Sverige. Hästar. Skog. Hav.

 
Tills nästa gång..
 
/Nina

Laddar batterierna

Hej!
 
Ska med bilder försöka förklara varför detta är min plats för att ladda batterierna, där jag fylls på med energi både fysiskt och psykiskt. 
 
(Lägg märkte till nya tränset som Piltis har på sig :D fint va!) 
 
Kram <3

På flygbussen

Heej alla fina! 
 
Just nu sitter jag på flygbussen från Skavsta, äntligen är jag på svensk mark. Nästan 3 månader utan detta fina land gör att man får lite abstinens besvär. Men nu är jag helad :-P 
 
Var så spänd igår för att lämna bort Nattis och flygresan så jag glömde att berätta att jag tex var på bio i söndags och såg hunger games. Bra film, men kan inte låta bli att bli upprörd över hela konceptet med ett "spel" där de måste döda varandra. Låter som en typisk Nina-mardröm. 
 
Nog om det :-) snart är jag hemma! Har dock fortfarande mitt ungerska nummer då jag slarvat bort mitt lilla SIM kort för tillfället. För tillfället. 
 
Vi hörs senare <3 Ha en fantastisk dag! 

Excited

Halloj!
 
Sista clinical day på smådjur idag, skönt att vara klar! Vi avslutade med att lära oss hur man gör stygn/syr. Hur man fixar nålen och lite olika tekniker. 
 
 
I morgon är det dags, då åker jag till Sverige en vända! Har inte riktigt fattat det än. Packat lite smått, har bara ett litet handbagage och dessutom planerar jag att bara tillbringa tid hemma så något annat än tjocktröja, långkalsonger och raggsocker kommer nog inte behövas. 
Mm snart får jag borra in ansiktet i fluffig islandshäst päls, underbara hästlukt <3
 
Nattis kommer tillbringa tiden hos Christian tills jag kommer hem. Har redan lite ont i magen för att lämna henne. Men jag vet att hon kommer bli väl omhändertagen där, och lagom bortskämd :).
 
Tillbaks till nutrition! Det snöade lite grann idag föresten :D Det är så mysigt att sitta inne när det är mörkt ute redan på eftermiddagen och se lite snö falla från himmlen.
 
Ha det bra!

Göra schema, följa schemat

Heej!
 
Jag uppskattar verkligen läget på vår lägenhet, precis utanför dörren har vi bageri, fruktaffär, 24/7 shop, postkontor, apotek - ja allt ligger ett stenkast bort från dörren. Så i morse gick jag ner och köpte massa frukt och gjorde iordning en fruktsallad.
 
 
Pluggade hela förmiddagen och vid lunch åkte jag ner till Vaci utca och mötte upp Nina och Ellinor. Nina har hittat en bra resturang som har en stor salladsbuffe. Man fick själv plocka ihop det man ville ha i den, och det fanns verkligen allt!
 
 
Mycket gott! Och trevligt att sitta och snacka en stund och koppla bort examens-stressen som börjar smyga sig på.
Sen var det ju sign in för examerna, men bara två av dem. Jag kan inte säga säkert hur min plan ser ut än, men hittills så består den av:
Immuno 11 dec
Nutrition 17 dec
Toxo 17 jan
 
Lite fler tentor ska pressas in där, men jag har inte fått bekräftat alla datum än. Jag hade hoppats på den 19 dec för min nutrition tenta, men de platserna rök på två sekunder, och jag var för långsam helt enkelt. Alltid efter en sign-in så får jag först en känsla av att jag har fått något bra avklarat, som "yes, bra jobbat, då så! Dags att fira!", och några minuter senare när adrenalinet har lagt sig så kommer en lite mer verklighets baserad tanke "vänta nu, nu ska jag faktiskt göra de här examerna, det är inte bara uppskrivningen till dem som är viktig". 
 
Nu blir det nutrition, nutrition, nutrition fram till jul. Lite immuno i mellan dock, men ska inte fokusera på den allt för mycket.
 
