Dröm-kvällen

Hej!
 
Det blev en tur på café med Mari och Helle, drack iskaffe, (eller "frozen strawberry white mocca" som det så fint heter), pluggade och babblade. 
 
Nu väntar en härlig kväll för mig som belöning för de senaste dagarnas slit. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen, ska raka benen så de blir alldeles blanka och mysiga efter dagar av neglect, därefter ska jag krypa ner i min säng och läsa Twiligth. Sen sooova! Ni hörde rätt, ingen mer pluggning för idag!
 
Ihhh!
 
Ha en toppenkväll allesammans <3
Natti natti 

You impress me, dear brain

God dag!
 
Gick upp kl 5 i morse, gick igenom alla mediciner en sista gång, gav mig av mot skolan och skrev pharma midterm nr två kl 07.00.
Var helt död när jag kom hem...börjar slita på kroppen att inte hinna sova. Fått fina mörka ringar under ögonen, snyggt snyggt.
Tittade på en serie för att få lite energi, men när jag satte mig och skulle börja plugga så hade min hjärna totalt stannat. Gjorde iordning kaffe, gick in på mitt rum och drog för gardinerna, svepte i mig kaffet på någon minut, la mig i sängen och somnade bums. Vaknade liite piggare 25 minuter senare av väckarklockan. 
 
Fick just tillbaks resultatet (uppskattar den snabba rättningen duktiga skola!), och jag klarade mig. Det var inget höjdar resultat, men det var inte så nära en strykning som jag trodde innan.
Har en känsla av att folk slutar tro på mig snart när jag förklarar att jag "inte kunde något och jag är 99% säker att jag inte klarade det". Vad ska jag säga, min hjärna kan göra underverk utan min vetskap, eller nått sådant :P
 
Snart blir det nog lite café läsning med Mari och Helle :). 
 
Kram kram <3
 
 

Känslan när..

Känslan när du sitter och pluggar och inte vill något hellre än att lägga dig i sängen och gråta av trötthet och stress, efter 5 timmars sömn föregående natt, två prov under dagen och ett stort pharma midterm i morgon kl 07.00.
 
Härligt att vara veterinärstudent!
 
 

Sol, endorfiner och glass

Hej hej!
 
Jag fick som jag önskade, det är sol ut :). 15 grader och jag gick och svettades i min tunna höstjacka. Budapest visar sig från sin bästa sida!
 
Hade pharma practical, blev inte utfrågad och vi hade vår "gamla" vanliga duktiga lärare. Vi pratade om olika morphine derivatives och kom in på endorfiner. Detta förklarade han i helt serös ton "om ni vill testa på hur endorfiner påverkar kroppen så ska ni ta en kopp med kokhett vatten, sätta ner en sked, vänta ett tag och sedan ta upp den och hålla på den varma delen utan att släppa. Först gör det skitont, men sen känner ni när endorfinerna skyddar mot smärtan"... Tack, men nej tack. Jag tror på vad du säger. 
 
Tog en sväng förbi affären och köpte glass, det mår jag bra av! Snart ska jag anfalla pharman med nya krafter!
 
Det var en rolig sak jag tänkte på när jag var kattvakt hos Caroline förut och läste en av hennes typiska "tjej-tidningar". Jag har själv aldrig haft tidningar av det slaget då jag gick direkt från "min häst" till "naturskyddsföreningen"-tidning. 
I alla fall, så fanns det ett uppslag om "brutala sanningar" från män till kvinnor. Och en kille hade skrivit "jag menar inte allt jag säger när vi bråkar, det är bara sådant jag råkar häva ur mig. Du har säkert gått och planerat dina argument i flera dagar". 
Tyckte det var väldigt kul :P Det är så typiskt tjejer, vi arbetar upp våra argument under en längre tid, går tysta och funderar tills bästa tillfället kommer då vi, med de starkaste argumenten, kan tala om vad vi är missnöjda med. Eller så sjunker det bara undan efter ett tag. Stackars killar har det inte lätt ;).
 
