Shopping tur :)

Nu har jag varit och shoppat. Fy på mig, köpte massa saker, fast jag inte har råd :O På ekonomilektionen lär vi oss allt om komplement varor och olika kurvor hit och dit, men inte får vi lära oss det viktigaste: köp inte mer än vad du har pengar till :P
Köpte fyra jätte fina tröjor och en bikiniöverdel. Till mitt försvar kan jag säga att bikiniöverdelen bara kostade 10 kr.. japp det var allt jag hade att komma med i försvar..
Ha en härlig kväll allesammans! Jag har sovmorgon i morgon, ingen skola! Jippi!!
Trevlig helg på er ;) Nej men förlåt, jobbar ni fredagar också?
Kramar <3

Labb, dissektion och löpning

God dag allihopa! (Innan jag skriver något mer vill jag varna känsliga läsare för bilderna längre ner).
Jag kom just in från en härlig springtur med Mari i cityparken. Så var jag igång med träningen, det var på tiden. Springer nog i morgon också, så härligt att röra på sig!
Prövade min kamera på datorn, såhär såg jag ut innan jag stack iväg:
Och efter bilden kan ni bara föreställa er en halvdöd Nina :P
Tog lite fina bilder på Nattis när jag satt och pluggade igår, fatta att det är med min mobilkamera :O
Igår hade jag labb , det var återigen en med levande råttor. Vi skulle kolla hur magen reagerade på olika stimuli, bland annat att stimulera vagus nerven och tillsätta histamin. Vår råtta dog innan vi hann börja, på grund av att den var nedsövd. Så vi kunde inte annat än att förbereda för experimentet tyvärr. Han sa att råttorna började känna på sig att deras kompisar försvann och inte kom tillbaks, så mot slutet av veckan dog nästan alla råttor innan experimenten hann börja. Stackarna :(
Såhär ser det ut när man förbereder ett rått-experiment.
Jag vet att det är hemskt, men ni kan lika bra få se hur vi har det här på skolan.
Sen har jag haft dissektion i morse. Nu är vi inne på nerver, det är knepigt kan jag säga. Vet man inte vad man ska titta efter eller var så skulle man inte lägga märke till de där små vita trådarna.
Från min fina anatomibok :) Här är det då väldigt väl dissekerat, jag kan säga att såhär fint får inte vi till det :P
Nu ska jag äta lunch och sen ska Mari och jag åka ner till Donau och shoppa lite. Jag ska handa så spännande saker som strumpor och smink :P
Kram på er

Hurra hurra hurra

Idag fyller världens finaste älskling år <3 Hela 20 år gammal :) Grattis!! Nu behöver han inte be sin flickvän att köpa ut när vi ska på fest ;).
Om 18 dagar ses vi, på baaaal :D
Nu är finste Peter ute och festar med sina kompisar, och jag är lämnad här för att plugga. Det har gått skapligt bra, men Nattis börjar tröttna på min besatthet att titta på papper eller en lysande skärm hela dagarna.
"Mamma sluta med det där nu, det är tråkigt, titta på mig istället"
Och så lägger hon sig på min datormus och mina physio papper.
Nästa midterm är om två veckor.. härligt det här med prov alltså.
Kramar <3 (Och massa pussar till min älskling<3<3<3<3)

Middag efter avklarat midterm

Hej hopp!
Så var digestion över, äntligen! 440 slides (ohh bussnummret till Bullandö insåg jag nu) är nu klart. Hoppas hoppas jag klarade det bara. Men det kändes helt okej, både picture och essay question var väldigt snälla.
Så efter ett prov och en lång dag i skolan bestämde jag att lyxa till det med extra god mat. Kyckling, grönsaker i ugn och bea-sås. Mmm! Fattades bara lite vin och tända ljus så hade jag haft den optimala daten.
Sov gott <3

Mhm

Anyone who cares for someone would want them to be happy, even if the reason for their happiness made the first person unhappy.
- The big bang theory

