Något att se fram emot

God kväll!
 
Sitter och blinkar och försöker se genom mina trötta linser. Snart måste jag sova! Men tänkte jag skulle hinna med ett blogginlägg innan. Såg att jag fått ett helt gäng med nya bloggläsare, kul! Jag hoppas ni stannar och fortsätter läsa. Nu på sommaren blir det inte lika mycket bloggande, dels för att jag vill spendera så mycket tid som möjligt ute och så tar jobbet väldigt mycket tid.
 
Mamma och jag bokade just en resa utomlands! Första gången vi åker iväg själva (om man inte räknar Budapest då). Vi ska till ett hotell som heter Las Marismas, jag hoppas det blir bra! Det ser fint ut i alla fall, och vi har hört en hel del gott om det.
 
Nej nu är jag för trött för att skriva och min hjärna upprepar om och om igen "snart har du bara några timmar kvar att sova, tiden går, mindre sömn för dig". God natt <3

Arbetsveckorna går!

Hej!
 
Det blir inte mycket bloggande när jag jobbar sena passen på jobbet. Slutar 21, och är därför inte hemma för än mitt i natten. Jag börjar komma in i 45-timmars arbetsveckor nu, men lite längtar jag allt till ett riktigt sommarlov. I fredags hade jag min lediga dag, den tillbringades hemma med djuren. Pysslade om kaninerna, hönsen, katterna och hästarna.
 
 
 
Jens och jag cyklade ner till Bullandö Marina och handlade lite proviant och tog en glass ute på bryggorna.
 
 
 
 
 
 
 
Träffade på Pernilla som var ute på landet under helgen och vi tog en kvällsritt på Aqua och Pilta tillsammans. På kvällen blev jag uppbjuden på middag hos henne. Riktigt mysig dag och kväll!
 
 
 
Lördag och söndag jobbade jag - upp ganska tidigt och hem sent. Mina bussar tajmar inte mina arbetstider optimalt, så jag passar på att sola lite på jobbet innan jag börjar mitt pass.
 
Måndag var en händelserik dag, direkt när jag kom in på kliniken fick jag ett samtal ”jag hörde att du ville öva på att lägga kanyl, vi står med en katt här, kom in hit om du vill lägga en”. Så la jag min allra första permanenta kanyl. Magiskt alltså! Och bara en halvtimme senare blev det dags för kanyl-läggandet nummer två, denna gång på en hund. Båda gick bra och det blev inget blodbad. Nina stolt!
 
Därefter följde en mycket stressande dag med tokmycket att göra. Fick jobba över en halvtimme och kom hem 23.00, hann sätta klockan på 04.45 innan jag stupade i säng. Inte många timmars sovande där inte. Men trots sömnbristen gick det bra idag på jobbet.
 
Vi djursjukvårdare har bara kontakt med ägarna vid de så kallade ”hemgångarna”. Då tar vi ut djuren till deras ägare och förklarar vad som har gjorts med djuret, allt från vad den har ätit till mediciner den fått och sedan vad de ska tänka på hemma. Det är så olika hur de där hemgångarna går. Lättast tycker jag är barnfamiljer, alla är glada och verkar involverade i djuret så hela familjen lyssnar lyhört. Det är också till barnfamiljer som jag har mest vana att prata till (tack vare kanin- och kattaveln). De jobbigaste är de som kommer in med en redan negativ attityd. Som att vad vi än har gjort har vi nog inte gjort det ordentligt. Fick en snäsig fråga ”har min hund ens fått varit ute någon gång eller!?”, och jag svarar vänligt ”ja, oh ja, de får gå ut var fjärde timme”, får ett grymtande till svar och sedan ”när kommer veterinären egentligen?”. Svarade lika vänligt som innan ”jag tror inte hon är upptagen just nu, så jag kommer gå raka vägen och säga att ni sitter här och väntar”, ”jag är inte troende! Jag undrar när hon kommer!”.
 
Sådana kunder får man bara ha tålamod med, visa att vi gjort allt så bra som vi har kunnat och sedan le vänligt tills man stänger dörren om dem.
 
Snart är det middag här och sen ska jag ut och rida, även om det regnar! Lite duggregn har väll inte skadat någon!

Gårdsarbete

God kväll!
 
Gick en promenad ner till hagen för att fylla på vatten och ta en ridtur. Min bror följde med för att hjälpa till med vatten-pumpandet och hink-bärandet. Pumpen vid hagen är väldigt gammal, just nu håller den ihop med silvertejp (vilket förstör lite idyll-känslan över det hela).
 
 
 
 
 
Tog sen en ridtur på Piltis i kvällssolen.
 
 
God natt!

Synsätt

Hej hej!
 
