Ingen para klar för mig

Hej!
 
Jag gick med omotiverade steg mot parasitologin i morse. Hade en skitdag igår då jag missade mitt anslutande plan i Berlin och var tvungen att vänta i många timmar på nästa plan. Men en katt i liten bur och ständigt oväsen runt omking mig så fick jag inte den bästa läsron.
Var trött, hungrig och ledsen när jag kom sent igår kväll. 
 
Gjorde första delen av parasitologin, protozoa delen. Den gick bra, kunde det mesta på mitt topics och läraren var nöjd. Gick in i det andra rummet och drog två nya topics för del två och tre. Men där tog det stopp, på det ena topicset orkade jag verkligen inte tänka. Skrev upp alla arterna som ingick under topicsen men sen ville min hjärna inte mer. Satt och funderade ett litet tag men inget kom upp. Så jag lämnade in mina topics och gick. Läraren var väldigt schyst och sa att han var ledsen att jag inte var redo och att jag får komma i maj istället. Så så får det bli. 
 
Sen dess har jag legat i sängen, sovit och varit vaken, men bara legat i sängen. Behöver ha en dag utan plan. I morgon blir det ännu bättre, för då får jag sovmorgon för första gången på länge!
 
Vi hörs
Kram

Bildbombs hejdå, för denna gång

Hej hej!
 
I morgon bitti går flyget till Budapest, med mellanlandning i Berlin som vanligt. Och min lilla Nattis åker med!
 
Här är lite bilder, på Nattis såklart, vad trodde ni? ;)
 
 
När jag åkte till Sverige packade jag väldigt lite, så nu har jag massor av plats i resväskan. Välplanerat, välplanerat - är en van resa nu!
 
 
De senaste gångerna jag åkt till Budapest har jag inte varit det minsta deppig, men denna gång känns det liksom inte som att jag är klar med Sverige. Vill stanna lite till.. 
Men det blir bra, Christian är i Budapest, ska springa på Margit snart, det är snö på marken och mycket festligheter väntar. 
 
Kram
 
 

Så vad gör jag då

Hej!
 
Idag har inte varit en jättebra läsdag, men har trots allt kommit igenom mina tänka topics. Många säger att de inte kan läsa "hemma", utan behöver sitta i Budapest. Men jag läser nog lika mycket på båda ställerna. Något som dock är bättre här än i Budapest är helt klart pauserna. 
 
Lite vad jag gör när jag inte läser:
 
Kvällspromenad
Bland annat till hagen
 
Lunchpromenad i solen 
 
Gos med hästarna
 
Installerade mammas julklapp
 
Det ser bra ut säger Nattis, tackar tackar!
 
 
Sen tillbaks till läsningen
Är hon inte världens vackraste? <3
 
Kram kram
 

Nya schemat

Hej!
 
Har en mina paus i topicsläsandet för jag såg att schemat för vårterminen hade kommit ut. 
Det ser både bra och dåligt ut. Måndagar kommer inte bli så kul...Lunch paus?... Nehepp..
Men det positiva är att det inte är så mycket labbar. Jag har inget emot praktiska lektioner i sig, men just på vår skola är jag det. För det labbar betyder för oss är i själva verket lektioner med förhör på.
 
Markerat mina lektioner med rosa :)
 
Kram
 

Hemma

Hej!
 
Plugga och promenader ute i kylan, det är en trevlig examensperiod det.
10 topics på förmiddagen, 10 topics på eftermiddagen är planen som jag försöker hålla. Men fokuset ligger mer på härliga pauser. 
 
 
Jag med röda kinder och en tokig katt på axeln, jag ser ju nästan hälsosam ut ;)
 
Kram <3

Parasiter i huvudet

God kväll!
 
Har just tagit ett långt härligt bad, inte ofta jag gör det! Har inte vuxit upp med badkar så inte riktigt "van" badkars-badare. Men det är faktiskt riktigt mysigt. En fantasy bok i handen och lite tända ljus till det så hade det varit svårt att toppa. 
 
Nu ligger jag i sängen och ska snart starta en film. 
I morgon ska jag klä på mig examenskläderna, gå till examen och sedan lämna in mina topics. Anledningen till att jag sätter på mig finkläder är för att man ska alltid ha en plan B. Jag tänker alltså inte göra tentan i morgon, vilket känns ganska lugnande faktiskt. Jag vill känna att jag kan det här med parasiter innan jag går dit.
Jag vill lära mig till mitt framtida karriär liv och inte för att precis klara examen. 
 
