Brännboll i Budapest

Hej!
 
Jag har en rolig och en tråkig nyhet om samma händelse. I lördags hade vi "sverige - event", styrelsen för svenska studenter ordnade ihop en brällbolls dag på Margit. 
Som jag har saknat att spela brännboll! Kommer ihåg när vi gjorde det på Björkvik förut, alla vuxna och barn var med, det var lycka det!
Vi blev kanske 20 stycken som var med och lekte, drack öl och hade kul. 
 
Det tråkiga som kom ut av det hela är att jag tror jag har slitit sönder en muskel i axeln igen, denna gång höger arm. Är inte säker än, men det var såhär det kändes sist jag gjorde det. Hoppas på att det är en sträckning eller något lindrigare, men kan knappt röra armen åt något håll..
 
På kvällen gick Christian och jag ut för en drink, hittade det första stället som serverade en bra Aperol Spritz här i Budapest. Okej, jag är inte rättvis när jag jämför dem med de jag drack i Italien, då det faktiskt är en italiensk drink.
 
 
 
Söndags-skift med Iselin på ICU, 6 timmar av totalt bortslösad tid. Det vi gjorde var att gosa med en kattunge (okej det är aldrig slöseri med tid) och titta på hundar med andingsproblem. Sprang fram och tillbaks till veterinären on duty några gånger då hundarna verkade nära en kolaps, men det var tydligen inte så viktigt..
 
 
Så var jag tillbaks på skolan igen! Måndagar är alltid en härlig dag: epi, ophthalmology, state vet och obstetrics. Men struntade i obstetrics idag och åkte ner och klippte håret på A-list, blev riktigt nöjd.
 
Resultatet, fast man ser inte så bra nu när det är uppsatt.
 
Tog en tur i parken och har just avslutat middagen här, nu slappartid i soffan! 
 
 
Kram <3

Nu börjar det

God morgon!
 
Har precis gjort i ordning en stor te-kopp och satt mig framför dator, ska alldeles strax sätta igång med sommar uppsatsen. Den är så gott som klar, men det finns alltid möjlighet till förbättring. Vill gärna ha den klar idag, och om jag bara kan låta bli att redigera allt från början hela tiden så ska det nog gå. 
 
Igår var det sista obstetrics skiftet. Har ett helgskift i morgon på ICU, men sen är jag klar med smådjurskliniken. Nästa termin blir det Ullö och stordjuren!
 
Fick förresten "scrubba in" på en operation under veckan. Vilket betyder att man har gått igenom en hel process av tvätta armarna, klä in sig i en steril dräkt och sätta på sig ett par sterila handskar. Sen får man hjälpa till och hålla i allt som finns på operationsbordet och även sy ihop såret efter operationen. 
 
 
Känns skönt att få komma tillbaks till lektionerna dock, man känner sig lite isolerad från skolan när man är på skift. 
 
Kvällsfika på Central café
 
Kram

Zoo, smoothies and surgeries

Halloj!
 
Nu har jag påbörjat min andra (och sista) shift vecka. Är nu på obstetrics department, som har hand om kastrering, sterilisering, kejsarsnitt och andra operationer relaterat till reproduktion och reproduktionsorganen. Det är kul när man får hjälpa till - såsom att intubera och sätta kanyl, och även att titta på operationerna (även om man efter 8 kastreringar börjar bli lite sådär smått ointresserad..)
 
Pågående kastrering
 
Jag pluggar lite innan jag bytt om från mina scrubs (arbetskläder?)
 
 
Har shift tillsammans med en tjej som bor i samma byggnad som mig, Karoline. Hon har en lägenhet på översta våningen, och i fredags blev jag dit bjuden för lite drinkar. Vi satt ute på hennes balkong och drack egen lagade smoothies (med alkohol i då ;) ). 
 
Dörren ut till balkongen
 
Utsikten
 
 
Trevligt sällskap
 
Lördagen... städdag i lägenheten! Ommöblerat i gästrummet och gjorde en riktig storstädning! På kvällen gick Christian och jag till Hardrock café, tror det får bli en till kväll där!
 
