Blä skola!

Hej.

Idag är jag på lite små dåligt humör, jag hade nämligen två prov idag, som båda gick åt skogen. Hur ska man kunna varenda detalj om varenda ämne när man har 6 ämnen samtidigt? Är det ens möjligt att få in i huvudet.

Jag vet att vår gamla mentala-träningslärare på Jensen sa att det var möjligt att lära sig hur mycket som helst om man hade en pistol riktad mot huvudet. Mm kanske delvis sant, men på något sätt måste det ju bli fullt om man pluggar in massor i närminnet.

Sen har jag försökt få tag i lite papper från skolan, som de ska vara ett himla bekymmer att få. Alla system de någonsin skapat är mot eleverna, inte för.

Men men.. Har pluggat lite allt möjligt ikväll och det har väll gått skapligt. I morgon blir det anatomi practical och det är alltid kul :)

Dock har Peter den bästa plugg-kompisen


Snart ska jag natta kudden :) ska ta sovmorgon i morgon tänkte jag :D

Ta hand om er <3

Avundsjuk? Nej då..

Varför skulle jag bli det för?


Jag har så roligt i min ensamhet i alla fall så :P

Tränat har jag gjort! Jag är nu uppe i 100 situps, och gör massa andra roliga övningar. Någon som har ett förslag på en jätte jobbig träningsövning som man kan göra hemma?

Och jag gick en rask promenad i parken. Bekräftade ännu en gång att jag har blivit miljöskadad av denna skola. Detta är en cross section av en skeletal muscle om någon undrade. (Eller så kan de också vara lite sprucken asfalt)


Natti natti <3


Mr Tamnus och tvåäggstvillingar

Ni vet väll vem Mr Tumnus är? Det är kentauren från Narnia. Vi hade en diskussion på physiology lektionen om detta var anatomiskt möjligt. Svaret blev nej, men vår physio lärare sa däremot att en sjöjungfru skulle vara mer anatomiskt korrekt, eftersom en kentaur har för många ben men det har inte en sjöjungfru.

Detta (chimeras) finns faktiskt i verkligheten :O Tvåäggstvillingar kan vara det. När de ligger i magen kan de ena fostret få lite blod från den andra, (på nått sett) så den har två olika blodgrupper. På olika platser i kroppen. Tydligen är detta ganska effektivt om man ska vara brottsling och vill ge ett annat DNA än vad man lämnat på brottsplatsen. 

Coolt tycker jag :P

De kanske inte riktigt ser ut såhär dock :P
 

Vill inte plugga mer!


Kattvakten Peter

Hej kära vänner :)

Hoppas ni har det bra!

Nu är min familj påväg till fjällen utan mig, känns lite snopet.. Hade velat följa med! Varför har inte stora barn lov?

Peter är kattvakt åt lilla Natalija :) skype är såklart igång så jag kan följa vad som händer.
 
Peter: vill du ha bilden riktad så du ser mig eller Nattis?
Jag: Nattis blir bra tack!



Nattis var trygg som vanligt och slog sig till ro snabbt. Först på Peters väska som hon känner igen. Och sen i Peter mjuka säng. (Det är ju min plats ju..)

Kram

Dag 25 - min favoritplats

Såå var det dags för det sista inlägget om "dagens". Lite sorgligt kanske :/ Jag hoppas ni tyckt det varit kul att läsa om mig och saker runt omkring mig :). 

Men det roliga är inte riktigt över än, jag har ju faktiskt det sista ämnet att ta upp. 

Min favoritplats: det är en plats där jag kan vara 100% mig själv, en plats som kan få mig att må bättre, där jag känner mig trygg, kan få stöd, får energi och kraft ifrån och allt postivt som man kan tänka sig. Denna plats är hos mina hästar, i stallet, i hagen och på hästryggen. 

Jag frågar mig ständigt, vad har alla människor gjort som inte har haft hästar att fylla sina liv med? Hur räcker ens egna rum till att få känna det härliga lugnet som stallet och hagen ger. Ingen plats kan jämföras med en plats där man hör hästar som frustar, suckar, tuggar, gnäggar och så vidare. 

Om jag fick skulle jag bosätta mig i en hage :D men Peter skulle inte gilla det. Dock har han lite förstått min besatthet att han frågade mig "hur nära stan kan man hitta en hästgård". Älskar dig Peter <3 

Nu ska jag låta er njuta av min favoritplats en stund, men kom ihåg att den är MIN!











 

Kram <3

Dagens motto

Du kan inte begära att någon annan ska vara stolt över det du gör, det viktigaste är att du själv är stolt.
(Citat från en gammal anatomi lärare :) )

Igår när jag gick och la mig hade jag ångest för att jag pluggat för lite, eller jag hade pluggat men jag hade bara inte lärt mig tillräckligt. Sen kom huvudvärken och jag kunde inte sova. Vaknade även mitt i natten och kunde knappt somna om.

I morse när jag vaknade kände jag mig lite stressad fortfarande, så jag bestämde mig för att inte sätta på datorn. Har man dålig självdisciplin får man hålla sig borta från frestelser. Alltså ingen kontakt med omvärlden :P

Innan lunch stack jag ut och sprang i parken, extra hårt pass idag. Hade härlig mjölksyra i benen när jag tillslut lät mig stanna och vila.

Sen dess har jag pluggat utan uppehåll. Jag är stolt över mig själv, eller i alla fall försöker vara.

