3 av 8, done!

Hej hej!
.
Kom just in från en trevlig tur i parken med Mari och Ellinor, möttes av det fina topo resultatet :) ännu en tenta klarad. Känner att jag har bra flyt denna tentaperiod! :) Men det är mååånga kvar! Bara att fortsätta.
Bjuder på lite bilder från parken när Nira fick bada :)
Kram <3

Positiv

Hej igen!
.
Känner att jag måste kompensera lite för mitt arga inlägg sist, så kan berätta lite trevliga saker istället ;).
.
Jag har fixat det absolut godaste kaffet! Först häller man upp lite mjölk och vispar det med en mini-elvisp så det blir alldelses skummigt, sen häller man ner kaffe och lika mycket oboy pulver, och sen på med vatten. Mmm!
.
Katterna här hemma sköter sig bra, känns som hela lägenheten vimlar av katter (fast de bara är tre). Baggis, Bella och Nattis som ligger inne i buren.
.
Under promenaden gick vi förbi lilla sjön, och titta vilka små pluttar som simmade runt där. Man vill bara stoppa ner dem i fickan och ta hem dem.
Nej, borde plugga klart nu så det blir någon sova i natt!
.
Kram

Problem?

Hej!
.
Alltså vad är Ungrarnas problem, varför är de så förbannat bittra och aggressiva hela tiden?
.
Jag hade varit ute på promenad med Ellinor och är påväg hem. En kvinna möter mig rakt framifrån, typ 45 års åldern smal och uppklädd. Ni vet när man hamnar i sådana tillfällen att man inte kan välja vilken sida man ska gå på - går man lite åt höger går den andra åt höger, och går man då lite åt vänster så går den personen åt vänster. Och så skrattar man lite mot varandra för att de blir tokigt och går sedan runt varandra. Precis så var det, men det var bara jag som log ursäktande. Kvinnan jag mötte drog istället med all kraft armbågen i sidan på mig, som om vi spelade rugby eller något. Det ska sägas att vägen annars var i princip tom och det fanns plats för 10 personer i bredd. Så nu sitter jag här med ett blåmärke som långsamt börjar tyda fram. Det jag vill säga är bara "VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER SJUKA MÄNNISKOR!?". Klarar du inte av sociala sammanhang så håll dig inne för i hel*te! Förstör inte dagen för andra människor för att du är en misslyckat människa med starka humörs problem!
.
Det är ju helt sjuk, varför har man behovet av att göra illa någon annan? Stackars Ungrare.. eller nej de är inte ens synd om dem. Vi borde göra en mur runt Ungern och så kan de leva här i alla sin ilska själva.
.
Grrrrrr!
.
/Nina

Go´ förmiddag

Hej hej!
.
Vad tycker ni, ser detta bekvämt ut?
För er som inte ser vad det är, så är det min säng täckt i hönsnät-galler. Svaret är nej, det är inte bekvämt men det ska det heller inte vara. Jag håller på att utarbeta en försiktighetsåtgärd tills jag får besök av Bella och Bagera (Carolines katter). Lilla Bella (föredetta gatukatt) har i ovana eller stressade situationer velat kissa i sängen. Så jag har helt enkelt sett till att det inte kommer att vara så trevligt att göra det i min säng. Bättre att förebygga än att göra saker i efterhand ;).
.
Nu blir det etologi! Seriöst alltså!
.
Kraam

Katter

Halloj igen!
.
Jag gör verkligen allt för att slippa läsa etologi, märker inte ens att jag börjat göra något annat tills en liten stund senare då jag förvånat inser "nej men, det här är inte etologi plugg".. Inte bra, inte bra. Men vad var det Blondinbella sa minst några dagar ledigt innan man börjar plugga igen annars blir man bakis av stress. Hmm jag vet inte om det går ihop med min planering just nu..
.
Just nu läser jag om kattens beteende (borde göra rättare sagt), och problem som uppstår med katter. Avlivning pågrund av att katten visar ett oönskat beteende är den största orsaken till avlivning står det, jag hoppas inte det gäller i Sverige.
.
Men många är väldigt outbildade när det gäller katter har jag märkt. Med hundar finns det alla möjliga kurser att gå "valpkurs", "lydnadskurs", "agility kurs" och diverse avancerade träningskurser. Många har också bättre uppfattning om varför hundar reagerar som de gör, och man anser att det är "mer naturligt". Det som händer är att vi felbehandlar katterna på grund av okunskap och de blir kanske frustrerade, oroliga och aggressiva.
.
Flera gånger har jag sett personer som "retar" katter med sina händer, och när katten tillslut säger ifrån säger man "men gud den där katten är ju jätte ilsken". Tänk om man skulle översätta det till en hund, att du driver hunden så långt att den måste bli förbannad på riktigt för att få människan att sluta. Jag har svårt att se detta hända, för många har en större respekt för en hundindivid än en kattindivid.
.
Ju mer jag ser "hundmänniskors" (nu menar jag inte alla hundmänniskor, utan bara vissa) sätt att vara mot katter desto mer ställer jag mig på katternas sida och "kattmänniskornas". Till exempel blir jag vansinnig på hundmännsikor som pratar om sina hundars jagande efter katter som en rolig syssla "åhh men han älskar verkligen att jaga katter", eller riktat mot hunden "titta en katt, den vill du jaga, vill du inte?" med en uppmuntrande hetsande stämma. Varför måste man placera in djurens värde i olika fack - viktigast först, som får göra som de vill mot de som kommer efter. Alla djur förtjänar att bli respekterade och den enas nöje borde inte bli den andras missnöje.
.
Så min slutsats är helt enkelt, lär er en katts signaler och respektera den för vad den är för inget djur är sämre än något annat. Ett husdjur blir vad människan har gjort den till, har den ett oönskat beteende så börja med att titta på dig själv vad du gör för fel (för det är till 99% sannorlikhet ditt. Den andra 1% handlar om gatukatter som tas in, om du får en traumatiserad katt i vuxen ålder osv.).
.
Och detta säger jag helt i välmening för katten, och vill inte trycka ner någon husse eller matte :)
.
Nattis tricks:
Har ni nått förslag på något annat jag kan lära henne? ;)
/Nina

Lycklig!

