Jullov :)

Hejsan!
.
.
.
Tänkte bara lägga upp lite bilder från mitt jullov hittills.
.
Caroline (min veterinär studiekamrat) kom ut och red idag i det härliga vädret. Det gick jätte bra och var väldigt trevligt.
.
.
Bakade med Peter, börjar bli en jultradition för oss nu ;).
.
.
.
Mamma och jag på ridtur. Fint, solgt och stilla (för en gång skull detta lov)
.
.
.
Söta lilla Sissla i stallet, min lilla growth hormon deficiency katt.
.
En annan uteritt med mamma. Detta är en låång väg där man kan galoppa läänge på. Försök föreställa er känslan att bara få sätta av i full fart på denna väg. Helt underbart!!
Mamma, Peter, jag och Nattis spelar alfapet.
.
.
Julen firades hemma hos oss med släkten :)
I centrum stod såklart söta lilla Wilma (ca 95% av alla kort från julafton är på henne ;) ). Pappa är tomte :P
Kram på er <3

I morgon kommer jag hem!

Hej hej!
Idag har jag varit i skolan en snabbis för att säga hej då till alla kompisar och önska dem en god jul. Därefter gick jag med Nattis till djurkliniken och fick påskrift från veterinären att vi är flygdugliga ;) så nu är allt klart inför resan även med Nattis.
.
.
Sen gick jag till Arena Plaza för lite egentids shopping. Köpte en fin klänning och en tomteluva till Nattis.
Den sitter fast med ett hårspänne under ;) är hon inte supersöt?
.
.
Kram kram <3

Packningen har påbörjats

Hej hej!
.
Jag är i full fart med att packa nu! Decembers tentaperiod är avklarad och nu väntar ett härligt lov för att ladda krafterna till januaris tenta period.
.
.
Dock går väll packningen sådär. Mitt hvuud dunkar hur mycket som helst och skriker efter mer kaffe för att ta bort det, men jag ska ha avvänjning av kaffe nu tills 3 jan när allt sätter igång igen. Så oboy och te blir det istället :)
.
Dessutom "hjälper" Nattis mig att packa, vilket gör allt långsammare. Det är ungefär som att gå på promenad med någon som försöker gå åt andra hållet. Antingen ligger hon i min väska och fångar upp det jag packar för att sedan sortera ut hälften till utanför väskan.
.
.
.
Eller när jag sträcker mig in för att ta ett extra par strumpor så möts man av tio stycken sylvassa klor från strumplådan.
Men men, lite kommer ner i alla fall. Blir dock en tidig kväll ikväll, har nog aldrig varit såhär psykiskt och fysiskt utmattad.
.
.
Tre dagar till jul <3
Kram på er!

I mitt huvud

"Kom igen nu Nina, ett topics till, du behöver bara läsa ett topics till sen får du sova. Men jag är så trööööt.. gäsp. Nej stäng inte ögonen! Kom igen kämpa emot, fortsätt läs! Du måste ha ögonen öppna för att läsa! Orkar.. gäsp.. inte.. läsa.. mer.. ETT litet topics till sen är du klar med den här listan.. heja heja heja.. Nej det går inte.."
God natt!

Våga inte ge upp!

Hejsan!
Vaknade i morse med sådan sjuk huvudvärk och kände mig helt död. Jag kan tänka mig att det är så det känns att vara bakfull (har aldrig varit det nämligen). Måste vara kaffet och brist på sömn.
.
Det börjar kännas lite smått hopplöst med anatomin. Vore så skönt att bara maila Hajos och säga att jag inte har möjlighet att göra provet på onsdag. Men jag ska försöka, sen blir det jullov vare sig det går bra eller inte.
.
.
Har 50 topics kvar att gå igenom.. på två dagar. Det är svårt att inte tänka "detta kommer aldrig någonsin gå".
.
.
Så jag låter bli att tänka och fortsätter läsa och dricka kaffe.
.
.
Ta hand om er!
Kram

