Jaaaa

Hejsan allihopa.

Ledsen för dålig uppdatering igen. Jag är, som ni vet, mitt inne i tenta perioden och jag tror att folk som inte har varit här och upplevt det själv har svårt att förstå hur tufft vi studenter har det. En tjej jämförde det hela med ett krig, "det går inte att förklara för någon som aldrig upplevt det".

Idag hade jag muntlig histology final. Jag kan ärligt säga att jag aldrig i hela mitt liv mått så dåligt inför en tenta. Jag har haft fyra dagar på mig att lära mig allt från en hel termin. Jag har gråtit lika mycket tid som jag inte gråtit, varit svimfärdig hur många gånger som helst och haft känslan att jag bara vill ge upp.
Igår kväll var jag redo att åka hem. Låg vaken i natt av att jag mådde illa av nervositet och i morse gick jag runt och höll i mig för att inte svimma.
Men det var väll tur att jag inte gav upp, jag klarade den där jäkla examen som jag haft mardrömmar om sen början av denna termin. NU ÄR DEN ÖVER! Lättad är bara förnamnet.

Här är inne på toaletten en stund senare :P jag ser lite sammanbiten ut för jag är fortfarande lite i chock, plus att jag inte hade ätit något. Man måste gå klädd sådär till examen här ;) tjejerna måste ha kjol :P


Som belöning tog jag en tur i parken med Ingelin, Mari och hundarna (Tino som är Ingelins och Achilles som är Sunnivas)



Vi var nere och lät hundarna bada i "park sjön". Och vi passade på att doppa fötterna :P

Lilla Achilles vågade inte bada, så jag hölll honom sällskap på land i början.


Tino (svart vita hunden) skulle busa med alla.


Folk och hundar njöt av svalkande vatten


Mari och hundarna


Ingelin och Tino


Kram kram :) <3

?

Hur ska man orka fortsätta springa när man river den första? Är det över huvudtaget någon ide att fortsätta? Kan man inte bara ge upp och sätta sig vid kanten och se de andra klara sig vidare?


Epiltor

Hej igen!

Nu är jag jätte nervös :( har anatomi prov i morgon och jag vill bara rymma härifrån och låta någon annan skriva provet åt mig. Ahh panik alltså! Dessutom vet jag inte vad jag ska plugga på nu, så jag bara sitter här och har ont i magen och fruktar morgondagen.

Meen jag kan berätta hur min födelsedagspresent fungerade. Japp, det går väll att sammanfatta min fina epilator med ett ord AJ! Haha nej men det gjorde verkligen skit ont! Jag blev helt svettiga av smärta och skakade typ :P Men jag klarade att göra båda benen i alla fall. Resultatet blev helt underbart!

Om man tål smärta kan jag verkligen rekomendera den! Känns lite som att jag gör reklam här, men jag fick seriöst jätte lena ben :P Dock ska jag ju understryka att det som står på förpackningen "att man kan uppleva ett visst obehag" är totalt missvisande. Det är tortyr!

Haha så gå och köp vettja ;)






Nu ska jag leka lite till med min leksak och sen måste jag sova, buhu vill inte ha anatomi i morgon!

Kram på er <3

Studera i parken

Hejsan!

Jag har varit lite dålig att uppdatera nu, men man kan ju inte hinna med allt (rättelse: man kan ju inte hinna med något förutom att plugga).
Mamma är här fortfarande och tar hand om mig :P handlar, lagar mat och städar. Det är skönt att bli lite ompysslad för omväxlings skull.

Det är otroligt fint väder ute, nära på 30 grader i skuggan och stekande sol. Så jag har tagit med mig alla mina antomi papper ut i parken och pluggar där istället. Då kan jag sola samtidigt :) och så blir mamma glad också.







Kram på er <3

20 :D

Jag blev just 20 år :D klockan står på 00.00 :P Ohh vad stor jag känner mig nu, haha! 

Har haft en underbar kväll men familjen, vi åt på en jätte fin liten resturang som serverade supergod mat.

Här är lite bilder :)

Med födelsedagspresenten från Peter på mig :) ett fint halsband och örhängen till <3




Presenten från familjen...


