Veterinär vs läkare


Lite funderingar

God dag alla!

Jag sitter här och kosar mig med zoologin som vanligt. Men det är en sak jag bara inte kan släppa, det står att en snigel kan bli 35 cm. Jag menar, kom igen, det finns väll inte en sådan stor snigel?

Tänk om man hade en sådan, det blir lite svampbob fyrkant över det hela..

Kom tillslut ihåg att snigeln heter Gary, prövade först med Gerics, men kom sedan på att det är den stränga anatomi läraren på skolan som heter det. Inte för att jag gör någon koppling mellan dem alltså :O

Snart kommer min hyresvärd hit, jag är lite rädd för henne. Hon är alltid arg på mig, och har något att klaga på. Plus att hon behandlar mig som en väldigt opålitligt person. Men det verkar alla göra här i Ungern. Det finns inget som heter tillit, eller tro på att människor kan vara snälla. Nej, här kan man räkna med att alla försöker lura en, och inga tankar är goda tankar som någon har! Jag vet inte hur många gånger min hyresvärd sagt till mig att jag absolut inte får ge någon pengar som påstår att jag ska det, "nej alla vill ha pengar" säger hon och skakar på huvudet. Inklusive henne själv då, och varje gång jag ska betala misstänker hon att jag tänker smita undan.. suck.


För att få lite extra träning ska man ju spänna rumpan när man går upp för en trappa. Och de senaste gångerna jag gått upp för trappan har jag gjort det (dvs 3 gånger), och tror ni inte jag har träningsvärk nu!? Haha känner kanske att jag borde sätta igång träningen på allvar igen.

Kram kram


Dag 11 - mina syskon

Hej hopp!

Min bror heter Jens, han är nu 15 år (tror jag, jo men det är han nog) och fyller 16. Han är helt okej min lille bror, men om du inte ser ut som en konstig figur, kan förvandla dig till diverse monster och har tillräckligt bra level så är han inte vidare social mot dig. Han sitter nämligen och spelar WOW hela dagarna och nätterna.   

Om han inte spelar data så tycker han om att cykla. Och det kan han göra överallt! Cykeln följer till och med med på båtsemestrarna då han ska cykla på klipporna på öarna.  



Vi har oftast väldigt kul tillsammans, och vi har lekt väldigt mycket när vi var mindre. Nu åker vi wakeboard och snowoard tillsammans istället. Jag tycker inte att vi bråkade särskillt mycket när vi var små, och om vi bråkade gällde det ofta makten över fjärkontrollen till tvn. Eller när Jens envisades med att säga att "när jag blir stor kommer jag bli äldre än dig" och jag svarade alltid surt "nej, du kommer bli längre men aldrig äldre än mig".

Hans kompis Max är lite som en bror till mig också, eftersom de i princip satt ihop när de var små. Då var de små, söta, oskylldiga och hade respekt för mig. Nu har båda växt om mig och tar inte något jag säger på allvar. Men men, vad ska man göra liksom?

Tvillingarna Jens och Max Busunge :P


Jens liten och söt, och alltid blir han äckligt brun på sommaren också.


Jens är väldigt bra på matte, vilket väger upp hans ointresse för skolan. När han var liten försökte jag lära honom matte innan han började skolan, bäst att börja tidigt tänkte jag. Och nu ligger han alltid flera böcker framför andra i klassen, men det är kanske inte helt min förtjänst :P 

Nu ska han välja gymnasium och jag hoppas att han väljer att gå i sin systers fotspår och tar en naturvetenskaplig linje.



Och han har inte blivit helt opåverkad av mammas och mitt djur intresse. En gång när jag stod och höll i min häst så passar ungen på att hoppa upp på ryggen på henne, utan att jag märker något. Slet ner honom där ifrån direkt när jag såg honom! Nu passar han min lilla Natalija och det gör han bra tycker jag :)

Här sitter han tillsammans med Fossa :)


Jag tycker om min lillebror jätte mycket :)
Kram på dig.
   

Två dagar kvar!

Hej!

Ja nu är det bara två dagar kvar tills jag sitter på planet hem. Åh vad skönt det ska bli.

Idag har Mari varit här och pluggat, och hon sitter fortfarande och läser medan jag har tappat fokus helt. Så duktig är hon, och så lat är jag :P Vi har läst zoologi, druckigt kaffe, ätit mjuk pepparkaka, gått i parken, läst mer zoologi, druckigt mer kaffe och beställt middag på netpincer.

Vi har väll pratat lite strunt också får jag väll erkänna.

I morse när jag vaknade hade jag en sådan hemlängtan, men det var en härlig hemlängtan, typ mera förväntansfull, ivrig, nostalgisk känsla.

Nu kanske jag ska plugga lite till, eller så skriver jag ett till blogginlägg ;)

Ta hand om er <3

Dag 10 - det här hade jag på mig idag

Så var jag på dag tio, och jag önskar verkligen att dagens ämne kunde falla på en dag som jag faktiskt klädde mig för att någon kanske skulle se mig :P Men men!

Jag har en vanlig tråkig t-shirt på mig, och sen har jag mjukisbyxor från student tiden (Student 2010 står de på dem). Eftersom jag hade tråkigt idag så passade jag på att måla mina tånaglar i chock rosa :D mycket uppiggande färg!

 

Dag 1 – Presentera mig själv. [X]
Dag 2 – Min kärlek. [X]
Dag 3 – Mina föräldrar. [X]
Dag 4 – Det här åt jag idag. [X]
Dag 5 – Det här saknar jag. [X]
Dag 6 – Min dag. [X]
Dag 7 – Min bästa vän. [X] 
Dag 8 – Ett ögonblick. [X]
Dag 9 – Min tro. [X]
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag. [X]
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.  
Dag 14 – Mina drömmar.  
Dag 15 – Mitt favoritminne.
Dag 16 – Min favoritfödelsedag.
Dag 17 – Detta ångrar jag. 
Dag 18 – Den här månaden. 
Dag 19 – Nära döden upplevelse. 
Dag 20 – Det här upprör mig. 
Dag 21 – Det här får mig att må bättre. 
Dag 22 – Det här får mig att gråta. 
Dag 23 – En första. 
Dag 24 – Mina rädslor.
Dag 25 – Min favoritplats.

Ta hand om er <3

Jordskalv i Budapest..

Hej.

Satt och tittade på desperate housewives och helt plötsligt började mitt skrivbord att skaka, och min stol också. Jag satt och bara kände hur allt skakade runt omkring mig. Blev lite förvirrad och trodde jag inbillat mig sen. Att min hjärna kanske spelade mig ett spratt för att jag är trött. Fortsatte titta på serien och får sen ett meddelande från Mari "kände du jordskalvet", shit det var alltså inte bara inbillning. Läskigt alltså! Allt bara skakade i flera sekunder :S

Hoppas det inte är farligt..

Kram <3


Dag 9 - min tro

Haha, vad ska jag skriva under här?

Jag är döpt och konfirmerad och det är väll ungefär det närmaste jag kommer gud skulle jag tro. För jag tror inte på själva grejen. Jag menar, om det fanns en gud, så skulle väll världen vara så mycket bättre än vad den är nu. Eller? Vi kanske bara råkat fått en lat gud, stackarn kanske tog sig vatten över huvudet innan han insåg hur mycket vi människor kan ställa till med.

Ibland måste jag erkänna att om det är något riktigt viktigt jag ska göra så sneglar jag lite uppåt och tänker i huvudet "du skulle inte kunna tänka dig att hjälpa mig lite på traven här va?". Och om det går bra med det jag ska göra så måste jag ju säga "tack det var på tiden". Meeen, jag tror inte på det egentligen.

