Mitt jullov!

Hejsan allihopa!

Det var ett tag sen sist nu, men jag har haft fullt upp med att njuta av mitt jullov.

Jag kom hem till ett vackert vinterlandskap här i fina Sverige. När jag satt på skavsta bussen kunde jag inte släppa blicken från alla snötäckta ängar och skogar. Det kändes som att jag var påväg mot fjällen när jag i själva verket åkte mot Stockholm.

Peter och jag möttes i Slussen och åkte sen tillsammans mot den efterlängtade ön Värmdö. Jag var så trött på kvällen att det bara blev en kort pratstund med familjen och sen raka vägen i sängen. Somnade där som en stock, trött men nöjd.

Nästa dag började med en underbar barbacka ritt med Piltis. Så roligt att rida igen! Sen var det dags for shopping med mamma, eftersom alla mina kläder var kvar i ungern och inga julklappar hunnit köpas. 
Vi åkte en vända förbi farmor och farfar först, har verkligen saknat dem! 

Dagen eft tog vi hem alla hästar till hemma hagarna och jag red självklart den dagen också.

Peter och jag bakade in julen klockan 1 på natten till den 24e.  Massa god knäck blev det ;)

På morgonen gav Peter och jag våra juklappar till varandra och sen åkte han hem för att fira min sin släkt. Mamma och jag red vår traditionella julritt, med all julutrustning på!



Sen blev det julfirande med mormor, morfar och farmor och farfar. Många bra julklappar fick jag!

Dagen efter åkte jag till Peter (efter att jag ridit, tror inte jag behöver skriva det mer utan ni får anta att jag red varje dag :P). Vi gick på bio och såg HARRY POTTER :D som jag har längtat efter att se den!

Jag åkte hem från Peter dagen efter och åkte förbi Tonie, som är ännu en person jag saknat massor! Så härligt att träffas igen! :) synd att det inte hann bli någon pulkåkning.

Men det blev det nästa dag, för Peter i alla fall. Han fick nämligen tolka efter Pilta. Tror vi alla tre var nöjda, Pilta för att hon gillar att dra pulka, Peter för att det gick skapligt snabbt, och jag för att jag kunde hitta en sysselsättning där jag kunde få med båda mina älsklingar.

Vem var mest trött?


På kvällen bowlade jag med Peter, Johan, Jonny och Soffi :)


(*host jag förlorade *host)

På morgonen dagen efter red jag med My och hennes fina lilla låne-ponny.






Det blev lussebulls bak på kvällen med Peter :D



Lite mjölkrig råkade det bli :P




Nästa dag fick jag träffa världens bästa Lisa och Malin! Vi hade en härlig pratkväll och uppdaterade oss om allt som hänta varandra undertiden jag befunnit mig i Ungern. Peter mötte upp hos Lisa och vi åkte sen hemmåt. Och vem träffar jag då. Hör först ett skrik och sen ser jag en person som kommer springade mot mig med öppna armar. Det var Anna U och det blev ett litet skrik-kram kalas innan Bullandö bussen kom :P

Åh vad vänner gör en lycklig alltså!


Idag har jag varit och hälsat på hos min kattunge Nataljia och fått sett henne för första gången i verkligheten. Sååååå söt hon är! Ni får bilder i nästa inlägg tänkte jag.

Peter och jag shoppade också, jag skulle inte köpa något, ändå kom jag hem med mest kläder. Suck :P

I morgon är det nyårsafton :)

Gott slut alla! <3


Jag flyger hem idag!

Hej!


JA DET ÄR SANT, JAG FLYGER HEM IDAG! Egentligen skulle jag ju åka hem på torsdag, kvällen innan julafton.
Men när jag ligger här i min ensamhet och snyftar över att alla norskor åkte hem tidigare på grund av snön och jag har haft de två sämsta dagarna hittills. Vad händer då?


Världens finaste, underbaraste, bästaste pojkvän bokar en resa för bara 300 kr ikväll (måste ju betala för den andra också, men det är det värt)! Så nu har jag packat i panik, städat ut kylskåpet och tagit bort allt skräp, tomma energidrickor och chipspåsar från natten till idag :P

Vet inte om jag fått med mig allt som jag ska. Det blir shopping i morgon :) Och rida! Åh längtar längtar längtar!
Jag följer bara mammas vanliga råd när man ska någonstans "ta med de tre p:na, pengar, pass och p-piller"

Snart kommer jag Sverige! 