 
Kram <3

God morgon solstråle, dags att göra nytta!

Halloj!
 
Äntligen utvilad! Känns skönt att ha återställt min sömnbalans såhär när examensperioden ska börja. Trots att vi går i skolan ett tag till så känns det ändå som att den börjar nu. Sista midtermet gjordes igår, och jag klarade mig precis. Är ändå stolt över min insats då jag pluggade när jag var som tröttast. 
 
Efter provet tog Mari och jag en springrunda runt Margit. Härligt att vara där igen! Därefter städade jag huset lite, beställde mat, tittade på serier och hade en kväll för mig själv helt enkelt. 
Badade också min lilla söta kisse, vilket var ett projekt i sig själv. Nu har jag en väldoftande, fluffig, mjuk katt :)
Tog inga bilder av badet då jag tyckte lite synd om Nattis, vill inte förnedra henne ytterliggare.
 
Nybadad-Nattis
 
Nu ska jag börja plugga Nutrition! Ikväll är det uppskrivning för examerna, och får jag inte det datumet som jag vill ha så blir jag galen. Har gjort en preliminär plan där Immunology och Nutrition ska göras innan jul. Och Så blir det Parasitology x 2 och Toxo efter jul. Men man vet ju aldrig när det gäller att vara först på att skriva upp sig och allt handlar om sekunder. Man bör alltid ha en plan-B. Ni får hela resultatet på min examensplanering när jag vet vilka datum jag får. 
 
Dagens studie-outfit ;) 
 
Kram <3
 
 

Varför inte?

Hej!
 
Det är bara så mycket som koffein kan hjälpa en allvarlig sömnbrist. Sen går det inte mer. Fyra burn-energidrycker och tre koppar kaffe - nej jag får inte min kropp att komma över "jag-håller-på-att-dö-av-trötthet"-nivån.
Tog en powernap i 30 minuter. Ska de fungera? Kan svära på att jag inte fick det minsta mer energi. 
 
Patho midterm i morgon ja. Känner verkligen att det är slutpsurten i mitt pluggande, hehe.. 
 
Nej men skämt och sido, jag kämpar på för att överleva denna dag, så ska jag sova gott i natt och sen får vi se hur det går i morgon på provet. Kan behöva lite tummar hållda ;) tack på förhand. 
 
Bokade biljetter hem till nästa vecka, tror jag kan behöva en mini-semester innan allt drar igång på allvar. 6 final exams ska göras under dec-jan. Åker i alla fall hem på tisdag och kommer tillbaks till Buda-land på lördagen. 
 
Nu ska jag plugga!
 
Kram <3
 
 

Nattskift

Klockan är 03.40 och jag har inlett min del av nattskiftet. Har öppnat en energidryck, chocklad i fickan och datorn är framme med patho-midterm topics. Nu kör vi!
 
Kram

Can´t stop

God kväll!
 
Hoppar i säng efter en dag med läsning och nu ett sent pass poledancing fitness. Trött i huvudet och öm i kroppen, det är bra det.
 
 
I morgon är det läsning till tusen och därefter går jag på ett natt skift på kliniken. Från 8 på kvällen till 8 på morgonen. Jag som inte klarar att vara uppe till midnatt.. Oj oj hur ska detta gå? Får ladda upp ett förråd med energidryck och choklad!
 
God natt <3
Jag kan inte förklara hur mycket detta citat stämmer in på mig..

“I'm a slave to my emotions, to my likes, to my hatred of boredom, to most of my desires”


Veterinär studenters märkliga vardag

Hej!
 
Ytterliggare en dag spenderad på Ullö med handen inne i kossrumpor, grävande i hästtarmar för att hitta en dödsorsak och ett stadigt grepp runt en hästpenis för urin kateterisering.
Mina händer får vara med om mycket i denna utbildning. 
 