Som veterinär medicin student måste jag väll säga att jag tror på vetenskapen ;) och jag tror på kärleken :)


Och jag ska bara tillägga att om det finns en gud, och en plats i himlen osv. Då tror jag att alla som försöker vara bra människor kommer till himlen. Vare sig de går i kyrkan och ber eller inte. För alla som har ett gott hjärta förtjänar väll det. Så tycker jag :)

//Nina

Oboy vilket vackert väder!

Heeej!

I säkert en vecka har jag sagt att jag velat ha pommes frites. Börjar tröttna på att äta pasta nu alltså. Pasta med korv, pasta med köttbullar, pasta med köttfärsås och soppa med pasta. Nu fick det vara nog!

Jag gick ut och får något hemskt stickande i ögonen. SOLEN! Jag har inte sett solen på säkert en månad alltså. Köper det jag ska, säger till solen "stanna här" och rusar upp med påsen och ställer allt innanför dörren. Sen tar jag en tur i parken, så härligt :D







Nu ska jag sätta mig vid skrivbordet och äta pommes frites, med min bordslampa som ser ut som en "pixar"-lampa. Håller ni inte med?


Kramar :)

Dag 8 - ett ögonblick

Hejsan :)

Ett stort ögonblick, som antagligen förändrade hela mitt liv var när jag kom in på Szent Istvan University, Veterinary medicin. 

På söndagmorgonen gav jag mig av från farmor och farfar. Jag hade behövt sova där eftersom jag annars inte skulle ha möjlighet att åka in så tidigt till intervjun från ödemarken där jag bor. 

Eftersom jag hade skrivit provet dagen innan så hade jag väldigt lite hopp om att komma in, det hade känts så dåligt. Jag hade nästan helt bestämt mig för att inte dyka upp på intervjun. Men jag begav mig ändå mot hotellet, för att skämma ut mig ytterliggare.
Jag skulle in som nummer två, och han som skulle in före mig sökte till läkarlinjen. (Det är samma prov och intervjuare för både läkare och veterinär). Sen får jag gå in, helt skakigt går jag fram och hälsar på den gamla gubben som ska intervjua mig (numera min idol efter upptäckten att han är veterinär, läkare och dessutom specialist inom hjärnkirurgi :O ). 

Efter lite prat om provet och om biologi frågor så säger han "lovar du att plugga hårt", "jag lovar!" sa jag direkt. "Det är enkelt att lova" fräser han tillbaks. Sen så tittar han på mig, räcker fram handen och säger "jag kommer vara din lärare i anatomi och histologi, vi ses i höst". Jag hindrar mig själv från att kasta mig fram och krama honom. När jag kommer ut från salen så börjar tårarna rinna. Jag går och skakar och gråter och gråter och gråter. Ställer mig utanför hotellet och får en del konstiga blickar (nej jag blev inte dumpad av min kille på ett hotellrum :P ). Ringer mamma och pappa, som självklart är i tyskland och köper ytterliggare en liten sportbil till pappa. Hulkar fram att jag kom in på skolan och jag hör mamma skrika i bakgrunden. 


Sen virrar jag runt på östermalm, van som man är att vara där liksom. Jag hade en konstig oövervinnerlig känsla i kroppen och jag går hur som helst över alla vägar utan att det är grönt. Inser sedan att jag faktiskt kan bli påkörd och stannar upp och tänker var jag ska. Smsade lite kompisar på vägen hem till farmor och farfar, som båda stod i dörren och tittade på mig när jag kom. "Jag kom in" säger jag bara. Och de kramar mig. 

Sen åkte jag hem, tog Pilta och red ut barbacka. Kändes lite overkligt alltihop. Sen satt jag i soffan resten av kvällen och firade i min ensamhet. Jahapp... :P

Haha men fick champange av mamma och pappa när de kom hem dagen efter med lilla leksaksbilen i alla fall ;)



Kram <3


Storstädning!

Hejsan alla :)

Igår blev det ingen uppdatering, så jag får väll börja med vad jag gjorde då. Jag regestrerade mig för min andra termin på skolan, och fixade en CSN lapp med påskrift så att jag kan få lite pengar av de snåla människorna.

Sen gick jag till Mari och Karina som vanligt :)

Idag har jag storstädat! Riktigt nöjd alltså. Min lägenhet glänser. Alla hyllor och alltid är kliniskt rent. Man skulle i princip kunna göra en operation på golvet, till och med, om man nu fick för sig det.

Nu ska jag sätta igån med zoologin igen, men eftersom ni kanske inte vet vad zoologi är för något, ska ni få ett smak prov:



Detta är, om det är någon som skulle tveka (?), av Phylumet Platyhelminthes, under klassen Trematoda och det är ju självklart en Strigeatida :) mysig liten fillur.

Sen tänkte jag att ni kunde få fördjupa er i ämnet om Phylumet Annelida :) någon?


Intrassanta saker detta, med tanke på att vi inte kommer behöva det senare heller.

Kram på er <3

Dag 7 - Min bästa vän

Åh, det här var ett elakt ämne. Hur ska jag kunna säga en bästa vän när jag har så många underbara vänner <3 Så därför tänker jag inte välja en :P

Jag får börja med min allra första bästa vän, Filippa. Vi bodde grannar när vi var små, tills jag flyttade till Värmdö när jag var 6 år. Filippa och jag hade alltid massa roliga saker för oss, och därför har vi många härliga minnen tillsammans. När jag flyttade så kunde vi inte ses lika ofta, men Filippa var ofta ute på sommrarna och hälsade på mig på landet. Dessutom hade vi en tradition att vi alltid åkte till Gröna lund en gång om året med hennes och min mamma. Vi började alltid med nyckelpigan :D  

En gång när vi var på Gröna lund så skulle vi gå in i skratt-kammaren. Det är där de har massa speglar som gör att man ser rolig ut. Filippa som var så liten förstod inte det, så när hon gick fram till första spegeln började hon gråta, hon hade alltid trott att hon var en prinsessa, och så var spegelbilden av henne inte alls fin. :P 

Vi var också riktiga djur-räddare när vi var mindre. Att ta all honung från bina tyckte vi var fel, så istället tog vi honungen och hällde ut den i en skottkärra för att ge tillbaks till de stackars bina. Tyvärr drunknade de i skottkärran för att de fastnade i honungen :/ men det kunde ju inte vi hjälpa :(. 

En gång tog vi en falukorv i från kylen för att vi var hungriga. Så när mamma hittade oss satt vi på toalettlocket och gnagde på varsin ände av falukorven. Mums tyckte vi, mamma var inte lika glad. 

Nu träffas vi inte lika ofta som vi gjorde förut, men när vi ses så känns det inte alls konstigt, allt blir precis som vanligt. Vi kan sitta och prata om allt möjligt och vi har alltid kul tillsammans.



Sen när jag flyttade till Värmdö lärde jag känna Ellinor. Om jag skulle säga en av mina kompisar som kanske känner mig bäst på det sättet hur jag har utvecklats, alltså både hur jag var förut och hur jag är nu, vad jag tyckt och saker som jag gått igenom skulle jag nog säga att det är Elli. För vi har alltid haft en nära kontakt och kunnat prata om allt möjligt. Vi har tyckt lika om allt, och vi älskade att diskutera det också :P. Vi hade en plats på berget utanför skolan där vi alltid satt och pratade. Ellinor är en jätte fin människa som verkligen alltid kan få en att skratta. 



På högstadiet var det tre andra underbara människor jag lärde känna. En av dem är Lena :) Vi är ungefär lika långa, (fast hon är liiite kortare :P), vi älskade båda två Sagan om ringen och Pirates of the Caribbean och kunde aldrig göra något seriöst skolarbete tillsammans. Jag minns speciellt ett ämne i religion där vi skulle sammarbeta. Vi tog inte det så seriöst när vår SO lärare bad oss skriva en artikel om hur Jesus återuppstod, därför blev det något liknande "ett dövt och blint vittne kunde svära på att han hört stenen flytta på sig, dessutom såg han...".



