Halloween party!

God morgon Sverige och Budapest! Igår hade jag en galet rolig kväll :D Tänkte sammanfatta den med lite bilder :)

Hoqwarts student


Sminkning och förberedning hemma hos Mari och Karina


Arrrrggg!!






Blixt i pannan :P


När vi skulle på förfesten var vi lite osäkra på om vi knackade på rätt dörr, men vi fick det snart bekräftat att vi var rätt när personen som öppnade såg ut såhär.


Sexy vets ;)


Påminner starkt om en film..






Nina och Nina (svensk ;) )


Hon som hade förfesten (från Alice i underlandet), och Dr Pepper





Fiina!




Pirat-kamp


Fågelskrämma :P





Sunniva och Ingelin


Taxi till "Party island", vet inte vilket ställe vi var på.. 


Sjukt stort ställe! Trodde inte man hade sådana här stora lokaler. Massa folk, många roliga utklädnader (och läskiga :S )






Låter denna bild avsluta detta inlägg ;)


Kram <3

Dränker mina sorger i shopping?

Hejsan allihopa :)

I morse var jag uppe tidigt för biofysiken. Jag kommer ihåg första gången jag var på den lektionen så sa vår lärare när han kom in i klassrummet "jag borde haft en kamera med mig, så många elever som står upp när jag kommer in".
Jag förstod varför han hade denna reaktion när jag hade lektionen i morse. Vi var nämligen 4 stycken och jag. 5 elever i en sal som rymmer 120 elever.

Det gör nästan lite ont i hjärtat att tänka på det, han stod där framme vid tavlan och undrade säkert varför ingen vill gå på hans lektioner. Och så när han frågade om vi hade något prov idag tänkte jag räcka upp handen och ljuga och säga att vi hade det, och det var därför ingen kom, men en annan tjej han före och sa "de är bara lata och inte orkar komma". Suck... Jag skjönner ikke varför folk inte kan gå på lektionen.

Efter en jobbig skoldag med fysik, botanik och kemi åkte Mari och jag och shoppade. Vi skulle handla kläder till halloween, men det blev lite annat också. Det var så roligt! Blev lite gladare än vad jag varit sen kemi provet. Nu har jag allt som behövs till Halloween party på fredag. Jag har alltid letat efter det perfekta tillfället att få klä ut mig till en Hogwarts student, och nu får jag chansen. Plus att jag aldrig varit på en riktig Halloween fest :D åh jag längtar! 

Jag spisade hos Mari och Karina, och nu sitter jag och dricker te framför datorn.

Jag ska försöka få tag i en stor pumpa och ställa utanför min dörr med ett ljus i tänkte jag :) det ser så koseligt ut!

Hugs <3

 


Varför kan jag inte prestera när jag måste?

Jag hade pluggat på allt man skulle, jag kunde talen klockrent i boken, jag rabblade reaktionsformler i huvudet.. och sen kom provdagen, och inte det minsta kunde jag få ner på det där pappret! Varför!?

Jag har just haft chemistry midterm om ni undrar, och det gick åt hel*te. Suck.. bara att börja plugga inför nästa prov.

Åh jag blir så besviken på mig själv, varför kan jag allt hemma och sen när jag sitter på provet så kan jag bara inte. Ska försöka släppa det nu.

Okej lite bra saker.. hmm, jag har fått två dvd:er av min syssling där de visar när de diskerar en hund. Tror det kan bli en mysig filmkväll framöver, popcorn, godis och en bra film liksom. Kan inte gå fel :) haha ja man blir lite knäpp av att gå veterinär.  

Nu ska jag sätta mig och rita lite bilder så att jag kan börja plugga ordentligt till nästa anatomi midterm "joints".

Kram på er <3 

Eller?



Sverige <3

Hejsan allihopa!

Sitter just nu och har en sådan lycklig känsla inombords, så jag tänkte det passade med ett blogg inlägg.
Jag fick just ett mail av min mamma där det stod: "jag har bokat en silver sköldpadda, den ljusaste med silver på benen..". För er som inte är så insatta i katt-världen betyder detta att hon har bokat en trefärgad kattunge till mig! Åh jag är så glad :D hoppas allt kommer fungera, med Peter, leverans och flytt till Ungern bara.

