För en bättre morgondag

Hej hej!
.
I morse fick jag ett plötsligt spontan-anfall och bestämde mig för att boka biljett hem till Sverige, till i morgon.. Så Kl 8 i morgon bitti åker jag mot flygplatsen, sedan mot skavsta och så det slutgiltiga målet blir Uppsala! Valborgsfirande av högsta kvalité har jag hört att det bjuds på.
.
Så idag har jag pluggat och packat. Var nyss och lämnade min lilla kisse hos Caroline. Nu är de en hel liten kattflock där, Bella, Bagera och så Nattis. Buhu kommer jag någonsin vänja mig att åka ifrån ett djur, lika jobbigt varje gång. Liten klump i halsen när jag vänder mig om och går bort från mina älskade fyrbenta. Men Nattis får det toppen där, massa bus och liv hela tiden.
.
Nu tittar jag på December boys samtidigt som jag epilerar benen. Det är en väldigt bra kombination kan jag meddela. Jag har hörlurar på mig och filmen på hög volym så jag slipper höra brummandet av epilator-tortyr-maskinen. Pluss att det är ett bevis på min grymma multitasking förmåga ;).
.
Men är ganska trött, så vill egentligen bara krypa ner i säng. Dags att fortsätta då!
Föresten kommer jag inte ha min dator med mig hem, så inga blogginlägg tills på onsdag antar jag. Så bli inte ledsna över dålig uppdatering, och glöm inte bort mig: jag är tillbaks på onsdag!
.
Kraam <3

Nattis träning

Hej igen!
.
Måste ju göra en uppdatering hur träningen med Nattis går, vet att ni är nyfikna ;).
Men jag måste försvara henne lite, för att hon hade typ tröttnat när jag filmade. Och jag är väll en flamsig tränare också :P
.
Natti natti <3

Muuuuu

Haha jag kan inte hålla mig för skratt! Kan inte fokusera på att plugga när texten jag läser gör att jag fnittrar som en galning. Asså läs det här, och tänk på att det är mitt studiematerial texterna är tagna ur:
"Cow often refuse to cross very light or very dark areas"
.
A piece of paper in an alleywall or a frog, a snake on a path
might make a cow refuse to proceed.
"A piece of paper in an alleywall or a frog might make a cow refuse to proceed."
.
"Hunger is expressed by a higher pitched, sharp “moo” tone."
.
"At perception of a strange smell or phenomenon give deep, groaning-like or contrary, sharp “moo” voice."
.
Seriöst :P ska vi lära oss att prata kossa :P de låter som en saga för barn " om kossan blir rädd så vill inte kossan gå där"!

Ethology

Hej hej!
.
Nu börjar tentaperioden få lite struktur, flera tentor är inplanerade och uppskrivna till. Trots att detta kommer bli den allra jobbigaste tentaperioden, med minst tid och massa stress så måste jag säga att jag aldrig varit såhär förberedd. Aldrig för-pluggat i alla ämnen som jag gjort denna terminen. Gått igenom allt minst en gång och det känns väldigt bra. Dessutom var jag och köpte den sista topicslistan på copyshop i förmiddags som fulländade cirkeln med studiematerial. Det var för genetiken, och de såg riktigt bra ut. Nu ska allt från pappret in i huvudet bara ;).
.
Idag har det blivit etologi pluggande. Djurens beteende alltså :). Men det är också mycket etik och moral, och regler för bland annat slaktning av djur och veterinär ingrepp som får göras utan bedövning (blod prov, öron märkning osv).
Ibland får jag en hopplös känsla när jag tänker på allt hemskt som händer alla älskade djur. Hur de blir skötta dåligt eller inte blir behandlade med respekt. Men det ger en liten tröst att läsa etologin, då de tar upp en hel del regler. Visste ni till exempel att de såkallade "traditionella hönsburarna" inte längre är godkända sedan 1 januari i år. 2002 bestämdes det att inga sådana burar fick byggas, och 2012 var deadline för att ha bytt ut dem till nya bättre. I de nya burarna får de mer plats och även en separat ägg-läggningsplats. Sådant gillar vi! :)
.
Nu ska jag lägga mig i sängen en liiten stund och pussas med min katt, och sen fortsätta med pluggandet.
.
Kram <3