NO MORE CHEMISTRY! Jag klarade kemi tentan, resultatet kom precis :D tack för att ni höll tummarna ;) ni måste ha hållt dem hårt för jag fick till och med en trea! Åh jag kan sväva på moln, jag är helt säker!
.
Taaaack älskade hjärna! Vi gjorde det! Vi gjorde det!
.
Okej neeer på jorden igen. Jag skrev anatomi topo i förmiddags. Märklig tenta, kändes mer som anatomi 1 med inslag av de andra kurserna.
Mycket som man skulle ha behövt repetera innan känner jag :/ så jag får helt enkelt vänta och se resultatet.
.
Nu ska jag fira med denna härliga tallrik :) och därefter blir det etologi plugg med sikte mot fredagens tenta.
Kram kram <3

Känslan när..

..din granne har bestämt sig för att ägna dagen åt att spika saker på väggen dagen innan en tenta när väggarna är så tunna att jag hör när någon nyser eller stället en tallrik på bordet i den lägenheten.
Nu är han uppe i en timme snart.. djupa andetag och bli inte frusterad, ignorera huvudvärken som kommer smygande (bankande in i huvudet snarare).
.
/Nina

Kvällsraport

Halloj!
.
Idag var det tydligen speciell helgdag i Ungern, och kommer vara det i morgon också. Jag vet inte varför, men detta land har överdrivet många helgdagar! Detta resulterade i att när Ellinor och jag traskade ner för att köpa lite mjölk till kaffet så möttes vi av våra egna snopna blickar i skjutdörrarna som inte öppnade sig. Bläää... jag behöver min mjölk till kaffet..
.
Har pluggat massa topo-anatomi idag. Det känns väldigt osäkert inför tentan då vi inte har fått några klara upplysningar om vad vi faktiskt ska kunna. Men men, jag pluggar på det jag tror och håller tummarna att jag siktat in mig på rätt saker.
.
Just nu snurrar det runt av cranial nerves i huvudet, inte bokstavligt dock, då hade det blivit tokigt.
.
Nej dags att sova!
.
Sov sött fina vänner

EUPHORIA! GOING UP UP UP UP UP UP!!

Jaaaaaaaaaaaaaa!
Jag är så lycklig att jag inte vet var jag ska ta vägen! Åh grattis Sverige! Vi förtjänar den vinsten så sjukt mycket! Som vi har kämpat!
Loreen <3
Natti natti!

Laddar!

Hej hej!
.
Nu sitter jag här och är supertaggad, laddat upp med kanelbullar, iste, gamla frågor från topo-anatomin och svt play - för nu är det eurovision song contest! :D
I de dåliga låtarna tänkte jag att jag kunde läsa anatomi, och när det kommer någon bra låt (Euphoria!) så tittar jag :) bra plan va?
.
Idag har jag varit iväg på äventyr för att hitta ett ställe där de kan skriva ut papper (copyshop är stängt på helgen). Tog en ranglig låtande buss med en svärande busschafför till Kiraly där jag hade letat upp en affär som erbjöd utskrivning och såvidare. Det gick jätte bra och jag skuttade glatt hem. Haha det kändes ungefär som att det var det jag gjorde, och jag kom och tänka på barnen i Bullerbyn när de är och köper falukorv till alla i byn. Jag och mina anatomi papper på Budapests gator <3.
.
Nej dags att ta plats i sängen!
Hejja hejja Sverige!
.
Kramar

Plugga eller sova

God kväll!
.
En vecka har gått i tentaperioden och två tentor är gjorda (förhoppningsvis båda klarade, bara vänta och se..). Nästa vecka väntar ytterliggare två, topo skriftlig och etologi muntlig. Har haft en mindre ångest attack idag för det känns som jag ligger efter i pluggandet. Första för denna tentaperiod, det höll ett tag i alla fall.
.
Men man kan inte bli på dåligt humör när man läser etologi om hur lammen gör när de leker med varandra och hur kossorna beter sig när de kommer ut på grönbete. man kan inte annat än le :P.
.
Ni vet mina fina jordgubbsplantor som jag satte förra året, jag har fått jordgubbar på dem! Men kan väll inte säga att det är min förtjänst då det är mina grannar som vattnar och håller dem vid liv. Men i alla fall ;)
.
Jag tror Nattis tycker att jag ska skynda på min tentaperiod så att vi kan åka hem till Sverige. Hon har redan prövat min nya resväska -  "den passar" tror jag hon konstaterade.
Men snart får hon det lite roligare, jag ska vara kattvakt åt Carolines två katter. Så det blir helt klart fullt hus här med tre katter på liten yta! Tror det kommer bli öronproppar för min del ;).
.
Natti natti

