4 dagar kvar till... Sverige!

Hejsan :)

Sitter vid mitt köksbord (i hallen) i min morgonrock, och väntar på att maten ska bli klar :P Om ni tycker det låter konstigt så är det bara för att jag var ute och tränade förut, och har inte hunnit byta om efter duschen än :P läser anatomi förstår ni :)

Fick för en liten stund sen utbrott på google för att de inte ville visa mig en "medial aspect" av scapula, utan envisades med "lateral aspect". Är men galen om man fräser åt datorn "ja men vad BRA att du visar den sidan, när jag vill se anda sidan, och TYDLIG skriver den ANDRA SIDAN, IDIOT!"? Ville ju hitta ett namn som jag missat skriva ner, och min bok kallar det bara roughened area, men jag har en känsla av att anatomi läraren kräver lite mer än så.

Nu ska jag börja prata Svenska igen :)

Idag hade jag kemi-labb. Det gick bra tills på slutet när jag hamnat lite efter (inte mitt fel, det var lösningen som droppade långsamt) och så skulle jag bara göra det sista steget. Hade tydligen missat en instruktion och bara för det ska den sura kemi-läraren stå där och titta på. Först började jag med det jag trodde jag skulle göra, och han ställde sig bredvid mig och ba "No, what are you going to do?" jag blev lite osäker och ba "maybe.." och började visa vad jag tänkte göra. Då sa han lite högre "No! Jag började då om igen och gjorde det på ett annat sätt, och han ba "NO!" Sen förklarade han ilsket att jag tydligen glömt tagit några droppar vatten först innan jag hällde på min lösning... J-ä-t-t-e viktigt tydligen... Fick sedan förklarat för mig av mina tröstande kompisar att den snällare läraren sa att det inte var nödvändigt, kanske var därför jag inte la det på minnet.

Sen var vi i anatomi salen och tittade på ben. En tjej höll på att svimma, och var tvungen att gå ut, jag vet dock inte varför.

Det roligaste med anatomin är att lärarna är så kunniga, och till skillnad från de andra lärarna verkar de faktiskt vilja lära ut. Ibland kan det dock gå till överdrift, som igår tex. När klockan är 18.45 frågar läraren "har ni någon lektion efter detta?". Han hade nog gladeligen hållt på en timme till. Men jag tror att uttrycket i klassens ansikten var tillräckligt för honom för att förstå att vi inte var mottagliga för ytterliggare en timme med latinska namn.

Juste, vi har fått en ny elev i klassen, en 40 årig gubbe.. Bättre sent än aldrig, eller?

4 dagar kvar tills jag får komma hem till Sverige, träffa peter, familjen, rida, äta köttbullar, andas frisk luft...  
Kramar <3


Kommentarer
Postat av: Daniel.

Letar du efter ordet margo medialis Nina : )

2010-09-21 @ 22:28:16
Postat av: Bea

Åh så du kommer hem om 4 dagar, är du helt uppbokad då under sverige vistelsen? Tänkte om vi kanske skulle ses innan jag sticker, åker den 8 okt. va säger du? Kram

2010-09-22 @ 07:50:34
Postat av: Nina

Hmm, nja,letade efter ordet "serrated surface" även om jag inte är nöjd med det heller. A ja :P



Jag vill träffa dig innan du åker Bea! Men jag vet inte hur jag ska få ihop allt, känns som att jag behöver klona mig till helgen alltså. Ska se om jag kan läsa det i någon bok hur jag ska gå tillväga. Nej men okej, jag ska se om jag kan. Vill verkligen hinna krama dig lycka till innan du åker.



Kram

2010-09-22 @ 17:35:57
Postat av: Daniel

Men serrated Surface betyder väl bara typ "sågtandad yta".. Finns väl ingen yta på scapulae som heter så? Eller är det en beskrivning av scapula i din litteratur?

2010-09-22 @ 19:02:28
Postat av: Nina

Ja de kallar den det, om du tänker baksidan av scapula, medial aspect. Där uppe är det typ "två trekanter" (place for attachment for the ventral serrate muscle). Men det kanske bara är vissa djur, som typ hunden..

2010-09-23 @ 20:06:07
Postat av: Daniel.

Haha ok. Man lär sig något nytt varje dag !

Jobbigt att hålla koll på flera olika anatomier :)

2010-09-24 @ 07:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0