Can't ignore the chemistry between us

Hej hej!
.
Idag var det biokemi på förmiddagen och sen biomatte labb på eftermiddagen. Ja alltså det var lektioner där i mellan men jag valde att inte närvara på dem ;)
.
Idag har det varit kemiplugg för hela slanten! Gått igenom den organiska kemin och det har gått bra. Nattis har legat på skrivbordet, gärna exakt där jag ska skriva och gosat sig. Men jag tar inte bort henne, jag behöver hennes härliga positiva lugna energi. Just det stödet är perfekt för mig nu, speciellt när det gäller bläig kemi.
Tror jag ska ta lite glass och belöna mig med nått roligt, kanske en serie :)
Kram kram

Karma

God morgon!
.
Jag belönade mig själv med sovmorgon idag, det hade varit jätte skönt om jag inte hade haft en katt som inte förstår begreppet sovmorgon :P Hon hoppar runt i sängen och pillar med sina små tassar i mitt ansikte och sen går hon fram och tillbaks över min mage "matte matte ska vi gå upp nuuuu?".
Min lilla sötnos :)
.
Igår var det födelsedagsmiddag för Ellinor (som fyller år idag, grattis!). Mycket trevligt och Karma har verkligen god mat, lite dyrare men inte i jämförelse med Sverige såklart.
.
Jag hade snott Carolines kamera, så därför (som fotograf) känner jag att jag också har rättigheter till bilderna ;). Jag vill också ha en kamera, kanske nått att önska sig i födelsedagspresent ;) ;) ;)..
Kram <3

Är det jag?

Hej hej!
.
Den här staden kan verkligen göra mig tokig. Tänk att man har samlat alla bittra och sura människor på en plats, och så döper man platsen till Budapest.
När jag är ute och springer möter jag alla olika varianter av den Ungerska befolkningen.
.
Första gå-sträckan till parken har du äckelgubbarna som studerar dig från topp till tå och sen säger något förföriskt (vidrigt sliskigt) på ungerska och skrattar sedan förnöjt. På ett sätt ger de mig mer styrka för jag tänker: där kan man snacka om att botten är nådd, dit ska jag aldrig!
Sen när du börjar springa möter du tjejgängen - de som går i utkanten av parken och tror att de är sjuuukt snygga med sina försmå jeans och magar som sticker ut från deras förkorta tröjor. Stirrar på en hela vägen när man passerar springande och utbryter sen ett hysteriskt fnittrande.. "ja, jag blir trött av att springa, därför andas jag högre och blir röd i ansiktet.." Jag blir nästan orolig för dem alltså, de kan faktiskt sätta ciggen i halsen. Skratta bäst som skrattar sist, med er livsstil vs min livsstil så skulle jag nog säga att oddsen ligger på min sida.
Och så har vi de söta skolklasserna: små pojkar som inte verkar ha fått det minsta uppfostran. De bråkar och slåss mot varandra och skriker efter mig, ibland börjar de springa med en bit också för att vara super häftiga! Så charmerande barn det finns i detta land. Även de överviktiga.. Jag har sett flera föräldrar som tillåter sina barn att slå på varandra, jag undrar hur de tänker där..
Hmm ja och sen har vi alla människor där i mellan som inte vet att det är oartigt att glo på andra. De har ingen hyffs här i Ungern. I Sverige skulle man inte komma på tanken att titta på någon annan, utan man skulle anstränga sig till sitt yttersta för att inte röra vid blicken på den personen mittemot. Här är det tvärt om, glo så mycket du vill! Men prata inte, för hör de att det är engelska får du en vänd rygg mot dig med en hastig "jag tycker inte om dig blick".
.
Där har vi det, den ungerska befolkningen i ett nötskal!
.
Sitter och läser lite biomatte här. Ibland undrar jag om det är jag som är riktigt dålig på engelska eller matte, kanske en kombination av båda, men jag fattar verkligen inte den här texten. Ett utdrag ur texten jag läser inför testet i morgon: "with the same procedure or formula that would result in the population value of the characteristic if all the data of the population were available". Öhh va?
.
Ikväll blir det födelsedagsmiddag för Ellinor på Karma :) Mysigt mysigt!
.
Kram <3
same procedure or
formula that would result in the population value of the
characteristic if all the data of the population were
available.