Gott och ont

Hejsan!
Så börjar helgen ta slut, tack och lov säger jag! Äntligen kan jag göra nått annat än att sitta i lägenheten och plugga, i morgon får jag gå till skolan och plugga istället :P
Jag har kommit på en super god grej som dessutom är nyttigt. Nämligen stekta äpplen med kanel. Visste ni att kanel ökar förbränningen och minskar sockerbegäret? Det är ju jätte bra och gott med kanel :D
Äpple pepple bitar i kanel, och lite olja i stekpannan.
Sen locket på, och så fick det stå så på låg värme, rörde lite då och då
Sen var det klart! Mjuka goda äpplen med kanel ;)
Mumsigt :)
Det var det goda, nu till det onda.. Jag har gett efter för grupptrycket från världen, jag har laddat ner "sex and the city".. Skäms på mig..
Nu återgår jag till pluggandet och sen kanske det bli lite serien-som-inte-får-nämnas-vid-namn ikväll :)
Midterm i morgon usch usch usch! Vill iiiiinteeeee!
Kramar

Nyttig :)

Hej hopp!
Hoppas allt är bra med er :) Själv har jag haft tråkigaste bläigaste dagen idag. Har inte ens gått utanför dörren, bara suttit inne i min lägenhet och pluggat physio. Sen kl 9 i morse med bara korta korta uppehåll.
Börjar bli lite stressad inför midtermet. Men jag måste sluta med att vara nervös och stressad, det kommer inte hålla i längden. Jag kommer bli helt hyper och sen dö av hjärtfel som en skrämd kanin.
Snart snart ska jag börja springa igen, fortfarande snuvig och bli täppt i näsan när jag ska sova.. tre veckors förkylning det här. Det är så skönt och avkopplande att springa och man känner sig så nöjd efteråt. Härlig känsla att få riktig mjölksyra i benen, innan man fått håll eller behövt stanna för dålig kondition.
Jag har ett nyttighets mål för mig själv som ska hålla i alla fall fram till balen :) Ingen varmchoklad från skolans cafeteria, förut köpte jag i alla fall en varje dag och jag lovar att det är en halv dl socker i varje mugg. Och ingen annan choklad heller för den delen. Sen äter jag bara ordentliga mål, frukost - välling, lunch - typ köttbullar och makaroner och så middag - korvstråganof med ris.
Det känns bra att vara nyttig :) särskilt när man har ett mål som att "se bra ut på balen".
Jag har två söta kylskåpsmagneter som jag köpte när vi mellanlandade i Oslo påvägen hem från Spanien som jag tänkte att det kunde vara bra och roligt för mig att läsa ibland.
De säger:
"Livet handler om hvordan å håndtera plan B"
"Jag forsöker å ta en dag av gangen, men av og till blir jag angrepet av flere dager på en gang"
Jag låter dessa väl valda meningar avsluta mitt blogginlägg.
Natti natti på er <3

Large animal clinic :D

Hej hej!
Nu är jag så sjukt trött! Var uppe 6 i morse och tog en buss till Large animal clinic kl 7. Bussfärden tog en timme, och det var skönt att komma ut från stan ett tag till mer öppna fält och skogar.
Vi var tre stycken från andra året, jag, en spansk tjej Chris och en tjej (från nått land) som hette Myra.
Direkt när vi kom dit skulle vi sätta på oss labb rockarna och vänta i receptionen tills någon kom och hämtade oss.
Sen kom en veterinär och hämtade oss tre och vi fick direkt hoppa in i hennes sysslor. Det första var dock lite tråkigt då vi började med att avliva en häst som hade fel på njurarna. Den var så smal för att det inte kunde äta :( Men själva avlivningen gick lugnt till, en femte års student satte in kanyl och en annan student gav medlet. Efter ett tag ramlade den bara ihop..
Där efter gick vi till en häst som hade någon konstig skada i nervsystemet så den kunde inte äta för hela munnen bara hängde. Men av någon kosntig anledning hade den blivit bättre på morgonen och vår uppgift var därför att få i den så mycket mat som möjligt medan den fortfarande ville ha.
Efter det var vi med och tittade när de gjorte en koll i trachea (luftstrupen). Så de gick in med en kamera i hästen och berättade allt vi såg på vägen. Det var så coolt! Epiglottis var hur häftigt som helst på ett levande djur, har bara sett det på döda hundar innan. Där efter skulle hästen ha antibiotika, och jag fick ge det :D Man skulle ge det i skinkan på hästen och det var lite små knepigt. Ganska trögt att få in nålen och så, men jag tror jag gjorde rätt :).
Sen var vi med på ultraljud på en häst, men tyvärr var det negativt. Så ingen liten ponny i magen..
Därefter smet vi in på en operation då de skulle ta bort ögat på en häst. Vi fick aldrig veta varför det var fel på ögat, men det skulle tas bort i alla fall.
Jag, Chris och Myra påväg in i operations salen.
Där efter smet vi från vår veterinär och gick med en femteårs student som skötte monitoring (alltså övervakning av alla patienter). Det fanns en hel lista med saker man skulle kolla på varje häst under bestämda tider. Vi fick vara med och räkna hjärtslaga, lyssna på tarmar, kolla tandköttet, räkna andetag och ta tempen.
Och det var inte bara så att vi fick testa på skoj, utan de skrev ner det vi observerade i deras journaler :D. Kändes så proffsigt att stå där med ett stetoskop och ba "write 16 on expiration rate, and the temperature is 37.7"
Sen fick vi gå ut med en super söt liten falabella som var till salu, för ägarna hade inte haft råd att betala kolik operationen. Så de hade valt att göra operationen i alla fall, men nu ägde kliniken den. Såå söt och pytte liten!
Sen hemfärd med bussen, och nu sitter jag här helt slut och vill bara sova..
Men det har varit en bra dag! Spännande och lärorik :)
Kram kram