Nu till lite annat:

1. min histologi lärare säger att histologi bara är hjärntvättning, om ingen skulle säga "ser du de här" så skulle ingen se det. Men eftersom vi inte är gifta med vår histologi lärare så får vi säga "ja vi ser vad du menar". Om vi däremot skulle vara gifta skulle svaret bli "nej jag kan inte se det, hur hade du tänkt att jag skulle kunna se det!?"

2. Kan man få blodtrycksfall av att sitta ner? Ni vet när man ställer sig upp hastigt så kan det blinka framför ögonen, man har svårt att fokusera och blir yr, så kan jag få av att sitta ner, och luta mig lite snabbt framåt. Normalt? 

3. I mina fysiologi papper står det om olika människoraser, jämförelser med blod osv. Får man säga så? I sverige hade nog personen som skrivit detta blivit anmäld.

4. Jag har tänkt att köpa en "skryt blomma", såg en i blomsteraffären. Ni kanske inte vet vad det är, men jag ska visa er sen med en bild och ge er ett namn på denna blomma som ALLA som har en sådan skryter om när den blommar.

5. Är det någon som skulle kunna tänka sig att fylla på mitt skafferi med saker från Sverige, saknar nämligen nyponsoppa, godis och frukost välling? Ingen som vill flyga? :D

Nu har jag inte mer att säga :)

Kram kram  

Experiment av Nina

God morgon :)

Sitter och läser physio nu, jag är ledig från skolan idag för att plugga (*host* jag orkar inte gå på kemi och botanik).

Jag upptäckte att mina fina te koppar är så smutsiga innuti, de har fått en sådan där te-rand som inte går att diska bort. Jag kommer ihåg att jag läst en artikel i året runt (japp för er som inte visste det är jag inte 19 utan 90), där tipsade någon om att man skulle lägga i bakpulver i koppen och sen hälla på kokande vatten.

Varför inte tänkte jag ;) det är ju värt att testa. Så i med bakpulver och kokande vatten och så väntade jag några minuter. Se vad som hände:

Före:


Efter:


Kan ni slå det där alla töntiga reklamer på tv, va va va, kan ni det eller? Detta var riktigt smuts innan och det är till och med samma kopp som jag visar före och efter.

Kram <3

Dag 24 - mina rädslor

Hejsan!

När jag först såg ämnet "mina rädslor" så tänkte jag att jag är en ganska orädd person. Men sen tänkte jag igen, och insåg att jag är nog lite rädd av mig.

Man säger att man blir som man umgås, och jag kan helt klart säga att jag varit för mycket med hästar. För er som inte vet hur hästar reagerar när det händer något oväntat kan jag tala om att hästar är flykt djur och reagerar gärna lite för mycket, som att kasta sig iväg och sen inse att det hela inte var så farligt. 

En sak som Peter påminde mig om var när vi var ute och gick tillsammans. Helt plötsligt kastar (bokstavligt talat) jag mig bakåt och stirrar på marken. Ett löv hade blåst fram framför mig och jag reagerade instinktivt med att fly. Peter reagerad som vilken normal människa som helst "vad gör du för något!?". "Jag.. asså ja... jag trodde.. jag trodde det var något läskigt där". Sen skämdes jag ihjäl och tyckte att jag var jätte dum.

Nu kanske ni tänker "jaha hon trodde säkert det var en padda eller en stor insekt eller något", men neej, där har ni fel. Jag är nämligen inte rädd för sådant som tjejer ska vara rädda för, så som spindlar, myror, ormar, sniglar, grodor, maskar eller andra sorters insekter. Jag skulle nog gå så långt att jag kan säga att jag tycker om dessa djur. 
Så helt enkelt, jag har blivit häst lik, utan att tänka på om det är farligt så blir jag rädd innan.

Idag när jag var påväg hem flög jag i luften och kastade mig åt sidan för att en liten pojke gick och lekte med en pinne. Stackarn blev rädd för att jag hoppade till så mycket. Om detta hade varit Pilta hade jag smackat på henne och sagt "skärp dig, sluta larva dig". Sådan matte sådan häst :P

Jag är rädd för höjder, men höjder är en sådan där rädsla som går att tvinga bort. Om man pressar sig riktigt mycket så klarar man av den rädslan ganska snabbt.

En sak som jag inte var rädd för förut, men som jag nu får obehagliga rysningar av är valar. Jag har aldrig reagerat på växter som kommer från botten eller sådant, men just stora valar på tv eller på bild skapar en obehaglig känsla i min kropp.


Började rysa innan jag sökt efter bilder på google.. :P

Men nu räcker det, jag vill ju inte att ni ska tro att jag inte är en modig person.

Sov sött <3


Wildlife

Heeej!

Hemma från min första lektion i det nya ämnet Wildlife ecology and management. Visste inte vad jag skulle förvänta mig från den lektionen, så höll tummarna att det var något som skulle intressera mig. Och det var det :) det handlar om hur människan påverkar miljön, så som klimatförändringar osv. Mycket intressant! 

Vi ska skiva en uppsats om ett valfritt ämne som har med ecologi att göra. Läraren var inte så sträng när det gällde inlämnings datum "ni kan lämna in det när jag har skrivit att ni ska det, eller nästa år, eller om två år, det är inte så noga faktiskt" Jahapp? Låter ju seriös :P 

I morse hade jag nog den bästa kemi labben någonsin, Tamas var inte där! Vi hade den snälla gulliga läraren som förklarar bra och inte skriker. Man uppskattar verkligen att man inte riskerar att bli kallad för dum i huvudet om man råkar göra fel. Dock kom Tamas på slutet, men han verkade haft en bra morgon så han godkände min labb bok utan att klaga på något.

