Påsklov

Hej! 
 
Nu har jag påsklov! Gjorde en tenta igår i "assisted reproduction", en valbar kurs som jag läser. Gick sedan på styrelsemöte och åt en riktigt sen middag med Mari och Iselin efter det. 
Skulle packat också men var helt slut så ramlade bara i säng. Efter international day (där jag kom hem efter kl 3 på natten) och tenta plugg dagen efter så behövde jag sova. Packade nu i morse och städade lägenheten.
 
Nu sitter jag som vanligt på flygplatsen och skriver ;)
Blir skönt med lite lov, även om jag behöver plugga en del. 
 
Vi hörs!
Kram
 

International daaaay!

 
Uppe med tuppen i morse och förberedde för Svenska bordet. Nu är jag helt slut, dricker energidryck och halv sover i soffan. 
Mer bilder kommer senare!
 
Kram <3

Kanelbullebak

Hej!
 
Sitter i en lägenhet som är fyllt av kanelbulledoft. Härligt kanske ni tänker, men nej, inte efter 100 kanelbullar. Börjar förstå personer på bageri som faktiskt klarar sig från att äta alla godsaker hela tiden, de måste helt enkelt tröttna på lukten. 
 
I morgon är det international day :D Jag är ansvarig för kalaset i år igen, men denna gång med Zara. Det börjar i morgon klockan 8 då vi hämtar borden, och sen fylls borden med godsaker och skolgården med glada studenter. 
Svenska bordet bjuder på kanelbullar, kladdkakor, hallongrottor, smörgåstårta, knäckebröd osv osv. Jag hittar inte min svenska flagga vilket är lite surt, men ansiktsfärg har jag för att måla fina flaggor på kinderna. 
 
 
Kram

Att göra listan

Hej!
 
Idag hade vi den äckligaste food hygiene practicalen hittills, vi kollade nämligen på fiskar. Hela rummet stank av fisk och jag satt och andades med munnen (såg säkert ut som en fisk på land) och mådde illa. Bläää!
 
Elena hade kul i alla fall!
 
I vanliga fall är de labbarna under timmen, give or take sådär 10 min. Denna var två timmar lång. Urk!
 
Jag tröstade mig i djuraffären efteråt med att köpa alldeles för många kattleksaker, hehe..
De ska med i väskan hem till Sverige! Jag tror mycket på mutor, är de inte så man vinner kärlek från alla barn (människor som katter och hundar)?
 
I morgon är det stora bakdagen för mig, ska försöka göra uppåt 100 kanelbullar inför international day. Utöver det har jag en hel del saker att göra, få se vad jag får tid till. 
 
En massa pluggande i alla fall, blir ett kul påsklov ;)
 
Kram <3

Grillfest på taket

Hej!
 
Jag saknar den "gamla goda tiden" när jag ordnade grillkvällar ute på Bullandö. Alla vänner kom över och vi grillade, drack svensk cider och pratade långt in på natten. Det är helt klart de bästa kvällarna!
 
Igår var inte långt därifrån, vi var bjudna på grillkväll till Ellinor, som har en lägenhet med takterass. Det var otroligt nog ganska varmt där uppe, och jag tror jag till och med fick lite färg i ansiktet. 
 
Blev inte så sent eftersom solen går ner tidigt och kylan kommer snabbt, men härligt var det!
 
 
 
I fredags firade Christian och jag 2 år, inte dåligt det! Vi gick till Pampas, där vi firade vår förra årsdag. Får se var vi befinner oss nästa år...
 
Är inte söndag en vilodag? Jag har typ hundra saker som ska hinnas med, men just nu sitter jag bara här ute på balkongen och skriver blogginlägg och njuter av solen - tycker jag förtjänar det.
 
 
Kram <3
 

Njuta av tiden

Hej!
 
Solen är här och det är 15 grader ute! Våren gör mig alltid på extra gott humör, hur mycket jag än älskar vintern och all snö. 
 
Idag var det fotografering på skolan, en ungersk man som inte kunde ett ord engelska instruerade hur man skulle sitta och titta och röra på huvudet - jaja det blev väll skapligt bra. 
 
Christian och jag innan fotograferingen
 
Snart är min förkylning över, jag kan känna att jag är på bättringsvägen (kan också vara för att jag gått över till att använda nässpray.. i alla fall..). 
 
Åt lunch på Fruccola här om dagen, älskar salladsbuffér!
 
På tal om andra mumsigheter så har vi lär oss att göra korv i Food hygiene practicalen (fråga inte..), och igår fick vi smaka på vår egen lagade korv. Två saker insåg jag under göra-egen-korv-processen: 1. vår korv blir inte alls lika smakrik och fin som den i affären, 2. korven i affären är så sjukt konstgjord och tillfixad med extra tillsatser att det inte är sant. 
De två nedersta korvarna till exempel, den till vänster är köpekorven, och den till höger är hur vår blev... inte specielt aptitlig..
 
Jaja, den blev godkänd ;)
 
Kram kram

Fest och förkyld

Hej!
 
I fredags klädde vi upp oss för att gå på Graduation ball, för de äldre studenterna. Nu har de gått ut och vi är officielt "äldsta klassen"!
Kvällen började med middag hemma hos Myra, god Libanesisk mat i mängder och många trevliga människor. 
 
Christian, Myra och jag
 
Vi tog taxi till Hilton hotel, där själva Graduation ball ägde rum. De hade gjort det så himla fint där och man kunde känna glädjen i luften! Så många lyckliga studenter, deras familjer, live band i bakgrunden och öppen bar - det blev en ordentlig fest!
 