Datorn lever!

Heej!
Äntligen lever min dator igen! Laddaren var trasig så antingen laddade den inte eller så skapade den kortslutning i min dator. Härliga grejer det där, teknik alltså. Fick åka till West end och leta reda på en affär som kunde ha laddare, där efter en ungrare som kunde engelska och sen fick jag äntligen en ny laddare.
Den är riktigt proffsig :P man ställer själv in volt och vilket sorts "hål" man har pa datorn :P Kände att mina MVG kunskaper från tekniken från högstadiet kom till användning där ;)
Det jag har sysslat med de senaste dagarna är bland annat en mysig fika-kväll med alla nya svenska veterinär studenter. Det blev mycket lyckat och vi fick bra respons. Vi försökte dela med oss av allt vi lärt oss om skolan och Budapest under året vi varit här och de antecknade bra "kom-ihåg-saker".
Elli och Caroline bakar innan gästerna kommer :)
Sen har jag haft min första biokemi labb. Usch vad nervös jag var, min hjärna var total blockad under hela introduktionen till labben och jag kunde inte säga en smart sak. Men sen gick det bättre och det var faktiskt riktigt kul. Vi kollade enzym aktiviteten i blodet, hur mycket phosphate det fanns och buffer kapaciteten av blodet.
Och så har jag haft min andra informatics lektion, måste bara skriva det för att kunna säga: jag ägde på det denna gång :P Jag var super snabb och 100% med hela tiden, swichade runt på microsoft word som att det var mitt eget hem liksom :P
Proffs arbete av mig ;)
Nu måste jag plugga physio! Har midterm på måndag.. Och i morgon kommer jag inte hinna plugga så mycket för då ska jag till Large animal clinic :D jippii!
Kram kram

Terroristen, prinsessan: Natalija Ivanova


Glaaad :D

Hej hopp!
Åh jag är så glad just nu! Balbiljetten är nu fixad :D Världens finaste Peter köade sen kl 5 i morse för att få biljett till mig! Stackarn fick stå i flera timmar. Men nu har jag biljett, första biljetten fick jag till och med ;)
Min gentleman <3
Är han inte snyggast? <3
Sen fick jag också reda på att tack vara en bank-holiday så kommer jag kunna vara hemma i 6 dagar i slutet av oktober - början av november. Ska bara boka biljett! Åh det kommer bli perfekt ju!
Men nu måste jag plugga innan lektionen börjar :) Har en ny lektion som heter Basic of Clinical examination senare idag, som är förberedning för att vi ska få vara med på små- och stordjurskliniken.
Gillar introduktionen till lektionen: "Only not aggressive animals with valid vaccination against rabies can be touched/handled by students of 2nd year".. Låter lovande :S
Kram på er <3

