Fredagsmys

Hej hej!
 
Idag har jag dragit ner på tempot lite och njutit av tiden som jag har kvar av mitt sommarlov. Hade en härlig ridtur med mamma i höstsolen.
Nu sitter jag med hela familjen i soffan och tittar på kristallen. 
 
Med brist på annat att skriva om tänkte jag visa er vilken bra artikel jag hittade i tidningen. Det här är precis det jag predikar i hundköp: "Välj hund efter livsstil"
 
 
Kram kram

Den långa listan

God kväll!
 
Har varit två hektiska dagar, mycket som ska hinnas med innan jag åker till Budapest. Hade en förhoppning att jag skulle ha några lugna dagar hemma, men efter lite funderande insåg jag att jag hade en hel del att göra.
Började göra en "to do-list" som bara blev längre och längre, 
 
Så i onsdags och idag torsdag har jag börjat "jobba av" listan. Igår började jag med att söka CSN lån, lägga över lite bilder, skriva lite mail, hämta ut mina linser och sedan shoppa. Idag började jag dagen med att klippa mig hos bästa Agge. Därefter en snabb vända hemma och så iväg igen. 
Träffade Lisa och hade en mysig fika på hennes innergård på söder. Därefter åkte jag till Odenplan för att möta upp Ellinor och Lena, vi hade en trevlig middag på Jensen´s. Hade så roligt och skrattade massor! Finaste vänner <3
Fixade lite saker där i mellan också, så kunde bocka av en hel del nu.
 
I morgon ska jag rida! Blivit alldeles för lite ridning denna sommar, känns lite tråkigt. Men men, i sommar priorierade jag sommarjobb. 
 
Nu ska jag sova :)
 
Natti natti
 
 
 
 

Fuerteventura med mamma <3

Heej!
 
Nu är jag tillbaks i Sverige igen (för en stund i alla fall). Haft en otroligt härlig resa! Allting var så himla lätt och bekvämt! 
Hotellet där vi bodde (Las Marismas) var riktigt fint, kan helt klart rekomendera att åka dit. Tre pooler, stora "rum" (mer som lägenheter), god mat och jättefint område. 
 
Två gånger lämnade vi poolområdet, en gång för att gå ner till närmsta stranden och en dag cyklade vi till Las Dunas, de stora sanddynorna på ön. 
 
Bilder från resan!
 
På Arlanda, trötta men förväntansfulla!
 
I poolen:
 
Det var lite lyxigt med All inclusive, man kunde gå och hämta hur mycket dricka man ville och maten var riktigt bra! Vem har sagt att man inte kan börja med en Campari drink klockan 11 på morgonen ;)
 
Min pannkaksfrukost :D
 
Jag läste ut JK Rowlings bok. Den var bra! Lite segstartad med en väldigt massa introduktioner till personer, men det är ju trots allt en Rowlings starkaste sidor, att beskriva personligheter så att man verkligen känner med dem (och emot). 
 
 
Fanns en golfbana i hotell-området också. Mamma och jag var lika... dåliga får man väll säga ;). "Mamma, kolla var bollen hamnar nu, för jag tror denna kommer gå utanför banan", *swich, kling, knaster* "Såg du var den hamnade?" "Nej, men det lät som att den inte hamnade på banan.."
 
Man fick hyra cyklar av hotellet, så mamma och jag stack iväg en morgon med lite matsäck och badkläder. Vi valde den molnigaste dagen så att vi inte skulle bli stekta på vägen dit. 
 
 
Nu är jag helt klart uppvilad för en ny termin! Taggad!
 
Kram 

I resväskan igen

Hejsan!
 
Började morgonen med en härlig springtur på ca 6 km. Man kan antingen springa på kondition eller vilja, jag måste tyvärr erkänna att jag springer på det senare. Med så långa arbetsdagar som jag haft har jag helt enkelt inte orkat (eller haft tid) att ta på mig jogging-kläderna och sticka ut en runda.
Idag var det skönt att springa, blåsigt och lagom mycket sol. 
 
Därefter gjorde jag mig lite frukost och sedan har jag gått runt barfota på gräsmattan. Detta är anledningen til att jag aldrig vill bo i lägenhet när jag är klar med skolan. Jag vill ha naturen precis utanför dörren, inte en korridor bort, en hiss ner och en liten promenad sträcka in till skogen. 
Minst en gång i veckan sitter jag och suktar efter alla gårdar som ligger ute på försäljning. Åh vad jag längtar tills den dagen jag (och min man?), hittar det absoluta drömstället, nära vattnet, nära stockholm och med stora ängsmarker. Haha jag har inte stora krav va? Tror jag råkade sväva ut lite från ämnet i alla fall..
 