Sen följde jag med Mari hem, pluggade physio, drack grönt te och åt sushi :)

Nu ska jag plugga! Midterm på måndag och det ser inte positivt ut :/

Kram <3

Dag 23 - en första

OMG vad jag ska göra det här ämnet till det tråkigaste någonsin!

Idag gjorde jag någonting som jag aldrig gjort förut! Så detta blir min absolut första gång... Jag har sökt sommarjobb. :P Snart 20 år gammal (usch... vad gammal jag är) och jag har aldrig sökt jobb över huvudtaget. Ganska skickligt säger jag :P

Så ikväll hände det, en första! Jag har sökt jobb på tre ställen, Peter har varit med hela tiden över skype och guidat mig. Eller asgarvat åt mig snarare.

Det var det :)

Kram på er <3

Jag tänkte..

Jag hade tänkt att skriva "dagens", men när jag såg vad ämnet var så har min hjärna stannat. En första? Vadå en första? Allting är har ju en första. Vad ska jag skriva liksom, jo när jag föddes och tog mitt första andetag så stängdes foramen ovalis och bildade isället fossa ovalis i hjärtat.. Det där kanske var lite väl anatomi insprierat :P Meen åhh jag vet inte..

Jag ska tänka på saken!

Frukost med anatomi

God förmiddag :)

Jag sitter och äter frukost/lunch nu. Skulle plugga histologi idag, inför lektionen som börjar kl 2. Men har fastnat med anatomin.. Börjar väll lära mig lite namn, men det tar tid och ibland känns det som att det är totalt hopplöst.

Nyponsoppa och mackor med brunost på :)



Fint hjärta :) tror det är från en hund.


Ha en bra dag!
Kram


Physiology pr

Hejsan :)

Idag hade jag två roliga praktiska lektioner, först anatomi där vi fick dissekera artärer och vener ifrån hjärtat och sen fysiologi där vi fick hålla på med blod. Vi mätte olika coagulerings tider, hematocrit värden och räknade vita blod celler. Två i klassen fick ta blodprov på en höna och en kanin. Stackars djur :( men de byter i alla fall väldigt ofta så de får inte vara med på varenda lektion liksom.

Det var riktigt intressant att hålla på och göra mätningar med blod. Jag jobbade med en norsk tjej (som alltid retar mig för att jag är svensk), men vi hade riktigt bra sammarbete ;) Ingen av oss ville först räkna vita blod celler i mikroskåpet, så vi gjorde sten sax påse. Självklart förlorade jag, så jag fick räkna. Men det var superkul! "EN TILL UNDER DEN SPALTEN" ropade jag så fort jag hittade något, vilket inte var det lättaste :P

Stolt över dagens insats, plus att jag skrev 10/10 på förhöret innan också. Och läraren gick till och med så långt att hon sa "very good" till mig :D


Nu har jag suttit och pluggat anatomi, och det går mindre bra. Jag vill bara ha en tydlig lista på alla namnen, så kan jag lära mig dem utantill. Nu får jag sitta själv och försöka hitta hur allting delar sig och vad de heter. Krångligt!

Kram kram


Dag 22 - det här får mig att gråta

God morgon :)

Jag är inte en person som gråter till film, men det betyder inte att jag är helt känslokall och inte blir berörd av sorgliga saker. Jag är mer typen som går och mår dåligt över en sorglig film i några dagar i tysthet, men jag gråter inte över den.

En sak som jag verkligen inte klarar av och som gör att jag alltid börjar gråta är att hålla på med lök, kan inte vistas i samma hus som någon som skalar och hackar lök utan att börja gråta, seriöst alltså :P

Men okej, det som får mig att gråta är oftast för att jag är stressad. När jag inte känner att jag räcker till, och jag är orolig för att jag ska misslyckas, då gråter jag. Så när det börjar närma sig prov-dags eller någonting där jag måste prestera bra så kommer tårarna, ibland av frustration över att jag inte kan och ibland bara för att jag tycker allt känns så jobbigt. 

Och jag är världens sämsta person på att bli tröstad, om någon försöker vara positiv mot mig när jag är stressad då blir jag tokig. Så när Peter försöker säga att han tror att det kommer gå bra blir jag arg på honom, och sen gråter jag ännu mer för att jag är en elak människa. Inte lätt att vara Nina (eller personer runt omkring Nina för den delen heller) :P

Jag gråter när människor och djur som jag tycker om går bort. Det är så orättvist, alla som är snälla och fina borde få leva förevigt tycker jag.

Så nu blev jag äntligen klar med det här inlägget, ca 2 veckor försent ;)  (nej jag tänker inte dra till med en jobbig klycha som man alltid ska säga efter det jag just sa). 

Nu ska jag göra mig i ordning för dissektion på skolan! 

Ha en bra dag <3   

Lång skoldag

God kväll..

Hade en lång skoldag idag och har sen pluggat inför en labb i morgon. Orkar inte skriva så mycket men här är en bild från dagens anatomilektion. Det var även denna vecka om hjärtat.



