgrav runt!
 
Mamma och Nattis, när jag kom hem från skolan. Ute och njuter på balkongen :)
 
Mitt skrivbord! Äntligen! Utrustade med tumstock och såg fick vi det tillslut på plats.
 
Nattis känner att bilder är överflödiga när vi har henne i huset! 
 
Tog en springtur på Margit med Caroline och Ellinor idag igen :) vi förbättrade alla våra tider, så det känns bra, det går åt rätt håll!
 
Fina Margit med Budasidan i bakgrunden.
 
Kram på er <3
 

Bakterieodlingar

Hej igen!
 
Klar med bacteriologin för ikväll! Så fort jag är klar med sammanfattningen ska jag börja plugga vad som står. Vår lärare fick ett litet aggressionsutbrott på klassen för att ingen hade pluggat seriöst till labben. Så nästa gång ska jag visa vad jag går för!
 
Vi fick tillbaks våra bakterieodlingar som vi gjorde förra veckan.
 
Bakterien E.coli 
 
Och om ni tycker det där var äckligt, se på denna. Detta är bakterier som vi i gruppen hade på fingrarna efter en dag i skolan:
 
Jag spyr nästan, gissa om jag tvättat händerna mycket idag. I morgon ska jag nog och handla, då blir det disinfektionstvål och allt jag kan hitta mot bakterier. 
 
Nog om det!
Ni vet pharma läraren som jag är lite förälskad i, jag har insett att det inte kommer fungera mellan oss ;). Detta pågrund av 3 orsaker - ett: han är 32 år... lite gammalt kan jag känna, två: han är lärare och jag är elev, och tre: han är gift... känner att de är lite deal breakers allihop faktiskt. Så jag får nog släppa honom :P haha!
 
Okej, om jag skulle ta och sätta mig och läsa lite pathophysio labb i väntan på att mamma kommer.
Är så trött! Men jag somnade faktiskt inte på animal breeding lektionen i morse, hade ju min energidricka. Mari misstänkte också att det skulle bli en sövande lektion, så vi var två förberedda elever:
Burn energydrink och Starbucks Coffee!
 
Natti natti <3
 

Studieteknik

Sitter i vardagsrummet med en spinnande katt i knät, en chipspåse på bordet, musik på högsta volym och skriver bacteriologi, kan inte bli mycket trevligare plugg ;)
 
/Nina
 

Upp och hoppa!

Min frukost denna morgon: Burn energidryck och bacteriologi plugg. Gick upp kl 5 för att börja läsa på det här bläiga ämnet. 
 
 
Sparat hälften av drickan till första sömnframkallande lektionen: animal breeding practical. Tror vi ska prata om kossor.
 
Hej för mig!

Starvation is good for everyone

Hej hej!
 
Måttot för dagen, "starvation is good for everyone". Vår kära pathology lärare som framförde budskapet, samtidigt som han tittade ner på sin ganska runda mage. Nej men vi pratade om ett problem som hundar kunde dö av när de kastade i sig för mycket mat och sen sprang runt och lekte. 
 
Men jag har typ svultit ihjäl idag, inte ätit sen i morse och maten står och lagas på spisen. Levt på choklad och energidricka idag, fungerar i början men nu är jag helt skakis. 
 
Hade pharma practical idag igen, blev förhörd inför hela klassen :S. Men det gick bra, pharmaläraren sa i alla fall "great job Nina" efteråt, så jag är nöjd. Och han är så himla söt, han är ung och blond och jätte kunnig, hur kan man inte tycka om honom? 
Under lektionen fick vi tillbaks vårt prov från förra veckan (det jag sa hade gått dåligt), fick en 4 av 5, så det vart inte så tokigt i alla fall. När alla hade fått sitt prov fick en och en säga högt för klassen "jag fick en...." och så vilket betyg. Snacka om att sätta ut folk för att de ska plugga bättre inför test.
 