Hmm hmm

Halloj!
.
Nu har jag varit och skrivit kemi prov, och jag har ingen aning om hur det gick. Kändes bra, men det var många som jag tänkte "jag är nääästan säker" på. Så jag får bara vänta på resultatet. Undertiden ska jag plugga topo och etologi, så jag lär inte gå sysslolös i väntan.
.
Sommarbetes släppet i år:
.
Lyckliga hästar
Fossa pose:ar för kameran ;)
Mor och dotter, lika som bär
"Hej"
Min ponny in action :)
.
Dags att göra nån nytta.
.
Kram <3

Besök :D

Halloj!
.
Nu är jag tillbaks framför datorn. Mamma och pappa har begett sig mot flygplatsen nu. Så det är jag, Nattis och datorn kvar här. Och kemin förståss, men han pratar vi inte om, för ingen gillar honom.
.
Snodde över alla bilder från mammas kamera, så tänkte att ni skulle få se lite bilder från de här dagarna. Jag satt mest och pluggade hela tiden, men frukost och middag åt vi tillsammans :)
.
Blir ganska trångt att fika vid mitt köksbord :P
Mamma hade med sig kanelbullar hit :D så har massor i frysen nu!
Buss..båt på Donau. Kan inte hjälpa att finna det lite störande.
Mamma och pappa cyklade runt på Margit. Här är de vid en lekplats sponsrad av Sverige.
Utsikt
Födelsedagsmiddag, 21 år gammal :)
.
En annan kväll mot en annan resturang :)
Fanns pool på deras hotell, så jag passade på att bada efter maten.
.
Nu ska jag återgå till kemin, och jag är så fruktansvärt trött på kemi att jag snart spyr på det alltså!
Men i morgon är det förhoppningsvis över! Lova att hålla tummarna för mig?
.
Kram kram

Hurra!

Hurra för mig, första tentan avklarad! :D och det är min födelsedag idag!
I morse var det uppsamling i stallet för alla som skulle göra topo-examen. En av anatomi lärarna var sjuk, så vi fick bara prov på hästen (istället för hund eller häst).
Jag klarade det, men det var ingen sådan kose examen som alla sa innan. I början kändes det som att det var cirka 50/50 som klarade sig och som strök. Ingen bra känsla att stå och vänta på sin tur då kan jag säga!
Men som tur var gick det vägen :) fick visa shoulder joint injection site, fibular nerve, saccrococcygeal... (nått sådant som inte var med i topiclistan (!)) xiphoid process och nått mer som jag inte kommer ihåg.
.
Det var en trevlig födelsedags present av skolan ändå :) Av mamma och pappa fick jag en stor resväska, en rolig visp för att skumma mjölk och massvis med godsaker från sverige.
.
Jag sitter och pluggar kemi medan de är ute på äventyr i Budapest. Roligare än så har min födelsedag tyvärr inte varit ;).
Det är lite roligt att läsa alla grattis-meddelanden på facebook. Alla de som pluggar här skriver saker som "grattis, hoppas du kan ta lite paus från pluggandet idag". Medan de som inte pluggar här skriver saker som "hoppas du får en hur bra dag som hellst med massa roligheter". Mjo, tenta på morgonen och kemi plugg resten av dag är väll inte min definition av en superbra dag, men tack för omtanken ;). Haha!
.
Den här hästen hade vi som examinations objekt ;) En pippi ponny :D
.
Dags att återgå till studierna!
.
Kraaam <3

Sista måltiden

God kväll!
.
Varför känns det alltid som jag ska dö innan en tenta? Hur är det möjligt att bygga upp så mycket ångest och nervositet för något som kommer så pass frekvent som denna händelse, tentor finns ju i massor.
Men om jag nu faktisk skulle dö av denna tenta så har jag i alla fall ätit en god sista middag :P.
Nu är nämligen mamma och pappa här och vi gick och åt på en liten resturang som pappa hade tittat ut. Mycket gott och jag blev super mätt!
.
.
Sov sött <3

Happy examperiod! May the teacher´s mood be forever in your favor

Halloj!
.
Japp i morgon startar "the exam period" officiellt. Läskigt, men på något sätt skönt, man vill börja beta av tentorna. För just nu har man bara ett stort berg av examen framför sig, och ju fler hinder du hoppar desto mer lägger du bakom dig.
.
Eftersom så många examen är muntliga hänger det mycket på vad lärarna är på för humör. Är de sura kan de börja med att säga "Okej, nu är det din tur, är det någon ide att du ens börjar eller ska jag skicka ut dig direkt", utan att eleven hunnit öppna munnen. Eller så kan de bara vara allmänt vresiga och vad du än säger har de bestämt sig för att de vill stryka dig. Men de finns de dagar som lärarna är på bra humör, och det är det vi studenter håller tummarna för inför en tenta, det och ett bra topics såklart!
.
Jag har börjar morgonen med topografisk anatomi plugg, och har nu ätit frukost/lunch. Damsugningen är fortfarande inte gjord.. så får väll ta och sätta fart nu. Vill att det ska vara rent och fint när mamma och pappa kommer.
.
Kram kram

Paus

Hej :)
.
Jag är glad att vi hade filmkväll igår, man tänker inte på hur värdefullt det är att ha lite roligt då och då. Annars blir det mest sitta och plugga ensam.
Så först åt vi sushi sen tittade vi på film och så satt vi och pratade till alldeles för sent! Men mysigt var det! :)
.
Tänkte ta sovmorgon i morse, men Nattis tänkte i andra banor. Hon satt och örfilade mig i ansiktet tills jag vaknade.. Jag önskar att man kunde filma henne, så hade ni inte trott att jag överdrev. Så fort jag slår upp ögonen så börjar motorn brumma i henne och det är omöjligt att motstå gosande. Så jag gick upp och satte igång att storstäda. Allt är undanplockat, men damsugning och våttorkning är kvar.. suck.
.
Idag har jag som vanligt ägnat mig åt kemi..  Ska gå igenom topon en gång ikväll också :)
.
Kram

