Varmt, varmt, varmt

Hej!
 
Ännu en varm dag! Tog hem två ponnisar i morse, men tränade bara en av dem. Väntar på lite kvälls-svalka istället. 
Fossa fick en fin fläta :)
 
Skrivit lite på min sommaruppsats igen, den är snaaart klar. Behöver bara lite siffror och labbresultat från sista arbetsdagen då vi hade två riktigt intressanta fall som jag vill ha med! 
 
Kram kram <3

32 grader i Sverige

Hej!

Vilken värme! Det är faktiskt lite otroligt hur många fina dagar i sträck det varit nu. Idag ska det bli hela 32 grader säger de!

Med det sagt måste jag säga att jag tycker det är lite underhållande att lyssna på nyheterna och vädret under denna värmebölja, för det är verkligen som att vi aldrig tidigare varit med om något så exotiskt. De är varningar om uttorkning och bränder, uppmaningar att dricka massor och hålla sig i skuggan. Tänka på barn och djur i denna galna värme.

Jag kommer av någon anledning att tänka på denna del i Harry Potter och de vises sten:
 
"And finally, bird-watchers everywhere have reported that the nation's owls have been behaving very unusually today. Although owls normally hunt at night and are hardly ever seen in daylight, there have been
hundreds of sightings of these birds flying in every direction since sunrise. Experts are unable to explain why the owls have suddenly changed their sleeping pattern.Most mysterious. And now, over to Jim McGuffin with the weather. Going to be any more showers of owls tonight, Jim?"

Två naturfenomen som inte går att missa: ugglor som flyger på dagen överallt och värme i Sverige. Haha!
 
 
Idag har jag min sista dag på praktiken, det har varit fyra lärorika veckor! :) 
Nu ska vi ge oss iväg! 
 
Kram <3
  •  

God morrrr-gon måndag

Hej hej!
 
Trots att jag är morgonpigg och tycker om känslan av att en ny vecka börjar, så är det alltid svårt att ställa om från helg-tiderna till en mondag morgon med jobb. 
Till och med kattungarna, som på helgen blir instängda lite senare och inte utsläppta för än runt nio på morgonen, tyckte jag var ute lite väl tidigt i morse.
 
Ingen kom emot mig för att hälsa eller springa ut, utan de satte sig alla upp och tittade förvirrat på mig, som "vad gör du här nu? Vi sover ju"
 
 
Nu på eftermiddagen hittade jag sötnosarna med sin mamma, när de tog för sig av en liten slurk. Och folk tror inte att de behöver sin mamma i 12 veckor.. Om alla kunde höra spinnandet i den där lilla skaran så skulle alla förstå hur mycket de behöver sin mamma fortfarande.
 
 
Kram <3

Mysig helg med båttur och vänner

Heej!
 
Känner mig så glad och nöjd efter denna helg. Jag åkte med mamma och pappa ut på sjön och sov över en natt i båten. Sol, grillande och kortspel - som en vanlig tur på sjön helt enkelt. 
 
 
Efter en snabb vändning hemma så var jag påväg till Nacka för att träffa Lena och Ellinor. Fina vänner <3
Känns så speciellt när man känt varandra så länge och man tänker på hur livet förändrats och hur konversationerna byter ämnen efter var man är i livet just nu. Ser med spänning fram emot att få veta hur framtiden kommer att se ut, både för mig själv, men också för mina kompisar. Var är vi om 10 år, hur ser våra liv ut då?
 
Ellinor och lilla Bosse som Lena är hundvakt till. 
 
Vi gick till ett mysigt fik som hade goda små bakelser. Satt där i många timmar och bara snackade.
 
Natti natti <3

Längtar

Hej hej!
 
Sitter på jobbet och har skrivit lite på min sommaruppsats. Den går riktigt bra och jag är än så länge nöjd med alla fall/patienter jag har tagit upp. 
Men blev lite ofokuserad här ett tag och började förbereda för min resa till Libanon. Mycket som ska ordnas! Biljetter ska laddas ner och skrivas ut, ambassader ska meddelas, visum ska sökas och uppepå det kommer packningen också. Får börja göra en av mina kära listor igen.
 
Detta var också en rolig app som jag hittade på mobilen! Den säger till om det blivit några förändringar i flygtiderna, men framförallt har den ju nedräkning ;) 
 
 
 
Längtar!
Kram <3

Födelsedagsmiddag och minigolf

Hej hej!
 
I lördags var jag medbjuden på middag på Aqui tapas bar för att fira Malin som fyllde år. Lisa och jag tog följe dit från Slussen och sedan mötte vi alla andra på resturangen. 
Det var 3 födelsedagsfiranden där samtidigt, så det sjöngs och gavs ut efterrätter med sprakande ljus till alla födelsedagsbarn. 
Maten var toppenbra den med, det är ett roligt koncept att ha flera små rätter sådär. Kanske lite avancerat att göra hemma dock..
 