Virus i huvudet

God kväll alla läsare :)
.
Idag har jag bara pluggat virus, läst topics om virus och varit på lektion om virus. Är helt säker på att huvudvärken jag har nu är virus relaterat. Det är en jobbig huvudvärk, inte sådan där ständigt malande, utan en blixtrande som gör att man nästan kastar upp händerna mot huvudet när blixten far runt i hjärnan.
Tog en kvällspromenad i cityparken med Ellinor för att få lite frisk luft och kanske lindra värken lite. Det gick okej, men jag känner hur den är påväg tillbaks nu. Blir nog botemedel: sömn som får ordna detta.
.
Cityparken i mörkret. I sjön nedanför simmar det massa fåglar (man ser dem ej på bilden), och jag fick lite "the notebook" känsla. Ni vet den delen där alla de där vita fåglarna simmar runt på vattnet, nästan så man får rysningar. Och i luften dök massa fladdermöss efter insekter. Härliga älskade djurliv.
Natti natti <3

Värmen är påväg

God förmiddag!
.
Jag laddar för virologi lektion här hemma! Gick in på vädret och kollade vad de skulle bli de närmaste dagarna ;) jag kan inte klaga!
Kram!

Stallstress

Hej kära vänner :)
.
Idag var det sista praktiska lektionen på häst i topografisk anatomi. Jag hade min lista med saker jag skulle fråga så när läraren satte igång lektionen med att säga "And if you have any questions come to us", ropade jag genast ut " I have a list of questions". Haha de måste tro att jag varit knäpp när jag stod där och rabblade fråga efter fråga som att det aldrig skulle ta slut. Och när jag var klar med utfrågningen sa han "Okay, ready to go home now?"
Verkligen inte! Jag skulle igenom alla 73 topics själv först. Rusade igenom varenda struktur, allt från lilla hålet foramen infraorbitale till injection point i fetlock joint. Vilket på människan blir knogarna antar jag :P men vet inte om man kan spruta in något där på människor..
Hann igenom allt och är supernöjd med det :).
.
Stallet:
.
Sen var det virologi labb och jag kan nog inte jubla över min egen insats. Seg labb och jag fattade inte riktigt grejen varför vi gjorde vissa saker.
Haha virologi lärarens kommentar när vi kom in på labben "hmm.. har ni varit i stallet och haft lektion?". Vi måste luktat ganska mycket häst :P
.
Nu har jag lagat köttfärsås. Men det blir knappt köttfärsås för jag har så mycket annat i den: massa lök, morötter och svamp, så det blir nog mer gryta ;).
.
Kram kram <3

Ur form!

God morgon!
.
Idag ska det bli ändring på den här dåliga pluggsträckan, lite berg-och-dalbanaåkning uppåt, tack!
Igår pluggade jag liiite topografi och liite kemi. Inte nog alltså!
Så nu blir det virologi för hela dagen tror jag, utom när jag ska iväg till stallet och ha en sista lektion där. Jag har gjort en lista med saker jag ska fråga professor Ference om, diverse injection points och såvidare.
.
Mitt alltid närvarande pluggstöd :)
Dags att sätta igång då!
Kraam <3

Vad var det jag sa, sa du?

