Ethology

Hej hej!
.
Nu börjar tentaperioden få lite struktur, flera tentor är inplanerade och uppskrivna till. Trots att detta kommer bli den allra jobbigaste tentaperioden, med minst tid och massa stress så måste jag säga att jag aldrig varit såhär förberedd. Aldrig för-pluggat i alla ämnen som jag gjort denna terminen. Gått igenom allt minst en gång och det känns väldigt bra. Dessutom var jag och köpte den sista topicslistan på copyshop i förmiddags som fulländade cirkeln med studiematerial. Det var för genetiken, och de såg riktigt bra ut. Nu ska allt från pappret in i huvudet bara ;).
.
Idag har det blivit etologi pluggande. Djurens beteende alltså :). Men det är också mycket etik och moral, och regler för bland annat slaktning av djur och veterinär ingrepp som får göras utan bedövning (blod prov, öron märkning osv).
Ibland får jag en hopplös känsla när jag tänker på allt hemskt som händer alla älskade djur. Hur de blir skötta dåligt eller inte blir behandlade med respekt. Men det ger en liten tröst att läsa etologin, då de tar upp en hel del regler. Visste ni till exempel att de såkallade "traditionella hönsburarna" inte längre är godkända sedan 1 januari i år. 2002 bestämdes det att inga sådana burar fick byggas, och 2012 var deadline för att ha bytt ut dem till nya bättre. I de nya burarna får de mer plats och även en separat ägg-läggningsplats. Sådant gillar vi! :)
.
Nu ska jag lägga mig i sängen en liiten stund och pussas med min katt, och sen fortsätta med pluggandet.
.
Kram <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0