Snö = hemma i Sverige

Hejsan!
.
Resan hem till Sverige igår gick bra. Det är lite segt att behöva mellanlanda i Amsterdam för att jag har Nattis med mig, så startade min resa från lägenheten 10.20 och var inte hemma för än 21 på kvällen.
Men Nattis skötte sig så himla bra, hon är en duktig katt alltså!
.
I förmiddags var jag och pysslade om min lilla ponny. Borstade, pussade och lekte topografisk anatomi practical på henne.
.
Sen har det varit dop! Söta lilla Wilma, mitt kusinbarn döptes. Det var trevligt att vara i kyrkan igen, jag saknar konfirmationen på nått sätt. Och så är det skoj att träffa släkten också :).
.
Nu har vi ätit middag, sol ute och snart sommar: ett måste för grillning alltså. Årets första grillning!
Kram kram <3

Packning!

Här gäller det att tänka smart! Denna gång ska jag verkligen tänka efter vad jag ska packa. Enligt Peter är jag nämligen "sämst på att packa" och "tar alltid med mig för mycket". Så jag har bestämt att jag bara ska fylla halva väskan. Detta kan bli knepigt..
.
Mina fina klackskor följer i alla fall med hem, och jag kom på värsta smarta idén för att skydda dem mot skador. Ett par vantar som jag skulle slänga passade perfekt ;)
.
Sen är det ju svårigheten med att packa med Nattis också. För det första är hon besatt av påsar, så allt som läggs i påsar sliter hon upp så fort hon får möjlighet. Sen lägger hon sig i vägen och är inte det minsta bekymrad om att jag "packar in henne" bland alla saker. Och alldeles nyss hade hon en lek som troligtvis kallas "ta Ninas trosor"..
Morr!
Okej tillbaks till röran, packningen menar jag!

Påsklooov!

Hej!
.
Första midtermet för terminen avklarat och påsklovet har börjat! Biomatte provet gick bra, men som vanligt när det handlar om kemi, fysik eller matte så inleder jag det hela med panik. "Första frågan: kan inte, tar nästa! Andra frågan: kan inte, nästa!". Sen fortsätter jag så hela provet tills jag gått igenom alla och konstaterat att jag inte kan något. Känner att jag i vilken sekund som helst kommer börja gråta och tänker gå fram till läraren och lämna in ett tomt prov och säga att jag gör retake istället.
Sen andas jag lite och börjar om tills jag hittar en fråga som jag faktiskt kan, och sen börjar det flyta på. 22/24 blev resultatet.
Asså jag ska vara helt ärlig, jag är så sjukt dålig på logiskt tänkande, det fungerar bara inte i min hjärna. Ett förenklat exempel skulle kunna vara "Om A är större än B, så är B. ... än A" en sådan sorts fråga kan jag sitta och virra in mig i hur länge som helst för att jag inte kan få grepp om det :P.
.
Nu ska jag i alla fall inleda lovet med att storstäda lägenheten! Diska, tvätta, damsuga! Kul ;).
.
Ponnisar på skolgården idag, för att det är Equus days :) (Jag vet inte om folk vet vad Equus är, men det är i alla fall häst på latin. Så vår coola skolfest lokal heter alltså Häst-klubben)
Kram <3

International day 2012! Bildbomb!

Hej!
.
Så var denna galna dag över, efter en hel del organiserande och bakning så blev resultet ännu bättre än väntat. Jag låter bilderna tala mer för sig själva.
.
Team Sweden:
.
Ellinor och Nina
Caroline drog nytta av vykorten jag hade med, och informerade folk om hur sveriges kung och drottning ser ut. Här är en road åhörare vid bilden på en älg :P
Absolut vodka i bålen ;) Jag fixar!
Alltid proppat med folk vid vårt bord...
Söta!
Piece of art
Team Norway:
Norge körde voffelbak som förra året :)
Och så lite andra länder:
Tyskarna bjöd på..
..öl såklart ;)
Irland
Spanien
Grekland gjorde supergoda grillspätt i hemlagade bröd med citron på, mm!
Skottland och spanien
Tack för en härlig dag allesammans! Svenskarna är toppen!
Kram <3

Bakning!

God kväll :)
.
Nu har vi bakat, över hundra chokladbollar blev det :D
.
Här är ett roligt exempel på när man skär upp en bit, men inte väljer den självklara lilla biten utan behöver den stora :P
Gegga!
Klara färdiga rulla!
Resultatet ;)
God natt på er <3

Heja heja

Man måste ju bara älska energin som vi svenskar har inför international day :P Samlar hela lilla skaran med svenskar och ger allt!
:D

Check, check, check

Halloj!
.
I morse fick jag ytterliggare en labb gjord innan jag egentligen skulle ha den. Genetiklabb, och det är skönt att ha den klar. Det va den absolut tråkigaste någonsin. Jag tycker inte om korsningscheman från början, och nu skulle vi hålla på med långa uträkningar om dem. Efter halva lektionen dog mitt intresse helt, så jag satt och ritade lite smått. Inte för en efter ett tag insåg jag vad jag satt och skissade på: ett häst skelett huvud :P. När man var liten ritade man söta små hästar med hjärtan runt, när man går veterinär ritar man skelett.
Sött va ;)?
Efter det var det virologi lektion och därefter åkte Ellinor, Nina och jag raka vägen till ikea.
Vi fick tag i det vi skulle ;)
.
Och nu har jag varit hos veterinären och fått underskrift. Hon gjorde en riktig hälsoundersökning på Nattis till och med, imponerande.
Nu måste jag skynda till affären för att köpa lite ingredienser till bakningen ikväll och sen raka vägen till copyshop för att skriva ut mina biljetter. Andaaas ;)
.
Kram <3