Sitter ute och njuter av solen. Fast helt njuta kan jag inte göra, vet inte vad det är för fel på mig men jag har så himla svårt att bara slappna av. Att bara ligga och sola fungerar bara inte. Jag vill ha saker att göra hela tiden. 
Jag behöver ett aktivt liv för att må bra! 
Så nu kombinerar jag sola och blogga, och än så länge fungerar det bra. Tror kanske jag har en släng av adhd eller liknande. 
 
På jobbet klarar jag aldrig att ta en timmes lunchpaus. Efter 40 minuter går jag i taket om jag inte får gå ner och fortsätta. 
 
I morse åkte jag till optikern. Var där förra veckan och fick konstaterat att jag ser ganska dåligt på båda ögonen. Är närsynt, vilket förklarar att jag inte kunde läsa frågorna på tavlan på sista provet för tentaperioden. 
Så nu var jag inne igen och fick öva att sätta på och ta av linser. Så i denna stund sitter jag med mina första par linser i någonsin. Och visst märker jag skillnad!
Kände mig som ett litet barn som precis lärt mig läsa och skulle läsa alla skyltar jag kunde se påvägen hem.
Var lättare än jag trodde att använda linser. På höger öga behövdes bara tre försök, och på vänster bara ett och sen satt de där de skulle.
 
Så där långt kom jag i blogginlägget innan jag tröttnade på att sitta still i solen ;) nu har jag gett kaninerna mat och vatten, plockat gräs till alla och sen tagit cykeln bort till farfar och ätit lite bär. 
 
 
Kram <3
 
 
 

Bra dag

God kväll! 
 
Sitter i sängen och skriver, kom just hem från en lång dag. Började tidigt på jobbet i morse och så tar det ett tag att åka in. Måste åka hemifrån två timmar innan jag börjar.. 
Väl där var alla listor redan "upptagna", så jag fick bli en - hjälpa till där jag behövdes arbetare idag. Blev lite ultraljud, blodtrycks mätningar, medicineringar och annat smått och gott. 
 
Efter jobbet hämtade Kurri upp mig och vi åkte in och såg Despicable me 2 på bio. Helt underbart bra film! Jag skrattade nästan hela tiden. Och slutet gjorde till och med att jag fick glädjetårar samtidigt som jag satt och kiknade av skratt. 
 
När jag kom hem tog jag en sväng till hagen och gav medicin till Fossa tossa. 
 
Och nu sitter jag här i sängen, färdig att gå och sova :)
 
Invigde springkläderna igår, inbillade jag mig att det gick lättare att springa snabbt ;)?
 
Natti natti <3
 

Tid för skrivande

Hejsan!
 
Det är dålig uppdatering här på bloggen känner jag! Jobbar och försöker njuta av mitt sommarlov till max, så det blir inte mycket tid över för skrivandet. 
 
I onsdags kom en gemensam vän till mig och mamma över på lite "ost, kex och vin-kväll". Trevligt trevligt!
 
Torsdagen var min lediga dag, dvs jag hade ont i halsen och kände mig en aning febrig. Låg mest och solade under dagen. Min hud har nu skiftat färg från likblek till en inte lika skrämmande vit nyans, stolt! :D
 
På kvällen blev jag lite piggare och tränade unghästarna, och hann med en ridtur på min egen ponny.
Disan i tömkörningsutrustning: 
 
Fredagen gick jag ut (första gången för sommaren i Sverige). Det var födelsedagsfirande för Caroline, så fick lära känna hennes gäng. En riktigt rolig kväll som började på en resturang på söder. Därefter bar det av till "Trädgården", ett mycket populärt ställe som vi var tvugna att undersöka närmare. Lång kö in, men som tur var gick det snabbt i alla fall. Det var inte riktigt min typ av ställe, och inte riktigt "dansvänlig" musik (i min åsikt). Lite senare gick vi istället till "Lilla hotellbaren" på Scandic hotell, där vi satt och pratade tills klockan blev mycket. 
 
Hade så ont i fötterna när jag gick hem att jag tog av mig skorna och gick barfota från fruängensstation hem till farfar. Stackars små fötter! Klackskor måste vara ett tortyr redskap alltså! Varför ska de göra så himla ont att gå i?
Kan lägga ut bilder senare från kvällen :).
 
Morgonen efter åt farfar och jag frukost tillsammans och sen fick jag skjuts ut till Värmdö. 
 
Var hemma och vände, för att sedan åka med mamma och shoppa. Fick massa saker köpt! Skor, underkläder, smycken, smink, klänning och nya träningskläder :D
 
Efter det blev jag avsläppt hos Kurri. Vi gjorde sushi och tittade på film. Först "grown ups" och sedan "hansel and gretel". 
 
Allting förberett, bara att börja göra sushi!
 
