Bita ihop

God morgon!
 
Jag är inte riktigt på humör för att sätta igång dagens pluggande, inte riktigt än. Så jag skriver några rader här istället.
Jag är så otroligt trött på mornarna nu för tiden. Igår stack jag ut och sprang vid åtta på kvällen och gick och la mig strax innan tio, och släkte lampan ganska omgående. Trots 10 timmars sömn så vaknade jag trött och kände att jag nog kan sova hela dagen ut. Måste vara för att jag har kört ett så hårt schema de senaste veckorna. 
 
Gjorde pet animal examen igår, men det gick som väntat när jag inte ens har kollat på materialet.. Jag gissade hej vilt! Hehe! Känna igen de olika arterna tror jag dock jag fick poäng för! 
Klara jag den inte så tar jag den nästa termin eller nått, den behöver ca 1-2 dagars pluggande. 
 
Men nu är det patho läsning på allvar! Ska försöka hinna med 15 topics per dag, och så lite histopath. Fast man vet aldrig hur det faktiskt är att läsa till examen innan man har börjat, så man kan behöva omstrukturera sin plan flera gånger. 
 
Kvar är nu: Histopath 12e juni, Patho dissection + oral 19 juni och Toxicology 25e juni
Kanske inte gör toxon, utan pet animal istället den 26e, men då behöver jag flytta mitt skift.
Efter det är det sommarlov! Åh vad jag längtar efter detta lov! Hästar, sjön, grilla och umgås med familj och vänner - jag kan knappt vänta!
 
 
 
Kram <3

Ensam

Hej hej!
 
Så då var de korta dagarna med besök över, och nu har jag varken katt eller mamma här. Buhuu!
Känner mig som en förrädare när jag ser Nattis titta tillbaks på mig genom buren. MEN det positiva är att jag ska hem redan om en vecka och en dag! Då är det Jens student som väntas, och det kan jag verkligen inte missa. 
 
Mamma och jag har ätit goda frukostar, luncher och middagar.
Nybakta delikatesser från bageriet, jordgubbar från fruktaffären nedanför och så lite tillbör till det. Det är lyx-student frukost kan jag meddela!
 
Ett stycke lunch: massa sushi som både mamma och jag älskar
 
Och igår kväll åt vi middag på Vapiano med Christian. Mysigt mysigt!
Väskan packade vi sent igår kväll, och det måste se lite roligt ut när den går igenom säkerhetskontrollet. En aning katt-inpirerad packning!
 
Detta är bara Nattis som prövar ut väskan..
 
Packningen: två säckar kattmat, två fästinghalsband, katt-vatten fontän, kattsäng, två påsar Wiskas och en stor förpackning Kitekat. 
Ja men då så, här är crazy cat lady ute och reser, mahaha och det är inte jag! (Bara jag som handlat och packat)
 
Snart ska jag sätta igång och plugga! Mamma lämnade lite tröst för några dagar i alla fall:
 
Det som inte är ätbart är en hårddisk som jag ska spara allt viktigt från datorn på. Av tidigare erfarenhet så kommer denna dator sluta sitt liv med en stor krasch och sedan vara obrukbar. Bättre att spara upp allt jag har på två ställen, i fall att.
 
Kram <3 Håller tummarna att mamma får en bra flygtur!
 
 
 

Tentor avklarade och mamma på besök

Hej hej!
 
Jag har fullt upp med att plugga och springa till tentor. Gjorde surgery 1 i fredags och väntade otåligt på resultatet eftersom Surgery 3 bara får göras om den första är godkänd.
Gick hela helgen och mailade även professorn på måndagen och frågade. Tisdag morgon, en timme innan min nästa tenta fick jag svar "Du får göra examen, du fick en trea i Surgery 1". 
Toppen med framförhållning! Men nu är både surgery tentorna avklarade och förhoppningsvis är även tenta nummer två klarad. 
 
Mitt tenta schema ser bara bättre och bättre ut :)
8 maj - Fish hygiene and diseases
12 maj - Lab animal scinece
13 maj - Parasitoses (elective)
15 maj - Incubation of poultry eggs (elective)
16 maj - Bee hygiene and diseases
16 maj - Nattskift Ullö
20 maj - Parasitology (written + oral)
23 maj - Surgery I
27 maj - Surgery III
30 maj - Pet animal diseases
3 juni - Nattskift Ullö
Jens student 9 juni (hemma i Sverige mellan 6e-10e)
12 juni - Histopathology
19 juni - Organ recognition, pathology dissection, pathology oral
25 juni - Toxicology
26 juni - Dagskift Ullö
 
Och nu är mamma här! Hon stannar bara till i morgon dock, och tar med sig min lilla hårboll hem. Det jag ville berätta förut som skulle hända var att jag skulle göra ultraljud på Nattis som är parad. Men det var för tidigt för att se något, så kunde inte berätta några roliga nyheter (att Nattis var dräktig då!) för er.
Så nu åker hon till Sverige och så får jag bara hoppas på att magen växer, utan att ha konfirmerat någon dräktighet med ett ultraljud. 
 