Sedan har jag också fått reda på genom sms, mail och facebook att det är snö i Sverige. Vad avundsjuk jag blir! Vill också ha snööö, åh fina fina Sverige.

Idag har jag varit och shoppat på Ikea. Mari och jag tog en sväng dit, vi började med att äta på resturangen som fanns där. De serverade SVENSKA KÖTTBULLAR! OMG vad gott det var <3



Efter att ha inhandlat diverse köksutrustning, säng och värmeljus gick vi och handlade i den Svenska matbutiken som ligger i samma byggnad. Jag kände mig som ett litet barn i en leksaksaffär :D Det fanns godisbilar, pepparkakor, köttbullar, Marabou choklad m.m..

Sitter nu och luktar på ett av värmeljusen som jag köpte, de luktar kanelbullar, sen har jag ett med kladdkaka-doft också. Mmm... Snart är det dags att öppna godisbilarna och njuta av en fredagskväll med kemi boken.

Puss på er <3

Host!

Hejsan :)

Jag har varit dålig på att uppdatera på senaste tiden, men har inte så mycket at säga just nu. Sitter uppe hela nätterna och pluggar kemi. Av någon anledning så pluggar jag bra den tiden. Konsekvenserna av det blir då att jag blir riktigt trött på dagen. Och till råga på allt är jag sjuk också, så jag hostar hela tiden.

Efter att ha somnat på kemi lektionen och var tvungen att bli väckt av tjejen bredvid mig så gick jag hem för att sova några timmar. Men så kommer den där hostan och driver mig till vansinne, så nu blir det mer kaffe och kemi istället.

Mamma ska ringa en kattuppfödare idag och kanske tinga en kattunge åt mig :D Jag hoppas en liten fin hona finns kvar. Rasen är sibirisk katt, så underbart söta, och allergivänliga (så att Peter och lilla katten kan vara i samma rum).

Kramar


Seminarie-middag, skalpeller & serier

Hejsan söta ni :)

Först lite sen uppdatering från i lördags kväll. Det var middag efter seminariet med alla (ca 100 norskor och svenskar). Jag hade jätte trevligt och åt massa god mat och drack gott vin.

Hela söndagen ägnades åt kemi och anatomi, förutom en förmiddags promenad med Kerstin och hundarna.

Idag har jag varit i skolan och haft histologi, och ska tillbaks ikväll för att gå på anatomi. Vi kommer antagligen få titta på en död hund, med tanke på att vi nu inlett ämnet "joints" och kommer börja att disikera vid nästa anatomi practicals (i morgon). Därför har jag idag varit iväg och köpt diverse skalpeller och saker som man behöver för lektionen.

Om ni nu råkat missa det så har Gossip Girl börjat igen, och jag tittade just på senaste avsnittet. Älskar serien, men just nu vet jag inte vilken karaktär som jag stör mig mest på. Men men, det är ju gossip girl vi pratar om, alltid kaos.

Ikväll kommer jag plugga inför anatomin, och äta glass.


XOXO


...

“Deep down everyone wants to be hardcore. But being hardcore isn’t just about being tough. It’s about acceptance. Sometimes you have to give yourself permission to not be hardcore for once.
You don’t have to be tough every minute of every day. It’s okay to let down your guard.
In fact there are moments when it’s the best thing you can possibly do…as long as you choose your moments wisely”



-Greys anatomy


Veterinär seminarium



Vilken dag! 10 timmars föreläsning på norska! Så intressanta ämnen och bra föreläsare!

Som ni ser på bilden gick vi igenom olika ämnen så som dermatologi, där fick vi vara med och ställa diagnoser på olika patienter som hon hade skrivit information om och tagit bilder på. Vi fick ge förslag på hur man skulle behandla det.
Koliken var mycket intressant, skulle gärna kunna specialisera mig på sådana ämnen. men samtidgit verkar det lite läskigt. Mammas lilla ponny har ju kolik en gång om året ungefär, men det krävs ingen operation för det. Här var det tarmar som vänt sig och snurrat sig på massa konstiga sätt, många fall leder till avlivning.
Därefter gick vi igenom cancer, olika former av cancer och hur man behandlar det. Det blev väldigt sorgligt när vi kom till ett fall som var precis det som det var med Tracye..
Sedan fick vi information om att jobba utanför norge och sverige, typ att man kunde åka till riktigt fattiga länder och hjälpa till som veterinär. Tex FN har vissa veterinärer som vår intressant jobb utomlands. 