Vi fick lära oss att 7000 människor i USA dör varje år för att läkare har dålig handstil, dvs när de ska skriva recept till patienter. Låter helt sjukt! Dags att börja skriva ordentligt kanske?
 
Vi hade patho practical i morse också, vi obducerade två kaniner och en katt. Känns väldigt märkligt och annorlunda jämfört med anatomi dissektionerna. Där stod vi och petade med små skalpeller och fick en utskällning om vi råkat ha av en nerv, nu är det fram med morakniven och bara skära igenom allt. 
 
Nu har jag fått min mat :) 
 
Hmm vad mer.. Juste, Kerstin min syssling sov här i natt. Hon bor i Sverige men behöver åka hit för att göra sina sista state exams. Hon hade ett idag, och klarade det! Tänk den dagen jag är där.. längtar!
 
Vi hörs!
Kram <3
 
 

Done!

God kväll!
 
Blev just klar med min rapport om sommarens praktik. 58 sidor nutrition and animal breeding! Min hjärna är död och jag struntar fullständigt i om något är fel med uppsatsen nu, vill bara ha ett godkänt och sen är jag nöjd. Vi ska få den rättad om ett år, jag ni hörde rätt, här har vi inga deadlines för lärarna inte..
 
Idag hade vi i alla fall svenskarna över på fika. Jag och Ellinor hade gjort kladdkaka till alla, och till det blev det grädde, bär, kakor och te/kaffe. 
Alla nya ettor verkade tacksamma för att vi ordnat träffen, så det känns bra :) Nu har de fått svar på lite frågor om skolan och Budapest, och vi har utökat vår lilla skara av "Svenska veterinärstudenter i Budapest".
 
Livliga diskussioner om allt från topicslistor till "hur-överlever-man-anatomin". 


 Dags att gå och sova, Bacteriologi i morgon bitti.. Gäsp säger jag redan nu. Men bara att bita ihop!
 
Natti natti mina fina <3

Lägenheten

Hej hej!
 
Blev alldeles för mycket städning igår, hann knapp skriva något på uppsatsen. Så ska alldeles strax sätta mig med den igen. 
Men jag kom på att jag faktiskt inte visat er lägenheten än, så vi gör en snabb genomgång :P
 
Såhär ser det ut precis när man kommit in, en lång korridor och första badrummet in till vänster. 
 
Det här är "runt hörnet" på den första bilden (man ser hallen här med). Fina köket :)
 
Bord och soffa, precis till vänster går "min" balkong ut. 
 
Fortsätter korridoren bort, min jätte garderob står där ;)
 
Andra badrummet, väldigt trevligt!
 
Och så mitt rum!


Så nu har ni fått sett lite hur det ser ut :)
 
Kram <3

Partyyy

God morgon!
 
Det blev springtur på Margit igår, med Caroline och Ellinor. Vi sprang duktigt runt allihopa :) jag är stolt över min insats, och jag vet att nu kommer jag bara kunna springa fortare. 
 
Ellinor på bron över till Margit. Det var lite kyligt i luften faktiskt!
 
Efter denna hälsosamma aktion så ville vi fortsätta i samma spår:
Mumsigt!
 
Sen bar det av till festen. Det startade på en hemmafest (housewarming party) där 88 stycken tackat jag. Vet inte hur många vi blev men smockfullt var det. 
 
Påväg, Ellinor, Mari och Helle: 
 
Detta hade de förberett tills alla skulle komma:
Jelly shots! Man behövde en viss teknik för att äta/dricka dem. Caroline och jag konstaterade att vi hade för små tungor för dem :P
 
Och nu ska ni få höra! När jag varit på festen några minuter skulle jag gå på toa lite snabbt, det var bara det att dörrhantaget slutade fungera, så även om jag tryckte ner det så öppnades inte dörren. Så där var jag inlåst på toan, med ett helt gäng med människor på andra sidan som förtvivlat försökte rädd mig. Det fanns ett fönster som var någon meter ifrån ett sovrumsfönster (med en avgrund i mellan, glöm att jag tänkte kasta mig över där..). Mari satt i alla fall där och serverade mig Jelly shots. Hade ett trevligt samtal med en läkarstudent kille också. 
"Jaha vad heter du då?"," Trevligt trevligt, vad pluggar du för något då", "Kul att vara instäng på toaletten"
Väldigt intressant konversation över ett toalett fönster. 
 