I vårt gäng fanns också Anna U. Ellinor och jag hade en liten kupp hur vi skulle få över Anna till oss istället, eftersom vi tyckte hon passade bättre med oss. Vi lyckades ganska bra tycker jag ;) Det var alltid Anna och jag som jämförde våra resultat på NO proven i skolan, för vi fick ofta samma betyg. Visade jag stolt upp mitt MVG hade självklart hon också fått det. Anna är alltid bäst, hon har nu tagit körkort och kommit in på läkarlinjen, jag ger upp att tävla mot henne :P. Men hon förtjänar verkligen det, kan inte tänka mig någon som skulle kunna bli en bättre läkare än Anna. Alltid glad och snäll, säger aldrig något dumt om någon annan och vill alltid alla väl. 



I min parallel klass gick Bea. Vi lärde känna varandra för båda hade Islandshäst. Vi red ut och åkte på tävlingar tillsammans. I 8an när man gjorde sin långa praktik på två veckor åkte vi till en islandshäst gård och jobbade. Vi fick bo i ett läskigt hus som var iskallt på natten. På vintern om man glömde mjölkpaketet framme, så kunde det frysa, jag skojjar inte. Vi jobbade som galningar och red på våra hästar som vi hade med oss när vi hade ledigt. Det var helt klart en härlig upplevelse tillsammans. I skolan gick vi i samma extra engelska, för båda kämpade med det ämnet, men nu tycker jag att vi båda har bevisat oss dugliga. Jag går en utbilding som bara är på engelska och Bea har åkt till Australien ett år :O Där njuter hon av livet och vi är alla avundsjuka och vill åka dit till henne ;)



En person jag känt länge, men inte fått riktigt bra kontakt med för än på senare tid är Tonie. Tonies starkaste minne av mig från när vi var mindre är att jag kallade honom tönt, och att jag stavade hade med 3 "d". Jag kommer alltid ihåg Tonie som personen som presenterade sig med "Tonie, med ie". Men vår relation har blivit bättre nu :P Jag tycker han är en jätte härlig människa att vara med. Han är smart och har väldigt inteligenta sätt att se på saker. Därför kan man alltid prata med honom om man bara vill prata ut, eftersom han är bra på att lyssna och förstår vad man menar. Båda är lite barnsliga också, och vi måste se till att vår pulkaåkning blir av!    



Jag tror det var sommaren innan gymnasiet som jag träffade Linnea, mer kallad, Linneus :) Hon hade sin vita lilla ponny hos mig och vi red nästan varje dag. Vi hade en underbar sommar tillsammans, och vi höll kontakten bra efter det också. En vanlig planering när vi träffas är, rida, prata och sen filmkväll. Och då blir det självklart Wallander (som vi är kompis med, *host träffade på när vi var ute och red*) eller Beck. Båda sitter och gömmer sig under filtar, det är nästan lite för läskigt för oss de där filmerna. Linneus är en jätte gullig tjej och jag vill inte tappa kontakten med henne.



När jag började på gymnasiet träffade jag det här härliga gänget!

Bilden är från när vi var i London :D från vänster: Anna G, jag, Lisa, Malin

Malin är min absolut smartaste kompis, hon kan allt. Jag är expert på att skryta om Malin, eftersom hon är okapabel att göra det själv. Men tyvärr har hon bett mig att inte skryta om henne. Men vadå? Det är ju så enkelt, hon är ju bäst, smartast och kan allt! Samtidigt som hon är så smart så har hon också ett väldigt fint hjärta. Hon kan inte bli arg och är alltid vänlig mot alla. Hon finns där och ställer upp för en jämt.

Anna G blev nykomlingen i vårt gäng då hon började senare. Vi fick i uppdrag av vår coach att hålla koll på henne, och det gjorde vi, och sen bev hon fast hos oss. Anna spelar fotboll och gör allt annat som har med idrott att göra också :P Hon är en frisk fläkt och är väldigt klok (det låter töntigt att använda klok, men hon är liksom förnuftig). Hon härmar gärna det jag säger, och tycker det är riktigt roligt :P men vadå, jag kan skratta åt hennes tokigheter också ;)

Oj oj oj, det här blev typ en uppsats.. Och då har jag inte ens kommit till Lisa :O 

Om jag måste välja en bästa kompis av mina bästa kompisar ja då måste jag välja Lisa. Lisa är nog den finaste människa jag känner, den jag kan skratta mest med och prata mest med. I början när vi lärde känna varandra så gick vi varandra på nerverna. Båda tyckte att den andra hade fel, trots att vi egentligen hade samma åsikt. När vi märkte hur lika vi faktiskt var, då blev vi hur bra vänner som helst. Vi kan sitta i timmar och bara prata, om allt. Jag vet Lisas åsikter och hon vet mina, i typ allt. Hon vet det mesta om mig som jag inte berättar för andra. 
Lisa har en ponny (thihi jag får inte kalla hennes häst det :P) precis som jag, och det blir ofta ett ämne att diskutera. Påvägen hem från skolan gick vi samma väg, och det fanns alltid så mycket att prata om, så vi gick så långsamt vi kunde för att hinna säga allt. Jag saknar vekligen det nu, all tid vi hade förut att bara gå och prata.
Men hon har varit och hälsat på här en gång, och då hade vi självklart hur kul som helst. Vi är ett oslagbart team på att festa!
Lisa vet inte hur underbart bra hon är, trots att jag säger det åt henne. Hon är väldens finaste och bästaste människa. Förstå det lilla du :)



Det här blev typ sjukt långt! Och jag vet att det finns flera som inte är nämnda med som jag tycker om och hör till mina vänner. Men jag kan inte göra listan hur lång som helst. Ni vet att ni är bäst!

(Hoppas det var okej att jag tog mig friheten att lägga ut bilder på er allesammans ;) tack )

Kramar
/Nina

Dagens påminnelse

Om någon har missat mina små "dag ... - ....." så tänkte jag bara visa listan igen, för jag laddar för ett långt inlägg senare ;)

Dag 1 – Presentera mig själv. [X]
Dag 2 – Min kärlek. [X]
Dag 3 – Mina föräldrar. [X]
Dag 4 – Det här åt jag idag. [X]
Dag 5 – Det här saknar jag. [X]
Dag 6 – Min dag. [X]
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.  
Dag 14 – Mina drömmar.  
Dag 15 – Mitt favoritminne.
Dag 16 – Min favoritfödelsedag.
Dag 17 – Detta ångrar jag. 
Dag 18 – Den här månaden. 
Dag 19 – Nära döden upplevelse. 
Dag 20 – Det här upprör mig. 
Dag 21 – Det här får mig att må bättre. 
Dag 22 – Det här får mig att gråta. 
Dag 23 – En första. 
Dag 24 – Mina rädslor.
Dag 25 – Min favoritplats. 


Dumma CSN

God dag allihopa!

I morse vaknade jag med uppsvullna ögon, somnade gråtande igår så det var antagligen därför. Tänk vad humöret kan ändras, jag som var så glad för biofysiken. A ja...

Gick en tur i parken för en stund sen för att få lite frisk luft. Det snöade ute :) trodde det skulle bli vår här nu. Jag går och tittar på vägen som jag går på och upptäcker att jag tycker att den spruckna asfalten ser precis ut som en cross-section av en skeletal muscle, kommer jag någonsin bli normal igen? Kanske inte varit normal någon gång föresten.

När jag kom in hade jag fått ett mail från CSN som säger att jag inte har lämnat tillräckligt med information för att få studielån.. Okej? Jag måste lämna in betyg som jag fått i mina kurser. Ja, men om jag inte fått dem än då, terminen är ju inte avslutad. Suck! Jag har redan behövt betala in de där 40 000 i terminsavgift själv nu, tack CSN för ert utmärkta "stöd".