Det var helt klart värt att gå på! Men nu är jag så sjukt trött att jag skulle somna här vid skrivbordet. Men ska samla lite energi och sen blir det middag med alla som var på seminariet idag. Jag hoppas jag får en plats nära den norska veterinären ;) blir säkert intressanta ämnen där tänker jag. 

Kramar   

Café, varmchoklad och studieteknik

God kväll allihopa!

Här står jag och lagar köttfärsås, klockan är 23.22. Härlig tid att spisa mat på, ikke sannt ;) Nej men jag ska förklara hela historien.

Igår var jag på internet café med Mari och Karina. Vi pluggade kemi och hade det trevligt.  Det blir mycket varm choklad kan jag säga :) vi satt där till ca kl 10.



Idag var vi också på café med lite fler folk. Vi skulle plugga anatomi, med det blev mest sitta och prata om annat. Och varm choklad drickande :)



Efter det följde jag med Mari och Karina för att äta middag hemma hos dem. Därefter blev det seriöst anatomi-plugg, med vin drickande. Det fungerade till en början, sedan blev det lite svårare att hålla sig seriös.

"Vad är det här?"
"Det är en DÖD hund!"
"Nej, är den död?"


När jag kom hem nu på kvällen insåg jag att min köttfärs inte skulle hålla sig en dag till, så jag behövde tillaga den och frysa in. Så därför står jag och lagar mat mitt i natten, trots att jag ska upp 7 i morgon. Då är det nämligen VETERINÄR SEMINARIUM från kl 8 till 18! Så kul ska det bli! Ämnerna är bland annat "kolik på häst" och "veterinärer utan gränser".

Nu borde jag nog sova snart.

Hugs


Filminspelning

Hej hopp.

Jag blir tokig på den här kemin, nu har jag suttit här i några timmar, och inte har jag kommit från till någonting! Orkar inte mer, så nu blir det kära anatomin, för den är såå mycket enklare..

Idag var det full fart på Budapests gator, det var nämligen filminspelning. Kändisar på plats var Angelina Jolie och Brad Pitt! Sunniva, Ingelin och jag kunde bara inte låta bli att ta några kort på sakerna de gjort i ordning för att förvandla en vanlig väg och en kyrka till ett krigsfält i något krig.

Ett fint staket har här pyntats med taggtråd och "snö". En total förstörd bil har även placerats framför alltihop. Senare körde de in massa stora läskiga bilar här också.


Ingelin och jag vid en korsning. Det var mycket förstörda bilar kan jag säga!


Lånade denna bild från en tidning, detta är framför "muren" runt kyrkan.


Nu ska jag nog sova, härlig dag i morgon, 8-17..


Natti natti mina små stjärnor <3

Fina dagar med Peter <3

Just nu sitter jag med en stor chipspåse framför mig, tröstäter i min ensamhet (vad hände med tröst-laga-mat, har ju köttfärsås som ska göras!).Peter har åkt hem till Sverige och jag saknar honom redan fruktansvärt mycket. 

Men vi har haft massa roliga saker för oss de här underbara dagarna :) Peter har fått uppleva lite av Budapest, vi åkte ner till floden, åt på en ungersk resturang, tittade på några sevärdheter, gick i parken osv. Det var så mysigt att ha honom här <3 Vi satt även i ben-museumet ett tag och pluggade. Jag fick peter att pussa ett hästhuvud, men vet inte om jag får lägga upp den bilden :P Han var även med på en anatomi lektion, dock såg jag ett tydligt bristande intresse då han satt och spelade spel på sin mobil. ;)

Måste bara berätta lite tecken på min plugg-stress. Första natten Peter var här vaknar jag skrikande och sätter mig upp i sängen. Peter, som självklart vaknar, frågar vad det är och jag svarar "Huvudet.. det är så många namn.. och foramen och..", sen somnar vi igen. (Foramen är ett ord som används på många delar i anatomin)

Nästa natt höll jag Peter vaken ungefär halva natten och kunde inte sova för att jag bara såg kemi-formler i huvudet. Blev lite hysterisk och Peter fick halvt skrika åt mig att lugna ner mig. Sen somnade jag tillslut av att hålla honom i handen.. inte bra detta.