Efter ca en kvart så lyckades de få upp dörren i alla fall! Haha suck alltså! Meeen festen var sjukt kul efter det i alla fall! :D
 
Efter att grannarna ringde och hotade att polisen var påväg så stack vi vidare till Simpla. Där var det trevligt som vanligt :). Stannade lite senare med Mari och Helle än de andra, så kom hem runt halv 5. 
 
Idag är det skriva rapport dag (de sköt upp deadlinen till måndag) och sen storstädning!
 
Nattis har kommit på fördelen med gardinerna, man blir helt osynlig för alla som går förbi!
 
Ha en fin dag allesammans!

Skrattanfall

Hejsan!
 
Äntligen helg! Långa dagar från 8.00 till 18.00 i skolan och plugg på kvällarna, men veckan har gått snabbt i alla fall. 
Igår var vi på housewarming party hos JacQueline och Alex. Det var massa tyskar, massa hundar och några engelsktalande. Fullt hus helt enkelt ;)
 
Gick dock hem tidigt för jag var så trött, fortfarande! 
 
Som sista lektion hade vi idag nutrition pracical, och jag höll på att dö, av ett skrattanfall. Läraren som vi har ser ut som en drogmissbrukare och beter sig som att han är full på lektionerna. Han staplar runt i klassrummet med olika gräs (gräs som i vanligt gräs, hö osv) och säger otydliga meningar och förväntar sig sedan svar. 
Så tittar han på en med urholkade ögon och säger "Do YOU know the answear!?" Nej.. jag förstår inte ens frågan.
 
Idag gick han runt med en potatis och kastade fram den på min och en engelsk tjejs bänk och ba "WHAT is this?", hon svarade lite försiktigt "a potato.."
"A POTATOOOO! Yes it is a POTATOO, I knew you were from england... thats why, you from england, so I asked.." Och så går det ut i mummlande otydliga fraser. 
 
Mari, Faye och jag på första raden låg dubbelvikta av garv hela lektionen. Det var ett helt sjukt fnitteranfall! Ingen av oss kunde sluta skratta. Läraren började skratta med oss ibland och verkade inte alls störd av att vi knappt kunde andas mellan allt skrattande. 
 
Nu ska jag skriva lite summer report, sen blir det springtur på Margit med Caroline (och de som vill hänga på) och så housewarming party ikväll.
 
 
Kramar <3
 
 
 

Sömnlöst

Hej!
 
Gick och la mig för ett bra tag sen, men valde att sätta på dator igen. Jag har en nerv som spökar i min vänstra arm, eller åtminstånde tror jag det. Började i förrgår med att jag vaknade med jätte ont i axeln, varje gång jag rör den i en speciell vinkel så känns det som att slå i "CP-nerven" fast inne i axeln. Rycker till av smärta och stannar upp att andas för några sekunder. Ibland känns smärtan längre ner på armen också, och när jag ligger i sängen så domnar fingrarna bort ibland. Sjukt jobbigt! 
Sovit så dåligt att jag råkade somna på min animal breeding practical i morse. Vaknade upp en stund senare och var helt chockad att jag faktiskt somnat ordentligt. 
 
Gick till cafeterian och drog i mig en red bull och pluggade på nästa labb "bacteriology". Vi hade ett test i början av labben som inte alls gick bra.. suck..
 