Marknad

Ut till marknaden idag igen :)
/Nina

Går åt rätt håll nu

God morgon/förmiddag
Jag vaknade i morse och kände mig inte alls lika sjuk längre, äntligen har det vänt! Bara lite täppt i näsan men inget halsont eller jobbiga kallsvettningar. Skönt! Tog bara två veckor :P Efter flera liter iste, massa vitaminer och mest stilla sittande pluggande så blev det resultat i alla fall :)
Blir en plugg-dag idag med :) Och städning av lägenheten hade jag tänk, ska ta fram den livsfarliga snabeldraken och skrämma alla dammtussar med (och Nattis, som inte alls gillade den nya familjemedlemen).
Det är så trevligt att ha sällskap av Nattis, jag kan prata rakt ut i luften utan att känna mig konstigt, det blir inte lika tyst i lägenheten och hon stöttar mig i pluggningen på hennes eget speciella sätt..
Går jag ifrån skrivbordet så tar hon till och med över läsningen åt mig ett tag ;)
Ha en härlig söndag :)
Kramar

Hästar i staden

Hej hej!
Jag skrev och frågade Ellinor om vi skulle ta en tur i parken, och fick då till svar att det var en stor hästtävling i full gång mitt på Hösök Tere (hjältarnas torg) och att vi kunde ta en sväng dit.
Nina och JacQueline var också intresserade, så vi begav oss alla fyra till stora torget, och på dagens schema stod det galopp. Det var massa folk och en hel del hästar. Runt hela torget hade de byggt en galoppbana. Hästarna var typ lite galna och en ryttare blev avkastad och hästen sprang själv loppet. Men det var roligt att titta på i alla fall :P.
Dessutom hade de en stor marknad bredvid där vi köpte ungerskt bakverk. Det var supergott. Blandning mellan kanelbulle och rulltårta smakade det ;)
Det var trevligt att gå där och känna hästlukten mitt i stan :)
Gnägg!

God morgon

Så mysigt att vakna med lilla Nattis bredvid sig i sängen :)
.. men hade varit ännu mysigare om Peter låg på andra sidan också.


Kramar <3


Stanna hemma

Hejsan!

Fredag, sjuk, min lägenhet, serier och plugga. Det förklarar mycket omfattande hur min dag sett ut idag :P
Är fortfarande sjuk, så jag förbjöd mig själv att gå till en rolig fest ikväll. Buhuhu för det..
Sen har jag bara suttit och pluggat under dagen, tog iofs en sväng till copyshop och skrev ut mer studiematerial.
Nu på kvällen har jag haft en mysig middag med mig själv. Lyxade till det med kött och potatis i ugn :)
Sen har jag sett på The big bang theory som helt klart är min favorit serie just nu. Sett alla avsnitt säkert 10 gånger.
Det läskiga med den serien är att jag vid flera tillfällen kan säga "jag vet sådär är det precis!". Medan andra säger samma sak åt serier som Sex and the city :P.
Varje gång Sheldon förklarar att sådana där varmlufts torkare är ohygieniska jämfört med pappersdukar utropar jag "JUSTE! Det är ju det jag säger!" Eftersom varje gång folk frågar om jag inte ska torka händerna efter att ha tvättat dem måste jag förklara hur ohygieniska de där luft torkarna är. Har dock aldrig jämfört det med en sjuk babian som kan nysa dina händer torra istället och få samma resultat.
Sen tillbringar jag också största delen inne i en lägenhet, träffa människor känns ju bara obekvämt eller hur :P
Nej men så galen är jag inte :P Eller?
Jag har gjort en fin nedräknings kalender till den 15e. Den 15e är det stora datumet nu! 29 dagar kvar.. Då blir det bal på slottet med min finaste Peter och vi firar ett och halvt år tillsammans <3
Kram kram <3

Grillning på margaretaön

Hejsan :)

Igår var jag och grillade på margaretaön. Var där med Ellinor, Caroline och Nina :) Det var trevligt trots att grillarna som skulle finnas på plats inte existerade :P. Som tur var hade vi alla fyra redan färdig mat som inte behövde grillas, utan bara värmas på om vi skulle velat. Så det blev bra i alla fall. Vi satt och pratade och hade det mysigt vid fontänen bland alla norska studenter från vet, med och tand (hmmm. hur ska man förkorta tandläkarna på ett snyggt sätt :P dent?). 

Men eftersom alla var lite små krassliga (jag lovar jag har inte smittat någon!) ville vi inte sitta där för sent eftersom det började bli kallt. Nästan nere på 22 grader! :P Så gick vi i alla fall skapligt tidigt hem, runt 9 typ. 

Caroline och Ellinor påväg ut till Margaretaön. Nina mötte vi upp där eftersom hon bor på Buda-sidan istället för i Pest.
 


