Springer in sommaren

Hej hej!
 
I morse tog jag en första springtur för sommarlovet. Men sommar är det väl egentligen inte.. kallt och regnigt! Burr!
 
 
Har varit med min älskling till veterinären också. Nattis hade fått ett grästrå som satt fast inne i nosen och gick ner mot svalget. Hon lyckades inte nysa bort det själv så det blev veterinärbesök med sövning och spolning. Ett långt grässtrå hittade de, som satt stenhårt fast och orsakat rinnande nos och obehag. Allt gick bra som tur var och jag fick hem en aning groggy och utsvulten katt.
 
Hon har tiggt mat hela kvällen och gjort allt som man inte får göra (legat på bordet, rivit på mattan och ommöblerat i fönstret). Men man får tänja på reglerna lite när man varit hos veterinären. 
Kanske dock får ändra på det när jag själv blir veterinär - då kommer hon alltid "vara hos veterinären" :P
 
 
I morgon är det första dagen på praktiken. Då sitter jag bänkad framför telefonen med min veterinär handledare och hoppas på ett intressant fall att rycka ut till.
 
Kram kram
 
 

Ta hand om sig

Hej!
 
Idag är min kropp glad, den har fått en timmes proffs massage och sedan befunnit sig två timmar på hästryggen. 
Det är lycka det!
 
Annars har jag legat i soffan och varit lat, så otroligt skönt att inte ha några måsten!
Bokade flygbiljetter till Libanon också! I början av augusti åker jag. Är så förväntansfull, det ska bli riktigt spännande!
 
Kram <3
 

Sommarlooov! Här kommer jag!

Heej!
 
Nu har jag sommarlov! Fy sjutton vad skönt det känns! Äntligen ska jag få ta det lite lugnt. Visst jag ska jobba i fyra veckor, men allt som inte är examensperiod är i princip vila. 
 
Gjorde inte pathon idag, min hjärna är för trött! Men trots det är jag inte alls besviken på mig själv. Jag sa långt innan examensperioden att pathon inte ens var med på kartan över min plan, men så har jag ändå gjort 2/3 av den. 
 
Detta har varit den bästa examensperioden hittills. Jag har varit lugn och inte haft någon ångest, gjort massor av tentor, hann till och med åka hem mitt under examensperioden för at fira min brors student och jag går ut från denna examensperiod trött men inte alls förstörd 
Jag tror mycket har med min nya inställning att göra och vilka människor jag umgås mest med. Jag har inte alls samma prestationsångest inför examerna, för det är inte hela världen. Vad som än händer så går det framåt, och jag blir veterinär. Jag vill inte kasta mig igenom dessa år, se ut som ett lik och vara helt trasig bara för att.. för att gå ut direkt efter 5,5 år? För att det skulle göra mig till en bättre veterinär? Nej tvärt om! 
Den lärdommen skulle jag vilja ge till alla som ska börja på veterinär (kanske några i de högre klasser också, som inte förstått det än). 
 
Mer tid med Christian och utekvällar, biobesök och middagar med bra vänner har varit den bästa avkopplingen från skolans stress. Och folk runt omkring som ger ifrån sig en negativ energi har jag bara låtit rinna av mig.
 
Nästa termin kommer bli toppen! Jag är taggad! Men först vill jag sova och ha sommarlov!
 
Kram <3
 
 
 

Enda i världen

Jag måste vara den enda människan i världen som inte fått sommarlov än. Så är det nog.
 
Jag vill också ha sommarlov.. 

Midsommar i Budapest

Jag börjar vänja mig med att missa viktiga högtider i Sverige. Det är födelsedagsfiranden, middagar med släkten, långhelger, påsk, nyår och så midsommar..
 
Igår morse var jag inte medveten om att det var midsommar för än jag fick ett meddelande på fb. Det är inte lätt när man är inne i den lilla examensperiod-bubblan.
 