Natti natti <3


Wondering why we bother with love, if it never lasts

Nu ska jag lägga mig i sängen och se på serier tills jag somnar. Har fortfarande huvudvärk och den här dagen var bara sämst. Men i morgon är det som tur är en ny dag. Praktiskt det där med dygn, som nyår varje gång man vaknar. Omstart liksom, men är man sjuk på kvällen finns det ju en risk att det hänger med till i morgon. Men morgandagens bekymmer tar jag i morgon.

Ska komma på en gullig serie att titta på, desperate housewives är lite läskigt och våldsamt, i greys anatomy är det många som dör och i gossip girl är det elaka människor :P Finns det någon serie som bara är genom god..

Sov gott mina fina änglar <3 


Dålig morgon

God morgon mina fina vänner :)

Min huvudvärk från igår är kvar, och jag är så yr att jag knappt kan stå upp. Känns som när man har jättehög feber och inte kan göra något utan att ramla ihop helt utmattad. Jag har i alla fall tagit en ipren, så får hoppas att det hjälper, måste ju plugga!

Missade att skriva lite saker i inlägget igår, ville bara bli klar så jag kunde sova. Jag har såklart varit med Peter och hunnit rida Piltis.  

Nu ska jag vila lite till med Stampe, och sen ska jag försöka börja plugga.


Jag ska skriva dagens sen också :)

Kram <3

En uppdatering från helgen

Hejsan :)

Tillbaks i Ungern! Det var en kort visit hemma denna gång. 9 gånger har jag flygit sen i augusti, det är typ ganska mycket.

I torsdags kväll hälsade jag bara på min häst och min katt, sen raka vägen i säng. För jag var tvungen att gå upp tidigt på fredagen för att åka in till stan och klippa mig. Självklart åkte jag till Agneta, och Tre klippare. Gäller ju att få hjälp av de bästa när det är mitt okontrollerade hår :P



Skulle viljat ge er en före och efter bild, för jag blev så himla nöjd med resultatet. Men men :/

Sen var det händelsen som var anledningen till att jag flög hem, farmors begravning. Jag trodde inte att det skulle bli så jobbigt som det faktiskt var. Det var väldigt fint och väldigt sorgligt.

Det var många från norge som var där, och jag kan stolt säga att jag förstod vad de sa, tack vare att jag umgås så mycket med norskorna här tror jag.

Och som jag lovade att berätta: osthyveln är inköpt!
Bevis:
 

Så, flygresan hit gick okej, hade fruktansvärd huvudvärk hela vägen. Dels för att busschaffören ner till skavsta hade glömt sin mick på, och lyssnade på musik där framme, så man hörde bara ett ständigt brus och några höga toner. Sen kommer jag till flygplatsen och där är det ungar som skriker. Huvudet dunkade så mycket att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Kunde inte slappna av i käkarna typ :S

Hade beställt samma taxi som hämtade mig vid lägenheten och körde mig till flygplatsen. Det är mycket billigare att göra så, så jag ska fortsätta göra så. 

Hörde att det var 26 minus ute på värmdö, brr! Här är det 3 plus och regnigt.

Natti natti

Hur lyckas jag?

Hallå igen :P jag är fortfarande kvar här.

När jag går runt i lägenheten för att kolla att allt är på sin plats upptäcker jag min stackars blomma. Den visade små livstecken för några veckor sedan, och jag höll tummarna att den kanske skulle tillfriskna med min goda vård. Mamma köpte blomman åt mig och sa "den här Nina kan du ha, då kan du vara borta hur länge som helst och den överlever allt. Då gör det inget om du åker till Sverige under en längre period"

Tydligen är min närvaro sämre än min frånvaro för denna lilla växt.

Ska skaffa en kaktus..


I alla fall så anmälde jag mig till tillvals kursen idag, Mari och jag gick upp till Peter Lessis kontor och hoppades att listan skulle vara full, så vi inte behövde välja. Men det var den inte, så vi skrev upp oss.. Vad har jag gjort nu? Mer pluggande, känns det som en bra ide? A ja, kan ju bli kul. Kursen heter "Wildlife Ecology & Management"

Oops måste gå nu!

Kramar <3


Mot Sverige :)

Hejsan :)


Jag kom just hem från min mardrömslektion kemi-practical. Vi har Tamas den här terminen också :( Under lektionen står jag och tänker "är detta verkligen värt det, varför vill jag bli veterinär, borde hitta en lättare utbildning, utan kemi, ska jag gå ifrån lektionen, nej det kan jag ju inte göra då försvinner ju mina chanser att bli veterinär, om jag nu vill bli det, vill jag bli veterinär, om jag bara skulle slippa kemin, SHIT har inte lyssnat på genomgången, FOKUS nu!"

Labben var dock ganska enkel, men min hjärna är ju ganska enkelt utvecklad också, den har inte så många funktioner så det blev lite knepigt i alla fall.


Nu ska jag packa det sista, och jag har för ovanlighetens skull sjukt mycket plats. Jag ska ha två väskor med till Sverige, men bara en tillbaks. Därför måste jag packa så att allt får plats i bara en sen. Så.. den ena väskan är typ tom :P

Tydligen har pappa beställt taxi till mig, som ska komma och hämta upp mig utanför dörren. Det kallar jag lyx! Kommer stå där och bli upphämtad som värsta kändisen eller rika människan! Eller så kommer det ingen taxi för att något har blivit fel, och då står jag där som en dum blondin som vanligt. Det sistnämna är mer troligt.

OCH jag har sparat det bästa till sist! Fick ett sms från Peter att han visst kommer till Stockholm. Han skulle egentligen stanna i Uppsala, men så ångrade han sig. Så vi hinner träffas :D Åh vad glad jag är över det!

