Great things

Heej! 
 
Jag ska bättra mig, jag lovar att det blir fler blogginlägg. Så fort jag får återgå till normal vardag! Har blivit en hel del ändringar i mitt examensschema. Denna examensperiod kan ha varit den svåraste hittills, och jag har hört många i klassen säga detsamma. Jag hade hoppats att komma ikapp denna examensperiod (eftersom jag har legat efter med två tentor sen flera terminer tillbaks). Och jag gjorde de tentorna, men kommer troligtvis sitta kvar med två andra nu i alla fall. Det är sådant som händer, jag tar ett djupt andetag och accepterar situationen. Andas och slappna av ja, det är sisådär på den fronten. Axlarna har varit uppe vid öronen och andningen stundtals i panik. Men just nu är jag lugn, det kan jag faktiskt säga helt ärligt. Läser på obstetrics och det känns helt okej. 
 
 
5 december: Pathology muntlig
11 december: Obstetrics practical
22 december: Ophthalmology skriflig
19 januari: Toxicology skriftlig
30 januari: Obsetrics muntlig
 
Så blev schemat, och nu är det en tenta kvar att göra. Sen åker både jag och Christian till Sverige! Behöver tips vad man borde se som turist i Stockholm, vad ska jag visa Christian? Jag hoppas att det finns mycket snö hemma i alla fall, vet inte om det är ömsesidigt efter denna facebook post från honom dock, hehe..
 
 
Fick en fortune-cookie med maten förresten, och vi vet ju alla att de alltid stämmer till 100%. 
So just watch me, I´m gonna do great!
 
Kram på er alla <3

Kattungar, Budapest och skift

Hej! 
 
Sitter inne på skolans ICU (intensive care unit), är på nattskift till i morgon klockan 8. Det är få saker som provocerar mig så mycket på denna skola som denna klinik. Tro mig, det finns mer att bli provocerad av, men man liksom vänjer sig. Men detta system är så värdelöst. Dessutom är jag med en grupp med bara ungrare. I början försöker jag alltid motbevisa dem, eftersom de flesta tror att vi internationella studenter är helt tafatta, och kämpar på för att visa att jag kan minst lika mycket som dem. Men sen blir jag less, när de ändå inte pratar engelska, läraren går igenom allt på ungerska och de dåliga systemet bara gör mig frustrerad. Då sätter jag mig ner och slutar hjälpa till, som en tjurig 3 åring. Precis som de säkert förväntar sig. En härlig ond cirkel helt enkelt. 
 
Nu till något roligare! Nattis har fått bebisar! 3 stycken charmtroll blev det! Så underbart fina! Jag såg hela födseln, för Nattis väckte mig vid 4.50 på morgonen och och talade om att nu var det dags. Ska bli kul att se dem snart igen. 
 
Några timmar gamla
 
En dag gamla
 
Vill bara hem och gosa med dem! Den här exmamensperioden går ändå åt skogen, och jag är så utsliten fysiskt och psykiskt att jag behöver "kurera" mig i typ en vecka. 
Idag höll jag på att ramla ihop för jag är så trött, plus att jag tagit smärtstillande mot min nacke som jag inte tål. Värk och värktabletter är lite som att välja mellan pest eller kolera för mig. 
 
Tur att jag har Christian, som gjorde en Libanesisk lunch till mig idag. 
 
Och så går jag runt i min nya pyjamas, som jag fick av honom. Den är supermysig! 
Perfekt julklapp! Fick en fin klänning av hans familj också
(vet att hans mamma tycker jag passar i svart - pågrund av mitt blonda hår) 
 
Nej nu ska jag gå och titta på listorna för nattens jobb och se om jag kan göra någon nytta! 
 
Kram och god natt! 
 

En annan studiero

Hej!
 
Oj vad tiden går! En vecka har nu gått, och jag väntar fortfarande på att Nattis bebisar ska titta ut. Åker tillbaks till Budapest på måndag, det är inget jag längtar till. Läser väldigt bra här hemma, det är så trivsamt och med de bästa pauserna man kan ha: ut i friska luften. Hade gärna läst hela tiden här hemma, och bara åkt tillbaks för att göra tentor, men det blir på tok för många flygresor. Är lagom trött på att resa efter dessa utlandsstudieår, för att inte tala om kostnaden. 
 
Vattning av ponnisarna. 
 
Min studieplats
 
Idag har dock inte varit en bra läsdag. Den är ju inte över än, men tror inte jag kommer uträtta några mirakel denna kväll. Nytt försök i morgon! Är bara seg i huvudet och allmänt frånvarande idag, usch det är så frustrerande. Speciellt när jag har massor (!) kvar att gå igenom. Smådjur 1, häst och gris är klart. Är inne på kossorna just nu, och sen har jag smådjur 2 också. Bah, hur ska jag hinna? 
På kvällarna, sådär runt 21-23 läser jag opthlmology, kvällskurs kallas det väll? Har tentan samma dag som internal, och även om det är en tiondel av studiemängden så måste det läsas och memoreras också. 
 
Tillbaks till studierna! Kanske ska göra mig en kopp kaffe till först..
 
Kram <3
 
 
 
 

Nedräkning för tillökning

Hej!
 
Nu är det en vecka kvar till Nattis ska få sina bebisar! De får inte gå över tiden, det har jag bestämt!
Hon är så tjock nu, och jag gissar att det kanske är fyra stycken där inne. Har en hel lista med namnförslag på "A". Alla kommer heta SE*Nintalija´s A..... och något bra som passar temat ;)
 
Skulle vilja ordna en hemsida där jag kan lägga upp bilder på bebisarna och så, som en "riktig" uppfödare. Men vet inte hur jag ska hinna det mitt i examensperioden.
 
När man är såhär tjock får de bli lugna "kurragömma-lekar"
 
 Var är Nattis? Magen kan ses som ett handikapp i dessa lägen, haha!
 
Jag läser internal för fullt här hemma! Snart igenom första terminens powerpoints (Internal medicine I) med smådjur, i morgon hoppas jag kunna börja med stordjuren.
 
Kram <3
 
 
 

Nyår hemma på landet

Gott nytt år allihopa!
 
Förra året firade jag nyårsafton i Budapest, fullt med människor ute på gatorna och massa liv. I år firade jag bara med mamma och pappa, i lugn och ro här ute. Vi åt en god middag, och så tittade vi på raketerna från verandan. Gud vad det smällde, har aldrig varit så mycket raketer i detta område. Sprang ner till hästarna strax efter 12 för att se om de mådde bra och nu på morgonen tittade jag till resten av djuren.
 
Förrätt med avokado, sjögräs-rom (till mig som inte vill ha fisk) och creme fraiche med rödlök.
 
Grillade älgspett med potatiskroketter, sallad och västernbottenost. Riktigt gott! 
 
Till efterätt blev det mini-pajer med frukt och bär i, glass och hemmagjort sorbet på sidan om. 
 
Ingen dålig nyårsmeny :)
 
Så var det nytt år ja! Jag har en del som jag vill förändra från 2014, tror jag ska göra en lista för 2015 vad jag vill ska ske under året så att jag kommer ihåg att jobba mot de mål jag vill varje dag. Får se om jag visar er den sen ;).
 
 
Kram <3

RSS 2.0