Beta av listan

Hej!
.
Idag har varit en händelserik dag, varit i stallet och undersökt hästens tänder och lite nerver, lymphkörtlar och annat skoj i ansiktet. Vi fick en pippi-häst, vit med svarta prickar. Varför tog jag inte kort :/. Det gick i alla fall bra och vi hann till och med gå tillbaks och gå igenom bakbenet igen som jag sliter med. Varför ska de vara så felvinklat och allt förskjutet för?
.
Sen hoppade jag in i en annan virologi labbgrupp, av en anledning jag förklarar senare i inlägget ;). Virologi labben var kul! Vi jobbar med "case" där vi får ett litet exemplar (haha jag vet inte hur jag ska översätta sample..) av ett organ eller något där djuret dött av ett virus. Så får vi en beskrivning från veterinären som tagit detta sample som säger lite bakgrunds information, typ som: "den här grisen stod tillsammans med 300 andra grisar och innan den dog fick den feber, nös mycket och bla bla bla" (vi mistänker swine fever). Sen ska vi odla detta virus så att vi kan titta på vad det är för något nästa labb. Det är ju spännande ju!
.
Okej så jag bytte alltså min labb till idag, för att kunna gå på en annan labb i morgon för att ha mer tid på international day eftersom det är jag som håller lite i trådarna där.
Ahh den här veckan kan bara vara över nu, känns som att jag har massa saker att göra och massa saker att fixa.
Det är lektioner som behöver flyttas, sprit till international day som behöver inhandlas (till bordet, inte till mig), baka för samma event, gå med Nattis till veterinären för att få underskrift att hon får flyga, biokemi labb på onsdag, biomatte midterm på torsdag, biljetter som ska skrivas ut till flyget, boka resan till flygplatsen, packa, träffa min hyresvärd och så sådant där som att äta och sova.. Vill ha påsklov nu, inte stressa!
Okej jag ska göra en "to do"-list som jag hade förut, måste få lite struktur på detta!
.
Kram kram <3

För många bra citat

Halloj!
.
Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng, men fastnade med att titta på fina bilder med härliga citat på. Jag kan bara inte få nog av dem. Jag skulle vilja göra ett jätte stort kolage av sådana bilder. Och varje dag man går upp får man lite extra energi av att se dem där på väggen, bli inpirerad och göra nått extra bra av dagen. Får spåna vidare på den idén helt klart ;)
Natti natti <3

Margit island

Halloj!
.
Nu har jag varit och spungit på margaretaön igen med Mari. Men det gick trööögt kan jag säga. Mari hade ont i benet så vi var tvugna att gå vissa sträckor, och jag är så sjukt sliten i benen (extra mycket i jumskarna av någon anledning, tror att det kan vara för att jag springar lite konstigt för att vara rädd om knäna). Men vi tog oss runt i alla fall :) Det var strålande sol och superhärligt.
.
Den såkallade trammen, vilket egentligen är ett norskt ord som betyder spårvagn. Men som med allt annat här så börjar man använda norska ord tillslut. Jag trodde seriöst att det hette "trammen" innan jag kollade upp det på google translate och insåg att jag blivit lurad av norskorna. Ett annat exempel är cafeterian i skolan, där alla svenska ettor verkar använda ordet kantina (norska ordet för cafeteria) som att det är namnet på den. Haha :P
Gubben på bilden gick fram till mig och gav mig ett tandlöst leende för att jag tagit kort på honom, pekade på mobilen och nickade förtjust. "Jaja jag tog kort på dig ja" ;)
.
Spåret runt :)
När vi var klara visade Mari mig en affär där de sålde ingredienser till sushi. Ni anar inte vad glad jag är nu! Äntligen kan jag göra egen sushi :D
Kram kram <3

Nu grönskar det i i dalens famn, nu doftar äng och lid

Hej!
.
Promenad i parken med Ellinor.
Även mina jordgubbsplantor har överlevt vintern och har börjat växa nu :)
.
Det verkar som att jag får springa själv ikväll :/ ingen kan eller orkar. Ja ja..

Kotte

Nu är jag klar med biokemi pluggandet för idag, gått igenom allt jätte noga och ordentligt.
Nattis har som vanligt legat bredvid mig och hållt mig sällskap. Även hennes kompis kotten fick vara med.
.
Igår köpte jag glass också, så jag gjorde mig en stor portion :D ska springa idag, så ni behöver inte himla med ögonen och tänka tjockis.
Men hittade inte linfröolja när jag var och handlade :/. Ingen i affären verkar ha någon aning om varorna de säljer. Alla jag frågade pekade antingen på hyllan med massa oljor eller, när jag frågade igen, gick fram och tittade lite osäkert på min lapp och tog sedan fram olivoljan... Bättre lycka nästa gång.
.
Nu ska jag ut i det fina vädret en sväng! Här kan man ju inte sitta när det är över 20 grader ute.
.
Kram <3

Frukost

God morgon!
.
Nu är jag tillbaks till min vanliga frukost igen, frukostvälling! Åh vad jag saknat det :) När jag värmde den i mickron så gick en propp i köket, men duktig som man är fixade jag det bara :P inget ska få hindra mig från att ha min välling!
.
Ska sätta mig med roliga biokemin nu.
Det där är första bilden i intermediary metabolism, känns den nödvändig att ha med liksom..?
.
Kram på er <3

En vecka kvar!