 
En tallrik med kyckling och en med fisk..
 
 
Kurris goda efterrätt, supergod verkligen!
 
Idag har jag inget speciellt planerat, bara ta det lugnt tror jag. Träna någon häst och ta en springtur i mina proffsiga träningskläder kanske ;)
 
Kramar <3
 

Semester någon?

God kväll!
 
Sitter och slappar i soffan efter en lång jobbdag följt av unghästträning. Var så trött på bussen hem att jag tvärslockande, snarkade säkert högt och fick konstiga blickar.. men men, är man slut så är man.
Idag var min första dag utan handledare, så nu är upplärningsperioden på Bagarmossen över. Fick en egen lista som jag hade ansvar för. Allt flöt på bra och det var få djur inne så inte så mycket stress som det kan vara. 
 
Här är min fina lista ;)
Snyggt va?
 
Måste bara berätta om mina egna knäppa djur här hemma. Nattis hoppade in till en av kaninerna och fångade den med tassarna. Satte sig halvt över kaninen och slickade på den. Mamma grep in och sa till Nattis att sluta misshandla kaninen. Nattis tassade därifrån, och efter kommer kaninen hoppande. Slutade med att kaninen satt och puttade på Nattis som "nej men sluta inte, vi som hade det så mysigt". Min älskade katt vill bara gosa med alla, ibland blir hon bara lite missförstådd av de andra djuren :P 
 
Kram <3

Dagarna går

Hej!
 
I morgon är min sista"upplärningsdag", sen börjar jag på egen lista med större ansvar och mer egna beslut. Ska bli spännande!
 
Det är lite segt att vädret ska vara så himla fint när jag är instängd inomhus hela dagarna. Men jag får hoppas på toppenväder till nästa helg istället. 
Har börjat 12 de senaste dagarna så i morse hade jag tid att springa 6 km med pappa och träna två hästar på volten. 
 
Tog lite fina bilder på katterna när de var ute på tomten:
 
 
 
När jag kommer hem såhär sent så har mamma förberett lite "nattmål" till mig. Igår var det scones, och idag smulpaj. Inte helt fel!
 
 
Nu ska jag hoppa i kojs!
 
Natti natti <3

En dags uppladdning

Hej!
 
Idag har jag haft en dag ledig. Såg först på schemat och tänkte glatt "nej men vad trevligt, jag är ledig en torsdag bara sådär", lyckan varade inte så länge då jag senare insåg att jag inte var ledig lördag och söndag. 
Men men, inte så mycket att klaga på, trivs ändå så bra på jobbet.
 
Kände att jag höll på att bli sjuk igår morse, vaknade med halsont och lite feber känningar. Under dagen kände jag helt säkert att febern var påväg. Var tvungen att tacka nej till utgång med Caroline och hennes gäng.. segt men det kommer väll flera tillfällen!
Så idag har varit en lugn återhämtningsdag, solat mig lite och varit nere hos hästarna. 
 
 
 
Söta små shettisar:
 
Har ni sett denna video? Shettisar kan charma alla ;)
 
 Sen måste jag ge lite reklam för ett fästinghalsband som jag fick till Nattis. Det är helt suveränt bra! Än så länge har jag inte hittat en enda fästing på henne, inte ens döda. Det fungerar nämligen så att fästingarna mår dåligt av att ens vara i närheten av katten. På de andra katterna som fått vanligt fästingmedel sitter det döda fästingar kvar, vilket betyder att det är bra - men inte optimalt. Det ska hålla i 8 månader också, så jag kan ju ge en ny rapport senare.  
 
Det jobbiga är väll att man behöver ett recept från veterinären för att få ut det. Men det kan det ju vara värt!
 
Kram kram <3
 
 

Helgen

Hej hej! 
 
Började denna morgon med en springtur med pappa. Hade motvind hela vägen hem, så det var kämpigt. Sprang ca 6 km, och det tog 35 minuter. Känslan när man sprungit klart är så himla härlig, man är så nöjd och har så mycket energi på något sätt. Det kan behövas inför dagens arbetspass, jobbar till 21 ikväll. Sen börjar jag 7 i morgon bitti. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: sömn är överskattat ;).
 
I helgen har jag mest slappat och ätit gott, man behöver det också! Fått lite färg till och med, men jämfört med andra lyser jag fortfarande lika blekt. Jag jobbar på det! Haha!
 
Hade fika för Jens (och lite för mig) också. Mammas jordgubbstårta och kanelbullar, mums!
 
 
Farfar körde lite golf på gräsmattan
 
Jens och min middag blev riktigt bra den med. Tittade på "The king´s speech" på kvällen, tyckte den var riktigt bra!
 
Nattis var för första gången sen jag kom hem riktigt gosig i soffan. Låg i mitt knä en hel del och myste som hon gör när vi är i Budapest. 
 