Idag har jag haft ekonomi lektion, data lektion och biokemi. Låter detta som en veterinär skola...? :P

Biokemin var helt sjukt jobbig. Jag har aldrig önskat att en lektion ska ta slut för att det var så mycket att man knappt hann andas när man skrev. I vanliga fall brukar man bara vara uttråkad och vilja gå hem, men nu var det verkligen i ren panik över att man inte klarade att få med allt. Vi har en kvinnlig lärare i ämnet (för omväxlings skull). Och jag kan bara säga att den kvinnan är det krut i. Hon började med att rusa upp mellan en av gångarna i salen och ba "Bra att se er här! Ni har mat med er ser jag, det får ni som jag sa!" Sen gick lektionen i 180 och alla antecknade som tokar. Hjälp :S
Nog om det :)

Jag tänkte idag att jag skulle pröva nått nytt med lilla Nattis. Eftersom jag hört att Sibiriska katter används som cirkuskatter för att de är smarta och lättlärda så skulle jag försöka få Nattis att lära sig lite grund trix. Som sitt, ligg, vacker tass osv. Det kan ju inte vara så svårt, plus att det ger henne lite hjärngymnastik på dagarna. 

Tog därför fram en godis-stav och bröt av en bit som jag tog i handen. Gick fram till henne och höll den framför nosen och sa "sitt" samtidigt som jag la handen uppe på rumpan. Nattis tittade bittert på mig och ignorerade totalt godisen. Så gick jag och satte mig och började plugga, då hoppar hon genast upp och äter upp resten av godis-staven som jag lagt undan...
Smart? Svar ja, men cirkuskatt blir det nog inte av henne :P

Sov sött <3


 


Word! :P

Hej hopp alla friska glada människor!

Jag sitter här och snorar och känner mig trött på att vara sjuk. Nu räcker det alltså! :P

Idag har jag varit på informatics lektionen och lärt mig hur man använder microsoft office word :) Det var super stressigt, och jag var sämst, men annars var det kul. Man skulle göra ett exakt likadant dokument som läraren hade gjort, och använda rätt knappar till det osv. Jag hamnade efter hela tiden för att jag är allmänt trög :P Men jag fick till det tillslut ;) Så nu är jag expert :P 


Detta var dokumentet, det ser lätt ut men det är faktiskt klurigt. För man fick inta använda typ mellanslag eller enter, utan man skulle använda de mer seriösa funktionerna.


Nu ska jag iväg till Margareta ön och grilla med alla faddrar och fadder barn, så alla svenska och norska studenter alltså :)

Kram kram

Skoltrött

Hej hej!

Idag har jag varit allmänt trött. Jag vaknar på nätterna och går upp för att jag inte kan sova ordentligt. Nattis är faktiskt helt oskyldig nu mera. Dålig sömn plus sjuk blir inte en pigg Nina. Dessutom blir hjärnan helt slutkörd av att plugga eftersom den inte är van än :P

Jag är i full gång med physion, och börjat en del på anatomin. Idag köpte jag biokemi manualen som vi ska ha till labbarna, så kollade igenom den en gång för att få en överblick hur lång tid jag kommer behöva plugga i förväg för biokemi practicals. Det såg helt okej ut, inte massa dumma formler och sådant än så länge i alla fall ;)

Nu är jag mitt uppe i matlagningen och Nattis hjälper till. Det blir potatis, morötter och lök i ugn, med troligtvis köttbullar till :) Mumsigt! :)



Men inget mer pluggande för mig idag, det blir en myskväll med antingen prata med Peter eller titta på serier. Höll på att somna under sista anatomi lektionen (som är ganska viktig eftersom det är en förberedande lektion inför dissikeringen). Men vad kan de förvänta sig när man börjar 8 på morgonen och den lektionen ligger mellan 5-7 på kvällen. Gäsp!

Satt och tog smygfoton på diektionen istället för att anteckna :P man får ju inte fotografera något egentligen..
 

Kram på er <3

Rebuslöp

Hej hej!

För ett år sedan nollades jag på rebuslöpet och Lisa var med, kan inte fatta att det gått ett år redan! Men nu satt jag på den trygga platsen som "hetsare" istället för "hetsad" :P Jag, Caroline, Ellinor och Ellinors pojkvän gick till stationen Instant, där de flesta norksa från vår klass var faddrar, och tittade på lekarna där.