Epilator :D den ska prövas så fort jag hinner :P aj aj aj..


Och så på resturangen :)



Natti natti fina ni <3


Slut på denna termin

Hejsan :)

Nu har jag besök av min fina familj. Jens sover här i min lägenhet, och mamma och pappa på hotell.
Fick 4 chokladkakor och en superstor påse godisnappar av dem när de kom :D alltid trevligt med besök ;)

I morse gick Jens och jag till hotellet och fick frukost där :) det är trevligt med lite omväxling i min frukost välling diet.
Sen gick vi vidare och tittade på en lägenhet till mig, men det var tyvärr inte intressant.

Därefter visade jag min skola för Jens som inte varit där förut. Han fick till och med träffa Tamas ;) Men anledningen var inte så rolig, det har blivit ett fel med mina kemi labbar. Av någon anledning står det att jag missat en labb.. grr.. suck..  massa problem nu, som jag inte orkar ta tag i! Får inte min black book med betygen i osv. på grund av detta.

Men men! Kom just hem från min sista lektion för denna termin. Nu har tenta perioden börjat officielt.

Mamma, pappa och Jens är nere vid Donau, går på Margareta ön, tittar på broar osv. Det är ju härligt att de får turista och njuta av 32 graders värme. Jag trivs så bra här med min anatomi. 


Ikväll blir det min födelsedagsmiddag, eftersom Jens och pappa åker redan i morgon.

Appropå inget så har min lillebror blivit alldeles för stor nu asså, han är typ ett huvud längre än mig och går och klappar mig på huvudet. Mina skor ser ut som barnskor bredvid hans :O



Kram på er. 

För att jag inte har något att göra

Hej igen!

Just av anledningen som rubriken lyder så skriver jag ett blogginlägg. Sitter och pluggar anatomi lite slött, men när man har upprepat samma ord hundrafemtio gånger och sen kommer på "ah, kanske ska ta nästa nu" är man nog lite för trött i huvudet :/

Åhh jag vill hem nu! Tur att jag får lite hemma-känsla när familjen kommer ner i alla fall. Annars får jag bara fortsätta räkna ner och göra tentor. Kommer ni ihåg min planering, såhär ser den ut nu :)

9/5 - physiology midterm, botany test
10/5 - chemistry midterm, physiology lab
12/5 - chemistry lab
17/5 - physiology midterm
Tentaperioden börjar! 
24/5 - anatomy exam
30/5 - histology exam
9/6 - chemsitry exam
14/6 - botany exam

Klar förbättring skulle jag säga!

Peter sitter och lockar bort mina tankar med härliga bilder från båtsemestern förra sommaren.. det hjälper ju mycket ;) 


 Sov sött fina ni <3

Familjen är påväg!

Hej hopp!

Sitter här med min anatomi och väntar på att min familj ska komma. Kommer få vänta ett tag för de kommer inte för än inatt, men i alla fall :) Det blir mysigt att ha dem här :D Vi ska äta ute, bada och lite annat skoj. Dock kommer jag behöva plugga massor så kommer inte kunna njuta fullt ut :/

Men men, kommer i alla fall märka att jag fyller år :P och det är ju trevligt ;).

Nu ska jag plugga lite till.. är så sjukt trött. Sov ca 4 timmar i natt. Jag kunde bara inte sova, gick upp flera gånger för att jag tröttnade på att ligga vaken. Rabblade blodådror i huvudet, löste ett helt korsord, läste en tidning osv men inget hjälpte.

Ha det bra allihopa <3
Kramar <3

Soool = Nina blir blekare

Hejsan :)

Fick tillbaks physion i förmiddags, och jag klarade mig :D gått och väl till och med ;)

Idag har Mari varit här och vi har pluggat så mycket anatomi vi orkat, och så självklart ätit sushi också! Sen när Mari gick hem gick jag och köpte en sådan här:
 

Mums! Den gick jag runt med i solen i parken och njöt av. Det är så fint väder nu alltså! 23 grader i skuggan och solen riktigt bränner på armarna. Meen! Eftersom jag sitter inne blir jag inte brunare, och alla andra som är ute får bara mer och mer färg. Så jag ser typ blekare ut nu när det är soligt.. synd för mig liksom..

