Och så var man igång igen

Hej!
 
Nu sitter jag i soffan med en bunt papper med virus-familjer i handen, datorn i knät med alla lecture notes och tv:n på, på ljudlöst med OS. Väntar på att fälttävlan ska börja på svt1 ;)
 
 
Ja, nu är det slut på sommarlovet för min del! Virologi tentan ska göras den 27 augusti, och även ett skriftligt arbete från praktiken måste bli klart i tid. 
 
Igår tränade jag 5 hästar! Det känns i kroppen idag kan jag säga :P Så i morse fick det bara bli en häst, och jag ska även jobba med henne ikväll.
 
Nej dags att återgå till pluggandet :)
 
Kram

Bröllop i Söderhamn

Hej hej!
 
Hemma efter en lång helg med bröllopsfirande. Eftersom bröllopet var i Söderhamn sov vi även över på hotell på natten. 
 
Det var min farbror som gifte sig :) De var så fina!
 
Arvid och Ting
 
 
Och med min yngsta lilla kusin April
 
Jag fick hålla i Theo, mitt kusinbarn. Jag tycker det är lite småläskigt, för att sådär små bebisar är så himla ömtåliga, men nu har jag fått in lite vana :P 
 
 
Igår när vi kom hem tog mamma och jag en skrittur med Aqua och Pilta, och så hade vi Fossa och Disan som handhästar. Sen var jag för trött för att skriva blogginlägg och gick raka vägen i säng. Nu ska jag ut och fixa med djuren, sen träna några ponnisar och därefter är det dags att börja allvaret igen: jag ska plugga.
 
Kram 

Middag + utgång

God morgon!
 
Har just kommit hem från Anna, fick sova där i natt eftersom det inte går några bussar till ödemarken så sent på kvällen/natten. 
Igår var en toppenkväll! Jag hade jätte trevligt! Tänk vilka underbara människor man har runt sig :)
 
Vi började på Barcelona tapas bar. Det var supergod mat, så det stället kan jag rekomendera :).
 
Jag började självklart med att skämma ut mig direkt! Servitören gick fram till vårt bord och tog emot beställningar och så sa han något till mig. Jag kunde verkligen inte höra vad han sa, efter fjärde gången jag hade sagt "öhh vaaa?" vände sig mina kära kompisar mot mig och ba "men Nina, han säger: vilket fint leende du har, säg bara tack" och sedan mot honom "du får ursäkta henne, hon är inte svensk". Man tackar... :P
 
Sen gick vi till en annan uteservering och satt och pratade ett tag tills nattklubbarna skulle öppna
 
Och så hamnade vi tillslut på F12 terrassen. Coolt och lite udda ställe, en stor trappa där det var meningen att man skulle sitta eller stå och sedan ett mindre dansgolv på övervåningen. 
 
Nu är det dags att sätta igång med dagens planer! Träning av hästar, hundvakt, shopping och sedan middagsgäster ikväll. 
 
Kram kram

Båtsemester

Hej hej!
 
Nu är jag hemma från sjön, sitter här i soffan, men det känns fortfarande som att det gungar lite.
Nattis som var med på sjön skötte sig så himla bra, hon är en riktig skeppskatt nu! 
 
Tror bilderna får berätta istället :)
 
 
 
Ikväll ska jag äta middag med kompisar, och sedan blir det utgång!
 
Kram

Att bo i en resväska

Hej hej!
 
Att vara utlandsstudent, tjej och ständigt på väg skulle enkelt kunna beskrivas som ett liv i en resväska. Alla mina saker ska flyttas hem från Budapest på sommrarna och under lovet ska saker packas om till praktik veckor och båtsemestrar. Jag har inga kläder i min garderob längre, det har jag gett upp för länge sedan, jag har min så kallade "golvgarderob". En golvgarderob är uppbyggd på följande sätt: golvet, där en väska är placerad och över den fylls det på med en hög av kläder.
 
Nu packar jag till en vecka på sjön så alla mina rena kläder från praktiken har slängts ut på min golvgarderob och nya kläder tar plats i väskan. Min taktik är att först ta fram allt jag vill ha med, ta bort hälften som jag till 99% inte kommer att använda och sedan börja med favoritplaggen tills väskan är full.
 
 
Det roligaste med denna båtsemester är att Nattis ska med :D Åh det kommer bli så kul, jag hoppas att hon gillar att åka båt, min lilla resvana katt. 
 
Nu ska jag packa ner det sista och förbereda Nattsi bur :)
 
 
Skepp ohoj kära vänner!
 
 

Soool!

Hej!
 
Äntligen en regnfri dag, inte en enda droppe regn, solen skiner och vi ligger just nu vid poolen och har det bra. 
 
 
Caroline provade utepoolen ;)
 
Jag nöjde mig med att titta på och blogga ;)
 
Måste bara visa min älskling Edward som står här på gården:
Är han inte supersöt?
 
Kraam <3

Dagarna flyger förbi

Hej hej!
 