Nu ska jag läsa zoologi, som 90% av klassen inte klarar att få godkänt i. Vilket inte är så konstigt med tanke på att vi ska lära oss om saker som hur de 15 stegen i utvecklingen till en fullvuxen Sarcomastigophora går till, och exakt på vilka sätt som sexual reproduction går till för denna sak. Som råkar vara någonting mellan 10-40 um. (*10^-6 m) Och människans öga kan se ett föremål som är runt 0,2 mm. Vilket betyder att denna sak inte går att se, så varför måste vi veta om den då!? Den stör ingen? 

Förra resultat listan såg ut såhär. En 1a är alltså inte godkänt, och en 2a är precis godkänt. 5 är det högsta man kan få.
Första spalten talar om vilken elev det är, andra spalten vilket betyg, och sista vilken årskurs personen går i. De som går inaktivt har alltså inte fått börja trean för att de har tentor kvar att göra från 1an och 2an.

Zoology results 21st Dec.
2056/E 1 1st year
2021/E 1 1st year
2180/E 2 1st year
2082/E 1 1st year
2053/E 1 1st year
2023/E 1 1st year
2091/E 1 1st year
2097/E 1 1st year
2024/E 1 1st year
2057/E 1 1st year
1989/E 1 1st year
2105/E 1 1st year
2186/E 1 1st year
1877/E 1 1st year
2052/E 1 1st year
2098/E 1 1st year
2009/E 1 1st year
2176/E 1 1st year
2014/E 2 1st year
2006/E 1 1st year
2120/E 1 1st year
2119/E 2 1st year
2172/E 1 1st year
2051/E 1 1st year
2113/E 1 1st year
1994/E 1 1st year
2081/E 2 1st year
2015/E 2 1st year
1988/E 1 1st year
2089/E 2 1st year
2016/E 1 1st year
2171/E 1 1st year
2128/E 1 1st year
2095/E 1 1st year
2101/E 1 1st year
2102/E 1 1st year
1864/E 1 1st year
2043/E 2 1st year
2169/E 2 1st year
2096/E 1 1st year
2093/E 1 1st year
2110/E 2 1st year
2084/E 1 1st year
2045/E 1 1st year
2030/E 1 1st year
2020/E 1 1st year
1970/E 1 1st year
2130/E 2 1st year
2042/E 1 1st year
2086/E 1 1st year
2070/E 1 1st year
2134/E 2 1st year
2111/E 1 1st year
2175/E 1 1st year
2005/E 1 1st year
2109/E 1 1st year
2127/E 1 1st year
2007/E 1 1st year
2122/E 1 1st year
2083/E 2 1st year
1594 1 inactive
1671/E 1 inactive
1707/E 1 inactive
1699/E 1 inactive
1528/E 1 inactive
1719/E 1 inactive
1549 1 inactive
1894/E 1 inactive
1674/E 1 inactive
1697/E 1 inactive
1884 1 2nd year
1890/E 1 2nd year
1885/E 1 2nd year
1869/E 2 2nd year
1815 2 2nd year
1714 1 2nd year


Nu ska jag sluta vara arg :)

Peter är i London nu, och gör läskiga tester och övningar för en bank som han sökt till. Han är så duktig :D
Lycka till <3


Puss

Muntlig biofysik examen avklarad.

Hej :)

Japp, så var biofysiken slut, tack och lov! Steg upp klockan 6 i morse för att kunna vara i skolan kl 7. Provet skulle inte börja för än 8, men vi ville komma långt fram i kön. För ryktet gick att det var oftast bara de första som klarade sig, innan läraren blivit grinig. Men självklart så tränger sig Unger-jäklarna före i alla fall. A ja, jag klarade det i alla fall. Ett steg närmare Sverige!

Efter gick vi allihopa hem till Mari och Karina för att äta lunch, havregrynsgröt med sylt. Så mysigt vi hade det!




Nu är jag såå trött så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Hoppar faktiskt pluggandet ikväll, jag vet :O :O inte okej! Men skrev 7 sidor zoologi frågor tidigare idag, så det borde jämna ut sig lite grann. 

Ska försöka orka skriva "dagens" också, men får se om jag kan hålla mig vaken. 

Ha det bäst <3

Dag 6 - min dag

Hej hopp!

Idag när jag satt och pluggade i sängen, med oborstat ruffsigt hår, osminkad och hade en ful t-shirt på mig säger Peter "du är så snygg älskling!" bara sådär. DET gjorde min dag :D

Sov gott kära vänner <3

I morgon har jag biofysik examen, usch!, så jag lär vara vaken ett bra tag till.

/Ninus 

Natalija uppdateringar

Hejsan!

Idag har jag suttit och pluggat som vanligt, druckigt massa te (har köpt en ny sort som är sjukt god! Det är jordgubbste, men det blir inte rött, utan vanlig te färg, konstigt..) sen har jag bakat en chokladtårta, eller rättare sagt jag har vispat ihop en påse med vatten :P mums. Och sen har jag faktiskt lagat köttfärsås och fryst in. Duktiga mig :)

Mamma tog åt sig av mitt inlägg om hennes tekniska kunskaper, så för att bevisa motsattsen skickade hon lite fina bilder på Natalija över skype till mig. Imponerande!

Så fin hon har blivit, åh jag vill vara hemma och pussa på henne.


Idag var farfar på besök också, och ingen kan ju låta bli att busa med henne ;)


Ute i snön och leker, men det var så kallt om tassarna ju och konstigt att gå på!





Nu har jag en liten utmaning till er. Jag satt och funderade om det gick att hitta ett ord, som med hjälp av att ta varannan bokstav kunde skapa två nya ord. Utan att byta plats på dem alltså!

Som tex att "glass" - gas och ls, men nu är ju inte ls ett ord :/ så jag klarade det inte. Jag kommer inte på ett enda ord alltså! Såå den som kommer på ett ord först, som jag godkänner, kan väll få något från ungern säger vi :) Inga namn får det bli, det är tråkigt. 

Sov sött <3 

Dag 5 - det här saknar jag

Hejsan :)


Okej nu är jag på dag 5 (om det är någon som inte hängt med från början så går jag alltså efter en lista med ämnen, ett för varje dag. Listan finns lite längre ner i bloggen)

Vad jag saknar! Helt ärligt? Det jag saknar just nu är ett liv. Jag tror jag tappat bort det någonstans i tenta perioden. Jag saknar att kunna tänka på annat än nästa prov, jag saknar att få vara social, att inte behöva säga att 90% av min vakna tid tillbringar jag framför skrivbordet, ha en anledning att byta om från pjamas osv osv.

När man gick på högstadiet var det vanligt att man hörde kommentaren "aah men skaffa dig ett liv va", och jag tyckte det var ytterst märkligt. Jag menar de enda människorna som var rättfärdiga att få höra detta är ju de som är döda. Och det är inte någe vidare snällt med tanke på att människorna i fråga inte kan göra något åt situationen. Men nu förstår jag bättre, för jag lever, men jag har inget liv. Så enkelt är det med det!

Men den 1 februari ska jag jag sätta mig på planet säga "clear" och starta mitt mitt liv igen med sådana där fyrkantiga saker som man har på tv och väcker människor med, när maskinerna låter piiiiiiiiiiiiiiiiii.......


Kram på er <3

Dag 4 - det här åt jag idag

God natt allihopa :)

Jag kom just hem från en trevlig kväll med lite norska vänner. Det var verkligen härligt att få göra någonting där man inte hade böcker eller plugg framför sig. 