Döda hundar och sura hästar

Halloj halloj!
.
Det är en trött och sliten nina som sitter framför datorn, och dessutom har jag bråttom iväg. Men jag har haft en givande dag med dissektion på hund och även genomgång av häst.
.
I morse när vi tog bussen visste vi inte var vi skulle gå av, men efter att ha listat ut var vi skulle kom vi till ett skumt område i utkanten av kartan. Jag är säker på att det aldrig skulle gå att hitta något liknande i Sverige.
Där mötte en tjej upp oss och visade in oss på rummet där vi skulle få dissekera.
Vi gick fram till hunden och lyfte upp bakbenet, och det väller ut mask! Vita levande små krälande maskar, överallt! Livet som veterinärstudent :P Nej men efter att maskarna hade börjat ramla ner på golvet insåg även han som "ägde" hunden att vi borde ta en annan hund. Så vi fick i alla fall byta.
.
Försökte ta ett kort på dem, men de uppskattade inte att bli fotograferade, så de gömde sig längre in, men om man tittar noga så ser man en liten klump av vita larver i nederkant av såret. Blää!
Den nya hunden var klart bättre! Här visar Ellinor injection in elbow joint.
.
Därefter blev det mot stallarna. Eftersom ingen lärare var där så fick vi faktiskt binda fast hästen (vilket vi inte får annars. Vilket betyder att vi står 6 stycken elever inne hos en argsint lös häst som både sparkas och bitts, bra säkerhetstänk skolan!). Hästen förstod efter ett tag att vi bara skulle hålla på och känna och klämma på den, så då blev den gladare och stod nästan och halvsov mot slutet.
.
Nu måste jag ge mig iväg, filmkväll!
.
Kram kram

Mycket att göra

God morgon kära ni :)
.
Igår var det ju 17 maj, om någon kunde missa det. Jag slår vad om att Norges firande kunde höras enda till Sverige :P. Här drog norksorna ut och firade med champangefrukost, lekar och middag. Varenda en skrev på facebook "Gratulerar med dagen Norge", eller "Gratulerar världens bästa land!".
Det är lite annorlunda från när Sverige har nationaldag, då är det typ "hmm varför har bussarna flaggor på sig idag... JAHA det är ju vår nationaldag ja". Men vi svenskar har valborg och de har 17 maj ;).
Pratade med farfar på skype igår, och han hade hissat den norska flaggan!
.
Men istället för för att vara med i dessa festligheter satt jag inne med topografin och kemin. Och några avbrott för att springa till copyshop och djuraffären (tre gånger!).
.
Ellinor och jag har bokat in dissektion idag, eller snarare "palpation" och "injection", för vi ska inte använda skalpell. Vi ska stå och klämma och känna på en död hund, och pröva att sticka in nålar i lederna på den. Visst låter det trevligt? Det är i alla fall en del av det praktiska topografi provet, och det är skönt att få öva lite.
För vår skolas motto är ungefär "allt som vi inte visar er och hur lite vi än hjälper er, ska ni gör allt perfekt, utan övning eller vana i det ni gör". Jupp jupp, så är det.
.
Så nu är ryggsäcken packad med allt som kan vara till nytta under en sådan här dag. Och snart bär det av till nån klinik långt bort (den låg utanför min karta, så det blir intressant att hitta).
.
Ikväll ska vi nog hem till stora Nina och titta på film :). Ja de andra har delat upp oss som "stora Nina" och "lilla Nina". Det behövs ju inget förtydligande att jag blev lilla Nina.
.
Letar efter en bild som jag kan lägga in i detta inlägg, men tyvärr.. Det får bli tråkigt!
Ha en superbra dag allesammans! :)
Kram

Typiskt!

Hej hej!
.
Idag hade jag den absolut sista lektionen denna terminen, genetik labb. Lika sövande och tråkig som vanligt.. "Om man avlar kossan för mjölk så försöker man få dem att kunna producera mer mjölk, men om man avlar dem för kött så försöker man få dem större och mer kött på sig".. Logiken är svindlande exakt.
.
Sen har jag pluggat kemi, kemi, kemi och lite mer kemi. Gick igenom hela boken med oorganisk kemi och skrev upp lite intressanta meningar och förklaringar.
.
Fick idag reda på att det visst finns en topic lista för den topografiska anatomins teoretiska del. Inget som lärarna har berättat något om, och allt som finns på deras hemsida är en lista som är för den praktiska delen. Nej istället får vi reda på det av en äldre student som ger information om vad man behöver kunna. Det är så himla typsikt denna skola, nån vecka innan tentorna börjar så får man reda på sådant. Som att jag inte redan har nog med saker att läsa. Grrr..
.
Och så kommer spänningshuvudvärken igen! Jag blir trött på det här!
Man skulle vara katt, sova nästan hela dagarna, äta hur mycket man ville, bli matad med godis så fort man jamar och tittar upp på sin människa. Och i Nattis fall: en plastpåse kan förgylla ens dag.
Haha jag har tänkt på en sak, om jag får barn kommer jag bli en så sjukt överbeskyddande hönsmamma. När Nattis leker med påsen så sitter jag på helspänn och tänker på alla farliga saker som skulle kunna hända. Så tillslut måste jag gå fram och ta bort henne där ifrån så att jag kan andas ordentligt igen.
Samma sak är det när vi ska flyga, min enda tanke undertiden de går igenom säkerhetssakerna är hur jag skulle kunna krångla på Nattis en syre mask, eller hur man får på en katt en flytväst anpassad för människor.. :P
.
Natti natti <3