Då får jag pussa på alla mina älsklingar <3 min talj-boll, totto-boll och tok-boll. (Natalija, Pilta och Peter)



Puuussss

Dag 21 - det här får mig att må bättre.

Hej hopp!

Så, det som får mig att må bättre är.. såklart att få vara med de jag tycker om. När jag är med Peter blir jag glad, och han kan oftast få mig att må bättre om jag är ledsen. Mamma är bra på att trösta och få mig att må bättre också.   

Men om jag ska vara helt ärlig hjälper nog Pilta mest. Pilta finns alltid där för mig, och det har hon gjort länge nu. När jag har varit ledsen under perioder i högstadiet och gymnasiet har jag alltid kunnat gråta mot henne och gosa in mina händer i henns fluffiga päls och man. Det gav mig en plats där jag kunde lugna ner mig. Men så kunde jag dock inte stå för länge för då bet hon mig i benet. Vilket kanske var bra för då tog jag mig samman och började pyssla med henne istället. 
Pilta är ovärderlig och hon får mig verkligen att må bättre. Bara att se hennes busiga glada uttryck får mig att le. Hennes tokiga ideer och ständiga protester mot det jag ber henne om gör att man aldrig kan tänka för mycket på annat. Vi har liksom vuxit upp tillsammans (host, Pilta kommer aldrig riktigt växa upp, haha kanske inte jag heller). 

Detta får mig att må bra: ute i solen, med Peter på ena sidan och Pilta på andra. Hand i hand, och grimskaft i hand :P
  
(shit vad kort jag är :O, thihi Pilta är i alla fall lagom stor för min dvärgstorlek)

Sen finns det mer oseriösa saker som får mig att må bra :) Som choklad :D



Kramar <3

Beautiful and sophisticated

Hejsan :)

Eftersom jag varit så duktig och effektiv idag, så belönar jag mig själv med lite blogg-skivande. Morgonen började nämligen med Histologi practicals kl 7.30. Vem börjar en sådan tid? Det är ju för sjutton utanför schemat :O
Gick i alla fall lydigt dit med mina färgpennor för att rita av celler och andra intressanta färgkluttar som vi tittar på i mikroskåpet.

Haha nej förlåt, det är faktiskt seriösare än det, men rita det gör vi. Istället för den onskefulla kvinnliga läraren (som jag aldrig kommer förlåta för att hon strök mig på första histo examen), så hade vi en kille som är riktigt bra. Han pratar bra engelska och är faktiskt lika mycket lärare som han är duktig på ämnet. Vilket är sällsynt här, då de flesta bara har kunskap men inte kan förklara för eleverna. Han är väldigt intresserad av sitt ämne, och det märks när han använder ord som beautiful och sophisticated till saker som andra skulle säga "Något otydligt med lite färg och prickar på".




Direkt efter lektionen gick jag hem och bytte om till spring kläder. Bara så ni vet har jag hållt min träningsplan, och tränat varje dag sen jag sa att jag skulle börja. Idag får dock magen vila, för den är så öm efter att inte ha fått någon paus.

Sen duschade jag, gjorde mat och satte mig med histologi boken. Så nöjd med dagens insats.
Ska plugga lite physiology sen också, men det får bli efter lektionen som börjar snart.

Juste, jag har glömt att ta kort på min jätte coola penna. Jag fick den av Johan innan jag åkte. :D


Det är en penna som föreställer en spruta, och innuti är det något lila läskigt medel :P

Kram <3

Dag 20 - det här upprör mig

Hehe passande dag att få detta tema, när jag är på sådant strålande humör.

Det som upprör mig mest här i världen är att när djur blir illa skötta och far illa, djurplågeri och annat skit som drabbar de stackars oskyldiga små varelserna. Jag kan ärligt säga att jag tycker mer synd om djur än om människor. 

Om det händer något med en människa så kan den förstå varför, den kan förstå att den som gör illa dem är knäpp och att det inte är rättvist. Men ett djur förstår inte sådant, den vet inte varför den blir dåligt behandlad. Usch säger jag bara!

Om jag skulle se någon göra illa ett djur så kan jag lova er att jag inte skulle hålla mig från att slå till den jä*n. Skulle aldrig kunna bli sådan där djurpolis, för jag skulle bara ta djuret ifrån de dumma människorna och om de försökte ta tillbaks det så kan jag väll bara säga.. jag hade nog inte haft kvar polisbrickan så länge. 

Människor som behandlar djur illa har ett tydligt problem i hjärnan, anser jag. Och det gör mig upprörd att de överhuvudtaget finns. 

Så tack för mig :) 


:(

Hej.

Varför är det dagar när man bara går och surar, och känner att allt är dåligt? Jag vet inte!
Igår var jag trött, men enligt klasskompisarna så såg jag så "pigg och glad ut".. Jag har varit lite halv deppig hela dagen idag av någon konstig anledning. Detta trots att jag och världens finaste Peter firar 10 månader idag, och att jag har fått hålla ett hund och häst hjärta i handen. 

Vändan in på copyshop för att köpa lite studiematerial slutade på 400 kr, och när jag kommer hem har jag fått ytterliggare ett mail om att csn inte godkänner min ansökan. Därefter var det kört för att mitt humör skulle vända.

Har pluggat med ilsket humör och nu ska jag lägga mig och sura tills jag somnar.

Nej först ett dagens-inlägg.