Jag har fått tillbaks mitt anatomi prov.. lite av en besvikelse. Om jag säger såhär, 75% behövdes för att "klara" provet. 3 stycken i klassen på 120 elever fick 70%. Ingen fick över. Jag hörde inte till de 3 stycken, trots att jag fick rätt på allt jag svarade på.

Idag gick det dock lite bättre på kemi förhöret. Det var min tur att göra muntligt prov och när jag hörde mitt namn gick det en obehaglig stöt genom hela mig. Jag fick självklart den elaka läraren och jag skakade som jag vet inte vad. Han gav mig några uppgifter att göra, och jag skrev med skakande hand formlerna och uträkningarna. När jag satte ner pennan på pappret för att börja skriva skakade jag så mycket att det blev en stor rund fläck där. han skrek inte någon gång åt mig, han blev bara lite irriterad och han fick en sådan där härlig sarkastisk ton. Fick i alla fall 13 av 15 poäng. Haha lite kan jag trots att jag är en sådan där "blond som bara har betalat sig in".

Funderar nu på om jag ska fortsätta mitt tröstätande med glassen som blev kvar från idag, eller om jag faktiskt ska göra något vettigt av min tid.


Kom och hälsa på mig vettja!
Kram


Freshmen dinner och storsdädning

Hejsan :)

Jag har fel på mitt internet just nu, så därför har jag inte skrivit något i bloggen eller så. Vet inte vad det är för fel men min hyresvärd, som ringde till internet människorna, hälsar  ”thay very sory, thay no abot internet”. Så det ska väll lösa sig. Kan inte använda skype eller msn stundtals, blä..

Igår var jag på freshmen dinner som alla första åringar hade blivit inbjudna till. Det var buffé och man fick äta så mycket man orkade, även efterrätt, mm! Först valde man ut köttbitar som man lämnade fram och fick grillat, sedan fanns det massa saker att äta till. Blev helt proppmätt! Det var inte så många där, men nästan alla svenskar och så lite norska. Det var i alla fall mycket koseligt!

Idag har jag pluggat anatomi och kemi. Och, hör på detta, jag har varit så duktig och storstädat hela lägenheten! Även möblerat om lite för att det inte ska se ut som ett litet rum med massa möbler längs väggarna, som man kunde få känslan av att det var sedan jag tog in mitt stora skrivbord. Så nu är jag nöjd med det i alla fall.

Gick en promenad i parken för en stund sen.  Det är så mycket olika hundraser, vet inte vilken jag gillar bäst. När jag ska skaffa hund får jag sitta och skriva fördelar och nackdelar med alla raser som jag skulle kunna tänka mig ha, och så får jag se vad som blir bäst. Just nu funderar jag på: irländsk varghund, tollare, border collie, berner sennen, pitbull, långhårig schäfer, beagle..  hm har jag glömt någon? A ja det blir ingen hund för mig på ett tag. Men katt skulle vara trevligt.

Nu ska jag fortsätta plugga, sen ska jag åka till flygplatsen för . . .  IKVÄLL KOMMER PETER! :D :D :D saknar honom så <3 Kan inte vänta!

Kramar


Mobil panik!

Började tidigt i morse med biofysik. Jag har inte gått på den lektionen på två veckor för jag känner att jag inte får ut något av det, men idag bestämde jag mig för att ge det en chans till. Det var helt okej faktiskt, förstod det mesta vad han pratade om. Har förstått att jag har haft väldigt tur med fysik läraren på Jensen gymnasium, eftersom jag kan hänga med i de flesta formler trots att fysiklektionerna nu är på ganska värdelös engelska.

Sedan hände det fruktansvärda, jag och Mari åkte hem till mig och då upptäckte jag att min mobil var borta! PANIK! (Och bara så ni vet Malin, Lisa och Anna G så stämmer inte eran vanliga kommentar "ta det lugnt, den ligger säkert i väskan, du tittar bara dåligt") Den var borta! Hyperventilerade ett tag och sprang runt och vände upp och ner på alla mina saker. Okej för att inte överdriva: det var typ min liv som var borta! Åt lunch snyftandes och skyndade sedan tillbaks till skolan med Mari. Vi gick till copyshop eftersom jag beställt en bok där, och jag frågade om tanten som jobbar där sett den, och det hade hon! Mitt liv är tillbaks. Tur att jag inte överreagerade ;) Fick även mina biofysik grejer som jag beställt.