PHARMAN NU KOMMER JAG!
 
Kram <3
 
 
 
 

Ny dag, nya hinder att klättra

God morgon!
 
Jag fortsätter klättra på denna svåra väg mot mitt mål. Tentorna fyller hela min kalender och det absolut skönaste nu skulle vara att bara gå i ide. Vakna upp i början av februari när allt var över. 
 
Pharma muntligt förhör idag och jag håller tummar och tår att jag inte blir utfrågad.
 
Igår satt jag på bibblan med Alex (en tysk tjej) och läste. Gick bra och kom en bra bit i läsandet. Hoppade lektionen mitt på dagen så jag kunde fortsätta läsa med några norska tjejer. 
 
Lite smådystert väder här de senaste dagarna, skulle behöva en stor glad sol nu :)
 
Jag har gjort om min säng till en studiehörna, ganska mysigt faktiskt :)
 
Nej nu ska jag ta och läsa lite tills det är dags att kila till skolan. 
 
Ha det bra <3

Lugnet efter stormen

Hej hej!
 
Ska strax hoppa in i duschen för att sedan krypa ner i sängen och titta på senaste solsidan. Nu när allt kaos har lagt sig från dagens tenta-uppskrivning så känns det... inte så bra. Inser att denna vecka, och veckan efter kan bli de absolut jobbigaste hittills.
Har pharma midterm, molecular physiology exam, pharma förhör, bacterilogi prov... och veckan efter det är det lab d midterm, patho practical exam och bacteriologi prov. Fjärilarna har landat, och lagt sig i en stor obehaglig klump.. På nått sätt ska det gå.. det måste gå.
 
Bjuder på lite söta bilder av världens bästa studiekompis (som dock för tillfället är skitsur på mig..)
 

 
Sov sött <3
 

Sjukaste sign-up E-V-E-R

Heeeej!
 
 
Är helt hyper, skakar som att jag druckigt 10 redbull och fnittrar hysteriskt. Det har varit sign-up för examerna idag. 18.00 kom första listan ut, och därefter följde de andra med 15 minuters intervall. 
 
Folks statusar på facebook:
 
"Gonna be one awkward Monday isn't it!"
"Instead of the usual "Hello"... "YOU SICK BASTARD!""
 
"signing up for final is like going to war!!!!:s"
 
"the hard part is over, all we have to do is pass all the exams now, should be easy after that"
 
 
Herregud.. nu är det över.. jag behöver andas! Fick mina datum i alla fall :). 
 
Det var först till kvarn som fick datumet, och på Lab. D. fanns bara 5 platser per dag, så den var värst. 
 
 
Min plan är som följer:
 
4 dec - patho pr
17 dec - lab D
20 dec - animal breeding
7 jan - animal nutrition
15 jan - patho
22 jan - pathophysio
28 jan - bacteriology
 
 
Kram kram <3

Try harder

Hej!
 
Kom just in från en springtur runt Margit. Sprang själv, och eftersom jag inte har någon mobil kunde jag inte kolla hur snabbt det gick. Men om jag går på känslan så var jag under 30 min i alla fall. Kändes lätt att springa idag, trots att jag hade lite håll (antagligen för jag suttit och tryckt i mig after eight..). 
 
Nu blir det smoothie och serie för att motivera mig att plugga. Har varit en dålig studiedag idag, ofokuserad och inget verkar fastna. Men det är bara att kämpa på antar jag, in i huvudet ska det!
 
Bjuder på en bild som jag snott från en norsk tjej i klassen, från dissektionen i fredags. Min härliga svenska-norska labbgrupp.
 
Så nu är vi kvitt på "ta bilder från den andras blogg" ;)
 
Kram kram <3
 

Vems är felet?

God kväll!
 
Satt och pluggade pharma, mina grannar verkar ha fest och spelade hög musik, kom på mig själv att tänka ilsket "har de inget bättre för sig att göra".. Tänkte igen.. kanske är det normalt att festa på fredagar..
 