Det spelar ingen roll om du vet att Toxocaria canis har en prepatent period på 30 dagar, eller att ägget den lägger är 75-80 um om du inte vet det mest grundläggande vad det faktiskt handlar om. Viktigare att veta (kanske inte för examen, men för framtiden) är att T. canis är hundspolmasken som vi har i Sverige, vad för problem den faktiskt kan ge och vad vi ska rekomendera hundägarna. 
På ett sätt blir detta ett större ansvar för oss utlandsstuderande studenter. Vi måste ta reda på vad som faktiskt berör oss. I Sverige misstänker jag att man mer utgår ifrån "detta har vi i Sverige" och "dessa har enstaka gånger tagit sig in i Sverige från tex Afrika" och inte så mycket att bara memorera hundratals parasit arter som finns någonstans i världen utan vidare significance. 
 
Ibland får jag sådana där "aha" upplevelser, när det känns som att man kan tänka mycket klarare och se saker från en annan vinkel. De två första åren här tänkte jag mest "jag plågar mig igenom det här så fort som möjligt, och när jag är i Sverige då, då ska jag må bra igen". Men lite i trean, och framför allt fyran så tänker jag mer såhär:
Jag ska må bra nu. En mindre klarad examen än någon annan gör inte mig till en sämre veterinär i framtiden, för yrket handlar om så mycket mer. För år av att slita sönder sig själv kommer inte att vägas upp med att jag kommer hem direkt efter mina 5,5 år. För att hela tiden jobba med att må bra just nu leder till att denna tid blir så mycket mer värdefull. För att lära sig att må bra, trots att det är svårt måste väll ändå vara en viktigare kunskap i framtiden.
.....
 
Nog om detta ;)
 
 
Vissa saker i studiematerialet jag läser gör att jag får lust att sucka och himla med ögonen. Till example läser jag om en fluga vars larv kan ta sig in i ryggraden, sen kravla sig upp precis under huden på ryggen, och när den känner för det ploppa upp genom huden för att ta sig en nypa luft. (Om detta inte var en bra godnatt saga så vet jag faktiskt inte vad ni är ute efter?)
I alla fall, som följd av detta står det att kossan får en "minskad mjölkproduktion". Jag känner såhär... om det är en larv som kryper under skinnet på djuret - är en minskad mjölkproduktion verkligen värt att nämna?
Det är lite som att säga till en som just brutit benet att hans spring tid inte kommer vara like bra för tillfället. No kiddin´
 
Natti natti <3

3 dagar kvar

Hej!
 
Tre dagar kvar, tre dagar kvar, tre dagar kvar. Snart är jag hemma, med min älskade katt, snön och hästarna.
Skypade med mamma igår, mamma satt i soffan och hade högtalarna på. Plötsligt kommer Nattis nerrusande för trappan - hon hade hört min röst och trodda jag var hemma. Sen hoppade hon upp i mammas knä, kloade och brummade när jag pratade med henne. Jag sa "Nattis, nattis, här är mamma", då sträcker hon ut tassen mot mobilen.
 
Åh det skär i hjärtat att inte ha henne nära mig.
 
Ett annat ställe som också får sin dagliga dos av skärande smärta är mina knän. Jag har till och med gått så långt att jag svär när jag går. Är ingen person som svär i vanliga fall, men när det ilar till i knät och det känns som att jag ska ramla så händer det att det slinker ur mig ett "men för i HEL...ETE". 
Sist jag hade såhär ont var med min axel, som jag senare fick reda på faktiskt var trasig. 
 
Tillbaks till studierna.. buhuhu.. :(
 
/Nina_glad student_91

Trasiga knän och tråkiga topics

Hej hej!
 
Jag läser på med min parasitologi. Inte å mycket mer jag kan göra. Är ganska säker på att jag inte kommer vara redo på tisdag, men är inställd på att göra ett litet försök och sen i så fall ta en retake i slutet av januari.
 