God förmiddag!
.
Om en vecka står jag den här tiden med packade väskor, en katt i buren och på strålande humör och väntar på taxin som ska ta mig till flygplatsen. Åh jag längtar så himla mycket nu!
Jag har så mycket att se fram emot hemma också. I kalendern står det dop, kattutställning, middag och bio med tjejkompisarna och så en träningshäst på prov kommer :).
.
Nu väntar jag på Caroline som ska hämta Baggis. Bella är frisk nu och saknar säkert sin kattkompis, och Bagera längtar nog hem också, där han vet att hans regler gäller och inte en stor hårboll kallad Nattis.
.
Ska ta fram mina biomatte papper så att jag får pluggat lite inför tors, som midtermet blev flyttat till utan min vetskap. Irriterande! Sen står det vanliga upplägget på schemat: biokemi och kemi..
.
Kramar

6 km

Halloj!
.
Är inne från en superskön springtur på margaretaön med lite norska tjejer. Det är exakt 6 km runt och jag kom in på tiden 30 min. Inte jätte bra tid, men jag är nöjd eftersom jag inte kunnat träna så bra på senaste tiden.
När vi var påväg hem, ca kl 8 var det fortfarande 18 grader ute! Underbart! Jag kommer frysa ihjäl när jag kommer till sverige, här har vi redan slängt av oss jackorna liksom.
.
Nu har jag kollat upp en bra sak för mina leder nämligen linfröolja, som innehåller omega 3 och omega 6. Det kan ju vara värt ett försök i alla fall. Stackars mina höfter, knän och axlar, de har de inte lätt alltså. Men det blir att hitta lite lenolaj i ungerska mataffären nästa gång :)
.
Margareta ön, springspåret går längs kanten runt hela.
Nu ska jag belöna mig med en stor kopp choklad :)
.
Natti natti <3

Hjältar

Hejsan!
.
Blev en effektiv pluggdag, men en mindre effektiv pluggkväll. Tog en promenad till Hjältarnas torg med Ellinor :) Det är tur att det finns bra och fina vänner runt en när andra saker känns lite tröstlöst.
Sov sött <3

9 dagar till påsklov, 2 månader till tentaperiod

Hejsan!
.
Hemma efter en intressant genetik labb som denna vecka handlade om insemineringar. Vi gick igenom grunderna för hund, häst och gris. Ny lärare som pratade bra engelska och hade rest runt mycket i världen. Bra lektion helt enkelt. Vi fick även ta hem en liten souvenir i form av ett rör där man spara sperma i. Bli aldrig förvånad vad du hittar i en veterinärstudents packning. Skalpeller i fickan, labbrock i väskan och ett sperma rör i pennskrinet. ;)
.
Haltade sedan hemåt, ja ni hörde rätt. Mitt knä är och spökar igen, och nu kan jag inte stödja på det. Måste hela tiden ha det framför mig (som en tjej som inte kan gå i högklackat) och halft hoppa på det andra. Men om ca två veckor ska jag kolla upp vad det kan vara. På ett sätt hoppas jag att det onda håller i sig så att det blir lättare att "utreda" problemet, men jag vill så gärna springa.. så det får gärna gå över ändå.
.
Nu ska jag sätta igång med pluggandet! Laddar upp med söderte och svenskt godis :D Biokemi och kemi!
Föresten så blir jag lite imponerad över min hjärna ibland. Igår gick jag igenom de 20 amino syrorna som bildar proteiner. Trots att det var länge sen jag kollade på dem sist (vi lärde oss dem förra terminen) så kunde jag rita upp strukturformlerna för typ alla. Hur mycket klarar hjärnan egentligen? Jag är ganska säker på att mitt minne har blivit mycket bättre sen jag började här, speciellt efter fysiologin när vi skulle komma ihåg sådär 400 slides till varje midterm.
The sky is the limit, haha nee inte för min hjärna ;) men det är trevligt att se att den blir lite mer trimmad.
.
Kram kram

Katter och hundar

God morgon!
.
Jag börjar verkligen få idé torka på inläggsrubriker. Så fort jag börjar skriva en rubrik så kommer det upp en lång lista med tidigare rubriker, som det känns fel att kopiera.
.
Men men till ämnet då! Först ska jag säga att Nattis och Baggis är så söta. Trots att de ska brottas och försöka bita varandra hela tiden så kan de vara riktigt gulliga. Det är som att jag har två svansar efter mig var jag än går här i lägenheten.
.
Frukost fixande :)
.
Igår såg jag ett väldigt bra klipp på youtube, en film om hur hundaveln gått så långt att vi fått in massa genetiska sjukdomar och att hundarnas kroppar blir så "felformade" efter våra önskemål att de rent ut sagt plågas - svårt att andas, huvudvärksproblem, allergier, dåliga ryggar osv.
Den är ganska hemsk i början, och jag är ganska känslig. Men sen blir den mer informativ och det är ett seriöst ämne. Så om ni kan, ta er tid att titta på denna film. Sverige har som tur är en hel del regler som förhindrar bland annat inavel, vilket känns lite bättre i alla fall (även om man på utsällningar kan se hur extrema vissa raser har blivit, både hundar och katter). Dessutom nämns sverige på två ställen i filmen, båda gångerna i positiv benämning.
.
Nu ska jag iväg till virologi lektion! Virus, virus, virus och lite mer virus prat :).
.
Ha en bra dag!
Kram <3