Kram på er :)  


Alla hjärtans dag <3

Hej mina fina hjärtan <3

Idag är det en av de sötaste dagar som någon har kommit på tror jag. När vi ska vara glada och snälla, uppskatta varandra och visa hur mycket vi älskar våra nära och kära. <3 Jag hoppas ni alla haft en underbar dag <3
Jag är lite ledsen att jag inte kunde spendera den med Peter <3 men ingen ide att deppa för det. Detta är en positiv dag.

Och som ett otroligt sammanträffande så hade vi fyra timmars anatomi lektion om hjärtat <3

För er som inte vet bättre, tror kanske att detta är ett hjärta:

Men älskade vänner, så fel ni har :)

Detta är mer rätt form av ett hjärta:


Inte lika gulligt kanske ;)

Hoppas ni får en mysig kväll :D

Kramar <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 

Dag 19 - nära döden upplevelse

En händelse som jag direkt kommer att tänka på är när jag var i Åre förra nyåret, med det här gänget:



Vår mat-planering var kanske inte den bästa, så sent på kvällen skulle Elli och jag gå ner till affären och se om vi kunde köpa lite mat. Det var en lång backe ner från vår stuga till affären. Jag gick och smsade med Johan tror jag. Precis i slutet av backen skulle vi byta sida, och när jag börjar passerar vägen så går jag fortfarande och smsar. Jag tror Elli säger något som "oj vad halt det var" när hon går före. Just när jag tittar upp ramlar jag raklång på rygg. Det jag inte sett är att det kommer en bil nerför backen. Den var tvungen att bromsa regält eftersom jag i princip hade kastat mig framför bilen (på rygg alltså). Det var både halt och nerförsbacke för bilen som ni förstår :O 

Läskigt ögonblick! Och när jag kom tillbaks till stugan säger jag till alla "JAG HÖLL PÅ ATT DÖ" med största inlevelsen. Alla tittade upp på mig någon sekund och fortsatte sedan med vad de höll på med. Japp så var det med det, ingen tar mig på allvar alltså :P kanske var det just tonen jag sa de i..


Det var den historien :)

Kram kram 


Tråk-söndag!

Hejsan!

Jag har haft en så otroligt tråkigt dag idag, så ni vill nog inte läsa detta inlägg. Kom i alla fall igång med träningen och det är jag nöjd med. Sen har jag........ japp det var ungefär det.

Suttit och kollat på hur proven ser ut denna termin, behöver jag ens säga att jag redan har ångest. 4 midterms i physiology, 2 midterms i chemistry och sen final exam i chemistry, botany, histology 2 och anatomy 2. Åh nej!

Funderar på att ta en extra kurs för att samla de där poängen man behöver ha gjort också. Men känns inte så lockande att lägga mer press på mig själv.


Nej nu vill jag bara sova så att jag får börja skolan någon gång, så det finns något annat att göra än att sitta ensam i lägenheten och hyperventilera över vad framtiden kommer med.  

Dålig dag = dåligt inlägg
Ledsen för det.


Ta hand om er <3

Dag 18 - den här månaden

Mitt mål för den här månaden är att komma igång med träningen, och nej inte bara försöka, jag SKA.
Jag har inte helt bestämt allt än, men jag ska försöka komma upp i 200 situps per dag (Lisa och jag gjorde det förut till Special idrott A), springa eller gå snabbt i parken varannan dag och sen rygglyft, plankan och armhävningar helst varje dag.

Ska verkligen anstränga mig för att hålla mig till detta! Nu ska det bli ordning på otränade mig igen ;)


Så det blir min månad det, plus massa pluggande.


Dag 1 – Presentera mig själv. [X]
Dag 2 – Min kärlek. [X]
Dag 3 – Mina föräldrar. [X]
Dag 4 – Det här åt jag idag. [X]
Dag 5 – Det här saknar jag. [X]
Dag 6 – Min dag. [X]
Dag 7 – Min bästa vän. [X] 
Dag 8 – Ett ögonblick. [X]
Dag 9 – Min tro. [X]
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag. [X]
Dag 11 – Mina syskon. [X] 
Dag 12 – I min handväska. [X] 
Dag 13 – Den här veckan. [X] 
Dag 14 – Mina drömmar. [X]
Dag 15 – Mitt favoritminne. [X]
Dag 16 – Min favoritfödelsedag. [X]
Dag 17 – Detta ångrar jag. [X] 
Dag 18 – Den här månaden. [X]
Dag 19 – Nära döden upplevelse. 
Dag 20 – Det här upprör mig. 
Dag 21 – Det här får mig att må bättre. 
Dag 22 – Det här får mig att gråta. 
Dag 23 – En första. 
Dag 24 – Mina rädslor.
Dag 25 – Min favoritplats.


Natti natti <3

Tillbaks i Pest(en)

Hejsan :)

Nu är jag i Ungern igen, inte så kul måste jag erkänna :( men det blir en kort vända för jag kommer redan på torsdag flyga hem igen, dock bara för några dagar. Sen efter det blir det låååång tid kvar här.

Idag har jag lekt fotograf och tagit kort på mina söta ponnisar och min lilla kisse. Kan inte slita mig ifrån de vackra varelserna. Men jag inser att när Peter försöker mjaua för att få uppmärksamhet så kanske jag ska börja bry mig om annat också ;)

Lite bilder från hagen :)

Världens finaste Pilta <3


Med världens längsta tunga :P


Fossis med långa fina pannluggen


Hahaha!