God morgon :)
.
Ligger fortfarande i sängen och tar det lugnt, är en timme efter min vanliga morgonrutin. Men det blev ganska sent igår hos Caroline.
Med trevligt folk och gott att äta och dricka så flyger timmarna iväg :P. Först spelade vi ett frågesportsspel som handlade om just dricka och ost (som var kvällens tema), men vi var ganska dåliga på det så efter ett tag gav vi upp.
Därefter gick vi över till ett tjejfrågespel istället, med en hel del roliga frågor. Haha det är lätt att babbla när alla är lika öppna och härliga ;)
Nu borde jag gå upp och göra något vettigt! Var är min katt som brukar väcka mig på morgonen, hon ligger fortfarande och sover i ett hörn. Tuff dag för henne igår också, resa hem till Caroline, träffa lilla Bella och busa med Bagera.
.
Ha en bra dag allesammans :)!

Dålig dag tröstas med vin&ostkväll

Hejsan!
.
Japp, det är en allmänt bekymrad och bitter Nina som sitter vid datorn nu. Jag vaknade på dåligt humör i morse, jag har inte fått mycket plugg gjort och varje dag påminns jag av att alla andra lever vidare medan jag står och trampar och väntar på den dumma examensperioden.
21a april... om en månad smäller det, första tentan! Måste måste måste klara! Känner redan tentaångesten och har hoppat löftet om "inge kaffe innan examensperioden".
Blääää!
.
Så jag, nu har ni fått lida tillräckligt :)
.
Ikväääll blir det i alla fall en liten tur till Caroline för vin, ost och babblande :) Jag tar med mig lilla hårbollen Nattis som precis har fått en genom kammning, är man champion så är man!
.
Försökte öva lite topografisk anatomi på henne idag, dvs leta anatomi strukturer genom att klämma och känna. Det slutade med några ilskna sparkat och ett bett i min hand. Nej jag tror jag behöver en hund för det där..
.
Kram

Liten regnbåge

God kväll!
.
Fick reda på biokemi resultatet, och jag klarade mig :) gick till och med ganska bra. 23/30 poäng, och lägsta godkända var 18. Så det blir lite solsken i regnet i alla fall.
Hade gått med på Maris övertalning att "om du klarar biokemin så kommer du över en sväng till mig ikväll", så direkt efter skolan stack jag till Maris nya lägenhet. Det var jätte fint och allting var nytt.
Min lägenhet är ju verkligen gammal! När man inser att man inte kan laga mat för att tändstickorna är slut, ja då måste man ju leva på stenåldern.
.
Hos Mari pluggade jag topografi. Kändes skönt att i alla fall börja med det, så man får ett hum om hur mycket det är att lära sig. Inte för att låta kaxig eller så, men den verkar den skapligt lätt. DOCK ska man inte ta ut något i förskott!
.
Fick lilla Nira i knät :)
.
Mari fokuserad!
Mari inte så fokuserad :P
Nu är jag trött! Slitsam dag att gå och vänta på biokemi resultatet :P Dessutom väckte min lilla hårboll mig i morse med massa gos i sängen, så jag stack ut och sprang innan 7. Jag måste verkligen försöka springa mer och äta bättre. Det här fungerar inte till sommaren alltså!
.
Natti natti fina ni!

Making plans

Hej hej!
.
Så har fler och fler examens datum börjat släppas och jag säger bara en sak: detta kommer bli den förjävligaste tentaperioden någonsin.
Har 8 tenor: kemi, biokemi, etologi, virologi, genetik, biomatte, topografisk anatomi praktisk och teoretisk. Detta ska göras under en 6 veckors period, med start på min födelsedag den 21 maj...
Whooo!
.
Mina planer är än så länge:
21 maj topo pr
24 maj kemi
29 maj topo teoretisk
5 juni genetik
Sen har jag alltså virologi, biomatte, etologi och biokemi kvar, och 4 veckor. Måste dock tänka på att sista veckan är bra att spara för möjliga retakes. Om jag missar kemin måste jag fortfarande hinna ta den innan biokemin. Missar jag topo praktiska får jag inte ta topo teoretiska för än den praktiska är godkänd. Biomatten kommer bara att gå att göra på onsdagar.. Ja ni hör, allt hänger på en tunn tunn tråd i min planering, och den kommer slitas sönder vid minsta misstag från min hjärnas sida..
.
Låt oss starta en liten vadslagning, när kommer Ninas första nervous breakdown :)
.
Är lite smått hysterisk nu, men jag lovar jag ska lugna mig. Lite lugna mysiga bilder från skolgården:
Kram <3