Så vad jag åt idag, till frukost/lunch åt jag två knäckebröds skivor med brunost på. Jag fick skära brunosten med kniv, eftersom jag fortfarande inte har någon dum osthyvel. Till det så drack jag faktiskt oboy med mjölk. Lite ovanligt nuförtiden då jag alltid har oboy i kaffet istället.

När jag åkte till Mari och Karina hade jag med mig en sockerkaks blanding, som vi gjorde i ordning där, så det blev fika.

Nu på kvällen åt jag ju på resturang, så det blev lyx mat det :P kyckling med en god svampsås och till efterrätt en äppelkaka. Gott!  



Natti natti <3

Biofysik.. orkar inte mer!

Hejsan!

Sitter med Mari och Karina i lägenheten som de är kattvakt i och försöker plugga. Gjort det hela dagen så jag orkar inte mer! Kommer knappast klara den här fysiken, 50 topics och under varje topics är det 4 ämnen. Hjälp säger jag bara..

Vi ska i alla fall ut och äta ikväll, så det är ju något positivt.


Vill hem till Sverige!

Kram <3

Dag 3 - mina föräldrar

Hej.


Ja men som ni alla vet så har jag växt upp utan föräldrar i villa Villekulla, med Herr Nilson och Lilla-gubben. Eller? Kanske förväxlar mig med någon annan nu?

Okej mina föräldrar alltså. Jag börjar med mamma ;) min mamma är världens bästa, och häftigaste! :P Hon är det bästa stödet man kan ha, och hon ställer alltid upp och fixar allt. Det är hennes fel att jag blivit förälskad i alla fyrbenta pälsklädda saker, men även sådana med 6 och 8 ben.

Min mamma är en riktig djurvän, och hon tycker det är jätte spännande med insekter som andra mammor skulle skrika och springa iväg ifrån. Precis som jag rider hon islandshäst.

Mamma gör allt för att jag ska må bra, och hon blir alltid jätte bekymrad om jag är stressad eller mår dåligt. Gråter jag så gråter hon och firar jag så firar hon. Vi tycker oftast lika om saker, och det är antagligen från henne jag fått mina värderingar och åsikter. Främst när det gäller djur och natur. 

En cool sak med mamma är att hon jagar, hon är lite "mannen i huset" (säg inte till pappa att jag sa det där). 

Teknik och mamma går inte alls ihop, det är något läskigt område som hon helst inte vill gå in på, om det inte är absolut nödvändigt. Innan jag åkte skrev jag en fin manual hur hon ska använda min dator. Första punkten var hur hon skulle hitta på-knappen. När jag förklarade att "enter" knappen kunde användas som att säga "okej" blev mamma grinig "varför kan det inte bara stå okej på den då?"

Jag älskar min mamma <3



Troligtvis är det från min pappa jag fått de mer teoretiska kunskaperna, med fysik, kemi och matte. Han har nämligen alltid hjälpt mig med skolan. Vi kommer inte alltid överens, jag tror det är för att vi är ganska olika. Pappa är mer den typen som är tyst och lugn och tycker att allt kan gå i sitt eget tempo (det är inte konstigt att han kallas Skalman). Jag blir lätt frusterad över sådant, och därför slutar ibland läxläsningarna med att vi går åt var sitt håll. Jag ilsket stampande, och pappa tyst och oberörd. Men jag är väldigt tacksam att jag har hans hjälp i de svårare skol ämnerna.

Pappa tycker om bilar, han tycker om BMW, Merceds och sportiga bilar i allmänhet. Pappas dröm är att få bygga ett litet hus åt sina bilar, så att de inte behöver frysa på vintern eller få regn på sig. Pappas andra dröm är att flytta till ett land som har mer anpassat klimat för honom, med det menar han till exempel Spanien. 

Kollektivtrafik och dåligt väder går inte bra ihop med pappa. Det är saker som han gärna skulle slippa, medan mamma hänvisar till att "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder".  



Älskar dig också pappa!

Kram <3

Blää för läsning..

Hejsan allihopa.

Jag är så sjukt less på att läsa nu, den här tenta perioden tar död på mig. Och jag som var helt säker på att få åka hem den 1a februari, kan nu få ändra det datumet till 4e eller 5e :( Retaken för biofysiken är full, så om jag missar nu, så får jag inte pröva igen för än den 4e. Åhhh blää också!

Idag har jag i alla fall pluggat hos Mari.
Konversationen med Mari innan jag gick:
 
Mari: "kan du köpa med dig tamponger"
Jag "visst, några speciella?"
Mari "nej jag tror inte han bryr sig om vilken storlek"

Obsververa ordet "han".. Jag tänkte efter, och kom sedan på att de är kattvakter till en katt som älskar att leka med tamponger. Inte bara älskar skulle jag säga, han är besatt. Men när han tagit sönder dem är de inte roligt längre, så då behöver förådet fyllas på. Får han inte sina leksaker börjar han gräva i väskorna på jakt efter dem. 
Haha sjuk katt alltså, men söt. 

 

Nu måste jag plugga, usch vad det inte går bra med biofysiken! Jag tror jag gett upp redan. Men läraren har tydligen humörsvängningar, så ibland kan man klara sig utan att kunna någonting, om man är blond och ler mycket. Blir lockat hår då på examen.... fungerar på busschafförerna :P

Ha det bra <3

JAG STOD ANATOMIN!

OMG jag sitter här och gråter av lycka, fick tillbaks anatomin, och jag klarade det, jag stod! Jaaaaa! Åh jag vill öppna fönstret och skrika allt vad jag har :D

Karina har suttit och retat mig och ba "resultaten har kommit upp" och varje gång jag tittar så har det inte varit något. Sen kommer Mari och ba "resultaten har kommit upp", jag ba "kul....", Karina har fått henne att börja lura mig nu också. Men hon svarade "ja, hur gick det?"

Mitt hjärta började slå som bara den, började skaka och fick upp anatomi sidan.. inget där... Karina ba ""hur gick det?". Svarade att det inte var något ju, och hon sa att det visst var det, så kollade igen och igen, men kunde inte få upp något resultat, min dator ville inte visa det helt enkelt. Sen tillslut får jag fram det, och jag stod, jag stod, jag stod!! :D AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Skit i jäkla biofysik och zoologi, jag stod anatomin, är ju här för att bli veterinär för sjutton!
LYCKA!

MASSA PUSSAR <3

Honing

Hej Nalle Puh, hej Nalle Puh, vad är det för äventyr du ska ut på?

Idag har jag varit ute och storhandlat :) Handlade hur mycket mat som helst! Fyra middagar ska jag göra som jag kan frysa in i mindre portioner. Började idag med flygande jakob, fem protioner blev det, plus till dagens middag.
När jag var i affären upptäckte jag att honung på ungerska heter honing :D hur kan de vara så bittra och sura när de får använda ordet honing utan vara konstiga :P

 

Är det någon som är bra på biofysik, och som är väldigt bra på att lära någon annan allt som finns innom ämnet, på 4 dagar? Kom då gärna till mig då :)

Kram <3

Dag 2 - min kärlek

Hejsan :)

Nu är det dags för dag nummer två, och jag ska berätta om världens finaste älskling :)

Det här är faktiskt ett svårt ämne att skriva om för det finns så mycket att säga, men ändå svårt att förklara. Peter betyder så otroligt mycket för mig. Innan jag lärde känna honom hade jag aldrig kännt att jag var riktigt kär. Inte den där bubblande, härliga, barnsligt glada känslan som jag har när jag är med Peter.