Idag gjorde jag ytterliggare ett misslyckat köp med sylt. Det är min 5e syltburk jag köper som är totalt oätligt. Hur kan ungrarna misslyckas så grovt med att göra sylt? Det fick bli ungspannkaka utan sylt :/

Föresten, jag har lärt mig hur man säger skål på ungerska nu. Dock vet jag inte hur det stavas, men man ska utala det äggeschegere, tror jag, ska fråga min hyresvärd nästa gång om det är rätt :P

Kram på er <3

17 maj

Hej hopp!

Idag har jag flera saker att skriva på bloggen. Jag kan först berätta att jag hade sämsta physio midtermet i dag, det var jätte svårt.. blää prov. Jag hade gått upp tidigare i morse för att läsa igenom allt igen, och sen städade jag hela lägenheten för att jag var så nervös. Tror jag blockerade min hjärna lite under provet för jag tänkte liksom "du har misslyckats på det här förut, vilket betyder att du inte kan det här". Men jag har fortfarande hoppet uppe om att jag klarat det.
Sen kan jag säga att det är en speciell dag för sverige idag, det var nämligen denna dag då vi slapp norge. Haha nej jag skojjar bara, grattis på dagen Norge som norskorna säger :). Jag blev medbjuden på nationalfirande av Helle med motiveringen "du är ju typ norsk, du snackar bara lite rart". Men jag valde att plugga anatomi istället.

Och så till nästa punkt där jag vill tacka en viss person, nämligen Danne, för all tid han lägger ner på mig. Han är alltid där som min levande anatomi- och physiologi uppslagsbok redo att svara på mina frågor. Och hans ständiga dryga kommentarer som hjälper mig att bli en bättre veterinärstudent. Vad skulle jag göra utan Danne? 
Amen

(Detta meddelande skrevs inte under hot av personen nämd i texten med krav om en hyllning med bibliska inslag. Inga konsekvenser om "felsvar" eller missledande hjälp skulle förekomma om meddelandet ej publicerades). 

Idag var sista gossip girl avsnittet för denna säsong, buhu :( skulle gråtit om det nu inte var så att jag inte gråter till film eller serier.

Nu ska jag fortsätta plugga och prata med min hyper-pojkvän som druckigt 6 koppar kaffe och snart kommer bli odrägligt pigg jämfört med mig.

Kram på er <3  


Sommar släppet

Hejsan :)

Jag har nu varit uppe på physio department igen och fixat så att jag får skiva physio provet i morgon. Jag orkade inte försöka smöra till mig ett till poäng. Jag är bättre än så, jag kan få högre poäng för att jag kan det jag pluggar! Japp japp... så låter det en så länge i alla fall. Ikväll kommer jag väll ligga och snyfta och undra varför jag utsätter mig för ytterliggare ett prov.

Undra om jag någon gång kommer vänja mig, om jag någon gång kommer ha mindre ångest över ett prov.. man kan ju hoppas i alla fall.

Så nu sitter jag här med mitt kaffe, min after eight ask och physio anteckningarna.

Min mamma, nu mera data proffset, har skickat lite bilder till mig. Hon har verkligen lärt sig det där med datorer nu. Fast hon sitter alltid med min hjälp mall i handen när hon ska göra något.

Varje gång hon ska förminska skype fönstret för att titta på någon annan sida säger hon "okej Nina, nu gör jag dig mindre då, jag tar ner dig till ett litet fönster, okej nu trycker jag ner dig!". Som att jag skulle behöva bli varnad för ett plötsligt drag i magen av att jag förflyttar mig till nederkanten av hennes fönster, haha! "Ahhhh! Hjälp det där var läskigt!"

Eller som den gången mamma upptäckte wikipedia "Nina! Det finns ju all information på internet!"

Söta lilla mamma! Här är i alla fall bilderna hon skickade :) Det är från sommarbetes släppningen, glada ponnisar helt enkelt.


Kramar <3 (41 dagar kvar tills spanien)

ARG

God morgon!