Att läka sår

Kunde inte sova för att jag ligger och funderar på en sak. Man säger ju att tiden läker alla sår, men finns det verkligen vetenskapliga belägg för detta? Är det hjärnan som börjar glömma eller är det hjärtat som blir immun mot känslan?
Eller är det bara ett tröstande talesätt för att få folk att börja återhämta sig från vad det nu är som gjort att man fått ett sår? Typ som "stå ut tillräckligt länge som kommer det försvinna".
Att bli helt återställd, fungerar det verkligen på allt? Inte bara skrubbsår och brutna ben?
.
.
.
Det var det jag låg och filosoferade om i alla fall. Nu måste jag försöka sova! Pluggdag i morgon också. Och en dag närmare jul :) Saknar min lilla ponny!
.
.
Sov sött <3

Suck..

Hej där.
Idag har det varit en bläig dag, en sådan dag som man bara skulle kunna hoppa över. Men jag ska inte tråka ut er med alla detaljer om varför denna dag har gjort mig till en gnällig liten unge.
.
.
Så istället kan jag säga de saker som har varit bra idag :). Jag gick en skön promenad i parken, stormigt väder men det betyder mindre människor där så jag va nöjd. Fick leka hjälte och gå med en tant över vägen. Hon var påväg åt andra hållet, men eftersom hon inte verkade våga börja gå (och ingen verkade bry sig om henne) fick jag gå över vägen, hämta henne och sen vänta på nästa gröna gubbe så jag kunde gå tillbaks och fortsätta min promenad. Haha det känns som en typisk "god gärning" - hjälpa en tant över vägen.
.
Har läst alla de 25 topicsarna en gång som var dagens uppgift. Och med kaffet jag just druckigt så ska jag nog få till en ytterliggare genomläsning.
.
Pratade med farfar också, alltid mysigt :) Blir som vanligt på bra humör av det!
.
.
Ja vad ska jag säga mer, inte mycket mer bra som har hänt idag dessvärre. Så kul var min dag ;)
.
.
Bara så ni vet så ska jag adoptera den här lilla tjejen:
.
Hoppas på en bättre dag i morgon!
.
Kram

Braigt humör

Hejsan!
Jag tror anatomi resultatet börjar sjunka in mer och mer nu, lägenheten är städad och fin, är nästan klar med första genomgången av topicsarna (i morgon börjar dock allvaret) och jag har världens bästa katt, så det sitter en allmänt nöjd Nina vid skrivbordet och äter mammas lasange nu. Exakt en vecka kvar tills jag sitter på planet påväg till bästa Sverige.
.
.
.
Nattis ser till att jag läser anatomin ordentligt
.
.
Och att tvättvattnet kommer på rätt plats.
Vad skulle jag göra utan min lilla tomtenisse?
.
.
Ser nu att klockan är ganska mycket :O sen middag idag. Ja ja snart klar med kvällens pluggande.
.
Natti natti <3