Ordningen är återställd

Hej hej!
.
Tillbaks från en anatomi lektion i stallet. Har häst dreggel i håret, stöv under naglarna, hästhår på kläderna, hästskit under skorna.. allt är som det ska helt enkelt!
Idag handlade det om bakbenet, vilket är mycket svårare än frambenet :/. Ska därför sätta mig och plugga lite bakbens anatomi på häst nu.
.
"Vår" häst :)
En helt galet stor häst i stallet, jag var ungefär lika lång som benen på den :P
.
Kram kram

Tillbaks till vardagen

God förmiddag! :)
.
I morse klockan fyra åkte mamma till flygplatsen, så nu är det bara jag och två katter kvar. Men man måste återgå till vardagen någon gång. Speciellt om man har prov om några dagar och en hel del att plugga i andra ämnen.
.
Mamma och jag har haft det toppen! I går blev det shopping nästan hela dagen. Vi gick först till en djuraffär, som hade allt du kunde tänka dig till ditt husdjur. Det var jätte stort och jag kunde tänkt mig att gå där och bara njuta hur länge som helst av alla fina hund- och kattleksaker, roliga klätterställningar till allt från små gnagare till katter och massa olika sorters mat, skålar, halsband osv.
Efter vi samlat på oss en hel del gick vi hem och lämnade det. Därfter begav vi oss till Arena och shoppade kläder till oss istället.
.
Tog en paus och fikade, jag har hittat den absolut godaste drickan på Starbucks, nämligen Frappuccino med jordgubb! Mm!!
.
Sen gick vi hem och såg på film och åt svenskt godis :)
.
Och så blev det kina resturang på kvällen, som ligger precis runt hörnet från mig.
.
Vårrullar
Två goda kycklingrätter
.
Jag har världens bästa mamma! Tack för att du finns! <3
Kram

Sommar och sol

Hejsan!
.
Ja nu känns det verkligen som sommar ute, mamma och jag har haft en toppendag ute på stan och på Margaretaön.
.
Först fick jag öppna mammas väska och se allt hon tagit med från Sverige. Det är som julafton varje gång jag får besök. Frukostvälling, pepparkaksmix, söderte, lösgodis, godisbilar och massa saker till International day.
Svenska flaggor, ballonger, ansiktsfärg, vykort och blågula serpentiner.
.
Promenad och solning på Margareta ön (ön mellan Buda och Pest)
Det var så varmt ute, detta är i skuggan:
Shoppade ett par skor också :) Ville bara ha enkla svarta som passar till det mesta.
Vi har bokat bord på Paprika ikväll, det blir gott!
.
Kram <3

Flink

Hej!
.
Nu har jag varit så flink alltså, hela lägenheten damsugen, våttorkad och rena nytvättade sängkläder är på plats. Mm njuter!
Men våttorka golvet med två katter var kanske inte den smartaste idén, det kan jämföras med att försöka damsuga en grusgång. Lite halvknepigt sådär. Men det luktar gott här inne, och Nattis luktar såpa hon med ;)
Jag vet vad ni tänker, kattbild efter kattbild. Jag ska försöka få mer variation på bilderna. Men det är svårt att ta kort på något annat när jag har världens finaste kisse här hemma. När jag kommer hem ska hon ställas ut också.
Åh längtar efter påsklovet, massa skoj att se fram emot!
.
Längtar till i morgon förmiddag också! För då kommer mamma :D
.
Sov sött alla fina änglar <3

Säga ifrån

God dag allihopa!
.
Här är det strålande väder ute, men jag kommer att få tillbringa dagen inne. Vaknade i morse och mådde sämre än igår, så så får det blir att ta det lugnt, dricka mer iste och plugga.
Började dagen med att titta på film i sängen: "Walk the line", om Johnny Cashs liv och hur han träffade June Carter. Väldigt fin film :)
.
Därefter har jag skrivit utvärderingar på skolan. Vissa kändes väldigt hårda och hemska, men man måste säga sanningen om man vill ha förändring. Och med den tonen de använder i detta land så hjälper det inte att säga "jag kanske tycker.. typ.. ni kanske ska ändra.. om ni vill alltså" utan man får vara mer rätt fram med sina åsikter. Hoppas att de läser dem och försöker åtgärda problemen.
.
Nattis och Baggis kommer bra överens här hemma :)
Kram

Lååång helg

Hej igen!
.
Ja om jag inte berättat det så har ungern en av sina (ja flera) nationaldagar i morgon eller fredag (?). Vilket betyder långhelg för oss studenter.
Och min långhelg kommer bestå av shopping och solning. Mamma kommer på fredag och vi ska ha så roligt. Nyss kollade jag väderprognosen också, och den ser helt okej ut ;)
Laddad för en toppenhelg, om bara denna förkyling/feber/ont i huvudet grej kan försvinna!
.
Ha en mysig kväll!
Kram

Klapp på axeln

Hejsan!
.
Jag känner mig ganska duktig med skolarbetet just nu. Även om jag pluggar i en segare takt än tidigare, för att vi inte har så mycket tentor att plugga till, så är jag ikapp i de flesta ämnen.
Har läst igenom alla powerpoints från första början till där vi är på lektionen i etologi, virologi och biokemi. Det känns bra :) självklart hade jag hunnit mer om jag var lite mer effektiv, men många i klassen har inte börjat plugga än.
.
Nattis och Baggis ligger och sover någonstans, de har sprungit och jagat varandra i 180 här så man nästan blir rädd.
.
Nu blir det lite mer biokemi tror jag ;)
.
Kram kram

