Bye bye midterms

Hej!
 
Sista midtermet everrrr! Det var idag det, i tråkiga state vet. Så skönt att bli klar med små tentorna så att man kan lägga fullt fokus på finals. 
 
Den andra maj är det uppskrivning till alla examen (vår skola tycker om att skapa panik och få folk att slåss om examensdatum, så allt släpps samma tid och det är såklart begränsade platser). 
Jag är typ klar med min plan över examensperioden, jag är hyfsat nöjd i alla fall. Lägger ut den traditionella överblicken så fort allt är spikat! 
 
I morgon är det valborg och vi i styrelsen har dragit ihop ett firande för alla svenska studenter. Det blir middag på Troféa, allt man kan äta och dricka. Och det blev slutsålt med biljetter, så kul! 
 
Ska beställa lite mat nu och titta på en serie :) 
 
 
Kram 

Bonde-drömmar

Hej!
 
Det har varit en händelsrik helg (veckoslut). I torsdags var jag på en kogård där de hade 1600 mjölkande kossor. Helt galet stort! Men det var väldigt fint och välskött måste jag säga :) 
Vi övade rectal examination och inseminering, kul som sjutton! För första gången så kände jag att jag inte var helt lost där inne i ko-rumpan, hehe.. Så för er som är lite känsliga kan jag ju varna för bilderna längre ner. 
 
Kalvarna i sina små fållor
 
Så göllig!
 
Ko som just håller på att kalva
 
Nyfödd plutt
 
När jag gick runt bland alla kossor på gården så slog det mig "varför är jag inte bonde!? Det är ju här jag vill vara!". Min dröm är verkligen att ha min egna lilla gård, jag vill se dessa vackra varelser runt mig hela tiden! 
Men veterinär är väll inte så tokigt det heller! 
 
Mjölkningsutrustningen, väldigt avancerade grejer som är helt styrda av ett datorprogram som registrerar vilken kossa som står vid vilken mjölkmaskin och anpassar det därefter. 
 
Rectal examination, mycket fokuserad..
 
 
Jag är så sjukt kort, så om jag ska jobba med kossor kommer jag nog ta med mig en liten pall runt!
 
Ultraljud, en klump med ben, det är bebisen det!
 
Så, nog med farm-bilder! Jag hade det i alla fall jätteroligt!
 
När jag kom hem var det bara att duscha av sig och sedan ut på middag med Christian som fyllde år. 
 
Mat och drinkar på Fridays
 
När vi kom hem så hade Miltos och jag planerat överaskningsfest, så efter en stund kom ett helt gäng och knackade på dörren. Vi spelade kortspel och hade trevligt! Väldigt lyckat! Men glömde såklart att ta kort..
 
Igår var det fullt fokus på plugg, har ett midterm kvar och sen börjar alla finals! Puh! 
Senare på kvällen var jag på födelsedagmiddag för Ellinor på Tom George (en resturang som jag helt missat), toppengod mat och trevliga människor att sitta och snacka med. 
 
Idag blir det plugg igen!
 
Kram på er <3
 

Skolgården i grönska

Hej!
 
Dessa praktik-ansökningar kommer orsaka en tidig död för mig.. Okej nu var jag lite väl dramatisk, men det är verkligen stressande. Försöker skicka ut förfrågningar åt alla håll och kanter, och sedan måste man se till att alla 5 praktiker får plats och inte kraschar med varandra. 
 
Och så examensläsning på det! 
 
I morgon händer två roliga saker, Christian fyller år och jag ska iväg till en stor kogård och öva insemineringar och dräktighetsundersökningar. Jag ska inte jämföra rolighetsgraden mellan dessa två event ;)
 
Det är så fint på skolan nu när alla blommor börjar slå ut.
 
Kram kram

Väckt datorn

Hej!
 
Jaa, idag kom datorladdaren med posten! Jag har varit utan dator sen påsk. Vilken plåga det varit, enda räddningen har varit mobilen och Christians dator. 
 
Nu är den här i alla fall, det söta lilla paketet med min efterlängtade laddare!
 
Jag mår bättre idag också, äntligen har hostan taggat ner lite, och ingen feber eller yrsel. 
Och så kan man inte låte bli att bli lite extra pigg av detta väder, mmmmm!
 
 
Något man helt säkert kommer sakna från Budapest. 25 grader i April sådär.
 
Kram kram
 

Hemmahelg

Hej!
 
Jag hostar vidare och läser Epi. Det går ganska lätt att gå igenom det jag en gång lärt mig (till midtermsen) men jag förstår inte hur allt ska sitta till final. Det är ju så sjukt mycket! 
 
Denna helg har vi verkligen haft en hemma helg jag och Christian. Läst, lagat mat tillsammans och tittat på film, ganska mysigt faktiskt :)
 
Lite av vår matlagningskonst: 
 
 
Min lilla bebis har insett fördelen med extrasäng, här duger inte en liten kattpuff inte!
 
Nya blommor som piffar upp lägenheten
 
Fixat till mitt CV idag också, låt ansökningarna börja! 
 
Kram

Here we go again

Hej! 
 
Om 200 topics ska läras till epi final så måste man ju börja någonstans, topic 1/200! 
 
Har fått en helt förskräcklig hosta också, blää! Blir alltid så stressad när jag är sjuk, för jag har så mycket att göra. Kan vara att jag blir sjuk av att vara stressad också. Onda cirkeln! 
 
Kram kram

Sommaren är påväg

Hej! 
 
