Pumpkin carving

Heej!
 
Idag har Lisa och jag gjort en fin pumpa!
 
Hemtagandet av en pumpa
 
Seriöst pumpa görande pågång
 
Och så var vi igång
 
Klar! Fin ponny :D
 
 
Kram
 
 
 
 

Inte min grej

Hej hej!
 
Nu har jag gjort både state vet och food hygien midtermen, och jag hoppas att jag inte får någon retake på dem. Gjorde ingen strålande insats, för jag kunde inte bry mig mindre om dem. Bara jag står så är jag nöjd!
 
Nu har jag städat och fixat, för strax kommer Lisa hit :D Ska bli så kul att ha henne här!
 
Jag var tvungen att driva lite med Christian när jag städade också. Han har nämligen framför några klagomål om att jag aldrig dammsuger, utan att det alltid är han som gör den biten. Och på sista tiden har han även påpekat att jag nog inte ens vet hur man använder en dammsugare. 
 
 
Dagens små nöjen! 
 
Kram 
 

Film

Hej hej!
 
Jag har slutat plugga för idag och snart ska jag hoppa i säng och titta på en serie. Börjar dock få slut på serier att titta på, så jag letar desperat efter något nytt (tips någon?).
Jag är ganska dålig på att se på film, så där finns det säkert massor att hämta, men känner att serie-formatet är mer för mig.
 
Förresten är det filminspelning på Budapest gator nu igen. Budapest är tydligen den optimala bakgrunden till filmer som ska se ut som krig under 1900 talet. Så när som helst när du är ute och går på gatorna så kan du råka traska in i ett Andra världskriget scenario.  
 
Första året som jag bodde här spelade de in "In the land of blood and honey", som jag såklart inte sett då ;).
 
 
Kram <3

Länge sedan

Hej!
 
Har inte skrivit på ett tag för jag hade inte riktigt lust. Mycket att göra i skolan och lite annat som gör att jag inte orkar lägga energi på bloggen. 
 
Mycket har i alla fall hunnits med sedan sist. Har bland annat varit på ANSA´s fagseminar som var riktigt inspirerande. Veterinärer och föreläsare från Norge kom och pratade om diverse ämnen. Jag tyckte att MRI och CT, en hästveterinärs dag och dermatologi och allergier var mest intressant. 
 
 
 
 
 
 Kvällen avslutades med middag på en fin resturang. 
 
Andra saker som kommit ivägen för mitt bloggande är pluggandet inför epi-midtermet. Sjukt stort och svårt som sjutton. De har såkallat "negative marking" på provet, så allt du svarar fel på får du minuspoäng för. Det gör att man inte vågar chansa på något och måste vara helt säker om "the disease ALWAYS causes abortion" eller "the disease RARELY causes abortion". 
Jag var helt övertygad om att jag strök, men av något under så klarade jag mig. Mer en hälften av klassen strök..
 
 
Nu sitter jag med state vet. midterm-plugg. Det handlar om lagar och regler. Det mesta av det är ganska självklart, men det som upprör mig är hur lite ansvar länder tar för att detta följs.
Exempel på sådana saker är:
"det är förbjudet att överge ett djur" - hur många gatuhundar och katter finns det inte. Människor (även i sverige) slänger ut sin lilla katt efter sommarsemestern när de åker hem till stan. Vad är straffet för det? Inget. 
"det är förbjudet att träna eller använda sitt djur för att anfalla eller försvara" (med undantag för tex poliser och sådant) - jag hör fortfarande människor som pratar om utomhus och inomhus hundar. Det finns inte! Ingen hund ska sitta i en kedja utanför huset bara för att försvara. 
"det är förbjudet att ändra ett djurs utseende med kirurgiska ingrepp som inte är till fördel för djurets hälsa" - när ska det bli ett slut på öron- och svans kupering, de-clawing etc. Folk går runt på gatan med hundar där man ser att de just blivit utsatta för denna typ av ingrepp, och de är inte ens rädda för att bli upptäckta. 
 
Visst är lagar och regler fantastiska, men de måste ju följas också.. Och det känns som att påståenderna är väldigt vaga, så det går att gå runt dem ganska lätt. 
 
Nog om det!
Nästa vecka är det också food hygiene midterm, och jag hoppas det är lika lätt som förra!
 
Meeen det absolut viktigaste nästa vecka är ju att LISA kommer! :D Detta kommer att blir ett Halloweenfirande att minnas!
 
Kram <3
 

Guld

Hej hej!
 
Det var en härlig helg i Sverige det! Hästtävling, svampplockning, umgås med familjen och träffa Lisa - bättre dagar får man leta efter.
 
Jag insåg när jag gick runt på tävlingsplatsen med mamma att jag verkligen saknar den mer "seriösa" delen av ridningen. När jag är hemma under lov och helger blir det bara mys-ridning, vilket såklart är jättehärligt, men att ha ett seriöst träningspass för en instruktör och visa vad man går för ute på tävlingsbanan är något speciellt. Kan inte vänta på att få börja med det igen!
 
 
Mamma och Aqua skötte sig så bra tävlingen, men det blev ingen finalplats till dagen efter. Så söndagen begav vi oss ut i skogen på Fossa och Pilta, det började som skogsridning men gick sedan över till svampplockning. På bara en liten stund fick vi ihop massor av svamp. Hästarna tyckte att vi betedde oss ytterst märkligt när vi satt på huk och plockade. Pilta klev flera gånger mitt i svampstället och blev en aning frustrerad när jag hela tiden puttade bort henne. 
 
Sommarhagen... inte helt fel att vara häst här!
 
Piltis påväg hem mot stallet, med mat i munnen... alltid en diskussion det där. 
 
Fossa är nyfiken vad det är mamma håller upp. "Ätbar? Nej det verkar inte så."
 
Jag och bus-ponnisarna som bara fokuserar på mat
 
Finaste trollungen <3
 
Skogens guld
 
Mamma och Fossa
 
Svamp-plockarna ;)
 
Och så red vi hem med skörden
 
Svampen, som packades med till Ungern.
 
Promenad med Lisa som avslutades med ett café besök, och sen hem till henne en stund. 
 
Kram <3

Sverige visit

 Hej hej!
 
Är hemma i Sverige för en helg, bara sådär oplanerat och spontant. Svensk höst, Nattis och hästarna lockade..
Tagit med mig lite plugg hem, och idag har jag läst hela 3 topics! Haha! Men vad kan man göra när finaste farfar är på besök, Nattis vill gosa och en promenad ner till hagen står på schemat. 
 
 
 
Förresten, någon som vill adoptera världens sötaste lilla hund? Mari fostrar just nu en liten, liten valp vid namn Milka (choklad som säljs i ungern som påminner om hennes färg). Valpens mamma var tvungen att ligga inne på klinik för att hon var i så dåligt tillstånd när hon hittades (hittad övergiven i ett dike), så valparna är väldigt unga.
 
 
Här är Milka med på food hygiene practical, så ni förstår ju vilken välutbildad liten valp det kommer bli!
 
Kram
 

RSS 2.0