Vi kom väll iväg runt 3 därifrån, efter att jag hade hjälpt ett antal personer att ta en taxi hem (lite mycket dricka för vissa, hehe)
 
Igår kom förkylningen tillbaks, och inte bara med halsont utan med snorig näsa och massa hostande och nysninga. Lite bitter är jag då jag faktiskt hade börjat ta mig ut till Margareta ön och sprungit. Gårdagen spenderades därför i soffan med lite slöläsning av internal medicine. På kvällen samlade jag krafter till att göra middag i alla fall. Hemlagade köttbullar, svampsås och potatis blev det.
 
Och sen lite söta bilder på Hermione, för att jag inte har min söta Nattis här
 
Atchooo! Snörvel! Kram (om ni vill ha en infekterad Nina-kram)
 

Misslyckad skift-vecka och Graduation-känsla

Hej!
 
Denna vecka var egentligen min shift vecka, men då skolans stordjursklinik Ullö fick in en smittsam sjukdom och blev satt i karantän, fick jag fortsätta som vanligt med lektioner. Undrar om jag kommer behöva ta igen alla mina skift nu? Bökigt det blev! Jobbigt med sjuka djur sådär ;)
 
Jag hann med en dag på Ullö i alla fall (och lyckades såklart glömma kvar min jacka som nu är i karantän området...). Vi fick in en lite rolig patient, en alpacka. De är bra söta, och denna var väldigt trevlig och spottade inte på oss. 
 
 
I helgen var Mari, Christian och jag och spelade biljard. Jag måste säga att jag blev lite imponerad av mig själv, jag lyckades faktiskt få in flera bra träffar. Mari och jag spelade mot Christian och var väääldigt nära att vinna. 
 
 
Därefter gick vi till pub/festlokal där flera klasskompisar redan infunnit sig. Härlig kväll som avslutades på McDonalds. Jag har inte riktigt förstått grejen med att äta när man varit ute och druckigt, alla verkar ha sådant sug efter onyttig mat och jag känner inte alls för det. En glass går alltid i (eller vad säger du Daniel :P), men annars nej!
 
Lilla Hermione trivs, jag tycker hon växer och blir mer modig för varje dag. Och Houdini var hos veterinären i fredags och blev av med kulorna ;). Imponerande hur pass "lätt" det är att kastrera även de mindre djuren nu.
Han verkar ha tagit operationen bra i alla fall, så snart kan vi släppa ihop dem. Haha så fort en tjej kommer in i huset så blir killen av med "manligheten", bildligt talat.
 
Nyss hemkommen från operation:
 
Hermione på rymmen och fångad efter att jag krälat runt på golvet i 15 min! 
 
I morgon är det graduation för årskursen över oss. Det är en graduation i mars och en i juli (om man ligger efter med examerna). Så om ett år är det vår tur! Christian och jag är bjudna på middag hos Myra (en libanesisk tjej som går ut nu), och sedan ska vi på efterfest på Hilton hotel i Budapest castle district, fancy fancy! Ska bli riktigt kul!
 
Denna vecka och nästa är det fotografering för oss, då ska vi ta bilderna som kommer att hängas upp på en tavla någonstans i skolan. Galet! Det är nära slutet nu alltså!
Men jag såg att 5e års studenterna i Sverige redan har haft sin avslutningscermoni osv, hur orättvist är inte det? Så jag antar att de får ha praktik och skriva thesis nu... vi har det inte lika bra. 
 
 
Kram <3

Weekend in Sweden

Halloj!
 
Förra veckan hade jag epi-midterm, och det gick förvånadsvärt bra. Kändes lättare denna gång! Men tills nästa (och sista) epi-midtermet ska jag se om jag vågar vara lite mer modig. Man får nämligen något som kallas "negative marking" på provet, detta innebär att varje felsvar du gör får du minuspoäng för, så om du inte är säker så är det bäst att inte svara alls. Jag har haft en enda fråga fel varje gång, vilket betyder att jag inte chansar alls - jag tar de jag kan och lämnar resten. Nästa gång ska jag chansa lite mer!
 
Direkt efter provet åkte jag hem och packade väskan, tog bussen till flygplatsen och sedan flyget hem till Sverige. Det kändes skönt!
Möttes av ett helt gäng med söta kattungar, och finaste Nattis såklart. De är så söta så jag visste knappt var jag skulle ta vägen. 
De har verkligen bara två lägen, 100% bus i någon timme och sedan tvärslocknar de. 
 
 
Fick besök av Nattis uppfödare också, som ville titta på sin avkomma och såklart de söta kattungarna.
Nattis fick en kudde med kattmynta i, som hon blev helt tokig i!
 
Träffade Lisa två gånger när jag var hemma, en gång för filmkväll hos mig och en fika i stan. 
 
Cafe 60 heter det, om jag inte minns fel, och de har hur mycket bakverk som helst, och hur många te-sorter som helst! 
 
Hann rida också! :D Blev en barbackeritt och en lite längre runda med Camilla och Ann-Charlotte. 
 
 
Hästarna släpptes i deras riktiga vinterhage, som de inte fått stå i sedan mamma bröt benet. Och oj vad lyckliga de blev. De hoppade och skuttade som kossor som just fick komma ut på grönbete.
 
Fylla mat till hästarna är som ett gympass, fast det luktar godare och du får faktiskt någonting gjort (mer än träningen då).
 
 
Det var en toppenbra weekend hemma! 
 
När jag kom tillbaks till Budapest så hade vi fått en ny liten familjemedlem, chinchillan Hermione. Vi tyckte att temat "magicians" var bra, så nu har vi Hermione och Houdini.
Se så söt!
 
 
Och våren har kommit till Budapest, sol och blommor tittar fram. 
Sol på balkongen, snart kan man börja sola :D
 
Christian och jag tog en promenad till parken, för att mata gräsänderna med gamla pepparkakor.
 
Kram <3

RSS 2.0