Natti natti

Hejsan :)

Ligger här i sängen och ska snart sova. Är nervös för i morgon, histologi tenta! Har haft alldeles för lite tid på mig att plugga på den, men jag hoppas på lite tur med topics. Kan ju inte gå mer än åt skogen liksom.

Har tittat på ett avsnitt desperate housewifes, har börjat från första säsongen :P Kommer bli expert på tv serier efter denna studietid. Greys anatomy, gossip girl, life unexpected, desperate housewifes osv osv :P

Har hört att ungerns flygplats är stängd, kan bara säga om att de inte (!!!) vill möta konsekvenserna om de tänker hålla mig kvar här på självaste julafton! Jag ska hem!

Ska bli spännande att se lilla Fossa, hur stor hon har blivit. De växer ju så snabbt när de är ungahästar. Hennes man växer tydligen så det knakar också.

Hittade en söt bild på henne som bäbis. Här talar hon om att hon tycker Aqua ska stanna för att hon inte vill gå längre utan mat :P


Haha rörigt inlägg? Välkommen in i mitt huvud ;)

Natti natti fina ni <3


Förra årets julbild



Undra om det blir några julbilder i år..

Jag ger upp..

Orkar verkligen inte plugga. Och jag har två tentor kvar att göra innnan jag får åka hem och fira jul. Men jag kan inte hitta energin eller motivationen till att plugga idag. Läser de här dumma topicsarna om och om igen, men sitter och tänker på något annat undertiden.

Ahh jag kommer ändå stryka i båda tentorna så varför ens försöka. Ja precis, det är frågan..

/Nina



13 timmar...

Efter 13 timmar med histologi kan jag bara säga... det finns fortfarande några timmar kvar av detta dygn, uttnyttja det!
Naiv som jag är trodde jag att det skulle räcka med mindre än en vecka för nästa exam. Herregud vad jag får äta upp det nu alltså. Sliter som ett djur (ursäkta uttrycket) för att få in all information i huvudet. Vill verkligen bara få ett godkännt.

Någon som har en fungerande extern hårddisk som jag kan få låna och koppa till min hjärna? Obs. måste ha mycket plats att lagra jobbig information på!

Det lite komiska är också att jag ska ha ytterligare en tenta dagen efter histologin, det blir en låång natt till zoologin kan jag säga.

Vill sova nu, men det går inte för kommer inte bli klar inför tentan då. Panik!

Okej ha det bra allesammans, hoppas ni sitter skönt i soffan och tittar på tv. Har inte sett på tv sen jag var hemma förra gången, det var någon gång i september.. Nej jag är inte bitter :)

Kramar <3

Histologi och att leva i mörker

Hejsan kära vänner.

Jag har ett problem, eller rättare sagt har jag ett problem med gud. Han har bestämt sig för att jag ska leva i mörker just nu. Det låter kanske allvarligare än det är, men alla mina lampor i lägenheten går sönder hela tiden. Jätte ofta när jag sätter på dem så säger det "poff!" och sen blir det mörk.. Vad har jag gjort för ont? Efter att fjärde lampan på en veckas tid fick sönder igår så tänkte jag "ja men okej, då får jag väll leva i mörker tills gud bestämmer sig för att låta mig ha lite lyse". Är inte så värst religös av mig, men någon måste det ju vara som förstör mina lampor :P

Idag har jag pluggat histologi på cafe Costa. Var inte så pigg på att gå dit först, för jag gillar inte tjejerna som jobbar där. De tittar på en överlägset och skrattar mot varandra när man beställer. Servicen är i princip försumbar som fysiklärare Anders skulle säga. Men idag hände ett mirakel, en ny kille stog i kassan, och han pratade engelska och var till och med artig. Bra jobbat Costa!



Ni kanske har tröttnat på café bilderna vid det här laget, men tyckte den var så fin och julig.

Idag kommer nya bilder på min bäbis katt :D kan inte vänta!

Är så avundsjuk också, Peter får åka till Stockholm idag.. vill också hem. Blä för skolan just nu..