Nej det är ingen god morgon.. jag vaknade med att mitt knä gjorde lite ont, och sen jag gick upp har det bara blivit värre. Jag är så trött på mina leder, jag är värre än en 80 årig tant. Min höft knäpper när jag går, mina knän gör ständigt ont, mina axlar känns som de ska gå ur led och om jag sträcker mina armar för rakt framåt så håller de på att "slå över" åt fel håll så att jag rycker til av smärta. Jag behöver steloperera mig, det här är ohållbart!

Okej nu har jag slutat sura :)

Sitter här och pluggar anatomi, ska snart ta en liten haltande tur ut till parken. Pratar med världens finaste Peter på skype (vi har 1 år och en månad tillsammans idag).

Detta har jag just pluggat på, namnen på dessa slingrande saker i huvudet, "arteries of the head":



Så sött! Peter skickade det till mig :P


PUSS <3


Short shorts

Hejsan :)

Hoppas ni haft en härlig dag :) Här har det varit sol som vanligt. Jag tog en tur i parken i morse. Jag älskar verkligen att ha shorts på mig, och klänning och kjol :D allt sommrigt. Ungrarna verkar inte fatta att det blivit sommar än, de tittar konstigt på en och går i långbyxor och långärmad tröja. 23 grader i skuggan kallar jag sommar i alla fall ;)

De håller på och fixar en sak i parken, eller rättare sagt de har fixat det i flera månader nu, och det börjar bli klart. Utanför en stor byggnad som ser ut som ett slott (möjligtvis ett förminskat Hoqwarts) har de skapat en liten sjö. Och i sjön står det massa häftiga saker. De kommer nya varje dag, så det är min lilla roliga tankelek när jag går där nuförtiden, vad blir nästa sak :P. Det är en stegrande häst, fyra ihopsatta bilar, en liten lekstuga som står på sne och ser ut som det blivit översvämmad, stora krukor och massa saker som jag inte vet vad det är, jag tror det kallas "konst".    
På andra sidan sjön är det en låång byggnad, som ser ut som ett palats typ, från Aladin kanske :P och längs hela den är det en fin trapp ner i vattnet.
 
Haha låter som att jag ska berätta en hel bok här, men det är i alla fall fint :)

Sen plockade jag jordgubbar från mina jordgubbsplantor:


Eller så kanske jag köpte dem.. hehe..

Sen har jag bara pluggat anatomi och tråkat mig. Nu ska jag plugga physio, ska försöka orka läsa igenom alla 300 slides innan jag somnar, kan behövas kaffe här känner jag.

Kram på er <3

Nattis 7 månader :)

God morgon :)

Idag blir min lilla kattpluppis 7 månader. Tänk så liten hon var förut, lilla sötisen.



Nu hör jag rykten om hur hon terroriserar alla andra djur där hemma. Springer fram och vänder upp och ner på gamla kaninen Molly som blir alldeles förskräkt och tror att hennes sista tid är kommen. Eller rusar fram mot hönsen och hackar tänderna och darrar med morrhårskuddarna mot dem så de kacklar och flyger i vild panik åt alla håll.
Hästarna har hon redan försökt klättra upp i svansen på och de är väll inte heller särskilt förtjusta över det.

Haha vad har jag fått för litet monster :P 

Grattis på 7 månaders dagen Nattis :) <3


Nu har de fått något om baktassen

God kväll :)

Just läst klart 287 slides till physion, och laddar för att börja med anatomin. Oj oj oj mitt huvud är fullt nu alltså.

Men jag tror att Ungern har missat en sak. Är det bara jag som reagerar på detta? :P


Tänk vilka debatter det här hade blivit i sverige.. Ungern är lite efter när de gäller vad man "får" skriva.

Natti natti <3


SISTA KEMI LABBEN :D

Hej hopp alla :)

Jag kom just hem från min sista kemi labb, yeeees! Äntligen! Kemin är ju inte över än, har ju viktigaste slutprovet kvar, men fortfarande kan man fira att det är slut på labbarna :D

Såå vad kan jag mer berätta.. red sista gången igår på ridskolan. Fick Greti igen ;) det gick bra, men hon stack en gång på galoppbanan på grund av en annan dum häst. Jag vet inte vem jag blev mest förbannad på, ryttaren som satt och log och ba "förlåt min häst är lite galen" utan att ens försöka ta i tyglarna, eller Greti som inte lyssnade. Fick i alla fall avsluta på volt och Greti var väl medveten om hur förbannad jag var på henne, så hon gick som en liten ängel utan det minsta tjaffs.