Väntar på katt

Halloj!
.
Är hemma från skolan en stund och väntar på kattbesök. Baggis kommer när som helst nu, och jag tror nästan att Nattis vet att något är pågång. Hon gnäller lite, skriker till helt plötsligt, och sen ligger hon på mattan och stirrar ut mot hallen.
Har fått koden för utvärderingarna också, detta ska bli spännande. Måste bara komma ihåg vad jag faktiskt tyckt om alla ämnen och lärare. Vissa ämnen verkar ha passerat obemärkt både i mitt minne och på bloggen :P. Försöker ta hjälp av ettorna som läser kurserna nu. Detta är så typiskt denna skola, lägga utvärderingen så långt bort från när vi faktiskt läste kurserna så att man glömt vad man ska klaga på.
.
Ha det bra!
Kram

På bättringsvägen

Hejsan!
.
Idag har jag varit på en lektion i skolan och sen bara tagit det lugnt. Försöker att bli frisk under en dag, så jag har gjort min egen huskur som består av massa liter iste, flera kiwi, choklad, film och begränsat pluggande!
Såg just The girl with the dragon tattoo (på svenska: män som hatar kvinnor). Den va riktigt bra! Var lite osäker hur de skulle kunna göra en film på engelska men som utespelar sig i Sverige, men de lyckades riktigt bra. Rekomenderar den starkt! Dock, var engelskan ganska svår att förstå eftersom de pratade lite dålig engelska med flit (det ville göra själva sverige grejen mer verklig.. pratar vi sådär dåligt?). Så jag fick i alla fall ladda ner text till filmen för att fatta vad de sa :P.
.
En annan som försöker komma på bättringsvägen är lilla Bella (Carolines nya katt), som visade sig ha diverse sjukdommar som de på veterinärkliniken inte hade/ville uppmärksamma. Nu behöver Bagera och Bella va i olika rum, så jag erbjöd mig att ta emot Bagera tills Bella mår bra igen.
Det blir kul för Nattis att han är här, och säkert roande för mig - två speciella katter under samma tak :P
.
Varje gång jag kommer hem så vill Nattis säga hej så fort som möjligt. Och eftersom det är en vägg precis intill dörren måste hon vända huvdet på sne för att få plats mellan den smala glipan. Samtidigt som hon skriker så man tror att hon håller på att bli klämd, men nej då hon är bara glad att se mig ;)
Kramar <3

Tröst eller tröstlöst

Halloj!
.
Min mystiska sjukdom har inte gått över, så jag har suttit och tröstläst virologi. Slagit upp svåra ord, sökt på wikipedia efter förklaringar osv. Har gått riktigt bra faktiskt. Nu blir det lite biokemi innan jag säger hej då till plugget för den här kvällen.
.
Inom en snar framtid kommer vi att få möjlighet att utvärdera alla kurser som vi haft hittills och även lärarna. Ser verkligen fram emot detta, jag har massor att säga!
Men man undrar om det gör nytta, för hur kommer det sig att vi har så många dåliga lärare och värdelöst kursmaterial om folk har fått skriva och klaga förut. Men men, jag ska göra allt i min makt för att förändra!
.
Snart kommer också en annan rolig händelse (ja jag tycker utvärdera är roligt), nämligen International day. Där alla länder får ställa upp och baka och laga mat för att sedan bjuda på till de andra studenterna. Jag ordnade tidigare idag ett event på facebook om det, så att vi ska ha det bästa bordet även i år.
Förra årets international day: http://ninasanatomy.blogg.se/2011/march/international-day.html#comment
.
Ha det bra!
Kram

Upp som en sol ner som en pannkaka

Hej!
.
Ja det är väll ungefär så det blev idag, jag som skulle träna och allt! Vaknar istället med halsont och illamående. Gick till första lektionen men sen gick jag hem och tittade på några serier istället. Tråkigt säger jag bara, att du sviker mig sådär kroppen..
.
Till något roligt isället. Hade lite träning med Nattis idag, försöker lära henne lite vanliga kommandon. Det går sakta framåt :P Det är svårt att träna en katt som inte är överförtjust i godis (som Bager, som btw kan alla möjliga trick nu som Caroline lärt honom), och hon är ganska bestämd av sig också, vill hon inte så ger hon mig en sur blick och svassar därifrån med svansen ryckandes som en dammvippa :P
.
Här är i alla fall framstegen vi gjort hittills.

Kramar <3

Positiv feedback

God kväll!
.
Springturen idag var den absolut bästa hittills, det känns som jag börjar få tillbaks lite kondition. Kunde springa i högt tempo hela rundan och stannade inte och vilade någonstans. Kändes jätte lätt och jag bara flög fram, så därför ska jag utmana mig i morgon och springa på Margaretaön. Det är ett 6 km långt spår på en skapligt bra bana. Får sällskap av Mari också, så det blir trevligt! Precis som the good old days :P
.
Nu har jag varit hos Mari och ätit sushi :) När jag kommer hem har jag en skrikande överlycklig katt innanför dörren. Det är så härligt att ha någon hemma som väntar på en, och som blir så glad när man kommer hem. Nu ska jag göra mig i ordning för att sova och sen ska jag puss på Nattis innan jag nattar kudden!
.
Sov sött <3