På söndagen spelade familjen minigolf på Siggestas fina golfbana. Älskar hur de har gjort alla små stationer till olika sevärdigheter från Värmdö. Golf är inte min starka sida, men jag knep andra platsen i alla fall. 
 
 
På kvällen stack jag ut och sprang en 7 km runda och fick en bra tid. Det är seriös träning som gäller nu, inför midnattsloppet. 
 
Nu är det tillbaks till normal vecka igen, och jag jobbar fram till torsdag. Detta är min tredje av totalt fyra praktik veckor och jag har egentligen fått ihop tillräckligt med intressanta fall redan. 
 
Kram kram
 

Skärgårdsliv

Heej!
 
Just satt mig ner i soffan för lite kvällsbloggande. Känns som jag redan haft en härlig helg, trots att det bara är fredag. 
Igår tog pappa och jag båten ut till en liten ö för att äta frukost. Vi solade och lyssnade på våra ljudböcker fram till lunch, sen åkte vi hemåt igen. Blev till och med brun, woho äntligen lite färg!
 
 
Resten av dagen gick åt till mer slappande, man får ju passa på! Och så en ridtur såklart.
 
Idag började jag förmiddagen med en ridtur. Mamma håller på att rida in Fossa tossa lurventuss, så Pilta och jag är som två livvakter bredvid och är beredda att agera vid minsta oroligheter. Än så länge håller de sig på banan.
 
Efter ett kort besök hos Daniel och Sandra så gick jag hem igen för att invänta Lisa. 
Vi bestämde oss för att ta en tur ner till Bullandö Marina och köpa en glass. Underbart god glass som vi åt i solen ute på bryggan.. härligt härligt!
 
Nu på kvällen har vi varit ute på en ö och grillat. Det var familjen, Jens flickvän, Lisa, farfar och farbror Arvid, 
 
Jens fick i uppdrag att lägga fast båten. Efter grillningen, några timmar senare så gick vi tillbaks till den fastlagda båten. Min bror som i princip är uppvuxen på sjön la sin special knop:
Bilden är sudding för jag skrattade så mycket att jag inte kunde få skärpa på den..
 
Vad ska man säga? Båten satt säkert fast! Haha!
 
Kram kram
 

Konsten att vara still

Hej hej!
 
Så var denna jobbvecka slut, blev en kort sådan. Skönt med långhelg dock! Kanske blir en tur ut med båten, annars bara slappa hemma. Lisa kommer på fredag, längtar alltid efter att träffa henne. Blir lagom mycket solning och massor av babblande. 
 
I måndags kom Elin över på kvällen och vi satt och pratade på verandan medans solen sakta gick ned. Trevligt med lite kusin-quality time. 
Och så igår var jag på bio med Tonie med flera, såg "How to train your dragon 2". Riktigt bra film alltså, både ettan och tvåan måste jag säga. Jag vill också ha en drake ju! *stampar med foten och tjurar*
 
Appropå något annat så är jag verkligen helt hopplös på att sola, jag blir tokig direkt! Lägger mig ner och tänker "nu Nina ska du bara ligga här och inte göra någonting, slappna av och njut av att vara lat". Kollar på klockan efter "evigheter" av uttråkning... 5 min har gått..
Nej sola är inte min grej, jag orkar inte vara still så länge. Jag behöver flera saker att göra samtidigt, annars blir jag rastlös. Till och med när jag tittar på serier så kan jag behöva läsa bloggar och måla naglarna samtidigt för att inte känna mig uttråkad.
 
Nu håller jag på att ordna en möjlig lösning till just solandet, nämligen ljudböcker. Ska ladda ned några sådana på min mobil och se om det är något för mig. Först upp är Arn böckerna! 
 
 
Kram <3
 
 

Hemma en vecka

Hej!
 
Nu har jag varit hemma en vecka och jag har hunnit komma in i jobbrutinen. Jobbar ca 8.30 - 17 varje dag och åker med samma veterinär hela tiden, gårdsveterinären. Vi har fått åka runt till olika hästar på Värmdö, Nacka och Tyresö.
 
Det ironiska som hände under veckan var att vi fick rycka ut till mammas häst som blev halt i hagen. Det visade sig vara en hovböld som vi fick öppna upp och plåstra om.
 
 
Efter jobbet har jag antingen ridit eller sprungit (ibland båda). Känns skönt att börja sätta igång Pilta på allvar igen, denna sommar har jag faktiskt tid att göra det!
 
Fick öva på att dra av skor idag på Piltis. Veterinären tyckte det var viktigt att kunna, så tänkte det var bäst att testa nu när de ändå skulle av.
 
 
Idag var det tårtkalas för Jens! 
 
Sen åkte vi till Djurönäset där det var skärgårdsfestival. Live musik och många kända ansikten i publiken, det var trevligt!
 
 
Framme vid Djurönäset
 
Vilken underbar dag det varit, vilket väder! Red klockan 9 ikväll, och det var fortfarande så ljust ute som på dagen. 
 
Natti natti <3
 

RSS 2.0