Det finns nog ingen perfektare pojkvän för mig, han är alltid så glad, stöttande, omtänksam och rolig. Och trots att jag är lite halvt knäpp och konstig svarar han alltid troget "nej då älskling, du är inte knäpp", och så ger han mig ett sådant där härligt leende, och slutar med "du är söt". Men lite knäpp är han också, kanske därför vi passar så bra ihop :P

Även om vi inte har samma intressen, så delar vi i alla fall viljan av att visa intresse för varandras intressen (jobbig mening) :P Stackars Peter tar gärna en av hästarna ner till hagen och säger att det går bra, trots att han blir nysig och får röda ögon efteråt. Han vill alltid hjälpa till vad det än är. 

Behöver jag tröst finns han alltid där och säger att det kommer ordna sig och att jag är bäst, trots att jag i sådana stunder säger att han har fel och att han inte får säga sådant, så uppskattar jag att han alltid tror på mig och envist håller sig till sin åsikt. 

Nu när jag bor Ungern och han i Sverige blir det inte så ofta som vi träffas, men varje gång vi gör det så blir hela jag pirring och förväntansfull, som ett litet barn på julafton. Jag kan knappt vänta tills jag har hans armar runt mig och bara får gosa in mig i hans famn. Vill aldrig släppa taget när vi måste säga hej då.

Plus alla dessa fina egenskaper så måste jag få vara lite ytlig och säga att han är väldigt snygg också ;)



Idag har vi varit tillsammans i 9 månader och 3 dagar, det är väll inte så lång tid som andra kan skryta med, men det har i alla fall varit 9 underbara månader och det kommer bli många många fler <3 

Jag älskar dig Peter och jag är så lycklig att jag har dig. Du är den finaste människan som finns, och jag vill alltid ha dig nära mig <3    


Lalalalala

Hejsan :)

Just nu sitter jag och är glad, gjorde histon igen idag. Och det gick bra :D Trodde histologiläraren skulle stryka mig igen, för hon låter så negativ när hon frågar saker. Men nej då, istället ger hon mig en 4a! Så lättad att jag tror jag kan gå på moln. Tack, nu kan jag gå vidare med mitt liv igen.

Tror jag ska ta en promenad i parken nu, så jag blir lite pigg innan jag sätter mig med biofysiken. Längtar verkligen till den examen alltså... inte..

Kram <3

Dag 1 - presentera mig själv

Hejsan :)

Japp då får jag väll börja med första dagen då. Vem är jag?

För att sammanfatta det kort skulle man kunna säga blond, norsk, plugghäst och hästnörd :P där fick jag nog med det väsentligaste om mig.

Men jag är i alla fall 19 år, men envisas fortfarande med att säga 18. Jag är uppväxt på "landet" (det tillhör faktiskt stockholm, Lisa) med massa djur, vilket antagligen har gjort att jag nu valt att gå en utbildning i veterinär medicin. Så nu studerar jag i Budapest för att förhoppningsvis kunna bli veterinär. :D 

De som känner mig bäst skulle nog beskriva mig som överenergisk, och det kan jag hålla med om till viss del. Jag är otroligt envis, och jag vill ha saker på mitt sätt. Min lärare sa när jag slutade 9an att jag var perfektionist :P men hon sa också att jag skulle kunna flytta berg. Har inte hänt hittills men det är väll bara att ha tålamod tänker jag.

Jag tror jag är en skapligt snäll människa, alltid mot djur i alla fall ;) Vill alltid se till att människor och djur runt omkring mig mår bra.

Mina smeknamn är Ninus (kaninus) och kaninen. Ninus kommer från när jag var liten och blev kallad det av min bästa kompis mamma. Sen också av Linneus :) Kaninen vet jag inte vem som var först med att kalla mig, antingen var det min coach Emil som började eller så var det Johan (i min gamla klass).

Jag älskar att att vara med min pojkvän, Peter <3, rida världens finaste islandshäst Pilta, åka snowboard och wakeboard och prata (vilket de i min omgivning får stå ut med), Harry Potter (såklart!) och gosa med djur. Har en liten kattbäbis (som ingen kan ha missat som läst min blogg på senaste) som jag saknar att ha och pussa på här i Ungern.    



Jag vet inte vad jag kan säga mer om mig själv, har någon något att inflika så varsågoda :P

Kram <3

Dagens

Hej :)

Jag har inte så mycket att skriva på bloggen eftersom jag inte gör så mycket (rättelse, jag gör mycket, men inget som ni orkar höra på i varje inlägg, pluggar, pluggar, pluggar), därför tänkte jag att jag skulle härma min kompis Filippa med en rolig sak på bloggen. Eller jag hoppas det blir roligt ;) Jag får kalla den för "dagens", och varje dag (ska försöka i alla fall) ska jag skiva om ett bestämt ämne efter en lista.

Här är alla ämnen:

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Det här saknar jag.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.  
Dag 14 – Mina drömmar.  
Dag 15 – Mitt favoritminne.
Dag 16 – Min favoritfödelsedag.
Dag 17 – Detta ångrar jag. 
Dag 18 – Den här månaden. 
Dag 19 – Nära döden upplevelse. 
Dag 20 – Det här upprör mig. 
Dag 21 – Det här får mig att må bättre. 
Dag 22 – Det här får mig att gråta. 
Dag 23 – En första. 
Dag 24 – Mina rädslor.
Dag 25 – Min favoritplats. 


Så lite senare så ska jag väll börja med dag 1 då :)

Kram så länge <3


Mitt skrivbord



Detta är vad som finns på mitt skrivbord just nu: två vattenflaskor (båda tomma för om jag har vatten framför mig när jag pluggar så faller jag direkt tillbaks och blir en waterholic), ett fint armband som jag fått av Peter (det låter så mycket när jag sitter och skriver på datan så det får ligga bredvid och se fint ut), en tom kaffe kopp, salt (? ja fråga mig inte, och det var inte ens använt till middagen, tog fram det någongång, men det är alltid bra att ha ju), matlådan som skulle vara tills i morgon (blev hungrig igen :P), min dator såklart, penna och sudd (men sådant omodernt använder man ju inte längre), i bakgrunden ligger en choklad som heter "Nu är det kris" (botar akut sötsug, tentaångest och kärleksbekymmer. viktigt att ha!, julklapp från Tonie ;) ), en trasig spegel (ytterliggare en viktig sak att ha bara) och så lite smått och gott som inte syns på bilden. Japp det var det!

Nu vet ni.. och jag har haft en anledningen att inte plugga för en stund.

Sov sött <3

Tillbaks :)

För jag har ju varit borta såå länge från bloggskrivandet, men tänkte börja skriva som vanligt igen.

Tyvärr är det aldrig något roligt att uppdatera nuförtiden eftersom tenta perioden fortsätter som vanligt. Längtar till början av februari när jag får ta ett flyg hem till Sverige när detta är över.

Gick ner till affären för ett tag sen och köpte något gott att äta som mellanmål. Visst är proffsiga och avancerade efterrätter goda, men inget slår detta!

Glass med varma hallon! Mmm!


Påväg dit såg jag en liten Davvi hund, åh vad jag saknar den lilla sötnosen. Vill man inte bara pussa honom?



Appropå hundar, ni vet väll att det finns något som heter Budadogs här i Ungern. Leds av några norska veterinärstudenter. Projektet går ut på att ta emot hundar från gatan, som blivit vanvårdade och utslängda, sen får de mat och den veterinärvård som behövs, vaccineras och omplaceras i norska och svenska familjer. Ska du skaffa hund så ta en titt på dem! http://bricksite.com/budadogs?id=155940 

Nej men nu ska jag väll återgå till roliga histologin då, och läsa om att intressanta connective tissue types osv. Det är så tråkigt som det kan bli, eller vi får se när jag börjar med biofysiken på tisdag. Kanske slår detta.

Kram <3 <3

I mina tankar finns du, där finns du alltid kvar


Vin og kos

Hejsan <3

Ni får inte dömma mig efter min stavning i detta inlägg, jag är inte helt i fullt perfekt tillstånd.