2årsdag och biokemi midterm

Halloj!
.
Så var biokemi midtermet över, men jag får vänta till resutatet kommer ut innan jag kan säga hur det gick. Kändes inte jätte bra efteråt, så ligger nog på gränsen :/.
.
Pluggkväll hos Caroline inför biokemin :) Stackars lilla Bella med sår på halsen och allt elände som verkar drabba henne. Tur att hon har ett så kärleksfullt hem och är en liten tålig tuffing!
Biokemi labben idag (som var den nästsista) gick desto bättre än midtermet! Väldigt lätt denna gång och alla var övertrötta och ganska fnittriga. De norska tjejerna som jag jobbade med försökte prata svenska med mig, och upprepade allt jag sa hela tiden. När norskor försöker prata svenska så låter det som att det är ett väldigt pompöst språk som är över-övertydligt. När de ska säga "jag fattar", säger de liksom "jaaag fa-taaa-r".
Jag ska lära mig snacke norsk så jag kan ge igen lite :P. Men norskorna har försprång med språket för de flesta har tittat på barnprogram på svenska.
.
Skolgårdens syrener :) som vilken midsommardag som helst i sverige ;)
.
Den 15e april firade Peter och jag 2 år tillsammans, så tänkte lägga upp lite bilder från den dagen.
.
Lyxfrukost med fattigariddare, men jag tycker nog att det var rikariddare ;)
Sen pluggade jag hela dagen (tyvärr), men på kvällen gick vi till den härliga lilla gågatan i Budapest som har massa fina resturanger med uteserveringar. Vi åt på "Karma" och det var supergott och jätte mysigt.
.
Nattis försökte smita med Peter i väskan hem, men nehe, jag tänker inte vara helt ensam till juli!
Kram kram

500!

Halloj!
.
Detta är mitt 500e inlägg på bloggen! :D Oj oj oj vad mycket jag har skrivit, och vad ni har läst ;) Tack för att ni följer min blogg så flitigt! :)
Halva vägen till tusen är inte dåligt, men det kan bli fler..
.
Idag har jag tyvärr inget roligt att rapportera, har suttit still hela dagen och gottat mig i biokemi helvetet. Så nu har jag världens huvudvärk.. Prov 07.15 i morgonbitti, härligt härligt.
.
Smakprov på vad som kan komma i morgon:
.
Man måste ju bara älska biokemi eller hur!? Nej men det är faktiskt kul att lära sig. Det bästa är när man får sådana där "aha"-upplevelser hela tiden. När saker börjar gå ihop och man förstår hur kroppen faktiskt fungerar uti minsta enzym.
Men vi är väll inte jätte kompisar nu såhär innan prov, jag och "pre-exam-day" fungerar inte riktigt. Men inga tårar än så länge idag ;).
Tror det blir lite "Lyckan i LA" serie och så ska jag läsa ut boken "Den äldste" också innan jag ska sova.
.
Kram på er alla <3

Sushi lagning!

God kväll!
.
Nu har vi ätit sushi här :) Och jag tänkte att om det är någon mer som vill göra egen sushi så kan jag berätta hur man gör!
.
1. Ingredienserna: risvinäger, ris, sjögräsplattor och socker.
Koka 500 gram ris i en kastrull. Koka 1,5 dl risvinäger, 1 dl socker och lite salt i en annan kastrull. När riset kokat klart blanda det med risvinäger-röran.
.
2. Bestäm fyllning: vi valde gurka, lax, räkor, kyckling (stekt såklart!), avokado och wasabi.
.
3. Ta fram sjögräsplattorna:
Och lägg upp riset så det hinner svalna.
.
4. Börja "smeta ut" riset på plattorna. Ganska tunnt, för det ska räcka till alla 8 plattor. Ha ett glas med vatten så man kan doppa fingrarna i det, så blir det inte jätte kladdigt och jobbigt.
.
5. Lägg på fyllningen:
.
6. Snurra ihop den, och stäng genom att ta lite vatten längst ut på kanten (där du inte lagt något ris).
.
7. Skär upp:
8. Klaaaar!
Såhär går det om man tar för mycket wasabi ;)
Natti natti <3