Det finns något träd i detta land (snarare en miljon) som just nu håller på och tappar, vad det nu är. I alla fall så ser det ut som att hela luften är fylld med bommulstussar. Så när man går ut utanför dörren möts man av vad ser ut att vara ett gammalt slagfält från ett kuddkrig. På vissa ställen är det så tjockt i luften att man måste blunda för att inte få dem i ögonen. 

Okej nu ska jag klaga lite på de hjärndöda människorna på Physiology department. På det allra första midtermet fick jag ett poäng för lite för att klara mig, jag måste därför göra retake. Men eftersom det bara är ett poäng och jag ligger på topp 10 i klassen i total poäng (trots att ett prov då inte räknas) tänkte jag att jag kanske kan få smöra till mig ett litet poäng och slippa det provet. Det är ganska viktigt för jag har anatomi prov snart och måste verkligen börja plugga inför det! Så går jag dit och ber att få se mitt prov och en ung kille som har hand om det hjälper mig. 
Han tar fram de gamla proven och sen ba "vänta lite, ni har fått en speciell dag när ni ska få titta på proven, har du inte fått mail om det?" 
Jag "nej det har jag inte sett något om" 
Han börjar kolla med andra människor där och kommer sen fram till att dagen vi kan få klaga på våra prov är på måndagen, dagen innan physio retaken.... 
Jag "snälla, det är såhär att jag saknar bara ett poäng.. (bla bla bla hela historien), skulle du kunna kolla på provet nu och se om jag kan få ett poäng"
Han "ja men om det bara gäller ett poäng ska vi säkert kunna ordna det"
Jag "tack så mycket, så du kan ge mig ett extra poäng"
Han "haha det får vi ju se på måndag"


GAAAAAHHH VA? Nu hamnar jag ju i sämsta läget! Ska jag plugga inför ett prov som jag kanske inte behöver ta, slösa massa tid som jag verkligen behöver för att klara anatomin? Eller ska jag skita i att plugga physio, lägga all tid på anatomi och hoppas jag får det där extra poänget, men då riskera att stryka? Åh dumma idiot.. 

Vet inte vad jag ska göra :(

 

Så då ska jag sätta mig och plugga.. physio.. eller anatomi.. eller physio... eller anatomi... Kan ju börja med att äta pannkakor :)

Kram på er <3

Trötter

Hejsan :)

Hoppas ni har en bra dag! Här är det strålande sol och 24 grader ute, härligt!
Tänk vad mycket sol kan göra för humöret :) Men nu är jag så trött, så jag kan inte fullt ut njuta av det fina vädret. Sovit alldeles för lite de senaste nätterna, går upp tidigt på morgonen och lever mest av kaffe. Kan inte äta utan att börja må illa på grund av stressen.

Kemi provet i morse gick väll okej, jag kan väll sammanfatta det såhär: det kunde gått bättre, men jag kunde inte gjort det bättre :) Man kan ju inte "stryka" på det, man samlar bara poäng till final exam. Alla poäng hjälper! 

Haha det är lite roligt att vara veterinär student, man går alltid runt med en stor ryggsäck fylld med massa stora böcker, i fickorna hittar du dissektions handskar, i väskan ligger det skalpeller och på stolen innan för dörren hittar man en labb-rock. :P 
 

Jag längtar hem! Inte sådan där snyft-längtar-hem känsla, utan bara "Nu räcker det, jag vill hem!!". Hem till mina älsklingar <3 Thihi Peter och jag hade en dikussion om just "älskling..ar", det började med att Peter ropade på Nattis och kallade henne sötnos, då vände jag mig mot honom och ba "va? Jag är väll den enda du får kalla sötnos", men Peter la fram en ganska bra poäng som avslutade samtalet "vadå, du har ju fler älsklingar..".... kanske....

Finaste <3


 

Åh om jag inte pluggade i Ungern så skulle jag säkert ha tävlat Piltis någon helg..