Jag fick i alla fall en midsommar present av Christian (måste jag berätta att vi inte brukar ge varandra presenter på midsommar? Jag har bara förklarat att det är lika viktigt som julafton för oss.. Haha)
Fick en stor kaffemugg i alla fall, som jag har saknat i nya lägenheten.
Skulle nog kalla det mer en hink än en mugg faktiskt.
 
Tog en promenad till parken och tittade på änderna.
 
Och på kvällen gick Christian och jag ut och åt på Fridays. Vi lyxade till det med efterrätt också, kan säga att vi rullade hem!
 
Mellan allt detta pluggade jag såklart flitigt! Jag kan inte riktigt säga hur det går med pluggandet. Jag är inte stressad inför tentan, för det är långt ifrån katastrof om jag inte klarar den. Men visst hade det varit skönt och få den undanstökad. Läser lugnt men blir ändå trött i huvudet och igår när jag avbröt pluggandet var jag illamående. Dags för sommarlov helt enkelt!
 
Christians söta chinchilla, som ser alldeles super-deppig ut. Men han är ett nattdjur, så på dagen sitter han bara och sover. 
Lilla tjockisen! :)
 
Bara några dagar kvar! Om exakt en vecka denna tid sitter jag på planet hem. Kram <3

One by one

Hej!

Sådär ja! Dissektionen avklarad! Gick väldigt motvilligt till examen i morse, jag var inte alls i rätt sinnesstämning. Ont i huvudet, trött, inte förberedd, ofokuserad och omotiverad. Väl där såg jag vem som hade hand om examen idag, den unga killen som inte har det bästa ryktet. Han har sagt flera gånger under practicalsen ”gör ni sådär så kommer jag skicka ut er direkt”, ”jag kommer ställa massa följdfrågor som ni inte kommer kunna svara på om ni inte läser till den muntliga delen” och så vidare.

Så när det blev min tur var jag nära på att tacka för mig och säga att jag kommer tillbaks senare.

Men blev tilldelad en liten gris (död alltså) som jag skulle öppna ”magen” på och sedan säga vad den dog av. Prickade helt rätt och kunde även svara på några följdfrågor. Och fick den strålande kommentaren ”you are the best so far, by far!” – man tackar, man tackar! Även om han sa det i en ton som lät mer som att han aldrig varit mer missnöjd med någon tidigare.

En 5a blev det i alla fall, och även den kan jag spara i ett år. Sen var det dags för den muntliga delen, drog mina topics och insåg att av de tre topics som jag hade i min hand var det bara ett av dem som jag läst. Har nämligen bara haft tid att gå igenom 70% av topicsen, så med min härliga tur så fick jag ju såklart två stycken i 30% högen. Lämnade in mina topics och tackade för mig, bättre lycka nästa gång.

  • 8 maj - Fish hygiene and diseases
  • 12 maj - Lab animal scinece
  • 13 maj - Parasitoses (elective)
  • 15 maj - Incubation of poultry eggs (elective)
  • 16 maj - Bee hygiene and diseases
  • 16 maj - Nattskift Ullö
  • 20 maj - Parasitology (written + oral)
  • 23 maj - Surgery I
  • 27 maj - Surgery III
  • 30 maj - Pet animal diseases
  • 3 juni - Nattskift Ullö
  • Jens student 9 juni (hemma i Sverige mellan 6e-10e)
  • 12 juni - Histopathology
  • 19 juni - Organ recognition, pathology dissection
  • 26 juni - Dagskift Ullö
  • 27 juni - Pathology oral

Och så troligtvis en hemresa den 28e, tänkte boka ikväll. Hoppas att det finns någon billig biljett, hem till älskade Sverige!

Saknar familjen och djuren så mycket nu!

Kram


Patho patho patho

Äckel-skit-patho-hatar-detta-ämne-läsning :)
 
 

Terapi

Hej!
 
Åh vilken dålig pluggdag, jag som trodde jag hade en så lovande dag framför mig när jag började i morse. Pluggade flitigt på förmiddagen, låg ute i solen och läste om dissektions teknik på balkongen vid lunch och sen... så blev det inte mer än så.
Patho är inte så kul som man kan tro med sina 150 topics + dissektion i 32 graders värme. Inte jättekul. Märkligt nog.
 
