Sushi lagning!

God kväll!
.
Nu har vi ätit sushi här :) Och jag tänkte att om det är någon mer som vill göra egen sushi så kan jag berätta hur man gör!
.
1. Ingredienserna: risvinäger, ris, sjögräsplattor och socker.
Koka 500 gram ris i en kastrull. Koka 1,5 dl risvinäger, 1 dl socker och lite salt i en annan kastrull. När riset kokat klart blanda det med risvinäger-röran.
.
2. Bestäm fyllning: vi valde gurka, lax, räkor, kyckling (stekt såklart!), avokado och wasabi.
.
3. Ta fram sjögräsplattorna:
Och lägg upp riset så det hinner svalna.
.
4. Börja "smeta ut" riset på plattorna. Ganska tunnt, för det ska räcka till alla 8 plattor. Ha ett glas med vatten så man kan doppa fingrarna i det, så blir det inte jätte kladdigt och jobbigt.
.
5. Lägg på fyllningen:
.
6. Snurra ihop den, och stäng genom att ta lite vatten längst ut på kanten (där du inte lagt något ris).
.
7. Skär upp:
8. Klaaaar!
Såhär går det om man tar för mycket wasabi ;)
Natti natti <3

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Åh vad gott det ser ut! Var hittade du alla ingredienser? :)

2012-04-15 @ 15:07:31
URL: http://enjoylovisa.blogg.se/
Postat av: Nina

Det var supergott! På Match på West end :) när du kommer in i butiken går du bara långt till vänster så har de en liten hylla med exotiska varor ;) olika saker till wook och sötsur sås har de också :D

2012-04-15 @ 19:46:24
URL: http://ninasanatomy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0