God morgon. god middag, godkväll

Hej hej!
.
Sitter är med ett gäng topo-anatomi flashcards och är redo att starta dagens plugg. Men jag är så himla trött! Detta är andra natten som jag har svårt att sova för att jag har så himla ont i huvudet. Inte bra.. Dessutom hade Nattis tagit över 2/3 av sängen när jag skulle sova. Jag låg längst in mot väggen och hon utsträckt med ett ben uppepå mig. Typ såhär såg det ut:
Verkligheten att ha sin katt/hund i sängen - det blir inte bekvämt :P
.
Föresten glömde jag berätta! I förrgår när jag var påväg till virologi practical så såg jag en kopia av Dolores Umbridge, den rosa klädda läraren i Harry Potter. Alltså jag skojjar inte, hon var en kopia, dessutom gick hon och svängde(stark underdrift) med ett paraply så ingen vågade gå förbi henne. Jag höll på att få spetsen i ansiktet, så jag backade snällt och gick bakom, skrattade lite för mig själv över den slående likheten med allt från kläderna, till frisyren till sättet att vara.
Nuu ska jag plugga!
.
Ha en bra dag allesammans! :)
Kram <3

Konversation mellan två studenter

Caroline: haha... läser i blondinbellas nya bok att man ska ta paus efter varje tenta, minst några dagar, och inte plugga!

Nina: hahahahahahaha

Caroline: vilket skämt

Nina: vilket hysteriskt kul skämt!

Caroline: ja, men enligt henne blir man bakis av stress annars, och får magsår

.

.

Efter ett tag i konversationen:

.

Caroline: vi utvecklar helt klart superkrafter av att plugga här :P

Caroline: ingen normal människa pluggar tio timmar om dagen flera veckor i sträck

Nina: haha :P låter bra

Caroline: call me super-carro! ]:)

Nina: haha okeeej lugn nu, bli inte galen!

Caroline: jag kan läsa igenom en text med ljusets hastighet!

Caroline: och jag kan rabbla kemiska strukturer så saliven sprutar!

.
Japp och där spårar det ut :P Superkrafter eller inte, blir vi i alla fall galna här ;)
.
Kram

Samma spår

Hej hej!
.
Kanske lite dålig uppdatering här, men så blir det när man inte har så mycket att uppdatera ;). Allt fortsätter nämligen i samma gamla spår, det är kemin och jag alltså, kemin och jag.
Går nu igenom gamla prov och ser vad jag kommer ihåg från första genomgången. Ganska mycket, är tack och lov svaret.
.
Skickar frågor till pappa som han får hjälpa mig med, och så pluggar jag in allt han säger och hoppas att jag ska kunna fejka en stor kemi kunskap på provet. Hehe bra plan eller hur?
.
Ja man kan ju inte välja föräldrar, så jag måste ha haft en väldig tur alltså. Jag tror aldrig jag skulle sitta här idag om det inte vore för att mamma och pappa är just de dem är. Mamma som alltid ställer upp och försöker ordna så jag får det jag vill och når dit jag vill nå. Både i skolan, i mina intressen och allt vad det kan vara som jag vill göra i livet.
Och så pappa som kan ALLT! Hur skulle jag klara mig igenom alla matte kurser, förstå fysik och kemi utan honom? Det skulle verkligen inte gå! Så jag hade aldrig klarat skolan så pass bra om han inte kunde förklara allt för mig.
Tack för att jag har er <3
.
Haha nu går "game of thrones" på TV här i Ungern, de två lägenheterna närmast mig tittar, så jag hör intro-musiken varje gång. Bra serie det där, lite brutal stundtals så jag sitter och halvkisar genom fingrarna med ljudet avstängt.
.
Som lite avslappnat pluggande övar jag kemi strukturer. Såhär blir resultatet efter ett tag ;) det ser rörigt ut, men det är 100% ordning i min hjärna (okej 99% då).
.
Nattis ligger och jamar och tittar med förebrående ögon på mig (åh jag gillar det ordet, ett typiskt fantasybok-ord) för att få uppmärksamhet.
Kram kram

Saknad

Att sakna någon som inte verkar sakna dig tillbaks är nog den jobbigaste känslan som finns. Den och kemitenta ångest.
.
/Nina

Hundvakt!