Ibland när man lyckas se utanför den lilla knasiga bubbla vi byggt upp här inser man hur absurda vissa saker är, och funderar på hur andra "normala" skulle se på saken.
 
Man vänjer sig, dock inte alltid med lukten inne i patho byggnaden. Usch vad det stank idag! Man blir lagom förtjust när läraren inleder lektionen med att säga "ni får i uppgift att klippa upp alla tarmar och leta igenom avföringen efter intressanta tecken". Tackar ödmjukast för denna ära, självklart sätter jag mig på huk vid denna starkt illaluktande hög av tarmar och öppnar dem. Det luktande inte bättre efter det..
 
 
 
Dagens kommentar från Fayes och Maris sammarbete med urine catherization:
"Im holding the penis now, hurry up"
"Im coming, im coming!"
Vår lärare började skratta som bara den och skakade på huvudet .
 
Haha, vadå blondes have more fun, vet students have more fun!
 
Kram <3 
 

Hemlängtan

Hej!
 
Åh vad jag längtar hem. Jag blev faktiskt mycket förvånad över den lite små deppiga känslan som började smyga sig på. För jag har det ju ändå så bra här, jag kan på riktigt säga att jag trivs här i Budapest nu. 
Men nu har jag varit här i två och en halv månad och jag saknar mitt fina Sverige <3
 
Tittade tillbaks lite i bloggen på bilder från i sommras, det ser så härligt ut. Man behöver få lite perspektiv ibland, behöver se att det som finns där hemma inte bara är en uppgjord fantasi. 
När jag blir frustrerad på skolans klinik eller människor som bara tar energi från en utan anledning, och man nästan (men bara nästan) tänker tanken "vill jag ens göra det här, det är inte ens kul". Så tittar jag tillbaks på bilder från Sverige och tänker med en mycket starkare röst "jag vill och jag ska göra detta! Jag är nästan där!".
Alla energi tjuvar där ute (allt från irritationsmoment i vardagen, dåliga system eller påfrestande människor) är inte så viktiga om man ser till helheten.
 
Igår hade Christian och jag en mysig dag. Först gick vi promenad med en Berner Sennen hund som han är hundvakt till (japp, det blir en sådan också, en irländsk varghund och en Berner. De kommer äta mig ur huset, haha) 
 
 
Efter lite pluggande, med noll procent fokus och låg motivation kom Christian över till mig och vi lagade mat. Två stora grytor och en flygande jacob. Att frysa in alltså, vi var inte så hungriga ;).
 
 
Nu ska jag sätta fart med pluggandet, med en positiv inställning, för det är inte långt kvar tills jag är tillbaks på hästryggen, i ett vitt Sverige med kylig frisk luft! Nedräkningen har börjat :)
 
Kram <3
 

Hej du ovälkomna

Morgon morgon!
 
Snart dags för skola! Internal medicine och pathologi står på dagens schema. 
I förrgår började jag få en sådan där underlig känsla, kan inte riktigt beskriva den men det känns ungefär som när man håller på att somna och så rycker man till, för att det känns som att man faller. Fast jag faller liksom innåt. Kan inte förklara det bättre tyvärr, haha. Samtidigt som att det känns som att jag ser allt i en tunnel och får dålig balans. Jag tänkte först "vad nu?" Och förstod sedan vad som håller på att hända. Examensperioden är påväg!
 
Datumen för de olika examerna börjar släppas och det är som vanligt panik och krig om vem som kommer få vilka datum, vem kommer få sin planering att hålla, vem kommer missa en chans att göra en tenta på grund av att lärarna gett ut 20 platser till ca 60 suktande elever. Systemet här alltså, systemet här...
 
Men det är annat trevligt som är påväg, julen! Mari och jag tog en kort shopping runda och köpte julpynt igår! Längtar tills det är okej att sätta upp det. 
 