En examen i veckan börja slita ganska mycket på en, och därför var det dags för lite avslappnande vindrickande och babblande hos Karina och Mari.

Tre vinflaskor på fyra tjejer, Iselin var där också. Åt grönsaker och dipp, och när vi inte blev tillräckligt mätte beställde vi mat från netpincher. Blev lite dans också, jag låter er slippa informationen om vilken låt och hur dansen såg ut. :P

 

Jag fick reda på att jag klarade biologin och embrologin idag, helt klart något att fira! Bara ta tag i nästa ämne.. Anatomin gick väll inte som jag hoppats, får vänta och se resultatet.

Juste hyran i morgon, måste ta ut pengar.. attans då :/

Nu ska jag sova, har inte kunnat gjort det de senaste nätterna, så börjar typ få ringar under ögonen.

Sov sött alla fina människor <3


Skype

God kväll!

- Vad menar du? Önskar du mig en god kväll, eller menar du att det är en god kväll varken jag vill det eller inte, eller säger du att du känner dig god denna kväll, eller är det en kväll när alla ska vara goda?

- Ja vad menar jag? För en kväll innan en stor tenta kan ju omöjligt vara en god kväll. Men självklart hoppas jag att ni har en god kväll, och att ni är goda mot varandra.   

Haha jag har inte en konversation med mig själv :P det är ett citat från "the hobbit" tror jag, är i alla fall Gandalf som säger det, fast då gäller det en morgon och inte en kväll ;).

Idag har jag pluggat inför tentan, ganska lugnt och behärskat för att vara av ett nervvrak som mig. Men nu kommer nervositeten som bara den. Känns som någon i min mage försöker banka sig ut, eller möjligtvis att någon står med en väldigt stark damsugare och försöker suga upp mig innefrån. Ganska nöjd med den förklaringen om ni ville veta.

Undertiden jag har pluggat har jag haft en konversation på skype med Peter, som också pluggat. Vi avslutade den just, och som ni ser höll den på ett tag: Call ended, duration 11:08:00

Skype är en bra uppfinning, hur skulle jag överleva utan den. Man kan prata med alla hur mycket som helst, gratis också.

Fick till exempel se min katt hjälpa min mamma att stycka ett rådjur som hon skjutit över skype:


Nu ska jag sova, önska mig lycka till i morgon :)

Kramar <3

Sova..

Om man inte kan sova finns det inte så mycket annat att göra, eftersom alla andra sover. Och om jag lyckas somna kommer jag drömma mardrömmar som jag gjort de senaste nätterna.

En natt drömde jag att Lisa och jag blev jagade av en skogsman. Har drömt den flera gånger, men det är inte Lisa som är med varje gång. I vanliga fall är det jag som först möter på den läskiga pälsklädda mannen med en röd grej runt halsen och hans elaka vargar (har inget emot vargar alltså!). Men nu var det Lisa som stötte på honom först, och eftersom jag drömt drömmen förut så insåg jag att hon skulle göra det. Försökte varna, men nej drömmen vägrade styras av mig. Lisa "hörde" inte fast jag skrek att hon skulle stanna.

Sen hamnar vi på en flygplas och måste skydda en väska mot läskiga killar. Mycket stressande dröm faktisk! Om jag inte blir jagad i drömmen så blir jag skjuten, eller så sitter jag på en examen och inte kan någonting..

Måste man drömma, skulle vara så lugnt och fridfullt utan dem.

Ska försöka somna nu.. usch i morgon (idag) är det sista dagen innan anatomi examen. :(


Ni kanske märker att jag har lite humörsvängningar på mina blogginlägg. Men det har jag också, ena sekunden känner jag att jag har kontroll på läget och att jag kommer klara mina examen. Andra sekunden har jag panik över att inget kommer gå. Välkommen som veterinärstudent i Budapest :)

Sov sött fina ni,
(kommentera gärna mer på min blogg, är så roligt att läsa det ni skriver. Berätta vad som händer i Sverige ;D )

Natti! 

Vill ha sommar igen <3


Sitter och lyssnar på den här låten :


Och jag längtar verkligen till sommaren nu!

Hade världens bästa sommar med världens bästa Peter, och jag vill tillbaks. Nu, nu, nu! 

 





Pussar <3

Spelberoende

Nej nej, det är inte mig jag pratar om. Jag sitter som vanligt med mina böcker och pluggar. Dagens friska luft fick jag från att öppna fönstret en stund :) Äter godisbilar nu, men borde nog sluta om jag ska orka någon middag.

De som är spelberoende är min bror och min katt :P




Läget är underkontroll!




Kom igen, anfall, anfall!


NEJ det är inte sant! Skit spel alltså!


Min gubbe dog... världen går under..


Får sova på saken istället då.


Kram <3

Nöjd Nina

Hej hopp :)


Idag vid lunch fick jag en mycket bra idé, jag skulle byta om från nattlinnet jag haft på mig i två dygn i sträck, duscha, sätta på mig vanliga kläder och gå ut en tur i parken. Det var härligt att få lite frisk luft!
Sedan pluggade jag anatomi tills det var Maris tur att få en bra idé, "vi går och sätter oss på ett café, och bara pratar, inte pluggar". Utmärkt förslag tyckte jag, så lite senare satt Mari och jag på café och drack varm choklad och åt choklad muffins. Behövde verkligen en paus och bara prata skit en stund.

Sedan köpte vi mat med oss, och gick hem till Mari där Karina och Iselin redan var. Där blev det tacos middag :)
Gjorde egentligen inte så mycket plugg mer än att skriva av lite flashcard som Mari hade.


Påväg hem så satt jag och tänkte på vad som skulle hända om de där linorna som bussen får ström av skulle gå av, om bussen kan bromsa osv. Dum, DUM tanke! Helt plötsligt hör jag en smäll, och eftersom jag sitter baklänges i bussen ser jag också vad som ser ut som ett litet fyrverkeri bakom bussen. Busschaffören går ut och tittar. Sen går han in i bussen och hämtar den långa pinnen som de använder för att fixa bussen kontakt grejer med linorna som hänger i luften. Efter att han stått där bra länge, och folk börjar gå av från bussen, kastar han ilsket pinnen på marken och går därifrån. Jaha.. och nu? Mer människor gick av bussen..

Tillslut prövar busschaffören igen, och då fungerar det äntligen. Vi kan fortsätta köra. Men inte den vanliga vägen utan någon annastans, och sen stannar bussen och ber oss kliva av. Jag försökte fråga om han inte åkte längre, men han bara pekade på en annan buss.

Hoppade på den istället, men klev av efter en hållplats för jag kände inte igen mig. Frågade en tjej om hon visste åt vilket håll min väg låg, men det visste hon inte. Bara börja gå åt ett håll då.. Det var en jätte mörk lång gata, läskigt var det! Men började känna igen namnen efter att jag smsat Peter att det var en man som gick framför mig och att han skulle ringa polisen om jag inte kom in på skype sen.

Hittade till min väg och nu sitter jag här vid skrivbordet igen.

Har fått en uppdatering av mamma att Natalija har blivit modigare och klättrar nu i granen för att ta ner alla julkulor hon kommer åt. Den ska tas ner i morgon hälsar mamma.
Hon busar som en galning och anfaller allt hon ser. Springer på sidan och reser rygg åt alla "monster" och sen dödar hon dem. När hon blir trött börjar hon jama, och får då svar av Jens. Då springer hon och lägger sig i hans knä och sover gott.

Nu måste jag plugga, så jag får sova någon gång.

Natti natti söta ni <3

Kan man få träningsvärk av att sitta ner?

Hejsan!

Jag tror allvarligt att jag har fått träningsvärk av att sitta så mycket, det är möjligt att det bara kallas värk då.
Försöker tänka på att röra på mig, men det finns så mycket annat att tänka på, anatomi, anatomi och anatomi.