Och Nattis var ute och busade i snön med Peter också :)





Innan jag åkte till skavsta mötte Peter och jag upp Johan och tog en fika. Som vanligt är det roligt att prata med Johan :) Mysigt :)


Bara lite funderingar innan jag avslutar detta inlägg. Varför ska man applådera när flygplanet har landat? Är det inte deras jobb att flyga oss till olika ställen? Är det för att vi lyckats komma helskinnade fram? Jag menar, tänk om alla föräldrar som har sina barn på dagis skulle ställa sig och applådera varje gång de hämtade sina ungar för att dagisfröknarna faktiskt lyckats hålla barnen vid liv under hela dagen? Nej det där förstår jag mig inte på.

Kram kram <3

Dag 17 - detta ångrar jag

Hm hm hm.. vad ångrar jag? Jag veet inteee..

Det är inte något speciellt som jag ångrar, för allt som jag gjort har ju faktiskt lett mig fram till hur det är nu. Och jag är ganska nöjd med det ;)

Jag ångrar kanske små saker som att jag inte var modigare i högstadiet och att jag ibland har blivit onödigt arg eller ledsen för saker. Men men, man blir väll en bättre människa av att göra misstag och göra det bättre nästa gång ;)

Kram kram

Snökaos!

Nej detta är inte okej! Jag vill inte ha mer snö! Hela sl lägger ner och ingen kan ta sig till eller från Värmdö. Underbart....

Hur ska Peter kunna åka hit då!? Jag åker ju i morgon, det här är näst sista dagen hemma.

Ska lägga mig ner på golvet och gråta och stampa med fötterna så kanske det blir bättre.

/Nina

Jensen gymnasium!

Hejsan!

Igår träffade jag Malin och Lisa, vi begav oss till vårt kära gamla gymnasium. Åhh vad det var härligt att vara där igen! Jag har saknat det! Det kändes nästan som att vi var påväg till en lektion när vi gick in i skolan. Precis som vanligt :)

Utanför skolan stod vi och väntade lite, eftersom vi inte hade koden in. Då kommer rektor Kroon "glömt koden?" säger han och skrattar. Han släpper in oss i skolan och säger att vi inte behöver fixa namskylltar osv som man egentligen behöver som gäst. När vi går åt olika håll ropar han koden till oss, tackar! :P

Först gick vi till coach Emils klassrum, och när han såg oss springer han ut från sin lektion och ger oss en kram allihopa. Söta Emil :D Vi satt där och pratade en stund om vad vi gör nu för tiden och hur allt går. Sen var han tvungen att gå in och avsluta sin lektion, då passade vi på att gå till personalrummet. Där mötte vi Anders, fysikläraren som också var glad att se oss. "Vill ni ha en fika" sa han glatt och hämtade kaffe och muggar. Så vi satte oss i ett klassrum och fikade med Emil och Anders :P

Sen tjatade vi till oss att få gå in i det förbjudna området, personalrummet. Ingen elev får sätta sin fot där :O men nu fick vi det :P Där fick vi hälsa på fler lärare.

Emil hade en lektion men bad oss vänta på honom, så vi gick runt och snokade lite på alla andra våningar och hälsade på lärare som vi haft. Vi fick en kram av alla, och alla ville veta vad vi gjorde nu och hur allt var.

Sen bjöd världens bästa Emil på lunch, pannkakor. Bästa coachen någonsin!





Jag säger bara en sak: så ska ett gymnasium vara!


Efter det gick vi hem till Lisa och pratade strunt ett tag ;) tills jag skulle möta upp Tonie. Vi fikade i globen och det var super trevligt som vanligt :D


Hemvägen var inte lika mysig med tanke på att det var snökaos. Finns det något som passar sämre ihop än vinter och sl? Jag kan inte komma på något! Grr "alla bussar stannar i Hemmesta". Jaha, och jag då, som ska 20 minuter längre!? Som tur var kunde pappa möta upp och jag fick skjuts av honom hem.

Kram <3


Dag 16 - min favoritfödelsedag

God förmiddag :)

Jag vet inte riktigt vilken min favoritfödelsedag är.. När man var liten var det ju väldigt speciellt att fylla år. Jag kommer ihåg att mamma alltid gjorde en födelsedagstårta till mig som såg ut som en fjärill. Den var jätte fin!

Men en födelsedag som jag tyckt varit jätte kul när jag var lite äldre var när jag fyllde 18. Anna U och jag hade en födelsedagsfest tillsammans. Vi bjöd alla våra kompisar och hade middag, spelade singstar och gjorde tokigheter.
:D





Och inte nog med det var det då jag fick LONDON RESAN :D Malin, Lisa och jag åkte till London och såg Mamma Mia musikalen. Vill dit igen!

Jag öppnar presenten


Några månader senare påväg mot London (thihi fast den här bilden är från resa nr två till London med Anna G)


Kram <3


Dag 15 - mitt favoritminne

Hej igen!

Jag har många bra minnen som hör till mina favoritminnen. Men mitt allra bästa var när jag fick träffa Peter första gången utanför skolan. Eftersom ingen fick veta om vårt förhållande i början kunde vi inte annat än prata på skype och msn. I skolan sa vi typ bara hej till varandra.

Vi träffades efter en studentskiva, jag hade åkt ut till Årsta och stod och väntade vid en busshållplats i mörkret. Sen kommer en lång person mot mig och som tur är det Peter :P Han kramar om mig och den känslan kommer jag alltid komma ihåg. Det var så härligt och jag blev så lycklig :D Sen gick vi hem till honom, vi gick och skrattade och var så glada. 

