Anatomy pr: dissektion

Hej!

Efter en långhelg med café och anatomi pluggande hade jag idag mitt sista anatomi midterm. Det gick som väntat dåligt eftersom jag inte pluggat. Gick bara dit för att få se vilka frågor de ställde. 

Efter provet var det anatomi practicals, den bästa hittills tror jag. Vi fick dissekera ett hundframben, och målet var att förstå var musklerna var. Och det gjorde jag! På slutet kunde jag säga alla muskler som vi hade. 

En av anatomi lärarna gick fram till vårt (Mari, Ingelin och mitt) bord för att hjälpa oss. Han frågade om vi kunde några muskler och Ingelin och jag satte igång och rabbla och peka på olika muskler.

Det blev nästan som en tävling när anatomi läraren frågade "vad är det här?" och både Ingelin och jag ropade i munnen på varandra "Teres minor!"  osv.  Sen försökte han göra det lite svårare, så han pekade på en muskel som sitter väldigt nära en annan, så man tror att det bara är en. Där ropade vi alla tre samtidigt vad den hette. Anatomi läraren sken upp och ba "I´m so happy!".

Sen frågade han om vi visste vad en till muskel hette, och jag visste ungefär så jag svarade så snabbt jag kunde (innan han skulle avslöja svaret) "cora..something brach..someting". Och då började han asgarva... han skrattade så mycket så varje gång han skulle försöka titta på mig började han skratta igen. Sen sa han att det kunde ha varit rätt, men det riktiga namnet var "coracobrachialis". Jag sa till honom att jag tyckte det var tillräckligt nära (och på det muntliga provet skulle det också vara det). Haha :P

Nu har jag ätit stuvade makaroner med kött och bacon. Det är konstigt det där med stuvade makaroner, jag inbillar mig alltid innan att det är godare än vad det faktiskt är :P kanske jag som gör fel.



Kramar <3


Kommentarer
Postat av: Daniel.

Visst är det kul med Anatomi :)

Vänta tills ni kommer till nerver och kärl de namnen är asroliga :)

Nervus. iliohypogastricus var min favorit :)

2010-11-03 @ 08:33:32
Postat av: Nina

Haha ja du, den låter gullig ;) Jag gillar också anatomi, dock uppskattar jag inte att vi ska femhundraelva skillnader mellan djurarterna, vilket gör allt så mycket jobbigare att lära sig :P



Du kanske kan hjälpa mig med alla tendons någon gång? Tycker de är lite knepiga.



Kram

2010-11-05 @ 14:05:52
Postat av: Daniel.

Den kan jag göra, men för din framtida roll som verksam i Sverige kan vi väl kalla det senor :P



Kan nog hjälpa dig, har en känsla av att djur och människa har liknande namn men olika fästen :) Kan jag så hjälper jag dig gärna. Du kanske kan återgälda tjänsten genom att specialisera dig på undulater så du kan fixa vår fågel när den blir förkyld eller får influensan.

2010-11-05 @ 15:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0