Anatomi 3 dissection

Hej hej!
Nu är jag riktigt nöjd alltså! I morse hade jag anatomi final dissection och jag stod (översättning på svenska: jag klarade det!). Man skulle dissekera fram ett slumpmässigt topics som innehöll blodådror, nerver, muskler och ligament. Dock innehöll mitt topics bara de två första. Jag hade nerverna och blodådrorna i halsen och en bit upp på huvudet.
.
.
Vaknade kl 3 i natt av att det känndes som jag behövde gå upp och spy. Kändes som att jag skulle svimma hela morgonen när jag gjorde mig i ordning och begav mig till anatomi dissektions rummet. Där blev det en lång väntan! Många ville komma in så fort som möjligt och få det överstökat. Så trots att jag var där 20 i nio blev det inte min tur för än efter 11 någon gång. Plågsam nervös väntan kan jag säga. Och det hjälper inte att alla andra också är nervvrak :P
.
.
Här var den fruktade dörren som  alla stod och stirrade med skräckslagna ögon mot så fort någon gick ut eller in. Det var lite "påväg-till-sin-egen-avrättning känsla".
.
.
Men allt gick bra där inne :) jag hittade allt det jag skulle och jag fick inte ens göra klart dissektionen innan läraren tyckte att han hört tillräckligt. Var dock så nervös att jag råkade säga en helt knasig sak. Vid käken har man en muskel som heter digastricus som jag var tvungen att skära av för att kunna fullfölja mitt topics. Och Ference som förhörde mig frågade "vilken muskel har du skurit av?" jag svarade kvickt "m. gastrocnemius" vilket är vad-muskeln - alltså på bakbenet. Och Ference ba ".. och jag frågar igen, vilken muskel har du skurit av?", "jag menade digastricus!" ropade jag ut med ett nervöst skratt.. Jaja små misstag får man göra.
.
.
.
Sen väntade jag in de andra och beundrade de fina prydnads sakerna de har lite överallt i skolan, denna är särskilt söt :)
.
.
Ellinor, Caroline och Mari gjorde också superbra ifrån sig. Så privatdissektionerna hos Örs och Omar var i alla fall värt det :)
.
.
Det var min tredje final denna termin och också min tredje 5a :)
.
Kanske var "mamma mia" filmen och svenska godisbilar den perfekta uppladdningen.. Får fundera lite om jag verkligen ska byta ut "hyperventilera i fosterställning" mot den metoden.
.
.
Ellinor, Caroline och jag gick till paprika och firade med en god lunch. (Caroline är fotograf, och glömde ta kort på henne sen, förlåt förlåt)
.
Sen har jag städat lägenheten när jag kom hem, det såg för hemskt ut alltså. Men snart måste jag sätta igång med anatomi final oral plugget, 100 topics för gamla Hajos på onsdag. Inte supertaggad precis, men julen närmar sig i alla fall :D
.
.
Kram <3

Ta mig härifrån!

Hej.
.
.
Jag är sååå trött, jag tror jag bokstavligen håller på att ramla ihop. Sover alldeles för lite och drömmer bara massa mardrömmar. Mardrömmar om brachial plexus och alla nerverna där. Allt bara snurrar och när jag inte kommer på vilken nerv det är jag håller i så vaknar jag och halft hyperventilerar. Vill bara att denna termin ska vara slut nu så jag kan få åka hem!
På ett sätt kommer man faktiskt närmare sin familj när man bor såhär långt borta. Man får liksom perspektiv på hur mycket man faktiskt behöver familjen. Bara ett litet sms från pappa om hans enar som ska få julbelysning kan få mig och börja skratta. Och jag vet att alla i min familj kan börja skratta av att bara säga "pappas enar". Det finns vissa saker som bara familjen kan förstå.
.
.
.
Idag har jag, Caroline, Ellinor och Mari varit på privat dissektion hos Omar. Han är en 5e år student som är väldigt duktig på anatomi, så han ställer upp att hjälpa de som vill att förbereda sig inför den praktiska examen (mot betalning såklart). Men eftersom han vet att vi verkligen behöver honom har han en förmåga att bli väldigt självsäker och kaxig. En vanlig konversation med Omar:
.
-"I thought that.."
-"No."
-"Okay, but isn´t.."
-"No."
-"But.."
-"No!"
-"Okay..sorry.."
.
.
.
I morgon har jag informatics exam.. Funderar på om jag borde börja läsa på det nu. Kanske borde kolla på det en gång i alla fall. Men känner att jag måste plugga anatomi. Vems ide var det att ta båda anatomi examerna innan jul? Va, Nina!?
.
.
I brist på nya roliga ställen att plugga på har jag idag suttit på golvet, eller i en dörröppning. Stolen vid skrivbordet är jag så trött på, fotöljen är inte ens mysig längre och sängen påminner mig bara om att jag behöver sova. Så golvet it is!
.
.
Nej men nu borde jag nog göra lite mat och sen plugga och sen sova. Tror jag har feber, men det kan vara tröttheten också.
Hoppas ni mår bäst där hemma, saknar er sjukt mycket!
I'm so tired but I can't sleep
Standin' on the edge of something much to deep
It's funny how we feel so much but we cannot say a word
We are screaming inside, but we can't be heard
.
.
.
.
Kram <3

Kan du tänka dig det?