Här är Instant, ett av många konstiga uteställen i Ungern. Många stället ser faktiskt ut såhär, lite halv skumma :P



Harar som hoppar vid taket :P och märkliga konstverk.


Fin tavla ;)


Vets <3


Caroline, Ellinor och Ingvild

Jag och Caroline


Faddrar och fadderbarn:


En av lekarna var att förflytta bommulstussar genom hela laget med kladdig näsa. Väldigt gulligt såg det ut :D


Jag gick hem lite tidigare och struntade därför i Beckets (veterinär- och läkarstudenternas "hemma pub"). Kom hem till en vilt skrikande Nattis som uppenbarligen saknat mig. Min lilla gosetuss. Nu ska vi lägga oss i sängen och pussas och sen ska jag sova.


Gooood kväll :)




Katt-dejt

Hejsan!

Idag har jag suttit och pluggat physio med Nattis i sängen. Det går sakta men säkert framåt :)



Jag har bokat biljetter hem nu :D ska hem en vända i mitten av oktober för att gå på bal på slottet med Peter <3
Det kändes bra att få det bestämt, då har man något att räkna ner till liksom ;)

Och eftersom jag behöver kattvakt vid sådana tillfällen när jag bara ska hem en snabbis så tänkte Caroline (en svensk tjej i klassen) och jag att det skulle vara bra om våra katter fick träffas. Så vi ordnade en liten katt-dejt hemma hos mig. Hennes stiliga Bagera och så lilla fluffiga Nattis.  

Det gick super bra mellan dem! Katterna fick vara för sig själva och Caroline och jag beställde Sushi och bakade smulpaj. Mmm! Så nu är jag jätte mätt.

En aning stel första-dejt kanske :P


Annars ser middagarna ut såhär hemma hos mig och Nattis


Efter att ett antal avsnitt med "mannen som talar med hundar" har jag förstått att ju mer du låter din hund gå över gränsen och skapa sina egna regler ju olydigare och bråkigare blir den. Men jag vet inte, det kan ju inte gälla katter, de kan ju inte börja skälla eller bli "vaktiga".

Men jag lovar att när Nattis börjar skälla när någon går utanför dörren ska jag börja med "exercise, discipline and then affection" ;)

Sov sött mina fina <3

Ingen mamma :(

Hej

Nu har mamma åkt :( snyft.. Det blir väldigt tomt och tyst här i lägenheten nu. Tur att Nattis är kvar! Men just nu gör hon inte så mycket nytta mer än att ligga under sängen och blänga på mig när jag ber henne komma fram.

Fast hon har blivit mycket modigare! Nu går hon runt i lägenheten och kan sova på sängen och allt möjligt utan att bli rädd.

Om hon ser tjock ut så är det för att kameran lägger på något kilo ;) jag skämmer inte bort henne :P


Var och beställde mat till henne idag, 600 kr mat. Det är ju dyrare än vad jag äter för :O vad gör man inte för sina fyrbenta pälsbollar :P?

Nu ska jag titta på lite The dog whisperer och sen blir det plugga som gäller. Ibland är min skola värd ett litet hurra, de har nämigen tagit bort 126 slides från kommande midterm. Tackar tackar :)

Kram på er <3

Och glöm inte att jag behöver gulliga meddelanden och roliga uppdateringar om vad som händer i sverige ;)

Kraam 

Ikea och ekonomi

Hej hej!

Igår var mamma och jag på Ikea och inhandlade diverse bra saker för lägenheten. Bland annat en madrass till min "säng" som egentligen är en soffa. Så nu kommer jag kunna sova bättre :) Nattis fick en stor leksaksråtta som jag tror hon uppskattade.

Ja och så var det ekonomi ja. När jag var med Peters lektioner i Uppsala tänkte jag "tack och lov att man inte läser ekonomi". Vilken kurs tror ni vi har nu? Ekonomi! Kursen heter agrareconomics och handlar om massa av de saker som jag råkade snappa upp när min hjärna tog en paus från anatomin under ekonomi lektionerna i Uppsala. Det var micro och macroeconomics och det var konsumenter, utbud och efterfrågan och kurvor hit och delta dit :P Hjälp säger jag bara! Tur att jag har min egen lilla ekonom (förlåt för uttrycket älskling) på skype som jag kan få hjälp av ;)

Sen hade vi en till ny kurs som heter informatics som ska lära oss hur man använder word, excel och powerpoint. Jag ändrade åsikt på kursen flera gånger undertiden vi hade den, först började läraren med att säga att vi missat den första practical lektionen i ämnet (detta trots att det gått ut info om att vi inte skulle ha någon practical första veckan), vilket gjorde att hela klassen hade förbrukat en av två chanser att missa en lektion. Suck alltså.. Men det är kul att bli duktigare på data program ;) 
Han sa att typ 95% av alla som använder word, använder inte 95% av funktionerna som word har, det är lite kul :P

Sen gick jag hem, för jag fick så ont i huvudet. 