Kramar <3

Friday´s

Hej.

Nu är jag hemma från en trevlig kväll med tjejerna. Det blev stor middag på fridays :) och jag är super mätt!



Trots att eftermiddagen inte riktigt blev som jag tänkt så var ju morgonen och kvällen bra. Nu ska jag sova och vakna till en härlig dag i morgon med histologi läsning.

Kram på er <3

JAG KLARADE DET!

Min första riktiga exam är nu avklarad, med gott resultat :)

Var så nervös i morse, tappade och gick in i saker hela morgonen. 

Man gick in tre och tre för att först göra bentestet muntligt. Det var inte så svårt som jag trodde, och det var inga konstiga frågor som man behövde svara på. Han gick runt och pekade på ett häst skelett och så skulle man säga vad det var han pekade på. Var osäker på en sak, för jag har aldrig sett den från det hållet förut, men sen kom jag på det "det är nummer 37", (det är det i boken), men sa det riktiga namnet istället som tur var ;)

Sen fick man ett topics och fick börja dissekera. Jag var helt lugnt faktiskt. Min hund var bara så tjock att jag fick rensa ett bra tag för att komma fram till musklerna. Visade några av mina muskler som var under mitt topics för läraren innan jag kunde fortsätta. Var nämligen tvungen att dela dem för att kunna visa de under sen. Han frågade lite kluriga frågor men de kunde jag svara på :) 
Sen gick han bort till någon annan, och vad gör jag då... vill inte ens säga det här. Jag skar mig på skalpellen. Skämdes helt förfärligt, jag ba "NEJ inte igen!!". Sen tänkte jag snabbt, vad skulle jag göra? Drog av mig handsken och satte på mig en ny. Ingen skada skedd. Såg hur det började sprida sig något mörkt under handsken, men så fort man blir lite kladdig om händerna syns det inte. Fick redovisa klart resten och sen sa han att jag fick gå. Tänkte inte ens på att fråga vad jag fick för än jag såg att han stod och log och visade mig resultatet han skrivit, en 5a :D Gick ganska snabbt ut därifrån kan jag säga. Mitt stackars finger asså. Händer detta igen får jag börja använda smörknivar att skära med eller något. Tydligen sved det inte tillräckligt förra gången eller något.

Nu har jag städat lägenheten och ska kanske plugga lite.
Ikväll blir det troligvis resturang med lite folk :)  Vill ha champagne :D

Kram på er.

Nervös!!

I morgon har jag examen i anatomi! Är så nervös att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Har pluggat hos Mari idag. När vi gått igenom allt båda två var vi så nervösa och spända att vi var tvugna att göra något för att slappna av lite. Vi kopplade datorn till högtalarna, satte på dem på full volym och dansade. Mitt i rummet stod vi och hoppade med händerna i luften och var helt galna så håret blev alldeles ruffsigt. Om någon såg måste de nog tro att vi är sjuka i huvudet :P men det blev faktiskt lite bättre.

Dock är jag jätte nervös igen, sitter och proppar i mig glass för att inte känna av det så mycket. Tror ni jag får i mig hela glasspaketet? Hmm ser ganska oövervinnerligt ut just nu.

Åh jag dör, jag vill inte ha prov i morgon. Kommer ligga i fosterställning hela kvällen och hyperventilera..

 

Hej då om vi inte ses igen <3

Privat dissektion 2

Hejsan!

Jag har sjukt ont i huvudet, så detta blir ett kort inlägg. Var i alla fall på dissekering idag. Det var helt okej trots att jag tyckte vår förra "lärare" var bättre.

Vi fick även dissekera själva ordentligt denna gång :)


Eftersom vi började 8 och var klara 17 kan jag säga att mina fötter, hälar, knän, höfter och min rygg värker.
Men det är helt klar värt det.  

Jag dissekerar stifle joint med Karina. Fotograf: Mari
  

När jag kom hem åt jag pannkakor med svensk blåbärssylt, det var helt underbart gott!

Nu ska jag nog vila mitt stackars huvud.