Tänk den här tiden för ett år sedan, då laddade man för studenten.. Kan inte fatta att det var ett år sen! Helt galet ju! Jag vill ta studenten igen :D



Kramar <3

Planering framöver!

Hej.

Jag tänkte skriva upp vad som händer fram till sommarlovet nu. Såhär har jag planerat:

9/5 - physiology midterm, botany test
10/5 - chemistry midterm, physiology lab
12/5 - chemistry lab
17/5 - physiology midterm
Tentaperioden börjar! 
24/5 - anatomy exam
30/5 - histology exam
9/6 - chemsitry exam
14/6 - botany exam

Och om jag mot förmodan klarar alla prov, ja då är jag klar då. (Nej, börja inte säg "vadå mot förmodan, det är klart du klarar det, inte ha en negativ inställning". Jag pluggar i ungern, inte sverige, här stryker 90% av klassen någon exam under tenta perioden. Och på vissa tentor stryker 95% av klassen :P 

Detta kommer bli en lååång period med oändliga timmar vid skrivbordet, det är tur att jag har min älskling som muntrar upp mig :) Han stöttar mig på alla sätt, som att säga att jag kommer klara det (fast vi alla vet att det är en omöjlighet), säger åt mig att kämpa lite till och fortsätta läsa (fast jag vill lägga mig och sura i sängen) eller på olika sätt får mig att skratta och göra livet lite lättare.



Alla sätt är bra utom de dåliga ;)

Puss och kram <3


Springa i regnet :)

Hej!

Det fina vädret från igår är totalt bortblåst idag, bokstavligt talat :P det blåser massor och ösregnar. Mari och jag hade ju bestämt att vi skulle springa, så det var bara att ta tag i det. Det blev två runder med lite stretching i mellan. 40 min. springsande totalt :) Jag var dyngsur! Kändes som att jag redan hade duchat när jag kom in.


Men påvägen hem såg jag en stackars uteliggare som satt och huttrade i det otrevliga vädret. Jag tyckte så synd om honom så jag gick in och lagade lite kyckling nuggets åt honom, som jag ändå inte skulle äta. La dem i en liten låda och gick dit och lämnade dem till honom. Han blev jätte glad och sa tack flera gånger. Dagens god gärning :)

Sen gjorde jag mat åt mig och nu sitter jag har och laddar för att plugga.

Ska nog göra en till banan i ugn med after eight :D

Kram på er <3

Studying

Hejsan :)

Japp det är det jag gör, med stark betoning på de sista 5 bokstäverna! Tenta perioden har inte ens börjat och jag är redan less på detta :P Hur ska det sluta?

Idag fyller kusin Sofia 20 (grattis :) ), vilket betyder att om exakt två veckor är det min tur. Thihi det är lite roligt.  Men 20.. det är så mycket... jag vill fylla 17, det är typ en ganska trevlig ålder att säga tycker jag. 20 viskar liksom "du är gammal nu, väx upp, du är vuxen".


Jag har hittat "after eight" askar på kaiser.. Hyllan liksom lockade mig dit.. Okej då, jag letade som en galning efter mina älskade godsaker :P det är inte mitt fel att de råkade finnas även i ungern.. Så idag har jag ätit det med banan i ugn. Underbart gott! 

Nu ska jag fortsätta plåga mig med physio :) i morgon bitti ska jag springa med Mari det blir nog bra.

Kram kram

 

 

Parken

Hejsan :)

Hoppas ni haft en bra dag! Jag kan inte fatta att det redan är helg. Var tog veckan vägen?
Har varit jätte frusen hela dagen idag, mina händer är iskalla och jag hackar typ tänder. Gick och kollade på termometern ute för att de hur fruktansvärt kallt det faktiskt var, 22,7 grader blev svaret.. hmm..

Tog en tur i parken i alla fall :) Och jag tänkte hitta på något roligt, så jag guidar er igenom den :P

Precis när jag svängt ut från min dörr åt vänster kommer jag fram till den stora korsningen till huvudvägen.


Här går jag längs med stora vägen och parken är på andra sidan om den. Påväg mot övergångsstället som de envisats med att inte lägga i början av parken. På den här gatan ligger resturan Paprika och den leder även upp mot Hösök Tere (Hjältarnas torg).