Mari och jag satte oss och pluggade kemi i solen inne på "skolgården" tills kemi lektionen började.
Huset i bakgrunden är där vi har Zoologi och botanik lektioner.


Hittade massa fina kastanjer på marken. De är så söta! Tog med några hem så jag kan ha på skrivbordet.
(Ja ja man blir lätt distraherad när man pluggar kemi)


Nu har jag druckit en kopp kaffe med oboy i och ska lägga mig och sova en timme. Vaknar då pigg och redo att börja plugga.

Natti natti <3


And this is how does it look like

God morgon :)

Igår var en härlig kväll, perfekt avslut på en jobbig dag. Först var det fest hemma hos veterinärstudenter, och sedan utgång till Szimpla. Så fort någon råkade nämna anatomin ropade de andra "neeej, skååål!" haha!
Vi var lite blandat folk, inte bara norskor (haha jag ser mig typ som norsk nu), det var även några irländare där.
De andra drog vidare från Szimpla, men jag åkte moget nog hem. Gick först med Mari en bit, och sen tog jag taxi sista biten.

Nu ska jag fixa i ordning mig till histologi lektionen. Vilket är anledningen till min överskrift också. Varje gång vår histologi lärare ska visa en bild på något säger hon med pipig röst "and this is how does it look like". Haha härliga lärare på Szent Istvan University ;)

Hugs


Midterm

God dag kära vänner.

Har inte skrivit något i bloggen för jag har varit upptagen med att plugga inför anatomi midterm och kemi-labben.

Anatomi midterm började kl 7 i morse. Jag vaknade klockan fyra i panik och trodde jag missat provet. Var jätte nervös hela morgonen. Man hade 18 minuter på sig att skriva provet. Han startade först klockan och sedan delade han ut proven. De som satt längst bort från där han började, som jag gjorde, fick bara 15 minuter på sig at skriva provet. Jag skrev utan uppehåll under de korta minutrarna, och lyckades ändå inte svara på alla frågor. Man behöver 75% rätt för att slippa denna del på slut examen, jag tror inte ens jag hann svara på 75%. På slutet började läraren räkna ner och man blev galet stressad. När tiden var ute var det bara att skynda sig ner och lämna in proven, de som var försent inlämnade revs. Sedan började han skrika "Out! Out, out, out, OUT!". Alla tog sina saker och skyndade ut ur salen, tror de flesta var väldigt missnöjda med hur provet hade gått.

Sedan var det dags för anatomi practicals där vi nu inlett ett nytt område, nämligen huvudet. Vi tittade därför på häst-, gris- och hundhuvuden. Det kommer bli riktigt svårt att kunna alla de namnen! Tror jag ska beställa ett hästhuvud faktiskt, så jag kan öva delar på. 

Därefter var det kemi practicals. Den mest fruktade lektionen av alla. Jag skakar innan och under hela lektionen. På slutet när vi skulle få en signatur i vår labb-bok hade vår lärare lust att läxa upp eleverna. Han ägnade 20 minuter åt att skälla ut den första personen för att hon skrivit fel, och ytterliggare 20 minuter på den andra personen i ledet. De fick självklart ingen signatur efter detta, utan var tvungen att komma tillbaks när de rättat sina fel. Efter dessa 40 minuter gick jag ur ledet och började plugga på föregående labb, i fall att jag skulle bli uttagen till sådant där muntligt förhör. Det blev jag inte, vilket betyder att jag garanterat blir det till nästa gång. 

Mari och jag flydde ut från kemin så fort vi fick klartecken att gå, och började gå mot affären medan vi turades om att säga svordommar åt läraren och kemin i allmänhet. 

Vi storhandlade tillsammans och sen gick jag hem till mig. Jag har nu köpt mat så jag ska göra köttfärsås, curry kyckling, wook med kött och lite smått och gott.

Ikväll blir det ut och festa! Glömma alla bekymmer för en stund (så som kemi-midterm, anatomi midterm, kemi-labbar osv).

Kram

    


Måste bara säga....

