Dop

Hej!
 
Kom hem i fredags från praktiken och har äntligen kommit igång med epidemiology läsningen! Jag läste inför denna tenta förra examensperioden (så innan sommaren) och jag kommer faktiskt ihåg en hel del. 
 
Även om det inte är samma fokus hemma, som i Budapest, med läsningen så är jag glad att jag valt att vara i Sverige.
Gårdagens paus påminde mig om detta:
 
 
Idag har det varit dop för mitt kusinbarn, lilla Natalie. Känns bra att äntligen kunna vara med på släkt- och familjeevent igen. Var några år sedan jag var hemma i Sverige för sådana här saker.
 
Jag, med festens mittpunkt, väldigt trött liten tjej!
 
 Kram

Skam den som ger sig

Hej!

 

Är nere på kogården igen, men praktik är det då inte. Kände mig illamående och frusen under söndags eftermiddagen, hoppade över middagen för magen kändes inte helt bra och tog bussen till Västervik.

 

Här fick jag feber och tillbringade halva natten vid toastolen och spydde. Var sängliggandes hela gårdagen.

Veterinären kom och knackade på dörren för att se hur jag mådde. Jag försökte se så pigg ut som möjligt (medans jag diskret lutade mig mot dörrkarmen) och nickade leende hela tiden. När jag tänker efter så tror jag att jag svarade vissa meningar på engelska. Efter några minuter blir allt suddigt, sen blinkar det till svart framför ögonen och jag ramlar/sätter mig ner.

 

Så ja, veterinären skrev under mina papper och sa att jag kunde åka tillbaks till Stockholm om jag ville.

 

Ikväll har jag kunnat äta, så det är en klar förbättring. Annars måste jag säga att detta är en bantningsmetod på en helt ny nivå. Två dygn utan mat gör susen för magens form, men inte för energin.

 

Ska se om jag orkar gå till kossorna i morgon, bara vara med och titta liksom.

 

Får hoppas att en natt utan kräkanfall gör mig fit for fight igen. 

 

Natti natti


Från Buda-land till Värmdö-land

Hej!
 
Hemma igen! I går var jag helt slut, gick och la mig kl 6 på morgonen, ställde klockan på 8 (mycket värt att sova i två timmar...) och åkte till flygplatsen. Hade varit ute och festat hela kvällen/natten/morgonen, men inte druckigt något mer än energidryck - som tur var. 
 
Kunde inte sova på hela resan hem, men sov 9 timmar i natt i alla fall. 
 
Epi, ridning och åka till gården för min sista praktikvecka på lantbruksdjur står på schemat idag. 
 
Fina blommorna som jag fick av den alltid lika omtänksama och fina pojkvännen min <3 
Nattis smakar bara lite på dem..
 
Kram <3

Lantbruksdjur praktik, vecka 3 av 4

Hej! 
 
Befinner mig i Budapest nu, kom i onsdags och hade tenta igår. State vet, min näst sista tenta är nu avklarad. Sen är det "bara" epidemiologi kvar! Känns väldigt skönt faktiskt! Förut tänkte jag att jag ville vara kvar i tryggheten i skolan, men så känner jag inte längre. Vill bara vara klar och lämna det där nu!
 
Blev alltså bara en kort praktikvecka, men de två dagarna jag var där var bra.
 
 
Igår kväll var jag ute med norska gänget och hade det gøy! Mari, Helle och jag stannade ute lite längre, vi var på Instant och dansade och drack mojito. 
 
 
Idag på förmiddagen gick jag för att kopiera lite saker till min bror, och fick sällskap av två av Christians kompisar, Wissam och Raghid. Vi tog en fika efter (det ösregnade och vi ville inte gå ut). Nu är jag tillbaks i lägenheten och slappar i soffan med Maris voffsing :)
 
Får se vad som händer under kvällen, men jag är helt slut :P festa är inte min grej längre. Kommer ihåg när man precis fick börja gå ut och man kunde vara ute hur länge som helst och ta shot efter shot utan att må dåligt. Det var tider det, haha! 
 
Kram kram! 

Tentaläsning

Hej.
 