Hej!
.
Nu på förmiddagen har jag varit hundvakt åt Maris hund Nira undertiden hon skrev midterm. Nira skulle till kliniken efter så då var det lättast om jag hade henne. Vi gick en promenad i parken och myste.
.
Först var vi uppe och lämnade lite mat till Nattis som jag köpt, och jag insåg ganska snart att det inte var lämpligt att ta med Nira in. Konversationen mellan dem var ungefär:
Nira: "åhhh hej hej hej, hälsa hälsa!"
Nattis " kommer du in här hundjäkel så dödar jag dig"
.
Mm vi fick hålla oss ute ;)
Nu har jag ätit frukost/lunch:
Gott!
.
Dags för kemi!
Kram kram

You better run, better run

Hej hej!
.
Kommit in från en jätte härlig springtur på Margit med Mari och lilla Nira. Vi sprang snabbt! Kom in på 31 min exakt, 6 km, inte så dåligt :).
.
På slutet så spurtade jag ganska långt så jag fick en jätte konstig brännande känsla i halsen och blodsmak i munnen. Men jag hade inte alls ont i lederna idag (peppar peppar ta i trä!) vilket var en väldig lättnad.
.
Nu sitter jag och lyssnar på "pumped up kicks" och dricker iste, med is i!
Mm ibland har man det ändå ganska bra :)
.
Medan jag tränar för fullt för beach 2012 så tränar Nattis inför sorkfältet 2012, hon har jämt göra att sätta nattfjärilarna och flugorna på plats som letar sig in genom fönstret. Just nu håller hon på att driva runt en stackars krypande fluga på golvet. Tror jag får ta över och humanely euthanize it ;)
.
Nej men en dusch och en film skulle inte sitta fel nu, (kemi boken blängde just på mig.. jag vet inte om jag vågar..)
.
Kraam <3

Natti-time

God natt!
.
Nu har jag suttit och svarat på kemi frågor hela kvällen så att jag är alldeles trött i huvudet. Har inte ens tittat på uppgifterna till morgondagens midterm i biomatte. Jag får hoppas att det är snälla frågor och inget överavancerat helt enkelt.
.
Brukar alltid avsluta kvällen med lite läsning i en icke-skolbok. Och Nattis ligger bredvid och sover sött.
Sen när hon tror jag somnat så smiter hon iväg och lägger sig på hennes vanliga sovplats.
.
Sov sött <3

Sista biokemi labben

Hej!
.
Whhoo! Ingen mer biokemi labb! Idag gjorde jag sista labben som handlade om vitaminer. Vi var bara tre stycken så det blev en riktigt mysig labb faktsikt :) Stod där och blandade och undersökte och skrev resultat.
Biokemin har inte varit så hemsk som kemin var, utan snarare ganska intressant och rolig. Men eftersom det är ett test varje gång (och nu denna termin både ett muntligt och ett skriftligt prov) så är det alltid lite nervöst. Så skönt att ha det över!
.
In till biokemilabben
.
Idag hade vi massa roliga ämnen på bordet, mycket att blanda!
.
.
Här har vi "läskiga hörnan", men det extra varma vattenbadet, ämnerna som är för farliga för att stå på bordet och waste-uppsamlingen för de ämnerna som inte får hällas ut i vasken. Varje gång jag ska ta något därifrån så blir jag lite små skakig på handen. De finns ju en anledning till att de står där: de är farliga för mig :P
.
Har belönat mig själv med sushi ikväll! Och snart blir det mera kemiplugg!
Kram <3

Rutiner

Hej hej!
.
Även om jag är ganska van med att plugga vid det här laget så känns det ändå lite ovant varje gång tentaperioden närmar sig. Som att man har glömt hur förjäkligt det känns och hur mycket tid man lägger ner på att sitta framför skrivbordet och läsa. Är redan trött i huvudet, och klockan säger mig att det finns många pluggtimmar kvar att hämta.
.
Att plugga kemi är så himla... diffust (vet inte om det är rätt ord), men man vet liksom aldrig när man har kommit någonstans. Det är inga sidor som du tar dig fram med, inga topics att pricka av (de finns men pluggar ej efter dem) och inget direkt mått på vad som är gjort och vad som är kvar. Det är bara en enda röra av formler, reaktioner, lagar, definitioner och namn. Lite lagom hopplös känsla helt enkelt ;)
Men det ska gå! På nått sätt!
.
Nattis och jag övar trick i mina pauser och gosar massa, det är roligt och avslappnande.
.
Jag tror vi blir lite störda båda två av att umgås mer med varandra än med någon annan människa eller djur. Till exempel har vi en kvällsrutin som alltid börjar med att jag reser mig upp från skrivbordet och Nattis vaknar till från sin sovplats och kastar sig upp. Sen springer hon runt och låtsas att hon är rädd för mig, skriker och gömmer sig. Hoppar fram mot mig från ett gömställe och sen tvärvänder i luften och tar fart allt vad hon har som att hon blivit stucken av ett bi i rumpan. Innan jag har hunnit gått in i badrummet kastar hon sig före mig och lägger sig i badkaret. Där ser hon ut som ett litet barn som leker kurragömma, med uppspärrade ögon och full av förväntan. Då måste jag gå ner på knä och krypa in i badrummet (för att det blir roligare då, såklart), sen kryper jag fram till badkarskanten samtidigt som jag hittar närmaste strumpa (alternativt den jag har på mig) och kastar den över kanten. Och brottningsmatchen är igång, vem får strumpan!? Eller så hoppar jag bara upp med huvudet över kanten och säger "buuh" så börjar hon hoppa runt och rulla i badkaret :P
Haha nu tror ni nog att jag är galen, och kanske är jag det, lite, pyttelite! Men hennes blick är så himla härlig, ovärderlig! Det skulle vara som att berätta för ett barn att julafton inte blir av i år om jag inte går med på hennes lek, det fungerar inte, hennes värld skulle gå under!
.
Det är svårt att fånga hennes besatt-blick på bild, men den här är skapligt bra.
Nu får jag se vad jag ska plugga, blir nog lite biokemilabb plugg. Sista biokemi labben någonsin i morgon! Jaaa!
.
Kram

Goodiiis!