Har varit uppe och Carolines katter och gett dem mat och medicin. Bella får för astma-allergi och Baggis får för placebo effekten, det vill säga leverpastej utan tablett. 
Caroline har verkligen gjort en hjälteinsats med de där katterna. Två gatukatter som var små och ynkliga, och nu är de fina i formen, blanka i pälsen och urmysiga. 
 
Det är lätt att adoptera både hund och katt från Budapest. Ska ni någon gång skaffa en liten fyrbent vän (eller hör om någon som har tänkt göra det) tänk på FAPF först. De tar in hemlösa djur, placerar ut dem i fosterhem hos veterinärstudenter tills de hittar ett permanent hem i Sverige, Norge, England, Tyskland osv. 
 
När de kommer till sverige är de vaccinerade, steriliserade/kastrerade, chipmärkta och har pass. Ingen karantän tid eller något krångel alls. Tänk på saken :)
 
 
 
Natti natti <3

Effektiv dag

Hej hej!
 
Idag har jag hunnit med mycket. Började dagen med att slå sönder min mobil. Det hör till den negative delen av min effektiva dag. Tappade den i golvet så skärmen bara blinkar. Gick till den lilla skumma affären jag var vid sist, och efter att han granskat den med kritiska ögon konstaterade han att det inte fanns något hopp för att den skulle återuppstå, och att jag borde köpa en ny. 
 
Hade labb i Lab. diagnostic där vi pratade om levern och alla denns enzymer. Därefter begav jag och några till oss till patho department för att se om de fått in några döda djur som vi kunde få öva på inför examen. Vi blev tilldelade en katt. Gick igenom de fleste toppic inför examen, så det känns bra. 
 
Sen gick Ellinor och jag och skrev ut massa papper till pharma midtermet, så nu kan jag äntligen börja plugga på alvar. Vi fortsatte till Arena och storhandlade på Tesco. Har nu mat för tre olika maträtter!
 
Kom hem för ett tag sedan, gjorde smoothie och ska se en serie innan jag börjar med läsningen. Slå den effektiviteten om ni kan! ;)
 
Ha en fin fredagskväll ;) 

Drömmar om framtiden

Heej!
 
Tar en liten paus från pluggandet och skriver ett blogginlägg. Är kattvakt från och med idag till Carolines kissemissar. Hon själv drog till Sverige och jag är grön av avundsjuka. Så nästa paus blir att ge kvällsmat till dem.
 
Idag har jag skolkat från skolan, för att plugga. Tentaperioden närmar sig, mycket att styra upp. Labbar, midterms och finals. Både dag och natt påverkas vi av denna stress. I natt drömde jag tillexempel att jag var projektledare för ett stort tält som skulle byggas. Det var helt gigantiskt och det behövdes lyftkranar och rep för att kunna resa det upp. Jag sprang runt och skrek åt folk för att allt behövde resas exakt rätt tid annars skulle allt rasa och gå sönder. Pappa var där också, haltade runt på sin opererade fot och envisades med att ta den jobbiga hörnan av tältet.
 
Igår var Caroline, Ellinor, Nina, JacQueline och jag på Ecocafe. Ligger precis runt hörnet från vår gata. Supermysigt och kändes nästan lite svenskt. Fina vita väggar (inte galna färger och fula tavlor som Ungrarna annars fyller rummen med) och mycket trä. När vi kom in stod en tjej och planterade om växter innanför dörren. 

 
Nu till något annat. I de flesta serier som handlar om läkare (Greys anatomy, Heart of Dixie osv) visar de ofta en bild av läkarna som väldigt målinriktade, nästan till en grad då de skulle kunna kallas socialt missanpassade.
Jag undrar om det finns någon sanning i detta. Ibland känns det som att jag fokuserar så mycket på nästa tenta att jag glömmer bort vem jag är. Okej, det är klart att man inte kan glömma vem man är, men typ som att man tappar en del av sig själv för att det inte längre passar in i ens liv. Kanske blir vi medicin studenter lite mer robbotar och lite mindre människa. 
Nej, en vacker dag ska jag gå där med min veterinär legitimation i fickan, ett stort leende på läpparna, med min vampyr-Edward look-alike till man och våra perfekta barn. Som vilken normal människa som helst. Inte det minsta robbot-aktig!
 