VIP bio och chocklad fondue invigning

Halloj!
.
Igår kom Peter hit till lilla landet Ungern. Jag hade två överaskningar på schemat ;). Först gick vi iväg på VIP bio på Arena. Vi såg filmen "Hunger games". Den var lagom läskig och jag tycker den var klart sevärd.
Vi drack champagne, åt nachos och popcorn och drack lite mer dricka. Älskar VIP bions stolar som man i princip kan ligga i.
.
Därefter kom överraskning nummer två som var en choklad fondue grej. Dvs en liten skål du smälter choklad i och sen doppar frukt i den varma chokladen.
Mysigt mysigt!
Snart är det sushi lagning här ;)
.
Kram <3

Skrivbordet: en plats för vila en plats för studier

<3

Fredag den 13e!

Halloj!
.
Fredag den 13e.. finns inte så många andra datum som ger en sådan där stark "jag vet vad det är för dag i dag" känsla. Det ska vara 11 september då..
MEN idag är ingen otursdag, för idag kommer Peter! :D Så det är en bästig bäst bäst dag!
.
Pluggar biokemi förfullt nu. Min hjärna typ snurrar av alla kemistrukturer och att kunna rabbla långa cykler.. Usch usch! Bäst att fortsätta så något sitter på provet i alla fall.
.
Kram

Biokemi ångest

Hejsan!
.
Jag har biokemi midterm på ons, och jag har verkligen panik ångest över den. Det är så mycket att lära sig, massa cyklar med enzymer och kemistrukturer :/. Idag var sista lektionen innan provet, och nej det känns inte bra.
Har pluggat på mina fina planscher som jag satt upp på garderoben.
På tal om något helt annat så har Sverige börjat ha en hel del rikigt bra tv program som är lite USA inspirerade. Jag menar typ som Top model Sverige, Lyckan i LA och Wermland forever.
.
Top model sverige är så mycket bättre än den amerikanska varianten. Mer fokus på utmaningarna och mindre tjaffs mellan deltagarna. Känns som att programet i USA är så himla mycket drama hela tiden, bråk hit och dit, en tjej ska alltid bli hatad av alla andra och några ska ha riktiga snyft-historier som de måste dra upp i varenda avsnitt... tråkigt..
Lyckan i LA är roligt, det handlar om några tjejer som har flyttat till LA och försöker uppnå sina drömmar. En vill bli skådespelare, en fotograf och resten vet jag inte om de har något annat mål än att se snygga ut och leva lyxigt ;).
Och så det nya programmet Wermland forever. Det är typ Sveriges The Hills, och jag kommer att följa det troget! Rika ungdomar som festar och pratar om förhållanden, kan inte bli bättre :P.
.
Lyckan i LA
Wermland forever
Top model Sverige
Puss <3

