Veterinär seminarium



Vilken dag! 10 timmars föreläsning på norska! Så intressanta ämnen och bra föreläsare!

Som ni ser på bilden gick vi igenom olika ämnen så som dermatologi, där fick vi vara med och ställa diagnoser på olika patienter som hon hade skrivit information om och tagit bilder på. Vi fick ge förslag på hur man skulle behandla det.
Koliken var mycket intressant, skulle gärna kunna specialisera mig på sådana ämnen. men samtidgit verkar det lite läskigt. Mammas lilla ponny har ju kolik en gång om året ungefär, men det krävs ingen operation för det. Här var det tarmar som vänt sig och snurrat sig på massa konstiga sätt, många fall leder till avlivning.
Därefter gick vi igenom cancer, olika former av cancer och hur man behandlar det. Det blev väldigt sorgligt när vi kom till ett fall som var precis det som det var med Tracye..
Sedan fick vi information om att jobba utanför norge och sverige, typ att man kunde åka till riktigt fattiga länder och hjälpa till som veterinär. Tex FN har vissa veterinärer som vår intressant jobb utomlands. 

Det var helt klart värt att gå på! Men nu är jag så sjukt trött att jag skulle somna här vid skrivbordet. Men ska samla lite energi och sen blir det middag med alla som var på seminariet idag. Jag hoppas jag får en plats nära den norska veterinären ;) blir säkert intressanta ämnen där tänker jag. 

Kramar   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0