Haft lite småvärk i knäna de senaste dagarna och idag har det brutit ut i ordenlig smärta och svullnad. Inflammation av att sitta på en stol hela dagen? Intressant, intressant.. Skämt å sido så kan jag knappt ta mig fram här i lägenheten. Går med halvböjda/halvraka ben hela tiden och förbannar mina dåliga leder som inte klarar någonting.
 
Men nog om det, ska återgå till mina små topics. Läser just nu om alla Eimeria arter, de som orsakar coccidiosis. Mina minst omtyckta topics tror jag.
 
 
Kram

Detta kan inte vara hälsosamt

 
Men man gör allt för att orka läsa. 3 energidrycker, en kopp kaffe och en kopp te är vad jag hällt i mig idag. Varför vill mina ögon ändå stänga sig hela tiden?
 
/Nina
 

Hur vet man?

Hej!
 
Vaknar upp på morgonen och känner "den här dagen kommer bli så himla jobbig", haha det är en härlig känsla..
Trodde jag skulle slippa besök av några speciella små filurer denna tenta period, men nu har de intagit sin vanliga plats. 
Hej hej stress, jag ser dig. Du är inte välkommen. 
 
 
6 dagra kvar.. 
 
/Nina

9. 5 svagheter

God kväll!
 
Tänkte skriva lite på listan igen! Och nu är vi framme på mina svagheter.. Haha vet inte riktigt hur jag ska tackla detta, jag är ofta en väldigt öppen person - så jag säger massor av saker som andra kanske inte skulle erkänna och så står jag där ensam och känner mig dum för att ingen kan säga "precis så kan jag också göra".
 
Men okej, jag ska vara ärlig, för det är så jag är.
 
Mina svagheter
 
1. Jag stressar lätt upp mig, för helt onödiga saker. Och jag räknar ofta alltid ut "worst case scenario" i allt. Kan stressa upp mig för om jag ska någonstans men inte vet exakt var det är (har dock blivit bättre på detta med allt resande jag måste göra), men förut kunde jag börja gråta för att jag var rädd för att jag inte visste vilken tunnelbanelinje jag skulle ta i förväg. Inte där på tunnelbanan då, men i planeringsstadiet av resandet - japp jag planerar alltid noga. Det som minskar min stress är att vara otroligt kontrollerande, så jag har en tydlig plan över saker jag ska göra. 
Min stress kan också gå från 0 till 100 på några sekunder. Kan sitta helt lugnt och sedan från ingenstans bara rasar stresskänslorna över mig. Måste ändå säga att jag blivit så mycket bättre på att hantera stressen!
 
2. Jag har dåligt tålamod när det kommer till människor som inte anstränger sig. Jag är nämligen en person som alltid gör mitt bästa för att vara i tid och ge allt. När andra inte gör så blir jag lite små frustrerad. Tex, om jag ska möta någon en viss tid så kan jag fixa iordning mig och ta mig dit så snabbt att jag är alldeles anfådd när jag väl är där - för att inse att personen inte ens kommit än, och att jag gjort allt så snabbt i onödan - medan den andra personen säkert tog sig tid att fixa sig i sin egen takt. Grr.. Dessutom om ett jobb ska göras så tar jag över och jobbar fortare för att sedan bli lite bitter över att den andra personen inte försöker göra detsamma.
 
3. Är otroligt svag för att motstå frestelser, glass och godis - det finns typ inget stopp i mig. Haha!
 
4. Kan vara väldigt disträ - mina tankar flyter gärna iväg till annat. Både under konversationer och lektioner... ingen bra egenskap. Jag gör det verkligen inte för att vara oartig, men när jag står och pratar med någon kan jag plöstligt börja tänka på något annat och när min hjärna sedan återgår till samtalet så måste jag snabbt försöka uppfatta vad som har sagts och vad jag missat.
 
5. Jag är dålig på namn och ansikten! Namn är bara dumt, för jag har inte svårt att memorera saker egentligen, så det kan ju inte vara så svårt. Men med ansikten vet jag inte hur jag ska göra, jag brukar inte studera folk så mycket. Så om jag pratar med en person för första gången, sen vänder mig om och ska försöka beskriva den personen så skulle jag troligtvis inte komma på mycket. Skulle inte vara till någon hjälp för polisen med att ge ett signalement av en brottsling. 
 
Puh, det var det! Tur att nästa punkt är mina 5 styrkor så jag inte behöver känna mig alldeles värdelös. Haha!
 