Har i alla fall satt igång packandet nu! Detta är nog första gången som mina kläder faktiskt har befunnit sig i garderoben när jag ska packa. I vanliga fall orkar jag inte lägga energi på att plocka ur mina saker från väskan då de ändå snart ska tillbaks igen.
 
 
Och här är en början
 
Ska se om jag kan hitta lite bra filmer som mamma och jag kan roa oss med på planet. Fast de brukar kanske visa film på sådana där charterresor? Varken jag eller mamma har rest på det sättet förut, ska bli lite roligt att se hur det fungerar. 
 
Kram kram
 
 

Min ledighet har börjat!

Heej!
 
Nu har jag fått sommarlov :D lagom till hösten. Haha nej men på tisdag åker ju mamma och jag till varmare breddgrader. 
 
Jag har lärt mig så otroligt mycket denna sommar! Är så tacksam att jag fick möjligheten att jobba på ett så stort djursjukhus. Tror inte att det går att jämföra den erfarenhet jag fått på Bagis med en mindre klinik. 
Har fått lägga kanyl, ta blodprov, blodtryck, ge mediciner (och lära mig de svenska namnen för de olika medicinerna), lärt mig sårvård och drän-hantering, varit med på röntgen, ultraljud och mycket mycket mer. 
 
Men trots allt detta pustar jag nu lyckligt ut när jag äntligen får ledigt. Behöver dessa två veckor för att vila upp mig till skolstarten. 
 
Det var tre stycken som slutade idag, och som traditionen lyder så ska man bjuda på något gott. Det blev därför en hel buffe av onyttigheter på undersökningsbordet. 
 
 
Fick mitt schema innan helgen, ser ut att bli en riktigt bra termin! Jag är nöjd och ser fram emot den :)
 
Mitt schema är spalt två (för jag är i grupp 2). Sen ska ju lite valbara kurser in där någonstans också, jag hoppas det finns bra kurser att välja på. Wow alltså, jag börjar 4an på veterinär. Känns overkligt och konstigt att säga det. Jag måste tänka en extra gång att jag inte säger fel liksom. 
 
Ett annat "wow" är att min bror tog körkort i helgen! Grattis till honom! Är riktigt imponerad :) 
Pappa tyckte det var dags att jag tog tag i mitt körkort också, så han tvingade ut mig på en liten runda i området. Läskigt värre! Satt och lugnade mig själv med att lyssna på blinkersen som ett hjärta (är helt säker på att vänster blinkersen hade lite arrythmia) och förklara broms och gas som parasympatetic och sympathetic nervous system. Nu har jag börjat i alla fall, fortsättning följer om ett halvår ;)
 
Sovdags! 
 
God natt mina fina bloggläsare <3
 
 
 

Räknar timmar

Hej hej!
 
De två senaste nätterna har jag sovit ca 4 timmar per natt. Känns aldrig bra när du ställer väckarklockan och den noterar "om 4 timmar och 23 minuter ringer alarmet". Så nu är jag dödstrött! 
Idag var en tung dag på jobbet, myckat att göra och jag var trött från huvud till fötter. Det hjälpte inte att jag fick en ilsken katt i famnen som dekorerade mina armar med lite snygga rivmärken.
 
 
Längtar till Spanien, inte långt kvar nu! Nedräkningen har börjat!
 
Jens och jag hade lite roligt ute på tomten i helgen: spelade krocket, kort, hoppade studsmatta och övade på att stå på händer ;P Måste bara bevisa att jag faktiskt kan stå:
En kort stund i alla fall!
 
Jens upp-och-ner:
 
 
Nu sitter jag i soffan och väntar på att våra gäster ska komma, min farbror med familj. Ska bli trevligt, om jag kan hålla mig vaken.
 
Och avslutningsvis lite bilder på världens finaaste (det är väll ingen som tröttnat på Nattis-bilder än?)
 
Kram <3
 
 

Kräftskiva

Hej hej!
 
Igår kväll hade jag lite kompisar över för att inleda kräftsäsongen. Jag själv äter ju inte kräftor, men jag är barnsligt förtjust i att ordna små event och speciellt när det gäller svenska traditioner.
 