Här är första stora ängen i parken :)


Vägen fortsätter ;)


Såhär ser det ut åt sidorna från den "stigen"


Här är typ största öppna ytan i parken. Alltid massa folk och hundar som springer runt.


Ute från parken och väntar på att det ska bli grönt vid övergångsstället.


Istvan Utca, där jag bor, och den alltid lika glada och blinkande gubben som möter mig vid dörren ;)


Trevlig helg allihopa <3

Mamma <3

Hej!

Mamma, jag vill bara säga att du är världens bästa <3 Tack för att du finns och att du är den du är! Jag Älskar Dig <3

Jag vill hem

Hej!

Åhh jag vill heeeem! Jag vill inte vara i det här skit landet med jobbiga tentor och tråkiga lektioner. Jag vill hem! NU! Inte om 52 dagar, nu nu nu nu, exakt nu!

Jag behöver min gosiga häst att trösta mig mot...

Notebook klipp (kunde inte lägga upp det som vanligt): http://youtu.be/2IeX5dwJAfQ


Ha en bra dag, nu ska jag ut och köpa jordgubbar och toalettpapper.

Kram <3

Middag på Paprika

God kväll :)

Jag kom just hem från en mycket trevlig kväll med de norska tjejerna, och Jo (den enda norska killen i en samling med 16 tjejer). Det var födelsedagsfirande för Helle och jag stämde vackert in i den norska "ja må hon leva", en aning mummlande och nynnande kanske :P

Vi åt middag på min favoritresturang paprika, mmm! Så sjukt god mat de har där alltså!



Har kemi i morgon bitti.. hur ska jag orka upp?

Natti natti <3


Värt att fundera på

Hejsan!

I morse hände en sak som fick mig att bli lite fundersam. Det var inte själva händelsen som var konstig, utan mer min respons till den. Jag upptäckte mig själv med att tycka att en dålig känsla var ganska behaglig.
Låt mig få förklara :P Om man varje dag går och tänker på lite halv jobbiga saker som att jag har femhundraelva prov framför mig, har ständig prestations ångest och hemlängtan efter alla man tycker om, endast då tror jag att ni kan förstå vad jag menar.
I alla fall fick jag en känsla av besvikelse i morse, som upptog alla mina tankar för en stund. Och det var en ganska skön känsla, den hade nämligen inget med det jag vanligtvis går och "mår dåligt" över. Men om detta hade varit förut, innan jag åkte hit och drog på mig allt detta :P ja då skulle jag tycka det var en dålig känsla. Är det inte konstigt att man kan känna så? För då är ju inte dåliga känslor helt dåliga? Eller jag vet inte.. vi går vidare från det där nu tror jag :P

Jag var i alla fall och red på Lovisiskola (ridskolan) dag, näst sista gången innan ett långt uppehåll med tentaperiod och sommarlov. Jag fick Greti igen :) och jag tror hon gillar mig nu ;) Hon var glad och gick jätte fint i alla gångarter. Jag har blivit galopp-mästaren själv på storhäst nu :D Det är faktiskt kul med storhäst. Ridläraren sa att jag fick hästen att se jätte vacker ut :D och är det inte precis det som ridning handlar om, att få hästen att glänsa under sig. 

Här är vi ute och lunkar på galoppbanan Greti och jag ;)


Så, då ska jag bara äta och duscha och sen blir det tillbaks till skolan!

Här är några av alla katter som bor på skolområdet, man märker att det är en veterinär skola ;)


Ha det bra <3
 

Någon som vill byta!

Hej..

Så var anatomi practical provet över, och det gick skit :( man var tvungen att ha över 75% för att klara det. Ingen i min grupp fick det. Jag fick bara 50%, usch vad besviken man blir. Nu måste jag göra de där ingångs-frågorna på examen som denna skola älskar så mycket. Man får 10 stycken frågor i början av ett prov, klarar man inte att svara på varenda en av dessa frågor får du automatiskt 10 minus poäng. Även om du bara skulle svarat fel på en fråga. 