Så jag kör lite tröst terapi med mig själv just nu. Det innebär att prata med mamma, titta på fina hästgårdar runt omkring Stockholm (med sjöutsikt och stora hagar och ljusa stor rum och massa boxplatser och potentiella små gästhus och hönshus och.. allt som jag vill ha :)), sätta på en serie på datorn och äta god mat till.
 
I morgon blir en bättre dag :)
 
Kram
 
 
 
 

Moving forward

Hejsan!
 
Gjorde histopathon idag, och det gick strålande. Om man får över en 3a så får man "behålla" betyget under 1 år, för att göra final dissektion och muntliga examen. Och jag fick en 5a, så nu har jag tid på mig att klara hela pathon, om jag inte gör den denna termin. 
 
Jag har börjat flytta mina saker till nya lägenheten idag! Några kassar är flyttade och fler ska det bli snart! 
Satt och solade på balkongen tidigare under dagen, älskar sol-läget som vi har nu!
 
 
Blev till och med lite brun på en kort stund!
 
Jag blev förresten officiellt en katt-uppfödare idag, fick tillbaks godkänandet av stamnamnsansökan. Jag heter nu Nintalija´s!  Nu saknas bara lite kattungar som kan döpas till det namnet ;)
 
Kram kram
 

Smälter

Hej!
 
Flitig pluggdag idag, trots värmen. Det är seriöst för varmt i Budapest just nu! Av att bara sitta och plugga gör att man rinner av svett!
 
 
Föresten så har blogg.se ordnat så att man lättare kan läsa bloggar på mobilen. Så testa att läsa min blogg där om ni vill :)
 
I morgon är det histopath prov, mikroskop studerande. Jag är lagom förberedd, inte jätte säker på allt, men mycket känns ändå okej. 
 
Kram kram
 
 
 
 

Jens student!

Så har min kära bror tagit studenten! Känns som det bara var ett år sedan jag stod där med studentmössan på huvudet, men nu, fyra år senare var det hans tur att springa ut!
 
Jens mössa:
 
Jag redo att åka till utpsringet
 
 
Vid uspringet, 
I väntan på Jens
 
Han står där i folkvimlet
 
 
 
Jens och jag
 
Familjen
 
Fina Lisa var med också!
 
Flaket, bästa delen av utspringet enligt mig!
 
Natti Natti!
 
Flyger till Budapest i morgon :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I´m with you I am at peace

 

Fina pluppisar

Hej! 
 
I Sverige nu! Pluggar och solar, gosar med kattungarna och Nattis. Ska ner till hästarna ikväll också, det blir mysigt! 
 
 
Fina fina Nattis som redan har sommarlov. 
 
Kram <3

Var det bra så?

Hej hej!
 
Idag har jag tillbringat några timmar med att titta i mikroskåp. Jag skulle aldrig klara av att jobba i labb och med mikroskåp av den enkla anledningen att jag blir illamående av att titta för länge. Känns som att jag sitter och läser i en bil ungefär, alldelses åksjuk blir jag.
 
Gått igenom ca 1/3 av materialet till histopathon, och än så länge känns det bra. Men det kommer lite klurigare vävnader och strukturer mot slutet tror jag.
Min fina histobok som jag klippt och klistrat in bilder i är grym! Skulle rekomendera alla att göra det innan de börjar med histopath-practicals.
 
Nu ska jag läsa så mycket topics som möjligt och sen blir det en sen kvällsrunda i parken. Springer nästan varje dag nu, för att få ur mig stress och tankar som bara involverar skolan. Precis som Ceasar Millan säger (mannen som talar med hundar) så kan man bara hålla tag i stress känslan en begränsad tid om man håller sig i rörelse. Kroppen orkar helt enkelt inte spänna sig under ett hel springtur. 
Exercise, dicipline and affection - thats the way to go! Haha! 
 