Nu börjar det bli dags att åka!
 
Ha det så bra,
kram <3

En vecka

Hej!
 
Nu har jag ledigt! Första veckan på mitt sommarjobb avklarad! Jag är nöjd, och jag tycker det har gått så bra som det bara kunnat gå. Men det känns skönt att kunna pusta ut under helgen. Det måste ändå vara det bästa med att jobba jämfört med att plugga. När du är klar för dagen eller för veckan, så kan du slappna av. Pluggar du har du aldrig riktigt ledigt. 
 
Igår var Lisa och Malin här och grillade. Satt och pratade till sent på kvällen om allt möjligt. Så skönt att få tid att bara umgås med sina vänner :)
 
 
I morse när jag kom upp stod mamma och bakade kanelbullar, inte helt fel att äta till frukost (och lunch för den delen heller). 
Efter frukost tog jag hem två hästar från hagen, longerade den ena och red den andra.
 
Ikväll är det bara Jens och jag hemma, så vi ska försöka åstakomma en bra middag. Syskon-sammarbete på hög nivå kommer det bli. 
 
Vad har hänt mer denna vecka då, jo såklart, det är ju Almedalen vecka. Det är en medveten, mer insatt Nina som ska gå till riksdagsvalet 2014. Jag vill veta vad jag röstar på!
 
Därför sitter jag nu och lyssnar på alla partiledartal från svt.se. Har hunnit med moderaterna, sverige demokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. 
Jag tycker det är intressant med politik, det är fascinerande att människor tycker så olika. Ibland blir jag alldeles mållös att folk verkligen håller med om vissa åsiker - "Men va? Du skämtar väll? Du kan inte på allvar tycka att det där lät som en bra lösning". Men så är det, folk tycker olika, och det är väll bra det.
 
Tycker dock att partiledardebatter är roligare, då de kan ge "svar på tal" till sina motståndare. Vilket gör det hela mer spännande att lyssna på. Har aldrig uppskattat just tal på det sättet. 
 
Nu ska jag ut i solen en stund till, det är ju så varmt! 24 grader i skuggan! Inte dåligt Sverige, inte dåligt.
 
Kram <3

Sömnbrist

Hej!
 
Tillbaks på Värmdö igen, börjar inte för än tolv i morgon, så tänkte jag hade tid att ta en sväng ut till landet. 
Ska bli skönt att sova ut i morgon! Gått upp 04.45 flera dagar i rad nu, och det är tidigt till och med för en morgonmänniska som mig. 
 
Idag fick jag min namnbricka på jobbet. Så nu är jag en i gänget ;)
 
Det är mycket patienter inne nu under sommaren, så det finns inte en sekund över för att slappa. Man försöker göra så mycket som möjligt, så snabbt som möjligt, så noggrant som möjligt och alltid det bästa för djuret. Ibland önskar man att ägarna visste vilket jobb alla djursjukvårdare och djurvårdare lägger ner på just deras djur för att den ska må bra. 
 
Nog om Bagarmossen! När jag kom hem satte jag mig i soffan (läs: ramlade ihop i en hög), och när jag hämtat krafter en stund gick jag och hämtade mig en svensk cider och den nya tidningen som jag fick en prenumeration på av mina kompisar.
 
 
Efter middagen gick jag ner och tränade en liten ponny. Är så kul att träna unghästar, man ser förbättring från gång till gång. 
 
Ska försöka hålla mig vaken lite längre, men blir nog inte allt för länge om mina ögon får bestämma. 
 
Kram

Sommarjobb och inneboende

Hej hej!
 
Nu har jag gjort mig hemmastadd hemma hos farfar i Fruängen. Bor här under de dagarna jag börjar tidigt, då det är lättare (eller rättare sagt möjligt) att ta sig till jobbet den tiden på morgonen. 
Bagarmossen är precis som sist jag var där fullt upp, men oj så roligt det är. Lär mig otroligt mycket! Idag har jag fått gett så mycket mediciner att jag tappade räkningen :D.  
 
Nu sitter jag och tittar på Allsång på skansen: " Hej du speleman kan du svara på min fråga, den e ärlig o jag menar varje ord. När vår herre släcker livets låga och de e dags att lämna denna jord. Får man ta hunden med sej in i himlen. Han är snäll och han har vart en riktig vän, han e klok o fin o skatten e betald. Får man det du speleman då blir jag glad"
Så söt text!
 
Farfar och jag tog en promenad till långsjön, för att göra favorit i repris från 1992.
 
Kort från den dagen för 21 år sedan.
 
Kort från idag:
 
Finns så mycket kort på mig här från när jag var liten, liten och tjock:
 
Kram <3
 

RSS 2.0