Hugs <3


Studieplatser och handlings-folk

God kväll kära vänner :)

Idag har jag som vanligt pluggat med Mari, känns som att jag skriver det i varje inlägg. Vi försöker att variera våra studieplatser. Vi har ju suttit en del på café och kontorsstolen vid skrivbordet är helt klart utnött, så dags att pröva något nytt! Det blev Maris säng. Vi la upp alla böcker på sängen tog en stol och ställde kaffekopparna på och ställde fram en skål svenska pepparkakor. Sen satt vi där resten av kvällen och pluggade. Nackdelarna med att sitta i en säng och plugga är att det är väldigt lätt att bara falla bakåt och sluta ögonen för en liten paus. :P



Jag blev lite uttråkad med att plugga resperatory muscles, Mari skrattade åt mig och var tvungen att ta kort :P



Vi gjorde en flashcard lek när vi pluggat själva ett tag, man drog ett kort och så var den andra tvungen att säga allt om den musklen, eller vilka muskler som ingick under ett visst topic. Det var kul och lärorikt.

Sedan gick jag ner till kaiser och handlade mat. I morgon ska jag ha ytterliggare en privat dissekering och behövde förbereda mig för i morgon.

Packlistan ser ut som följer:
-Dissektions rock
-Skalpeller + skalpellblad
-Pastasallad med kyckling (med majs, paprika och sallad i också)
-Kexchoklad
-Två energi drycker
-Frukt
-Vatten flaska

Jag ska hålla mig pigg under hela dissketionen!

När jag var och handlade tänkte jag på vilka människor som är och handlar. De är ett intressant folk att studera. Självklart har vi tanterna, de som går med sina vagnar och köper samma sak som de alltid köper, de vet exakt var de ska ha och var de ska gå för att finna det. Är man ivägen på deras färd mot en ingrediens så får man snabbt ta och flytta sig, annars blir man av med hälsenan.
Sen har vi de, som mig, som har handlingslista. Dock är den sorten ganska ovanlig här i Ungern. Och trots att allt som är nödvändigt redan är uppskrivet hamnar det 10 saker i vagnen som inte skulle vara där egentligen. Detta resulterar i ett jobbigt bärande hem till lägenheten (tro mig).
Idag såg jag ett intressant handling-par i affären. Tro inte att jag spionerar på folk, men kunde inte undgå att se vad de la upp på varubandet. 30 stycken öl, 2 cigarettpaket och 3 paket smör. Minst sagt märkligt :P
Och resten av handlarna är mest tråkiga och köper högst tre saker och sen är de klara. 

Ja nu har jag studerat klart ;)

Nu ska jag fortsätta prata med min älskling som har en förskräcklig hosta, stackars liten <3

Puss <3   

Som vanligt

Sova, promenad i parken, skolan, plugga, sova, promenad i parken, skola, plugga.. så ser mitt dagliga schema ut nu för tiden. Och det händer inte så mycket som är roligt att skriva om här på bloggen.

Anatomi lektionen idag handlade om fåglar, ben och muskler som är speciellt för fåglar. Lite tråkigt kanske, och inte minst förvirrande då benen sitter helt fel! Men men, det ska väll gå det med. En rolig sak med fåglarnas fötter är att om man tar nummret på en digital och plussar med 1 får man antalet phalanger i det "fingret". Okej hur ska jag förklara det här..

Vi människor har 5 fingrar, 5 digits. Och varje finger är uppdelat i 3 små delar, 3 phalanger.
Alla våra fingrar ser alltså likadana ut inuti (med undantag för tummen, som vi inte bryr oss om just nu).  Fåglarnas första finger har två uppdelningar, deras andra finger har tre, deras tredje har fyra och deras fjärde har 5 uppdelningar. Så varje digit + 1 blir antalet phalanger. 

Någon som hängde med där?

Idag har jag haft mitt egna lilla julmys. Bakade mjukpepparkaka :) så det luktar jul i hela lägenheten nu. Tänkte göra te också, men kom inte så långt, han äta upp pepparkaksskivorna först :P



Kram på er <3


Dålig dag för lärarna..

Hejsan bloggen.

Idag har varit en jobbig dag i skolan. Sista kemi labben, jag tänkte "vad kan gå fel?", svaret på den frågan är "allt!".

Tamas var på sämsta humöret någonsin och skrek åt folk hur som helst. När det kom till att signera min bok vägrade han, han skrek att jag hade gjort fel och att jag skulle göra om det. Jag kunde inte hitta något fel så jag bad honom förklara för mig istället.