Det blev en helt fantastisk kväll och allt blev så lyckat. Gick och la mig med ett leende på läpparna :) 
Så fina vänner jag har <3
Lisa kom tidigare och hjälpte mig att göra en pastasallad till, duka och sätta upp dekorationen, det blev så fint :) 
 
 
Tack för en trevlig kväll!
 
Natti natti <3
 
 

Hösten är påväg

Hej hej!
 
Nu börjar man känna att hösten är påväg, det är lite kyligt i luften och de flesta blommor har redan blommat klart. Men jag tycker om hösten, så för mig gör det inte så mycket. Absolut är det lite trist att sommaren är slut, just för att jag inte riktigt haft ett sommarlov än. 
Jobbar min sista vecka nästa vecka, sen får jag två veckors ledighet (var av en ska tillbringas på Fuerteventura med mamma).
 
Jag tycker alltid att hösten känns som en nystart, som att man börjar om på ny kula. Jag vet att jag sagt det förut, men egentligen borde verkligen nyår ligga i augusti. Sommaren blir liksom en lite "svävande ostrukturerad period i mellan" medan hösten ger en känsla av att saker går tillbaks till sin vanliga ordning, fast allt känns nytt och man är laddad med nya krafter. 
 
Hösten är härlig! Jag var och inpsekterade mammas pumpa-land för att se om jag kunde hitta min framtida Halloween pumpa . Både prydnadspumpor och stora matpumpor har hon odlat, och till min förtjusning så fanns där massor av gula och gröna runda/päronformade ganska stora pumpor. Laddar redan för oktober! Men en månad i taget ;)
 
 
Dock är det fler som är ute efter mammas grönsaker, nämligen snäckorna. De hade glufsat i sig en halv squash och pumporna var troligtvis näst! Djurvänner som mamma och jag är samlade vi upp snäckorna i en hink och tog med dem en bra bit bort och släppte ut dem i sitt nya hem. De kan ju inte rå för att de också tycker om saker som vi odlar i rabatterna.
 
Kan inte låta bli att tycka att de är lite söta ;)
 
 
 Kram <3
 

Mjau

Hejsan!
 
Jag har verkligen ingen ork att skriva blogginlägg såhär sent på kvällen. Men jag kommer inte hem tidigare, så enda chansen att få iväg några rader är denna tid. 
I morgon börjar jag 8, så blir uppstigning tidigt, gäspar redan nu.
 
Haft en bra dag på jobbet, men det blev riktigt stressigt på kvällen så vi hann inte med städiningen eller tömningen av soppåsar. 
Jag fick spela "hjälte" och fånga en ilsken katt som behövde ny kanyl. Råkade se att fyra personer utrustade med handskar och filtar stod och tvekade utanför en bur som gav ifrån sig morrande, fräsande, spottande ljud. Gick fram och sa att jag kunde göra ett försök utan handskar och allt det där. Någon minut senare hade jag katten i famnen och de andra jublade. Jag är verkligen en riktig kattmänniska! Hellre 5 arga katter än en sådan där liten ilsken hund. 
Många små hundar vi får in är så ouppfostrade, dåliga på att hantera läskiga situationer och har aldrig blivit tvingade till något de inte vill - vilket gör dem till de värsta patienterna. Visar tänderna så fort man tittar på dem, usch säger jag bara, och lämnar över dem till någon "hundmänniska" istället. 
 
Jag i omklädningsrummet, redo att ta tag i dagen nere på vård. 
 
Och när jag kommer hem möts jag av denna underbara lilla tös i soffan
 
Och mammas pannkakor! Mums!
 
Dags att sova!
 
God natt <3

Stockholms skärgård i mitt <3

Hej!
 
Vackra vackra skärgård! Pappa, Jens och jag tog en tur med lillbåten ut till en ö här i närheten. Det är så otroligt härligt att vara på en båt. Man känner sig så fri, och var man än tittar ser man glittrande hav och fina bergshällar. Så underbart! Vi hade kokta ägg och saft med oss ut, en lagom lunch på sjön :)
 
 
 
Tog med mig pharma papprerna ut också, värre platser att studera på finns det ;)
 
 
Vågar knappt erkänna det, men jag tog mitt allra första bad för sommaren idag! 19,3 grader i vattnet var det, så det var ganska lätt att hoppa i. 
 