Hejsan!
Jag kom just in från en härlig promenad i parken. Det va länge sen nu! Förut gick jag ut i princip varje dag, men denna termin har det blivit bort prioriterat. Kanske är för att vi haft labb varje vecka, midterm var tredje och sjukt mycket att läsa på inför anatomi final.
Gick där och dagdrömde för mig själv och fötterna bara hakade in på den vanliga rundan. Jag undrar om alla hjärnor fungerar på samma sätt. (Läser just nu om hjärnan, väldigt mycket och väldigt intressant. Ganska udda skapelse den där klumpen i huvudet..).
.
.
Jag har till exempel väldigt lätt att dagdrömma. För mig är det som att se en film, jag bygger upp en scen i huvudet, lägger in personer och bestämmer mig för ett händelsförlopp. Jag har några favoriter som jag gärna spelar upp flera gånger. Det är nästan så att när jag går ut så tänker jag "ja idag ska jag ta den histroien!" Fungerar allas hjärnor så, eller är det nått speciellt som jag utvecklat extra mycket?
.
En annan sak är att jag ser ord i färger. Säger man ett ord kan jag tala om vilken färg ordet ska ha. Egentligen är det väll mer bokstäverna som har en färg, och ju tydligare de är i ett ord desto mer lutar färgen åt det hållet. Låter jag galen nu? Haha jaja det visste ni redan..
.
.
Katter måste va ett av de intelligentaste djuren. De kan uttrycka sig så exakt om vad de vill ha, de har till och med lärt sig att anpassa mjauandet för att kunna prata med människor. Dessutom tror jag att Nattis vet exakt vad jag tänker och menar ibland.
.
Igår när jag satt och läste så var det något jag inte förstod, så jag suckade tungt efter att ha läst igenom det flera gånger och la ut handen bredvid mig. Då lägger Nattis tassen uppepå min hand och tittar på mig som "det löser sig ska du se". Det är sådana där tillfällen som man blir lite fundersam. Hur mycket förstår de egentligen?
Kram <3

Idag har jag...

Pluggat anatomi..
..pluggat anatomi
......pluggat anatomi
...........pluggat anatomi
..............pluggat anatomi
..Och så åt jag lite mat också.
Hoppas ni haft en trevlig lördag!
Kram kram

Julen närmar sig

Hej hej!
Igår var jag hos Caroline på julfirande med andra veterinärstudenter (från år ett, två och tre). Vi åt julgröt, pepparkakor, julgodis, drack glögg och lyssnade på julmusik. Det va jätte mysigt :)
Skönt att få nått annat än skolan att tänka på ett tag. Även om vi oftast råkar slinka in på skolprat i alla fall.
Jag kommer hem om 13 dagar. Ska bli helt underbart! Längtar så himla mycket!
Kram <3