Oj oj oj, det ska man inte göra. Fick tydligt förklarat för mig hur dum i huvudet jag var, hur värdelös och okunnig jag är. Självklart kan jag inte skriva "silver" när det ska stå "silver PARTICLES", hur sjuk i huvudet får man bli liksom.

Sen fortsatte det så, när Tamas väl har börjat finns det inget slut. Helst av allt skulle han vilja slå till en, han spänner ut ögonen, hela han skakar och så skriker han ursinnigt "du fattar ju ingenting av det här, du kan ingen kemi, tror du jag tänker förklara när du inte ens kan basic!?"
7 gånger, 7 GÅNGER fick jag gå tillbaks till honom för att få min bok rättat igen, eftersom han inte trodde på att jag förstod vad jag skrivit. Och varje gång kom en lång utläggning om hur korkad jag var.
Han slutade med att säga att nästa gång ska jag fråga i början av lektionen om jag vill något, för många av de andra är lika tröga i huvudet som jag är, och de behöver också höra förklaringen igen.

Gick med tårar i ögonen ut från kemin.. Vad är det för fel på den människan? Tror han har haft en jobbig barndom. Ja juste, han är ju uppväxt i Ungern.

Den vanligaste kommentaren man får höra här är att allt, utan undantag, är basic. Standard meningen lyder: "You dont know THIS? LEARN IT! It is BASIC! LEARN IT BY HEART!"  

Tog en promenad i parken för att lugna ner mig efter lektionen och sen fick jag prata med världens bästa farmor, så jag har lämnat kemin bakom mig nu.

Varit hos Mari och pluggat anatomi och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt :)

Kram på er alla <3

Julegrøt

Hallå alla julnissar!

Idag har jag varit och ätit julgröt på Beckets, lite annorlunda tillställning på en pub :P
Vi åt julgröt, drack glögg, sjöng julsånger, delade ut paket osv.



Små norska-nissar ;)




RIKTIGA smällkarameller, som smällde!


Tomten kom och delade ut paket





Kram <3


Jag drömmer om en jul hemma...

Hejsan!

20 dagar kvar till julafton..

Idag har jag och Mari suttit på Costa café och pluggat anatomi.

Alltid lika god varm choklad där! När vi hade suttit några timmar tog vi oss en välförtjänt paus och gick ner till julmarknaden. Den började på fashion street och fortsatte ner till stora torgen vid Donau. Helt proppat med folk var det. Fick riktig julstämning när man gick där mellan stånden och tittade på julsaker och allt möjligt smått och gott.





Vi gick och åt en hemlagat ungersk pizza undertiden. Sen begav vi oss tillbaks till Costa och fortsatte plugga.

Lämnade cafét ganska sent. Just nu är det julbelysning överallt ute!


Mari ville också visa mig en godis butik som de hittat i närheten, så vi tog en sväng förbi där. Sjukt mycket godis och onyttigheter. Hela affären såg ut som att den var på låtsas. Trappräcket var en godisstång, alla hyllar var fyllda av godis och tjejerna som jobbade där var klädda i rött och rosa med små gulliga kjolar.



Hugs <3


Snöslask och frysande duvor

God fredagskväll kära vänner :)

Idag hade jag den bästa zoologi lektionen någonsin. Vi hade en ny lärare som var så insprierande. Han pratade jätte bra engelska, är mycket tveksam att han är från ungern asså. Vi gick igenom ecology, typ "samspelet" mellan naturen och djuren. Han visade olika klipp från naturfilmen planet earth, för att förklara olika saker. Om man vill få mig uppmärksam på en lektion, då kan jag säga att den taktiken fungerar. Super bra film föresten, kan verkligen rekomendera den till alla!

Snön som låg så vackert på marken igår har förvandlats till snöslask, så jag tog på mig gummiatövlar idag när jag gick till skolan. Kändes lite märkligt att gå till skolan i sådana, men väl där såg jag att många följt mitt exempel ;)

Utanför anatomi practicals upptäckte vi en lite finurlig fågel. Den hade satt sig vid ett litet hål där det blåste ut varmluft. Den satt där och blundade och hade burrat upp sig som en stor boll.
 