Kram <3
 
 
 
 
 

Frisk luft? Inte här inte

Hej!
 
Började plugga toxo i morse, som är min nästa examen. Tänkte: det här går jag snabbt igenom, och sen börjar jag med para igen. Har inte börjat med para än.. Suck!
 
Har stressont i magen och känner att min anding är alldeles för kort och inte alls fyller ut lungorna ordentligt. Tryck över bröstet och usch! 
 
Gick en promenad för att få lite frisk luft, men det är ju bara att glömma när vi har ett högstadium här med massa "coola ungdomar" som ska stå och förpesta lukten med sina cigaretter.
Jag förstår inte det här med rökning, det är verkligen helt obegripligt för mig hur man vill lägga pengarna på något så äckligt och skadligt. 
Jag tror dock att i alla fall Sverige så är det inte lika "häftigt att röka" längre. Så förhoppningsvis slutar folk med sådana dumheter. 
 
Nu är Mari här! Dags att börja med parasitologin!
 
Kram
 

B O K A T

Hej.
 
Bokat resa hem till Sverige... kunde inte låta bli. Får jag en tenta efter parasitology den 21a så får jag helt enkelt plugga för den hemma. 
 
Resan avgår från Budapest den 22a.
 
Dags för nedräkning! Har saknat att räkna ned till något. Gjorde alltid det förut, men har inte blivit så mycket av det på senaste tiden. Såååå...
 
9 dagar kvar! 
 
Natti natti
 

Vågar inte säga för mycket..

Hej!
 
Jag laddar för en bra läsdag idag också, peppar peppar så har jag lite motivation idag. 
Håller tummarna för det!
 
Några smarta uppfinningar som jag hittade igår, flera av dem ska testas!
 
 
Ha en bra dag!
 
 

Spontan springtur

Hej!
 
Mari och jag satt och halvsomnade, så vi bestämde oss snabbt för en springtur längs Andrassy. 
På med träningskläder och ut!
 
 
Nu är vi tillbaks, tillbaks till parasiterna.
 
Kram
 
 

Pluggar

Hej!
 
Pluggar med Mari hemma i lägenheten. Började på Costa café i morse (med Christian också) och sen gick vi hem och fortsatte här. 
 
 
 
Fick meddelande från pappa i morse med de här två bilderna, åh så glad jag blev!
 
Kram
 

Varannan dag principen

Hej!
 
Varannan dag läser jag bra, varannan dag läser jag inget. Det är ungefär mitt upplägg inför examen. Inte medvetet dock, hade tjänat på att läsa bra varje dag. 
Men vad kan man göra när krafterna är slut och motivationen inte finns. Idag har varit min dåliga dag. Först nu på kvällen som jag faktiskt börjat läsa. 
 
Har jag berättat att jag börjat med en ny serie (haha typ 23e i ordningen eller nått), den heter i alla fall White collar. Riktigt bra serie alltså! Med helt-okej-snygga-Matt Bomer ;) Såklart är han också bög, som resten av alla snygga och begåvade skådespelare. Och alla tjejer suckar besviket, som att vi innan denna information faktiskt skulle haft en chans, haha!
 
 
I alla fall, nu ska jag äta och titta på ett avsnitt. 
 
Kram

Läs-shift

Halloj!
 
Har just gett upp läsningen för ikväll, nu sitter jag bara och sorterar mappar och planerar vad jag ska plugga på i framtiden. 
 
Började plugga hos Christian i förmiddags och när det började närma sig middag traskade jag hem och bjöd över Mari. Så praktiskt att bo i samma hus, fick svaret "Jag har just fått min sushi, men jag tar med mig maten och äter den hos dig jag". 
Sen dess har vi pluggat här, med lugna favoriter på radion och bara läst och läst. 
 
Är lite less på att plugga nu, längtar efter lediga dagar, flera dagar i sträck. Sol, frisk luft, serier och soffa sittande. Ahh min hjärna drömmer sig bort :).
 
Var föresten på The Hobbit på bio, sista dagen som den visades här i Budapest och varken jag, Christian eller Helle kunde låta bli. Vi var bara tvugna att ta oss tid att se den!
 