Regn, regn, regn

Hej hej :)
Nu längtar jag verkligen hem till Sverige, känns som att jag är färdig för denna termin. Så är tyvärr inte fallet :/. Men jag pluggar på och dagarna går sjukt snabbt. Sitter mest inne i lägenheten och pluggar och hör hur det regnar utanför. Det regnar jämt här nuförtiden. Idag när jag hade practical i anatomi så lyste solen så fint och jag tänkte "snart ska jag springa ut och suga i mig lite solstrålar. Och va tror ni händer, det börjar såklart regna och blåsa upp till värsta stormen. Jag jag inte låta bli att bli rädd när det stormar, för det känns verkligen som jag ska blåsa iväg! Koncentrerade mig på att gå tungt hela vägen hem :P
Igår gjorde jag "sista" biokemi labben (för denna termin dvs). Var dåligt förberedd och blev sist kvar att bli utfrågad. Stod där ensam med läraren medan han frågade om de olika experimenten. Skakade så mycket att jag var tvungen att hålla i mig i bordet. Efteråt bjöd han på choklad (eftersom det va sista gången) och när jag tog en bit såg han hur mina händer skakade som jag vet inte vad. Han ba "Varför är du så rädd för mig? Jag lovar, jag är inte farlig"... Grrr lätt för honom att säga när det är han som ställer frågorna och det är jag som ska kunna svara. Svarade bara "Det är bara jag som är konstig, inget med dig att göra", snodde åt mig en välförtjänt chokladbit och flydde från labbsalen.
Men jag måste faktiskt lägga till att de (på biokemi department) faktiskt är konstiga. De är tre stycken som håller i labbarna, alla är unga och båda killarna ser ut som skådespelare. Men det var alltså inte den konstiga delen :P Utan att de skrattar konstant åt eleverna. Varje gång man svarar på en fråga, ber om hjälp eller de har genomgång så bryter de ut i ett mindre skrattanfall (en aning hysteriskt). Det kanske är nått skämtus internus eller nått :P
Därefter var det veterinary profession exam, "ha ha ha" säger jag bara. Ingen hade pluggat något inför det (precis som lärarna informerade oss att göra) och de flesta satt obekymrat och viskade svaren till varandra. Vi hade 15 min på oss och när de var dags att lämna in började folk högljutt diskutera och jämföra sina svar. Ja ja, skönt att ha en sådan examen någon gång :) Vad gör en veterinär? A: hjälper skadade djur, B: har ansvar för både djur och människors hälsa, eller C: förhindrar epidemier. Något liknande frågor var det :P haha!
Kan ni svaret ;)?
Ha det bäst!
Kram kram

Good morning!

Halloj där :)
Gick och la mig kvart över tolv i natt, vaknade av väckarklockan kl 6 piggare än någonsin. Kan kaffe hålla i sig under natten tro?
Pluggar biokemi labb och ska snart gå över på anatomin. Efter idag är jag två (av fyra) delmål närmare min hemresa. Efter idag är det 110% fokus på anatomin.
"Mamma det är föör tidigt, släck lampan igen.."
Ha en bra dag allesammans!
Kram

Bekännelser

Hej hej!
I morse hade jag en trevlig start på dagen, informatics midterm. Eller det var nog mer resultatet på midtermet som va trevligt :) 38/40 poäng. Jag är numera expert på excell. Dock inte så mycket R-command (därav minuspoängen), värdelöst program det där alltså.
Därefter var jag på sista anatomi lektionen med Hajos, snyft! Det lät så sorgligt när han tackade för sig och önskade oss lycka till på examen. Han slutade med "Kom ihåg att de riktiga förlorarna är de som inte ens försöker". Fin gammal man det där.
Sen var det physio där läraren är så dålig! Sitter och biter mig i tungan för att inte räcka upp handen och fråga vad det är han försöker få ut av lektionen. Han upptäckte dock allas ointresse och sa frustrerat "är ni inte intresserade så kan ni gå". Så de gjorde vi i pausen.
Jag har blivit beroende av en speciell mat, nämlingen pannkakor (eller PANGkakor som Filippa skulle säga). Peter och jag hittade en jordgubbssirap i affären som var supergod. Så allt jag äter nu är farmors voffel-recept pannkakor :D. Kanske är det norskt, jag vet inte riktigt, men det blir ungefär som amerikanska plättar. Mumsigt är det i alla fall. Om ni är snälla kanske ni kan få receptet.
Alldeles nyss gick jag och väckte min katt, la henne under skrivbordslampan och öppnade munnen på henne för att undersöka palatoglosseus och palatopharyngea folds. Skulle bara se om det var exakt som på människan eftersom det är två av strukturerna vi ska kunna visa på examen. Jag har en för snäll katt alltså. Hon låg där och tittade osäkert på mig typ som "jaha... och vad gör vi nu..?".
Ja de var små ögonblick ur min dag :)
Hört att det kommit snö i Sverige nu. Här regnar det bara, känns ungefär som oktober. Jag ska ha en vit jul, hör du det tomten!?
Avlsutar med en rolig sak som en av mina klasskamrater skrev på facebook. Hon har, som alla oss andra, upptäckt de förtjusande männen i denna stad (ca 50 år) som bara inte kan låta bli att flörta med 20 åringar.
"Dear construction workers,
At first glance I didn't think there was a connection between us, but after you made those beautiful grunting noises like a gorilla starving to death I knew it was love..
Can't wait to get married"
Kram
/Nina