Varför måste vi lära oss varenda djur!? Kan de inte se lika ut? Är det viktigt att lära sig huvudets alla fossor, fissuror, processors, foramen osv? Mitt skrivbord är fullt med böcker, anteckningar och mappar med massa information som jag bara ska trycka in i huvudet.

Idag tog jag faktiskt en promenad i parken, och där stötte jag på en av de svenska tjejerna i min klass. Så vi gick en sväng tillsammans och pratade. 

Sen kom Mari hem till mig och vi pluggade anatomi tillsammans. 

Jag får ständiga uppdateringar om vad min lilla Natalija har för sig, men jag är inte längre förvånad vad hon gör. "Hon sover", "just nu sover hon", "hon ligger och vilar lite nu" osv.

Hennes favoritplats har blivit i Jens rum, antingen i hans knä eller i en utdragen låda där hon har sin filt. Där ligger hon medan Jens spelar sina datorspel. 


I en låda :)


Eller Jens knä ;)


Tur att det är någon som har koll på alla sladdar..
  

Vet inte om jag orkar plugga mer idag, så det kanske blir god natt för mig.

Kram kram <3


Natalijas hemkomst

Idag var mamma och Jens och hämtade Natalija. Hon hade legat och sovit hela bilfärden och när de var framme och öppnat korgen så tänkte hon fortsätta med det. Jag såg allt hela tiden genom web cam. Tog små foton på henne lite då och då också.

Först låg hon längt inne i korgen, sen kikade hon ut efter ett tag. När hon blev bekväm med det så la hon sig istället utanför korgen. Sedan började en spännande upptäcksfärd i hallen.



Hon var direkt leksugen också ;)


Men en liten stund senare somnade hon i, ja vad blir Jens, morbror (?) s knä.


Och sen flyttade hon upp till hörnan på vår gamla vedspis (som inte är igång alltså). Där fick hon också ha sin kudde. Resten av kvällen satt jag och tittade på henne i web cam när hon sov. Kändes lite som att jag vaktade henne :P Då och då vaknade hon, och då passade jag på att ta kort.



Hon blir väll piggare i morgon när hon hunnit vänja sig med nya dofter, och hämtat sig efter resan.

En mycket god nyhet också! Nelson, min sysslings hund, är hittad! Vad jag har förstått är han nu inne på djursjukhus, men det verkar okej tror jag.

Nu ska jag återgå till anatomin. Så sjukt mycket att jag får nervsammanbrott alltså!

Kram kram
Sov sött lilla Natalija.

Prov i morgon...

Hejsan.

Som vanligt har jag pluggat hela dagen idag. Men strax innan lunch gick jag faktiskt till affären för att köpa mat att äta till lunch, en osthyvel och en konservöppnare. Det hela blev väll inte så lyckat som jag tänkt mig.

Det fanns ingen konservburksöppnare i affären, så jag måste hitta var jag kan köpa det. I värsta fall blir det till att åka till Ikea, men det har jag inte tid med. Dock hittade jag en osthyvel, den såg inte ut som en osthyvel men den hade en bild av en ost på sig. Så jag köpte den.

När jag sen stod hemma och försökte få en bit ost insåg jag att det inte alls var en bra osthyvel, om man ens kan kalla det så. Min ost såg ut såhär efteråt:


Peter vek sig av skratt medan jag gjorde några försök att få en fin ostskiva. Nej det gick inte!

Lunchen blev i alla fall god, fruktsallad. Mmm!


Idag fyller min kattbäbis 12 veckor, hon är alltså redo att hämtas. Inte till ungern då, utan hem till mamma och pappa. Mamma åker i morgon.. jag är avundsjuk, jag vill vara med.


I morgon har jag alltså mitt prov, det är egentligen två prov som är ihopslagna. Biologi och embrologi. Usch vad jag är nervös nu.. Innan jag gjorde mitt histologi prov hade jag aldrig inte blivit godkänd på ett prov. Så det kom som en liten chock för mig. Och jag är nu, om möjligt, mer nervös än vad jag brukar vara. Mitt självförtroende är väldigt lågt och jag är jätte rädd att inte bli godkänd. Måste klara det alltså..

Kram på er <3


Konservburkar

Hej hopp :)

Sen jag kom till Ungern har jag suttit i min lägenhet och pluggat och ätit godis. Haft en kort rast där jag gått ut en sväng och tagit lite luft och sen in direkt och fortsatt att plugga. Jag är rädd att om jag fortsätter såhär kommer jag bli folkskygg. Helt instängd i min egna lilla värld lever jag på konservburks mat. Ja det är sant, så långt har det gått.

Och eftersom jag inte har något annat att rapportera kan jag tala om för er att det är en konst att få upp en konservburk. Först måste man ha ett verktyg, i normala hem, hos mamma och pappa finns det en praktisk vev grej som man bara fäster på locket och sen vevar tills hela är uppe. Enkelt va? Men en sådan har inte jag, därför var jag tvungen att använda min present som jag fick förut som har massa små knivar och diverse användbara grejer på sig. Ni vet säkert vad det är för något.

Först står jag där och försöker få upp de olika små sakerna för att se vilken lämpligast kan öppna min konservburk. Det var inte det lättaste, bröt två naglar på kuppen och lyckades inte få fram rätt grej för än typ 5e försöket. Äntligen uppe! Sen så ska man ju veta hur man får den att hacka ner i locket också, lyckades tillslut med det. Men det var jobbigt och den ville inte göra som jag ville.

Tror jag ska införskaffa en sådan enkel vev grej, och en osthyvel så jag kan äta min brunost som jag tagit hit. Jobbigt att jag måste gå till en affär bara, där finns det ju människor..

Kram på er <3


Bortsprungen hund!

Hjälp!

Min sysslings hund, som förut var här i Budapest har sprungit bort på Värmdö. Han lyssnar till namnet Nelson.
Han försvann nära värmdö kyrka den 30e.

Är det någon som sett honom, så säg till, och sprid gärna detta vidare.





Han måste måste måste hittas!

Tack :)

/Nina

Natalija besöket och nyårsafton

Hejsan :)

Nu sitter jag här i min lägenhet på Isvan Utca 32 och skriver. Efter en del försenigar med planet så kom jag hit till slut, och oj vad jag vill hem till Sverige igen. Men jag ska plugga nu! Massor!

Så, som ni nog vet ska jag köpa katt, en liten sibirisk katt. Allergivänlig, eller som Jonny säger "Peter anpassad". När hon fyllde 11 veckor hälsade jag på den lilla sötnosen. Här är några av de 170 bilderna som Peter tog :)













Sen har det ju blivit nytt år också! På nyårsafton var jag hemma hos Isabelle tillsammans med Peter, Jonny, Leo och Lisa. Jätte trevliga allihopa!

Startade dagen med en härlig morgonritt med mamma :)  

Åkte sen till Lisa och fixade i ordning mig där. Sen bar det av till Peter för att följa med honom och köpa raketer och sen till Isabelle.

Alla hjälptes åt att laga mat. Det blev hur gott som helst, riktiga mästerkockar är det där gänget. Jag själv bidrog med att hacka lite grönsaker, kände att det var vad min kapacitet räckte till ;)

Förrätt: bruschetta - med tomat, vitlök, mozzarella, ruccola, basilika, lime


Huvudrätt: rostbiff med hasselbackspotatis och kantarellsås


Efterrätt: en tre chokladsmousse plus jordgubbssorbet (har ingen bild tyvärr)


Det var maten det, jag behövde i princip rulla ut för att titta på raketerna för jag hade ätit så mycket :P










Fina raketer var det också :D
Tack för en jätte bra nyårsafton allihopa ;)

God natt <3 hoppas vi ses snart.

RSS 2.0