Melodifestivalen

God morgon :)
.
Nu sitter jag och gör mig redo för att plugga. Igår var en riktigt trevlig kväll, roliga människor, bra låtar, sushi och semlor. Vad mer kan man önska sig?
Jag hade ordnat poäng diagram där alla fick ge poäng mellan 1-12 (men bara ge ut en 12). Så fick vi se vem som var snålast, givmildast och sen vem som blev vinnaren enligt våra poäng sammanlagd. Och det vekade som att vi representerade Sverige ganska bra, då vi fick typ samma resultat som det
blev.
.
Såhär röstade jag. Danny fick min 12 ;)
.
Och så här blev allas poäng sammanlagt:
Nu ska jag va duktig! Plugga plugga plugga!
.
Ha en mysig söndag :) kramar

Party

Halloj!
.
Igår var en rolig kväll! Först housewarming party och sen utgång till Simpla. Träffade massa trevliga människor och hade det riktigt skoj!
Vaknade i morse och utbrister "uuughhh" högt ut i rummet, trodde man bara gjorde så på filmer :P. Är inte bakfull men det kändes som att jag precis tagit en till drink.
.
Tog en promenad i parken med Ellinor för att kvickna till lite. Vi satte oss vid vattenkanten och njöt av solen en stund.
Tack för att du finns netpincer!
.
Nu ska jag sätta mig och läsa biokemi.
Ikväll blir det melodifestivalen och semlor hemma hos Nina, så taggad!
.
Jag hejar på massa bidrag:
.
Danny - "Amazing"
För att det är Danny, hallå behöver jag förklara?
.
Loreen - "Euphoria"
Häftig och mäktig sång.
.
Ulrik Munter - "Soldiers"
Jätte söt, och duktig, bra låt.
.
Molly Sandén - "Why am I crying"
Fiiin låt :)
.
Lisa Miskovsky - "Why start a fire"
Trevlig att lyssna på.
.
Japp då vet ni vad jag tycker ;)
Kram kram

Someday I'll be living in a big old city and all you're ever gonna be is mean

Hej hopp!
.
I morse hade jag min hyresvärd här, lika otrevligt som vanligt. Jag städade hela min lägenhet igår, damsög överallt och fixade. Så idag gick hon runt och kollade i alla rum, och så tittar hon i handfatet som jag inte hunnit fixa och säger spydigt "när städade du senast egentligen?". Gaaah vill bara kasta ut kärringen..
.
Han i alla fall plugga en del i morse, biokemi labb som är sjukt lång! Känns skönt att jag börjar i tid.
.
Sen har jag varit runt och shoppat med Ellinor. Vi började på West end och åkte sen till Arena plaza i vår jakt efter... en hemlis :P tänker inte skriva här.
.
Ikväll är det housewarming party hos en tjej från Canada, det blir nog ritkigt kul!
.
Nu ska jag vara lite grinig också, jag blir så himla trött på folk som alltid gnäller på något som de är en del av. Alltså att anklaga massan när du är en del av den. Som alla kommentarer på aftonbladet där typ 50 pers har skrivit "det där var ju jätte kul, varför har svenskarna så dålig humor" de har väll inte det eftersom så många skriver samma sak, och om nu svenskarna har dålig humor så har du också det. Eller kommentaren "man blir så trött på att trängas bland alla människor som är ivägen i tunnelbanan", men jaa, du bidrar också till den jobbiga klumpen som ingen kan ta sig förbi.
Inse din egen medverkan i "felet".
Tack för mig :P
.
Nu måste jag börja göra mig i ordning!
Hoppas ni får en härlig fredagskväll allesammans!

Godis beställning

Bäst att vara tydlig när mamma ska köpa godis och ta med till Ungern.
Jag har inte gått till överdrift..
.
God kväll

Min mobil lever!

Heeej!
Nu är jag glaaad! Hämtade min mobil från den skumma lilla affären just, och den fungerar! Den är som ny :D:D Glädje!
.
Han sa att den hade varit svår att laga, men han hade bytt allt som behövdes och nu är den inte längre i flera delar. Dessutom kunde han engelska också. Ungern gick just upp ett steg på min "hur mycket jag gillar ungern"-mätning.
.
Ikväll blir det plugg, städning, tvättning tror jag. Har så mycket energ!
.
Kram på er alla <3

Student-lyx

Hej igen!
.
Jag hade både honing och mjölk idag när jag skulle dricka te, det kallar jag lyx. I vanliga fall har jag bara en av de två, så man får ju passa på ;)
.
Bästa sorten av te:
Får be mamma ta med när hon kommer ner nästa helg :D
.
Natti natti <3