20 avhorningar och lite mastit checkar, så var denna dagen avklarad. Nu pluggar jag som en galning! Tentastressen börjar kicka in eftersom det är examen på torsdag. Usch usch! Att jag aldrig vänjer mig!
 
Från en av helgens uteritter, fina Fossa och Pilta <3
 
 

Lantbruksdjur praktik, vecka 2 av 4

Hejsan!

Vilken härlig morgon! Jag vet inte vad det är med hösten, men jag känner mig nästan nyförälskad. Allt är så fint ute, träden så färgglada och luften härligt krispig!
Sitter typ och ler ut genom bussfönstret. Jag kan vara lite påverkad av kaffet jag druckit, men åh vad hösten är underbar! (Haha försök föreställ er mig på någon starkare substans än kaffe, för allas säkerhet så bör jag nog aldrig testa!)

En tidig morgon på gården häromdagen

 
Ytterliggare en vecka har gått på kogården. Och jag har fått tagit mer ansvar denna vecka. Medicinerat och tagit flera mjölkprover själv, var av en var riktigt knepig då kossan hade bestämt sig för att få in en riktig kospark på antingen mina armar, huvud eller ben. Jag vann, bara så ni vet!

En rolig händelse var när jag fick vara med och dra ut en kalv som alla trodde var död. Men när jag fick fram kalvens nos, och lyckades göra rent näsborrarna, så andades den. Då blev det bråttom att få ut den. Två stycken drog, och jag lirkade ut huvudet.

Den nyfödda pluppisen!

 
Kram <3
 

Snabb visit

Hej!
 
Nu sitter jag på bussen igen, fast påväg åt andra hållet. Bussresan tar faktiskt ganska exakt 3 timmar!
 
I helgen har jag ridit massor (två hästar som ska ridas varje dag, så det blev allt som allt 6 ridpass). Fossa har blivit så himla fin nu på sistonde, är så stolt över henne!
Strålande sol och lite kyligt i luften, det är helt klart bästa ridvädret!
 
 
På lördagen var jag hemma hos Lisa på ost, kex och vin kväll. Det var jag, Lisa, Lena och Ellinor. Riktigt mysigt var det! 
 
Det är precis så här som hösten ska firas! Jag älskar hösten <3
 
Kram <3

Lantbruksdjur praktik, vecka 1 av 4

Hej hej!

Det var ett tag sen jag skrev nu! Jag har mest ridit, pluggat och träffat kompisar.

Just nu sitter jag på en buss mot Stockholm. Jag har nämligen varit på praktik i Småland, på en stor kogård.

Bussresan ska ta 3 timmar, men det känns inte logiskt då mamma och jag knappt körde hit på den tiden. Men jag kan ju ge en rapport om några timmar!

Praktiken har varit toppen! Jag bor i ett litet gulligt hus där jag har min egen lägenhet. Jag hjälper till och undersöka kossor med mastit, kalvningsförlamning, klövproblem och mycket annat spännande (avhorning, mjölkning och kalvningar etc).

Igår var en superspännande dag då jag fick vara med på embryonic transfer, det vill säga att du tar massa embryon från en ko och stoppar in i flera andra. Jag tog en valbar kurs i ämnet då det är något som intresserar mig lite extra. 

Jag var med i labbet också och fick först leta efter embryon och sedan lära mig att ta upp dem med en pipett och försiktigt lägga över dem i en annan ”skål”. Allt gjort under mikroskåp såklart! Jag gjorde en segerdans varje gång jag hittade ett embryo (de är inte lätta att se kan jag säga). Fick även in snitsen på att flytta runt dem med pipetten, även om jag bara fick öva på de som inte dög till att användas. När en sådan där liten skit är värd 4000 kr, då överlåter man dem inte i en praktikants händer :P

Bild från mikroskåpet :) här är de väldigt inzoomade, så de är inte lika lätta att se när man letar efter dem.

 
I dessa fick jag öva och flytta embryona. 
 
När jag skulle hem från labbet så hade de ordnat skjuts till mig:
Nej jag skojjar inte! Detta är farm-life delux. Haha :D Men jag har alltid velat åka traktor så jag var lycklig!
 
Jag är helt enkelt väldigt nöjd med min praktik och ser fram emot nästa vecka!
 
Kram <3

RSS 2.0