Hej.
.
Om det är någon som är mer besatt av Werthers orginal godiset än jag så är det Nattis. Hon ÄLSKAR godispappret. Så fort hon får tag i ett papper så blir hon som besatt. Oftast tar hon dem och gömmer någonstans och sen någon vecka senare hittar jag det undanstoppat i en sko eller i hennes sov-låda.
Jag tror hon gillar att det är guldigt och prasslar mysigt :P
.
Kram

I have a plan

Hej hej!
.
Virologi lektionen var bra, jag lärde mig en hel del faktiskt. Och mitt i allt babbel om virus så säger han "de gjorde studier på det här i en stad i sverige, i OPPSALA". Lite häftigt ändå, man sitter på ett universitet i Ungern och läraren har koll på Uppsala liksom.
.
Som väntat var det ganska folktomt på lektionen:
Men vi blev hela 7 stycken tillsut. Så ja.. cirka hundra elever valde att stanna hemma.
.
I pausen gick jag och skrev upp mig på den sista tentan, så nu är allt klart! Frågan jag ställer mig är bara: hur ska detta gå!? :P
.
Nina presenterar: Tentaperiods planen!
21 maj - Topografisk anatomi praktisk
24 maj - Kemi
29 maj - Topografisk anatomi teoretisk
1 juni - Etologi
5 juni - Genetik
13 juni - Biomatte
18 juni - Biokemi
25 juni - Virologi
.
Och sen är det förhoppningsvis över, men jag stannar veckan ut ifall att jag får retakes. Så om jag inte har retakes så vill jag gärna ha besök då ;) ;) Komma och shoppa och sola någon? Jag erbjuder privat guidad tur i Budapest. Haha!
.
Kram

Kusin vitamin

God morgon!
.
Sitter här med en kopp välling och myser med biokemi läsning. Trevligt trevligt! Skolan börjar inte för än 10.15, för dem som går det vill säga. Ju närmare vi kommer examensperioden desto fler struntar i att gå till skolan, en intressant trend det där. Jag går på de lektioner jag tycker är bra, så det blir virologi och biokemi.
.
Idag är det exakt två veckor kvar till min födelsedag :) och anledningen till att jag blir påmind om det är för att min kusin (Sofia) fyller år idag (grattis grattis). Så varje gång jag grattar henne vet jag att min födelsedag är nära, så tänkte jag när jag var liten. Men jag vet inte ens om jag vill fylla år i år :P Kanske ska vi bara låta den passera obemärkt. Nej men mamma och pappa kommer hit då och det ser jag fram emot!
.
Appropå kusiner så tror jag faktiskt inte att jag har nämnt att jag fått en till liten kusin för ett tag sen :O. Fick ett kort i morse av pappa Arvid, se så söt hon är:
Nu måste jag återgå till biokemin!
Ha en fin dag!
.
Kram

Töntigt värre

Hej hej!
.
Sitter här och läser biokemi. Startade i morse med kemi och gick sedan över till den klart mer intressanta biokemin.
.
Lite då och då måste jag ju komma med mina såkallade "erkännanden" över mer eller mindre pinsamma saker. Och nu har jag samlat på mig två saker :P
.
Ni vet när man går in på olika hemsidor och det poppar upp små rutor där det står typ "Vad tycker du om hemsidan, gör vår enkät för att hjälpa oss att bli bättre". Ja ni vet den som alla irriterat hoppar över ;) Jag är expert på att fylla i sådana! Jag brukar till och med skriva några rader på "övriga kommentarer". Nu sist skrev jag på comviqs hemsida att jag tyckte inloggningen var väldigt jobbig, då det inte går att spara sitt användarnamn eller lösenord (antagligen av säkerhetsskäl då man kan ta sig in på någon annans mobil). Men vet ni vad, de har ändrat det nu :P. Haha jag vet inte om det var helt min förtjänst, men jag blir nöjd varje gång jag loggar in och bara behöver trycka "logga in".
.
Sen har jag upptäckt att jag har utökat mitt redan nördiga jag. Jag sitter nämligen och kommer på roliga töntiga grejer att säga som är kemi relaterat.
Till exempel, vanliga människor kanske skulle säga "åh vad vackert det ser ut när ljuset strålar sådär", medan man som kemi nörd skulle kunna säga "nej men titta en så häftig tyndall effect som har skapats, allt tack vare ett colloid system".
.
Eller varför inte ge en komplimang till en kompis som just permanentat håret "åhh vad fint du har kopplat ihop dina disulfide bonds"
.
Haha... det kanske inte är så roligt för någon, förutom mig :P jag är trött okej!
.
Kram kram

Morgonen, dygnets härligaste tid

God morgon!
.
Tog en spring tur med Mari tidigt i morse och gick sedan och köpte jordgubbar. Så nu sitter jag och äter jordgubbar med mjölk och socker till frukost. Mornar är bra härliga alltså :)
Visste ni att jorgubbar har utsetts till den fjärde nyttigaste frukten i någon studie i USA :)
.
Ha en fin dag allesammans!