Bilder från labben :)



Som sista lektion hade vi nutrition, med en ny lärare som var sååå tråkig att lyssna på. Jag tog upp mina topics i general pathology istället.
Och de som "lyssnade" på lektionen verkade inte heller engagera sig så jätte mycket i vad som sas. Caroline fick med sig vilket ämne det handlade om i alla fall:
 
Nu borde voltaren tabletten börjat verka, dags att sova ;)
 
Sov sött <3

Dagar utan sömn

Hej!
 
Har just avslutat en god middag med Ellinor :) vi gjorde pannkakor, och det blev supergott!
Nu ska jag sätta mig och skriva på uppsatsen igen. Det tar aldrig slut! Men har bara till fredag på mig, så på något sätt måste den vara klar tills dess. Måste skolka från lektioner för att få mer tid att skriva, det är så himla synd med tanke på att i princip alla lektioner är värda att gå på. 
Nu i trean har vi fått mycket bättre lärare och intressantare lektioner. 
 
Idag hade jag min andra pharma labb, med det första testet. Det var inte så farligt, men läraren som vi har verkar vara mycket strängare när det gäller proven än vad de andra gurppernas lärare är. Vi gick i alla fall igenom vad för mediciner vi har rätt att skriva ut, hur man ska hantera mediciner och vilka regler det finns runt olika klassade mediciner.
 
Hade också patho labb idag, där ska vi lära oss hur man obducerar. Så vi hade en lång introduktion om varför man behöver obducera ett djur, hur man ska gå till väga och hur man börjar. Längre hann vi inte ;) 
 
Salen där vi har patho practicals:
 
Har sovit så sjukt dåligt de senaste nätterna. Går och lägger mig sent för att jag sitter uppe och skriver och pluggar labbar, och när jag väl somnar så sover jag oroligt och vaknar till då och då.
I helgen ska jag sova ut! Längtar!
 
Satt och pluggade bacteriologi labb ute idag. Ville bara visa några kort från den härliga grönskande skolgården vi har: 


Och några bilder på Nattis som jag vet att ni saknat:


Kramar <3
 
 

Äntligen på Margit igen

Hej!

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, är hur hungrig som helst. Varit ute och sprungit på Margaretaön för en stund sedan. Eller sprungit är väll synd att säga, jag tog mig runt spåret i alla fall. Men det känns bra att ha börjat att träna igen! Kände inte av min fotskada eller något, så det var bra.
Började dock blöda näsblod helt plötsligt. Gjorde det igår också, och har aldrig i hela mitt liv blött näsblod innan. 
Vet inte vad som händer med mig, för några veckor sen fick jag migränliknande anfall. Inbillade mig blixtar i ögonvrån och när jag tittade efter var det fint och soligt ute. Dagarna efter kom en fruktansvärd huvudvärk som jag aldrig upplevt tidigare och nu näsblod.. Konstiga tider! Men nog om det!
 
Margit var fint som vanligt:


Lekplats sponsrad av sverige:


 
Hemma vid huset igen:
 
Idag gjorde jag en superbra lunch: stekt squash (i ägg och ströbröd), svamp, lök och sallad till, med en sås. Mumsigt :)
 

 
Tillbaks till uppsatsen, börjar trötta ganska rejält på den nu.. 
 
Kram kram

Rebuslöp 2012

Hej hej!

Igår började jag med att storhandla med Ellinor och Mari, vi gick till köpcentret Westend som ligger ca 10 min bort. Efter det satte jag mig med uppsatsen och skrev. Fick lite hjälp av mamma som till och med är utbildad i ämnet, så då fick jag en hel del information att skriva om.
 