Den här veckan går alldeles för snabbt, redan onsdag och arbetsdagen är slut. Idag var veterinären här (igen, som varje måndag, onsdag och fredag!). Fick känna på ett 45 dagars foster! Så himla häftigt, men man känner sig lite vilsen där inne måste jag säga. Men veterinären sa att han också tyckte det i början och att man "inte kände något" medan han nu tänker "hur kunde jag inte känna allt det här", så det är betryggande. 
 
Har också verkligen förstått hur man ska tyda ultraljudsbilderna. Har tidigare varit lite osäker vad han egentligen menar (visst kunde man se folliclarna och corpus luteum osv men hur låg de egentligen, hur kunde man se var man var?), men nu var allt väldigt tydligt. Man får liksom en cross-section av allt där inne, så man ser det som att det är rakt framför en, eller hur jag ska beskriva det. 
 
Pilen pekar på ett litet foster. Det svarta är vätskan runtomkring.
 
Sen har vi fixat i stallet och socialiserat föl :) Jag fick åka fyrhjuling också :D hästarnas staket hade gått sönder och det fick bli en snabb räddningsaktion med att stänga av elen och sätta ihop staketen igen.
 
 
Kram kram

Vatten är A och O

Halloj!
 
Nu är jag tillbaks på gården Sisyfos igen efter en lugn helg. Valde att hoppa allt från ridning till grillning med goda vänner för att bli frisk för denna vecka. Och det fungerade skapligt bra, känner mig nästan 100% frisk nu :).
 
Har slutat jobbet för idag och alla andra på gården har åkt iväg för olika ärenden, så nu sitter jag helt själv här. Eller jag har en häst en våning ner som jag kan säga hej till här uppifrån. Haha hon gick nu när jag gick ut och skulle ta kort, okej jag är helt ensam! :P
 
Från loftet ner till hästen:
 
Imorse var veterinären här och fortsatte med ultraljuden. Resten av dagen har gått åt till att ge vatten till hästarna. Varannan dag ska alla stora vattenhinkar tömmas och skuras och fyllas på. Det som tog mest tid var ändå att vänta på att den stora vattentunnan på bilen skulle fyllas på.. suck.. lite tröstlöst men men, nu har alla ponnisar friskt gott vatten!
 
Dags för mig och godispåsen att bege sig till soffan och tillbringa resten av eftermiddagen/kvällen där. Jag är verkligen inte en "soff-människa", alla som har umgåtts med mig vet att jag ofta får ryck om jag får sitta still för länge, men när jag jobbar här på dagarna så kan jag ligga i soffan i flera timmar efter. Skönt att kunna slappna av och vara "lat" ibland ;)
 
Kraam <3

Home again

Halloj!
 
Nu är jag hemma efter första praktik veckan. Vilken härlig vecka det har varit! Jag är så himla nöjd med den här praktiken :) 
Trots att min kropp är helt död så längtar jag tills på måndag redan nu. 
 
Även fast det är fredag den 13e idag började min dag helt perfekt. Caroline och jag fick själva ansvaret för att tempa fölen (en håller i fölet och en tempar), när veterinären kom fick jag ge en häst en spruta i halsen och sedan fick både jag och Caroline testa på att känna inuti en häst. Det känns som att det är den ultimata hästveterinär posén på något sätt :P
 
Hästarna står redo för ultraljuds check, med sina månader gamla fölisar. 
 
Jag försöker känna det som veterinären säger, inte så lätt kan jag säga ;) Jag hoppas ni inte blir äcklade av sådana här detaljer men jag hade föreställt mig en lång trång gång in i hästen, men så fort man kom in öppnade det sig som en jätte ballong där inne, hur häftigt som helst! 
 
Inga kräkreflexer efter den bilden hoppas jag :) För säkerhetsskull lägger jag upp en fin bild på hur det ser ut på vårt loft där vi slappar efter varje arbetsdag:
 
Där ser ni mig utslagen i soffan framför tvn.
 
Kram kram

Bonde-göra

Halloj!
 
Idag fortsatte arbetet med att tömma ligghallar. Det är ett tugnt jobb och mina muskler är verkligen inte vana med detta (min vanliga träning är att vända blad i mina topicslistor :P).
Kände mig som en riktig bonde när jag jag stod där med en högaffel i högsta hugg på en kulle av dynga. 
 
Min snuva och feber gjorde inte saken lättare kan jag säga. Men vi fick vår belöning efteråt då unghästarna skulle socialiseras. Två flockar, en med ston och en med hingstar skulle gosas med. 
 
Här är jag med tre nyfikna ston :)
 
 
Jag har just tagit ett dopp i poolen här. Först är det en liten inomhus pool, som sedan sträcker sig ut utomhus. Nedanför är en hästhage, så när du tittar upp kan du ha en hästnos framför dig :P så vill jag också ha det hemma!
 
 
Snart blir det mat här och sedan filmkväll! :)
 
Kram kram
 

Praktik i regn ger förkylda praktikanter

Hej!
 
Efter några dagar här på gården så kan jag helt klart konstatera två saker, det är tufft att jobba på gård och gud vad jag vill bli häst veterinär nu! 
 