Etik och moral

Hejsan!
.
Så var biokemi labben övar för denna vecka och jag kan gå tillbaks till normal puls och andning. Denna vecka höll vi på med levande kaniner och mätte blodsockret och olika horomoner som påverkar det.
Förutom att min grupp var som tafatta tröga hönor så gick det väll skapligt bra. Trots att kemi inte är mitt starkaste ämne så kände jag mig mest behövlig i den där gruppen, om jag inte skulle tagit över alla mätningar och så hade den där gruppen haft en död kanin och inga resultat att skriva upp.
.
Vissa borde inte bli veterinärer säger jag bara.. Utan känsla eller något..
Stackars stackars de där försökskaninerna.
.
Så nu har jag slutat hetsa upp mig.
.
Tidigare idag hade jag genetik labb. Första intressanta för denna terminen faktiskt. Det handlade om genetiska sjukdommar och det var väldigt spännade. Vi kom in på de etiska frågorna kring genetiska sjukdomar, bör veterinärer ha "makten" att bestämma vilka djur som faktiskt borde få leva vidare och vilka som borde få somna in. Genom att avliva djur som har genetiska fel förebygger vi att de sprids vidare, och även lidande hos djur.
Vi fick se några korta filmklipp om djur som knappt kunde gå på grund av fel i benen, och ägarna tyckte att djuren var så söta och förtjänade en chans. Så när syskonen (i detta fall får) hoppade runt och skuttade, haltade den med fel runt och vinglade, långsamt långsamt.
Jag vet att det finns så sjukt mycket åsikter i detta. Jag tänkte direkt: herregud det där är inte rätt. Jag skulle aldrig låta att djur lida sådär mycket för att "det är fel att avliva den om den kan överleva". För är det verkligen bara överleva som är det viktigaste, vad hände med livskvaliten egentligen?
Ibland måste vi kanske inse att vi inte håller på med männsikor utan med djur, som vår lärare sa "vi avlar inte människor sådär, vi avlar djur".
.
Vilket allvarligt inlägg detta blev, jag får lätta upp stämningen med ett glatt inlägg senare. Nu ska jag äta!
.
Söt liten ninis unge från vår uppfödning! Så söta kaniner har de inte här i alla fall.
Ha en bra kväll!

Rädda en gatuhund

Hejsan!
.
Jag känner bara att jag behöver skriva ett inlägg om detta. Som veterinärstudent i Ungern kommer vi i kontakt med så sjukt mycket hundar som behöver adopteras, många djurorganisationer här tar kontakt med studenterna för att kunna lämna hundar i fosterhem tills de får ett permanent hem. Genom att studenterna tar hem hundar till sig kan de på räddningscentret ta emot fler hundar dit.
.
Jag har ingen möjlighet att ta emot en hund, men jag kan försöka sprida ett budskap i alla fall. Om ni ska skaffa hund, snälla tänk över möjligheten att faktiskt rädda en hund från gatan.
De finns så många söta hundar som söker hem, och jag lovar er, ni kan inte få en mer tacksam och tillgiven hund. Hund-tokiga studenter här fixar med pass, vaccinationer och resa hem till Sverige eller Norge för hunden.
.
Några av de hundar som ligger ute just nu och behöver ett hem:
Gå in på:
Foundation of animal protection in Fuzesabony:
http://www.fuzallatvedelem.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=55
eller
Budadogs:
http://budadogs.no/index.php/dogs-in-need-of-fostering-2
om ni vill titta på fler hundar.
.
Tack för mig :)
kram

Kattdag

Hejsan!
.
I förmiddags var jag på virologi lektion och sen har resten av dagen cirkulerat runt en specifik katt. Nämligen lilla Bella, som är Carolines nya lilla kattunge.
Igår förelsog jag lite lätt för Caroline att hon borde skaffa sällskap till Bagera som har väldigt mycket energi. Nattis ligger ju gärna och sover hela dagarna, så hon klarar sig bra på den lilla motionen hon får.
Så vi gick in på kliniken på skolan och frågade om de hade några katter för adoption. Det hade de, och alla fastnade för en liten svartvit sak. Så idag fick hon följa med Caroline hem, och Nina och jag var där och hjälpte till med det vi kunde.
.
Vi människor satt och drack te och kaffe medan katterna bekantade sig med varandra. Kom inte hem för än nu på kvällen. Men allt gick bra och jag tror det blir en perfekt liten familj de där!
Nu blir det lite extra fokus på pluggningen!
Kram kram

Maten är klaaar!

Åh vad huslig jag känner mig! Har stått hela dagen och lagat mat, och det blev totalt 26 matpåsar (matlådor alltså, fast jag lägger det i påsar för annars får det inte plats i frysen). Varje måltid kostar mig då 11 kr, det är inte så farligt dyrt.
.
Nu ska jag läsa lite labb, sen duscha och så blir det sängen och ett "top model" avsnitt ;)
.
Ellinor har frågat efter bilder på kycklingarna som vi hade hemma förrförra sommaren. Så här är de små gullbollarna. Hoppas vi kan dra upp ett gäng i sommar, de är så sött. Men frågan är hur vi ska kunna skydda dem mot mitt lilla monster Natalija. Alla andra katter respekterar hönsen, men Nattis kan inte tänka sig en roligare syssla än att kasta sig in bland en grupp hönor och få dem att kackla och springa i panik därifrån..
God kväll!

Uppbunkring inför svåra tider

Halloj!
.
Sent igår kväll gav min mobil upp, och valde att dela sig i två och dö. Jag har i en veckas tid påstått att min mobil bara håller på att genomgå en mutering (något som vår virologi lärare pratade om: han berättade att när virusar muterar sig är det inte alltid fördelaktigt för dem, och jämförde det med att trampa på ens fina mobil, får den bättre eller sämre egenskaper?).
För att svara på denna retoriska fråga.. den blir sämre.
.
En mobil är ju en av de saker du förlitar dig mest på i vardagen. Så det första problemet som uppstod: hur ska jag kunna vakna i morgonbitti utan alarmet?
Jag har fått en gammal mobil av farmor och farfar, men den var lösenordsskyddad. Så med hjälp av min söta lillebror så lyckades jag hacka mig in på mobilen. Visste ni att man kunde göra så? :P Inte jag!
Så alarm fick jag i alla fall igång.
.
Nu är min mobil inlämnad i en liten affär mitt över gatan som säljer använda telefoner (*host* stöldgods *host*). Han sa att han kunde fixa det, så jag har inte så mycket val. Jag håller tummarna att jag får tillbaks den sen. Tillsvidare är jag alltså okontaktbar på telefon. Detta blir ett par jobbiga dagar..
.
Var just nere i affären och köpte massa mat! Ska laga korvstrågonof, köttbullar, köttfärsås, kyckling i nån stark sås och flygande jacob. Det kommer hålla mig sysselsatt ett bra tag tror jag.
.
Kram <3