Sen bar det av till Rebuslöpet, norskornas version av nollning. Den stationen vi skulle gå och titta på hade blivit utkastade från sin pubb, så de var tvugna att slå läger i en park utanför istället. På den stationen skulle man i alla fall dricka shots, flytta en apelsin mellan hela laget utan att använda händerna/armarna med en shot i munnen och sen göra charader. 
Jag hoppas ettorna hade kul, vi hade i alla fall jättekul att titta på dem :P
 
Blev ganska dåliga bilder, hade nån konstig inställning på mobilen, men ni kan få en liten uppfattning om hur det såg ut i alla fall :)







 
Dags att återgå till uppsatsen!
 
Ha en fin söndag!

God morgon och välkommen till Szinyei Merse utca 13

Hej!
 
Ligger i sängen i nya lägenten och skriver just nu. Nattis ligger bredvid och kurrar nöjt. Åh det känns bra att vara här!
Ellinor och jag gjorde en "sista" kraftansträningen med sakerna, tog en taxi åt gången ocf flyttade allt (med undantag av några stora möbler hos mig som jag inte orkar flytta nu). När vi tagit in alla saker bjöd vi in Caroline, Nina och Mari på sushi middag (beställt på netpincer), blev sen vin och choklad till efterrätt. Man tager vad man haver, och jag har inte ett endaste litet matkorn i kylen :P så det blev inflyttningspresenten som gick åt. 
 
 
Och sen var det ju projektet med min garderob. Jag hade en stor garderob i mitt rum som jag ville ha ut utanför rummet istället. Så vi välte ner den allihopa och försöte ta ut den, men hur vi än vände och vred så var den för stor och dörrröppningen för liten. Då bestämmer sig Mari för att hämta verktyg i sin lägenhet och börjar montera ner hela grejen. Vilket jobb! Men ut kom den i alla fall! Sen monterade hon även upp den på andra sidan. Vem behöver en handyman, jag har´ju Mari! Tack än en gång fina du, jag är skyldig dig en middag ;)
 
Nu ska jag dra mig upp ur sängen och se om Ellinor har vaknat så jag kan börja röja undan kaoset i mitt rum.
Kommer bilder på lägenheten när allt är i ordning.
 
Kraam <3
 
 
 

Nästan där!

Go kväll :)
 
Fick ett meddelande från Ellinor "Jag har fått sms nu, vi har internet i nya lägenheten"! Det betyder att vi kan flytta in nu! Vi har planerat att göra sista rycket i morgon och försöka få iordning så mycket att vi kan sova där i morgon kväll :D Ska bli så kul!
 
Börjar lite smått tröttna på att flänga fram och tillbaks mellan två lägenheter nu. Idag var jag tvungen att åka och möta upp en "cleaning lady" som skulle städa spisen och tvättmaskinen åt oss. Det gick bra och jag fick också en hel del fixat i lägenheten undertiden. 
 
Såhär är det att flytta:
 
För mycket saker som man samlat på sig på två år. Jag mosade in stolen i hissen och sprang sen trappan upp för att ta emot allt. 
 
En katt som river upp allting man lägger i slängpåsar för "DET ÄR SÅ KUL NÄR DET PRASSLAR OCH ÅKER UT SAKER! :D"
 
Nu ska jag packa! För i morgon ska jag flytta!
 
God natt <3

Hallo?

Hej!
 
Är hemma och skriver på uppsatsen om sommarpraktiken. Har haft håltimme i två timmar, så känns bra att jag har utnyttjat tiden väl. 
Höll på att få en hjärtattack igår när vår nutrition lärare sa att deadline för uppsatsen redan hade varit, och missar man på denna rapport får man varken ta animal breeding eller nutrition and dietics examerna. Gick sedan fram och frågade och det visade sig att han bara var oinformerad om att tiden hade skjutits upp. Herregud att skrämmas sådär!
 