Just nu är det lite snorigt här, både jag och Caroline har åkt på en jobbig förkylning. Och på grund av att jag jobbade idag trots att jag inte kände mig 100% bra så har jag nog lite feber nu. Hoppas det går över till i morgon!  
 
Idag har jag hjälpt till och tömt en ligghall (det är som en jätte stor box som hästarna kan gå in och ut ur som de vill) och därefter fick jag ensam högtryckstvätta allt. Kändes mig först lite häftig när jag gick runt med den där maskinen och allt bara flög iväg Men efter att massa skit (ja ibland bokstavligen) flygit upp och sedan landat i mitt ansikte och hår så kändes det mer.. äckligt :P Men jag fick det rent i alla fall!
 
Arbetsdagen slutade lite senare idag då veterinären kom förbi och gjorde ett undersökning på ett föl. Vi var tvungen att sedera fölet för att sedan kunna sticka in en slang genom ena näsborren. Stackars liten säger jag bara! Den har varit lite hostig så det är bra att få svar på vad det är för fel i alla fall. 
 
Efter en lång dag ute ramlar vi ihop i soffan och rör oss inte ur fläcken för än vi ska stupa i säng.
 
Detta är precis vad jag behöver känner jag :)
 
 
 
 
Jag lyssnar på lungorna på ett av fölen :)
 
Kram kram

Praktik på hästgård

Hej!
 
Nu sitter jag och Caroline på ett loft på Sisyfos gård. Eller det kan väll knappt kallas loft då det finns kök, stor vit soffa och platt tv här ;) På våningen under finns det massa sovrum och fortsätter du ytterliggare en trappa ner finns pool och gym! Plus massa hästboxar såklart ;) Det är en riktig lyxgård vi befinner oss på ;) 
Stora härliga hagar, fina hästar och alla byggnader är hur häftiga som helst.
 
Idag har vi varit med på gyn undersökning av flera hästar, bytt hagar på stora hästflockar, gosat med fölungar (de har 37 stycken här!) och pysslat i stallet. 
 
Dräktighetsundersökningen var riktigt intressant! Veterinären som var här förklarade allt man kunde se och berättade en del runt omkring. Vi fick även lyssna på lungorna på några föl som haft lite hosta. 
 
Lägger upp bilder senare! 
 
Ha det bra!
 
 
 
 

Passa på och njut

Hej hej!
 
Lite då och då tänker jag "njut just nu Nina, ta in all positiv energi så du har något att tänka på när du pluggar som en galning i Budapest i höst".
Den tanken tänkte jag när jag var ute och red med Piltis i skogen tidigare idag. Och nu, när jag sitter med ett vinglas i handen och har just varit uppe och lämnat den 9e kycklingen till hönsmamman i hönshuset. Livet är ändå rätt okej ;)
 
Snart ska jag hem till Kurri på filmkväll, det kommer bli jätte mysigt tror jag!
 
Fotografering av kattungarna:
 
Kram kram

That's what friends are for

Hej hej!
 
Igår hade jag en liten grillkväll här ute på Värmdö med Lisa, Anna och Malin. Vi började med att gå ner till sjön för att Anna har som krav att alltid bada när hon är här ute på landet. Så medan vi andra huttrade på land i det dåliga vädret så hoppade Anna runt i vattnet :P 
Därefter blev det grillning och senare på kvällen kortspel.
 
Tack för en rolig kväll tjejer!
 
 
Nu ska jag återgå till att pyssla med djuren :) 
 
Här blir Atlas borstad, jag fick hjälp av kattungarna:
 
Varje morgon vill Nattis ut och springa i det daggiga gräset, och kommer därför hem och ser ut såhär:
Fin katt jag har! :)
 
Kraam
 

I farten

Hej hej!
 
Det får bli bildblogg idag igen!
 
Jens födelsedag, dagstur på sjön och sedan middag på Mongolian på Sveavägen.
 
Igår, Grönan :D
 
 
Och så självklart träning av hästar varje dag ;). Jag har tre hästar på träning plus min egen.
Dessa tre busungar håller jag på att öva longering och ledarskap med:
En 5åring som ska ridas in (längst fram), och två 3åringar (i bakgrunden) som bara ska lära sig hur man beter sig som vuxen häst ;)
 
Kram kram
 

Keep breathing

Hej!
 
Orkar inte riktigt skriva blogg nu, så det får bli mer bilder som förklarar vad som händer istället!
 
Nattis trivs med sommarlovet ute på landet, så mycket att hon inte ens har tid att gosa med mig (mer än kl 6 på morgonen när hon tycker jag ska gå upp). Hon jagar flugor och fåglar hela dagarna!
 
Tillökning i hönsflocken :) ett gäng söta pippifåglar. 
 
Glass med Lisa i Vitabergsparken :)
 
Och sen champagne hemma hos familjen Jäderlund som vanligt ;) (kan också vara att jag prickar in de dagar när de firar olika saker :P )
 
Släktträff hos mormor och morfar
 
Söta Wilma på besök och hälsar på kattungarna:
 
Jens födelsedag! Hur kan han redan vara 17 år :O, det är galet! Grattis grattis lillebror!
 
Kram <3

Återhämtning

 
 

RSS 2.0