Men nu måste jag sätta igång att plugga igen!

Ser ni lejonet under sängen? :P


Finaste Nattis!


Nattis och jag prövar nya madrassen, helt klart godkänd ;)


 

Första skoldagen

Hejsan!

Nu har jag överlevt första skoldagen. Med lite ipren i magen så orkade jag sitta med under både etologi, fysiologi och anatomi lektionen.

Etologin var lite av en besvikelse. Själva ordet etologi handlar om djurens beteende vilket låter väldigt spännande. Men istället pratade läraren i två timmar om etik runt djuren, och om vi hade rätt att "dominera" dem. Han gick så långt att han började ta ut bibel citat om ämnet. "Och gud sade, jag skapar människan för att bla bla bla, och han ska dominera över..". Snälla nån säger jag bara!
Ja vad ska vi som sitter inne i klassrummet och tror på medicin och vetenskap göra med ett bibelcitat? Sätt oss ner och be för att djuren ska bli friska?

Physion var en chockstart kan man lugnt säga! 570 slides ska vi kunna tills den 26e.. Bara att sätta igång!

Anatomin var kul och jag antecknade bättre än någonsin faktiskt :P


Nu ska jag snart sova, fast man får inte så mycket sömn med Nattis i lägenheten. Jag vaknade två gånger i natt av att något sylvasst högg tag i min fot som låg utanför täcket. Jag flög upp och såg Nattis hoppa runt och ladda för ett nytt bit-anfall i min säng. Röt till åt henne och somnade sedan om. Lite senare vaknade jag av något som täppte för min mun, och eftersom jag är förkyld kan jag inte andas genom näsan. Det var då Nattis som satt och höll tassen mjukt över min mun :P hon satt där och tittade oskyldigt på mig som att "hoppsan kunde du inte andas när jag gjorde sådär".

Natti natti mina fina vänner :)

Så var jag här igen

Hej!

Tillbaks i Budapest, feber och snuvig: detta är härliga tider det ;) Riktigt så illa är det inte, men jag har blivit drabbad av en riktig förkylning som total blockerar min näsa och mitt högra öra. Även om jag inte tror på att vara sjuk gott folk :)

Resan hit med Nattis gick bra. Hon skötte sig fin fint. Söta lilla kissen sov nästan hela vägen och blev bara lite upprörd i starten eftersom golvet skakade så och det blev högt ljud. Jag där emot satt och gnydde om mina öron som höll på att sprängas av trycket (antagligen för att jag är sjuk). När vi sedan landat kunde jag inte höra något runt mig, allt var bara ett dovt mummel. Men vi tog oss hem och i säng.

Vi laddar inför flygfärden! Nattis sovande såklart, det är lite hennes grej har jag förstått.


Inne i flygplanet, Nattis väntar på vagnen som utlovat snacks till alla passagerare.


Hemma i lägenheten provar hon in mitt nya fika bord. Helt Nattis-anpassat. Dock ser hon en aning bitter ut :P


Och så får vi hoppa tillbaks i tiden lite, till grillkvällen :)


Finaste kompisar <3 (Elin är inte med på bilderna, hon fick vara fotograf, men hon är medräknad ;))


Och sen Uppsala, vilket egentligen inte behöver beskrivas med ord. jag tror bilden kan förklara :) Förfester, utgångar, spel i Flogsta-korridor och något som hamnar lite i utkanten av fokus i denna stad, skolan :P


Hihi <3


Efter att ha sagt hej då till alla kompisar och älsklingen så måste jag ju säga hej då till finaste totto sötnosen <3




Hoppas ni haft en bra sommar allesammans :) jag har haft den bästa någonsin. Bara att ta nya tag för en ny termin i skolan.

Många kramar
Nina

RSS 2.0