Tillbaks till animal breeding och kossorna! Men även mina tankar måste få smita iväg ut på grönbete ibland. 
 
Kram kram

Svidande ögon och stressade elever

Hej hej!
 
Sitter här och känner mig trött både psykiskt och fysiskt. Var ute och sprang med Mari och Nira på Margaretaön. Kom äntligen under 30 min ;) yes! 
När jag kommit hem, duschat och packat ihop bacteriologin gick jag upp till Maris lägenhet. Så där har vi suttit och nött bakterier som bara måste in i huvudet tills i morgon. Min hjärna säger stopp snart, det finns inte mer plats för korvstoppningen. Men Mari bjöd på varm choklad och pepparkakor, så det var väldigt tröstande. Dessutom var Nira väldigt sällskaplig mot mig och ville sitta i knät (gärna hållandes i min penna) hela tiden när jag satt och skrev. Söt-voffsingen. Nattis gav mig en "usch du luktar hund"-min när jag kom hem. 
 
Funderar på att gå igenom några flashcard till ikväll och sen sova, för att orka gå upp tidigt i morgon istället för att plugga.
Grejen är att jag skulle behöva sätta igång på allvar med djurras-plugget.. Och sen har jag pharma midterm nästa vecka, och har inte börjat titta på det än. Trött på att ha så mycket labbar att vi inte hinner plugga till proven. Och fokuserar vi på proven får vi en ilsken kommentar på labbarna - "är det ingen som bryr sig om att plugga längre".
 
Hade sista patho practical idag innan slutexamen. Var väll inte så lyckat. Av ren okoncentration (i väntan på att läraren skulle gå igenom hjärnan), råkade jag göra ett steg för långt i min dissekering och fick då kommentaren att om detta vore exemen hade jag varit ute denna sekund med ett icke godkänt i handen. Kul att höra.. De vet verkligen hur man får en stressad elev att känna sig fullkomligt nerbruten och värdelös.
Känns alltid som ett litet krig mot lärarna på denna skola. Vi bråkar om att få information, få ut topicslistor, rättvisare behandling och läsligt studiematerial (som inte är på ungerska eller med suddig oläslig text). Suck, och suck igen!
 
Bron till Margit.

Höst-inspirerat sprinspår
 
 
Bacteriologi hos Mari:
 
 
 Sov gott <3

Preliminära planen

Av önskemål från flera håll kommer nu min plan för tentaperioden. Den kan ändras helt, men detta är min ide just nu:
 
29 nov - pharma midterm
4 dec - patho praktisk
7 dec - lab. diagnostic midterm
17 dec - lab. diagnostic 
20 dec - animal breeding
7 jan - nutrition (vill ha 4e, men det verkar som min klass jobbar emot mig)
11 jan - bacteriology
18 jan - pathophysio
25 jan - patho muntlig
 
Och så aaandaaas...
 

Pre-exam stress

Hejsan!
 
Just avsutat en sammanfattning på en lång powerpoint i pharma. Har midterm nästa vecka och dagarna går i rasande fart.
 
Ellinor och jag hade hyperanfall för en stund sedan. Flera examens-datum kom ut, och det är först till kvarn på att skriva upp sig på listorna. 150 elever ska slåss om 5-15 platser per dag. Fb tråden blinkar av nya inlägg med frågor  från galna elever som vill hinna först. Detta tills klassrepresentanten förklarade att hon inte kommer att publicera några listor innan hon fått fler datum. Så detta var bara för att vi ska kunna planera lite. Det vill säga, när listorna väl kommer ut kommer det vara krig på riktigt - alla vet vad de vill - vem hinner först..?
 