Nu väntar sushi här!
 
Förlåt att jag inte har bilder i mina blogginlägg längre. Min bluetooth har valt att sluta skicka över bilder..
 
Kram <3

Födelsedagsfirande

Hej hej!
 
Igår var det min födelsedag! Mitt i examensperioden, lämpligt nog. Men visst blev et lite firande i alla fall. På morgonen möttes jag av en härligt frukostbricka i kylen med diverse godsaker (ost, jordgubbar, kex, choklad) som jag fick av Ellinor (min roommate). 
 
Därefter blev det surgery pluggande på cafe Costa med Christian. Har examen i morgon i surgery I. Egentligen ska vi vara klara med den för ett år sedan, men jag valde att inte göra den på grund av att det inte fanns någon energi till det. 
 
Därefter gick vi hem och vi bestämde att Christian skulle komma över lite senare för att lämna lite surgery papper och kanske äta middag här.
När det ringde på dörren blev jag dock väldigt överraskad. Ett helt gäng med kompisar från klassen stod ute i gången och sjöng "Happy brithday". Så gulligt av dem! Och så fint av Christian att organisera ihop det hela. Fick chokladtårta, blommor och lite sparkling wine av allihopa. 
Kvällen avslutades med kortspel och jag tror att alla var övertygade om att vi måste spela mer kort/boardgames i framtiden! Så sjukt kul!
 
Av Christian fick jag en superfin vit klänner som är öppen bak och har två band som hänger ner. Svårt att förklara, men ni kommer definitivt få se bilder på den i framtiden när jag har den på mig - så var tålmodiga ;)
 
Surgery pluggande nu!
Och lite annat spännande kommer hända idag... oj oj oj vad måga cliff-hangers jag lämnar idag ;)
 
Kram 
 
 
 
 

Parasitology department - goodbye!

Hejsan!
 
Oj oj oj, jag kan knappt fatta det - parasitology kursen är avklarad! Överlevde examen idag, och nu behöver jag aldrig mer gå tillbaks till det departmentet igen. Ingen parasitosis elective, inga bee-diseases och så nu inte heller parasitology. 
Skönt!
 
Provet är i 4 delar kan man säga, en protozoa del (det är allt om giardia, leishmania etc.), en arachno del (skabb, fästingar, flugor), en helminthology del (maskar!) och så en praktisk del där vi ska känna igen saker i mikroskåp och på bilder. 
 
Första delen gick inte bra, men är nöjd med resten. 
 
Har tagit en pluggpaus idag, gått till djuraffären och köpt kattmat och godis. Ikväll blir det game of thrones och bara slappa. Det förtjänar jag.
 
Kram
 

Varannan

Varannan klunk energidryck, varannan klunk paracetamol te, varannan klunk energidryck, varannan klunk paracetamol te.
 
#examensperiod #sjuk #livetsomstudent

Veckan innan examensperioden

Hej!
 
Just hemkommen från nattskift på Ullö. Var en lugn natt, några få saker att göra vid tolv, tre och sex. 
Känns skönt att denna vecka är slut, trots att allt egentligen gått väldigt bra. Jag genomförde 4 tentor, och i alla fall 3 av 4 gick bra (den sista har jag inte fått resultatet på än). 
Och jag jag avslutade mina sista electives för denna termin. Har samlat ihop hela 22 poäng! Vi ska ha 44 poäng i electives när vi slutar. Så att lyckas få hälften på en termin är egentligen inte klokt. Hur tänkte jag egentligen? Haha!
 
Nu kan jag dra ett sträck över massor av saker i mitt examenschema! Dock har det tillkommit en tenta till "Pet animal diseases", pressade in den där i mellan.
 
8 maj - Fish hygiene and diseases
12 maj - Lab animal scinece
13 maj - Parasitoses (elective)
15 maj - Incubation of poultry eggs (elective)
16 maj - Bee hygiene and diseases
16 maj - Nattskift Ullö
20 maj - Parasitology (written + oral)
23 maj - Surgery I
27 maj - Surgery III
30 maj - Pet animal diseases
5 juni - Nattskift Ullö
Jens student 9 juni (hemma i Sverige mellan 6e-10e)
12 juni - Histopathology
Någonstans i juni - Organ recognition, pathology dissection, pathology oral
25 juni - Toxicology
26 juni - Dagskift Ullö
 
Se där! Det går framåt! Nu är det parasitologi som gäller! Jag ska ge järnet!
 
