Party

Halloj :)

Så var det fredag, och helg. På tiden skulle jag säga! Jag var på kemi lektion i morse. Åhh vad den där kemi läraren är outhärdlig. Jag får ont i huvudet efter några minuter. Sitter och överväger att räcka upp handen och be honom tänka innan han pratar, så slipper han säga AHHHÖÖÖHH efter-varje-ord.

Jag överdriver inte! Jag sitter där och ser ut som om jag har ryckningar i armen för att det är så nära att jag klagar. Som att acetylcholinen inte blir hydrolyserad så jag får ständiga depolarization i armen eller något. Nu tänker ni säkert, "men det är ju en effekt av en drog", men oroa er inte det var bara en liknelse på min respons till kemi lektionerna. 
Dock kan jag se konsekvenserna av att säga till Head of department att han är dålig.. så jag håller tyst. Än så länge..

Ikväll är det fest här i Budapest. Jag var lite tveksam att följa med, men när Ingrid-Maria har startat ett projekt som heter "socialisera Nina" då får jag ju inte säga nej.

Så det blir väll kul ;)

Jag gör verkligen allt för att slippa plugga den här physion, men nu har jag inga fler ursäkter. Varit ute, ätit glass, kollat uppdateringar på facebook, druckigt kaffe och nu skrivit blogginlägg. Bara att sätta fart då!

Ha en härlig fredag kära vänner <3

Kommentarer
Postat av: D

Jag tror du menar att det inte sker nån "hydrolyzed" av acetylkolinesteras. Inte av aceteylkolinet. Var länge sen jag läste det där dock, du får gärna rätta mig om jag har fel :)

2011-03-25 @ 17:11:00
Postat av: Nina

Hmm nej det tror jag inte :/ Choline-esterase ska klyva sönder de acetylcholinet som inte binder till en receptor (M-type). Så då är det väll acetylcholine som inte blir hydrolyzed? Och när det inte blir det, så kan de fortsätta binda till receptorerna trots att inte nerverna skickar signaler om det. Då startar actions potentialen och och det blir contractions i alla fall. Right? Det var det jag menade i alla fall :P



2011-03-25 @ 17:32:21
URL: http://ninasanatomy.blogg.se/
Postat av: D

acetylkolinesteraset skall ta bort det acetylkolinet som fäst vid de postsynoptiska receptorerna. Men det är runt 5 år sen jag läste det där :)

2011-03-26 @ 12:20:32
Postat av: Nina

Va? Nej de som INTE fäster där. De som fäster ska ju skapa en kontraktion. Det finns tre vägar för acetylcholinet, ett: de försvinner genom diffusion, två: de som inte fäster vid en nicotinic receptor (de du kallar postsynaptiska)blir klyvda av cholin-esterase, tre: de som fäster vid en receptor och därmed höjer end plate potential så att Natrium portarna öppnas och aktions potentialen startas. När den startas leds det ner i t-tubules och öppnar Ca portarna och ja.. du vet resten. Så har jag lärt mig i alla fall.



Och olika saker påverkar kroppen på olika sätt. Vissa hindrar att acetylcholinet binds till en receptor - vilket leder till att ingen kontraktion kan starta. Vissa att choline-esterase blockeras, vilket gör att det fortsätter starta små kontraktioner (spasmer). Och det var dett jag menade :P



Kram

2011-03-26 @ 13:16:06
URL: http://ninasanatomy.blogg.se/
Postat av: D

Tror du har rätt. Väldigt bra svensk förklaring om du känner dig förvirrad eller vill ha svenska.

http://wiki.du.se/index.php?title=Subjects/Medical_Science/Kurser/Medicinsk_baskurs,_anatomi_och_fysiologi/Ordlista_A%26F/Synaps

2011-03-27 @ 01:45:05
Postat av: D

http://wiki.du.se/index.php?title=Subjects/Medical_Science/Kurser/Medicinsk_baskurs,_anatomi_och_fysiologi/Ordlista_A%26F/Synaps



Du har nog mycket rätt, läs denna om du vill förstå mera med svenska termer.

2011-03-27 @ 03:06:05
Postat av: D

Ser nu att det jag skickade var fördröjt :) Så du fick länken två gånger.

2011-03-27 @ 03:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0