Haha jag gick lös på bio-snackset ;) det är examensperiod, allt är tillåtet
 
Filmen var i alla fall riktigt bra tycker jag. Dock inte riktigt som i boken, men jag kommer inte ihåg så mycket från boken ändå så det var ingen katastrof. 
Längtar till att jag har tid att sätta mig med en riktigt bra fantasy bok.
 
Det är mycket jag längtar tills nu alltså. Allt händer i februari, allt jag planerar sätter jag upp på "att göra listan" för februari månad. 
 
Kram
 
 
 

För att

Hej!
 
Lyssnar på westlife och tittar på äckliga parasitologi bilder. Behöver jag förklara?
Nej då så!
 
 
But if I let you go I will never know 
What my life would be, holding you close to me
Will I ever see you smiling back at me?
 
Haha... jag tror jag har blivit galen..

Återupplivad

Hej!
 
Gårdagen spenderades i sängen framför serier. Mådde verkligen inte bra, dels för att jag var sjuk och dels för att jag var stressad för att jag var sjuk.
Men nu är jag tillbaks till nästan frisk igen. Precis varit över och sagt hej till Christian som kom till Budapest i natt. 
 
Nu är Budapest bra igen :)
 
Här är en ganska kul text skriven av en svensk veterinärstudent här i Budapest, och skrämmande nog är det så extremt sant..
 
Characteristics of Vetschool, according to years:

1st: Over all excited, takes time to explain why you left your family and friends to go to an other country to anyone who wants to listen. 

2nd: Slightly annoyed over questions like " So why dont you want to study human medicin" or statements like " Oh , vet you say, but that must be almost 3 years right?" Still has enough contact with the real world to calmy explain that humans are grose and that Vet school is closer to 6 years. 

3d: Not seen in public often, most time is spent with their noses more or less glued to their books. Family starts to worry about incoherrent lanuguage and mixing of at least 3 different languages in the same sentence. Have no idea of appropriate conversation topics around people eating, the fine line beteween a good steak and your up coming semifinal in pathology seems lost somewhere, strange enough none of your family members wants to help by pointing it out to you.

4th: Friends are now limited to med-heads, dentist and other vet students. Contact with family is minimum to avoid questions like "your soon done down there! Oh darling how wonderful, you´ll soon be coming home!"

5th: You fall asleep on the mere site of a Wizzair plane, and your family and the few friends that still have some sort of hope are more eger than ever with questions you activly try to avoid like " What will you do when you finished?" or the favorit, "but now when you are in 5th year you dont have that many exams left do you, its mostly practical isn´t it?"

Hit and run, never look back... 
 
Har nog hört alla de där kommentarerna faktiskt.. haha :P
 
Kram

Sjuk, eller tentabakis?

Hej!
 
Igår efter min härliga springtur i parken på 5,5 km så kände jag mig fullt frisk och mådde bra, tog en låång dusch efteråt. Men efter bara några timmar fick jag feber, huvudvärk, yrsel och mitt hjärta slog hårt och inte speciellt rytmiskt. Gick och la mig strax efter 6, men låg och vred mig ett bra tag.
 
Nu är jag fortfarande i sängen och mår inte bra alls.. Vad hände? Detta har jag inte tid med! Gah, samma grej hände i sommarens tentaperiod och jag fick börja styra om mitt tentaschema och bara göra de "viktigaste tentorna". 
 
Usch vad jag inte uppskattar detta! 
 
/Nina

Första delen check

Hej!
 
Klar med första delen av para, den skriftliga. Det gick ju inte så bra, men hade bara pluggat "past questions" så jag är bara glad för att jag stod. När man bara pluggar gamla frågor är det inte så mycket bevis på hur mycket man faktiskt kan, mer att man lyckades pressa in massa frågor och svar i huvudet - som man senare kommer glömma. 
 
Den muntliga är den jag satsar på. Har ändat datum till den 21a istället. Hoppas att jag har större chans då med några extra dagar. 
 
11 dec - Immunology (muntlig)
19 dec - Nutrition (muntlig)
6 jan - Parasitology (skriftlig)
17 jan - Toxicology (skriftlig)
21 jan- Parasitology (muntlig)
 

Tog en springtur i parken för jag behövde, vad heter det... clear mina tankar. Ska lägga in resultatet på datorn som vanligt och se hur lång rundan blev. Springer lite olika vägar varje gång. Ser jag en folkmassa längre fram så brukar jag svänga av så jag slipper möta dem. 
 