Ville ta med den hem, men lät den sitta kvar där. Den såg ut att trivas i alla fall :)

Vi satt på benmuseumet en stund på dagen, känns som att jag måste få dokumentera de ytterst moderna datorera som finns där:

Trodde faktiskt dessa var utdöda för länge sen. Men se så fel jag hade.

Ja och sen var det embryology.. gud vad jobbigt det är. Förstår inte alla dessa små bilder som han fyller tavlan med. Det tog mig mer än halva lektionen till att förstå att det han ritade var början till ett foster. De är inte alls söta ju, bara som konstiga ringar. och färgglada prickar. (Kanske är det sistnämnda inte riktigt verklighetstroget utan mer för att förklara för oss, men i alla fall).



Ha det bäst <3


Uppdatering!

Idag är det torsdag (nähä?), vilket betyder att Natalija, min lilla katt bäbis, fyller 7 veckor. Varje vecka kommer två nya bilder på min sötnos, och varje vecka sitter jag och klickar på uppdatera för att inte missa på en sekund när de nya bilderna läggs ut.

..uppdatera... 6 veckor, suck... uppdatera...6 veckor, blä.... uppdatera.. 6 veckor.... nää....uppdatera (tre timmar senare) 7 veckor. JA!

Gör en länk där ni kan se själva hur söt hon är.
Obs! Alla som jag skickat till förut har frågat "är det hon Natalija eller?", och jag svarar nu en gång för alla, "det är hon på alla bilder, från när hon är liten tills nu"

Natalija

Idag har jag varit hemma från skolan och pluggat, men nu har jag tappat lite motivation så sitter bara och gör onödiga saker. Men ska snart skärpa till mig.
Fick ett mail från Tonie idag med en bild som han ritat. Jätte fint ritat tycker jag :). Tack för bilden Tonie!



Hoppas det är bra med er. Saknar Sverige jätte mycket..
Kram <3


Bal-bild

Som jag lovade förut så skulle jag leta upp någon som hade tagit en bild av Peter och mig på freshmens ball :) Hittade den här i Ingrid-Marias fotoalbum.



Har nu skrivit klart alla topics, tog bara ett antal timmar.. Bara att plugga in alla namn, origins, insertions och actions på musklerna kvar då.

Sov sött <3

1 december :)

Hejsan!

Idag är det första december ja, det första man tänker på är självklart chokladkalendern, första luckan får nu öppnas! Varför har inte jag någon? Får köpa en i slutet av veckan helt enkelt.

I morse när jag gick till skolan snöade det, och det har fortsatt hela dagen :) till och med vädret vet att vi närmar oss jul. Trots att tanken på att vi är så nära jul gör att jag får en klump i magen på grund av att jag ska ha hunnit göra 3 stycken slut tentor innan dess, usch!

Den stora statyn hälsade mig välkommen när jag kom in på skolan, med lite snö på sig!


Sista lektionen idag var anatomi, och det var en ganska värdelös lektion. Vi gick igenom hur en häst skrittar, travar och galopperar. Känns som att de som vill bli veterinärer borde veta sådant basic som hur hästen flyttar fötterna.

Dessutom skrev läraren något konstigt på tavlan under lektionen. Han påstod att skritten var en diagonal rörelse och traven en parallel.

Nu ska jag förklara hur det fungerar för de som vill höra. Skritten är alltså fyrtaktig, ett ben i taget. Den lyfter först höger bak, höger fram, vänster bak och sedan vänster fram. Visst är det en sorts diagonal rörelse också, men det är inte så jag tycker man borde tänka den som. Traven är tvåtaktig och är en diagonal rörelse där hästen lyfter vänster bak och höger fram samtidigt, och sedan höger bak och vänster fram samtidigt. 
Visst kan en stel (islands)häst få in grisepass och göra något konstigt parallelt mönster, dock vet jag inte om det ska läras ut som "den riktiga" gångarten. Galoppen är tretaktig. Så, ville bara säga min åsikt. Jag kan ha fel :)

Tog lite härliga bilder utanför anatomi salen i alla fall










Sitter nu och dricker jordgubbste och äter pepperkakor, mysigt! Men snart måste jag börja plugga, mindre mysigt :P

Hugs <3

RSS 2.0