Jag tänkte..

Jag hade tänkt att skriva "dagens", men när jag såg vad ämnet var så har min hjärna stannat. En första? Vadå en första? Allting är har ju en första. Vad ska jag skriva liksom, jo när jag föddes och tog mitt första andetag så stängdes foramen ovalis och bildade isället fossa ovalis i hjärtat.. Det där kanske var lite väl anatomi insprierat :P Meen åhh jag vet inte..

Jag ska tänka på saken!

Kommentarer
Postat av: lisa

haha herregud!! Jag e glad att jag läser lite flummig ekonomi och inte sånt där, skulle aldrig komma ihåg vad dom där sakerna heter eller fungerar :p

2011-02-23 @ 17:01:35
Postat av: Daniel.

Men Nina nu har du fel igen. Foramen ovalis stängs inte när man tar sina första andetag. Foramen ovalis är en liten "gång" mellan höger och vänster förmak vilken sluts när barnet färdigutvecklas innan födseln. Den rest som blir kvar där kallas fossa ovalis. Den sluts alltså inte vid de första andetagen. Anteckna.

2011-02-23 @ 18:21:14
Postat av: Nina

Jag vet vad det är, och mina lärare sa att den stängs när man börjar andas. Rätta mig inte på saker som jag bara lärt mig i skolan. Blää på dig..

2011-02-23 @ 19:43:55
URL: http://ninasanatomy.blogg.se/
Postat av: Daniel.

Haha. Kanske stämmer.

Det jag minns är att när moderkakans cirkulation försvinner (vilken håller upp blodtrycket i höger förmak) så faller trycket i höger förmak vilket resulterar i att trycket i vänster förmak ökar och detta leder till att foramen ovale stänger. Möjligt att detta har med andetagen att göra :)



Länge sedan, men hoppas jag inte gjort bort mig nu :P



Blä på dig också..

2011-02-23 @ 20:54:03
Postat av: Anna

wow, första gången jag förstår ert hemliga språk!;D



Kram på dig nina! lycka till med jobbsökandet.

2011-02-24 @ 11:18:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0