Rensa! Rensa tankarna heter det! Eller? Strunt samma :P
 
Kram kram

Ofokuserad

Hej!
 
Gått igenom ca 400 frågor inför i morgons skriftliga prov, hoppas bara att jag kommer ihåg några av dem. Det är den muntliga examen som är den riktigt stora och skrämmande, så jag hoppas att morgondagen inte blir en så ansträngande tenta. 
 
Läser på och har snart kommit halvvägs i topicslistan. Det bara snurrar i huvudet av alla parasiter nu alltså.
Det är Giardia dit, fästingar hit, löss och flugor. En härlig blandning av de insekterna som inte riktigt når top 10 av mina favoriter. 
 
Om folk verkligen visste hur mycket äckliga små parasiter det finns där ute så skulle det bli ett slut på gnäll om oskylldiga spindlar och skalbaggar. 
Vem skulle inte välja en vacker tordyvel frammför dessa äckliga varelser:
 
Ju längre jag kommer i mina topics desto mer tacksam blir jag att jag bor i Sverige (i vanliga fall), där de flesta av de mest vidriga parasiterna faktiskt inte finns. Vi har ingen tropisk värme, långa stränder eller häftlig jungel, men tack vare det slipper vi också en hel massa otrevligheter. Go vintern och inte tillräckligt långa och varma sommrar. Hehe..
 
Usch vad jag är ofokuserad idag.. Trots två energidrycker är jag inte speciellt pigg. Tänker inte ta en tredje alltså.
 
Nej nu får jag försöka fortsätta!
 
Kram

8. Beskriv en typisk dag i ditt nuvarande liv

Klockan ringer 7.30.
Börja plugga 8. 00
Äta lunch 11-12
Springa antingen innan lunch eller senare på eftermiddagen
Plugga fram till 21.30
Titta på serier och sova runt 23
 
Det är min roliga vardag ;) Men snart är tentaperioden slut :)
 
Kram 
 

På café

Hej!
 
Läsning på café idag med Mari, vi går igenom frågorna till skriftliga provet på måndag.
Är igenom lite mer än hälften nu. Här snackar vi brutal memory - 200 frågor som bara ska pressas in i hjärnan utan vidare förståelse. Kaffe hjälper och trevlig miljö.
 
 
 
Senare idag får jag hemleverans av diverse mat. Tänkte laga lasange och flygande jacob på måndag em.
 
Kram <3

Rak linje

Hej!
 
Alltså jag blir så less på denna berg-och-dalbana varenda tenta period. Ena dagen läser man på bra och känner att det nog kommer gå, andra dagen läser man inget, stressar upp sig och deppar ner sig. En rak linje vore väll trevligt.
Eller kanske inte..
 
Är vakt till Christians chinchilla tills han kommer tillbaks till Budapest, så påvägen hem köpte jag en motivations box. 
 
Och jag kände att det var nödvändigt att ta en bild på mig själv och lägga ut på bloggen. För i framtiden när jag tänker tillbaks på tentaperioderna kommer jag säkerligen tänka "men det var nog inte så farligt" - och då kan jag bara titta på bilderna, se mitt bleka ansikte med påsar under ögonen och tänka "jo, men så kul var det nog inte, med tanke på hur jag såg ut under de perioderna". Smart va ;)
 
 
Kram
 

7. 10 personer som har påverkat dig, och hur?

Hej!
 
Jag tycker den här frågan är väldigt intressant, för när jag tänker på vilka människor jag har stött på i livet så känns det nästan som att det var förutbestämt. Lite som att ödet stoppar in de människorna som man behöver i livet för att vissa saker ska hända, för att man ska utvecklas och att man ska lära sig något av det. 
Det låter kanske lite flummigt, men tänk själva: är det inte några människor som ni har stött på och som ni flera år efter tänker "tänk om jag inte mött den personen, då hade jag aldrig gjort det där, eller lärt mig det där".
 
Men om jag nu ska plocka ut lite människor som påverkat mig så är dessa helt klart med i bilden, utan inbördes ordning:
 
Mamma - det är ju svårt att inte bli påverkad av sina föräldrar, så den är väll ganska självklar. Största "påverkan" som nog är enbart från mamma är intresset för djur och natur.
 