Handling hellre än ord

Hejsan!
.
Idag har jag tagit tag i biokemi och kemi pluggandet ordentligt. Började gå igenom biokemin grundligt från början, satte mig in i de olika stegen hur glucogen blir glucose och vad som händer i de olika organen, läst om citrate cycle och pluggat alla 21 formler till labben och även läst igenom experimenten till labben. Därefter gick jag igenom olika lagar inom oorganiska kemin och sen lite reaktions formler.
Så nu äntligen har jag faktiskt gjort mer än att prata om det!
.
Stack även ut och sprang än vända. Satt och pratade med Peter och ba "nu går jag ut och springer", men satt fortfarande kvar, "okej nu ska jag springa", satt fortfarande kvar, "nej okej, NU går jag!" och så stack jag ut och sprang :).
.
Nu ska jag äta och sen blir det filmkväll ikväll :D
.
Kram <3

Trerätters hos Nina

God kväll :)
.
Jag kom just hem från en jätte mysig kväll hos Nina. Vi (Caroline, Ellinor, JacQueline, Nina och jag) lagade middag tillsammans och tittade på andra chansen i melodifestivalen. Maten var efter ett LCHF recept (en diet som Caroline följer). Det var roligt att laga mat tillsammans och det blev riktigt gott.
.
Nina och Caroline jobbar för fullt!
Kycklingen är pågång..
Ellinor i full fart med matlagningen också.
Efterrätten förbereds. Nötkräm över bär med vaniljsås till.
Undrar ni kanske vad min uppgift var i allt detta, här har ni den: salladen ;)
Caroline, Nina och Ellinor :)
Ninas perfekta flagghållare, ett hål i väggen :P
Superfint porträtt av Ninas hund, sjukt likt är det!
Kycklingen..
Salladen..
Alla söta samlade :) Vi kör med indisk stil, sitta på golvet och äta.
Och så en supersuddig bild på efterrätten.
Nu ska jag sova!
Natti natti

Parken

Halloj!
Tog sovmorgon idag med, busigt va? Och sen gick jag en härlig tur i parken med Mari och lilla Nira. Det är så fint väder och så varmt ute! Hela parken vimlade av hundar och människor.
.
Kram

Biokväll

Hejsan!
.
Så istället för balen så blev det alltså bio, men vi körde i alla fall samma tema ;) Nina, Caroline, Ellinor, Jacqueline och jag gick och såg "My week with Marilyn". Filmen handlade om en ung kille som försökte ta sig in i film branchen och fick en inblick i Marilyn Monroes liv under en inspelning av en film. Jag tyckte den var riktigt bra, lagom söt och så. Men jag måste säga att Marilyn var en liten bortskämd unge. Så de framställde henne där i alla fall. Fast är man så känd så verkar det ju vara okej att vara så krävande.
Helt klart sevärd film i alla fall :)
Nu ska jag sova, men konstigt nog är jag inte jätte trött. Får lägga mig och läsa och hoppas att tröttheten kommer efter ett tag.
Natti natti

Fredag

Hej hopp!
.
Fredag idag, ledig, sovmorgon, springtur och plugga :) hur låter det va? Inte så tokigt om ni frågar mig.
Ikväll blir det fika med några kompisar och sedan en sen bio. Jag vet inte vad vi ska se, man är ju lite begränsad med valet av film här eftersom de mesta är dubbat. Men de andra hade hittat något bra på engelska som tur var. Mysigt!
.
Nu ska jag återgå till mina kossor och får i etologin :P
Kram kram

Beslut

Hejsan!
.
Låång dag i skolan idag, och jag är alldeles trött och super godissugen. Men tänkte bemöta den känslan med ett pass yoga och vatten.
.
Jag tror inte jag har berättat här på bloggen att sveriges veterinärskola har dragit tillbaks möjligheten för oss utlandsstuderande veterinärer att få hoppa in i skolan där. Vilket helt enkelt betyder: vi är fast här.
Jag tycker det är jätte jobbigt och det känns väldigt tungt just nu. Har inte helt bestämt hur jag ska göra än. Antingen fortsätter jag, då kan jag bli veterinär, chansen finns att jag kommer kunna hoppa in i Sverige senare i alla fall också. Men det betyder mer tid ifrån Peter, Pilta, kompisar och allt som har med Sverige att göra. Dessutom har de ett system här som säger att vi måste läsa 40 poäng i tillvalskurser, och varje kurs är värd 3-5 poäng, jag som hela tiden varit inställd på att inte behöva göra dessa (eftersom jag ville över till sverige) har nu måånga kurser kvar att göra. Typ två extra varje termin. Och nu kanske ni tänker "men det är ju inte så farligt", men då måste jag påminna er om att jag redan läser 7 kurser parallelt, och alla kurser avslutas under en tentaperiod efter varje termin..
.
Men å andra sidan, slutar jag nu så vet jag inte vad jag skulle göra istället.. Må bra kanske? Nej men jag vet inte. Är ett så stort beslut och jag vet inte hur jag ska resonera.
.
Vad skulle jag göra utan min lilla gose-tuss när det finns så mycket bekymmer, alltid redo att gosa :)
Kram

RSS 2.0