Lång resa till Budapest

Halloj!
.
Efter lite trassel med flygresor hit och dit så är jag nu ändå framme i min lägenhet i Budapest.
Uppstigning 03.00 i morse, och så med flyget mot Berlin. Sen 4 timmars väntan i Berlin innan flyget mot Budapest gick.
Nattis var så himla duktig. Hon har aldrig skött sig så bra trots att detta var hennes längsta resa. Hon sa inte ett knyst på hela vägen. Inget gnällande eller krafsande i buren. Och under vår väntetid i Berlin hade jag burtaket öppet och hon låg och sov som en stock. Både åt och drack gjorde hon också.
.
Vi hade ett eget bord i en hörna, så vi hade en soffa för oss själva också. Duktig student som man är så pluggade jag biokemi undertiden.
.
Landingen var den läskigaste någonsin! Det måste vara något med vädret, för alla jag pratat med har upplevt samma sak, massa turbulens och skakiga landingar. Planet vinglade och gjorde sådana där fritt fall störtningar hela tiden. Jag har tyckt att det är härligt med en sådan där känsla i magen man får när när man faller rakt ner, men det var inte kul ska jag säga! Efter 30e gången så mår man inte så bra, plus att jag var rädd. Om och om igen grabbade jag tag i armstöden av rädsla. Och vad gjorde lilla Nattis? Låg tyst i sin bur helt stilla. Jag undrar om katter inte har den där "fritt fall magkänslan", jag tänker liksom att de är ju vana att hoppa ner från höga höjder osv.
.
Sen är det ju som vanligt en utomordentlig koll när jag för in ett djur i landet Ungern.. Eller inte. Gick till den disken där de ska kolla på "ens speciella gods"... ingen där. Kollade lite runtomkring i rummen där och ba "Hallo?", "Mjauuu" fyllde Nattis i, första ljudet sen resan började.
Då gav jag upp och gick den vanliga vägen, mötte en vakt som ryckte på axlarna och sa "gå bara, det spelar ingen roll". Bra där Ungern..
.
Nu är frågan: sova eller kaffe+plugg.. Ska tänka på saken ;)
Kraam <3

Sötnos katten Nattis

Hej hej!
.
Idag har det hänt en hel del som gjort att jag fortfarande inte har allt packat för i mogon. 04.00 måste jag åka hemifrån för att hinna med flyget.
Förmiddagen började med att jag fick ta hand om ett dött rådjur. Är man viltvårdarens dotter och ensam hemma så får man ta över den rollen.
Sen fick jag jaga in alla höns i hönsgården för att duvhöken svävade över tomten på span efter ett byte.
.
Därefter till lite roligare saker som en ridtur med Carro och alla fyra ponnisarna. De skötte sig exemplariskt :)
.
Min katt är så sjukt söt! Minst en gång om dagen får jag en sådan där riktigt stark känsla av hur mycket jag älskar min lilla sötnos.
Nyss var hon uppe på övervåningen och sen hör jag henne trippa ner för trappan med ganska bestämda steg. Ser bara en stor gul boll med lurviga tassar komma in i vardagsrummet. Det är Nattis med påskpynts-fjädrarna i munnen. Hon springer förbi mig och lägger dem bredvid min väska, precis som att hon säger "detta tar jag med mig matte, nu har jag packat klart". Aww min gullboll!
.
Var är Nattis..?
Nu ska jag sova!
Natti Natti <3

Födelsedagsfika och hejdå-middag

God morgon!
.
Sitter i soffan och tar det lugnt, Nattis är utstläppt (eller utslängd) för att hon väckte mig halv 6 i morse :P.
Vi var helt ensamma i huset i natt. Familjen åkte till fjällen igår morse och Peter åkte till Uppsala igår kväll.
.
Men Peter och jag fick en riktigt bra sista dag :) och vi ses om en vecka igen. Igår fyllde kusin Elin år så det blev fika där och sedan en promenad i vårsolen.
.
Söta födelsedagsbarnet
Peter är ute och går på den inte så hela bryggan :P
Sandra och Danne
.
På kvällen gjorde Peter en överraskningsmiddag till mig. Jag hade varit med och handlat, men hade ingen aning om vad det skulle bli. Att vara med Peter och handla är som att se någon i de där matprogrammen (top chef, masterchef osv) handla inför en utmaning, han rusar fram i affären och plockar ner varor efter ett recept som han har i huvudet.
.
Maten blev supergod! Och det var jätte mysigt! Jag har världens bästa pojkvän :D
Revbensspjällen som tog fyra timmar ;)
Kraam <3

Glad påsk

Hej hej!
.
Nu är vi ute på Värmdö igen :) Solen skiner och mamma och jag har varit ute och ridit. Peter och jag äter påskgodis och väntar på påskmiddagen som mamma håller på och laga. Mmm!
.
En söt liten Nattis fick också lite påskpynt på sig :P
Men tyck inte att jag är elak nu, jag tog bort det direkt efter. Och hon fick slita av fjädrarna sen, så nu har vi gula fjädrar från vardagsrummet enda till köket.
Kraaaam <3