Bästa minnet någonsin som jag aldrig kommer glömma!

Puss <3

Pelle svanslös

Hejsan!

Nu har jag varit i Uppsala med Peter. Det var en gullig liten stad tycker jag. Första dagen så gjorde vi inte så mycket, handlade, spelade spel och jag hjälpte Peter med att bära sopor (det var hans tur i studentkorridoren.

Idag fick jag vara med på en av hans lektioner och uppleva hur det är att vara student i Sverige. Det var hur många ungdomar som helst och föreläsaren pratade tydligt och bra, det var väll största skillnaden. Ämnet intresserade mig dock inte, räkning och sådant är inte för mig!

Där efter fick jag besöka den kända domkyrkan som man känner igen från Pelle svanslös. Med två torn! Hoppades att jag skulle se någon svartvit katt utan svans smita runt på de små gatorna, men tyvärr :/ 





Innan vi tog tåget till Stockholm åt vi lite mat på en resturang, Peter åt sushi och jag åt tacos tallrik.



Sen en lång resa hem med tåg, tunnelbana och buss.


Kraaam <3


Dag 14 - mina drömmar

Jag skulle kunna berätta om konstiga drömmar som jag har när jag sover, det skulle säkert vara underhållande. Men jag väljer att prata om framtidsdrömmar istället ;)

Jag har nog ganska tråkiga drömmar när jag tänker efter. Jag vill inte bli kändis, jag vill inte heller åka till månen eller bli rikast i Sverige. Min framtidsdröm är att få leva lite Svensson liv. Jag vill ha en familj, ( söta barn och en snygg man), ett hus, en volvo (haha :P), lite djur (några hundar, katter och hästar), åka på semestrar utomlands och ut på sjön, ha ett bra jobb och ha tid till mitt fritidsintresse.

Tyvärr är jag inte roligare än så ;)

Meen inom mitt framtida yrke som veterinär (förhoppningsvis) så vill jag väldigt gärna bli riktigt riktigt duktig. Min dröm är att bli specialist inom ett område där man verkligen behövs.

Kram <3


Riding, fredag och släktkalas

Hejsan alla :)

Nu är jag påvärg ut i det fina vädret, ska rida en lång runda med mamma och My. Ikväll bär det av till Uppsala där jag ska se hur Peter har det :). Kommer hem på tisdag igen.

I torsdags hade jag en härlig skrittur med mamma, och det var nog bra att jag började lugnt, eftersom jag nu har hur mycket träningsvär som helst av bara det.




Nere i stallet är också Nattis och busar, hon fick pröva på att sitta på Pilta en stund ockå :P


Sen åkte jag till Lisa och träffade henne och Anna G. Vi satt och pratade och hade det trevligt :)

På fredagen så red jag först ut med mamma och My, det blev en låång tur med trav och galopp. Mycket härligt!

Sen åkte jag och mötte Peter i slussen. Han hade planerat kvällen med först resturang och sen bowling. Såå mysigt <3 (trots att jag kom till insikt hur fruktansvärt värdelös jag är på bowling)


 

Dagen efter var det ut till Värmdö igen för då var det släkt kalas hos mormor.


Alla mina kusiner från mammas sida var där.


Som vanligt måste det alltid bli fotografering ;)


Kram på er <3

Dag 13 - den här veckan

Mina planer för den här veckan är väll inte helt bestämt.

Men i morgon ska jag rida med min mamma, det får bli en lugn tur eftersom det är halt ute.
 

Sen ska jag åka och träffa de här gänget. Inte helt säkert att Malin hänger med.


Vi ska försöka hinna hälsa på kära Jensen gymnasium :) haha kan inte hålla mig borta från skolan i alla fall då..


På fredag kommer Peter igen :D och då har jag lovat att han ska få bestämma vad vi ska göra, så får se vad han planerat ;)
Lördag ska jag träffa stora tjocka släkten med kusiner och allt. Härligt!
Sen på söndag vet jag faktiskt inte? Någon som har någon ide?

Kram <3


Lov :D

Hejsan :)

Nu sitter jag här i soffan hemma. Min första termin på skolan är slut och jag är lite ovan med att inte ha något prov som jag måste plugga till. JAg har faktiskt lov :O inte som under julen när jag faktiskt hade plugg med mig hem.

Idag har var varit med Peter, gosat med Natalija och pysslat om min ponny.







Peter och jag har tittat på Solsidan och Gossip girl :)

Detta är min katt det, tittar på en bra serie!


Men nu har Peter åkt till Uppsala, sämst :( vill att han ska komma tillbaks!

Kram på er <3


Dag 12 - i min handväska

Tell everybody I'm on my way, and I'm loving every step I take. With the sun beating down yes I'm on my way, and I can't keep this smile off my face!

Klar med zoologin och redo att lämna Ungern :D

Men jag måste ju hinna med att skriva dagens, såå detta finns i min handväska nu:
En plastpåse med mitt smink (för att få ta med det på planet), nycklar, plånbok, bussbiljett och pass.




Jag lovar det fick plats ;)

Sen har jag mitt handbagage också, där är det kläder, dator (ska ner), lite viktiga papper (inga skolböcker!) och så överraskningar till lilla Natalija.

Kram på er, hoppas vi ses snart! <3

RSS 2.0