Min fina bror! Det är så trevligt att få umgås lite med honom :) 
 
Vi låg där i några timmar för att sedan ta en sväng förbi Stavsnäs och köpa mjukglass.
 
Åh vilken härlig sommardag det har varit. Det positiva med att jobba på sommaren är nog att man verkligen tar vara på de lediga dagarna, och uppskattar dem extra mycket. 
Det är verkligen galet varmt ute! Kusin Elin och jag ska rida, men vi försöker vänta ut vädret och hoppas att det går ner någon grad innan vi sticker iväg.
 
Kram <3
 

Söndagsmiddag

Hej hej!
 
Söndagsmiddag ska ätas med familjen, eller i alla fall släkten, så därför åkte jag efter jobbet hem till kusin Sandra och hennes fästman Daniel (också min mentor inom allt som har med medicin kunskap att göra :P). Nej men blev inbjuden på middag hos dem, så att jag kunde hälsa på lilla Theo också. Lika söt som sist! Vi åt en god middag och satt och pratade på deras balkong.
 
Ätit mycket gott idag! Två stycken slutade jobba för sommaren på djursjukhuset och bjöd på godis och kladdkaka på jobbet. 
 
I helgen har jag jobbat på avdelningen "isol", vilket är isoleringsavdelningen. Dit kommer alla djur som man misstänker kan smitta andra. Hade en lång lista både lördag och söndag. Men jag gillar det här med att stukturera upp och planera, så om man kan följa det man bestämt så flyter allt på riktigt bra. 
 
I morgon är jag leeedig! Hoppas på fint väder så jag kan sova/sola ute. På kvällen kommer kusin Elin hit, ska bli roligt att träffa henne igen! Var länge sedan (men det blir ju så med alla när jag inte befinner mig i Sverige så mycket).
 
God natt <3
 
 

Lång leveranstid

God morgon! 
 
Fick just ett mail från en hästbutik i Budapest. För 7 månader sedan beställde jag ett träns till min häst där. 
Idag hade det kommit fram till butiken, och jag kunde komma och hämta det om jag ville ;)
 
Min fråga är nu om de först födde upp en kalv, sen slaktade den, gjorde läder av den och sedan skapade ett träns. Kan inte komma på någon annan anledning att det ska ta sådan lång tid att få ett träns i en annan storlek än vad de hade i butiken just då ;)
 
I alla fall! Ha en bra dag allesammans, ni får lite bilder på min lurventuss (också kallad hårboll, sötnos, monster, älskling, tjockis, lodjur.. ja kärt barn har många namn)
 
 
<3
 

Solen är tillbaks

Hej hej!
 
 Började morgonen med frukost framför tv:n, det kanske låter som något ganska tråkigt och ointressant, men för mig som inte har någon tv i Budapest är detta ganska speciellt. 
 
Därefter gick jag och mamma till hagen för att fylla på vatten till hästarna och sedan ta en skrittur i det fina vädret. 
 
 
 
Lite bilder från sträckan längs Skärmarö, så himla fint där!
 
Tillbaks i hagen, då ska det rullas i sandgroparna:
 
Min häst gör så roliga miner, och ibland lyckas jag fånga dem på bild ;)
 
Efter det åkte jag till Tonie, en kompis som jag kännt sen dagis. Vi har inte träffats på två år tror jag, så det tar några timmar och gå igenom "vad som hänt sen sist". Vi tog en promenad och gick sedan till Tonies kompis och hans flickvän som satt och grillade. Blev en trevlig kväll i solen :)
 
Nu är jag hos farfar och laddar för jobbdag i morgon!
 
Ha det bra ;)
Kram <3

Lunchrasten

Hej hej!
 
Jag är så glad att jag hamnat på en arbetsplats med så trevliga kollegor! Blir mycket skratt och roliga stunder bland allt slit. Vid lunch bestämde vi oss för att gå till den lilla sjön som ligger nära Bagarmossen för att äta där.
Jag var dåligt förberedd och hade inte badkläder med mig, en annan gång!
 
Påväg!
 
Råkade välja lite fel stigar och fick pröva på lite bergsklättring...
 
Sol och lunch på klippan
 
Tror vädret har svårt att bestämma sig, har bytt från strålande sol till ösregn flera gånger idag. Hoppas solen kan hålla sig uppe så jag kan få rida i lite fint väder :) 
 
Kram
 

RSS 2.0