Helst av allt vill man ju inte skriva upp sig på några listor, bara låtsas som att examens perioden inte kommer att infinna sig denna termin och leva lyckligt i alla sina dagar .. men nej :P 
 
Bokat in två examen före jul, och jag ska göra vad jag kan för att få tag i ett till datum för en tredje tenta. Stressigt värre! 
Plus slutexamens hetsen har vi labbar och midterm kvar att göra.. 
 
För att tala om något trevligare kan jag berätta att Nattis redan gör framsteg i vårat nya trick. Målet är att lära henne tre nya konster. Men jag berättar inte vad det är än, det är en hemlis. Caroline är i full gång med träningen av Baggis nya tricks också, så vi kommer ha två circus-katter här ;) vänta ni bara!
 
Nattis och Baggis <3
 
 
 
 Kram!
 
 
 

Equus, vampyrer och studiefokus

Halloj!
 
Dåligt med uppdateringar på bloggen nuförtiden, man har inte haft någon tid att sätta mig ner och skriva. Ligger nu i sängen och ska nog avsluta denna flitiga dag med en serie.
 
I torsdags var jag på "vets got talent", ordnat av FSA, studentföreningen här. Det var på Equus och jag fick för första gången se vad alla pratar om. Det är en lång källare med flera rum som har gjorts om till en festlokal med en liten bar och en scen. Inget för människor som har lätt att få panik i trånga utrymmen. Fönstrerna gick inte att öppna och det fanns bara en smal gång ut. Men på något konstigt sätt så måste jag ändå säga att det kändes trivsamt där.
Elverna som uppträdde hade verkligen talang! Så himla duktiga på att sjunga och spela gitarr. Efter dem uppträdde även min lab diagnostic lärare med ståup. Självklart berättade han roliga "case" som han hade varit med om under sin tid som veterinär. Ingen kunde sluta skratta när han berättade om den döda sköldpaddan som ägaren var helt övertygad om att han bara var lite trött och behövde medicin, för den "rörde ju huvudet om man skakade på den". Man kommer säkert vara med om en hel del udda fall. 
 
Ingången till källaren: 
 
På fredagen hade Caroline och jag studiedate hemma hos mig då vi gick igenom patho pr topics. Vi tog en paus och sprang en runda runt margit (6 km), och sen pluggade lite till. 
 
Därefter var det dags för bioooo! Breaking dawn, part 2! Och bio-popcorn!
Tyckte filmen var okej, men att Jacob fick glänsa lite mer än Edward... och jag är ju team-Edward ;). Det var så sjukt kul att höra publiken under filmen, scenen när Jacob visar sin hyffsat vältränade kropp orsakade ett flämtande ljud bland alla tjejer, (jag kan väl erkänna att jag råkade ge ifrån mig ett litet "ahhm" jag också). Och den lilla tvisten de lagt in i filmen och alla utbrast "meeeeh!". Härligt när publiken är så inne i filmen. 
 
 
I dag har Carolines och min studiedate fortsatt, den började här hos mig, sen blev det paus och en vända till Westend och så fortsatte vi plugga uppe hos henne. Beställde mat från netpincer och kollade ut nya trick som vi ska lära våra kissemissar. 
 
Redan julpyntat på Westend
 
Det var allt :)
Sov sött fina ni <3

Vets got talent

Hej hej!
 
Har pluggat flitigt sen jag kom hem från sista lektionen idag, och nu laddar jag för "Vets got talent", det är elever som får göra uppträdanden och några lärare ska göra ståup. Vet att Tibor är en av dem, physio läraren som fick hela klassen att sitta och asgarva under lektionerna trots att det handlade om vanliga skolsaker - tror det kan bli bra ;) 
 
Det är på skolans egna "klubb" Equus (betyder häst på latin). Har aldrig varit där förut, så jag frågade Caroline vad jag skulle ha på mig och fick till svar "klär du upp dig kommer du se konstig ut, ingen klär upp sig till Equus". Så vanliga kläder får det vara! Ska ändå inte festa så mycket, har ju muntligt förhör i morgon på lab. diagnostics och vill inte sluddra fram oförståeliga svar till läraren ;).
 