Jag vet, det blir ett inlägg till, för jag kan bara inte låta bli att skriva det jag känner just nu. Jag saknar allt så fruktansvärt outhärdligt mycket just nu. Jag vill vara hemma hos min Peter. Man förstår inte hur mycket man kommer sakna någon för än man faktiskt är ifrån varandra. Vill att de dagarna fram tills han kommer till Ungern ska vara över.

Kommer ihåg innan jag åkte hur vi varje dag vande oss med tanken att jag skulle åka, och bara tanken var jobbig då..

Sen saknar jag min ponny, obeskrivligt mycket. Världens underbaraste häst som jag älskar så. Att jag inte förstått vilken tur jag haft som bara kunnat gå ut och hämta henne i hagen och få rida när jag velat. Vill ha det så igen! Hoppas hon vill vänta på mig hemma i Sverige tills jag kommer tillbaks och börjar rida ordentligt igen.

Och sen kompisarna, jag saknar verkligen att bara få krama alla jag tycker om. Jag vill aldrig tappa kontakten med någon av er! Ni måste finnas i mitt liv, måste veta att ni är där och att ni vet hur mycket jag uppskattar er <3

En annan sak som jag behöver är min familj och släkt. Jag vill stanna tiden där hemma så att inget förändras. Jag vill inte att min lillebror ska bli stor, han är ju min lillebror. Han ska vara liten, och tycka om att bygga med lego och köra med leksaksbilar med mig. Känns som att varje gång jag kommer komma hem är han lite äldre och jag vet lite mindre om honom. Om han nu måste bli stor då måste ju jag vara med ju! Sen får ingen annan i min familj eller släkt bli äldre heller, för allt ska vara sig likt.

Jag fick ett mail av min farmor idag, som påminde mig om en sak. Hon gav mig tips om hur jag skulle klara av kemin. Hon nämnde då saker som kan ändra sättet att se på jobbiga saker. Istället för att se det jobbiga (kemi talet) fyller man upp platsen med något positivt, som en fjäril. 

Jag pratade ofta förut om fjärilar i magen, för jag skyllde alltid på dem när folk sa att jag var så uppspelt och ivrig hela tiden. Jag tror jag ska börja ta tillbaks mina fjärilar, och låta dem vara hur många som helst. Om en försvinner av någon anledning får man andas in ny luft och ge de andra fjärilarna en bra chans att fortsätta flyga.



Natti natti <3<3<3<3<3 

Till parken

Fem människor och tre hundar gick idag till parken som ligger närmast mig, en av dem var jag ;). Vi hade skolböcker och filt med oss. Hundarna var lyckliga över att få springa i gräset och hälsa på andra hundar och vi njöt av den friska luften.

Det blev inte så mycket pluggande dock, mer sitta och prata och titta på glada hundar.




Tina (hunden) tar plats på filten.



Lela myser i Sunnivas knä



En fin hund som kom och hälsade på oss.


Nu på kvällen har jag pluggat. Har en ny anatomi bok :) köpte en på latin så att jag ska kunna lära mig de latinska orden efter tentan.

Det har blivit lite "Idol" också, medan jag åt en god middag bestående av nudlar.

Ska nog gå och lägga mig ganska tidigt ikväll. 

Kramar <3


En chihuahua när den är som sötast

Idag har jag tillbringat mer än 6 timmar i ben-museumet. Det är så lugnt och bra att jobba där. Det kanske låter konstigt men det är välldigt trivsamt att ha massa skelett runt sig när man pluggar. Mari och jag gick igenom ben för ben och förhörde varandra.

Ni som känner mig vet ju att jag alltid älskat chihuahuor (hahaha... ;) ), men idag har jag hittat den absolut sötaste!



Bedårande, ikke sannt?

("Ikke sannt" är norskornas favorituttryck, vilket jag nu har börjat reta dem för, avslutar därför mina meningar med "ikke sannt". Och de möter med "typ... asså... typ.." :P )


Tog en paus i pluggandet och kollade på några avsnitt av "Solsidan" till kvällsmaten, det är så roligt! Sen kom Mari över och lånade internet och pluggade anatomi, och nu ska vi till Sunniva och fortsätta plugga. Det blir en härlig fredagskväll.


Kram

RSS 2.0