Så skönt väder idag, äntligen kan man börja få lite färg! Jag har nu gått från likblek till blek-röd, så mycket bättre haha! 
 
Satt och drack en egengjord ice caramel latte (börjar bli ett riktigt kaffeproffs) och njöt. 
Vispar såklart runt den innan jag dricker, men tyckte det såg häftigt ut med två lager.
 
Måste bara visa en supergod wrap som Christian lagade här om dagen, en typisk Libanesisk sandwich med kyckling och grönsaker i.  Mm!!
 
Det var väll allt jag hade att berätta om idag, ganska händelselös om jag får säga det själv.
 
De små lurviga paddorna äter middag tillsammans :)
 
Kram

Balkong vs takterrass

God morgon! 
 
Idag ska jag läsa forensic, har midterm i veckan och jag har aldrig varit på en endaste lektion så vet knappt vad det handlar om. Lite att läsa igen helt enkelt. 
 
Ska försöka få till lite solande också. Vi får sol på vår balkong runt kl 1 och vid 4 försvinner den i hustaket,  ganska lagom för att man inte ska bli lockad att sitta där toklänge. 
Och så är det ju skönt att inte ha sol hela tiden när det blir så varmt som det blir här i Budapest. 
 
Balkongen blev cat-proofed igår!
 
Balkong i alla ära, men takterrass är något speciellt. Lite avundsjuk blir man när folk kan grilla ute och har plats med massa gäster. Jag får nöja mig med att känna flera som har takterrass.
 
Igår var jag på en takterrass i samma byggnad, vi firade Kathrine som fyllde år.
 
Kram

Escape room

God kväll! 
 
Sitter och tittar på serier och väntar på en pizza. Känner att jag får vara lite onyttig eftersom jag sprang tidigare idag. Blev en runda i parken med Miltos (Christians kompis) som också tycker om att springa. 
 
Gick ut och satte mig på balkongen efter, och fick sällskap av både Nattis och Christian <3 
 
 
Nu på kvällen har jag varit iväg på något som kallas escape room. Man är ett lag som blir "inlåsta" i ett rum och tillsammans ska lösa diverse utmaningar för att ta sig ut innan en timme gått. Vi klarade det på 45 min,  så jag tyckte vi gjorde det bra. Alla kunde bidra med något och man blev bättre och bättre på att lösa uppgifterna ju mer man kom in i det. Sjukt kul i alla fall, sådant vill jag göra mer av! 
 
Ett av rummen hade en annan trevlig gäst där, hon såg dock ut att ha suttit där ett tag :P
 
Ha en fin kväll! 
Kram

Tick tock, tick tock

Hej! 
 
Tillbaks i Budapest och allt är som vanligt. Gjorde Epi midterm i onsdags och det gick förvånansvärt bra. Hade inga förväntningar alls då jag inte läst så bra, men det gick ändå. 
 
Nattis gör sig hemmastadd igen, och verkar ganska nöjd med livet.
 
Även chinchillorna, som nu äntligen sitter i samma bur, verkar trivas bra. Hermione är inte alls rädd för Nattis, men Houdini tycker fortfarande att hon är ett stort hårigt monster. 
 
 
Fin och nystädad bur med svenska äppelträdskvistar ;)
 
Igår var det möte med ansvariga lärare och internationella skolsekreteraren angående 11e terminen.
11 terminen för oss är praktik, det är väll ungefär som läkarnas AT tjänst. Det är 18 veckor som delas upp till olika block (food hygiene, state vet, lab, farm animal och clinical practice).  Clinical practice är väll den delen som känns mest lockande, då man får praktisera på klinik, och välja djurslag själv. Jag är mest inne på häst :)
 
Men det är mycket som ska ordnas, och man blir något stressad när lärarna säger "ni får öka tempot nu och börja registrera var ni kommer att vara, en månad till dead line! " Älskar att skolan väntar med att ge ut info till sista sekund och sen ber oss skynda på. Är som att säga att vi borde sprungit fortare innan startskottet ens har gått. Men men! 
 
Kram på er <3 
 

Påskgodis

Hej!
 
Nu närmar det sig slutet på mitt påsklov, men det har varit ett bra sådant så jag är nöjd.
 
Massor av gos med kattungarna såklart! De är helt underbara och jag hade gärna behållt alla tre, men det blir bara lilla Ala Atlantis som stannar. Var iväg med dem till veterinären för vaccinering, chipmärkning och veterinärbesikning under veckan, och de skötte sig så bra. Nu är både Achilles och Axis i sina nya hem, och de kommer nog trivas bra!
 
Halvhjärtade studie-försök med mina små hjärtan <3
 
Jag har träffat Lisa två gånger under lovet, min fina Lisa! En kväll gjorde vi middag tillsammans (läs: Lisa lagade mat och jag drack vin och babblade), och så hade vi Mamma Mia filmkväll med godis, glass och chips efteråt. Ja, jag rullade hem därifrån. En annan dag tog vi en fika på söder, och sedan gick en promenad i vårsolen.
 
 
Har besökt, och haft besök av, både morfar och farfar, med middagar och tårtkalas (påsken är inte en hälsosam tid, hehe).
 
Och så har det blivit flera ridturer, några gånger ensam (bara jag och Piltis), och några gånger med Camilla på Fossa tossa lurventuss. 
Jag vill kunna rida varje dag! Snart så, snart kan jag göra det - är vad jag intalar mig själv i alla fall. 
 
GLAD PÅSK!
 
Kram <3
 

RSS 2.0