 
Fotograf: Caroline
 
 
Ha det bra <3
 

Gott skratt förlänger livet!

Hej hej!
 
Gjorde pharma-test idag, gick inte så bra, och vissa svar blev helt tokiga. Han får sig i alla fall ett gott skratt när han rättar det ;)
 
Och för att jag känner att jag vill förlänga livet på alla mina kära bloggläsare så ger jag er detta:
 
 
 
Finns #2 och #3 också ;)
 
Hahahahahahaaaaaa!
 
 
 
 
 

Hej oproduktiva dag

Halloj!
 
Haft sista lektionen för nu, och sitter och väntar på att maten ska bli klar. Idag har varit en sjukt oproduktig dag. Vissa dagar bara är så. Man orkar inte plugga, och även om du pluggar så kommer man ingenstans. Andra dagar går allt jätte lätt och du bara kastar dig igenom allt studiematerial utan något problem.
 
Så idag har jag knappt gjort något vettigt.. suck för bortkastad dag. I morgon har jag pharma prov också. Ett muntligt förhör, ett skriftligt test och ett recept ska skrivas. Ska försöka tvinga mig igenom allt en ordentlig gång. Hejja hjärncellerna!
 
Köpte en rolig frukt i affären som Caroline tipsade om, sitter och mumsar på den nu. Carolines kommentar "har ni smakat sådan där orange frukt som går att köpa i fruktaffären". Ja, vi har alla ätit apelsin.. haha! Nej men det är en annan orange frukt med alldeles blank utsida. Riktigt smaskig ;) någon som vet vad det är för frukt?
 
Pluggaaaaa nuuuu NINA!
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Skolan som låg hundra år bak i tiden

Hej hej!
 
Kommer hem, kollar mailen och ser att jag fått svar från animal breeding läraren. Hade i mailet till honom skrivit "Dr. Zöldág", vilket jag tyckte lät bra, men ack så fel jag hade.
Fick ett snäsigt svar: "Finally allow me to inform you that I like addressing me as it is fitting at our university". Skulle såklart skrivit Professor Zöldág... Av någon konstig anledning fick jag för mig att det var bättre att vara en dr. än prof.
Skamligt av mig.. verkligen..
Eller välkommen till 2000 talet kära skola, det är nya tider nu. Men men han är typ 100 år gammal så det är väll ingen ide att vänja sig med det nya. Gubbe!
 
Kram på er <3

Snurrig

Hej hej!
 
Suttit och klippt ihop alla raser som vi ska kunna till animal breeding. Vi ska identifiera ca 50 hästraser, 40 kor, 70 hundar, 30 grisar, höns, katter, får/getter. Det är en del det ;)
 
Det som gör mig motiverad är att jag äntligen kommer kunna mäta mig med mamma inom hennes expertområde "gissa hundrasen". Min mamma är grym på att kunna se vilken sorts hund det är! Och i de hundraser som hon är intresserad av kan hon till och med säga från vilken kennel eller vilket land just den hunden kommer ifrån. Så långt kanske jag inte kan gå, men raserna ska jag kunna!
 
Här är dokumentet med voffsingar:
Ellinor och jag tänkte spela memory med dem, och ha det rätta namnet skrivet på baksidan - "how to make studying fun" ;)
 
Kram <3

God morgon söndag!

Gomorron!
 
Tog lite sovmorgon idag och har inte hunnit sätta igång med studierna än. Blev filmkväll hos Caroline igår, med Ellinor, Daniel och Nina. Vi såg "Rock of ages" och jag tycker den var jättebra! Musikalfilm med bland annat Tom Cruise (halvnaken genom hela filmen) i rollen som rockartist. Det var härliga låtar som man kan utan och innantill, bara att sjunga med - för dem som kunde sjunga :P
 
 
Väktes av min mysiga katt i morse som låg och spann och puttade mig på näsan med sin håriga tass. Bättre uppvaknande kan man inte få! 
 