Jens, bror - man lär sig så mycket av sina syskon, tror det är första lärdomen hur man tar hand om andra människor, man lär sig att bry sig och man lär sig att hantera konflikter (för alla syskon bråkar någongång ibland). Så för allt det har jag min bror att tacka.
 
J.K Rowling - författaren till Harry Potter, visade mig in i en värld av fantasy böcker. Har nog påverkat mitt stora intresse för att läsa
 
Agneta, min frisör - jag blir så inspirerad av "starka kvinnor", och med det menar jag kvinnor som kan göra karriär (och lyckas riktigt bra) samtidigt som de har en stor och härlig familj. Det är ett liv som jag strävar efter i framtiden, för jag vill ha båda delarna. 
 
Daniel, min kusins fästman - motivation och support när det kommer till medicin studierna. Speciellt de första två åren behövde jag höra från någon som visade att det var möjligt att genomföra studierna. Och jag tror helt klart det påverkade mig att fortsätta kämpa. 
 
Vännerna - förlåt att jag buntar ihop er i en punkt, men ni vet vilka ni är! Har påverkat mig precis som vänner ska, gjort mig mer trygg med mig själv, stöttat och helt enkelt funnits där. 
 
Blondinbella - också en inpiration när det gäller karriär, men även att våga stå för sina åsikter. För alla som inte läser hennes blogg kan jag tänka mig att ni inte riktigt förstår kopplingen. Men hon har så mycket energi och tagit sig så långt fast hon är så ung - så ja, hon kommer med på listan. 
 
Christian, pojkvän - som sagt var så tror jag att vissa människor bara dyker upp i ens liv just vid rätt tid och av en anledning. Christian har påverkat mig massor, på hur jag ser på diverse ting, allt från studier till personliga saker. 
 
Jag orkar inte tänka ut fler just nu (haha har jag lyckas fullfölja något punkt helt eller?), jaja det får vara bra sådär. 
 
 
Natti natti
 

Borta

Hej!
 
Ni vet när man har tappat bort någonting, som man är säker på att man la på någon plats, men det inte finns där längre och man inte har någon aning om var de är nu.
Så har jag gjort med hälften av parasitologi 1 papprerna, de är spårlöst försvunna. Rivit ut varenda pärm nu. De finns inte.. Var sjutton kan jag gjort av dem!?
 
Jag känner mig helt förvirrad och är alldeles upprörd just nu.. Känns nästan som att jag inbillat mig att jag har haft dem.
Dessa är alternativen var mina kära papper har tagit vägen:
- I soptunnan, min lilla hjärna kunde inte tänka så långt att bara för att terminen var klar betydde det inte att final inte skulle komma. 
- Någonstans i rummet, bara att jag är dålig på att leta. Var är mamma när man behöver henne. 
- Utlånade, men till vem - misstänkta personen nummer ett är redan förhörd. 
 
Var kan de vara? Kanske kan få hjälp av Ellinor som kommer i morgon. 
Har ju bott ensam i lägenheten sen jag kom ner, och den känns verkligen stor när man varken har roomie eller katt.
 
Förutom just nu när jag är upprörd över att jag tappat bort studiematerialet så har jag hittat ett slags lugn i läsningen. Jag läser utan att vara stressad, går igenom allting lugnt och det känns mer som att jag "forskar i ämnet" än att bara banka in det i huvudet. 
Egentligen borde jag väll panikläsa, så lite tid som jag har kvar. Men det orkar jag inte, små steg så att jag inte bryter ner mig. 
 
Kram 
 

GOTT NYTT ÅR!

God morgon 2014!
 
Ett helt år har gått, och ett händelserikt sådant! 
 
Det blev Iselin, Mari, Inger och jag som firade in det nya året tillsammans här i Budapest. En paus i tentaläsningen! Vi orkade faktiskt byta om till något annat än mjukisbyxor och t-shirt, på med lite smink och vara uppe enda till klockan 12. Det är bra jobbat av ett gäng veterinärstudenter.
 
Vi började med en god middag hemma hos Mari, och sedan tog vi en promenad ner till Donau och kollade på fyrverkerierna. 
 
 
 
Nu ska jag plugga! Hejja hejja!
 
Kram <3

RSS 2.0