Föresten fick jag svaret på tentan jag gjorde i fredags (pet animal diseases), och jag stod! Det är inte klokt alltså! Har bara patho och toxo kvar att göra! Kunde aldrig tänka mig att denna tentaperiod skulle gå så bra! Vad som än händer nu kan jag ändå ge mig en klapp på huvudet och säga "det gjorde du bra".
 
8 maj - Fish hygiene and diseases
12 maj - Lab animal scinece
13 maj - Parasitoses (elective)
15 maj - Incubation of poultry eggs (elective)
16 maj - Bee hygiene and diseases
16 maj - Nattskift Ullö
20 maj - Parasitology (written + oral)
23 maj - Surgery I
27 maj - Surgery III
30 maj - Pet animal diseases
3 juni - Nattskift Ullö
Jens student 9 juni (hemma i Sverige mellan 6e-10e)
12 juni - Histopathology
19 juni - Organ recognition, pathology dissection, pathology oral
25 juni - Toxicology
26 juni - Dagskift Ullö
 
Lite packning måste jag göra ikväll också! Åker ju till Sverige i morgon! Tjoho!
 
Kram <3
 
 
 

Väldigt.långt.skift

Hej!
 
Blev inte mycket sömn under natten till idag. Det var kolikhästar på monitorering och diverse mediciner som skulle ges promt klockan 2, 3, 6. Sov två timmar åt gången och sedan upp igen och göra något på listan. Är helt slut! Ligger redan i sängen och laddat upp med en serie. Det är min kväll det!
 
Var ute och sprang i kvällssolen med Mari, en vända i parken bara. Skönt var det :)
 
Nu vill jag bara tipsa om en hemsida som en svensk tjej har fixat, angående de hemlösa hundarna här i Budapest. 
Kika in och se om ni hittar någon som skulle kunna få en plats i ert hjärta och hem, eller tipsa andra om möjligheten att adoptera en av dessa sötnosar:
 
http://camillafapf.blogg.se/
 
Natti natti

Rätt riktning

Hej hej!
 
Gårdagen blev inte riktigt så hemsk som jag befarat, dels pågrund av två härliga nyheter.
För det första så fick jag svar från gårdsveterinären ute på Värmdö att jag kan göra min sommarpraktik där. Är så himla glad och ser verkligen fram emot det! Jag ska bara suga i mig all information jag får. Veterinären som jag ska gå med är också specialist inom hästens sjukdomar, så jag är så ivrig att få ta del av så mycket kunskap!
 
 
Det andra roliga som hände är att Christian och jag fick nycklarna till vår nya lägenhet! Så nu ska vi bo tillsammans!
 
Som pricken över "i"t gjorde jag också ett bok-kap. Köpte fyra böcker i serien Game of thrones för 60 kr. Älskar fb grupper där folk säljer billiga böcker så jag kan fylla upp mitt framtida bibliotek. 
 
Idag väntar patho plugg, springning och så nattskift på Ullö!
 
Kram

Motivation för sista biten

Hej hej!
 
Jag tror jag har hamnat i en liten motivations svacka. På något sätt inbillar min hjärna sig att den arbetat klart nu. 
Har suttit på café i några dagar i rad och läst, vilket är trevligt, men jag känner ändå att energin inte riktigt finns där. Men det går bättre än att sitta hemma och tråka ihjäl sig i alla fall!
 
Sprungit och gymmat varje kväll nu, det är också något som borde göra att jag känner mig stark och pigg.
 
Kanske är det helt enkelt bara att jag inte har lust att göra pathon. Jag vill helt enkelt inte. Nej det var en dålig attityd! Klart pathon ska göras!
 
Materialet till Pathon: en pathohisto bok (bilder på vävnader och celler och annat trams), två buntar mammal topic listor och en bunt bird topic lista. 
 
Café läsning:
 
Påvägen hem såg jag denna lilla kämpe
Låt oss inspireras av kraften från denna lilla blomma, eller nått..
 
Kram
 
 
 
 

RSS 2.0