Nu ska jag göra nått vettigt! Ha det bra!
 
Kram

Café-läsning

Hej hej!
 
Idag har jag suttit på café (Costa), och pluggat med Mari. Tänkte försöka hålla mig ifrån lägenheten en del, då Ellinor har sällskap av sin pojkvän i några dagar framåt - och alla vet ju hur kul det är att vara tredje hjulet ;) Nej men det var länge sedan Mari och jag satt och pluggade sådär, och det är alltid lika trevligt. Tror Mari är den person jag pluggar bäst tillsammans med. 
 
Blev animal breeding läsning, pharma och lite patho. Det är ganska kul med animal breeding, förvånande nog. Har aldrig tyckt om det, då jag tycker att läraren är knäpp, men nu när jag faktiskt sätter mig in i det så är det ju kul. Tänk att få ha ett skolämne där vi ska lära oss de vanligaste hästraserna, deras färg och i vad för olika sporter man tävlar med hästar i. Inte så dum läsning faktiskt! 
 
Vi satt på övervåningen där det är gott om plats, sköna stolar och fin utsikt ner mot vägen. 
 
Varmchoklad och animal breeding
 
Maris te-kanna ;) 
 
 
Ska skriva lite bacterilogi nu :)
 
Hoppas ni har en bra lördag allihopa!
Kram

Roots before branches

 

Not now!

Halloj!
 
Haft några kämpiga dagar här, tror stressen över hur många tentor jag ska hinna göra denna tentaperiod slog till med full kraft. Har inte kunnat äta utan att må riktigt illa de senaste dagarna och det har resulterat i att jag struntade i maten och därför känt mig jättesvag i hela kroppen. Köpte mat i skolan idag, men slängde allt efter första tuggan. Men när jag kom hem fick jag i mig lite ris. Vet inte om det är psykiskt att jag mår illa, men så fort jag stoppar mat i munnen så vänder sig hela magen.
 
Hade lab. diagnostic idag, där vi gjorde tester på ko-skit. Det hjälpte inte min aptit kan jag säga ;). Blev utfrågad av läraren, och jag tror jag gjorde bra i från mig. 
 
Faeces på burk:
 
Men okej, som lugnande för mig - här kommer min plan för tentaperioden i stora drag.
Tentor före jul: patho practical och animal breeding
Tentor efter jul: nutrition, bacteriology, pathophysio, lab. diagnostics och patho oral
 
Har lite midterms att göra innan, men detta ska gå! Det har ju gått förut! :) Kommer hem 21 december till sverige!
 
Hmm vad mer då, juste de har satt upp denna i skolans cafeteria. Åhh det kliar i fingrarna varje gång jag ser den. Är som självaste Sheldon Cooper när det gäller suggestion boxes! Love them!
 
Så många förslag, så lite tid. Får se om jag kan ta mig tid att skriva ner några av mina ideer. 
 
Nattis har inte så många krav på sin vardag, mat och vatten, gos och en ledig plats på golvet att sova på. 
 
Sheldon: Oh, President Siebert, I assume you’d like to respond to one of the suggestions I put in the box by your office.

Seibert: No, and stop installing suggestion boxes everywhere.

Sheldon: You don’t like written suggestions. You don’t like when I give them to you while we’re urinating in the men’s room. If I didn’t know any better, I’d say that you’re one of those stubborn people who are not open to suggestions.

 
Kramar 
 

Dags igen!

Hej hej!
 
Nu är jag tillbaks i Budapest och har direkt blivit inkastad i den härliga "inför tenta-period stressen".. December är för de flesta veterinärstudenter i Budapest en period av gråtattacker, magsår, vaken hela nätterna, tentaångest och allt som hör till en riktig examensperiod. Vi blickar framåt och försöker se julafton skymta någonstans bakom tentahögen. 
 