Idag hade vi pharma igen.. jag måste erkänna att jag vid sådana lektioner tänker "jag kanske helt enkelt är för dum för att bli veterinär", men jag gör ju bara så gott jag kan. Satt flitigt och antecknade hela lektionen och när det var 10 min kvar så råkade min hjärna sväva iväg lite och jag tittade drömmande ut genom fönstret i någon minut tills jag plötsligt upptäckte läraren stå och säga "Hallo!?". Tittade framåt och han står och tittar rakt mot mig "Hallo!?, what is the answer", tittade tillbaks på honom utan att göra en min. Jag kan inte pharma, får jag plugga på det först sen kan ni ha förhör med mig.. "Hallo?", tillslut gav han upp i alla fall..
Inget mer dagdrömmande på pharman alltså :P
 
 
Nu ska jag till skolan, bacteriologi väntar!
 
Kram kram <3

Uppdatering!

Halloj!
 
Åh vilka långa dagar vi går i skolan, från 8 till 4,5 eller 6. Jag och Elli håller på att fixa för fullt. Igår var vi på Ikea tills det stängde och idag fixade vi internet. Massor att göra! Jag får dock bo kvar i min lägenhet september ut, så jag tar det lugnt med packningen just nu. 
 
 
Tänkte berätta lite om de olika ämnerna vi har nu :)
 
Bacteriology - både lectures och practicals. Verkar helt okej, nästan som en kopia av virologin, och det har jag ju precis läst om så det känns lätt. Läraren verkar superbra, han pratar långsamt förklarar allting och är duktig på engelska. Inte haft practical än.
 
Animal breeding - både lectures och practicals. Samma lärare som i genetiken.. och jag kommer att dö av uttråkning. Han är så dålig. Allt han säger är typ "black horse, brown horse, with some brown and some black so its a brown black horse, chesnut or red, but we prefer chesnut, dominant loci, homozygous, black and white horse, loci, on different alleles" aa typ så. Inte en enda tydlig mening med vettigt innehåll. Hoppas det blir bättre sen, då vi börjar med raser och inte färger på djuren. Inte haft practical än.
 
Pharmacology - både lectures och practicals. Bara varit på practicals än, men det verkar superbra. Ung trevlig kille som lärare, pratar bra engelska (stort pluss). Vi var bara fyra stycken på labben, så det blev som en trevlig dialog istället för en föreläsning. Mari och jag satt där och svarade ivrigt på varannan fråga var som han ställde. Det handlar typ om olika mediciner och sådant. Mycket att lära sig, men det ska nog gå bra, våra hjärnor är så sjukt drillade vid detta laget. 
 
Här har vi några "Official medicines" eller pharmacopoeias. Fast ganska gamla, tror inte de är helt okej att använda i nuläget ;)


 
Pathophysiology - lectures och practicals (som heter laboratory diagnostis). Läraren verkar jätte kunnig men lektionssalen är som en ångbastu (inga fönster och ingen ventilation + 34 grader ute) så min hjärna lägger av att fungera efter några minuter så jag har noll fokus. Men när jag gick fram och frågade om jag kunde få alla powerpoints så var han väldigt trevlig och sa att han skulle lägga ut dem, med vit bakgrund (som jag bad om). Ämnet handlar om hur de funktionella sakerna i kroppen ändrar sig vid sjukdom. Physiology är hur hjärtat, lungorna, njuren osv ska fungera, så patho är när något är fel. Vad jag gissar i alla fall :P Labbarna har jag fortfarande inte riktigt förstått vad vi ska plugga på eller var vi ska vara, men det löser sig väll.
 
Pathology - lecture och practicals. Väldigt förvirrande med samma namn som föregående men ingen physiologi. Det är typ de morphological förändringarna. Fråga mig inte. Labbarna heter Patho - så nått känns i alla fall klart :P. Läraren verkar bra :)
 
Nutrition har jag inte haft, fasar för den lektionen. Nutrition department har rykte om sig att gå sin egen tjurskalliga väg och köra över alla elever som de vill med egen uppsatta regler.
 
Det var typ det. Nu ska jag hoppa in i duschen! Som jag har längtat!
 
Kram <3




Streeesiiigt!