Kram <3
 

Plus och minus

Hej!
 
Denna vecka alltså... Jag har verkligen inte tid att skriva. Snart så, snart ska jag skriva ett ordenligt inlägg.
 
Det bästa med denna vecka är att jag kan bocka av massor av exams, det sämsta med den här veckan är att jag har massor av exams. 
 
Lab animal i måndags var lite av en gissningslek, kände igen en del frågor här och där som jag råkat (det var verkligen inte meningen) snappa upp på lektionen.
Parasitosis i tisdags gick däremot bättre, fick just tillbaks resultatet: en 4a. Inte dåligt med tanke på att kursen knappt fick en halv dags studietid. 
 
Kram kram

Eurovision uppladdning

Hej hej!
 
Jag som brukar vara den största Melodifestivalen/Eurovision song contest nörden känner mig helt efter i år. Nu är det redan dags, och jag har inte ens kollat igenom alla bidrag. Okej jag har hört de flesta, men jag brukar helt klart vara mer insatt.
 
Jag och Mari är bortbjudna till Ingrid-Maria - som har både tv och en stor soffa, det blir perfekt!
 
Har pluggat parasiter och ännu mer parasiter idag, inför final i parasitologi. Och nu innan jag måste börja göra mig i ordning för att gå ska jag försöka hinna läsa lite om parasiter - inför min valbara kurs i parasitoses denna gång.
Känns som att jag kommer kunna allt om de små äckliga varelserna ganska bra efter denna termin.. 
 
Tog en springtur i parken idag föresten. Det gick förvånansvärt lätt måste jag säga! Hade med mig lilla Nira som springsällskap. Jag borde verkligen ha en egen hund som jag kan springa med... Får se hur det blir med den saken i framtiden. 
 
Liiite mer läsning nu, sen ska du få roa dig hela kvällen kära hjärna. Sista spurten för idag!
 
Kram på er <3

Examens planen klar, typ..

Hej där!
 
Trots att examensperioden inte börjat officielt, så är examerna redan i full gång. Gjorde min första final igår!
Så det börjar bli dags att ha en färdig plan, tyvärr har jag inte det. Men ni kan få början av den i alla fall.
 
8 maj - Fish hygiene and diseases
12 maj - Lab animal scinece
13 maj - Parasitoses (elective)
15 maj - Incubation of poultry eggs (elective)
16 maj - Bee hygiene and diseases
16 maj - Nattskift Ullö
20 maj - Parasitology (written + oral)
23 maj - Surgery I
27 maj - Surgery III
5 juni - Nattskift Ullö
Jens student 9 juni (hemma i Sverige mellan 6e-10e)
12 juni - Histopathology
Någonstans i juni - Organ recognition, pathology dissection, pathology oral
25 juni - Toxicology
26 juni - Dagskift Ullö
 
 
Nej men det här ser lugnt och avslappnat ut..

Får får lamm

Heej!
 
Jag kan verkligen inte sätta mig ner och ta mig tid att skriva ett blogginlägg. Har femhundråttionio saker att tänka på i varje sekund, så det blir aldrig ett bra tillfälle.
 
Men nu! En snabb redogörelse av min valborgshelg. 
Var då på Maris familjs gård och hjälpte till med lamningen. Det var så otroligt kul, och lärorikt!
 
Vi landade sent på kvällen i Oslo och efter både tåg och bil så kom vi inte i säng för än klockan 2. Redan 4-5 timmar senare var vi ute i fårhuset och jag såg min första lamning. Och det är en stark underdrift, för jag fick till och med dra ut det första lammet! Med Maris instruktioner såklart!
 
Mamma och bebis! Jag döpte henne till Nina ;)
 
Det var kameror uppsatta i fårhuset som var kopplade till tvn, så vi hade live-sändning dygnet runt därifrån.
Väldigt smidigt att kunna hålla koll på vilka som ska lamma framför tvn, speciellt mitt i natten. 
 
Hur kan djur-bebisar vara så söta!?
 
Får och lamm
 
Jag letar efter lite klövar:
 
Och jag med en stor bebis:
 
Och så det vackra landskapet i Norge! Utsikten från gården:
 
Utöver gårdsarbetet så åt vi god mat och jag fick hänga med och se hur Norges russetid ser ut, det är motsvarigheten till Sveriges student. Men istället för att fira en dag eller två så håller detta på en månad, massa festligheter och drickande, hehe. 
 
Tack för en toppenhelg!
 
Kram <3
 
 

Hälsning från Norge

Bara en liten försmak till vad jag driver med här i Norge 
 
Kram <3
 

RSS 2.0