Söndagen tillbringades på Budapest zoo. Har varit där en gång tidigare, veckan innan jag började 1an. 
Tycker det är ett okej zoo, men skulle önska större burar till djuren och skyltar på engelska.
 
 
Kram

Verklighetens "the nightshift"

Hej!
 
Är ledig idag, och ligger i sängen och tittar på en av mina nya serier "the nightshift". Resten av klassen är på clinical day idag, och jag skulle egentligen vara med min grupp på Ullö. 
Men med de nya skift reglerna som säger att efter ett nattskift är man helt ledig dagen efter så blir det sängen och soffan för mig idag. 
 
Att vara på skolan nattetid är en speciell känsla, nästan lite kusligt tycker jag. Platser som brukar vara fyllda med massor av människor (museum, skolor, köpcentrum) blir så obehagliga när det är mörka, tysta och tomma. 
 
Kliniken utifrån
 
Och en liten hund låg på isoleringen, vilket är i en annan byggnad. Med snabba små steg sprang jag fram och tillbaks från kliniken och isoleringen, med nycklar i handen eftersom allt är låst. 
 
En av dessa blåa järndörrar går till isoleringen. 
Och inne i byggnaden är det gamla, fallfärdiga kaklade väggar med stora glasfönster till varje rum och läskiga uråldriga operationsbord. 
 
Mitt schema för natten:
 
I uppehållsrummet för studenter
 
Tog en taxi hem vid halv tre i natt för att få sova några timmar i min egen säng, och gick tillbaks i morse för att "skriva ut mig". 
 
Kram <3

Val

Hej hej!
 
Ja vad ska man säga om valet.. besviken på det svenska folket. Både för att de rödgröna nu kommer att ta över, och att SD fick så mycket röster. Blev nästan förbannad när man hör vänster säga saker som "vi måste bygga upp vårt samhälle igen efter 8 år av alliansens styre" - vad sjutton menar du? Det är tack vare dem som vi klarade oss så bra i finanskrisen som pågick i hela världen. Sådant bullshit, visa vad ni går för om ni tror att ni kan ens komma i närheten av Reinfeldts och Borgs framgång för svenska samhället. 
 
Nog om detta!
 
Hela dagen igår hade jag slappardag, tittade på tv och pysslade hemma i lägenheten. Såg bland annat filmen "Pretty woman", en klassiker som tillhör mina absolut favoritfilmer.
 
Idag har jag varit på skift från 8 till 16, är på kirurgi avdelningen denna vecka.
 
Och snart är jag påväg dit igen för nattskift. Är så himla trött så vet inte hur jag ska orka en hel natt på ICU. 
I hissen påväg hem, skulle ta kort på mina kläder och glömde bort att le, men minen passar ganska bra in på hur jag kände mig. 
 
Kram
 
 

Sista rebuslöpet

Hej!
 
Igår var det rebuslöp, och vår post blev så himla lyckad! Vi svenskar körde då på midsommar-tema, med midsommarstång, dan, lekar och hela köret. 
 
Ordförare Christian skriver skylt
 
Tjejerna gör kransar till vinnarna för bästa "Små grodorna"-dansarna.
 
Midsommarstången fixas
 
 
Redo för ett gäng freshmens..
 
Här är ett gäng ny små medicinare/veterinärer/psykologer/tandläkare 
 
Dans runt midsommarstången
 
Potatis på sked, vanlig midsommarlek (minus ölen som skulle svepas undertiden då)
 
Ibland är det något kaosartat att försöka styra upp lekar med fulla ungdomar
 
Nöjda freshmens
 
Mycket nöjda svenskar för en lyckad post!
 
Bild från ANSA (norska föreningen som anordnar rebuslöpet)
 
Kram <3
 

Onsdag-torsdag-fredag

God morgon!
 
I onsdags var det vinfestival på Budapests slott. Det var jag, Christian och så massa norskor. Först fick man ett vinglas i entren och sedan var det bara att gå runt och köpa sig ett glas i något av stånden. Ett glas kostade ca 8 kr, vilket gjorde att det blev en hel del glas utöver kvällen.
 