Idag kommer Tesco bilen med matleverans. Christian, Ellinor och jag beställde mat för 42 000 Ft igår :P och så får man det hemlevererat till dörren, med den höga kostnaden av 30 kr extra (som vi delar på tre).
Blir storkok i helgen!
 
Kram <3

Aj!

God förmiddag!
 
Kan bara meddela att det är nu bekräftat att pole dance fitness är bra träning, herregud vilken träningsvärk jag har. Alla rörelser jag gör tar emot! Men jag är nöjd! Det är så det ska vara. 
 
Innan passet igår var vi tvugna att fylla ut en sådan där försäkring om att man var helt frisk. Den ena frågan löd "Har du några led-problem", min hjärna svarade - en avdragen muskel i axeln, snapping-hip och en troligtvis skadad menisk i mitt högerknä... hmm... Ringade in svaret "Nej" och gick till nästa fråga. Man ska ju inte vara petig. 
 
Igår kväll när jag skulle titta på en serie i sängen så passade jag på att tända mina nya ljus som jag köpt. Det är så viktigt att få lite "mys-faktor" hemma tycker jag. Vissa tänker inte på det och skulle aldrig komma på tanken att göra en god middag till bara sig själv, baka en kaka bara för att eller tända massa ljus, men det gör jag :). Och jag mår så mycket bättre av det!
 
 
Ha en fin dag!
 
Kram

Tick-tack-tick-tack

Hej!
 
Åh vad dålig jag har varit på att skriva blogginlägg! Dagarna bara går och jag har inte ro att börja skriva ett blogginlägg. 
 
Jag har varit upptagen med obstetrics midterm pluggande. Planerade in alldeles för lite tid på den examen så då får man jobba häcken av sig helgen innan istället. Betyget slutade i alla fall på en 4a, och det är jag tacksam över. 
Nattis - min finaste studiekompis, tillsammans klarar vi allt ;)
 
Annars har jag varit på födelsedagsfirande för Sophie, en tysk tjej i klassen. Blev pizza och cider hemma hos henne, enkelt och trevligt. 
 
Jag kom nyligen hem från en liten annorlunda träning som jag aldrig provat förut. Pole dance fitness ;) 
Har gått och funderat ett bra tag på att testa för jag tycker det verkar riktigt kul. Så började jag kolla runt lite om det fanns några kurser här i Budapest, och så hittade jag en som ligger bara några gator bort från lägenheten.
Drog med mig Ellinor dit, för jag vågade inte gå själv. 
Det var sjukt kul! Men jobbigt! Mina armar, ben, rumpa, händer, fötter (ja jag kan fortsätta... ) värker som att jag gått på det tuffaste styrkepasset. 
Nästa vecka är det på det igen, om mina muskler har återhämtat sig, hehe.
 
Idag kom det en björn till skolans klinik, en riktig levande björn. Den skulle in på röntgen och det var stor uppståndelse. Poliser, viltvårdare, veterinärer och såklart en hel drös med studenter som trängdes runt omkring.
Varför hade inte jag skift idag!?
 
Ska hoppa i säng snart, och försöka vakna tidigt i morgon. Går runt med ständig huvudvärk på grund av sömnbrist tror jag. 
 
Kram <3

BRUNO MARS

WOW säger jag bara, det var en helt fantastisk konsert med Bruno Mars igår! Han är ju en helt magisk artist! Kan sjunga, dansa, spela instrument och ge en riktig show! Gaah! Tror jag är lite kär i honom ;)
Åh jag är helt lyrisk fortfarande <3
 
Vi hade sittplatser, men i början av konserten bad Bruno Mars alla att ställa sig upp, och sen gick det ju inte att sitta ner när han väl hade börjat :P
 
 
Fokus på plugget nu! 
 
Kram <3

Tills nästa gång

Halloj!
 
I måndags var jag på Ullö, kändes extra utdraget på grund av att jag visste att jag hade mamma väntande hemma i lägenheten. 
 