Beröm

Hej!
.
Man måste komma ihåg att berömma sig själv när man pluggar. Jag gjorde just klart ett övningsprov till kemin och inser med förtjusning hur mycket jag klarade att göra själv. En stor kemi-spindel (se bild ;)) klarade jag, kände igen alla strukturer och kunde skriva lämpliga kemi reaktioner (med lite små fel, men jag var på rätt väg). Stolt över mig själv alltså. Har aldrig förstått såhär mycket kemi förut.
Så därför blir det nu springtur i parken som beröm, och sen middag framför en serie :).
Kram

Pluggkaos

Heej!
.
Jag ska erkänna, det är kaos på mitt skrivbord när jag pluggar. Jag tar fram fler och fler saker och så kan jag aldrig plocka undan det eftersom jag troligtvis behöver det igen. Så det resulterar i en ordning som kallas "allting överst".
Än så länge ser det ut såhär, och klockan är inte ens 11.
Kalender, kemi papper, labb bok, solglasögon, te, vatten, kattgodis, dator, färgpennor och massa flashcards!
Sitter och lyssnar lite på musik undetiden (har ju hackat mig in på Peters spotify, nej jag fick faktiskt lösenordet), och det slår mig hur sjukt bra låtar vi har i sverige nu. Var tvungen att leta upp denna på youtube så ni får lyssna:
Kram

Run, run, run

God kväll!
.
Nu börjar alla examen närma sig och det känns som att tiden går mycket fortare. Jag vet inte var jag ska börja plugga för det är så överväldigande mycket. Känns som att springa hur fort som helst men ändå inte komma framåt. Lite som i mardrömmar när man aldrig klarar att springa ifrån det som jagar en (vilket, föresten, har en logisk förklaring då vi under en viss tid under natten är helt blixstilla och om vi då drömmer om sådant så tror vi att vi sitter fast).
.
Men detta är ingen dröm, det är min verklighet och jag hinner inte meeed!
.
Kom just in från en springtur i parken med Mari. Vi rusade på i världens tempo. Det var ingen joggning det, snarare spurt från början till slut.
Vi valde att springa så sent pågrund av värmen.
.
För att ni inte ska tro att jag hittar på om tiden...
..när det var såhär varmt!
Nu blir det duscha, godnatt saga - kemi och sen sova!
Kram

North

God morgon!
.
Jag har varit uppe sen kl 6 och pluggat biomatte och pratat med Peter. Jag vet inte varför jag ens anstränger mig med biomatten nu när jag har hundra viktigare saker att göra. Men på något sätt klarar jag inte helt av att prioritera när jag vet att jag har ett litet test idag. Suck för dåliga ämnen på denna skola.
.
Nu ska jag till skolan.
.
Det är så himla varmt ute, jag kommer smälta bort. Jag är från norr, där är det normal temperatur :P
.
Ha en bra dag <3

Valborg!!

Hej hej!
.
Nu är jag tillbaks i Budapest och framför skrivbordet. 31 grader ute just nu, det är sjukt varmt här! Känns som att vara i Spanien. Nu är jag tacksam att mitt fönster är mot en liten trång innegård så att det i alla fall är svalt här inne.
.
Så nu måste jag berätta om valborg i Uppsala! Det har varit några galet roliga dagar som jag aldrig kommer glömma.
När jag kom fram till Uppsala runt fyra tiden på kvalborg så gick jag raka vägen till Stocken (stockholms nations uteställe). Där mötte jag upp Peter och vi ställde oss tillsammans i kön. Om det är något du bör veta innan du går ut och festar i Uppsala så är att det alltid är kö, så man måste oftast köa i sådär två timmar. Det var poliser överallt och jag tror att de var lite stressade inför dessa fest dagar för de var väldigt aggressiva och skrek och väsnades mer än ungdomarna.
.
In mot Stocken:
Efter att ha blivit bakåt slitna två gånger av polisen så gav Peter och jag upp (och några av hans kompisar) och gick till Snerikes nation istället.
Bra musik, trevligt folk och fint väder! :) Jag har fortfarande svårt att vänja mig med att alla vet vem jag är, men jag inte vet vem någon är. De vanligaste kommentarerna jag får är "Nej men hej, du måste vara Nina", "åh vad trevligt, Peters flickvän va?", "Åh jag har hört så mycket om dig, Nina, eller hur?", "Du är den internationella tjejen va?" haha!
.
Vi gick hem skapligt tidigt för att vara pigga och glada på självaste Valborg. Den dagen startade med champagne frukost halv nio hos några kompisar till Peter. Två tjejer hade stått och bakat bröd, gjort pajer, välkommsdricka, cup-cakes och allt vad det var!
Och så självklart massa champange!
.

Sen bar det av mot Stocken för den berömda champagne-galoppen. Men vi gjorde ett litet stopp innan i eko parken, där alla sitter och njuter av solen och musiken innan de är dags att gå till en nation.

.
Champagne-galoppen var helt galen! Det var så sjukt kul, slår nästan studenten alltså!
Det hela går ut på att köpa massa champangeflaskor och så sprutar man ut det över alla människor :P Först samlas alla inne och dansar lite, sen flyttar folkmassan ut utomhus och så inväntar man musiken då alla får börja spruta champagne.
.
Mot champagne galoppen!
Kön! Poliserna skötte det bättre denna gång, så det gick smidigt att komma in.
Kunde inte ta kort mitt under allt, för jag ville inte riskera att min mobil förstördes.
.

Vi kom hem till Peter dränkta i champagne och stupade rakt i säng, sov två timmar och så iväg för mer fest.
Vi var hos några kompisar till Peter och spelade kubb, någon öl drickar lek och hade trevligt. Men jag förstår inte hur mycket alla klarar av att festa i Uppsala. Jag ville inte ens titta åt alkoholen på kvällen :P är inte van med det studentlivet ju!
.
På finalborg så tog Peter och jag en pizza i solen innan vi begav oss mot tåget och jag åkte hem mot stockholm.
Det var det! Bästa dagarna på länge! Nu är jag taggad inför tentaperioden!
.
Kraam <3

RSS 2.0