 
Det var den kvällen!
 
På torsdagskvällen var jag inbjuden till styrelsemöte för svenska medicin studenter i Budapest. En rolig nyhet är nu därför att jag är invald i styrelsen! :D Jag har ansvaret för "ingången till de svenska veterinärstudenterna" - så jag ska helt enkelt föra vidare information till studenterna på Szent Istvan och såklart hjälpa till med aktiviteterna som anordnas av styrelsen. 
 
Igår, fredag, var det det årliga "housewarming party" hos några i klassen. Jelly shots var uppradade som vanligt, denna gång 550 stycken! Måste vara det roligaste housewarming partyt jag varit på hos dem, så tråkigt att det var det sista. 
 
 
Efter ett par glas vin och några för många jelly shots så mår jag nu som jag förtjänar. Men inget slappande här inte, nu ska en av posterna fixas i ordning inför rebuslöpet som startar kl 12. 
Vi ska "midsommar-tema" på vår post, vad det innebär får ni veta efter hela kalaset!
 
Kram <3
 

Hålla ihop

Hej hej!
 
"Lite dåligt med blogginlägg tycker jag" fick jag höra av mamma här om dagen. Och jag vet om det! Men försöker bara få dagarna att gå ihop. Flänger runt hela dagarna och försöker hålla ihop ett fullspäckat schema, inte bara skolgrejer utan mycket trevligheter också då!
 
I söndags var det välkomstfika för ettorna. Dock är de bara tre stycken nya detta år! Fast då fanns det gott och väl med skolmaterial för dem att dela på.
Tycker det är viktigt att hjälpas åt med skolan, finns ingen anledning att hålla på information eller annat som kan hjälpa andra att lyckas. 
Själv har jag fått massa hjälp från Ida, som nu är på sin 11e termin (sista terminen som är största del praktk). En del springande har därför varit för att kopiera topicslistor som jag fått från henne. 
 
 
Sen har jag varit lite krasslig också, men det har gått över nu! Så idag tog jag första springturen i parken. Skönt var det, och snart blir det Margit springning som gäller.
 
Ikväll är det vinfestival på slottet, ska gå med ett gäng norskor, Salim och Emma och så Christian såklart!
 
Kram <3
 
 
 
 
 

I trevligt sällskap

Hejsan!
 
Sitter i soffan och tittar på när Christian förbereder kvällens middag. Vi ska ha en parmiddag här ikväll med Ron och Heli och det blir en god kycklinggryta (Franskt recept) till huvudrätt och en äppelkaka till efterrätt.
I morse tog jag en promenad med Mari och Nira i parken, i perfekt väder - inte för varmt och inte för kallt. 
 
Denna vecka har handlat mycket om att komma in i skol-rytmen igen. Vilka lektioner har vi, var får man tag i skolmaterialet (vilket aldrig är en självklarhet på denna skola) och när kommer alla midterms. 
Jag har också varit och pratat med professorer om mitt examensarbete som ska skrivas detta år, och det går framåt. Håll tummarna för mig! 
 
Kvällarna har tillbringats med trevliga människor här i Budapest. Bland annat blev jag och Christian bjudna ner till Lovisa och Zara (som flyttat in i min och Ellinors gamla lägenhet). Vi åt pumpasoppa och satt sen på balkongen och pratade och de andra rökte lite shisha.
 
 
 
Igår gick Mari, Ellinor och jag till Liszt och tog några drinkar på en ny restaurang, Circus. 
Tog även en liten choklad och glass efterrätt, mums!
 
 
Jag har tjänat massor av wife-points här hemma också, lagat flera middagar och frusit in det som blivit extra. Jag och Christain räknade just ut att vi har tillräckligt med luncher och middagar för att klara oss i mer än en vecka. 
 
Flygande jacob
 
Ost- och skinkpaj
 
Och lite annat så som köttfärsås :)
 
Pastasallad blev dagens lunch
 
Kram <3
 

RSS 2.0