Påsklovs dagar

Hej hej!
.
Sitter nu hemma hos Peter och har just avslutat ett spel med hans familj. Jag kom tvåa ;) stolt eftersom jag aldrig spelat det förut, och det vra ganska mycket regler och sådant att hålla reda på.
.
De senaste dagarna har jag ridit med mamma, fikat och pomenerat med en kompis och träffat hela tjejgänget :)
.
Malin, Lena, Ellinor, Anna U, Elin och jag åt middag på Jensen Böfhus. Supergott och jätte trevligt!
Sen bar det av mot biljardspel, även om det blev en lite lång och krånglig väg dit så kom vi fram tillslut :P
.
Tack för en rolig kväll tjejer! :)
.
Ponnisarna i solen
Kram kram

På resande fot

Halloj!
.
Idag kände jag mig som en riktig lant-bo. Jag skulle ta emot lite saker åt mamma här hemma och behövde skriva under att jag gjort det. Problemet var att jag var ute och red när leveransen kom, så då sätter jag igång Pilta i trav, travar hela vägen fram till bilen, hoppar av och skriver under det jag ska med Piltas tyglar runt armen. Tror jag skulle passa som en cowboy alltså ;)
.
Tog lite bilder i solen efter det:
Tjocka Medusa :)
Nattis och Sissla
Sissla och hönsen
Tupp och hönepönor
Därefter bar det av mot Danderyds Kiropraktorklinik. Danne skulle kolla på mina dumma knän och se om han kunde ställa nån diagnos på det hela. Troligtvis så har mitt högra knä en sliten menisk som behöver röntgas och kanske opereras, och mitt vänstra knä tar stryk över att jag hela tiden kompenserar för det högra. Jag hoppas det blir bra tillslut i alla fall!
Efter att knäna kollats fick jag en rundvisning på den nya kliniken. Bra kiropraktor och fin klinik som jag kan rekomendera till alla :) (och nej jag blev varken hotad eller mutad för att skriva det där :P )
http://danderydskiropraktorklinik.se/
.
Natti natti <3

Kvällspyssel

Nu har jag varit ute och borstat på de två små ponnisarna, Fossa och Disan snart 3 år.
Det är lite utmaning att få dem att stå snällt, men rena blev de i alla fall :)
Sov gott <3

En perfekt förmiddag :)

Hejsan!
.
Vaknade i morse och hittade en liten hög med påskfjädrar på golvet bredvid sängen. Nattis är så söt! Hon har hämtat dem från påskriset i hallen och lagt dem där till mig. Jag gissar att mamma inte har samma syn på det hela.
.
När jag ätit frukost i soffan gick jag ut och red. Det var så himla kul! Istället för att ta en lugn skrittur så körde jag lite vanlig träning. Började på samma sätt som jag värmde upp inför ett pass för mer än ett år sedan när vi var på toppen av vår träning. Det gick superbra och Pilta förstod direkt vad det var frågan om. Gjorde lite övningar och töltade lite. Pilta var nog lika nöjd som jag när vi skrittade hem, öronen frammåt och frustade nöjt hela vägen.
.
Kram

Vin kväll och kattutställning

Hej hej!
.
Sitter i soffan och är helt slut i både kropp och huvud. Igår var jag och Peter i stan och träffade några gamla klasskompisar, det blev vin, snack och dart spel :) mycket trevligt!
Dock blev det lite lite sömn till idag eftersom jag och mamma åkte på kattutställning tidigt på morgonen.
.
Nattis skötte sig toppen och hon fick också titeln champion idag! Stolt matte! :D
.
Nattis tar det lugnt i sin bur.
Med fina rosetten, CH för champion!
Men nu har min söta lilla svamp tröttnat på fotografering och uppståndelsen :P
.
Ah soffan är min resten av kvällen kan jag säga!
Kram kram <3

RSS 2.0