Hösten är påväg

Hej hej!
 
Nu börjar man känna att hösten är påväg, det är lite kyligt i luften och de flesta blommor har redan blommat klart. Men jag tycker om hösten, så för mig gör det inte så mycket. Absolut är det lite trist att sommaren är slut, just för att jag inte riktigt haft ett sommarlov än. 
Jobbar min sista vecka nästa vecka, sen får jag två veckors ledighet (var av en ska tillbringas på Fuerteventura med mamma).
 
Jag tycker alltid att hösten känns som en nystart, som att man börjar om på ny kula. Jag vet att jag sagt det förut, men egentligen borde verkligen nyår ligga i augusti. Sommaren blir liksom en lite "svävande ostrukturerad period i mellan" medan hösten ger en känsla av att saker går tillbaks till sin vanliga ordning, fast allt känns nytt och man är laddad med nya krafter. 
 
Hösten är härlig! Jag var och inpsekterade mammas pumpa-land för att se om jag kunde hitta min framtida Halloween pumpa . Både prydnadspumpor och stora matpumpor har hon odlat, och till min förtjusning så fanns där massor av gula och gröna runda/päronformade ganska stora pumpor. Laddar redan för oktober! Men en månad i taget ;)
 
 
Dock är det fler som är ute efter mammas grönsaker, nämligen snäckorna. De hade glufsat i sig en halv squash och pumporna var troligtvis näst! Djurvänner som mamma och jag är samlade vi upp snäckorna i en hink och tog med dem en bra bit bort och släppte ut dem i sitt nya hem. De kan ju inte rå för att de också tycker om saker som vi odlar i rabatterna.
 
Kan inte låta bli att tycka att de är lite söta ;)
 
 
 Kram <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0