Jag gillar inte den sura anatomi läraren, asså han hatar verkligen elever. Han skriver otydligt på tavlan för att göra det svårt för oss att se, han pratar fort och om någon frågar något suckar han och himlar med ögonen.

Varför blev han lärare när han vantrivs med sitt jobb? Han höll i alla fall i den ena delen av provet och han pekade jätte snabbt på olika strukturer som vi direkt skulle komma på vad det var och sedan skriva ner. Jag kom inte på den första så jag stod och tittade rakt fram på bordet och försökte gå igenom allt i huvudet. Då frågar han vad det är för problem och att jag ska jobba själv (dvs han trodde jag skulle fuska). Grrr nej jag skulle inte fuska, jag skulle försöka komma på namnet på den fula saken som satt på en stor ful elefant penis.. Borde jag censurera det där? 

I alla fall! Jag har ett erbjudande till er. Är det någon som är intresserad av att byta liv i några veckor. Jag kan erbjuda en liten fin lägenhet i centrala Budapest. Nära till metro och stora shopping center. Plus detta tillkommer det 3 midterm i ämnerna fysiologi och kemi. Sedan labbar som du måste vara förberedd på annars riskerar du att bli utkastad eller bli av med poäng. Därefter fyra stycken final exam med en veckas mellanrum.
Vädret här är mycket fint och det ligger på runt 20-25 grader, och kommer bli varmare. Det finns mycket att se i denna häftiga stad. Jag kan rekomendera besök till cityparken, donau och några av de alla shopping centrum som finns här. Tid för fridtidsintressen ligger på runt 0 timmar/dag. 

Intresserad? Hör av dig till mig!

/Nina


Andas

God kväll :)

Idag har vi pratat om andingen på physiology lektion. Vår physiology lärare påstod att vi egentligen inte är så stort behov av syre, utan vår anding är mer styrd av koldioxid. 
För att bevisa detta gjorde han ett experiment med klassen. I en och en halv minut skulle alla i klassen andas så mycket de bara kunde, alltså ta så djupa andetag det gick, allt vad man kunde in och sen ut. Efter detta så skulle man inte andas om det inte kändes nödvändigt. 

Resultatet av denna övning blev ett högljutt flåsande av hela klassen (det lät som att folk skulle förbereda sig på att föda barn eller hade sprungit 1 mil och var kraftigt överviktiga). Därefter slutade alla andas, och ingen hade något behov att ta in syre, detta på grund av att vi saknade koldioxid i kroppen. Så helt enkelt, syre är inte så viktigt :P

Jag kunde själv inte genomföra övningen för efter lite mindre än en minut började jag känna mig svimfärdig och var tvungen att sluta direkt och luta mig tillbaks för att inte försvinna bort. Det var lite tråkigt.. men om ni vill kan ni ju pröva det, det var i alla fall coolt ;)

Därefter diskuterade vi fåglarnas andningssystem och vi fick veta en liten rolig sak. När fåglar andas in och sen ut, är det inte samma luft som du drar in som kommer direkt tillbaks.
SÅ: om en fågel skulle röka, så skulle den först ta ett bloss, sedan andas ut en rökfri luft. Inte för än nästa ut-andningen skulle det komma rökluft.
Så om en fågel ville vara dryg och blåsa rök på någon så skulle den behöva andas en gång i mellan, och sen blåsa rök i ansiktet på den andra.


Nu ska jag lägga mig i sängen och andas den speciella Nina-dagen-innan-prov andingen, det vill säga hyperventilering. Anatomi prov i morgon... usch usch, jag är inte alls redo för den!

Natti natti <3

Nattis utställning :D

God morgon kära vänner!

Jag kom på att jag inte lagt ut några bilder från Nattis senaste utställning :) Så här kommer de:

Här är Nattis i sin bur, väntar på sin tur att ställas ut.


Känns lite mer avslappnat om man får ha burdörren öppen ;)





Framme vid domaren :)


Tittar på när hennes fina kommentarer skrivs :P


Världens bästa <3


Väntar på resultat


Börjar bli en aning uttråkad...


Men självklart vann hon :D Min fina fina söta hårboll <3


Och rosetter fick hon också :)


Det var den utställningsdagen :)

Ha en bra dag <3
Kram

RSS 2.0