Jag vet knappt hur många tentor jag ska göra i år/nästa år, eller rättare sagt så vågar jag väll inte räkna efter. Blir en heeel del kan jag säga. Och det är mycket planerande: "Vilka ska jag börja med? Vilka är svårast? Hur många dagar behöver jag för den där? När ska jag lägga eventuella retakes? Hur ska jag börja plugga inför den där?" osv osv.. 
 
Idag hade vi i alla fall en riktig pharma practical, det vill säga vi fick faktiskt göra nått praktiskt. Nämligen blanda lite mediciner. Mari och jag gjorde en kräm mot muskelvärk och de andra i klassen gjorde pulvermixar och handkrämer. I slutet stod vi alla med händerna nerkletade i vår egengjorda handkräm - mycket stolta. Måste säga att synen av hela gänget tuffa killar stå och smörja in sig med doftande handkräm medan de nickade gillade fick mig att skratta gott. 
Annars händer inte så mycket mer än det vanliga skolarbetet, bacteriologi test i morgon och lab. diagnostic test på fredag. 
 
Bilder från sista dagen i Sverige för den gången:
 
Hälsade på shettis-fölisarna. Kan man bli sötare eller? Man vill ju bara bära med dem hem och ha dem som gosdjur i sängen :P


 
Mamma och jag tog en lite längre ridtur med picknick. Fikade nere vid sjön :) 
 
Finaste hästar <3 tack för att ni alltid finns där och påminner mig varför jag pluggar till veterinär!
 
Kram kram

Lyskväll 2012

Hej!
 
Sitter i soffan och tittar på Harry Potter och halvblodsprinsen. Haft en jätte mysig kväll nere vid sjön med alla grannarna här ute på landet. Lyskvällen är en tradition i vårt område, vi tänder flera hundra marschaller och ställer längs vattenkanten på vår sida och på öarna närmast. 
 
Försökte ta lite bilder som visar hur vackert det är:
 
 
Sov gott <3

Lugna ner sig

Hej!
 
Idag blir det ingen ridning, har sådan träningsvärk efter att ha ridit två dagar i rad efter en lång paus från hästar. Igår testade mamma och jag hennes födelsedagspresent, en sadelväska som man kan sätta bakom sadeln och ha med sick picknick och sådant. Såg superbra ut :D Men vi hade ingen picknick med oss, så vi fick nöja oss med att lägga ner diverse borstar på skoj. 
 
Efter ridturen igår var jag över hos Danne och Sandra för att få mysa lite med Theo. Sötungen! Vi kastade ner leksaker från bordet, det var väldigt underhållande. 
Senare kom Kurri och vi lagade middag och tittade på film. 
 
Trots att jag håller mig sysselsatt med roliga saker så kan jag inte ta bort den stressande känslan som gnager hela tiden. Försöker tänka "vad är det för speciellt du MÅSTE plugga nu när du är hemma i sverige för en gång skull? Ingenting just nu. Nej så slappna av då!", men det fungerar bara till viss del. 
 
Vår fina lilla flock med isisar :) Pilta, Fossa, Disan och Aqua
 
Aqa-packa (som jag kallar henne) med sadelväskan på :)
 
Världens finaste ponnniee <3
 
Lyskväll idag, ska bli toppenmysigt!
 
Kram <3

Årets pumpa!

Jag tror jag har överträffat mig själv i år, denna pumpa slår alla mina tidigare konstverk. Och jag hade bästaste bror min som hjälp och sällskap, mysig kvalitetstid med honom :)
 
Making of "the pumpa"

 
Och vem blev det? ;)
 
Kram

Home <3

Hej!
 
Nu är jag tillbaks på landet, där jag hör hemma. Gått runt nu på morgonen och andats in den rena luften och njutit av tystnaden. Så skönt att vara hemma och ladda batterierna!
 
Hälsade på alla djuren också (utom hästarna, men de ska vi hämta när mamma kommer hem). Mina älsklingar!  
 
Dagens projekt: pumpakin-carving. Förra året gjorde jag en katt, i år så blir det.... överraskning ;) ni får se när jag är klar. 
 
 
Kram kram <3
 

RSS 2.0