Vi hade i alla fall "rectal palpation" på gården bredvid stordjurskliniken. Minst tre kossor skulle vi undersöka. Det är inte så äckligt som man kanske föreställer sig, men det är ju inte det bästa man kan göra en måndagmorgon ;).
 
Det var kallare än vanligt på Ullö, nästa gång blir det underställ och fleecetröja tror jag!
 
 
Mamma och jag åt middag på Most på kvällen
 
På promenaden hem passerade vi operan:
 
Igår var jag på skift igen! Fick lägga permanent kanyl och ge lite medicin, såg också två kastreringar men fick inte "scrubba in" för jag skulle iväg på parasitologi labb. En annan gång!
 
 
Idag är det obstetrics plugg som gäller, midterm på tisdag. Och ikväll är det BRUNO MARS konstert :D 
 
Kram <3

Lyxig vardag

Hej!
 
I lördags när mamma landade var jag och hämtade henne på flygplatsen. Det tar exakt 1 timme från dörr till dörr om man åker tunnelbana och buss.
Vi åkte förbi lägenheten och lämnade av bagaget och sedan gick vi bort till Starbuck där mammas favorit kaffe serveras. 
Satt där i några timmar och jag lärde mamma lite saker på hennes nya mobil. Trots att hon bor med två datanördar så blir det ändå jag som får hjälpa henne med teknik prylarna. Som jag först har fått förklarat för mig av min bror. Familjens teknik kedja ;).
 
 
 
Efter det gick vi hem till lägenheten och jag fick lite tid att plugga innan vi fick finbesök. Grannarna från Värmdö spenderade sitt höstlov här i Budapest. Är så märkligt att se personer som jag annars bara träffar i Sverige här i Budapest, blir liksom fel i min hjärna, haha! Vi gick ut och åt på Paprika hela gänget. 
 
Söndagsfrukost i lägenheten:
 
Sen var det dags för mammas födelsedagspresent som hon fick av mig, fish-pedicure på A-List spa. 
Det var en rolig upplevelse. Ett akvarium med fiskar som man sitter med fötterna i, och så rengjorde fiskarna ens fötter. Kittlades lite, men gjorde aldrig ont. Vi blev bjudna på te och kaffe undertiden vi satt där. En halvtimme senare kändes det som att man skrubbat fötterna, utan att man hade gjort dem illa. Samma lena känsla och blodcirkulation, men inga rispor liksom. 
 
 
Med mjuka och lena fötter tog vi oss till Lizst ter för att äta lunch med Christian på Cafe Vian. Jag prövade mig på Chicken paprikash som är Ungerns traditionella mat (förutom gulasch), helt klart godkänd!
 
 
 
 
Som efterrätt gick mamma och jag till Sugar! Och herregud vad man får i sig socker av att vara där, jag tror jag är bakfull av socker just nu. Men det är ju så gott, så det är värt det!
 
 
Middag ikväll? Inte en chans, jag är proppmätt! Haha..
 
Kramar <3

Mammmaaaa!

Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg, Mamma är på väg!
 
Så är det  :D 
 
Mot flygplatsen!
 
Over and out

Sova eller inte sova

Frågan är om man bara ska gå och lägga sig och sova bort tröttheten, eller om man ska göra en stor kopp kaffe och bara bita ihop och utnyttja det som är kvar av dagen till att plugga. 
 
Jag gjorde en kopp kaffe/choklad/mjölk (tror kaffedrickare skulle fasa sig över hur mycket annat än kaffe jag har i min kopp). 
Lets see if it works!
 
 
Kram 

Halloween

Heej!
 
Hade en toppenkväll igår, Halloween firande är så kul! Varför är det bara en gång om året!?
Jag gick klädd som.... *trumirvel*... Khaleesi, från Game of thrones. Mother of dragons ;)
 
För de som inte vet hur hon ser ut: 
 
 
Och så jag:
 
Några bilder från kvällen:
 
Nu väntar pizza och en serie!
 
Kramar <3

RSS 2.0