God morgon!
 
Kom hem halv 11 igår, kaos hela dagen! Men nu har vi lägenhet :D ska berätta allt när jag har tid, jag lovar. 
Men nu ska jag till skolan, och slutar sent idag också...
 
Råkade koka över vällingen i morse, min multitasking förmåga är inte bra.
 
Vi höööörs!
<3

Back to vardagen

Hej hej!
 
Vad passar bättre för att återgå till gamla vardagsrutiner än en sushi kväll med Mari? Nu känns det verkligen som att man är tillbaks på riktigt! Efter att ha skrivit flitigt på uppsatsen så gick jag över till Szondi utca 51 och vi stod och njöt på Maris balkong och beställde sedan mat från netpincer. Som det ska vara :) 
 


 
Skola i morgon! Bara nya kurser! Ska bli riktigt spännande :D Bacteriology, Pathophysiology och Animal Breeding!
 
Sov sött!

Vilostund

Hej hej!
 
Har gått riktigt bra med arbetet idag! Är så nöjd! Kanske är det för att ämnet är lite roligare nu, nämligen om animal breeding. Jag vet inte hur många olika versioner av sökningar jag har gjort med ordet "sperm" i sig, ni kanske inte vill veta sådant. Skriver i alla fall om AI, artificial insemination. Mycket intressant :) 
 
Men ibland behöver man lite paus, så satte på hög musik och kastade mig på sängen ett litet tag. Nattis kom såklart och gosade med mig, först låg hon på min mage och sen flyttade hon ner bredvid mig (blir så varmt annars med en fluffboll på magen). 
 
 

All my life I've tried
To make everybody happy while I just hurt and hide
Waiting for someone to tell me it's my turn
To decide

Who cares if you disagree? You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be
Who died and made you king of anything?

 

/Nina

 


Skriva, skriva, skriva

Hej!
 
Japp, här sitter jag och skriver så tangentbordet glöder, eller nått ;) Vill bara bli klar med den här uppsatsen, och nu går det i alla fall framåt. 
 
Nattis håller mig sällskap och puffar på mig för uppmärksamhet. 
 
Och appropå katter måste jag bara visa de här två bilderna!
 
Jag vill ha en sådan här mugg! Den är ju underbar! Alla som har katt vet att om du har en kopp som står framme på bordet räcker det med att din katt passerar muggen, och vipps så ligger där ett katthår i. 
 
Och nästa jag-vill-ha:
- Ett rum som är byggt för katter, det skulle vara så fint. I mitt framtida hus när jag är veterinär och har flera små sibbar, då!
 
Dags att återgå till min fina rapport " Summer farm practical" på Sisyfos gård. 
 
Kram <3

Catch up-fika

Hej!
 
Började dagen med att tvätta och fixa lite i lägenheten. Sen satte jag mig och skrev på mitt arbete till skolan. Det går så långsamt, och motivationen är på noll :P Ska försöka sätta mig nu igen..
 
 På eftermiddagen var jag och fikade med Ellinor och Nina (vi saknade dock Caroline och JacQueline), för att uppdatera varandra hur sommaren varit och hur det blir denna terminen. Väldigt trevligt!
 
 
Köpte en påse sallad i affären påvägen hem, så nu kan jag börja äta min kyckling-annanas-sallad maträtt igen. 
Jag och mina vanor alltså :P Ellinor lär märka att jag har en hel del rutiner!
 
Och jag vet att det här är jättesent inlägg, men ni har säkert tänkt på den nya headern på min blogg. Vill bara säga att det är bästaste Ellinor GG som fixat den :D Frågade lite försiktigt om hon skulle kunna göra en header till mig och förväntade mig att få ett förslag någon vecka senare. Några timmar senare får jag ett mail med 5 olika förslag på superfina headers! Och valde ut denna som min favorit  :) Tack Elli! Du är bäst!
 
Kram kram

RSS 2.0