Dags att blogga igen..

Hej hej!
Förlåt att jag inte bloggat! Dock kan jag inte säga "det kommer inte upprepas", ni får nog snarare vänja er. Tiden räcker inte till längre. Jag har hört talas om skolor som ger eleverna tid att plugga på sina tentor, de slipper till och med gå i skolan dagarna innan för att få plugga extra mycket.. Detta är inte min skola. Eftersom fler elever börjar få panik över alla tentor och nätterna inte längre räcker till så blir vi färre och färre i skolan, eftersom folk stannar hemma för att plugga. Vår kära skola kontrar med att börja ta närvaro på lektionerna. Missar man tre lektioner i ett ämne så måste du läsa om hela kursen som straff... Alla dessa underbara idér ;)
Nu är jag ensam igen efter att Peter har åkt, känns jätte tomt :( Hoppas hela tiden att jag ska kunna vända mig om från skrivbordet och se honom halv ligga i min säng och le varje gång jag tittar på honom. Det bästa med att han var här var att vi hade det så perfekt, det sämsta med att han var här var att vi hade det så perfekt. För nu saknar jag honom massor!
Resten av dagarna (som jag inte berättat om) åt vi på Fridays, beställde hem sushi och hade filmkväll. Det var supermysigt :)
Jag håller på att plugga för fullt just nu, har anatomi snart (läskigaste tentan hittills!), i morgon är det informatics midterm, på onsdag veterinary profession prov och labb i biokemi.
Jag tycker det är jätte svårt att stava kemi nuförtiden. Växlar mellan engelska, norska och svenska: chem.., kjemi eller kemi.
Lite av vad jag roar mig med om dagarna :)
Anatomin inehåller 100 topics till den muntliga examen, och 36 stycken till dissektionen.
Ha det så bra!
Kram kram

Snöyra

Hej hej!
Igår var Peter och jag på bio på kvällen och såg Twilight. Jag ville se den igen så jag använde den typiska tjejblicken: "jag-vill-snälla-snälla-snälla". Och det fungerade ;) Köpte en stor popcorn till Peter så han såg ganska nöjd ut hela filmen, och jag var såklart överlycklig, hihi.
I morse gick jag upp tidigt och pluggade några timmar innan Peter vaknade. Sen blev det lite filmtittande och matlagning. Därefter har jag fortsatt plugga. Det går sakta men säkert framåt. Dock vill jag verkligen inte att tenta perioden ska komma! Hur kan det va december redan? :O
På morgonen när bara jag var vaken. Nattis har möblerat om i granen lite för att det ska passa hennes smak.
Filmmys i sängen. Nattis råkade bara tränga sig in i mellan mig och Peter :P
Sen när vi gick ut så var det SNÖÖÖ! Jag måste vara den absolut barnsligaste 20 åringen när det gäller snö. Skrattade lyckligt och startade sedan ett snöbollskrig mot Peter :P
Oj oj oj, det är verkligen december..
Snart ska vi ut och äta på fridays :)
Kram på er!

RSS 2.0